Page 13

actualitat

13

El Gratis nº674 - Periòdic de l’Alcoià i les comarques centrals valencianes - 2ª quinzena Juny 2018

Ja ha plogut més a Alcoi que durant tot el 2014

Ciudadanos demana explicacions sobre el futur el Teatre Principal

En tan sols 36 dies de pluja en 6 mesos

El que portem d’any 2018 ja ha plogut més a Alcoi que durant tot l’any 2014. Fins a primers de juny, han sigut 296 litres d’aigua per metre quadrat els que han caigut a Alcoi. En tot l’any 2014 van ser 280. Fins a primers de juny del 2018, han sigut un total de 36 dies els que ha plogut al municipi. Men-

tre que en 2017, per exemple, fins al mes de juny tan sols va ploure 19 dies. La mitjana d’aigua anual a Alcoi és, aproximadament, de 500 litres per metre quadrat. L’any 1989 va ser un dels que més precipitacions va acumular dels últims cent anys, amb 860 litres d’aigua per metre quadrat.

L’alumnat alcoià participa en la construcció de la ciutat Els alumnes van presentar els projectes a la Plaça d’Espanya

Fomentar en l’alumnat alcoià l’esperit de participació ciutadana i els valors socials de la solidaritat, igualtat de gènere, són alguns dels objectius del projecte ‘Educació per a la participació’, desenvolupat per part de la regidoria de Democràcia Participativa per segon any consecutiu. L’acte de cloenda s’ha dut a terme a la plaça d’Espanya, on han participat 3 representants de 5é de primària de cada col·legi d’Alcoi. Tots ells han mostrat el treball que han estat fent durant l’últim mes i han plantejat propostes per a millorar la ciutat, destacant temes com l’accessibilitat, oci educatiu i la necessitat de més zones verdes.

Tres nous casos d’enverinament de mascotes als Llençols d’Alcoi

Exposició sobre el model socialista de Cuba

Xerrada informativa al Centre Ovidi Montllor

El Centre Ovidi Montllor d’Alcoi ha acollit l’exposició ‘Els èxits de la Revolució Cubana’. A través de 10 panells, l’Associació d’Amistat amb Cuba Pep Linares ha explicat les característiques principals de Cuba; la seua revolució; el bloqueig comercial i financer per part dels EUA; el seu exitós model sanitari; el seu eficaç sistema educatiu;

l’ampla vida cultural de la seua societat; els seus èxits esportius; les seues polítiques de desenvolupament de la infància i de la dona. En definitiva, en l’exposició es va donar informació que els grans mitjans d'informació, al servei dels poders financers, o bé no els interessa transmetre o bé directament oculten i manipulen.

Ja es van registrar l’any passat tres casos similars amb el mateix tipus de verí

Tres nous casos d’enverinament de gossos a Alcoi durant el matí del dilluns 11 de juny. Els tres han tingut lloc en la zona d’Els Llençols. Almenys un d’ells, ha tingut com a conseqüència la defunció de la mascota. Just en aquesta zona, prop de la font, ja es van registrar l’any passat tres casos similars, amb el mateix tipus de verí. El verí, venda del qual està prohibida, pot provocar la mort de l’animal en 30 minuts a partir de la seua ingesta.

En la mateixa zona, igual que va succeir l’any passat, ha aparegut morta també una rabosa. Veïns

comuniquen que el verí ha sigut col·locat, de manera il·legal, per evitar el pas d’animals per la zona.

Zona en que han sigut eneverinats els tres gossets./

Jorge Sedano exigeix a l'equip de Govern que done a conéixer els seus plans de futur per al Teatre Principal, “després de quatre mesos de suspensió”. El portaveu de Ciutadans a Alcoi critica “la falta d'iniciativa i d'agilitat per revitalitzar un dels principals centres culturals de la ciutat”. “S'han complit quatre mesos de la suspensió de la programació i gestió del Teatre Principal i encara no tenim cap, absolutament cap, informació sobre aquest tema”. Així ho ha denunciat Sedano, que ha apuntat que “ha transcorregut un temps més que prudencial com perquè es done a conéixer què vol fer el Govern Municipal amb el futur d'aquest teatre tan necessari per al bon funcionament cultural de la ciutat”. Jorge Sedano ha recordat la bona gestió que es va fer en el Teatre quan estava a càrrec de la Dependent i ha reclamat al Govern local “que agilite els tràmits administratius amb la major celeritat perquè el teatre torne a estar a l'altura del que la societat alcoiana”.

El Gratis 674  

Periòdic de l'Alcoià i les comarques Centrals Valencianes

El Gratis 674  

Periòdic de l'Alcoià i les comarques Centrals Valencianes

Advertisement