__MAIN_TEXT__

Page 1

ZAAL DE BRUG kluisbergen Programmatie najaar 2019 voorjaar 2020


Zaal De Brug is een gemeentelijke theaterzaal die ruimte biedt voor tal van evenementen: theater, muziek, lezingen, exposities... HonderdtweeĂŤndertig comfortabele stoeltjes maken van deze zaal een gezellige ruimte die garant staat voor een ware cultuurbeleving, zowel voor bezoeker als voor artiest. Hou zeker de Facebookpagina van Zaal De Brug in het oog!


Op enkele jaren tijd is ‘De Brug’ uitgegroeid tot dé plek voor cultuurbeleving in Kluisbergen. Na de realisatie van de zaal voor podiumkunsten in 2012 en de geleidelijke uitbouw van de technische uitrusting ervan, konden we in 2018 de prachtige foyer in gebruik nemen.   Terzelfdertijd werd gaandeweg aan de ziel van ‘De Brug’ gewerkt: een programmatie waarin cultureel talent van Kluisbergense bodem het podium deelt met artiesten die al een iets ruimere bekendheid genieten.   Het enthousiasme, de inzet en onderlinge samenwerking van de vrijwilligers van de cultuurraad en de medewerkers van onze dienst Vrije Tijd maakt ‘De Brug’ op die manier stilaan een echte thuis voor culturele verenigingen, gezelschappen, artiesten, en liefhebbers van diverse (podium)kunsten.   Ook nu zijn we bijzonder trots op het cultuurprogramma 2019-2020 dat wij u voorstellen. Een mooie mix van toneel, muziek, lezingen, theater, concerten en performances. Verschillende stijlen en genres. Van lokaal tot internationaal, van gekend tot bekend. Maar vooral voor zeer jong tot zeer ervaren.   Nieuw dit jaar is onze abonnementsformule, waarbij u een voordeeltarief geniet voor 5 voorstellingen die u zelf uitkiest. Op de koop toe wordt abonnées telkens iets te drinken aangeboden in de foyer.   Redenen genoeg dus om ‘De Brug’ te ontdekken…of opnieuw te beleven!   Tot binnenkort!

Lode Dekimpe Schepen van Cultuur


cultuuragenda najaar 2019 voorjaar 2020

20 september

Ruben Van Gucht

12 oktober 8, 10, 11, 15, 16, 17, 21, 22 november

Groovy Sisters Toneelvereniging Tegen Wind en Stroom

6-7-8 december

Warmste Weekend

24 januari

Stijn Van de Voorde

15 februari

Rein De Vos & Leen Heylen

28 februari

Gili

6 maart 21 maart

Theatercompagnie De Kroon Wouter Bulckaert

3 april

Centerpiece kwintet

15 april

Jan Jaap van der Wal

25 en 26 april

Koninklijke Harmonie De Vlaamse Ardennen

15 mei

BUURMAN (solo)

19 juni

Stokman & Vos


ABONNEMENTSFORMULE Nieuw in het aanbod van De Brug! Boek 5 voorstellingen naar keuze en betaal slechts €45 euro in plaats van €50. Daarnaast krijg je bij elke gekozen voorstelling, op vertoon van jouw ticket, een gratis drankje naar keuze aangeboden.

Hoe ga je te werk? Kies 5 voorstellingen uit de programmatie. De voorstellingen die hiervoor in aanmerking komen, staan aangeduid met het volgende symbool:

Mail of bel jouw 5 gekozen voorstellingen door naar de Dienst Cultuur, vóór 12 oktober 2019: cultuur@kluisbergen.be 055/23 16 19 Haal jouw tickets voor de gekozen voorstellingen op aan het onthaal in De Brug bij jouw eerst gekozen voorstelling. Bij overhandiging van de €45, krijg je jouw envelop met tickets. Naast de reductieprijs te verkrijgen via het abonnement, bestaat er nog een reductie voor min 18-jarigen. Kinderen en jongeren betalen slechts de helft van het inkomgeld!


voorstellingen


ruben van gucht bronzen belgen Het WK voetbal in Rusland staat voor eeuwig en altijd geboekstaafd als hét WK waarop de Rode Duivels voor het eerst derde werden. De zomer van 2018 werd een unieke zomer, eentje met een bronzen randje en met een Grote Markt in Brussel die overvol liep. België stond in rep en roer, straten liepen leeg en pleinen vol. Maar hoe ging het precies in zijn werk in Rusland? Hoe werd het verhaal daar beleefd? En welke impressie blijft er over zoveel maanden na datum? Ruben Van Gucht was één van de kroongetuigen. Als verslaggever voor de VRT stond Ruben elke dag naast het oefenveld, sprak hij elke dag met spelers en trainer, stond hij op en naast het veld bij de wedstrijden, dook hij in de catacomben en reisde hij mee in het zog van onze nationale ploeg. Dat levert uiteraard genoeg stof op om over te vertellen.

De lezing kadert in de reeks "Bevlogen pennen in de Vlaamse Ardennen", georganiseerd door de Bibliotheken Vlaamse Ardennen.

Vrijdag 20 september '19 - 20.00 u. Gratis toegang Reservatie noodzakelijk via bibliotheek@kluisbergen.be of 055/23 16 57 © Read My Lips


groovy sisters groovy angels My Groovy Sisters is een vocale band bestaande uit 12 zangeressen. De groep staat onder leiding van jazzzangeres Ilse Duyck. Ilse richtte de groep 10 jaar geleden op. Het repertoire van My Groovy Sisters bestaat uit bekende en minder bekende jazz standards, soul- en popklassiekers. Het enthousiasme en de energie die de vrouwen uitstralen werkt aanstekelijk. Hoewel ze perfect hun mannetje staan en daar fier op zijn, is een vleugje humor nooit ver weg. Dit maakt de show authentiek en hartverwarmend. Voor hun 10-jarig bestaan komt de groep met een jubileumprogramma: Groovy Angels. Een groot feel good showconcert, van a capella over akoestische songs tot geweldige soulklassiekers. Met een grote knipoog naar Aretha Franklin als hun godmother en Charlie's Angels voor de girlpower.

Zaterdag 12 oktober '19 - 20.15 u. Entree: â‚Ź10 Kaarten te reserveren via cultuur@kluisbergen.be of 055/23 16 19


koninklijke toneelvereniging tegen wind en stroom boeing boeing De rijke vrijgezel Bernard beleeft de tijd van zijn leven met drie verschillende stewardessen. Dit allemaal onder het afkeurende oog van zijn jonge, hippe huishoudster. Een tot in de details uitgewerkt schema van vluchten zorgt ervoor dat de dames elkaar nooit tegenkomen. Maar de moderne tijd haalt hen in. De ontwikkeling van een gloednieuw en véél snellere Boeing gooit het strakke schema helemaal in de war. Bernard had echter ook niet gerekend op een nog veel grotere stoorzender: een oude vriend, Robert, die onverwacht op bezoek komt! In een opeenvolging van hilarische verwikkelingen waarbij de waarheid aan het licht dreigt te komen, wordt zijn vriend gedwongen om als afleidingsmanoeuvre te dienen.

Regie: Bert Van Poucke Speeldata ('19): vrij 8 november (première) zon 10 en ma 11 november vrij 15, za 16 en zon 17 november do 21 en vrij 22 november Entree: €10 Reservatie en meer info via www.toneeltws.be (genummerde zitplaatsen)


stijn van de voorde for those about to rock, i salute you Over de voor- en achterkant van rock-'n-roll (try-out) In 2020 werkt Stijn Van de Voorde precies 20 jaar voor Studio Brussel. Op twee decennia tijd leert een mens iets bij over 'muziek', in de breedste zin van het woord. Geven wereldsterren écht om hun fans? Wat gebeurt er écht in de backstage van een festival? Waarom gaan sommige bands lang mee (en anderen niet)? Is het een goed idee om jouw helden te ontmoeten? Wat is feit en wat is fictie? En vooral... Waarom is de muziekwereld de interessantste wereld om in rond te dwalen? Een voorstelling met straffe muziek, exclusieve beelden en mooie (en minder mooie) verhalen over grote (en minder grote) muzikale helden.

Vrijdag 24 januari '20 - 20.15 u. Entree: €10 Kaarten te reserveren via cultuur@kluisbergen.be of 055/23 16 19


rein de vos & leen heylen toujours aimer Liefde voor Piaf La vie en rose, Non je ne regrette rien of Milord: wie kent de liedjes van Edith Piaf niet? De meest spraakmakende Franse chansonnière ooit beroerde tijdens haar leven - en lang daarna - vele harten. Zangeres Leen Heylen en accordeonist Rein De Vos brengen de nummers van Edith Piaf en haar zoektocht naar liefde opnieuw tot leven. Cirkelend rond het geaccidenteerd liefdesparcours van Piaf boksten de twee artiesten samen een muzikale vertelling in elkaar, dat even snel een lach als een traan met zich meebrengt. Bekende en verrassende nummers passeren de revue, doorspekt met meeslepende anekdotes.

Zaterdag 15 februari '20 - 20.15 u. Entree: â‚Ź10 Kaarten te reserveren via cultuur@kluisbergen.be of 055/23 16 19


gili Try-out Comedian-mentalist Gili (aka Lieven Gheysen) weet volle zalen verward en vol ongeloof naar huis te sturen. Zijn vijf zintuigen zó goed gebruiken dat het lijkt alsof hij een zesde zintuig heeft: dat is het vak dat mentalist Gili tot een ware kunst wist te verheffen en waarmee hij vermeende paragnosten en helderzienden liefdevol belachelijk maakt. In januari 2017 ging Gili in première met zaalshow 'Charlatan'. Nu 'Charlatan' bijna klaar is met zijn publiek een loer te draaien, is het tijd voor een nieuwe show van Gili. Hij heeft een aantal truken in zijn mouw en wil die op eigen risico - uittesten op zijn welwillend publiek. Wie durft het aan?

Vrijdag 28 februari '20 - 20.15 u. Entree: €10 Kaarten te reserveren via cultuur@kluisbergen.be of 055/23 16 19


theatercompagnie de kroon de knetterkwabmachine Familievoorstelling - gebaseerd op het gelijknamige boek van Marc De Bel Puttifoerke, de kat van Meneer van Nuffel is ontvoerd. Privédetective Harry Columbus wordt erbij geroepen om de witte kater vlug terug te vinden. Jammer genoeg is Columbus allesbehalve een topdetective. Eerder zelfs een hopeloos geval... Gelukkig voor de kat is Hanne nét op bezoek bij haar oom Harry. En zij weet wél van aanpakken! Het spoor leidt naar de gekke professor 'Knetter', die in zijn labo volop timmert aan een nieuwe machine waarvoor dringend enkele proefkonijnen en -poezen nodig zijn. En dààr loopt het voor detective Columbus grondig mis... Een grappige, spannende én nagelbijtende voorstelling vanaf 6 jaar. Met Kurt Defrancq als detective Harry en Marc De Bel als professor Knetter.

Vrijdag 6 maart '20 - 18.30 u. Entree: €10 Kaarten te reserveren via cultuur@kluisbergen.be of 055/23 16 19


wouter bulckaert jj cale. live music & words 'Cocaine' en 'After Midnight': Eric Clapton maakte tijdloze klassiekers van die songs. Maar ze zijn van de hand van JJ Cale. JJ wie? Die zanger-gitarist uit Tulsa bleef zijn leven lang bewust uit de schijnwerpers. Toch raakt elke luisteraar die de songs van JJ Cale ooit heeft gehoord in de ban van zijn laconieke stem, laidback gitaren en hypnotiserende grooves. Wouter Bulckaert schreef nu het allereerste boek over de man: JJ Cale. Troubadour in de woenstijn (uitgeverij EPO). Hij schetst een beeld van de muzikant die een genre op zichzelf is geworden, de working class hero die geen held wou zijn. Een man voor wie songschrijven geen kunst was, maar een ambacht. Tijdens de voorstelling speelt de auteur samen met zijn Turbulente Trio 10 essentiĂŤle songs uit JJ Cales oeuvre. Tussendoor vertelt hij verhalen over JJ Cale en leest hij voor uit zijn boek. De begeleidende visuals zijn van illustrator Edward Hall.

Zaterdag 21 maart '20 - 20.15 u. Entree: â‚Ź10 Kaarten te reserveren via cultuur@kluisbergen.be of 055/23 16 19 Met steun van het Vlaams Fonds van de Letteren


centerpiece kwintet Het Centerpiece kwintet is gegroeid uit het gelijknamige trio met Vanessa Matthys (zang), Hendrik Braeckman (gitaar) en John Snauwaert (sopraan- en tenorsaxofoon). Dit trio ontstond twee jaar geleden. Een jaar geleden werd dit trio uitgebreid met bassist Bart De Nolf en drummer Bruno Castellucci. Deze twee heren, tevens de vaste tandem van o.a. Toots Thielemans, klikten meteen met het trio en maken het kwintet muzikaal compleet. Centerpiece neemt ook tijd om stil te staan bij de muzikant, de vriend en inspirator die Toots voor hem was. Dit doen ze met eigen teksten en een passionele vertolking van enkele van Toots' meest bekende nummers.

Vrijdag 3 april '20 - 20.15 u. Entree: â‚Ź10 Kaarten te reserveren via cultuur@kluisbergen.be of 055/23 16 19


jan jaap van der wal iii-ième Try-out Waar Jan Jaap van der Wal in 2015 in Vlaanderen nog nieuwsgierig en enthousiast werd verwelkomd als nieuwkomer, is hij nu niet meer weg te denken uit het Vlaamse podium- en televisielandschap. Op het kleine scherm kennen we hem o.a. als jurylid in De Slimste Mens (na het eerst zelf als kandidaat tot de finaleweek te hebben geschopt) en presentator van De Ideale Wereld. Intussen woont hij deeltijds in Antwerpen (ja hoor, de liefde van Vlaanderen voor deze Nederlander - of moeten we intussen Neder-Vlaming zeggen - bleek helemaal wederzijds), maar zijn verwondering om wat er zich hier afspeelt, is er niet minder op geworden. Als geen ander fileert hij de gebeurtenissen in Vlaanderen en trakteert hij ons op zijn visie en bedenkingen. Na De nieuwe Belg en Schoon is het tijd voor een derde voorstelling: III-ième. Geen grote tournee, maar kort en krachtig!

Woensdag 15 april '20 - 20.15 u. Entree: €10 Kaarten te reserveren via cultuur@kluisbergen.be of 055/23 16 19


buurman (solo) einzelgänger Waar Dans & Dwaal een wervelwind was, met projecties, scenebeelden, een full band en een breed scala aan kleuren, is Einzelgänger naakt en onversneden. Gestript van alles wat gestript kan worden. Tot de essentie overblijft: Eén man. Eén gitaar. Een groot hart, en een rijke wereld aan verhalen. Songs die de haren op je arm rechtop doen staan. En een verbeelding, die vrij spel krijgt. Einzelgänger is de eerst solovoorstelling van BUURMANfrontman Geert Verdickt. Naast nieuwe autobiografische songs is er ook plaats voor 'London Stansted', 'Soms ben jij de zon en ik de maan', 'Rocky' ... Terwijl hij met z'n band verder werkt aan de vijfde groepsplaat, speelt ie dus één theaterseizoen helemaal alleen. Einzelgänger dus...

Vrijdag 15 mei '20 - 20.15 u. Entree: €10 Kaarten te reserveren via cultuur@kluisbergen.be of 055/23 16 19


stokman & vos een zoen van toen Met hun golden oldies programma 'Een Zoen van Toen' hebben Astrid Stockman en Liesbeth Devos (aka Stokman & Vos) een glasheldere missie: senioren verblijden met pareltjes uit ons muzikaal cultureel erfgoed. Speciaal voor hen duikt dit aller charmanste sopranenduo in de mooiste melodieën uit het klassieke en lichte repertoire. Samen met Stijn Bettens op de accordeon trakteren ze je op hun favoriete meezingers. 'Een Zoen van Toen' is een gevarieerd liedjesprogramma met klasse waar senioren, vrienden, kinderen en kleinkinderen gegarandeerd vrolijk van worden. Nog 'feelgooder' is moeilijk, denk ik. (Johan Wouters, directeur-programmator de VELINX, Tongeren) Concept en zang: Astrid Stockman en Liesbeth Devos Accordeon: Stijn Bettens Logistieke ondersteuning en spreiding: WALPURGIS

Vrijdag 19 juni '20 - 20.15 u. Entree: €10 Kaarten te reserveren via cultuur@kluisbergen.be of 055/23 16 19


nog op de agenda het warmste weekend Vrij 6 - zat 7 - zon 8 december 2019 Na de succeseditie van vorig jaar kon dit evenement ook in 2019 niet ontbreken. Het wordt opnieuw een razend gezellig weekend vol muziek, leuke activiteiten, sportieve uitdagingen ... en dat allemaal voor het goede doel! De site van de Brugzavel wordt omgetoverd tot een sfeervolle kerstmarkt. Activiteiten zoals De Warmste Loop, Het Groot Dictee, 24 uur op rollen, de Warmste Nacht ... passeren de revue. Geëngageerde verenigingen vrolijken het volledige weekend verder op.  Aankondigingen van verdere activiteiten volgen nog. Hou oren en ogen open voor het warmste weekend van 2019!

koninklijke harmonie de vlaamse ardennen IN CONCERT Zaterdag 25 en zondag 26 april 2020 De muzikanten en leden van de KH De Vlaamse Ardennen nodigen u en uw familie graag uit naar hun volgend lenteconcert. Verdere informatie volgt nog.


Zaal de brug brugzavel 25c 9690 kluisbergen

gemeente

Kluisbergen

i.s.m. Cultuurraad Kluisbergen

Profile for eline.spileers

Programmaboekje De Brug '19-'20  

Programmaboekje De Brug '19-'20  

Advertisement