Page 1


2

EL GRATIS 1ªQ. ABRIL 2014 Nº577

www.lesmuntanyes.com

dossier www.elgratis.net

ELS CARRERS I PLACES D’ALCOI PRENEN NOMS DE LA CULTURA VALENCIANA

la inspiració

d’estellés

s. sempere

D

urant anys, quan anava a arreplegar El Gratis, hi havia un mural pintat a la carretera a València que deia “Assumiràs la veu d’un poble” V. A. Estellés i ens va acompanyar un bon grapat d’anys fins que el van esborrar. Aquestes paraules és un senzill homenatge a un poeta de paraules fortes i senzilles i ens va ensenyar que hi havia un altre món possible. Als reivindicatius anys vuitanta del segle XX, quan érem joves, amb l’amic Willy guitarra, llegirem alguns poemes de Vicent Andrés Estellés recomanats pel cantautor Esteban Ferre gran amant de la poesia d’Estelles, la idea era inspirar-se per compondre la lletra d’alguna cançó. Hi pense, fa més de vint anys que el poeta ara és mort. Recorde una poesia plena de desolació, del temps de ferro que li havia tocat de patir, en un país on no era ben vist, per autoritats, i sí més com un element perillós i objecte d’escarni. La gent corrent com Estellés arribava al poble, humil, expressiu, l’ànima enèrgica, el retrat literari que va transcriure l’Ovidi en aquella lectura inoblidable d’Els amants: “Feroçment ens amàvem del matí a la nit”. Les misèries i les alegries quotidianes estan plasmades als seus poemes. Ara que ja no hi són ni l’Estellés ni l’Ovidi, no puc evitar l’emoció sentint la veu d’Ovidi i els versos d’Estellés. L’emoció d’un llegat que avui es manté intacte. M’aclame a tu...

propostes diferents El PP d'Alcoi proposa que l'Avinguda L'Albereda passe a denominar-se Albereda Adolfo Suárez. Es tracta de la proposta del PP perquè el poble d'Alcoi reconega i tribute homenatge a la figura i la trajectòria de l'ex president Adolfo Suárez. Per al Portaveu del PP, Fernando Pastor, “Alcoi no pot quedar al marge de la merescuda mostra d'afecte col·lectiu que l'ex president del Govern està rebent de llarg a llarg de tota la geografia espanyola. Adolfo Suárez li'l mereixia i els alcoians i el seu Ajuntament ho hem de saber reconèixer”.

En el mateix sentit s’ha manifestat el Concejal no adscrit Mario Santacreu que demana que es denomine un espai públic de la Ciutat d'Alcoi (sense especificar-ne cap) a l'Expresident Don Adolfo Suárez González i que s'inicie un expedient per a la creació d'una Comissió que possibilite realitzar un acte a nivell local, que reconega a les persones que van afavorir i van ser participes en la transició a Alcoi.

Una ciutat de lletres i cultura

L’Ajuntament completa l’Espai Estellés i col·loca la placa al carrer Joan Fuster, dins el reconeixement institucional a aquestes dues figures universals de les lletres valencianes. En el marc de la reconeixença institucional que l’Ajuntament d’Alcoi està realitzant a les figures més destacades de la cultura valenciana, durant el darrer any s’ha inaugurat a la nostra ciutat el passeig Ovidi Montllor, la plaça Vicent Andrés Estellés o el carrer Joan Fuster. Aquests dies l’Ajuntament ha completat l’Espai Estellés amb un panell informatiu a la plaça dedicada al poeta, i a més s’ha col·locat la placa del carrer dedicat a l’escriptor Joan Fuster. Fa només uns dies s’ha instal·lat el panell a la plaça Vicent Andrés Estellés, denominat l’Espai Estellés. Segons Tormo, “es tracta d’un panell informatiu sobre la vida i obra del poeta, periodista i escriptor de teatre de Burjassot, que pretén donar a conèixer la importància de la seua tasca als visitants i usuaris de la plaça”. Antoni Miró ha col·laborat en el disseny del panell cedint la imatge del seu quadre A Vicent Andrés Estellés, en recordança del poeta. Gràcies a la seua poesia, que ha estat definida com a “torrencial” i “insòlita”, Vicent Andrés Estellés va rebre el Premi d’Honor de les Lletres Catalanes (1978), el Premi d’Honor de les Lletres Valencianes (1990), la Creu de Sant Jordi (1982), la Medalla d’Or al Mèrit en les Belles Arts del Ministeri de Cultura a títol pòstum, i ha estat commemorat en 2013 per l’Acadèmia Valenciana de la Llengua com l’Escriptor de l’Any. Així mateix, també s’ha instal·lat la placa amb el topònim del carrer Joan Fuster (19221992), en record de l’escriptor i humanista nascut a Sueca. Segons Jordi Tormo, “Fuster ha estat un dels escriptor valencians més influents del segle XX. Com assagista i poeta vas escriure i publicar més de 65 obres, sent una de les més reconegudes Nosaltres, els valencians (1962). A més, la seua tasca d’investigació va abarcar disciplines com la lingüística, història, filosofia i fins i tot el turisme”. A hores d’ara, està considerat l'assagista valencià més important del segle XX. Llicenciat en Dret i doctor en Filologia Catalana, va rebre el Premi d'Honor de les Lletres Catalanes (1975), la Medalla d'Or de la Generalitat de Catalunya (1983), va ser investit doctor honoris causa per la Universitat de Barcelona (1993), doctor honoris causa per la Universitat Autònoma de Barcelona (1984) i, a títol pòstum, la Generalitat Valenciana li va concedir l'Alta Distinció al Mèrit Cultural. L’Ajuntament té previst en properes setmanes realitzar un acte de la mà d’entitats dels àmbits de la cultura i l’ensenyament per inaugurar el carrer. Tal i com expressa el regidor de Política Lingüística Jordi Tormo, “amb aquestes fites volem reconèixer als creadors valencians, les obres dels quals han estat i són referència bàsica per comprendre la cultura dels Països Catalans”.


dossier www.elgratis.eu

www.lesmuntanyes.com

3

EL GRATIS 1ªQ. ABRIL 2014 Nº577

DOSSIER

noms i carrers

VICENT ANDRÉS ESTELLÉS, el poeta universal

la nostra cultura :

Una plaça per a un dels poetes més importants més importants de la història valenciana

“Assumiràs la veu d’un poble i serà la veu del teu poble i seràs, per a sempre, poble, i patiràs i esperaràs, i aniràs sempre entre la pols, et seguirà una polseguera.”

Vicent Andrés i Estellés (Burjassot, 4 de setembre de 1924 - València, 27 de març de 1993) era un periodista, escriptor i, un dels més importants poetes valencians del segle XX i dels més reconeguts en valencià la seua llengua. Considerat el principal renovador de la poesia valenciana contemporània, d'ell s'ha dit que és el millor poeta valencià des de l'època d'Ausiàs March i Joan Roís de Corella.

OVIDI MONTLLOR, un deute pendent

més enllà de noms i carrers joann kraska

Portem uns anys en què la cultura i les arts del nostre país han començat a rebre homenatges i distincions, uns reconeixements que es trobaven a faltar al nostre poble i que durant molts anys havien sigut ajornats pels governs municipals. Tant a artistes i escriptors locals com forans formen part d’una cultura valenciana a la qual no hem parat l’atenció que es mereix i que a poc a poc cau en l’oblit dels més joves que no veuen més enllà del que els rodeja en l’actualitat i no se’n adonen que cada cosa té un principi, i que cal explorar cada racó de la nostra història per saber d’on venim. “Qui perd els orígens perd la identitat” i com a poble no es pot permetre que açò ens passe a nosaltres, un poble orgullós de ser-ho, de ser alcoians i amb aquest principi hem d’enlairar totes i cada una de les coses que en ha portat a ser el que som.

Alcoi li dedica a l’artista alcoià l’antic Passeig del Viaducte i una escultura al parc

“Hi ha gent a qui no li agrada que es parle, s’escriga o es pense en català. És la mateixa gent a qui no li agrada que es parle, s’escriga o es pense.”

Ovidi Montllor i Mengual, conegut artísticament com Ovidi Montllor (Alcoi, 4 de febrer de 1942 - Barcelona, 10 de març de 1995), fou un cantautor valencià de la Nova Cançó i actor, amb una extensa trajectòria professional, que comptà amb més de vint àlbums editats i amb la participació en més de mig centenar de pel·lícules.

JOAN FUSTER, més que un escriptor

Un carrer amb el nom d’un home que es va convertir en el camí a seguir per a molts

“Forma part d’una bona educació saber en quantes ocasions cal ser maleducat.”

Joan Fuster i Ortells (Sueca, 23 de novembre de 1922 Sueca, 21 de juny de 1992) fou un escriptor valencià en llengua catalana. Tot i que va ser més reconegut popularment per la seua obra principal, l'assaig històric Nosaltres, els valencians, el seu llibre més influent, la seua tasca investigadora i editorial abraça diferents facetes i camps de coneixement, incloent-hi la lingüística, la història i la filosofia i el turisme. Està considerat l'assagista en català més important del segle XX.

Està molt bé dedicar places, carrers i homenatges als nostres erudits, artistes, escriptors i escriptores, però cal més que noms en plaques, calen xerrades, exposicions, cicles i recitals, cal ensenyar i aprendre del passat, jornades com les de l’any estellés, els reconeixements a Ovidi, a Isabel Clara-Simó, cal enfonsar-se en la poesia de Joan Valls i Joan Gil Albert i començar a donar la cara pels nous artistes que van prenent força aquests darrers anys. A ningú se li escapa que al darrere d’aquests homenatges sempre hi ha queixes i comentaris, accions partidistes i que en ells mateixos ho són, que en una època com la que ens està tocant viure ixen a la llum queixes tals i com “ara no és moment...” però, quan és el moment encertat per a aquestes coses? Cada moment és adequat per a homenatjar als nostres, no cal que hagen faltat fa temps o siguen d’un o altra tendència política, cada homenatge és una notícia i cada notícia pot ser la base perquè algú s’interesse per ella. És una forma senzilla de què la roda continue girant i nous artistes, músics o escriptors se sumen a fer més gran la nostra cultura. És feina de tots i totes trobar la bellesa que ens han deixat però la implicació institucional, dels col·legis i instituts, coordinadores i organitzacions fan que aquesta tasca sigui més fàcil. És molt senzill caure en l’oblit i d'ací a uns anys pensar que Ovidi Montllor és tan sols un passeig, però és preciós passejar pels nostres carrers i de sobte que et vinga al cap un poema d’Estellés o xiuxiuejar una cançó de l’Ovidi mentre recordem la lletra.


4

EL GRATIS 1ªQ. ABRIL 2014 Nº577

UNA MIRADA AL MÓN

per Arcaris

Si les idees ni tingueren amo... La PROPIETAT INTEL·LECTUAL està definida tradicionalment com tota creació de l'intel·lecte humà. Però realment estos “productes” de la intel·ligència humana a què podem cridar “idees” per la seua pròpia naturalesa encaixen molt malament amb la propietat privada. Si per intel·ligència entenem allò que ens permet trobar la solució correcta a problemes o definir altres nous, llavors la intel·ligència no és una qualitat dels individus particulars sinó una dimensió objectiva de les nostres relacions humanes. És a dir, que moltes idees naixen de les relacions de les persones entre si i amb la comunitat pel que allò que fa que una idea siga bona no és una qualitat del seu inventor, sinó una qualitat del món en què viu eixe ‘geni'. Molts ‘genis' actuals han arribat a serho gràcies a les idees dels seus antecessors i la gent que els envolta, i així durant centenars d'anys. Fins que punt és lícit parlar de propietat intel·lectual? Perquè eixa intel·ligència que cada un pensem tindre “en el nostre cap” és més una franquícia i no una propietat exclusiva. I és que la nostra societat rendix culte al talent individual que realment està distorsionant el que la intel·ligència i el talent realment són. Milers de xiquets viuen en una esperpèntica carrera paterna per obtindre per al seu fill el títol oficial

de ‘geni' amb desenes d'activitats extraescolars. És lícit que tindre una idea o veure-la abans que els altres ens convertisca en els seus propietaris? De veritat penses que si Newton s'haguera dedicat a la pastisseria hui no podríem calcular la trajectòria d'un satèl·lit espacial? O Pasteur? O M. Curie? O Einstein? Només la llibertat i la matèria poden ser individuals, la veritat o la bellesa no es deixen posseir per ningú, tendixen per si mateixes a la còpia il·legal. Una preciosa foto o una bona pel·lícula es compartiran per les xarxes socials perquè agraden a les persones. I és que la revolució de les comunicacions, gràcies a Internet, està suposant nous paradigmes en la propietat intel·lectual. Les llicències del tipus ‘creative commons' incrementen la capacitat de construcció de coneixement social i la Wikipedia demostra que l'altruisme pot assumir en la ciència i l'art una funció impredicible per la major part dels nostres models econòmics. El segle XXI arriba per a alliberar-nos de la figura del geni creador i del seu elitisme social i esperem que tinga efectes tan saludables en el terreny de la creació intel·lectual com alliberar-se de la figura de l'aristòcrata ho va tindre en el terreny de la democràcia.

www.lesmuntanyes.com

mirades

La ciència i el PP Ricard Bañó i Armiñana

Podeu creure que m’ han oferit realitzar una autòpsia? Com és posible? Ni sóc metge ni tinc cap noció de medicina. Agraisc l’oferta però tinc molta aprensió a la sang; de tota manera, sí que m’he oferit per a realitzar qualsevol obra constructiva, o siga, fer d’arquitecte. Però, repetisc, com és possible que sense ser metge o arquitecte puga realitzar qualsevol d’ estes dos activitats? Molt senzill, d’ acord amb filosofia del Partit Popular valencià no cal ser especiaista per a poder actuar en una o altra activitat. Exagere? De cap de les maneres, qualsevol indocumentat i analfabet, qualsevol persona que no siga historiadora i, o filòlog pot pontificar sobre la qüestió. O és que no ho veiem en la realitat? Ja poden dir practicament tots els filòlegs i totes les universitat del món que el valencià i el català són dos denominacions distintes d’un mateix idioma, els militants del Partit Popular valencià ho neguen; és com afirmar que la Terra és redona o que el sol gira al voltant de la Terra. Ara, dubta un servidor que el Partit Popular de la província de Castelló opine el mateix que el de la ciutat de València, que és el grup dominant ideològic del Partit Popular autontòmic, part del de la província de València i del de a d’ Alacant. Pensa el mateix el Partit Popular de Catalunya? El Partit Popular valencià és immune a la sensació de ridícul que donen davant la comunitat científica, mentre que el secessionisme lingüístic els done vots no els apura. I si qualsevol pot opinar sobre llengua i història per la mateixa raó Ricard Bañó, que no té ni idea de medicina ni d’ arquitectura, pot donar la seua opinió sobre estes dos activitats. Qué faig el ridícul més espantós? Per suposat! però no per al Partit Popular valencià. És la mateixa filosofia que ells utilitzen. No hi cap país del món amb tant gran nombre d’ historiadors i filòlegs per metre quadrat que al País Valencià. Si en qualsevol lloc el més “bobo” apanya rellotges al País Valencià qualsevol “bobo” també apanya rellotges però suissos. I al sí del País Valencià qualsevol apanya rellotges atòmics. I és que són molt sabuts!

Encara no sé quan va començar, si fa un any, o des d'aquell dia que els nostres camins es van creuar; si va ser a poc a poc o de sobte en aquella nit de cap d'any quan els nostres llavis es van entrellaçar per primer cop; no sé si vas ser tu o vaig ser jo no sé quina és l'autèntica raó, tan sols se que des de fa un any la meva ombra, somriu sota el teu sol. No sé per què tants o veien tan evident, no sé si va ser el destí o un cop de precís del present, no sé si van ser els teus ulls, el teu cos o la força dels meus pensaments tan sols sé que si no estàs tu jo ja no em sent-ho complet. No sé com em vaig poder negar a donar-te aquell bes, com no em vaig llençar directe de cap a peus al saber que desitjàvem el mateix, no sé perquè m'ho vaig pensar durant aquell breu instant de temps, tan sols se que és de savis rectificar i per sort, vaig poder sentir-me més poderós que els Déus aquella nit que sempre nomene en cada vers.

YA PUEDES PEDIR Y REGOGER

No sé què hagués passat, si no hagués fondejat la teva mar, si no m'hagués llançat a intentar guanyar i no seure a esperar, no sé ni que ni qui em va dir que era el moment esperat, si el meu cor o una força del més enllà, tan sols se que després de viure aquest any, estic segur que aquest jove perdut, a la fi va encertar.

TU MONA DE PASUA

sumari

Cada quinze dies a les llibreries. Segueix-nos dia a dia a la web i als nostres blogs

• dossier: noms i carrers • mirades d’avui • +cultura: espai teatre • @elgratis twit-news • especial perruqueries • entrevista capità cristià • #elgratis comarques • fa més de 25 anys el gratis • +actualitat • filaetes alcoi • lligues locals

2-3 4-5 6 7 8 9 10 11 12 13 14

• +moral • la mareta cocentaina • entrevista capità moro • foro e: alcoi • anuncis classificats • agenda de professionals •horòscopops +agenda +animalets +guia d’oci • salut + farmàcies +mente y psicología • la salle: 50 anys al xorrador

15 16 17 25 18-27 28

PERIÒDIC EL GRATIS 1ªQ. ABRIL 2014 EDICIÓ Nº577 amb la col·laboració de

29 30 31

www.elgratis.net

No sé com pot ser que gaudim tant l'un de l'altre que no puguem estar separats ni dues vesprades, no sé si sóc o no sóc el que esperaves, tan sols se que he trobat en tu tantes meravelles com un nen en un conte de fades. No sé com ser si no hi ets, doncs ets el pensament i els fets, ets la lluna i el sol, el somriure i el dol no sé com és que hi ets amb mi, sols sé que done gràcies cada dia, des de fa un any i que ho faré fins al nostre fi...

no sé...


mirades www.elgratis.eu

www.lesmuntanyes.com

5

EL GRATIS 1ªQ. ABRIL 2014 Nº577

“tiempo de marea violenta” Bartolomé Sanz Albiñana

NINGÚ NO ÉS PERFECTE Anna R. Serrano, regidora de Compromís a l’Ajuntament d’Alcoi

El hambre, uno de los Cuatro Jinetes del Apocalipsis, se ha sofisticado en los últimos tiempos. Ya no se nos presenta con una balanza de pesar el pan como lo hacía en los años de hambre, aquella época que los más mayores recuerdan al referirse a la década de los cuarenta, tras la Guerra Civil. Ahora, el hambre aparece camuflado bajo la forma de los precios y la energía que suben, las pensiones prácticamente congeladas, los ingresos paralizados, las deudas pendientes a nivel personal y nacional, y una situación laboral grave que tiene amordazados y maniatados a muchos hogares, con riesgo de desembocar en depresiones y enfermedades mentales. En muchas casas en estos momentos el dilema hamletiano ha olvidado su más pura dimensión existencialista para mostrar una cara más cruda: la que se reduce o bien a encender la calefacción o a comer, esa es la cuestión. Hubo un tiempo en el pasado en el que la música se escribía en pentagramas sociales y combativos, y alzaba su voz contra el sistema político al tiempo que un público joven escuchaba y aprendía himnos de batalla contra la opresión. Ahora solo se ven jóvenes y no tan jóvenes, todos ensimismados, mirando sus smartphones las veinticuatro horas. La canción protesta y con mensaje solo existe en el recuerdo de los jubilados en ciernes o en una breve entrada en las enciclopedias de la música popular. A estas alturas de la crisis, los ciudadanos ya han visto lo que hacen los politicos. Por eso se empieza a echar de menos que los obispos españoles junto con los sacerdotes no se sienten a redactar con urgencia un documento conjunto en el que acusen al Gobierno, así de claro, de empobrecer cada día más a las clases menos favorecidas. De poco sirve la liturgia y la ceremonia en estos tiempos si no se está al lado del necesitado, como tampoco vale autojustificarse con que “los bancos de alimentos de Cáritas hacen horas extraordinarias desde hace años”. Urge que los obispos dejen las mitras y los báculos en la sacristía y salgan a la calle a denunciar al Gobierno sobre su política de bienestar social. A la sociedad española en estos momentos lo que menos le preocupa es el lugar que la religión vaya a ocupar en la nueva ley educativa, aun cuando ese hecho ha aliviado las conciencias de los obispos. Es tiempo de escribir cartas pastorales que enfaticen que toda verdadera política económica ha de ser social, y hora también de oir sermones dominicales que pongan el acento en la justicia social, en los excluidos de esta sociedad y en la necesidad de un trabajo digno para los que están en edad de trabajar, es decir, con un acento en el que apenas se distinga la delgada línea que separa el evangelio de un editorial de diario progresista. Ese es el lenguaje en el que los obispos deben dirigirse al rebaño político. Es cierto que cada partido político tiene sus ideas sobre política social, pero en este momento es el Estado el que debe hablar con una sola voz, la voz de la mayoría. Es tiempo de que los obispos olviden sus atributos externos y recuerden al Gobierno, con voz diáfana y al unísono, sobre los riesgos de la malnutrición para un sector de la población que tiene en los bancos de alimentos su única salida. Es tiempo de que obispos salgan de las catedrales y de los palacios arzobispales, cambien el tono de voz melíflua al que nos tiene acostumbrados y hagan oir una voz terrenal más bronca, pues los asuntos sociales también son de su incumbencia. Católicos, ortodoxos y protestantes, todos unidos y a una voz. Por cierto, en algún país protestante ya se nos han adelantado.

De referèndums Diego L.Fernández Coordinador d'EU Alcoi

ivim temps de desafecció política. El biV partidisme s'ha guanyat a pols en el millor dels cassos la indiferència, quan no la bel·ligerància activa de la majoria. Una bona part de la població s'allunya definitivament d'un sistema incapaç de regenerar-se. Han estat massa anys instal·lats a l'atonia, abstrets de la realitat

que els envolta. Desfer el camí del despotisme suposa implementar una democràcia directa, radical, transformadora, participativa,... una democràcia, en definitiva, real. Experiències com els pressupostos participatius des de Porto Alegre o els governs assemblearis com el de Marinaleda demostren que hi ha alternativa. Els referèndums també han estat eines útils a l’hora d’implicar el conjunt de la població en la deliberació i

presa de decisions. A Alcoi estan reglamentats des de l’any 1999. Quan les associacions de veïnes i veïns i la regidoria de participació ciutadana, amb Emili Castelló al capdavant, van treballar un reglament força avançat. Però mai no s’ha posat en pràctica. La participació ciutadana horroritza al poder. L’any 2000 més de 9.000 alcoians i alcoianes van reclamar un plebiscit per decidir sobre la privatització o no del servei d’abastiment d’aigües. L’e-

T

ots coneixem la importància de les Festes a la nostra ciutat, i també que el tema del calendari fester ha suscitat no poques polèmiques, encara no resoltes. D’una banda, hi ha els partidaris de mantenir la tradició (22, 23 i 24 d’abril, tal com recull els Estatuts de l’Associació de Sant Jordi) i, d’altra, els que reclamen que es canvien a cap de setmana. En una part i en l’altra trobem representants de l’àmbit fester, de l’econòmic, social, etc. I tothom té la seua part de raó. El govern municipal va anunciar unilateralment la convocatòria d’una consulta popular sobre el calendari fester amb la pretensió de resoldre en poques setmanes una polèmica que ja dura dècades. Una consulta que es volia fer coincidir amb el dia de les eleccions europees, el 25 de maig, que ha d’autoritzar el Consell de Ministres, però que prèviament s’ha d’aprovar aquesta petició en el Ple per majoria absoluta. Aquest és un procés relativament llarg en el temps i una mica complex i, a la vista del que ha passat en altres ciutats, ningú no es creia que a dos mesos vista arribara l’autorització a temps. El govern ha fet tard, tot i manifestar que tenien pressa per a resoldre el calendari de les Festes de 2015. Arribats en aquest punt i vist que el govern pretenia dur endavant la consulta, encara que fóra més tard, s’haguera pogut prendre en consideració la nostra proposta. Perquè, en realitat, Compromís el que ha demanat ha estat consens i prudència a l’hora de sol•licitar la convocatòria de referèndum. Consens, claredat i concisió en la pregunta que es formulava sobre el calendari fester. I consens per a plantejar en la mateixa consulta altres preguntes d’interés social i econòmic per a la nostra ciutat, que són les preocupacions reals de les alcoianes i els alcoians. No és cert que Compromís haja impedit la consulta popular; ben al contrari, la volíem facilitar amb més consultes. És manipulador i partidista que es diga que hem malbaratat un moment històric, ni que ho diga l’alcalde ni que ho diga el Papa de Roma. Si de veritat el govern es “creia” el referèndum, ho hauria d’haver vestit un poc millor, imprimir-li més rigor i solemnitat per assegurar-se’n l’èxit, i no haver començat amb un joc de focs creuats per veure qui la deia més grossa. Lamentable! Hi ha veus que han reclamat consens: des del món de la festa, passant per l’àmbit comercial i empresarial i també des de la representació sindical. Perquè un tema prospere i siga acceptat pel conjunt dels alcoians i alcoianes s’ha de buscar el major consens possible si no es vol provocar rebuig. En la consulta popular sobre el calendari fester no es pot dir que el govern municipal haja tingut “mà esquerra” -mai millor dit. Fins i tot hem pogut constatar que ni en el fons ni en les formes el govern (PSOE i EU) ho havia consensuat, ni entre ells mateixos. No es pot confondre ni manipular l’opinió pública per interessos partidistes amb la finalitat d’amagar les vergonyes pròpies. No passaria res que comencem de zero i apliquem grans dosis de sentit comú -un bon exemple el tinguérem fa pocs mesos en el tema de l’autobús urbà, en el qual, finalment, sí que hi va haver consens. Si no hi ha consens, hi pot haver participació? Francament, ho dubtem, perquè, si no si no som capaços de posar-nos d’acord per a adoptar una decisió de comú acord -aquest és el significat de la paraula consensuar- quines garanties tenim que la nostra participació aprofite per a alguna cosa o siga tinguda en compte? El temps i l’experiència ens han demostrat que el govern és incapaç de consensuar, i amb l’oposició ni parlar-ne! I no és bo que un govern en franca minoria actue amb la prepotència d’una majoria absoluta. Està perdent-se l’oportunitat de demostrar que es pot fer política de manera diferent.

xalcalde Sanus va tramitar la petició però la va fer inviable al sentenciar el servei públic abans que des del ministeri autoritzaren la consulta. La dècada ominosa del Partit Popular va fer impossible qualsevol moviment que olorara a participació. Ni a la megaurbanització de Serelles, ni a l’atracament del Bulevard, ni a l’hotel de luxe a Font Roja no van permetre opinar a ningú. Discrepar suposava, senzillament, no voler a Alcoi, en una estratègia propagandís-

tica semblant a aquella de l’antiEspaña que va fer fortuna en altres temps. Ara es planteja un tema que no és baladí, les dates de la Festa, encara que tampoc capital. Una qüestió que afecta la racionalitat del calendari laboral, l’economia de la incipient indústria turística de la ciutat i, evidentment, l’hostaleria. Però el Bloc ha boicotejat la votació exigint que s’aprofitara la fita per preguntar també sobre el sexe dels àngels. Es pot discrepar del procés i

criticar, fins a l’extenuació, però el que han fet els nacionalistes és aliar-se de facte amb la dreta per bloquejar la iniciativa. Per desgràcia, aquesta vegada tampoc se’ns permetrà decidir en referèndum. Per a la història queda que les dues primeres ocasions que hem tingut per exercir la democràcia directa han estat partits que es reclamen progressistes (què voldrà dir això?) qui ho han impedit. Esperem que a la tercera ningú no trobe excuses puerils.

IMATGE I COMUNICACIÓ

Que necessites?

dissenygràfic PLAÇA D’ESPANYA, 14 - 96 554 80 01- ALCOI


6

EL GRATIS 1ªQ. ABRIL 2014 Nº577

www.lesmuntanyes.com

espaiteatre www.elgratis.net

+cultura: espaiteatre

Paco Mir de Tricicle al capdavant

de ‘La Banqueta’ Ricard Borràs i Pep Ferrer es posen a les ordres de Paco Mir -més conegut en la seua faceta d'humorista com a membre de Tricicle- per representar 'La Banqueta', una comèdia que arribarà al Teatre Calderón d'Alcoi el pròxim divendres 4 d'abril.

Vladimir i Pau, dos reconegudíssims concertistes de piano a quatre mans preparen la seua pròxima gira per Japó a Schlern, un poble idíl·lic dels Alps italians. Però els més de vint anys que porten tocant braç a braç els complica les coses. La calma i l’aire pur d’aquesta localitat no juguen al seu favor sinó tot el contrari. La banqueta en la qual reposen la seua anatomia, es fa a cada moment més i més xicoteta. Amb una gran dosi d’humor

intel·ligent però intel·ligible veurem com a dia a dia els fantasmes alimentats durant dues dècades ixen del seu amagatall per a fer-los la vida impossible. Una obra representada en català, de 75 minuts de durada, amb la qual podrem riure i gaudir el 4 d'abril a partir de les 20'30 hores (entrades a 12 i 14 euros). Aquesta és una de les principals novetats que mostra la recentment presentada programació del

Teatre Calderón d'Alcoi per a aquest últim trimestre de la temporada. Com tots els anys, destaquen especialment al mes d'abril els actes de caire fester, com són els Concerts d'Exaltació de la Música Festera (diumenge 30 de març i 6-13 d'abril), la Presentació de la Revista de Festes de l'ASJ (1 d'abril) i els Sainets Festers (25 i 26 d'abril). A més, cal destacar especialment el concert que oferirà el músic uruguaià Jor-

ge Drexler, on presentarà el seu darrer disc 'Bailar en la cueva'. Es tracta d'una cita cabdal per als amants de la música, posat que serà l'únic concert que Drexler oferirà en la Comunitat Valenciana dins d'aquesta gira que s'inici a principis del mes d'abril. Les entrades ja porten algunes setmanes a la venda i es poden adquirir a la taquilla del Teatre Calderón i a través de la web 'www.instanticke.es' a un preu de 12 i 26,5 euros.


elgratisnews

www.lesmuntanyes.com

www.elgratis.eu

@elgratis news

agenda·activitats·concerts·exposicions·xerrades·notícies

@elgratis twit-news FESTES - El Mercat Sant Roc organitza el II Concurs de Fotografia d'Ambient de Festa, els autors de les fotografies podran presentar un màxim de 8 que al seu judici reflectisquen millor l'ambient de les festes de Moros i Cristians d'Alcoi, tal com expliquen les bases. El termini per a presentar les fotos és fins al 21 d'abril. SOCIETAT - L’Ajuntament d’Alcoi ha fet hui un petit reconeixement a un dels comerços centenaris de la ciutat, Ultramarinos Bardisa, que compleix cent anys des de la seua obertura. L’alcalde ha lliurat una orla en reconeixement a l’esforç i la feina d’un establiment que forma part de la història d’aquesta ciutat, i que és un exemple del comerç tradicional alcoià.

- Programa per l’educació per a la salut i la prevenció de les drogodependències per a 477 alumnes alcoians, organitzat per a la Unitat de Prevenció Comunitària de Conductes Addictives, de l’àrea de Benestar Social. - Alcoi, al fòrum internacional de Participació Ciutadana. El regidor de Participació Paco Agulló i el Coordinador de Pressupostos Participatius Cristian Santiago han assistit a la Trobada Ibèrica de Democràcia i Pressupostos Participatius a Mollina (Màlaga). - L’Ajuntament ultima els detalls dels forts socials per a entitats i particulars. Els 22 nous horts, que se sumen als 14 ja existents a Zona Nord, estaran ubicats a la partida del Barranc del Sint, a la finca Mascarrella de Ferran.

ESPORTS - Després de més dos dos anys lliutant per aconseguir-ho, el diumenge passat començà la lliga de East Coast de Roller Derby conformada per quatre equips de Valencia, Múrcia i Alcoi, primera lliga federada de Roller Derby a Espanya.

7

EL GRATIS 1ªQ. ABRIL 2014 Nº577

- L'esportista alcoiana Sonia Pla Ruiz de categoria Cadet i la seua entrenadora Gloria Vilaplana, pertanyents al Club Patinatge Artístic Alcoi, han sigut convidades pel Comitè Nacional de Patinatge Artístic de la Real Federació Espanyola de Patinatge a la 4ª Convocatòria de Pre-Seleccions Nacionals que se celebrarà els dies 11 i 12 d'abril de 2014 en el Centre d'Alt Rendiment de Sant Cugat.

- El corredor conquense del equipo Mutua Levante – Delikia – Renault Ginestar logra un magnifico triunfo al imponerse el Gran Premio Primavera de Ontur disputado sobre un recorrido de 150 Km. con tan solo dos premios de montaña que no fueron determinantes para el desenlace de la carrera, Cristian entraría escapado en las calles de Ontur junto a otro corredor al que superaría en línea de meta. OBRES - Comencen les reunions veïnals obertes per definir el Pla General a la seu de l’Assoc. de Veïns Eixample-Benisaidó. - Jordi Sedano demana que s condicionen les voreres de la Pl. Alcalde Agustín Albors i el c/Pare Poveda, vies urbanes que faciliten l'accés per als vianants al pont “Francisco Aura”. - Mario Santadreu demana que es denomine un espai públic de la Ciutat d'Alcoi a l'Expresident Don Adolfo Suárez González i que s'inicie un expedient per a la creació d'una Comissió que possibilite realitzar un acte a nivell local, que reconega a les persones que van afavorir i van ser participes en la transició a Alcoi. - El PP d'Alcoi proposa que l'Avinguda L'Alameda passe a denominar-se Albereda Adolfo Suárez, erquè el poble d'Alcoi reconega i tribute homenatge a la figura i la trajectòria de l'ex president Adolfo Suárez. CULTURA - L’Ajuntament d’Alcoi, mitjançant el Departament d’Educació de la Regidoria d’Empresa, Formació i Innovació, ha posat en marxa una campanya per promoure la matriculació als centres públics de Primària de la ciutat, abans que s’inicie el període de matriculació, que serà del 7 al 14 d’abril. - La programació que proposa l’Ajuntament per al Teatre Calderón en

ACTIVITATS:

notícies en 1 segon

2014, rep l’aprovació del Ministeri de Cultura i la sala s’incorpora al Programa PLATEA. Els espectacles “La Banqueta” (4 d’abril) i “En Construcción” (10 de maig) seran els primers d’aquest important cicle estatal de programació de teatre i dansa. - Presentació dels llibres infantils Contes d'animalets i animalots, de Xaro Navarro, a l'antiga capella de l'edifici de "Els Pobres" d'Alcoi. L'acte forma part del programa d'animació a la lectura "Vine al centre de la fantasia", que du a terme la Coordinadora pel Valencià. - Del 28 al 31 de maig 2014. Compte enrere per XXIV Mostra de Teatre d’Alcoi , torna ha recuperar el mateix format de l’any passat, degut a les demandes del sector teatral i del públic en general. El cartell de la Mostra de Teatre d’Alcoi, ha segut encarregat a Assad Kassab. - El Museu Arqueològic Municipal acull l’exposició itinerant “Monedes. Totes les cares de la Història”.La mostra es podrà visitar fins al 13 d’abril de 2014, en horari 9 a 14 h. els dies laborables, i d’11,30 a 13,30 h. els dissabtes i diumenges. - El pintor alcoià Manolo Arjona ja prepara la seva nova col·lecció inspirada en les festes de Moros i Cristians de la nostra ciutat. El reconegut artista posa a disposició del públic les seves obres que poden ser adquirides al seu estudi situat al carrer el Tap d’Alcoi

POLÍTICA - Presentació de l'Organització Política REPUBLICANS ALCOI. Va intervindre la Secretària Local Angelina Ortíz. Amb el títol “Cap a la 3a República: L'esperança del Poble”, es van exposar els avanços socials que va suposar la 2a República, amb una magistral intervenció de l'Historiador invitat Rafael Hernández. La presentació va estar a càrrec del Coordinador Local Ximo Corbí.

Tot en marxa per a les properes festes de Moros i Cristians d’Alcoi Des de principis de mes que els operaris de l’Ajuntament d’Alcoi treballen per posar a punt els carrers del Centre de la nostra ciutat. L’Enramà, que aquest any consumirà menys llum ja està preparada i tan sols els falten els últims retocs per canviar les boletes que no funcionen d’un any a un altre. Així mateix també s’ha començat amb el muntatge del castell de festes des de fa unes setmanes, amb la conseqüent arribada de les primeres pluges de la primavera i que com a novetat d’aquest any podrà ser visitat pels curiosos. La venda de cadires es desenvoluparà fins al 30 d’abril, de dilluns a divendres de 10 a 13 hores i de 16.30 a 19.30 hores, al Casal de Sant Jordi o per internet a través de ticketmaster.

Premi a l’Olimpiada de Geografía

Nou parc Juniors Flor de Neu

El Institut Pare Vitora d’Alcoi està de enhorabona, Guiomar Tortosa Botella alumna de 2n de Batxillerat de 17 any, ha estat guardonada amb el 1r premi a l’Olimpíada de Geografia, amb una qualificació de 43 punts sobre 50. L’alumna està sorpresa i no s’esperava guanyar, en estos moments està molt il·lusionada per participar en la fase estatal. Han participat 120 alumnes de 20 centres educatius dins del districte de la Universitat d’Alacant. Aquest guardó li permet participar en l’Olimpíada de l’Estat Espanyol.

El Parc Grup Juniors Flor de Neu, es un nou espai públic, situat a la zona de Santa Rosa, enfront del Barranquet de Soler que també servirà com a nou accés al col·legi de Sant Roc d’Alcoi d’on els Juniors Flor de Neu estan vinculat desde fa gairebé 50 anys. El nou jardí compta amb un espai per a jocs infantils i activitats per el xiquets. A la inauguració van acudir l’Alcalde Toni Francés així com un grup de representants de totes les edads del nomenat grup Junior. La despesa ha suposat uns 400.000 euros.


entrevistafestes

EL GRATIS 1ªQ. ABRIL 2014 Nº577

Capità Cristià

Per Mauro Colomina Soler

antonio giner pastor

“l’entrà dels Gusmans serà un espectacle compacte” Antonio Giner ja de recent nascut apuntava maneres festeres, va nàixer un 20 d'abril de 1953 i tres dies després, a 23 d'abril va ser batejat a l'església de Sant Maure i Sant Francesc. Antonio o millor Toni, com li agrada que li diguen, serà el Capità cristià a les festes de Moros i Cristians d'Alcoi d'enguany de la filà Gusmans. Reconeix ser una persona extrovertida i quan se li pregunta si el càrrec li representa una pressió ens afirma rotundament que no la sofreix i que no té cap problema d'enfrontar-se a situacions i moments tan importants com aquest. Ja amb pocs dies de vida aquest apassionat de la festa va eixir a l'entrà de vestit de masero. També ha provat el que és vestir-se de musulmà ja que va estar durant un any, de petit, eixint als Abencerrajes. Duu, ni més ni menys, que 54 anys sent gusmà. L'entrevista la realitzem a la seu de la filà Gusmans i en to distés diu que “de les fotos que hi han penjades en la filà, de cada tres una és meua. Isc ací de tota la vida a més sóc un gusmà actiu: he fet tres esquadres de negres, de cavaller de l'Alferes i amic Ferran Gisbert, inclús he fet de glorier dos vegades, una al 1981 i altra al 2006. Tota una vida en la filà”. És normal que gent aliena a la festa o gent festera de filaes més petites que els Gusmans no atenguen a la dificultat que comporta ser Glorier dos vegades i, a mode d'anècdota, Toni conta que “a la filà som dos-cents gusmans i si ja has fet de glorier una vegada no pots tornar a ser-ho perquè hi ha molta gent que està esperant fer-lo per primera vegada. Al 2006 es complien els vint-i-cinc anys de la vegada que vaig fer de glorier i vaig voler repetir. La reacció de la filà va ser contraria totalment però vaig començar a pagar botelles d'herbero, a pagar café, a portar dolços... total, qui va ser glorier del 2006? Toni Giner”. La decisió de ser capità no és una idea que va partir precisament de Toni, sinó més bé del seu germà Santi, el que serà l'Alferes Basc aquest mateix any, i que va ser entrevistat a EL Gratis del segon quadrimestre de febrer. Sobre donar aquest pas de fer aquest càrrec reconeix que “ho meneja tot el meu germà. Em crida per telèfon i em diu que tenia la possibilitat de fer l'Alferes i que si jo feia de Capità ell donava el pas endavant”. I així va ser. A més Toni afegeix que “serà la primera volta en totes les festes d'Alcoi que dos germans estaran junts damunt del castell”, es refereix a que per primera vegada en la història de les festes d'Alcoi dos germans exerciran d'Alferes i Capità en un mateix bàndol, coincidint en el castell el dia de l'Alardo a l'Ambaixada del matí i de la vesprada. Afirma que la seua intenció era fer aquest any la que hagués sigut la seua quarta esquadra de negres, ja anteriorment ha realitzat la del 86, la del Mig del 93 i la del 2006 del Centenari com a cabo batidor. En aquest cas la quarta esquadra tindrà que esperar. Toni declara que a la filà hi havien al menys cinc persones amb intenció de presentar-se a la capitania cristiana de les festes d'enguany. No obstant ens diu que “es tenia que evitar una votació i una confrontació en tot moment. La filà Gusmans sempre s'ha caracteritzat per la seua unitat. Es va negociar amb els aspirants de manera molt civilitzada i al final es va considerar que fos jo qui fera de Capità”.

Antonio Jorge Giner Pastor (1953), capità cristià de la filà Gusmans.

Abans d'endinsar-se en les característiques principals del boato Toni puntualitza que “tot i absolutament tot, excepte les carrosses, ho estem fent els gusmans. No han intervingut dissenyadors exteriors a la filà. Vam crear una comissió que

s'ha encarregat d'organitzar tot el boato.” Entre els implicats de l'organització i execució del boato estan Jandro Jordà, Mauro Gómez, Nacho Domenech y Cholo. El capità afirma que el boato parteix de la idea de rendir un homenatge a la vestimenta dels gusmans. “Ja que [la vestimenta] ha estat inamovible des del seu disseny original de Francisco Laporta, li fem un homenatge i també a la mateixa paraula gusmà”. Sobre la seua vestimenta concretament afirma que “és un homenatge a l'església de Sant Jordi. Tota la indumentària i allò que m'envolta serà un homenatge al patró Sant Jordi i a l'església que rep el seu nom”. Toni declara orgullós de que la vestimenta de capità se l'ha fet ell mateix. El dissenyador de la seua vestidura, de la dels cavallers que l'acompanyaran, dames i carrosses corre a càrrec del company de filà Ferran Gisbert, excepte la vestimenta de la seua dona, Mari Carmen Javier Verdú, que l'ha dissenyat ella mateixa junt a un company gusmà Majoral del Gremi de Sastres de València, Paco Albert. Toni i Mari Carmen eixiran en la mateixa carrossa i els seus tres fills: Clara, Jordi i Mauro també formaran part del boato evidentment, Clara a una carrossa amb les donzelles de la Cort junt a les seues amigues i tant Jordi com Mauro eixiran participant en el boato en el que concorreran al voltant de mil persones, la meitat d'ells músics. No li cap dubte de que els participants del boato ho passaran genial, “tot el boato eixirà en actiu i divertint-se” i afirma amb rotunditat que “l'entrà dels Gusmans serà un espectacle compacte”. A més Toni estarà escortat per dotze cavallers, “pels mateixos amics amb els que vaig fer les tres esquadres de negres” és a dir, el seu grup d'amics de la filà. Per la part femenina hi hauran deu dames. Tant Capità com Favorita estaran acompanyats musicalment per una marxa composada ex profeso per Àngel Lluis Santamaría, director de la Corporació Musical Primitiva d'Alcoi. Assenyala que “és una marxa innovadora. Sobre aquesta composició d'Àngel Lluis ha organitzat aposta una banda de setanta-cinc músics per a que toquen la marxa, no la tocarà una banda a l'ús”, aquesta innovadora marxa estarà dirigida per Jordi Sempere. Canviant de terç i conversant sobre els canvis en la festa i la seua evolució Toni reconeix ser tradicionalista, “comprenc que tard o prompte totes les filaes acabaran tenint dones, acabaran celebrant-se en cap de setmana, etc.” però afirma que no són canvis del seu gust. Té com a acte preferit l'alardo encara que reconeix que cada vegada li agrada menys degut a les restriccions en la pólvora les quals “no permeten que gaudisques tant com abans”. No oculta la seua part més emotiva i demana com a desig que “si és veritat que hi ha un més enllà, que els meus pares ens vegen, al meu germà i a mi. I tant la meua família com la meua filà que passen els tres dies més meravellosos de la seua vida” conclou el Capità gusmà. Doncs precisament aquest desig el farem nostre i esperem amb totes les nostres forces que tant Toni, la seua família i la seua meravellosa filà els Gusmans passen un tres dies magnífics i inoblidables.

9


10

EL GRATIS 1ªQ. ABRIL 2014 Nº577

www.lesmuntanyes.com

elgratiscomarques www.elgratis.net

#elgratiscomarques: agenda · activitats · concerts · exposicions · xerrades · notícies @elgratis twit-news

Un medicament únic al món, pot curar la diabetes

notícies comarcals en 1 segon

SOCIETAT - Ontinyent remetrà a Conselleria un informe tècnic que avala que la ciutat tinga Escola Oficial d’Idiomes pròpia. La ciutat continua depenent de l’Escola Oficial d’Idiomes d’Alzira tot i tenir més de 1.000 alumnes matriculats - Albaida tanca 2013 amb un superàvit de 507.000 euros tot i la retenció de 600.000 dels Ingressos de l’Estat. - Ontinyent manté en un 88% el cobrament voluntari de l’IBI malgrat la crisi. Una primera fase de recobrament augmenta la xifra obtinguda al 91’57%, passant l’import restant a ser cobrat per la Diputació de València. - L’Ajuntament d’Ibi lliura els premis del XXIII Concurs d’Escaparatisme de Nadal 2013, el primer premi ha sigut per a “El Bastidor,” que rebrà un premi valorat en 500 euros i una placa commemorativa. El segon premi valorat en 300 euros i una placa ha sigut para “Calçats Cristi” i el tercer guardó ha sigut para “Pinsos i Llegums Sanjuán”, que serà obsequiat amb un premi de 200 euros i una placa distintiva. - Els 117.000 euros concedits pel Pla “Reactiva Ontinyent” permeten posar en marxa 5 projectes innovadors. L’Ajuntament amplia el pla de crèdits en condicions avantatjoses en 75.000 euros addicionals després que s’haja consumit el 47% de la dotació inicial. OBRES - L'Ajuntament d'Ibi rep una subvenció per a renovar la xarxa d'aigua potable i clavegueram del carrer Sant Vicent. - Els alumnes del Taller d'Ocupació de l'Ajuntament d'Ibi han finalitzat l'arranjament de les voreres del carrer Sevilla, on estan situats els Instituts Ignacio Barrachina i La Foia. CULTURA - Aquest dimecres, 26 de març, Antonio Ferri va estar a Bocairent supervisant la disposició dels quadres donats a la població i que conformaran un nou museu municipal que serà inaugurat el 31 de maig. La col·lecció ocuparà tres plantes de la coneguda com Casa dels pintors, en ple barri medieval, que acaba de ser restaurada i condicionada gràcies a una inversió de

274.851 euros, subvencionats en un 50% pel fons europeu Ruralter Leader. - El departament de Fira de l’Ajuntament de Cocentaina ha posat en marxa una nova edició del concurs per a triar el que serà el cartell anunciador de la Fira de Tots Sants 2014. Al concurs podran participar aquells artistes i dissenyadors, nacionals i estrangers, que hi estiguen interessats, individualment o en equip. - Ibi publica la convocatòria de quatre dels principals concursos culturals que es realitzen en la localitat. Els certàmens: Pintura Ràpida, Teatre Amateur, Narrativa Infantil i Fotografia, compten amb molts anys d'experiència i ja s'han fet un nom entre els certàmens més destacats a nivell nacional. Es podrà obtenir més informació sobre les bases en www.ibi.es. - Més de 1.000 xiquets i joves recuperaran a Ontinyent el “Dia Júnior” de la Vicaría VI. L’activitat no es realitzava des de fa més d’una dècada a cap de les localitats participants, que inclouen Xàtiva i Alcoi. - La Casa de Cultura d’Ontinyent inaugura una exposició dedicada al 50 Aniversari de la Confraria de l’Expiració. - Els col·legis d’Ontinyent comencen les seues jornades de portes obertes per a la matrícula 2014/2015, la Regidoria d’Educació recorda que el període de matrícula en infantil i primària s’ha avançat un mes i començarà el 7 d’abril. NATURA - Més de 112 arbres apadrinats en la campanya denominada “100 arbres per a Torretes: Apadrina el teu arbre”. Un total de 120 coníferes van ser plantades diumenge passat 23 de març en el Jardí Botànic de l'Estació Biològica Torretes - Font Roja d'Ibi. - Inici a la Jornada “Promoció Turística del Patrimoni Natural Municipal”, que s'ha dut a terme en el Paratge Natural Sant Pascual-Torretes. Un total de 40 tècnics de turisme i medi ambient han participat en la mateixa amb l'objectiu de reforçar el producte turístic de naturalesa promocionant els paratges naturals municipals a través d'una Xarxa Tourist Info més formada.

per Santi Sempere

Comencen els actes de la Mareta a Cocentaina La localitat de Cocentaina està preparant per al proper 19 d'abril un dels dies més importants de l'any: el dia de la patrona la Mare de Déu del Miracle. Les celebra- cions van començaran, durant la nit de dimecres, amb la ‘Cremà dels Fogueres’ en el Pla del Palau Comtal. Vint-i-set flames que simbolitzen tots els anys les vint-i-set llàgrimes de sang que va plorar la patrona contestana. El dia central serà el Trasllat de la Imatge des del seu monestir fins Santa Maria, amb les corresponents ofrenes florals i la processó solemne de la vesprada.

Contra la imposició del Consorci de Residus Més de 500 persones es manifestaren el passat divendres a Ontinyent contra la imposició del Consorci de Residus i en defensa del Pla de Minimització de La Vall d’Albaida. Malgrat la intermitent pluja, la protesta, organitzada per la Plataforma del Fem amb el recolzament de l’Ajuntament d’Ontinyent, recorria els carrers compresos entre la Plaça de Sant Domingo i la Plaça Major. L’acte comptava amb la presencia i el recolzament de diversos ajuntaments.

Xavi Castillo i Veriueu-ho!! a Muro Amb motiu de l’intercanvi amb la banda de Silleda, el dimecres 9 d’abril, la Unió Musical de Muro ha organitzat l’espectacle de Xavi Castillo, Veriueuho, a Muro amb l’objectiu de recaptar fons per a aquesta activitat. La banda viatjarà a Silleda, Galícia, en Pascua, del 18 al 21 d’abril, on conviurà amb la banda gallega i realitzaran un concert conjunt la tarda del dissabte 19. A més, està programada una excursió a Santiago de Compostela, entre d’altres activitats. La Banda Municipal de Silleda, dirigida per l’amic socarrat Rafa Agulló, ens visitarà els dies 1, 2, 3 i 4 d’agost. Una activitat d’aquestes característiques, que és la primera vegada que la Unió Musical de Muro organitza i participa, comporta importants despeses i en este sentit em contat amb la col·laboració de Xavi Castillo per a aconseguir fons. L’espectacle Veriueu-ho serà el proper dimecres dia 9 d’abril a las 20:30 hores en el Centre Cultural de la Vila de Muro. Les entrades es poden comprar a la Oficina de Turisme de Muro, situada a la plaça del Matzem de Muro, oberta de 9 a 14 hores de dilluns a divendres.I en taquilla una hora abans de l’inici de l’espectable. El preu és de 10 E.

El Club Amics de L’UNESCO d’Alcoi ha acollit la xerrada sobre la diabetes del Metge Ernesto López Mola, director de negocis del Centre d’Enginyeria Genètica i Biotecnologia (CIGB) La Habana, fundat en 1986, institució científica insígnia de la biotecnologia cubana. Compta amb 1400 treballadors aproximadament i més de 50 projectes d’investigació i desenvolupament. Actualment al món s’estima que 200 milions de persones presenten la malaltia i la xifra pogués duplicar-se en els anys vinents. El medicament cubà Heberprot-P, per tractar l’úlcera del peu diabètic, és un medicament nou i únic al món prescrit per a la teràpia de l’úlcera del peu diabètic (Diabetes mellitus) basat en el factor de creixement humà. Aquest medicament reduïx el perill d’amputació. En la recent conferència Dr. Ernesto López Mola, coordinador del desenvolupament d’aquest producte en el Centre d’Enginyeria Genètica a Cuba i en l’exterior, ens explicava “per úlceres complexes i resistents al tractament convencional del peu diabètic, perquè identifiquem que al món no hi havia cap producte situat en aquest espai i encara en aquests moments no existeix, el nostre és l’únic producte registrat”. Cuba té a les seues mans un medicament únic al món, que pot allunyar per sempre de la vida d’un diabètic el fantasma de l’amputació, per úlceres complexes i resistents al tractament convencional, i va senyalar “la medicina cubana seguirà el seu desenvolupament a favor de la vida i el benestar de la humanitat, sense distincions, enfront de les malalties i les polítiques discriminatòries que enfronten els països pobres i enfront dels quals pretenen infringir la provada dignitat dels qui viuen en l’Illa.” El fàrmac està patentat en més de 20 països del món, i el repte avui és reduir el nivell d’amputacions en les patologies del peu diabètic. Millora significativament les condicions de vida dels malalts, López Mola va destacar que a Cuba, “el tractament amb Heberprot-P es realitza gratuïtament”. La xerrada organitzada, per l’Associació d’Amistat amb Cuba Pep Linares i l’Asociación de Diabéticos d’Alcoi y Comarca amb la col·laboració de l’Ajuntament Alcoi, ha estat un encert i l’oportunitat de conéixer més prop l’actualitat a Cuba. Cal felicitar als organitzadors i esperar properes propostes tant o més interessants.


fa més de... www.elgratis.eu

www.lesmuntanyes.com

11

EL GRATIS 1ªQ. ABRIL 2014 Nº577

AVUI FA MÉS DE 25 ANYS . . . EL GRATIS Secció dedicada al El Gratis, a les seves històries, a la seva evolució entre el fanzine, la revista i el periòdic, a les seves portades, als canvis constants, a les coses interesants i curioses que en aquells anys omplien les planes de la nostra publicació.

EL TEBEO-COLLAGE 3

Portada Nº4 d’El Gratis, 2ª quinzena de Novembre de 1987

E

n ple boom del còmic a les pàgines d’El Gratis... del bot de Xavi Castillo a l'impressionista castell de Xavi Santonja i el més moral de l'Alcoi medieval de David Pastor, les vinyetes anaven passant un túnel del temps, i ens transporten al còmic policíac, el protagonisme d’un detectiu privat i clar és Jordi Peidro dibuixant (Escola d’Art d’Alcoi), un mestre d’historietes, d’arguments d’intriga, i per suposat del record als tebeos. El Jordi s’ha revitalitzat, és polifacètic, i sobre tot un gran alcoià, fester en molt bon humor. Igual ambienta un boato (Cruïlla de cors), és finalista d’un curtmetratge internacional, o tanmateix escriu algun sainet o crítica al diari del poble. Ell és com Humphrey Bogart sempre disposat a col·laborar en qualsevol projecte, per fer el que més li agrada pel seu benvolgut poble i al peu del canó ha passat molts d’anys en l’emblemàtica Llibreria Llorenç d’Alcoi. Jordi té l’emoció per Alcoi i les persones, de sempre el seguim i la família El Gratis li té gran estima.

LA PORTADA

Jordi ens compta el que ara porta entre mans: estrena prompte “Sr. Lletraferida 2.0” un espectacle escrit per ell mateix i s’encarrega de la part gràfica; ha creat els encantadors tebeos de “Pau i Pebrella” i una novel·la negra...“sabreu més coses aviat” diu. És la primera del detectiu Víctor Vivas i ens fa avanç del títol “La Herencia del mar”. Fins i tot està implicat en la tematització a un nou hotel que va a fer-se a Terra Natura. I, per últim, passa pel cap posar en marxa, una novel·la gràfica al voltant de l’estança a Mauthausen de Paco Aura. Bé, tot això, que no és molt, ja ho deien els còmics, toca revitalitzar-se i mineralitzarse... play it again, Sam.

I tornavem a la fotografia com a base de la nostra portada número quatre, una fotografia de Joel Witkin, un fotògraf internacional que inspirava per aquella època a molts altres artistes amb les seves instantanies subversives, els seus muntatges grotescos i una tècnica innovadora que no deixava a ningú indiferent. Un artista avançat a la seva època i al qui no li tremolava el pols per expressar el que li passava pel cap.

I com no... L’Alcoyano!!! Perquè hi ha poques coses que ens recorden a la nostra ciutat i siguen conegudes tan internacionalment com el nostre equip de futbol el CD Alcoyano. Un clàssic que ja des de 1987 omplia part de la informació publicada amb els resultats i els pròxims partits de l’equip blanci-blau. Uns anys després va nàixer la secció Mès Moral que ens acompanya cada quinzena amb la crònica de l’últim partit i les dades d’interés que envolten als nostres futbolistes com la classificació, i els golejadors. Una secció que ens porta a recordar a l’amic Tomàs Gisbert i el seu ‘A colp d’ull’ que ens parlava de l’actualitat més interessant de l’Alcoyano i l’esport alcoià amb una particular mirada, sense la qual aquesta secció no hagués sigut possible.

Coses curioses La informació fluïa pels carrers, els diaris, les revistes i tímidament la televisió anava obrint les seves fronteres a unes seccions més descarades, que durant molts anys havien estat sotmeses a un estricte control. Una cosa tan senzilla com un diagrama del cos humà podria haver-se convertit uns anys abans en polèmica i font de comentaris, però eren anys d’aprenentatge, de descobrir noves coses i de mostrar al món que no pot haver-hi temés tabú, i amb eixa idea i des de la primera edició d’El Gratis incloíem una secció de sexualitat amb informació tant bàsica que hauria d’haver-se estudiat a les escoles.


12

EL GRATIS 1ªQ. ABRIL 2014 Nº577

la gran marxa per la dignitat E

l 22-M serà una data que no oblidarem mai els que anàrem a manifestar-nos a Madrid per donar suport a les reivindicacions que, des de tots els punts de l’Estat, han reclamat els participants de les marxes de la dignitat. Fou un dia reivindicatiu i festiu, on la immensa majoria dels assistents ho feren de manera cívica i pacífica. L’ambient era emotiu. Es respirava solidaritat a cada pas de la marxa. Nosaltres, els que vam omplir els tres autobusos de la Comarca de l’Alcoià, el Comtat i la Foia de Castalla, partírem des de Vallecas fins a Atocha envoltats de milers de persones que cridaven consignes imaginatives per denunciar les polítiques de retallades i regressió democràtica que el govern del PP ens està imposant. Tots els colors de la gent de la Dependència, de la PAH, de l’educació, de la sanitat, dels aturats, dels pensionistes, dels sindicats participants, dels miners combatius, dels treballadors de la Coca-Cola en lluita, dels bombers solidaris, d’IU -únic partit amb representació parlamentària present activament en la convocatòria-, i sobretot, de tota la gent que sense més senya d’identitat que la seua pròpia presència caminaven

pels carrers de Madrid conscients d’estar fent història. Com sempre, el poder i els seus mitjans de control social tenen com a principal objectiu minimitzar la importància d’una convocatòria que a mesura que avançava tenia més i més repercussió popular. Han fet tot el possible per desqualificar els organitzadors, per criminalitzar els participants i per ridiculitzar l’assistència a la gran marxa de Madrid. No han tingut cap inconvenient a mentir per tal d’intentar reduir a la mínima expressió el que ha

estat una enorme manifestació de dignitat de milions de persones honestes, treballadores i humils que han deixat ben clar que som molts més dels que ells voldrien que fórem i diuen que som. La traca final d’aquest mateix objectiu va ser la càrrega policial que una hora abans de finalitzar l’acte completament legal, va tindre lloc a la Plaza Colón. S'havia de desacreditar, costara el que costara, la concentració, i els altercats i la violència eren la forma més efectiva de ferho. Per això no van dubtar.

Centenars d’alcoians es van desplaçar fins a Madrid per a participar en la gran manifestació, de tot l’estat espanyol, la Marxa per la Dignitat 22 de Març, milers de persones omplien els carrers de Madrid. La manifestació va començar molt abans de les 17.00h., acumulant milions de persones al Museu del Prado, on iniciava la marxa des d’Atocha fins a Colón. En la protesta es van veure banderes de diversos partits, sindicats, plataformes, i les ensenyes dels diferents pobles de tota la comarca i de tot l’estat espanyol.

www.lesmuntanyes.com

Calia crear desordre per acusar als manifestants de violents i que la gent només parlara dels fets anecdòtics i no de la profunditat de la protesta. La realitat és que els violents van ser els que van donar l’ordre premeditada de la càrrega policial sabedors que trencaven la legalitat democràtica. No és la primera vegada que es demostra la presència de policia camuflada entre els manifestants, i, també és cert, que hi ha entre els manifestants una minoria de desgavellats que amb les seues actituds violentes li fan el caldo gros als que volen desprestigiar l'acció pacífica de la gran majoria. Malgrat tot, no han pogut callar la gran protesta. Continuaran tirant terra al damunt i mirant cap a un altre costat. Tornaran a parlar-nos de la majoria silenciosa. Ens diran que som quatre gats, que l’únic que volem és trencar-ho tot. Però nosaltres continuarem marxant, caminant amb orgull i dignitat, cívicament i pacíficament, perquè la força de la raó no s’atura. El 22M no és un punt final, ni tampoc l’inici, ja que la lluita ve de molt lluny i va molt més enllà. El 15M, el 22M i altres referents són la continuïtat d’una lluita que es farà llarga però on cada cop se sumarà més gent. Els que vam estar a Madrid ho vam detectar en l’ambient. Hem tornat amb les piles ben carregades per continuar treballant per aturar les polítiques neoliberals que oprimeixen el nostre poble, per canviar les coses i obrir noves etapes democràtiques, justes i igualitàries. La gran virtut que garanteix l’éxit d’aquestes mobilitzacions, i que hem de saber preservar, radica en el fet que tots actuem amb la nostra veu pròpia, de manera unitària, com a persones lliures que, més enllà de les convincions polítiques de cadascun, compartim un mateix objectiu; això es, transformar la situació actual per aconseguir el que ens uneix: pa, treball, casa, drets i dignitat.

actualitat www.elgratis.net

Empar Sàez premi de poesia Manuel Rodríguez Maartínez El dissabte 15 de març, al Casal Ovidi Montllor van rebre els seus guardons Empar Sáez, Premi Poesia Manel Rodríguez Martínez, Francesc Verdú Pérez i la Plataforma en defensa de la Llei de Dependència Alcoià-Comtat Premis Joan Valls i Jordà 2014.

L

a poeta de Terrassa Empar Sàez pel seu llibre Dona i ocell va ser la guanyadora del XXXIè Premi de Poesia Manuel Rodríguez Martínez - Ciutat d’Alcoi, publicat per l’Editorial Denes. El mestre de Castalla Francesc Verdú Pérez i la Plataforma en defensa de la Llei de Dependència Alcoià-Comtat són els guardonats enguany amb el XXè Premi Joan Valls i Jordà per l’Ús i Promoció del Català que atorga l’Associació Cultural Amics de Joan Valls i Jordà d’Alcoi. El Centre Ovidi Montllor en Alcoi va atendre una activitat per gaudir més prop la poesia i la promoció de l’ùs del càtala. Per coneixer un poc Empar Sáez visiteu en el seu blog de poesia i fotografia, enfilant finestres fusiona imatges amb lectures poètiques. En la mateixa cerimònia van ser entregats els premis Joan Valls per l’ús i promoció del valencià als ja guardonats, el mestre Francesc Verdú i la Plataforma de la Llei de Dependència Alcoià-Comtat.

Sergi Rodríquez Castelló Assemblea de les Marxes de la Dignitat.

C/Santa Rosa, 49 Tel.: 96 654 01 47 Alcoi


filaetes www.elgratis.eu

www.lesmuntanyes.com

13

EL GRATIS 1ªQ. ABRIL 2014 Nº577

filaetes alcoi

30% de Descuento en Joyería 10% de Descuento en Relojería

Les Deseamos una Buenas Fiestas de Sant Jordi

Menús Especiales para Fiestas

• c/Sabadell, 26 Tel.: 96 552 22 91 ALCOI • Passeig del Comtat, 57 Tel.: 96 559 21 56 COCENTAINA Els recordem que els horaris son provisionals i que poden sufrir canvis i variacions. Poden consultar noves actualitzacions a la web www.associaciosantjordi.org o a la web de notícies de lesmuntanyes.com

Tapas Caseras y Bocadillos Comidas y Cenas c/SanAlmuerzos Mateo, 20 ·Tel.: 677 367 650 Alcoi

Terraza en Fiestas Abierto todos los Dias


14

lligueslocals

www.lesmuntanyes.com

EL GRATIS 1ªQ. ABRIL 2014 Nº577

www.elgratis.net

FUTBOL LOCAL

PETANCA DIVISIÓ D’HONOR

PRIMERA D’AFICIONATS

FUTBOL SALA PRIMERA CATEGORIA La EseEle A’S FS F.Alcodianos C.Sardina Petanca Team UPV Campus d’Alcoi

4 5 2 3 1

CLASSIFICACIÓ

J G

1. Santa Rosa 18 2. Serpis Alcoi 18 3. Estrella Roja 18 4. Sant Roc Antica Pizza 18 5. La Salle 18 6. Petanca Team 18 7. Alcodianos C.Sardina 18 8. La EseEle 18 9. UPV Campus d’Alcoi 18 10. A’S FS 18

5 Estrella Roja 10 Serpis Alcoi 2 La Salle 1 Sant Roc Antica Pizza 8 Santa Rosa

16 12 10 8 7 8 6 5 3 2

CLASSIFICACIÓ

1. Borussia 2. Montesol Denovetel 3. Bar Bahía 4. Paguem i ja vorem 5. Casa Andalucía 6. Carbonell Borja 7. R. Alcoyano C.Evohe 8. Milán 9. Los Pibes 10. Kàiser SV 11. Juan XXIII 12. La Caldera

1 4 2 3 3 4

4 4 3 3 1 1

J G

21 21 21 21 21 21 21 21 21 21 21 21

18 14 13 12 11 8 7 7 7 5 3 3

1 4 2 5 4 1 5 0 4 0

1 2 6 5 7 9 7 13 11 16

100 42 92 47 76 58 56 46 61 74 56 68 53 57 61 93 42 61 49 100

49 40 32 29 25 25 23 15 13 6

Bar Bahía Montesol Denovetel Kàiser SV Los Pibes Milán La Caldera E P G Fv. G Cn. Pts

2 3 1 3 2 5 5 2 4 3 3 3

1 4 7 6 8 8 9 12 10 13 15 15

113 74 73 66 69 42 39 42 38 34 33 37

25 28 56 58 52 49 62 56 72 59 68 75

56 46 40 39 35 29 26 23 22 18 12 12

TERCERA CATEGORIA Peña Litro y Litro Kongo Moda B.Estació Zapaterías Claqué Bayern de los Caídos Llesqueria Poquet i Bó Élite Café Dalias

2 2 9 2 2 3

CLASSIFICACIÓ

J G

1. Llesquería Poquet i Bó 2. Zapaterías Claqué 3. Bayern de los Caídos 4. Los Ases 5. Élite Café Dalias 6. Kongo Moda-B.Estació 7. Figatells FS 8. Cal Sefi 9. Peña Litro y Litro 10. CD Vedruna 11. Tap Flor de Neu 12. Nuestro Bar

21 21 21 21 21 21 21 21 21 21 21 21

2 1 0 0 0 0

16 15 14 13 13 13 9 8 7 6 5 1

1 3 2 3 0 -

CLASSIFICACIÓ

J G

1. Inter Alcoià 17 2. CDC Novadecor 17 3. Pista A Vidal Tiendas 17 4. At. Salesià A 16 5. Vedruna A Comesco 16 6. Modalcoy 16 7. Juan XXIII B 16 8. Independent Avenida 16 9. Juan XXIII A 16 10. Imperial 16 11. Espanyol 17

4 2 1 3 0 -

15 14 9 9 8 6 6 3 3 2 2

Inter Alcoià Imperial Espanyol Modalcoy CDC Novadecor Descansa

1 2 5 3 3 3 1 3 1 3 1

1 1 3 4 5 7 9 10 12 11 14

69 67 35 38 35 26 18 28 29 24 9

11 12 29 23 18 33 33 43 87 47 42

46 44 32 30 27 21 19 12 10 9 7

Los Ases Figatells FC Nuestro Bar Cal Sefi CD Vedruna Tap Flor de Neu E P G Fv. G Cn. Pts

0 0 1 3 2 0 0 0 2 1 1 2

5 6 6 5 6 8 12 13 12 14 15 18

79 51 125 73 96 54 80 49 77 58 85 61 77 67 67 82 68 105 70 89 49 113 33 104

48 45 43 42 41 39 27 24 23 19 13 5

SEGONA D’AFICIONATS Sport Latino Alcoi Esides Caramanchel B Vedruna B Tall.Gisbert Pista B Elec.Català At. Salesià B At. Salesià C

3 5 1 1 3 -

CLASSIFICACIÓ

J G

1. Contestano B 2. Plana Jovisa SL 3. Cosmos A 4. Esides Caramanchel B 5. At. Salesià C 6. Vedruna B Tall.Gisbert 7. Sport Latino Alcoi 8. Sin Pelos 9. At. Salesià B 10. Pista B Elec.Català 11. Cocentaina B

16 16 17 17 16 17 16 17 16 16 16

7 1 0 2 3 -

13 11 10 8 7 7 6 5 5 4 4

Contestano B Sin Pelos Cocentaina B Cosmos A Plana Jovisa SL Descansa E P G Fv. G Cn. Pts

3 1 1 3 4 1 0 2 2 2 1

0 4 6 6 5 9 10 10 9 10 11

70 49 41 57 32 31 31 36 35 30 32

26 28 32 50 26 41 65 43 47 44 42

42 34 31 27 22 22 18 17 17 14 13

3 4 3 3 3 -

CLASSIFICACIÓ

J G

1. CDC B 2. F.Equip Tab.Asturiana 3. Esides Caramanchel C 4. Juan XXIII C 5. Pista C Nou Tonell 6. Modalcoy B 7. Plana B Cafemax 8. Cosmos B 9. La Salle 10. Santa Rosa 11. Filà Llana

15 15 15 16 16 16 16 16 15 15 16

0 2 2 2 4 -

13 12 11 10 9 7 7 4 2 1 0

Filà Llana Santa Rosa Juan XXIII C La Salle Cosmos B Descansa

0 2 2 5 5 8 8 9 12 12 14

66 64 67 62 41 44 31 33 22 18 13

13 12 29 31 34 38 52 53 47 70 82

41 37 35 31 29 22 22 15 7 5 2

CATEGORIA JUVENIL. COPA Vedruna Gestión 10 1 2 Juan XXIII Bar Bahía 0 1 At. Salesià Descansa - - Inter Alcoià CLASSIFICACIÓ

1. At. Salesià 2. Inter Alcoià 3. Bar Bahía 4. Juan XXIII 5. Vedruna Gestión 10

J G

E P G Fv. G Cn. Pts

6 5 6 6 5

1 0 0 2 1

5 4 2 1 0

14 16 30 30 13 16 13

30 L’Escata Màxim Sport 30 El Romeral 21 GARA 22 ¿Quien da más? 30 SPublicitat 30 Mosqueteros 30 Bar Abril A

CLASSIFICACIÓ

J G

0 1 4 3 4

14 28 15 11 10

El Filà Cids està molt a prop de tornar a fer-se amb la lliga local de bàsquet. Després d’imposar-se en el primer partit de la final al Modalcoy, tornarà a ser campió si guanya per segona volta aquest cap de setmana. Les màximes categories de futbol i petanca continuen molt igualades, així com la lliga de futbol 7, i pareix que no es decidiràn fins el final. CATEGORIA CADET. COPA

BÀSQUET

Pista Viuda Tadeo Juan 4 0 Sant Roc Vedruna Herm.P.Colomina 0 3 At. Salesià Juan XXIII - - Descansa

PLAY-OFF PEL TÍTOL

CLASSIFICACIÓ

J G

E P G Fv. G Cn. Pts

1. Pista Viuda Tadeo Juan 2. At. Salesià 3. Juan XXIII 4. Vedruna H.P.Colomina 5. Sant Roc

5 5 4 5 5

2 1 1 1 1

3 3 2 1 0

0 16 5 11 1 11 5 10 1 4 5 7 3 6 8 4 4 4 18 1

FINAL Filà Cids 47 43 Modalcoy (1-0) TERCER I QUART LLOC Ciutat d’Albaida 66 64 M.Eléctrics Iraola (1-0) QUINT I SEXT LLOC Equilibr.Espinosa 62 43 CB Banyeres (1-0) SÈPTIM I OCTAU LLOC Vedruna ANTN 0 20 Eatgreen (0-2)

Vedruna Los Pollos 0 7 At. Salesià B Paules Sant Roc A 7 1 Sant Roc B At. Salesià A 1 0 Arnauda CLASSIFICACIÓ

J G

E P G Fv. G Cn. Pts

7 7 7 7 7 7

0 0 0 0 1 1

7 6 4 2 1 0

0 25 5 21 1 36 8 18 3 23 15 12 5 9 30 6 5 7 24 4 6 4 22 1

Font Roja Cafetería Luna de Abril Cafetería Tótem Jordá Oleohidráulica

11 9 11 10 10 8 8 8 7 4 4 3 3 3

E P P Fv. P Cn. Pts

7 12 6 5 5 9 9 8 7 13 11 12 4 2

4 1 5 7 7 5 5 6 8 5 7 7 15 17

577 449 587 438 523 489 545 444 533 518 591 468 556 473 541 508 478 522 472 514 472 537 460 539 420 596 357 617

40 39 39 35 35 33 33 32 28 25 23 21 13 11

PRIMERA DIVISIÓ

LLIGA DE CLASSIFICACIÓ CATEGORIA INFANTIL. COPA

1. SPublicitat 22 2. Bar Abril A 22 3. El Romeral 22 4. ¿Quien da más? 22 5. Nou Tonell 22 6. Mosqueteros 22 7. A Foc i Flama 22 8. GARA 22 9. Arnauda A 22 10. San.Jordá CAP 3.10 22 11. L’Escata Màxim Sport 22 12. Gaiatos B.Hispanidad 22 13. Por Casualidad 22 14. Campeones Ca Pío 22

48 66 48 -

52 Iris Contestano 74 Círculo Industrial 67 Comercial Fontanera - Descansa J G P PFav.P Con. Pt

CLASSIFICACIÓ

1. Círculo Industrial 2. Iris Contestano 3. Font Roja 4. Cafetería Luna de Abril 5. Comercial Fontanera 6. Cafetería Tótem 7. Jordá Oleohidráulica

5 4 5 4 4 4 4

4 3 2 2 2 1 0

1 1 3 2 2 3 4

295 200 244 234 211 142 92

265 135 234 213 204 197 168

9 8 7 6 6 5 4

N’Idea Nou Polígono El Jardí Filà Cordón Mundo Mascotas Filà Judíos Cafet.Evohe La Familia La Tomaca CLASSIFICACIÓ

1. Bar Hermanos Payá 2. C.Josele Mirador Cinc 3. Café Bar Perú 4. La Tomaca 5. Filà Cordón 6. Meteoro 7. Evohe La Familia 8. Nou Polígono El Jardí 9. Tapizados Pedraza 10. Filà Judíos 11. Mundo Mascotas 12. N’Idea 13. Bar Abril B 14. Muropapel

27 19 17 30 28 30 13

19 C.Josele Mirador Cinc 22 Café Bar Perú 28 Bar Abril B 17 Muropapel 25 Tapizados Pedraza 18 Bar Hermanos Payá 30 Meteoro

J G

22 22 22 22 22 22 22 22 22 22 22 22 22 22

12 8 8 9 9 8 8 6 4 5 5 3 2 0

E P G Fv. G Cn. Pts

8 13 13 10 8 7 7 12 12 9 8 11 11 5

2 1 1 3 5 7 7 4 6 8 9 8 9 17

607 433 554 444 562 454 539 444 553 457 512 483 466 502 530 499 489 527 481 534 482 555 489 548 422 549 370 627

44 37 37 37 35 31 31 30 24 24 23 20 17 5

SEGONA DIVISIÓ

E P G Fv. G Cn. Pts

2 1 2 1 2 1 1 3 1 2 2

Filà Cids a una victòria del revalidar títol

1. At. Salesià A 2. Sant Roc A 3. At. Salesià B Paules 4. Vedruna Los Pollos 5. Arnauda 6. Sant Roc B

VETERANS FUTBOL 7 Full Equip Tab.Asturiana Plana B Cafemax Pista C Nou Tonell Esides Caramanchel C Modalcoy B CDC B

Nou Tonell Sane.Jordá CAP 3.10 Gaiatos Bar Hispanidad A Foc i Flama Arnauda A Campeones Ca Pío Por Casualidad

E P G Fv. G Cn. Pts

E P G Fv. G Cn. Pts

SEGUNDA CATEGORIA Casa Andalucía Paguem i ja vorem Juan XXIII Carbonell Borja Borussia R.Alcoyano Caf.Evohe

Juan XXIII B At. Salesià A Independent B.Avenida Juan XXXIII A Pista A Vidal Tiendas Vedruna A Comesco

7 6 28 21 16

16 12 6 5 1

FUTBOL COMARCAL TERCERA DIVISIÓ GRUP VI

REGIONAL PREFERENT GRUP IV

Alzira 1 1 MURO CF CLASSIFICACIÓ

1. Eldense 2. Oriola 3. Alzira 4. Paterna 5. Novelda 6. Cullera 7. La Nucía 8. Acero 9. MURO CF 10. Torrevella 11. At. Saguntí 12. Jove Espanyol 13. Villarreal C 14. Torre Levante 15. Ribarroja 16. Castelló 17. Llosa 18. Borriol 19. Pinós 20. Utiel

J G

30 30 30 30 30 30 30 30 30 30 30 30 30 30 30 30 30 30 30 30

18 15 13 13 12 12 12 13 9 10 9 10 11 10 9 8 8 7 7 8

Alginet 6 0 ALCOYANO B Xàbia 3 0 CONTESTANO

E P G Fv. G Cn. Pts

8 5 10 9 11 10 10 6 13 10 12 9 6 6 9 9 8 9 8 4

4 10 7 8 7 8 8 11 8 10 9 11 13 14 12 13 14 14 15 18

51 31 45 31 30 33 32 48 32 36 24 29 37 30 26 34 27 23 28 29

25 26 27 27 26 25 30 36 28 37 21 29 42 37 33 34 42 34 46 51

62 50 49 48 47 46 46 45 40 40 39 39 39 36 36 33 32 30 29 28

CLASSIFICACIÓ

1. Alginet 2. Benigànim 3. Dènia 4. Massanassa 5. Canals 6. Playas de Gandía 7. Xàbia 8. Sueca 9. Tavernes 10. Catarroja 11. CONTESTANO 12. ALCOYANO B 13. Canalense 14. At. Carcaixent 15. At. Alginet 16. Pego 17. Gandia 18. Castellonense

J G

26 26 26 26 26 26 26 26 26 26 26 26 26 26 26 26 26 26

17 16 16 15 13 13 10 11 10 8 8 8 6 6 6 5 3 1

E P G Fv. G Cn. Pts

7 6 5 6 7 5 9 5 7 11 7 5 10 9 6 7 8 4

2 4 5 5 6 8 7 10 9 7 11 13 10 11 14 14 15 21

53 49 44 47 42 41 38 42 43 27 30 32 28 25 30 25 18 18

20 25 26 22 35 33 35 39 31 29 33 40 36 34 46 36 41 71

58 54 53 51 46 44 39 38 37 35 31 29 28 27 24 22 17 7

Los Jenares CD Santa Ana F.Mudéjares Gormaget GARA Femenino Mercat Sant Mateu Levantina Carpa La Unión Sóc Alcoià CLASSIFICACIÓ

15 30 13 27 28 23 26 18

22 Cervecería Mindanao 13 Poc Trellat 30 GARA 80 26 Cervecería La Avenida 21 Los Pepes 29 Bar Quintanilla 30 Res T’Importa 29 Rodacanters

J G

1. Bar Quintanilla 26 2. CD Santa Ana 26 3. GARA 80 26 4. Levantina Carpa 26 5. Cervecería La Avenida 26 6. Mercat de Sant Mateu 26 7. Rodacanters 26 8. Los Pepes 26 9. Res T’Importa 26 10. Los Jenares 26 11. La Unión 26 12. Sóc Alcoià 26 13. F.Mudéjares Gormag. 26 14. GARA Femenino 26 15. Cervecería Mindanao 26 16. Poc Trellat 26

19 13 13 12 11 11 10 11 9 6 3 2 3 2 1 2

E P G Fv. G Cn. Pts

6 9 8 11 10 9 12 9 11 7 12 13 9 11 14 9

1 4 5 3 5 6 4 6 6 13 11 11 14 13 11 15

752 429 661 518 672 528 668 526 662 548 647 538 643 543 636 542 653 570 543 661 533 717 491 663 486 686 531 679 490 686 471 705

63 48 47 47 43 42 42 42 38 25 21 19 18 17 17 15


+moral www.elgratis.eu

www.lesmuntanyes.com

EL GRATIS 1ªQ. ABRIL 2014 Nº577

http://lesmuntanyes.blogspot.com

Ajuntament d'Alcoi

1 0 2 2 2

0 0 0 0 0

Alcoyano 0 Llevant B 2 Alcoyano 2 Villareal B 0

1 2 0 1

Algo tiene el Llagostera que sin gran despliegue de talento o brillantez volvió a conseguir sumar y se af ianza un poco más en la primera posición. Con la ayuda del medio centenar de seguidores blanquiazules que se desplazaron para esta cita crucial, el Alcoyano lo dio todo pero tampoco esta vez (recordemos que en el Collao el choque se saldó con derrota local) fue capaz de vencer al equipo revelación de la temporada.

puntos, tercero el Hospitalet con 54 y cerrando la zona de play-off cuarto el Alcoyano con 53 puntos… seguidos del Lleida (52) y Elche Ilicitano (51). Teniendo en cuenta que el Deportivo aún tiene que jugar contra estos dos últimos, la liguilla de ascenso no podía prometerse más disputada. Este domingo la cita liguera traerá al filial del Levante al Collao. David Porras habrá de prescindir del capitán Remón, sancionado por acumu-

Sant Andreu 1 Alcoyano 1 At. Baleares 1 Alcoyano 4

1 1

LLAGOSTERA

At. Baleares Alcoyano Olímpic Alcoyano

15

Alcoyano Olot

Alcoyano Nàstic

Alcoyano Llagostera Alcoyano Elche Ilicitano Alcoyano

Ficha del partido: UE Llagostera: Moragón, Aimar, Óscar, Tito, Vallho, Barón, Fullana, Eloy Gila, Pitu, Salva Chamorro y Enric Pi (Tarradellas, 64’). CD Alcoyano: Rangel, Devesa, Mario, César Remón, Navarro, Rubén Martínez (Calderón, 66’), Álvaro Clausí, Carles Salvador (Pedro Conde, 75’), Bello (Mikel Uriarte, 88’), Rayco y Nacho Martínez. Goles: 1-0 (74’): Eloy Gila; 1-1 (77’): Rayco. Amonestaciones: Tarjetas amarillas a Barón, Fullana y Tarradellas por la UE Llagostera y a Carles Salvador, Bello, César Remón, A. Clausí y Mario por parte del CD Alcoyano. También fue apercibido el entrenador visitante David Porras. Árbitro: Mateo Montañés (colegio aragonés). Paz Martín Company./

1 1 1 1

Alcoyano

L’Hospitalet Alcoyano Ontinyent

Olímpic 2 CD 2 Alcoyano RESULTATS ALCOYANO Alcoyano 2 1 València Mest. -SEGONA DIVISIÓ BAlcoyano 2 0 Constància GRUP III Olot 1 1 Alcoyano

CD ALCOYANO

lación de tarjetas, aunque recupera a los centrales Javi Selvas y Óscar López. Contra un rival en puestos de descenso, la misión del Alcoyano sólo puede ser sumar los primeros tres puntos de los 21 posibles que quedan por disputar. Hay muy poco margen de error y el más mínimo despiste podría suponer descolgarse del play-off. Ahora sí, empieza la cuenta atrás. ¡Vamos Deportivo!

Imagen del partido contra el Reus con victória del CD Alcoyano

Alcoyano

Alcoyano 1 0 Huracán Alcoyano Lleida Alcoyano 1 0 Prat Espanyol B 0 4 Alcoyano

Ajuntament d'Alcoi

El empate desplaza al Alcoyano al cuarto puesto

alegría de la afición gerundense, ya que a los tres minutos Rayco y Bello combinan para que el primero marque el gol del empate dejando el 11 definitivo. Un resultado correcto, pero insuficiente para las aspiraciones alcoyanistas. A siete jornadas del final de la campaña el Llagostera sigue como líder indiscutible con 60 puntos. Es a continuación cuando la cosa se pone interesante: en segundo lugar aparece el Atco. Baleares con 56

1 0 0 0 3

Constància Alcoyano Badalona Alcoyano Reus

Segueix els resultats del Deportivo al nostre blog de Les Muntanyes:

Rayco fue sin duda uno de los mejores blanquiazules. Recibido por las Huestes al son del “cumpleaños feliz”, se mostró incluso más motivado que de costumbre y tuvo varias ocasiones claras. Como regalo de aniversario (y justo premio a su esfuerzo) acabó anotando el único tanto visitante, con el que amplía su cuenta particular hasta los 12 goles. En la primera parte los locales estuvieron más cerca de marcar. Casi al inicio del partido por medio del disparo Salva Chamorro, que obligó a Rangel a detener con el pie; y más tarde (en el 27) cuando el balón que venía de un córner lanzado por Pitu termina rechazado por el larguero. En el minuto 33 Rayco chuta un tiro que sale desviado por poco y a los 5 minutos el propio Rayco de nuevo pierde la oportunidad de marcar frente al guardameta local Moragón. Con el inicio de la segunda mitad se mantendría el equilibrio en el marcador, reflejo de la dificultad de ambos contendientes para encontrar el punto débil del rival. El Llagostera fue quien conseguiría deshacer la igualdad en el 74: Eloy Gila controla el esférico desde el pecho y con un disparo imparable firma uno de los mejores goles de la temporada, haciendo enloquecer a una grada local que registraba cifras record de asistencia. Pero poco ha durado la

L’Hospitalet 0 Alcoyano 0 Ontinyent 0 Alcoyano 2 València Mest. 1

Alcoyano 2 Nàstic 3 Alcoyano 2 Llagostera 1 Alcoyano

3 1 1 1

Badalona Alcoyano Reus

Alcoyano Llevant B

Alcoyano

Elche Ilicitano

Villareal B Alcoyano

Alcoyano Huracán

Lleida

Alcoyano

Alcoyano Prat Classificació 2ªB - Grup III Espanyol B

Alcoyano

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20

Llagostera At. Baleares L'Hospitalet CD ALCOYANO

Lleida Eche Ilicitano Olímpic Nàstic Huracán Villarreal ‘B’ CF Reus Espanyol ‘B’ Badalona Olot Sant Andreu València Mst. Levante ‘B’ Ontinyent Prat Constancia

J 31 31 31 31 31 31 31 31 31 31 31 31 31 31 31 31 31 31 31 31

G 17 16 15 14 14 14 12 11 12 13 12 11 9 10 8 9 8 7 5 5

E 9 8 9 11 10 9 11 13 9 5 8 9 11 7 10 5 6 6 10 10

P 5 7 7 6 7 8 8 7 10 13 11 11 11 14 13 17 17 18 16 16

Pt 60 56 54 53 52 51 47 46 45 44 44 42 38 37 34 32 30 27 25 25

Golejadors C.D. Alcoyano

RAYCO NACHO R. PEDRO, BELLO, JAVI RUBIO

12 GOLS 6 GOLS 4 GOLS


16

maretacocentaina

EL GRATIS 1ªQ. ABRIL 2014 Nº577

Mare de Déu del Miracle - Cocentaina 20, 21, 22 i 23 d’Abril de 2014 DOMINGO 20 DE ABRIL

SOLEMNES VISPERAS - CREMA DE LES FOGUERES - SERENATA

-12:00h. volteo general de CAMPANAS anunciando el comienzo de las fiestas patronales en honor a nuestra “Mareta”. -19:30h. SOLEMNES VÍSPERAS Y EUCARISTIA en el Monasterio de la Mare de Déu. -21:30h. en el Pla, CREMÁ DE LES 27 FOGUERES en conmemoración de las lágrimas de la Virgen del Milagro. A continuación y con la colaboración del Movimiento Junior de las parroquias, se realizará la SERENATA, en primer lugar a la “Mareta”, a continuación a los homenajeados de este año y finalmente a una Camarera y a un Mayordomo escogidos por sorteo. LUNES 21 DE ABRIL

FESTIVIDAD DE LA MARE DE DÉU DEL MIRACLE

-7:30h. volteo de Campanas como anuncio a todo el pueblo de Cocentaina de la festividad de este día y salvas en recuerdo de las 27 lagrimas de la Virgen. Al mismo tiempo, en el Monasterio celebración de la SANTA MISA. -8:30h. DIANA por la Villa. Iniciada desde el Plá por la Junta de la Pía Unión y acompañados por la Colla Mal Passet, incorporándose al paso por las diferentes calles las Camareras, los Mayordomos, la Suplicante, los Homenajeados y los Condes y Mosén. -10:00h. TRASLADO DEL ICONO DE LA MARE DE DÉU. El vuelo de centenares de palomas le darán la bienvenida y el fervor y de-

voción de los contestanos la acompañaran, situada en su trono-andas, por las calles de costumbre hasta la Parroquia de Santa María, iniciándose el TRIDUO. Al pasar por delante de la Capilla de San Antonio Abad, la imagen de la Mare de Déu girará hacia el lugar donde aconteció el milagro de las lágrimas, punto de origen de la devoción contestana. A la llegada de la imagen de la Virgen a la Parroquia de Santa María, la joven contestana Miriam Ferrándiz Castelló recitará la SUPLICA a la "Mare de Déu". Una vez instalada la imagen de la Virgen en su lugar de honor, se procederá a la OFRENDA DE FLORES. A continuación tendrá lugar la EUCARISTIA SOLEMNE, en honor a la "Mare de Déu" concelebrada por la Hermandad Sacerdotal, religiosos y sacerdotes invitados. Finalizada la Santa Misa, y a los pies de la Mare de Déu, tendrá lugar el HOMENAJE A LOS MAYORES, que este año recae en las HERMANAS TRINITARIAS A la finalización del acto, se procederá a disparar una "GRAN MASCLETA" en el Plá. -19:00h. SOLEMNE PROCESIÓN con la Imagen de nuestra Patrona en su trono-andas, llevada y acompañada por los fieles devotos por el recorrido de costumbre. -23:00h. MISA DE LA JUVENTUD. La junta de la Pía Unión invita a participar activamente a toda la juventud en esta celebración, ante la mirada atenta de nuestra “Mareta”. A continuación será expuesto el SANTISIMO. Se organizan turnos de vela para que

PROGRAMA DE FESTEJOS QUE LA VILLA DE COCENTAINA DEDICA A SU EXCELSA PATRONA, LA MARE DE DEU DEL MIRACLE

durante los días en los que la Mare de Déu MIERCOLES permanece en la parroquia ded'Alcoi Santa María. Ajuntament d'Alcoi 23 DE ABRIL Ajuntament OFRENDA DE FLORES, DANZAS ESCOLARES Aprovechemos y disfrutemos todos de su preY FIRETA - OFRENDA DE RECIEN NACIDOS sencia y mirada, haciendo al mismo tiempo - TRIDUO - RETORNO PROCESIONAL DE que en todo momento este acompañada. MARTES 22 DE ABRIL

DIA DE LA HERMANDAD SACERDOTAL - MISA PARA ENFERMOS E IMPEDIDOS - TRIDUO - ELECCION DE CAMARERAS Y MAYORDOMOS 2015 - ENTREGA DE PREMIOS DEL XV CERTAMEN POÉTICO.

- 11:00h. en la Parroquia de Santa María, concelebración de la EUCARISTIA DE LA HERMANDAD SACERDOTAL. -17:00h. en la Parroquia de Santa María emotiva celebración de la EUCARISTÍA PARA ENFERMOS E IMPEDIDOS, a quienes se les dará a besar el icono de la "Mareta”. -19:30h., SEGUNDO DÍA DE TRIDUO, SABATINA Y CELEBRACIÓN DE LA EUCARISTÍA. El triduo este año correrá a cargo de D. José Tomás Sala. Al finalizar la Eucaristía se procederá a la elección de Camareras y Mayordomos de las fiestas del año 2015. A continuación, entrega de premios a los ganadores del “XV Certamen Poético Virgen del Milagro”. Exposición del SANTISIMO. Se organizan turnos de vela para que durante los días en los que la Mare de Déu permanece en la parroquia de Santa María. Aprovechemos y disfrutemos todos de su presencia y mirada, haciendo al mismo tiempo que en todo momento este acompañada.

NUESTRA PATRONA A SU MONASTERIO.

-10:00h. OFRENDA DE FLORES INFANTIL en la Parroquia de Santa María por los colegios y guarderías de la Villa. A continuación "dansá" de los colegios y entrega de los premios de los concursos de redacción y dibujos en el Plá; y FIRETA INFANTIL, organizada por el Movimiento Junior de nuestras parroquias. -11:00h. celebración de la PALABRA con bendición de medallas y ofrenda de recién nacidos a la Mare de Déu en la Iglesia de Santa María. 12:30h. SANTA MISA de la Tercera Edad. Se dará a besar el icono de la "Mareta”a nuestros mayores. -19.30h. TERCER DÍA DE TRIDUO, SABATINA Y CELEBRACIÓN DE LA SANTA MISA. Al finalizar RETORNO PROCESIONAL de la Mare de Déu a su Monasterio. A la llegada de la Virgen del Milagro será disparado en su honor, un extraordinario CASTILO DE FUEGOS ARTIFICIALES y seguidamente en el Plá, danzas por el “Grup Dançes Cocentaina”. Y como conclusión del Triduo, tal como marca la tradición, se dará a BESAR EL ICONO DE LA MARE DE DEU a todos los fieles y devotos. Finalmente se procederá a la colocación del icono de nuestra Patrona en su camarín para veneración y visita de los devotos durante el año.


entrevistafestes

EL GRATIS 1ªQ. ABRIL 2014 Nº577

Capità Moro

17

Per Mauro Colomina Soler

rafael vilaplana cantó

“amb el meu germàjugàvem a moros i cristians, s’ho creiem”

R

afael des de ben petit va gaudir de les festes de mans de son pare. Reconeix que “quan era xiquet, mesos abans de festes, amb el meu germà jugàvem a les batalles de moros i cristians. S'ho creiem”. Des de sempre ha estat en la filà Llana a través de son pare, no obstant declara que degut a la seua afició als cavalls ha estat col·laborant en altres filaes com a cabo batidor en esquadres de negres, filaes com Gusmans, Contrabandistes, Tomasines, Ligeros o Abencerrajes. Son pare, Enrique Vilaplana, ja va ser un reconegut fester i capità de la Llana. A l'any 1972 va ser capità del bàndol moro i el mateix Rafael, durant aquella capitania, va poder gaudir d'exercir com a capità, “el dia de l'Alardo pel matí el meu germà xicotet va fer de Capità i per la vesprada ho vaig fer jo, vaig fer l'Ambaixada”. Rafael afirma que “des de fa molt anys” ja li rondava per la ment la idea de fer el capità per la seua filà, afegeix que “al haver fet mon pare de capità sempre m'ha fet il·lusió i ho he pensat. De forma més seriosa farà uns anys un amic i el meu germà em van animar i vaig anar madurant la idea”. Tanmateix el capità destaca la forma consensuada i normal en la que es va realitzar la seua elecció que, com s'ha assenyalat, feia anys que venia meditant. Reconeix que existeix pressió per representar tant a una filà històrica com la Llana com a gran part de la societat alcoiana que se sent representada per aquestes festes. Admet que és una persona molt responsable amb el que es compromet a fer i “eixa tensió i eixa pressió la he notat sempre quan, per exemple, he fet de cabo batidor i amb el transcurs dels anys cada vegada més. Si bé encara no m'ha arribat encara la tensió de ser el capità estic segur que m'arribarà”. Rafael està convençut de que gran part de la societat el compararà amb son pare del que afirma que “va ser un Capità molt reconegut”. Es considera un gran amant de la història i, concretament de la història política i afirma que “sempre m'han atret els països àrabs”. Ens avança que el boato estarà inspirat en els àrabs beduïns (nòmades que ocupaven part de la Península Aràbiga de l'Orient Mig), declara que “tenen una estètica molt simple, elegant i austera”. Preguntat per la seua vestimenta Rafael declara que “un vist conforme és” i, sense dubte, l'elegància però a la vegada la senzillesa de Rafael són característiques a tindre en compte. L'encarregada de dissenyar la seua vestidura és la seua dona, Aitana Martín, pintora de professió, que ja va dissenyar al 1972 la vestimenta del pare de Rafael, Enrique. Sobre la vestidura declara que “a més dels cavalls tinc una afició que són els bous i tinc amics a eixe món, un sastre de toreros, Justo Algaba ha sigut el que s'ha encarregat de confeccionarlo. Crec que la indumentària taurina té aires arabescs”. El boato pròpiament es dividirà en dos parts: una la que és pròpiament del capità i la seua acompanyant, que serà la seua filla Athalía; i l'altra part la de la filà. Al capità l'acompanyarà la Societat Musical Banyeres de Mariola i a més recalca que “hi ha un fons musical suficientment ric com per a fer ús d'ell sense necessitat de composar noves peces i com per poder elegir sense equivocar-se” no obstant Rafael durant l'entrevista prefereix deixar el nom d'aquesta peça, que reconeix que “és coneguda per tots”, en

Rafael Vilaplana junt a "La Calera" obra del pintor alcoià Fernando Cabrera Cantó (1866-1937).

l'anonimat. Entrant en temes més polítics de la festa com per exemple els últims canvis realitzats en la Diana o respecte a l'Alardo Rafael ens reconeix que va a contestar “com un polític” i que “no visc en Alcoi i estic lluny de les particularitats concretes. Evidentment en cas d'haver canvis real-

ment significatius en la festa tendria opinió però no estic segur de conèixer bé el tema com per a respondre adequadament”. Es considera totalment partidari del canvi de dates a cap de setmana i afirma que “és una mesura de sentit comú. Que es celebren aquestes festes en honor a Sant Jordi, per suposat. Ara, que el vint-i-tres d'abril que és una data que s'ha posat no sé en base a què i que per ser el dia de Sant Jordi s'haja de fer causa com per a interrompre l'activitat econòmica de tota la ciutat amb tot el que això comporta em sembla un poc talibanisme, quan després resulta que el senyor Al-Azraq mor en cinc de maig. Així que precisament aquest any el cinc de maig és el dia de l'Alardo i coincideix vertaderament amb el dia que van donar mort a Al-Azraq”. Sobre la participació de la dona en la festa opina que la seua incorporació si bé no representaria un aspecte fidedigne a la història és un tema evolutiu, “estem al segle XXI” conclou. Preguntat sobre el seu acte preferit no li cap dubte en que “evidentment és l'Entrada, és el més visual i emotiu”, destaca sobretot els cinc minuts previs a arrancar en els que un comença a preguntar-se sobre quina serà la impressió que tindrà la vestimenta, el boato... Si bé és cert que vivim en anys de crisi econòmica i que aquesta, naturalment, comporta una dificultat afegida Rafael es mostra molt conciliador en aquest aspecte i afirma que “com que no he preparat mai un boato en les èpoques de bonança no puc comparar”. I assegura que al voltant dels càrrecs existeix una parafernàlia i unes obligacions que s'han creat que no tenen cap sentit i que s'ha convertit en un desemborsament innecessari. Creu que la gesta del Capità deu estar centrada en “buscar l'impacte estètic, que tinga sentit, etc. per a l'hora i mitja que dura l'Entrada i tota la resta és accessori”. Sobre com animar a la gent a vindre i més concretament al seu entorn pròxim de Madrid, on ell viu actualment, proposa sobretot “que siguen les festes en cap de setmana”. No obstant assenyala i com a reflexió general que “no estic segur que hi haja espai físic per albergar a molt més públic del que es rep actualment, l'espai físic és limitat. Evidentment hi han dos actes importants: un que són les entrades, probablement un poc massa llargues, em sembla que es deuria d'eliminar bastant parafernàlia dels boatos; i l'Alardo”, Rafael afegeix que considera que es deuria d'educar més en la diferència entre les Festes de Moros i Cristians d'Alcoi i la d'altres llocs. Continuant ambla reflexió assegura que “hi ha un problema a Alcoi, i és que som massa chauvinistes i tendim a creure que el món s'acaba en La Beniata i em sembla que tenim que començar a pensar que justament el món comença en La Beniata”. Per acabar i continuant amb el tòpic de les entrevistes anteriors al càrrecs demanem a Rafael un desig i sense pensar-ho massa diu “que no ploga” i afegeix “que tot isca bé, que no hi hagen talls a l'entrada, que no xiulen a ningú”. Rafael representa aquella part de les festes responsable, compromesa i senzilla i mostra gran implicació en que l'entrada, sobretot, isca a mesura i siga del grat de tothom. Sense dubte també li desitgem que tot isca bé i que tinga ell i els seus tres dies magnífics.


18

Condenado a muerte por tercera vez en diez años.

EL GRATIS 1ªQ. ABRIL 2014 Nº577 www.elgratis.net

Anuncios Clasificados 2ªMANO EL GRATIS -SECCIONESTIEMPO LIBRE - SECCIONES 01 OCIO 1.1 CAMPING 1.2 CARAVANAS 1.3 NÁUTICA 1.4 TIRO 1.5 MATERIAL DEPORTIVO 1.6 BICICLETAS 1.7 JUEGOS Y JUGUETES 02 CURSOS 03 LIBROS 04 COLECCIONISMO Y ANTIGÜEDADES 05 ANIMALES 5.1 ACCESORIOS 06 PLANTAS 07 RELACIONES Y AMISTAD

EDITA: Digital […]Gráfic COMPOSICIÓN i MAQUETACIÓN Digital […]Gráfic. ISSN 1698-8922 El Gratis fundado en 1987 d.p. A-821/87 d.p. A-658/94 tel.: 96 554 01 68 ALCOI

LA DIRECCION DEL PERIODICO SOCIO-CULTURAL DE ACTUALIDAD Y ANUNCIOS EL GRATIS NO SE HACE RESPONSABLE DE LOS ANUNCIOS INSERTADOS EN SUS DISTINTAS SECCIONES QUE SON EXCLUSIVAMENTE DE LOS QUE LOS INSERTAN. EL GRATIS SIEMPRE CONFIA EN LA BUENA FE DE LAS PERSONAS QUE INSERTAN SUS ANUNCIOS EN SUS DISTINTAS SECCIONES.

En amparo a la ley del 22/1987 del 11 de noviembre, de propiedad intelectual ( b.o.e.. nº 275) queda PROHIBIDA LA REPRODUCION TOTAL O PARCIAL DE ESTA PUBLICACION; tanto de sus anauncios clasificados, originales de publicidad ejecutados en nuestro dpto. gráfico o cualquier otra información, gráfica o escrita que sea propiedad de EL GRATIS.

TIEMPOLIBRE 0.1 OCIO

- Compro caballete para pintar . R: 96 533 93 69. < Vendo cigarrillo electronico con cargador. P: 12 E. R: 659 350 435. - Vendo 8 preciosos disfraces para niña de 3 hasta 10 años, Limit-sport, con accesorios, cosidos por modista, de: pescado, bruja, mosquetera, geisha, vaquera, vaquera, zombi, rockera, payasa. R: 678 101 020. < Vendo colección coches slot competición, valorada en 600 E. R: 636 015 422. < Vendo patines en linea talla 37. P: 20 E. R: 676 788 808. - Vendo mesa de pinpon. R: 609 132 251.

1.1 CAMPING

- Vendo tienda campaña se monta sola y accesorios campin, microondas, carro bebé, etc. R: 680 577 565. - Vendo nevera Zanussi 70l., ideal camping. P: 80 E. R: 96 652 02 45 / 659 071 983. < Vendo tienda iglú Borisan mod. Duetto, 4 plazas, 2 habitaciones y 1 hall. P: 50 E neg. R: 650 501 428. < Vendo tienda de campaña de 4 plazas a estrenar. P: 50 E. R: 686 357 653 / 96 533 77 92.

< Vendo cocina de camping de butano, portatil. R: 696 622 066.

1.2 CARAVANAS

- Vendor remolque comanche Montana para camping, accesorios, avance, arcón. P: 2.000 E. R: 686 476 047. - Vendo caravana Moncayo del 00’, mod. 495 serie Oro, avance anexo y cocina. R: 630 403 372 / 630 447 115. < Vendo caravana Moncayo serie Oro, 3 literas, salon, dormitorio, avance completo, cocina, baño. P: 3.500 E. R: 605 034 142. < Vendo caravana pequeña Pony de 3x2 mts., muy completa. P: 2.500 E. R: 96 552 91 21 comidas. - Vendo caravana Adria de 565 cm, enganche Alko, matriculada, wc químico a estrenar, calefacción. P: 4.500 E. R: 96 552 91 21 comidas.

1.3 NAUTICA

< Vendo caña de pescar de 7 mts, caña telescopica de 6m; otra de 3 tramos y 2 punteras; caña de 2 tramos con cucharilla; caña de 1’50m. para embarcacion; funda, 2 carretes, rejón con funda y 2 cajs de accesorios. R: 618 139 532 / 96 554 20 01 Jose Luis.

Alcoi: c/Sabadell, 26 T.: 96 552 22 91 Cocentaina: P. del Comtat, 57 T.: 96 559 21 56

< Vendo tabla de surf nueva. R: 639 164 343. < Vendo tabla windsurf para principiantes, perfecto estado. P: 250 E. R: 637 916 797.

1.4 TIRO

- Vendo escopeta superpuesta para competición, Vereta 686, regalo polichoques. R: 686 684 690. < Vendo escopeta plana paralela Pioner, nueva. R: 96 554 27 41 Cortes.

1.5 MATERIAL DEPORTIVO

- Vendo bicicleta estática. R: 651 056 049 / 625 511 130. < Vendo bicicleta estática. P: 30 E. R: 96 652 18 24. - Vendo bicicleta estática electrónica, seminueva. P: 100 E. R: 669 263 992. - Vendo bicicleta estática Conor, económica. R: 627 755 863. < Vendo bicicleta estática electronica Suntrack, seminueva. P: 30 E. R: 96 533 59 25. - Vendo cinta de correr electrica, 6 programas, nueva; vendo máquina vibradora GYM, 6 programas,seminueva. P: 150 E. R: 656 535 491. < Vendo bicicleta estática digital Delico, seminueva. P: 120 E. R: 656 535 491.

1.6 BICICLETAS Y MOUNTAIN BIKE

- Vendo bicicleta para niño de 3 a 6 años, 3 meses de uso. P: 40 E. R: 679 461 930. - Vendo bici Giant rebel-0 poco uso. P: 450 E. R: 679 715 117.

SERVICIO DE EMPLEO - SECCIONES 01 OFERTAS 1.1 ADMINISTRACIÓN 1.2 DEPENDIENTES 1.3 HOSTELERÍA 1.4 CONSTRUCCION 1.5 SERVICIO DOMÉSTICO 1.6 OTROS 1.7 SERVICIO ASISTENCIAL 1.8 ENSEÑANZA 1.8 A/ CLASES PARTICULARES 1.8 B/ OPOSICIONES 1.8 C/ FORMACIÓN 02 DEMANDAS

0.4 PISOS FIESTAS

“FESTERS” - SECCIONES 0.1 TRAJES 0.2 COMPLEMENTOS Y ACCESORIOS 0.3 BALCONES Y SILLAS

+MOTORRUEDAS Y MOTOR - SECCIONES 01 TURISMOS 1.1 ACCESORIOS 02 TODO TERRENO

AUDIOVISUAL &COMUNICACIÓN - SECCIONES 01 T.V, VÍDEO, DVD 02 FOTOGRAFÍA 03 MÚSICA, HI-FI 3.1 DISCOS, PELÍCULAS, DVD Y CD’S 04 INSTRUMENTOS 05 TELEFONÍA-GPS 5.1 FAX 06 RADIO AFICIONADO 07 REPRODUCCIÓN

CIBER 2ªMANO - SECCIONES 01 ORDENADORES 1.1 INFORMÁTICA 1.1 A/ PROGRAMAS 1.1B/ PERIFÉRICOS 1.1C/ INTERNET 02 CONSOLAS 2.1 JUEGOS 2.2 ACCESORIOS

03 INDUSTRIALES 3.1 FURGONETAS 3.2 TRACTORES Y REMOLQUES 3.3 CAMIONES 04 MOTOS Y QUADS 4.1 ACCESORIOS CASA Y HOGAR - SECCIONES 01 MOBILIARIO 1.1 OFICINA 1.2 COCINA 1.3 COMERCIO 02 DECORACIÓN 2.1 ROPA Y COMPLEMENTOS 03 BRICOLAJE 3.1 CARPINTERIA/CERRAJERIA

04 UTILES DEL HOGAR 05 ELECTRODOMESTICOS 06 SANEAMIENTOS

VARIOS - SECCIONES 01 BEBES Y ACCESORIOS 02 BELLEZA Y SALUD 03 MAQUINARIA 3.1 INDUSTRIALES 04 NO CLASIFICABLES 05 REGALOS, LLAMADAS, EXTRAVIOS

TERRENOS E INMUEBLES - SECCIONES 01 PISOS 1.1 PISOS ALQUILER 1.1A/ PISOS COMPARTIDOS 1.1B/ HABITACIONES 02 CASAS 2.1 CASAS DE CAMPO 2.2 CASAS RÚSTICAS 2.3 CHALETS 2.4 BUNGALOWS 2.5 TERRENOS 03 LOCALES 3.1 OFICINAS 3.2 TRASPASOS 3.3 GUARDAMUEBLES 3.4 NAVES INDUSTRIALES 04 APARTAMENTOS 05 GARAJES ANUNCIOS ECONÓMICOS

Periòdic El Gratis - Redacció i Oficines: Plaça d’Espanya, 14 - 4ªplanta - 03801 Alcoi (Alacant) · Tel.: 96 554 01 68 / Fax: 96 554 80 01 • www.elgratis.net • e-mail: lesmuntanyes@elgratis.net

Edició: elgratis/produccionseditorialsalcoi/ Direcció: Santiago Sempere González./ Redacció:Nuria Alba./ Esther Jordà./ Paz Martín./ Mauro Colomina./ Fotografía: x·press./ Impressió: Indugraf Offset./ Publicitat: Paco Ferrandiz./ José Ávalos./ Maquetació i Disseny: Joan Pérez i Sempere./

Conoce la nueva web www.elgratis.eu Regístrate y sube tus fotos. vender+compra!

< Vendo montain bike con casco, seminueva. P: 80 E. R: 618 035 035 / 865 685 825. < Vendo bicicleta para niño de 4-6 años. P: 35 E. R: 616 12 62 83. - Vendo bicicleta de paseo poco uso, cadete, muy buen estado. P: 35 E. R: 96 693 04 32. < Vendo bicicleta, muy económica. R: 627 381 580. - Vendo 2 ruedas completas de carretera, franos, platos y horquilla delantera. R: 609 167 882. - Vendo bicicleta Giant Anthem X3, talla M del 11’, suspensiones Fox, ideal rutas largas, poco uso, garantia. R: 96 559 31 31 / 616 499 761. < Vendo bici de descenso de montaña con los mejores componentes rock chox boxer wc, amortiguador Ohlins, frenos Avid, cambios Sram XO, muy nueva. P: 1.900 E. R: 96 559 31 31 / 616 499 761.

1.7 JUEGOS Y JUGUETES

-Vendo tobogán de 4 peldaños. R: 679 869 855. < Vendo scalextric con tablero incluido. R: 696 800 699. < Vendo casita de terraza o jardin para juegos de niños desmontable, de 1’20x1’50cm. P: 160 E. R: 639 83 97 21. (1) Compro madelman, hyperman y otros muñecos y juguetes de los años 80 y 90, recojo a domicilio y pago muy bien. R: 686 416 637.

0.2 CURSOS

< Vendo curso de in-

gles en casettes. R: 96 533 13 20. < Compro curso definitivo de ingles Waughan. Pago 150 E. R: 96 553 13 93. < Vendo temario de administrativo a las corporaciones locales y plaza master D. R: 672 66 73 27.

0.3 LIBROS Y REVISTAS

- Vendo libros. P: 1-2-34 E. R: 96 650 00 59. - Vendo libro ‘Pruebas microbiológicas’ muy nuevo. P: 12 E. R: 635 100 348. - Vendo enciclopedia de 12 volumenes, ediciones Rueda, nueva. P: 150 E. R: 96 533 00 09. < Vendo libros a estrenar, 1er grado Geografia e Historia (UNED), Atlas històrico edad media, perhistória y su metodología, buen precio. R: 672 66 73 27. < Vendo 23 novelas casi todas policíacas de 8 volumenes, editorial Letras, años 1938 al 40’. R: 96 554 48 75 / 699 279 718. - Vendo enciclopedia de gastronomía ‘El Menú’ de 8 volumenes, editorial Planeta. R: 96 554 48 75 / 699 279 718. - Vendo enciclopedia de cocina ‘La cocina paso a paso’ de 8 volumenes, editorial Sarpe. R: 96 554 48 75 / 699 279 718. < Vendo colección completa de programas de fiestas de San Jorge de Alcoi en perfecto estado, desde 1940 al 2004. R: 96 554 48 75 / 699 279 718.

0.4 COLECCIONISMO Y ANTIGUEDADES

- Vendo sifones de agua carbonizada ‘La Bohemia’. R: 609 167 826. - Compro tebeos antiguos de todo tipo, años 40, 50 y 60. R: 722 341 776. < Vendo 90 carteles propaganda comunista de la exURSS, preciosos, adquiridos en Moscú, únicos, todos reproducciones de pintura. R: 638 079 197. < Vendo juego café de porcelana completo, de más de 90 años. R: 628 864 429. - Vendo 56 peliculas de boxeo. P: 40 E. R: 616 463 581. < Vendo, compro o cambio navajas, antiguas o nuevas para colección. R: 639 853 477. - Vendo figuras bola de dragón de 8 a 16cm de colección. P: 7, 8 y 10 E. R: 622 760 255. - Compro tebeos antiguos de todo tipo, años 40 a 65, buen precio, recojo a domicilio. R: 96 129 59 04 / 617 945 428.

0.5 ANIMALES

- Vendo cachorros de maltés y pomerania. R: 96 633 42 88. <Regalo gato macho de mes y medio, con sus cosas. Por alergia. R: 689 348 515 Sergio. - Vendo caballo color perla. P: 1.800 E neg. R: 630 733 017. - Vendo burrita tamaño pequeño. P: 300 E. R: 630 733 017. < Regalo perritos pequeños. R: 96 533 41 40. - Vendo pitbull macho de 3 años. R: 96 652 63 98. - Vendo canarios. P: 15 E c/u. R: 680 350 538. < Regalo gatito supercariñoso por aparición de

TIEMPO LIBRE 01 * OCIO 1.1 * CAMPING 1.2 * CARAVANAS 1.3 * NÁUTICA 1.4 * TIRO 1.5 * MATERIAL DEPORTIVO 1.6 * BICICLETAS Y MOUNTAIN BIKE 1.7 * JUEGOS Y JUGUETES 02 * CURSOS 03 * LIBROS 04 * COLECCIONISMO/ANTIGÜEDADES 05 * ANIMALES 5.1 * ACCESORIOS 06 * PLANTAS 07 *RELACIONES Y AMISTAD

alergia. Regalo todas sus cosas, tiene 1 año y medio y es mimoso, juguetón y esta castrado, se llama Hugo y es de color naranja. R: 628 484 516 Merce.

5.1 ACCESORIOS

- Vendo jaula grande para pájaros, 153x65cm. P: 65 E. R: 650 246 056. - Vendo jaula para conejos. P: 10E. R: 655 53 94 67. < Vendo acuario 240 litros. R: 693 460 314. < Vendo acuario 60l. con tapa. P: 20 E. R: 600 945 315. - Vendo acuario 60l. con todos los accesorios. P: 40 E. R: 658 575 195.

0.6 PLANTAS

< Vendo pinos piñoneros de 3 años. R: 639 562 431. < Vendo plantas variadas palmeras, potos, etc. P: 3 E. R: 607 611 208. < Vendo plantas. P: 5 E. R: 96 533 12 24.

0.7 RELACIONES Y AMISTAD

< Chica española busca amigos y amigas para

para salir fines de semana, de fiesta, tomar café, de buen rollo, abstenerse impresentables. P: 617 864 304. (1) Hombre busca mujer de 35 a 46 años, formalidad. R: 676 628 920. - Chico busca a su chica ideal, que le guste vivir en el campo, sobre 40 años. R: 648 739 576. - Señora desearia conocer caballero de 75-80 años, libre, educado y respetuoso y que tenga coche. P: 617 544 033. - Hombre de 44 años busca mujer relación estable o esporádica. P: 600 309 986. - Busco chicos/as para hacer grupo de amigos para pasear, etc. R: 617 86 43 04.


Dime tu nombre, que te pido para reyes.

EL GRATIS 1ªQ. ABRIL 2014 Nº577

19

www.elgratis.net

FESTERS 0.1 TRAJES

Vendo traje cordonero para adulto con 2 fajas y dos pantalones. P: 350 E. R: 674 612 003 / 674 923 988. (1) Vendo traje cordonero para niño completo y nuevo. P: 200 E. R: 674 612 003 / 674 923 988. - Vendo traje filà Judios adulto completo. R: 606 591 219. - Vendo traje valenciana para niña 13-14 años. R: 673 977 701. - Vendo traje cordonero para joven completo excepto zapaatos. P: 200 E. R: 677 673 189. - Vendo traje aragonés para adulto casco y capa iuncluidos. R: 617 471 595. - Vendo traje filà Benimerins para niño de 8-12 años completo. P: 200 E. R: 96 533 12 29. - Vendo traje valenciana niña 13-14 años. P: 200 E. R: 673 977 701. - Vendo traje ligeros para niño 9-10 años, completo. R: 96 652 24 13 / 654 866 222. - Vendo traje cordonero para niño de 4-6 años. P: 200 E. R: 670 319 245. - Vendo traje cordonero para adulto completo, regalo otro pantalón. P: 600 (1)

E. R: 670 319 245. < Vendo traje filà Realistes para adulto completo con cambio de piezas, peto, etc. P: 400 E. R: 96 652 20 80. - Vendo traje filà Cruzados para adulto completo. R: 96 652 59 85. - Vendo traje filà Ligeros para adulto completo. R: 96 652 59 85. - Vendo 2 trajes filà Berberiscos para hombre adulto completos. P: 700 E neg. R: 654 502 326. < Vendo trajes filà Realistes para hombre y mujer completos, T-40 y 44. R: 653 625 634. - Vendo traje filà Verdes para adulto completo. P: 300 E. R: 646 838 068. < Vendo traje filà Judios para niña completo 8 a 15 años. P: 300 E. R: 666 626 511. - Vendo traje filà Judios para niño completo con 2 pantalones. P: 225 E. R: 666 626 511. < Vendo traje valenciana niña 13-14 años. P: 250 E. R: 654 079 451. - Vendo traje filà Cides para niño de 1-2 años. P: 200 E. R: 669 700 073. - Vendo traje filà Judios cadete completo. R: 651 985 639. - Vendo traje cordone-

ro para niño 14 años, completo. P: 300 E. R: 686 905 133. < Vendo traje filà Realistas cadete, completo. P: 250 E. R: 96 652 20 80. - Vendo traje filà Berberiscos para mujer, talla media, completo, 1 uso. P: 680 E. R: 600 084 277. - Vendo traje de la fila verdes. R: 646 83 80 68. (1) Vendo túnica y casco filà cides. R: 649 890 925 / 687 325 079. - Alquilo trajes filà Contrabandista Mujer, talla 38 y 40. R: 605 975 833. - Vendo 2 trajes filà Verds completos. P: 600 E. R: 648 220 724. < Vendo 2 trajes filà Bequeteros completos para adulto, regalo macuto de escuadra. R: 655 801 359. - Vendo 2 trajes filà Majenta para niño de 3 y 9 años y uno para adulto, completos. R: 619 622 989 / 96 552 19 57. - Vendo traje filà Berberiscos para mujer, talla mediana, un solo uso. P: 700 E. R: 636 069 658. - Vendo traje filà Benimerins para hombre, talla media, completo. R: 96 623 86 79. - Vendo traje filà Benimerins para mujer, talla

44, completo. R: 96 623 86 79. - Vendo traje filà Benimerins para niño de 1-3 años, completo. R: 96 623 86 79. < Vendo traje filà judios para niño de 3 a 6 años, completo. P: 225 E. R: 666 626 511. - Vendo traje filà judios para niña de 8 a 14 años, con 2 juegos de botas. P: 225 E. R: 666 626 511. - Vendo traje de filà Realistes Muro. R: 652 715 319 / 96 552 34 04. - Vendo traje de filà Cides adulto muy buen estado. R: 635 503 523. - Vendo 2 trajes filà Judios para adulto completos. P: 200 E. R: 653 802 847. - Vendo traje de filà mudéjares para niño/a de 5-6 años. P: 225. R: 608 948 603. - Alquilo o Compro traje de filà Cordón para niña de 3/4 meses. R: 606 285 295. (1) Vendo 2 trajes filà Judios para niño y niña de 6-8 años completos. R: 96 633 40 88 / 722 140 061. - Vendo 2 trajes de Abencerrajes completos, joven y mayor. R: 630 084 478 / 96 554 05 68.

- Vendo traje valenciana para niña de 13 años a estrenar. R: 673 977 701.

0.2 COMPLEMENTOS Y ACCESORIOS - Vendo marsellets de contrabandista junior. R: 658 990 989. - Vendo túnica naavarros para niño 7-10 años. R: 658 990 989. - Vendo capa judíos para niño 16 años. P: 60 E. R: 695 550 080. - Vendo pantalón judíos para niño 16 años. P: 30 E. R: 695 550 080. - Vendo túnica montañeses para adulto. P: 50 E. R: 695 550 080. - Vendo túnica cides para niño 9 años. P: 30 E. R: 695 550 080. - Vendo túnica abencerrajes para adulto. P: 50 E. R: 695 550 080. - Vendo túnica abencerrajes para niño 9 años. P: 20 E. R: 695 550 080. - Vendo túnica montañeses para niño 2 años. P: 20 E. R: 695 550 080. < Vendo marsellet de contrabandista bordado a mano en negro, T-38-40 y sombrero. P: 350 E / 60 E. R: 699 842 183. (1) Vendo casco filà cruzados, adulto. P: 85 E. R: 96 552 24 68. < Vendo zapatos talla 22 para filà marrakesch, económicos. R: 676 443 092.

Alcoi: c/Sabadell, 26 T.: 96 552 22 91 Cocentaina: P. del Comtat, 57 T.: 96 559 21 56

- Vendo pantalón filà Ligeros adulto. R: 679 212 430. < Vendo coraza y tunica de montañés. R: 722 784 129. - Vendo dos pantalones de contrabandista 14-16 años y canana de contrabandista para adulto. R: 96 633 57 63. < Vendo articulos para cabalgata y fiestas baratos. R: 661 740 829. (1) Vendo túnica filà cruzados adulto. R: 671 053 744. < Vendo manta de contrabandista para adulto, nueva. R: 655 801 359. < Vendo complementos de Cruzados: 2 pares de zapatos (42-43), capa, tunica, peto disparo y correaje. R: 608 205 942.

0.3 BALCONES

ALQUILO BALCONES PARA FIESTAS DE SAN JORGE

R: 685 820 102 685 110 501

FESTERS 01 * TRAJES 02 * COMPLEMENTOS Y ACCESORIOS 03 * BALCONES Y SILLAS 04 * PISOS FIESTAS

Y SILLAS

Alquilo balcón en c/Sant Nicolau, 2ºpiso. R: 667 465 693. - Alquilo balcón para fiestas, 5ºpiso en c/Sant Llorenç. P: 1.000 E. R: 689 726 993. < Alquilo 2 balcones en en c/San Nicolás. R: 96 554 22 79. - Alquilo balcón en Av País Valencià, dia Entrada. R: 649 047 054. - Alquilo 2 balcones en Plaça Espanya para los 4 días de fiestas. R: 662 148 847. - Alquilo balcón en c/San Lorenzo, 1ºpiso. R: 96 652 59 04 / 667 001 581. < Alquilo 2 balcones en c/Sant Nicolau, 1º y 2º. R: (1)

669 796 877. - Alquilo balcón en c/Sant Nicolau. R: 663 436 050.

0.4 PISOS FIESTAS

- Alquilo 1ºpiso en c/San Lorenzo para fiestas, reformado y con electrod. nuevos. R: 96 652 59 04 / 667 001 581.

www.elgratis.net · Tel. 24h.:96 554 01 68

Conoce la nueva web www.elgratis.eu Regístrate y sube tus fotos. vender+compra!

Conoce la nueva web www.elgratis.eu Regístrate y sube tus fotos. vender+compra!

VARIOS 0.1 BEBES Y ACCESORIOS

- Vendo carro para bebe Neonato con maxicosi, cuco y silla, regalo complementos. P: 200 E. R: 639 601 806. < Vendo artículos de bebé: carro 3 piezas Bebé confort, minicuna, amaquita, bañera, silla coche y paseo, cuna viaje... R: 620 445 515. - Vendo cuna de bebé con colchón, barandilla, somier regulable en altura. P: 120 E. R: 670 319 245. - Vendo carro de bebé Chicco Passeggino S-3 con capazo, cuco + auto fix, completo. P: 300 E. R: 670 319 245. < Vendo cuna plegable a estrenar con coclchón + plataforma para carro de bebé. R: 96 552 24 48 /

672 797 978. - Vendo carro de bebé marca Carrera. P: 170 E. R: 615 696 652. < Vendo carro gemelar para niño y bebé y accesorios: hamaca, sillita, comedor, etc. seminuevos. R: 647 240 062. - Vendo carro, carro y sinfonier. P: 350 E neg. R: 648 725 595. < Vendo carro para bebe de paseo. R: 608 205 942. - Vendo carro para bebe en buen estado. R: 617 992 625. - Vendo minicuna de madera de haya nueva, con colchón de viscoelástica. R: 96 533 99 80. < Vendo carro para bebe en buen estado. P: 50 E. R: 676 788 808. - Vendo silla para bebe

Conoce la nueva web www.elgratis.eu Regístrate y sube tus fotos. vender+compra!

para comer, a poartir de 7 meses. P: 15 E. R: 630 172 384. - Vendo silla para bebe para coche, 15 a 36Kg. P: 77 E. R: 630 172 384. < Vendo hamaquita para bebé y otros utensilios. R: 651 607 835. - Vendo saquito polar para cochecito, azul, Jané. P: 20 E. R: 651 607 835. - Vendo esterilizador biberones. P: 10 E. R: 651 607 835. - Vendo cuna de viaje naranja, nueva, regalo colchón. P: 40 E. R: 651 607 835. - Vendo silla bebe para coche. P: 50 E. R: 639 429 291.

0.2 SALUD Y BELLEZA

- Vendo grua para en-

fermos totalmente nueva, con arnés. P: 700 E. R: 628 479 826. - Vendo silla tranportadora de enfermos (no es silla de ruedas) nueva, usada 2 veces, como la de las ambulancias. R: 96 533 99 80. - Vendo cama articulada motorizada de 105x190cm, a estrenar. R: 96 513 12 12. - Vendo grua para enfermos hasta 150kg. , con arnés. P: 700 E. R: 96 551 55 18. < Vendo aparato de rayos UVA. R: 661 740 829. - Vendo silla de ruedas económica. R: 96 662 20 66. - Vendo silla de ruedas nueva a estrenar. P: 70 E. R: 655 527 064 / 96 644 04 62.

0.3 MAQUINARIA

- Vendo recubridora Pegasus W500. P: 600 E. R: 670 319 245. < Vendo máquina de coser Alfa, en buen estado. R: 628 755 288. - Vendo màquina de coser Alfa en muy buen estado. R: 633 459 949. < Vendo compresor casi sin estrenar. P: 125 E. R: 675 601 946. - Vendo máquina de coser Singer, máquina de coser Refrey con motor y armario. R: 608 205 942. < Vendo máquina singer antigua, silla ortopédica casera adulto y camas niqueladas de 1,10 y 1,30 cm, garrafas cristal-mimbre, túnicas fila cruzado y botas adulto. R: 608 20 59 42. < Vendo cabezal máquina de coser Singer. R: 96 633 73 97. - Vendo máquina de coser antigua Singer, funciona muy bien. R: 96 633 73

97. < Vendo máquina de coser antigua. R: 654 801 016.

3.1 INDUSTRIALES

Vendo máquina de anudar urdimbres marca Fitcher con bastidor de 3’20m. R: 636 078 603 / 664 880 103. (1) Vendo rematadora marca Rimoldi buen estado. P: 250 E. R: 96 633 71 12 / 659 512 991. - Vendo máquina rematadora Rimoldi de 1 aguja. P: 200 E. R: 608 204 682. - Vendo torno de fresar industrial economico. R: 675 234 519. < Vendo rematadora Eucomac 127 Rimordi, buen estado. P: 380 E neg. R: 615 983 272. (1)

0.4 NO CLASIFICABLES

- Recojo pales rotos de madera para quemar. R: 636 063 758. < Vendo leña. R: 96 533

VARIOS 01 * BEBES Y ACCESORIOS 02 * BELLEZA Y ACCESORIOS 03 * MAQUINARIA 3.1 * INDUSTRIALES 04 * NO CLASIFICABLES 05 * REGALOS, LLAMADAS, EXTRAVIOS

28 75 / 629 371 985. - Vendo aceite virgen de oliva garrafas de 5lts.. R: 670 224 847. < Vendo bebidas alcoholicas gran reserva ocasiones muy especiales, más de 30 años de antigüedad. R: 96 693 04 32 < Vendo leña de diversos tipos: olivo, almendro, gorda, delgada... R: 96 533 28 75 / 692 371 985. - Vendo barril de roble 32 l. nuevo. P: 75 E. R: 610 018 457. < Vendo bidones para

riego de 1.000 l. P: 45 E c/u. R: 96 650 10 57 / 695 875 891.

7.1 REGALOS, LLAMADAS Y EXTRAVIOS

- A San Judas Tadeo reza 9 Ave Marias durante 9 dias, pide tres deseos, uno de negocios y 2 imposibles. Al noveno dia publica este anuncio se cumplirá aunque no lo creas. RMS.


20

Cuando envejezcan, los ecologistas seran viejos verdes

EL GRATIS 1ªQ. ABRIL 2014 Nº577 www.elgratis.net

Conoce la nueva web www.elgratis.eu Regístrate y sube tus fotos. vender+compra!

TERRENOSEINMUEBLES 0.1 PISOS

Vendo/alquilo 1ºpiso en c/Vistabella nuevo, chaflán exterior, 4 habitaciones dobles, 2 baños completos, cocina grande, amueblado y con ascensor. P: 450 E. R: 679 141 402. (1) Vendo 5ºpiso frente estación de tren, 4 habitaciones, salón-comedor, cocina grande con despensa, 2 baños, amueblado, terrazas, balcon, mirador. P: 30.000 E. R: 627 903 518. - Vendo piso en zona Santa Rosa c/Pare Vitoria, soleado con muchos accesorios. R: 96 526 43 72 / 685 137 772. - Vendo piso en zona Ensanche amueblado con 3 habitaciones, trastero, baño, galeria y cocina. P: 30.000 E. R: 96 552 00 46. - Vendo/alquilo 1ºpiso en Murcia capital, céntrico, 3 dormitorios, salón-comedor, baño, cocina, plaza garaje. P: 85.000 E neg. R: 96 513 12 12 / 625 053 793. - Vendo 2 fincas en zona Centro, c/San Nicolas todo exterior, 260m2 de solar. R: 627 755 863. - Vendo ático en Av. Juan Gil Albert, amplia terraza, muy soleado. P: 75.000 E neg. R: 620 142 928. (1) Vendo 2 pisos en c/San Nicolás: 3ºpiso detrás, vistas al campo, sin balcón a la calle. Equipado y reformado, 2 habitaciones, comedor, cocina y baño, 50m2. 4ºpiso delante Reformado, todo exterior, balcón y ventana a la calle, 2 habitaciones, comedor, cuarto de estar, cocina, baño, 50m2. P: 23.000 E cada uno. R: 606 323 612. < Vendo 2ºpiso en c/Entenza, 55m2 con ascensor, salón, cocina, fachada rehabilitada. R: 686 199 782. < Vendo 3ºpiso en Av. Alameda, 4 habitaciones, 2 baños, cocina, salón, 120m2, rofrmado. P: 100.000 E. R: 647 010 205. - Vendo 1ºpiso en c/Xixona, 4 con terraza de 40m2, 3 habitaciones, comedorsalón, baño, cocina, balcón, porchi. P: 48.000 E. P. Garaje: 12.000E. R: 652 599 808 Paco. - Vendo 3ºpiso en Av. Alameda, 4 habitaciones, 2 baños, cocina, salón. P: 100.000 E. R: 647 010 205. - Vendo piso en Av. Hispanidad con ascensor. P: 55.000 E. R: 616 802 158. - Vendo piso en c/El Cid, 3 habitaciones, buen estado. R: 696 830 046. (1)

- Vendo estudio en Cocentaina de 50m2, buenas vistas, formidable situación. P: 50.000 E. R: 609 326 071. - Vendo 2ºpiso chaflán en Av. País Valecià, buena situación. R: 609 326 071. < Vendo 4ºpiso en zona Ensanche muy soleado. P: 23.000 E. R: 676 952 670 / 670 391 802. - Vendo 2ºpiso en zona Ensanche con 3 habitaciones, salón-comedor, cocina, baño reformado, amueblado. P: 45.000 E neg. R: 676 952 670 / 670 391 802. - Vendo 2ºpiso en Font Dolça de 80m2, bien consrvado, tranquilo y luminoso. P: 28.000 E. R: 650 259 568. < Vendo ático en c/San Nicolas, 4 habitaciones, cocina, salon, electrod. nuevos, gas natural. P: 110.000 E. R: 629 068 697. - Vendo 3ºpiso en l’Alameda, 115m2, 4 habitaciones, 2 baños, reformado. P: 98.000 E. R: 629 068 697. < Vendo 2ºpiso en c/Pintor Cabrera, buen estado, 3 habitaciones, comedor, cocina, aseo. P: 25.000 E. R: 654 024 455. - Vendo 5ºpiso en Passeig del Comtat de Cocentaina, 3 habitaciones, comedor-salón, 2 aseos, trastero. R: 606 591 219. - Vendo piso en c/Cronista Jordan, 5 con ascensor, amueblado, muy soleado, nuevo. P: 60.000 E. R: 637 714 343. < Vendo 2ºpiso en c/Alfafara, zona Ensanche, 3 dormitorios, comedor, cocina, baño, trastero, amueblado. P: 30.000 E. R: 96 552 00 46 / 669 969 317. - Vendo 4ºpiso en Muro de 90m2 con 3 dormitorios, buen estado. R: 634 409 978 tardes. - Vendo ático en zona Norte, bien situado con vistas, 3 habitaciones, AA y calefacción. P: 130.000 E. R: 652 916 637.

1.1 PISOS ALQUILER

(1) Alquilo estudios y apartamentos en zona ayuntamiento y viaducto. Refor-

mados, amueblados con electrodomesticos y AA (opcional). P: desde 235 E. R: 649 024 915. (1) Alquilo ático en zona la Via, 100m2, 3 habitaciones, salón-comedor, baño, amueblado. Económico. R: 627 903 518. (1) Alquilo 1ºpiso en c/Reconquista con 3 habitaciones, amueblado, recién pintado. P: 220 E R: 679 461 930. - Alquilo 4ºpiso en c/Dr. Grau, 36, 3 habitaciones, salón, terracita. R: 600 669 633 / 661 002 986. - Alquilo 4ºpiso en c/Entenza, amueblado. P: 280 E. R: 649 367 037. (1) Alquilo ático en zona santa rosa con ascensor, exterior, AA, CC, climalit, puerta blindada, terraza 12m2, amueblado, posibilidad garaje, servicios comerciales, de salud y colegio cercanos. R: 615 615 715. (1) Alquilo 2ºpiso en c/Anselmo Aracil, 22, último piso, 2 habitaciones, comedor grande, cocina, aseo, luminoso. a gente de alcoi, responsable con nómina. P: 200 E. R: 96 533 15 97 / 661 128 272. < Alquilo piso sin estrenar frente al Lidl, 3 habitaciones. P: 350 E. R: 606 980 039. - Alquilo piso en c/San Nicolás, amueblado, 2 habitaciones. R: 96 554 08 04. - Alquilo 1ºpiso zona Santa Rosa, 3 habitaciones, amueblado. P: 350 E. R: 619 848 783. - Alquilo piso en zona Alta, 4 habitaciones, amueblado. P: 250 E. R: 679 461 930. - Alquilo 2ºpiso grande en Grupo Centenari, 4 habitaciones, aseo, baño, cocina, salón, amueblado. R: 96 552 05 39 / 629 721 757. - Alquilo piso céntrico, cerca Correos, amueblado, económico. P: 160 E. R: 619 848 783. - Alquilo 2ºpiso en c/Sant Vicent, amueblado. P: 230 E. R: 616 666 239. - Alquilo 1ºpiso soleado, amueblado con comedor, cocina, 2 habitaciones. P: 230 E. R: 96 554 38 23. - Alquilo piso en c/Poeta

Valls, 4 reformado. R: 635 198 750. < Alquilo 3ºpiso en c/Enteneza, 4 habitaciones, amueblado. P: 240 E. R: 679 461 930. - Alquilo piso en c/El Camí con comedor, cocina, baño, 3 habitaciones, económico. R: 610 369 153. - Alquilo estudio en c/La Sardina, 1 habitación, cocina, salón, aseo, económico. R: 610 369 153. - Alquilo piso grande en zona Santa Rosa. R: 96 552 24 48 / 672 797 978. (1) Alquilo estudio en zona alta de nueva construcción, amueblado. P: 220 E. R: 96 652 18 24. - Alquilo piso en zona Alameda, seminuevo, amueblado, electrod. P: 250 E. R: 669 406 259. - Alquilo piso en zona Ensanche. R: 635 198 750. - Alquilo piso en c/Santa Rosa con ascensor, muy soleado y amueblado. P: 300 E. R: 96 552 26 66. - Alquilo 2ºpiso en c/El Cid, 3 habitaciones, buen estado, imprescindible garantias. P: 195 E. R: 696 830 046. < Alquilo piso grande en zona Centro, ideal estudiantes. P: 270 E. R: 96 554 13 83 / 608 173 690. - Alquilo piso pequeño en zona Centro. P: 170 E. R: 96 554 13 83 / 608 173 690. - Alquilo 1ºpiso en c/Pintor Cabrera, muevo y muy soleado. P: 350 E. R: 616 700 236 / 96 652 00 70. - Alquilo piso en c/Perú con 3 habitaciones, cocina, galeria, comedor, baño, muy soleado. Económico. R: 610 369 153. - Alquilo 1ºpiso grande para oficina o vivienda. R: 96 652 59 04 / 667 001 581.

1.1a/ Pisos Compartidos

< Busco estudiante para compartir piso en c/San Francisco, cerca Universidad y de escuela de arte. R: 96 652 59 04 / 667 001 581. < Busco 2 estudiantes para compartir piso. R: 96 652 59 04 / 667 001 581.

< Chica busca piso para compartir. R: 629 566 935. (1) Busco para compartir por días pequeño estudio encantador, excelentemente amublado en zona centro, a señora/ita con gusto y personalidad que visite o tenga que residir periódica o regularmente en Alcoi. Solicitamos referencias. R: 639 098 814.

1.1 b/ Habitaciones

- Alquilo habitacion en zona Ensanche, equipada y soleada. R: 652 848 504. < Alquilo habitaciones individuales o dobles en Cela de Nuñez, cerca de Muro. P: desde 150 E. R: 655 815 362. (1) Alquilo habitaciones en zona Norte y zona Ensanche de alcoi, perfectamente equipadas. R: 639 677 069. < Alquilo habitación a señora o estudiante. R: 648 915 643. - Chica busca habitación para compartir. Económica. R: 630 172 384 Lina.

0.2 CASAS

- Vendo casa en Benamer cerca Muro, con piscina, cochera, patio, 2 terrazas, 4 habitaciones, cocina, etc. R: 670 272 921. < Vendo casa unifamiliar con patio, terraza y cochera. R: 96 554 45 88 / 667 530 174. < Alquilo casa de pueblo en Alqueria d’Asnar, 2 habitaciones, patio, terraza, buhardilla. P: 300 E. R: 600 084 277. - Alquilo casa unifamiliar en Batoi reformada, 30m2. P: 200 E. R: 600 084 277. (1) Vendo unifamiliar en Benamer (Muro) patio grande, AA/CC., terraza, garaje, listo para entrar. P: 136.000 E. R: 675 601 946. < Vendo casa en c/Bellavista, 22, 4 habitaciones, 2 aseos, 2 terrazas, patio, garaje y trastero. P: 120.000 E. R: 636 507 497.

2.1 CASAS DE CAMPO

(1) Vendo casita en plana Cocentaina de 120m2 con 3.600m2 de parcela, todos los servicios, zona poblada. R: 628 794 687.

< Alquilo casa de pueblo en Alqueria d’Asnar con opción a compra. P: 300 E. R: 600 084 277. < Alquilo casita cerca de Alcoi. R: 657 513 713. < Alquilo casita cerca de Barxell, a 15 minutos de Alcoi. R: 96 652 55 22. < Se alquila casa pueblo en Cela de Nuñez, reformado con hallar, 3 habitaciones, 2 baños. Amueblada. R: 96 552 37 80/ 65581 53 62. - Alquilo casita con 2 pisos. R: 616 70 02 36. - Vendo casita en Penáguila de 60m2 con 11.000m2 de terreno, luz solar, agua, cochera, olivos, almendros, etc. P: 65.000 E. R: 695 081 219.

2.2 CASAS RUSTICAS

- Alquilo casa de pueblo en Serra de Mariola, nnueva, 4 habitaciones, cocina, comedor, calefacción leña, piscina. R: 606 501 562. (1) Alquilo casa de campo en Plana de Muro, 4 habitaciones, comedor, cocina y pebola grande interior; pinada, piscina, barbacoa y 6 bancales. Para todo el año. R: 635 925 999. (1) Alquilo casa de pueblo muy cerca de Alcoi, recién rehabilitada estilo rústico, completamente equipada y amueblada, salón-comedor con cocina, 3 dormitorios, baño, 2 aseos, bodega y terrazas con excelentes vistas. P: 350 E. R: 617 325 297. < Vendo finca cerca de Turballos de 40.000m2 + local de 700m2, todo vallado con agua y luz. P: 300.000 E. R: 650 502 267. - Alquilo casa rústica en Laredo, Cantabria, para semanas, quincenas o meses. R: 659 803 519. < Alquilo/Vendo casa rústica en Tollos comedor, chimenea, 4 habitaciones, 2 baños, garaje, buenas vistas. R: 636 965 101.

2.3 CHALETS

< Alquilo chalet a 10 minutos de Alcoi con 3 habitaciones, piscina. P: 800 E. R: 657 513 713. (1) Vendo magnífico cha-

ALQUILO LOCALES Y OFICINAS EN ZONA DE BATOY DE TODA CLASE Y MEDIDAS

Alcoi: c/Sabadell, 26 T.: 96 552 22 91 Cocentaina: P. del Comtat, 57 T.: 96 559 21 56

R: 687 278 649

Reformados y Amueblados

TERRENOS E INMUEBLES 01 * PISOS 1.1 * PISOS ALQUILER 1.1A/ PISOS COMPARTIDOS 1.1B/ HABITACIONES 02 * CASAS 2.1 * CASAS DE CAMPO 2.2 * CASAS RÚSTICAS 2.3 * CHALETS 2.4 * BUNGALOWS 2.5 * TERRENOS 03 * LOCALES 3.1 * OFICINAS 3.2 * TRASPASOS 3.3 * GUARDAMUEBLES 3.4 * NAVES INDUSTRIALES 04 * APARTAMENTOS 05 * GARAJES

let en Baradello, c/Aranyo, listo para entrar, vistas a la fuente roja. P: 298.000 E. R: 96 610 98 08. < Alquilo chalet en Barxell con piscina, 3 habitaciones, 2 cocheras, baños, cocina. P: 600 E. R: 96 652 55 22. < Vendo chalet 240m2 construídos en Montesol con 4 dormitorios, 2 baños, piscina y 3.000 m2 de parcela. P: 636 18 20 86.

2.4 BUNGALOWS

< Alquilo bungalow en Santa Pola, 1ªlinea de playa, todo equipado. R: 610 261 513..

2.5 TERRENOS

- Vendo/Alquilo terreno en El Sargento, 2.600m2, vallado, con caravana, luz, agua. R: 666 756 210. - Vendo terreno cerca de Santa Rafel (Algars), 12.000m2, facilidad, agua y luz. R: 96 533 80 04. - Vendo parcela en El Estepar, 10.200m2. P: 9 E/m2. R: 629 644 103. < Vendo terreno en Agres, 3 hanegadas, camino asfaltado, olivos y almendros. R: 678 877 855. - Vendo solar en Alicante barrio San Blas, con licencia para construir 4 alturas. P: 250.000 E neg. R: 692 212 020. < Vendo terreno de 12.500m2 en Milleneta con agua. Olivos, frutales, Cochera 60m2, económico. R: 669 04 22 70 / 96 554 53

15. < Vendo terreno cerca de Cocentaina, agua potable, 12.500m2, cochera 60m2 o cambio por aapartamento en Campello. R: 96 96 554 53 15 / 669 042 270. - Vendo huerta cerca de Cocentaina, 2 hanegadas, una hora de riego a la semana de agua de manantial. R: 627 993 383. < Vendo o alquilo en el Sargento terreno de 2.600m2 con caravan, vallado y luz y agua. R: 666 75 62 10. < Vendo terreno cerca Cocentaina de 2 hanegadas, 3 dias de riego. R: 96 559 10 57. < Vendo terreno cerca Cocentaina de 12.500 m2, agua, cochera, camino asfaltado, posibilidad de luz. R: 669 042 270. < Vendo terreno en Beni-

¡OCASIÓN! SE VENDE UNIFAMILIAR EN BENAMER (MURO) 3 PLANTAS, PATIO 80m2, AA.CC., TERRAZA, GARAJE GRANDE, LISTO PARA ENTRAR. P: 128.000 E R: 675 601 946 ¡OCASIÓN! SE VENDE MAGNÍFICO CHALET EN BARADELLO - C/ARANYO LISTO PARA ENTRAR, VISTAS A LA FUENTE ROJA. P: 298.000 E R: 96 610 98 08


EL GRATIS 1ªQ. ABRIL 2014 Nº577

Cambio gallo que canta a las cinco por uno que cante a las siete.

21

www.elgratis.net

TERRENOSEINMUEBLES lloba a pié de carretera. R: 672 492 078.

0.3 LOCALES COMERCIALES

- Alquilo local entresuelo en zona Centro de Alcoi, 150m2, agua, luz, aseo. P: 200 E. R: 96 554 04 00. - Alquilo local en Camino Viejo Batoi, 10, 52m2. P: 250 E neg. R: 96 533 65 98. < Vendo/alquilo local en c/Gonzalo Blanes. R: 658 575 238. - Alquilo local en c/Murillo, chaflán, 60m2. P: 210 E. R: 96 533 80 04. - Vendo local en c/San Nicolás, 50m2. P: 42.000 E. R: 629 644 103. (1) Alquilo almacén en centro Cocentaina de 90m2, perfecto para lo que desee. R: 627 993 383. < Alquilo local en zona Ensanche de 120m2, buen precio. R: 96 552 24 48 / 672 797 978. (1) Vendo/alquilo local en c/Entenza, 4 con agua, luz, aseo, 2 escaparates luminosos, fachada, puerta vidriera aluminio y cierre enrollable. P. alquiler: 210 E, P.venta: 70.000 E. R: 657 643 862. - Vendo local comercial en Cocentaina, buena situación, buena inversión. R: 609 326 071.

< Alquilo local en centro comercial Gormaig. P: 300 E. R: 629 644 103. - Alquilo local céntrico en Cocentaina ideal almacén. R: 627 993 383. (1) Vendo/alquilo local en c/Xixona, 31 de 80m2 con agua, luz, escaparate. P. alq: 280 E. P.venta: 50.000 E. R: 657 643 862. (1) Vendo/alquilo local en c/la Llibertat, 41 de 63m2: con agua, aseo, luz, vado 3 coches. P: 240 E; P.V: 40.000 E. De 41m2: con agua, aseo, luz. P: 170 E; P.V: 25.000 E. R: 657 643 862. (1) Alquilo local de 150m2 en c/Entenza, junto Mercado, en buenas condiciones y adecuado para vivienda, oficina o clínica. R: 96 652 59 04 / 667 001 581. (1) Alquilo locales económicos de toda clase y medidas, aptos para oficinas, guardamuebles, taller... con agua y luz. R: 659 255 492. (1) Alquilo locales y oficinas en zona de Batoy de toda clase y medidas. R: 687 278 649.

3.1 OFICINAS

< Alquilo oficina en Av Alameda, 74, se puede compartir, diferentes usos, buen precio. R: 666 757 282. < Alquilo oficinas en Passeig del Comtat de Cocen-

taina, 200m2. R: 96 559 26 30. < Busco autonomo para compartir oficina 1ºpiso zona comercial. P: 140 E. R: 695 646 353. (1) Alquilo oficina en Plaza España de 60m2 acondicionados. P: 350 E. R: 609 616 117.

3.2 TRASPASOS

- Traspaso Bar El Raco de Batoi. R: 633 847 987. < Traspaso puesto en mercado económico. R: 670 514 472 / 634 589 519. - Traspaso cafeteria y parque de ocio infantil en zona santa rosa, buena clientela. Por motivos de salud. R: 670 660 149. - Traspaso restaurante La Braseria frente Protección civil de Muro, con clientela, libre de gastos. R: 676 585 753. (1) Traspaso Bar Dandy’s en plaça Centenario, zona Santa Rosa de Alcoi, totalmente equipado y listo para abrir, con terraza. 40 años funcionando. R: 699 766 618. - Traspaso cafeteria cultural en Muro con licencia. R: 635 107 144. - Traspaso bar-taberna en zona Norte, reformado estilo rustico ecuestre, buena clientela, licencia en re-

gla, economico y buen alquiler. R: 649 553 456 / 646 422 602. (1) Traspaso tienda en Muro de puericultura moda infantil, economico, pleno funcionamiento. R: 676 007 096. (1) Traspaso tienda de comidas para llevar ‘tot casero’ por no poder atender. P: 20.000 E. R: 662 028 430 / 96 533 06 04. < Alquilo bar montado en zona Santa Rosa, con todos los elementos, muy bien situado y con terraza. R: 699 766 618. (1) Traspaso tienda de comidas para llevar en zona norte con mucha clientela y en pleno funcionamiento. R: 679 228 364. < Traspaso carniceria en Muro, inmejorable clientela, por no poder atender. R: 639 126 069. - Traspaso tienda de zapatos en zona Santa Rosa, por no poder atender. R: 659 51 674 / 686 590 359.

3.3GUARDAMUEBLES

- Alquilo guardamuebles. P: 1 E/m2. R: 657 041 641. (1) Alquilo cabinas cerradas para coches, desde 30 E R: 659 255 492 / 96 554 29 45. (1) Alquilo guardamuebles de doble llave con montacargas y mucha luz natural.

Conoce la nueva web www.elgratis.eu Regístrate y sube tus fotos. vender+compra!

R: 659 255 492 / 96 554 29 45.

3.4 NAVES INDUSTRIALES

- Alquilo nave comercial en Muro, 280m2 + 40m2 de patio, luz, fuerza, agua, oficina, persiana automàtica. P: 400E. R: 610 701 821. - Vendo nave comercial en centro comercial Gormaig. P: 145.000E. R: 659 208 985. < Alquilo local industrial en Polígono Cotes Baixes de 700m2 con luz y agua. P: 300E. R: 619 20 76 64. - Alquilo nave industrial frente Gormaig de 360m2. P: 1.000E. R: 629 64 41 03. - Vendo nave comercial de 250m2 Gormaig. P: 95.000E. R: 629 64 41 03. - Alquilo nave industrial con agua, luz y fuerza 240m2 más 40m2 de patio en Muro de Alcoi. P: 400E mes. R: 610 70 18 21. - Alquilo nave industrial en l’Alcudia de 800m2 con luz, fuerza y agua. P: 500 E. R: 699 655 124. < Alquilo local industrial en Cocentaina, 200 m2. R: 96 559 26 30.

0.4 APARTAMENTOS

(1) Alquilo casita en Denia, 1ªlinea, 3 dormitorios dobles, salón, baño, aseo,

parking, barbacoa, porche 30m2, patio 100m2. Semana santa, puentes, meses, quincenas. R: 96 647 42 30. - Alquilo estudio en l’Albufereta, equipado, 1 habitacion grande. R: 608 369 045. - Alquilo apartamento en Campello, 1ªlinea, 3 dormitorios, vistas al mar, meses o quinzenas. R: 646 742 472. - Vendo 1ºpiso en c/Gabriel Miró, 13 en Campello de 130m2 con 4 habitaciones, 2 aseos. R: 649 014 683. - Alquilo apartamento en Campello equipado, garaje, cerca de la playa, todo el año o temporada. R: 639 164 343. < Alquilo casita en Denia 1ªlinea de playa con barbacoa y parquing, fines semana, semana santa, fiestas y verano por quinzenas. R: 96 647 42 30. < Vendo chalet en Piles, 1ºlinea, 4 habitaciones, 2 baños, salón-comedor, cocina, garaje. P: 295.000 E. R: 629 068 697. - Vendo estudio en playa San Juan, urbanicacion completa cerca de la playa. R: 639 164 363. - Vendo apartamento en Benidorm. R: 689 623 226 /

96 586 48 82. < Alquilo piso en Colindres a 1 minuta playa Laredo, céntrico con terraza y parquing, 6 ó 7 personas, económico. R: 94 262 22 32.

0.5 PLAZAS DE GARAJE

- Alquilo plaza de garaje en Av Hispanitat, 17. P: 50 E. R: 648 119 635. - Vendo plaza de garaje en c/Sant Josep. R: 658 990 989. - Alquilo plaza de garaje en c/Oliver. P: 50 E. R: 629 644 103. - Vendo/Alquilo plaza de garaje en c/Murillo, 7. P: 35 E / 6.000 E. R: 628 919 449. - Vendo plaza de garaje en c/Xixona, buen acceso, camaras vigilancia. P: 15.000 E. R: 620 599 162. - Alquilo plaza de garaje en Parking Colón. R: 626 853 278. - Alquilo plaza de garaje en zona Centro. R: 626 853 278. < Llogue plaça de garatge en c/Vicent Carbonell (Jaume el Conqueridor), fàcil aparcament. R: 661 740 821. - Vendo/Alquilo plaza de garaje en c/Músico Gonzalo Blanes, zona alta, edificio parking, 3º con ascensor, amplia. R: 635 100 348. - Alquilo plaza de garaje en c/Vistabella, junto centro comercial, económica. R:

605 140 924. - Vendo/Alquilo plaza de garaje en zona Santa Rosa. P: 12.000 E. neg / 50 E. R: 655 815 362. - Alquilo plaza de garaje en c/Perú. P: 50 E. R: 655 815 362. < Alquilo plaza de garaje en c/Sant Eloi, Alcoi. P: 30 E. R: 605 890 986. < Alquilo plaza de garaje en zona Centro, asegurado. P: 60 E. R: 96 652 59 04 / 667 001 581. < Alquilo plaza de garaje en zona Centro, amplia y con fácil acceso. R: 670 504 777. < Alquilo plaza de garaje en c/Oliver. P. 50 E. R: 629 644 103. - Alquilo plaza de garaje en edificio La Sang. R: 636 226 211. < Alquilo plaza de garaje en Plaza Emilio, junto residencia. R: 676 771 876. - Alquilo plaza de garaje en zona Centro. R: 658 151 945. < Alquilo plaza de garaje en zona Norte. R: 96 552 29 57. - Alquilo plaza de garaje en zona Centro. P: 50 E. R: 629 644 103. - Alquilo plaza de garaje en zona norte con lavadero de coches. P. 50 E. R: 655 772 955. - Alquilo plaza de garaje en zona Vidal de la Vaguada, 1 ó 2 coches. R: 659 116 527.


22

Quien fuera bizco para verte dos veces.

EL GRATIS 1ªQ. ABRIL 2014 Nº577 www.elgratis.net

CASAYHOGAR 0.1 MOBILIARIO

- Compro muebles de segunda mano. R: 679 461 930. - Vendo somier de láminas con patas, 90cm, regalo colchón. P: 50 E. R: 658 635 216 / 96 533 93 69. - Vendo habitación con 2 literas, cama y armario. R: 96 533 77 33. - Vendo 3 sillones relax. P: 30 E c/u. R: 96 554 45 88 / 667 530 174. - Vendo sofá de 3 plazas individuales. R: 644 380 038. < Vendo 6 sillas de comedor antiguas. R: 609 167 826. - Vendo sofá de 2 plazas. R: 617 992 625. - Vendo aramario metálico a etrenar, de 4 taquillas. R: 627 755 863. - Vendo silla de ruedas verde, alumínio, económica. R: 696 622 066. - Vendo 2 cabezales de madera 90cm, económicos. R: 696 622 066. < Vendo mesa comedor elevable en cristal y negro. P: 150 E. R: 96 652 20 80. - Vendo colchón, 80 cm nuevo. P: 60 E. R: 96 652 20 80. - Vendo cama articulada con motor y colchón de látex, perfectas condiciones, económica. R: 646 745 490. < Vendo mueble de comedor, 2 x 2m con estantes. P: 25 E. R: 96 652 59 04 / 667 001 581. - Vendo cama abatible, 90cm. P: 18 E. R: 96 652 59 04 / 667 001 581. - Venc perxa de peu,

metàlica, base negra i resta cromat y lámpara de peu d’alumini, tipus ‘flexo’. P: 40 E / 25 E. R: 96 633 34 65. - Vendo sofà-cama, seminuevo. P: 200 E. R: 618 035 035 / 865 685 825. - Vendo sofá 2 plazas azul. P: 180 E. R: 96 533 77 92. - Compro mesa de centro económica. R: 630 403 372 / 630 447 115.

1.1 MUEBLES OFICINA

- Vendo asiento múltiple colección Tecno, mod. Modus, 270x48, 2 columnas aluminio inox y 4 asientos nylon blanco y rojo. P: 750 E. R: 606 323 612 comidas. - Vendo dos taburetes de tres patas, redondos de acero, tapizados con polipiel beige. P: 120 E c/u. R: 606 323 612 comidas. - Vendo mesa auxiliar colección Tecno, mod. Graphis, alta calidad, 1’15 x 48x63, acabado color beige. P: 300 E. R: 606 323 612 comidas. < Vendo muebles despacho de diseño colección Tecno, alta calidad, estilo moderno y juvenil. R: 606 323 612 comidas. - Vendo mesa de trabajo colección Tecno, mod. Graphis, alta calidad, 1’60 x 80x73. P: 400 E. R: 606 323 612 comidas. - Vendo silla de trabajo colección Tecno, mod. Modus, alta calidad, color blanco. P: 250 E. R: 606 323 612 comidas. - Vendo armario colec-

Alcoi: c/Sabadell, 26 T.: 96 552 22 91 Cocentaina: P. del Comtat, 57 T.: 96 559 21 56

ción Tecno, mod. Graphis A-2000, alta calidad, 1’20 x 47x1’96, puertas correderas, metálici acabado beig. P: 680 E. R: 606 323 612 comidas. - Vendo estanteria metálica o libreria abierta colección Tecno, mod. Graphis AG2000, alta calidad, 1’20 x33x1’96, beig. P: 500 E. R: 606 323 612 comidas. < Vendo mesa de oficina metálica con 2 cajoneras de 3 cajones a cada lado en perfecto estado (casi nueva). P: 80 E. R: 96 554 73 47. - Vendo sillón de oficina de piel con ruedas en perfecto estado. P: 30 E. R: 96 554 73 47. - Vendo escritorio de 2 mts. color haya con cajones. P: 120 E. R: 667 553 863. < Vendo 2 sillónes giratorios para escritorio. P: 20 E c/u. R: 634 538 456.

1.2 MUEBLES COCINA

< Vendo vajilla y cuberteria completisíma: todos los platos, vasos, tazas, copas, cubiertos. Buena calidad. A estrenar. R: 679 447 043. < Vendo cocina de formica, modular, impecable. Balnca y añil, sin electrod., forma de ‘L’, fregadero de fibra. R: 637 243 569. < Vendo cocina de madera rinconera, color cerezo a estrenar, 17 modulos, extractor y bancada, 2’70 x 2’10. R: 663 041 952 / 659 081 597.

1.3 MUEBLES COMERCIO

- Vendo electrodomésticos de bar: cocina, nevera, plancha, mobiliario. R: 650 956 710. - Vendo cafetera ideal bar o Filà, Bereta Expres, economica. R: 655 163 306.

CIBER2@MANO 01 ORDENADORES

- Vendo ordenador de sobremesa sin utilizar, económico. R: 633 459 949. < Vendo tablet Pipo 10” última generación, muy completa, nueva. P: 180 E. R: 687 131 395. - Vendo ordenador. P: 110 E. R: 96 533 12 24 / 607 611 208. < Vendo ordenador completo con Microsoft XP profesional, equipo AMD Duron (Tm), processor 1,20Ghz, 512Mb

RAM, muy cuidado. P: 50 E. R: 96 552 00 80 / 657 503 026. - Vendo ordenador windows 7. P: 300 E. R: 607 611 208. < Vendo tablet szenio 10” a estrenar, con embalaje, ragolo 140 juegos, muy rebajada. P: 120 E. R: 96 693 04 32. - Vendo componentes de ordenador: 1Gb de RAM, lector tarjetas, disquetera, 2 grabadoras DVD, lector DVD, tarjeta de Red, Tarjeta de Video, etc. R: 96 693 04 32.

1.1 INFORMATICA

1.1 a/ Programas

- Vendo curso practico con CD de Microsoft 2003. R: 660 159 198.

1.1b/ Perifericos

- Vendo 2 tablets: 1 Brigmon rosada nueva, perfecto estado; 1 tablet Kandy. P: 79 E / 25 E. R: 601 255 818 Corina. < Vendo impresora multifunción Canon Mod. MP250 a estrenar fotocopia, escanea, imprime. P:

Conoce la nueva web www.elgratis.eu Regístrate y sube tus fotos. vender+compra!

- Vendo barra de bar de 1 mt aprox. P: 125 E. R: 607 202 407. < Vendo equipamiento de carniceria cámara, mostrador, etc. P: 2.800 E. R: 659 072 401. < Vendo mostrador y estanterias ideal tienda R: 96 552 02 78. - Vendo cosas de videoclub: películas a 1 euro, maquinas de refrescos, cafés, etc, muchos accesorios. R: 96 559 26 30 / 627 470 198. < Vendo màquina de hierro macizo para picar carne de 100 años de antigüedad. R: 686 645 017 / 685 173 293. - Vendo 3 mostradores para tienda. P: 40 E. R: 605 941 536. < Vendo máquina para asar 15 pollos profesional. P: 1.200 E neg. R: 676 585 753.

2.1 ROPA Y COMPLEMENTOS

- Vendo bata de laboratorio blanca manga larga, Talla L y gafas, casi a estrenar. P: 8 E. R: 635 100 348. - Vendo traje comunión chica bonito y actual, nuevo, regalo zapatos nuevos. R: 615 126 376 / 96 633 02 88 Rosa. - Vendo chaqueta de pielo pelo largo, negra, T42. P: 30 E. R: 615 126 376 / 96 633 02 88 Rosa. - Vendo traje comunión chico marinero. R: 695 550 080. < Vendo maleta Troley cierres metálicos, grande, sin estrenar, ideal viajes largos, 80 x 45 x 35cm. P: 30 E. R: 679 212 430. - Vendo traje comunión chico almirante. R: 616 666 239. - Vendo vestido comunión niña. P: 180 E. R: 617 864 304. < Vendo ropa de segunda mano. P: desde 0’50 E. R: 657 041 641. < Vendo ropa mujer invierno y verano, botas y chaquetas. R: 616 451 985. - Vendo traje novia talla 38, regalo velo. P: 150 E. R: 616 126 283.

andamio y herramientas. R: 96 554 41 18 / 680 298 831.

3.1 CARPINTERIA CERRAJERIA

< Vendo puertas de madera de pino y 2 cristaleras. R: 96 652 59 04 / 667 001 581. - Vendo puertas de cerezo medidas estándar. R: 96 633 74 16 / 630 430 173. < Vendo 4 persianas de 150x75cm. P: 25 E . R: 600 011 395. < Vendo puerta de cocina con cristalera de 62cm x 2mts con marco y tapajuntas, de roble. P: 150 E. R: 618 103 770. < Vendo 2 ventanales de 2’35 x 1’10 de ancho, de 2 puertas. R: 661 088 1171. - Vendo 2 carpas de 4 x 4’30m. R: 657 886 460.

0.4 ÚTILES DEL HOGAR

< Vendo herramientas para la construc96 533 28 75 / 629 371 985. < Vendo banco de trabajo Black&Deker metálico y plegable de 120 x 58cm. P: 60 E. R: 650 246 056. - Vendo banco de trabajo de madera de 78 x 92cm. P: 25 E. R: 650 246 056. - Vendo taladro grande, nuevo. P: 30 E. R: 600 011 395. < Vendo escalera aluminio 3 alturas. P: 50 E. R: 639 544 926. < Vendo módulos de

- Vendo 2 botellas butano. P: 10 E c/u. R: 617 992 625. < Vendo aparato osmosis inversa super económico. P: 100 E. R: 679 461 930. - Vendo extractor de humos cocina S&P Eco 500, a estrenar. P: 47 E. R: 654 456 973. - Vendo 2 botellas butano. P: 10 E c/u. R: 635 651 893. - Vendo AA grande con dos esquineras y 2 mandos P: 700 E. R: 651 085 918. < Vendo radiador. P: 15 E. R: 618 035 035 / 865 685 825. - Vendo botella de butano. P: 12 E, transporte incluido. R: 679 461 930. - Vendo 3 botellas de butano. P: 10 E c/u. R: 617 992 625. - Vendo garrafas de cristal y mimbre. R: 608 205 942. - Vendo botellas de butano. P: 15 E c/u. R: 666 923 030. < Vendo aspiradora

Conoce la nueva web www.elgratis.eu Regístrate y sube tus fotos. vender+compra!

originales. P: 650 E. R: 679 71 51 17.

1.2 DECORACIÓN

< Vendo tapiz francés de figuras clásicas con barra de brone, como nuevo de 110 x 85cm. P: 100 E. R: 679 212 430. - Vendo atril de sobremesa, madera tallada marrón, útil para casa o restaurantes. P: 50 E. R: 679 212 430. < Vendo cuadros. P: desde 2 E. R: 679 461 930. < Vendo cuadro antiguo grande. P: 50 E neg. R: 666 331 751 Gabriela. < Vendo lámpara tipo plafón 2 tubos. P: 10 E. R: 655 53 94 67. - Vendo lámpara tipo plafón en negro. P: 30E. R: 655 53 94 67. - Vendo 3 lámparas de pasillo y recibidor de cristal y roca. P: 100 E. R: 96 652 69 46. - Vendo persiana madera de 62x2,5 m. P: 30 E. r: 605 45 58 57.

0.3 BRICOLAGE

2.1 JUEGOS

20E. R: 635 10 03 48. - Vendo impresora multifunción Canon a estrenar, mod. 250. P: 20 E. R: 635 100 348. - Vendo impresora Hp. P: 30 E. R: 664 232 603. < Vendo monitor philips 17” pantalla plana LCD. P: 45 E. R: 96 693 04 32. - Vendo pocket pc con windows mobile 5, regalo + de 100 juegos completos. P: 60 E. R: 96 693 04 32. < Vendo 2 USB de internet portatiles, 1 Voda-

fone y otro Orange. P: 10 E c/u. R: 675 093 122.

1.1c/ Internet

- Vendo modem y router de ONO. P: 50 E. R: 96 633 56 82 / 687 06 00 84.

02 CONSOLAS

- Vendo consola para niños V. Smille, regalo 4 juegos. P: 8 E. R: 615 934 932. < Vendo PS3 60 Gb, compatible con PS2, edicion limitada, 12 juegos

- Vendo 50 juegos PS2 y regalo PS con dos mandos. P: 70 E. R: 659 208 985. < Vendo 12 CD-Room para PC de juegos varios, sin estrenar. R: 679 034 636. < Compro juego Combat Flight Simulator 2a guerra mundial. R: 617 77 09 84. < Compro super mario world para Game Boy advance. R: 610 64 43 16 David. - Vendo lote de juegos PS2. R: 679 53 88 39.

CASA Y HOGAR 01 * MOBILIARIO 1.1 * OFICINA 1.2 * COCINA 1.3 * COMERCIO 02 * DECORACIÓN 2.1 * ROPA Y COMPLEMENTOS 03 * BRICOLAJE 3.1 * CARPINTERIA CERRAJERIA 04 * UTILES DEL HOGAR 05 * ELECTRODOMESTICOS 06 * SANEAMIENTOS

Hasbe. P: 15 E. R: 629 566 935. - Vendo aspiradora Sanyo 1.200w, todos los accesorios. P: 20 E. R: 96 533 59 25. - Vendo 6 botellas de butano naranjas. P: 5 E c/u (todas por 25 E). R: 666 984 486. 0.5 ELECTRODOMÉSTICOS - Vendo robot de cocina Taurus completo, accesorios, libro recetas, a estrenar. P: 400 E. R: 96 554 45 88 / 667 530 174. - Vendo vitrocerámica inducción completa. R: 651 056 049 / 625 511 130. - Vendo lavadora Corbero, 2 años de uso. P: 130 E. R: 679 461 930. < Vendo nevera. P: 100 E. R: 658 575 238. - Vendo arcón congelador de 205 lts. de capacidad, 96x 72x 86cm, seminuevo, perfecto estado. P: 150 E. R: 651 010 218. - Vendo horno y vitrocerámica de luz. R: 662 662 917. < Vendo nevera de 1’85mts, 3 años de uso. P: 120 E. R: 679 461 930. - Vendo nevera de butano Taver, 150 x 0’68 x 0’65mts con congelador. P: 150 E. R: 629 605 644. < Vendo nevera Edesa 3 estrellas, de 140lts, altura 1’43. Buen precio. R: 654 456 973 / 695 650 270.

- Vendo termo eléctrico Ariston 30 lts. redondo 55x45. Buen precio. R: 654 456 973 / 695 650 270. - Vendo cocina Aspes a gas, 4 fuegos y horno, seminueva. Buen precio. R: 654 456 973 / 695 650 270. - Vendo arcón congelador grande, ideal casitas o bar. R: 633 459 949. < Vendo horno electrico pequeño. R: 617 992 625. - Vendo estufa Mepansa Titanio 555G nueva. R: 627 470 210.

0.6 SANEAMIENTOS

- Vendo water marca victoria a estrenar. P: 20 E. R: 679 461 930. - Vendo mueble de aseo con pila espejo y luces, blanco, bonito. R: 96 633 73 97. < Vendo bañera marca Roca. P: 25 E. R: 679 461 930. < Vendo todos los accesorios para el baño incluido taburete y mámpara de aluminio, apliques luz, toalleros, etc, buen estado. P: 100 E. R: 660 731 776/ 96 552 12 02. < Vendo bidet nuevo. P: 25 E. R: 671 417 565. - Vendo 2 lavabos de pié nuevos. P: 40 E c/u. R: 671 417 565. - Vendo bidet seminuevo. R: 634 538 456.

CIBER 2ªMANO 01 * ORDENADORES 1.1 * INFORMÁTICA 1.1 A/ PROGRAMAS 1.1B/ PERIFÉRICOS 1.1C/ INTERNET 02 * CONSOLAS 2.1 * JUEGOS 2.2 * ACCESORIOS

2.2 ACCESORIOS

< Vendo 2 mandos para Xbox 360 inalambricos y un disco duro de 250Gb. P: 50 E. R: 686 23 97 71.

< Vendo volante play station. R: 647 08 90 46.


EL GRATIS 1ªQ. ABRIL 2014 Nº577

Estás como me recetó el medico: cero grasas, pura fibra y de buen sabor.

23

www.elgratis.net

RUEDASYMOTOR 0.1 TURISMOS

- Vendo citroen saxo 1.4, gasolina, rojo. P: 650 E. R: 608 204 727. - Vendo citroen xsara 2.0 HDI 90cv, exclusive, AA, CC, EE, discos, pastillas y ruadas nuevos. P: 1.800 E. R: 627 410 203 / 610 413 765. < Vendo renault twingo 1.2, culata recien reparada, pastillas freno nuevas, perfecto estado. P: 900 E. R: 628 412 727 Tomás. - Vendo opel tigra 1.6, 16v, del 95’, perfecto estado. P: 1.250 E. R: 628 412 727 Tomás. - Vendo ford orion 1.4 en muy buen estado. R: 633 459 949. - Vendo renault megane descapotable. P: 2.900 E. R: 650 924 910 / 96 633 84 00. < Vendo renault twingo con capota de lona. P: 1.000 E. R: 657 513 713. - Vendo seat 600E con itv pasada. R: 686 234 538. < Vendo skoda felicia con 4.600km. P: 700 E. R: 96 633 26 73 / 607 231 194. - Vendo peugeot 106xn del 96’. P: 600 E. R: 665 433 133. - Vendo renault megane descapotable rojo, full-equip. P: 3.000 E neg. R: 96 633 84 00 / 650 924 910. - Vendo mercedes 300D diesel. P: 3.500 E. R: 96 552 37 80 / 655 815 362. < Vendo BMW 528 inyección del ‘96. P: 1.500 E. R: 674 40 28 52. - Vendo citroen saxo diesel en perfecto estado. R: 628 86 44 29.

- Vendo Volkswagen golf R.32. R: 628 86 44 29. < Vendo opel astra confort 2.0 diesel, 16v, 3p, neumáticos nuevos, AA, bola enganche, ITV pasada, llantas aluminio del 99’. P: 1.500 E neg. R: 609 977 685. < Vendo renault 5 muy cuidado. P: 1.200 E. R: 648 616 624. - Compro turismo económico con itv pasada. R: 608 994 418. - Vendo peugeot 406 2.0HDI blanco, 5p del 01’, todos los extras. P: 1.800 E. R: 695 061 295. - Vendo saxo diesel 1.5D. R: 628 864 429. - Vendo wv Golf R32 como nuevo. R: 628 864 429. - Vendo seat león FR con itv pasada, buen estado. P: 3.000 E. R: 669 639 517. - Vendo citroen saxo 1.5, diesel perfecto estado. P: 1.800 E. R: 628 864 429. - Compro vehículos estropeados o para darlos de baja, recogemos sin coste. R: 605 863 001. < Vendo fiat punto del 06’, 3p, bien conservado. R: 661 868 316. - Busco coche seat para comprar de más de 10 años, entre 500 y 700 E. R: 652 793 099. - Vendo peugeot 307 del 07’ con 50.000km. P: 6.500 E. R: 680 211 968. < Vendo citroen saxo 1.5 diesel. P: 2.000 E. R: 628 864 429. < Vendo seat 124SL del 73’, muy bien conservado, llantas aluminio, faros antiniebla, de-

fensas, 5 velocidades y muchos extras. R: 627 470 210. - Vendo BMW serie 3 E46M, full equip. P: 3.900 E. R: 626 964 961. - Vendo Mercedes E430 220cv, full equip, perfecto estado. R: 696 150 015. - Vendo Mercedes 560SE para coleccionista. R: 609 132 251. < Vendo Ford Fiesta 1800cc. Diesel, itv recién pasada. P: 800 E. R: 686 645 017 / 685 173 293. - Vendo Seat Toledo del 99’, 4p, 1.6, gasolina, pocos kms. P: 1.500 E. R: 696 009 096. - Vendo Seat Cordoba del 99’, 4p, 1.4 gasolina, todos los extras, seguro incluido. P: 1350 E. R: 696 009 096. - Vendo Seat Cordoba del 03’, 4p, 1.9 TDI, todos los extras. P: 2800 E. R: 696 009 096. - Vendo Nissan Primastar de 2007, DCI, 115 FL2, AA, EE, CC, itv pasada, 77500 km, kit manos libres, enganche remolque, siempre en garaje. R: 610 735 914. - Vendo peugeot 1.4, gasolina, 3p. P: 600 E. R: 696 009 096. - Vendo renault clio gasolina, 5p. P: 600 E. R: 696 009 096. < Vendo seat 600D nuevo. R: 648 220 724.

1.1 ACCESORIOS

- Vendo rueda de repusto para seat ibiza. R: 96 693 04 32. - Vendo equipo de

Conoce la nueva web www.elgratis.eu Regístrate y sube tus fotos. vender+compra!

audio por no utilizar: junto o por módulos, altavoces delanteros, trasteros, etapa 700w RMS, capacitador, cajón subwoofer, radio CD. R: 630 517 124. - Vendo 2 baquetas para seat ibiza/córdoba y seat alhambra. P: 30 E c/u. R: 670 321 069. - Vendo 2 casettes para coche Mx-Onda: 15 E; y 1 Kenwood krc191: 25 E. R: 620 392 615. < Vendo navegador Tom-Tom XXL mapas actualizados, funda y antena amplificada. P: 100 E. R: 633 638 154. < Vendo 4 ruedas para Renault Clio 155/ 70 E. P: 50 E. R: 691 815 482. < Vendo llantas de chapa para Audi A4 con tapacubos nuevos. R: 639 562 431. < Vendo baca para furgoneta Kangoo con rulo para escalera, caja y gabina. P: 100 E. R: 616 463 581. < Vendo rueda recambio seat ibiza a estrenar. P: 30 E. R: 96 693 04 32. < Vendo recambios seat 600 muy economicos. R: 676 178 297.

0.2 TODO TERRENO

< Vendo opel frontera 2.3 TDI, 5p, siempre en garaje. P: 2.000 E. R: 630 380 872. < Vendo nissan patrol 2.8, (A-BV) con AA y CC. P: 900 E neg. R: 627 950 589. (1) Vendo todoterreno mercedes ml automático, del 2.000. P: 6.000 E. R: 609 132 251. - Vendo mitsubitshi L200 2.5, 140cv, capota, EE, CC, ruedas nue-

vas, 132.000km, del 06’. P: 11.000 E neg. R: 617 281 959 / 659 016 970.

0.3 INDUSTRIALES

- Vendo recubridora Pegasus W500. P: 600 E. R: 670 319 245. < Vendo torito de 12 años, bien cuidado. P: 5.500 E. R: 686 583 642. < Vendo carretilla elevadora para carga de hasta 2.000kg. R: 687 642 223. < Vendo minicargadora con pala Bobcat M325 ideal para obra. P: 6.000 E. R: 677 76 16 98 / 96 654 01 78.

3.1 FURGONETAS

- Vendo mercedes vito 180 gasoil, itv pasada y puesto mercadillo de 8 mts., 5 mesas, 5 persianas. R: 638 929 596. - Vendo peugeot partner del 06’, 1.9, diesel. P: 4.000 E. R: 646 028 638. < Vendo citroen C-15 con 125.000km, del 96’, cristales tintados, CC, enganche remolque, vaca, siempre en garaje. P: 2.200 E. R: 653 614 649 Jose. < Vendo Mercedes Vito 3 plazas, económica. R: 615 635 617. - Compro furgoneta. R: 865 685 993. < Vendo furgoneta fiat scudo del 07’, 9 plazas, 103.000km. P: 7.500 E. R: 665 706 963. < Vendo nissan vanette. R: 96 554 03 85.

3.2 TRACTORES Y REMOLQUES

< Vendo motocultor marca Agria de 7cv po-

tencia con dos juegos de rotovato y uno de picatas. P: 350 E. R: 635 925 999. - Vendo bisurco doble pala de giro automatico marca Chirlaki P: 600 E. R: 665 641 636. - Vendo remolque para mula mecanica. R: 646 01 91 33. - Vendo mula mecánica marca Honda de 10cv potencia: P: 600 E. R: 679 83 43 76. < Vendo remolque para mula mecánica. R: 658 575 238. < Vendo sulfatadora nueva de 100l. con 50mts. de goma y un cortasetos. P: 350 E. R: 629 690 964. - Compro cultivadores para tractor máximo 9 brazos. R: 96 652 55 57. < Vendo rotovator Enguix para motocultor Pasqualli, de 12 a 21 HP, en perfecto estado. P: 200 E. R: 647 988 478. - Compro remolque para coche de 600 a 700KG de carga. R: 676 178 297.

3.3 CAMIONES

< Compro encimera y remolque para camion. R: 607 321 069. < Vendo camion volquete renault Krak 370DCI, 6x4, 12.000 cv, 194.000 km. P: 30.000 E neg. R: 617 281 959 / 659 016 970. < Vendo camion KIA K2500 TCI diesel, 3 asientos, para carga de cristales, etc, del 04’, 106.000km, perfecto estadoP: 3.000 E. R: 692 243 214 / 627 275 451. < Vendo camion Nissan con caja frutera, economico. R: 675 23 45 19.

RUEDAS Y MOTOR 01 * TURISMOS 1.1 * ACCESORIOS 02 * TODO TERRENO 03 * INDUSTRIALES 3.1 * FURGONETAS 3.2 * TRACTORES Y REMOLQUES 3.3 * CAMIONES 04 * MOTOS Y QUADS 4.1 * ACCESORIOS

0.4 MOTOS Y QUAD

- Vendo speed fight2 del 02’, 10.000km, bien conservada. R: 96 533 77 33. - Vendo Suzuki Marauder de 250cc, itv 2015. P: 1.400 E. R: 670 319 245. - Vendo Beta Trueba de 50cc. R: 670 521 117. - Vendo vespa 125 rosa impecable. R: 633 459 949. < Compro motos de más de 25 años, vespa, lambretta, bultaco, etc. con o sin documentación. R: 652 929 137. < Vendo yamaha Aerox 50cc con piezas originales, siempre originales. P: 600 E. R: 669 042 270 / 96 554 53 15. - Vendo derbi senda extrem de motocross, itv pasda. P: 790 E. R: 696 028 205. < Vendo ciclomotor Ducatti mini2 50cc. P: 150 E. R: 670 319 245. - Compro motos de más de 25 años con o sin documentación, vespa, lambretta, bultaco... R: 652 929 137. < Vendo Vespa 150s del 63’. P: 800 E. R: 665 641 636. < Vendo ciclomotor Peugeot Treker azul,

garaje, buen estado, regalo 2 cascos. P: 450 E. R: 670 761 453. - Vendo scooter yamaha de 50cc. R: 675 234 519. - Vendo yamaha R6. P: 4.900 E. R: 627 469 684. < Vendo suzuky 750 pocos km, buen estado. P: 1.300 E. R: 661 088 171. - Vendo yamaha custom 535. P: 1.600 E neg. R: 609 167 882. - Vendo kawasaky KDX 220 enduro, del 08’, nueva. P: 3.000 E. R: 618 872 837.

4.1 ACCESORIOS

< Vendo casco integral motocross talla grande. P: 20 E. R: 622 925 735. < Vendo tubo de escape para suzuki GS 500F. P: 80 E. R: 660 065 958.


24

EL GRATIS 1ªQ. ABRIL 2014 Nº577

¿TIENES UN NEGOCIO DE HOSTELERÍA?

SUMINISTROS PARA HOSTELERÍA E HIGIENE Bares · Restaurantes · Hoteles · Filaes

NOSOTROS... ¡LOS MEJORES PRECIOS! Papel, Celulosa, Dispensadores, Productos Químicos, Limpieza, Complementos, Vasos, Manteleria, Servilletas, etc...

¡ADELÁNTATE A LAS FIESTAS DE MOROS Y CRISTIANOS Y HAZ TU PEDIDO!

elgratis


26

El azul de tus ojos combina muy bien con el rojo de tu Ferrari.

EL GRATIS 1ªQ. ABRIL 2014 Nº577 www.elgratis.net

SERVICIOEMPLEO 01. OFERTAS

- Se ofrece hombre español para empleo en cualquier sector, experiencia en hilatura, montaje juguetes, vigilante. R: 625 176 312. - Se ofrece chico para trabajar en cualquier oferta laboral. R: 663 637 826. - Se ofrece hombre con 33% minusvalía para trabajar como vigilante, conserje oen cualquier oferta laboral. R: 650 236 537 / 96 633 50 93. < Se ofrece chica para trabajar en cualquier oferta laboral. R: 618 035 035. - Se ofrece chico responsable para trabajar en cualquier oferta laboral. R: 628 864 429. < Se ofrece chico para cualquier oferta, experiencia en campo, construccion, textil, hosteleria, con carnet y coche. R: 626 783 699. - Se ofrece chico con experiencia en informatica para cualquier oferta, tambien en campo u hosteleria. R: 615 678 171. - Se ofrece chica para trabajar con experiencia, como cajera, camarera, plegadora, limpiadora, canguro... R: 616 451 985. - Se ofrece señora para trabajar en cualquier oferta laboral. R: 633 507 624. < Se ofrece chica para trabajar en cualquier oferta laboral. R: 650 76 48 79. - Se ofrece chica para trabajar en cualquier oferta laboral con experiencia en textil, comercio, camarera y ay. de cocina. R: 617 864 304. - Se ofrece chico de 45 años con inlgés y alemán para trabajar en cualquier oferta laboral. R: 659 139 120 - Se ofrece hombre para trabajar en cualquier sector, experiencia en hilatura, mantaje y embalaje de juguetes y guarda-vigilante. R: 625 176 312. - Se ofrece chico español para trabajar en cualquier oferta laboral. R: 96 552 42 42 / 606 569 903. < Se ofrece conductor con todos los carnets para cualquier trabajo. R: 670 76 14 53. - Se ofrece chica alcoyana para trabajar en

cualquier oferta laboral con vehículo propio. R: 673 26 01 36. - Se ofrece chica para trabajar en cualquier oferta laboral, con experiencia en madejas, coneras, cajera, ayudante de cocina y camarera. R: 617 86 43 04. (1) Se ofrece chica para cualquier oferta con experiencia en cuidado de niños y ancianos, limpieza del hogar, hosteleria, ay. de cocina. R: 687 181 952. < Se ofrece señora para cualquier oferta laboral por horas, experiencia en cuidado de enfermos y niños, limpieza, ay.cocina... R: 676 610 199. < Se ofrece chica para cualquier oferta laboral con mucha experiencia y ganas de trabajar. R: 633 205 678. - Se ofrece hombre de 48 años para cualquier oferta, experiencia como vigilante, montaje y embalaje juguetes, hilatura... R: 625 176 312. - Se ofrece señora para trabajar en cualquier oferta laboral, limpieza por horas, vehículo propio, mucha experiencia. R: 660 23 026. - Se ofrece chico con discapacidad para trabajar en cualquier oferta laboral. R: 678 052 407 / 96 633 47 38. - Se ofrece señor de 48 años para trabajar en cualquier sector, experincia en hilatura, montaje juguetes y vigilante. R: 625 176 312.

1.1ADMINISTRACION < Se ofrece chico como administrativo para cualquier oferta, inglés medio, vehículo propio. R: 678 052 407. < Se ofrece chica como auxiliar adimistrativo para trabajar a media jornada en cualquier oferta laboral. R: 620 559 749. - Se ofrece administrativa contable con varios años de experiencia, atención al público y sector turístico, para cualquier oferta, vehículo propio. R: 628 487 485. < Se ofrece auxiliar administrativa con experiencia para trabajar en cualquier oferta laboral. R: 620 559 749. < Se ofrece administrativo comercial polivalente, con inglés y alemán, am-

plia experiencia en atención al público y setor turístico. R: 629 066 585. < Se ofrece contable con experiencia en fiscal y laboral, por horas. R: 657 331 610.

1.2 DEPENDIENTES

- Se ofrece chico con mucha experiencia como dependiente de alimentacion y aux. de geriatria. R: 600 309 986. - Se ofrece chica para trabajar en cualquier oferta laboral con experiencia en comercio y de cara al público. R: 96 633 04 86 / 695 55 23 46. < Se ofrece chica para cualquier oferta, experiencia como dependiente, vehículo propio. R: 673 260 135. < Se ofrece chica para trabajar con mucha experiencia en comercio, hosteleria, limpieza y cuidado de mayores, para cualquier oferta. R: 629 601 110. < Se ofrece chica joven con experiencia en venta al publico, camarera y aux. de enfermeria. R: 616 361 412. - Se ofrece chico joven con experiencia com encargado de tienda para trabajar como dependiente o en cualquier oferta laboral, conocimientos de inglés. R: 654 168 467.

1.3 HOSTELERIA

- Se ofrece chico como camarero para extras, fiestas, comuniones y fiestas de San Jorge... con certificado de profesionalidad.R: 686 584 861. - Se ofrece chica como pinche de cocina para fines de semana, bodas, extras, fiestas San Jorge, carnet manipulador alimentos. R: 676 528 812. - Se ofrece chica para hosteleria, limpieza, cuidado personas. R: 604 134 388. < Se ofrece camarero profesional con experiencia en banquetes. R: 633 459 949. - Se ofrece chica para cualquier oferta, experiencia como camarera o ay. de cocina, supermercado y textil. R: 617 864 304. - Se ofrece chica como camarera o ay. de cocina para bar o restaurante, con experiencia. R: 633 038 728. < Se ofrece chico co-

Conoce la nueva web www.elgratis.eu Regístrate y sube tus fotos. vender+compra!

mo camarero con experiencia, vehículo propio. R: 678 052 407. - Se ofrece chica para fines de semana o festivos como ay. de cocina o cualquier oferta, vehículo propio. R: 646 355 856. - Se ofrece chico como ay. de cocina, inglés medio, vehículo propio. R: 678 052 407. < Se ofrece equipo de cocina y camareros. R: 637 744 691. - Se ofrece chico responsable como camarero y hosteleria en general, mucha experiencia. R: 654 079 805. < Se ofrece chica española como piche de cocina para cualquier oferta. R: 96 552 42 42. < Se ofrece señora para trabajar en hosteleria, limpieza con experiencia en cuidado personas mayores. R: 650 72 50 93. < Se ofrece señora con mucha experiencia en hostelería, comercio, cuidado de personas, con referencias, para cualquier oferta laboral, vehículo propio. R: 655 539 467. - Se ofrece chico con experiencia como camarero o cocinero y para cualquier oferta. R: 605 430 497. < Se ofrece chica con 10 años de experiencia en cocina, titulo enfermeria parea cuidar mayores, carnet conducir, buenas referencias, para cualquier oferta. R: 645 239 059. - Se ofrece chico como ay. de cocina, con inglés medio y vehículo propio. R: 678 052 407. < Se ofrece chico con experiencia en hostelería y operario de fundición para cualquier oferta laboral. R: 654 079 805.

1.4 CONSTRUCCION

- Se ofrece chico oficial de construcción para cualquier oferta, experiencia demostrable. R: 607 410 903. < Se ofrece chico para reformas en general, albañileria, electricidad, fontaneria, etc. R: 660 789 620. - Se ofrece chico 30 años para jardineria, albañil, pintor, reformas en general, transportista, con experiencia. R: 672 149 579 Miguel. - Se ofrece chico para

cualquier oferta en la construcción, limpieza, campo o reparación de electrodomésticos. R: 620 121 738. < Se ofrece fontanero de Alcoi para reparaciones y servicios en general, mucha experiencia, económico. R: 645 778 509. - Se ofrece chico con experiencia en construcción, oficial de 1ª, cuidado masias o cualquier oferta laboral. R: 686 199 782. < Se ofrece chico para montaje de purtas automáticas, económico. R: 630 733 017. < Se ofrece especialista en colocación de marmol, terrazos y azules como oficial de la construcción, también con experiencia como camarero de barra y salón. R: 666 900 743. < Se ofrece oficial de 2ª de albañileria por cuenta propia. R: 654 129 174. < Se ofrece albañil para reparaciones de todo tipo con mucha experiencia y buen servicio. R: 660 789 620. - Se ofrece fontanero para todo tipo de arreglos y como chofer con furgoneta propia. R: 636 802 399. < Se ofrece chico con mucha experiencia en la construcción para trabajar en cualquier oferta laboral. R: 654 81 88 59. < Se ofrece chico para trabajar en la construcción, peon u oficial de 2ª, limpieza de chalets o campo, reparación de electrodomésticos o chapuzas en casa. R: 620 121 738. - Se ofrece chico joven para trabajar en la construcción o en cualquier oferta. R: 695 832 569. < Se ofrece chico como pintor para casas, obras, también para limpieza o cualquier oferta. R: 666 981 859 Jose. - Se ofrece chico 36 años español con experiencia en manejo tractor y excavadora. R: 666 208 543.

1.5 SERVICIO DOMESTICO

- Se ofrece chico para cuidado, mantenimiento y restauración de masias, mucha experiencia. R: 607 410 903. < Se ofrece señora con

experiencia en limpieza para cualquier oferta, interna / externa. R: 620 435 028. - Se ofrece señora con experiencia para limpieza por horas, coche propio. R: 610 725 322. - Se ofrece matrimonio con hijos para el cuidado de masias, chalets, etc. R: 672 149 579 Miguel. - Se ofrece chica para limpieza de escaleras, casas, fines de semana, también como ay. cocina, camarera, cuidado personas, interna o externa. R: 642 830 166. - Se ofrece mujer para limpieza, pinche, cuidadora de niños y mayores. R: 645 778 509 / 96 559 20 79. < Se ofrece señora para limpieza, como externa, de domingo a viernes. R: 601 255 818 Corina. - Se ofrece señora para limpieza del hogar y cuidado de mayores, experiencia. R: 658 575 195. < Se ofrece señora para limpieza por horas. R: 680 378 565. - Se ofrece chica para limpieza por horas, escaleras, interna o externa, para cualquier oferta laboral. R: 642 830 166. - Se ofrece chica para limpieza por horas, cuidado de mayores y personas discapacitadas. R: 616 126 283. < Se ofrece señora para limpieza, cuidado de mayores, con experiencia. R: 650 725 093. < Se ofrece señora con experiencia parapara limpieza. R: 658 575 193. - Se ofrece chico para cualquier oferta, experiencia en campo, cuidado de masias y personas, con carnet. R: 687 338 133. < Se ofrece chica para limpieza de escaleras, económico. R: 657 041 641 / 96 652 18 24. - Se ofrece chica como interna para texil o limpieza. R: 642 764 821. - Se ofrece señora para limpieza de escaleras o cuidado de ancianos, me hace mucha falta. R: 96 652 32 66 / 630 236 824. - Se ofrece señora para limpieza o para cualquier oferta. R: 633 507 624. - Se ofrece particular para limpieza y mantenimiento de escaleras, oficinas, etc. R: 620 429 729. - Se ofrece persona responsable para trabajos domésticos y cuidado de niños, disponibilidad de horarios. R: 655 539 467.

SERVICIO DE EMPLEO 01 * OFERTAS 1.1 * ADMINISTRACIÓN 1.2 * DEPENDIENTES 1.3 * HOSTELERÍA 1.4 * CONSTRUCCIÓN 1.5 * SERVICIO DOMÉSTICO 1.6 * OTROS 1.7 * SERVICIO ASISTENCIAL 1.8 * ENSEÑANZA 1.8 A/ CLASES PARTICULARES 1.8 B/ OPOSICIONES 1.8 C/ FORMACIÓN 02 * DEMANDAS

- Se ofrece señora como empleada de hogar o para cuidado de mayores día o noche. R: 680 378 565. < Se ofrece chica joven para trabajar en el cuidado de personas mayores, limpieza o en cualquier oferta laboral Con experiencia. R: 633 83 64 96. Maria. - Se ofrece señora española para trabajar en limpieza. R: 96 533 50 21/ 687 27 49 73.

1.6 OTROS

- Se ofrece peluquera de 24 años, título y experiencia, servicio a domicilio, coche propio. R: 610 725 322. - Se ofrece mecánico con título y exeriencia laboral, carnet B y C, experiencia en chapa e hidráulica. R: 610 725 322. - Se ofrece chico paraa limpieza de cristales, o cuidado de personas, con carnet B1. R: 672 286 022 / 96 633 19 43 Roberto. - Se ofrece chico como vigilante de seguridad, portero discoteca, ay. panaderia, cuidado de gente mayor con experiencia, para cualquier oferta. R: 646 335 835 Jose Miguel. < Se ofrece operario forestal para trabajos de jaardineria, cuidado de masia, etc. R: 686 049 544. - Se ofrece hombre competente para trabajar en el campo con mucha maquinaria: camión, 2 tractores y un generador. R: 666 026 273. - Se ofrece chico para trabajar en textil, chófer, mensajero o cualquier oferta laboral. R: 680 211 968. (1) Se limpian y vacian

Alcoi: c/Sabadell, 26 T.: 96 552 22 91 Cocentaina: P. del Comtat, 57 T.: 96 559 21 56

pisos, locales, naves, trasteros, etc. completamente gratis. R: 657 041 641. (1) Se ofrece confeccionista para trabajo para casa, muchísima experiencia, me gusta la confección bien hecha. Muchas ganas de trabajar. R: 96 633 71 12 / 659 512 991. - Se ofrece persona con experiencia para reparación y mantenimiento de telares y màquinas jacquard o para cualquier oferta laboral. R: 638 273 334. - Se ofrece peluquero profesional en Santa Rosa, muy económico. R: 633 739 635. - Se ofrece chico con furgoneta para cualquier trabajo o transporte, económico. R: 679 461 930. < Se ofrece chico para trabajar como conductor con todos los carnets, mucha experiencia, nacional, internnacional y vigilante de seguridad con titulación. R: 608 99 44 18. < Tarot profesional y serio. Mónica. R: 657 410 878. < Se ofrece chica para cualquier oferta laboral, experiencia en peluquería y cuidado de mayores. R: 673 260 135. - Se ofrece chico con furgoneta para todo tipo de transportes. Económico. R: 645 304 263. < Se ofrece chico con experiencia en chapa y pintura para trabajar en cualquier oferta laboral, con carnet B y BTP. R: 692 738 110. - Vidente gallega, Marta, si necesitas solventar tu economía, decídete y juntos saldremos adelante. R: 638 430 561. < Se ofrece chico con


Busco dentista para que me arranque una sonrisa.

EL GRATIS 1ªQ. ABRIL 2014 Nº577

27

www.elgratis.net

SERVICIOEMPLEO título de ajustador y montaje, mucha experiencia, para territorio nacional, vehículo propio, cualquier oferta. R: 615 794 417. - Se ofrece chofer de trailer nacional e internacional. R: 664 602 301. - Se ofrece peluquera de 23 años con titulo y experiencia con vehículo propio y buenas referencias. R: 660 154 832. < Se ofrece fontanero especializado en Aire Acondicionado. R: 661 740 829. - Se ofrece hombre para reparar cualquier cosa, pintar, obra, escayola, electricidad, muebles y retirada de trastos. R: 699 164 285. - Se ofrece joven con titulo de verticalista como pintor de interiores y exteriores, muecha expoeriencia, para cualquier oferta. R: 601 029 353. - Se ofrece chico 36 años español con experiencia en agricultura para cuidar masia, interna o externa. R: 666 208 543.

1.7 SERVICIO ASISTENCIAL

- Se ofrece chica para cuidar mayores noche o dia, titulacion sociosanitario a la dependiencia, experiencia. R: 676 528 812. - Se ofrece señora para cuidar mayores y pequeños. R: 673 977 701. - Se ofrece señora para trabajar interna o externa, limpieza, cuidado personas mayores y enfer-

mas, referencias, sin cargas. R: 635 268 641. - Se ofrece señora para cuidar mayores con experiencia, con referencias. R: 667 201 926. - Se ofrece señora para cuidar mayores con experiencia, domicilio u hospital, interna o externa. R: 618 362 659. - Se ofrece señora para cuidar mayores con experiencia, residencia u hogar, cualquier oferta laboral. R: 653 444 261. - Se ofrece chico para el cuidado de ancianospor la noche o por horas. R: 697 628 130. - Se ofrece chica para el cuidado de ancianos, limpieza de casa o cualquier oferta laboral. R: 646 335 835. - Se ofrece señora para cuidar mayores, experiencia en alzheimer, en casas o residencias, interna o externa. R: 96 633 51 77. - Se ofrece chica para cuidar niños y ancianos, tambien limpieza o cualquier oferta laboral. R: 636 859 617. - Se ofrece chica para cuidar niños y ancianos. R: 656 756 699. - Se ofrece chico titulado aux. de geriatria para cuidado mayores y enfermos, experiencia. R: 600 309 986. <Se ofrece chica para el cuidado de gente mayor, enfermos en hospital dia o noche textil, limpieza en general, experiencia y referencias. R: 631 444 404.

< Se ofrece señora 45 años para cuidar mayores y niños. R: 650 236 537 / 96 633 50 93. - Se ofrece mujer para cuidar mayores y niños, con experiencia. R: 676 610 199. - Se ofrece chica para cuidar mayores y niños, enfermos en casa u hospital, también para limpieza de escaleras y hogares. R: 616 258 868 Lorena. < Se ofrece chica para cuidar mayores y niños y como asistente del hogar. R: 633 038 728. - Se ofrece señora para cuidar mayores y niños, limpieza en general, interna o externa, o por horas. R: 636 859 617. - Se ofrece señora para cuidar mayores y niños como interna o externa, para cualquier oferta. R: 636 859 617. < Se ofrece señora 45 años con experiencia y conocimientos de enfermeria y masaje, para el cuidado mayores, interna o externa, inclusive festivos. R: 652 212 360. - Se ofrece señora para el cuidado mayores y limpieza, para cualquier oferta. R: 96 652 32 66 Dora. - Se ofrecen 2 chicas para cuidar mayores y niños, experiencia y referencias. R: 617 992 625. < Se ofrece señora para el cuidado mayores y limpieza. R: 696 510 050. - Se ofrece señora española para el cuidado mayores. R: 654 079

Conoce la nueva web www.elgratis.eu Regístrate y sube tus fotos. vender+compra!

451. (1) Se ofrece señora con referencias para el cuidado de mayores interna o externa. R: 696 009 096. < Se ofrecen 2 chicas españolas responsables para cuidar niños y mayores y para limpieza incluso fiestas y fines de semana, mucha experiencia, carnet B1. R: 666 331 751 Gabriela. - Se ofrece chico con titulacion para el cuidado de mayores en hospital o particulares, tambien otras funciones. R: 615 610 392. - Se ofrece chica para cualquier oferta con experiencia en cuidado de mayores. R: 656 535 491. - Se ofrece chica para cualquier oferta con experiencia en cuidado de mayores, a tiempo completo y noches. R: 635 268 641. (1) Se ofrece señora española para el cuidado de ancianos. R: 634 788 940. < Se ofrece chica para cuidar mayores por las noches, interna o por horas. R: 697 628 130. - Se ofrece chica para cuidar mayores por las noches, interna o por horas. R: 650 023 795. - Se ofrece señora responsable para cuidar mayores y niños, con experiencia, interna o externa, cualquier oferta. R: 639 828 245. - Se ofrece enfermera para el cuidado de enfer-

mos, experiencia y buenas referencias, disponibilidad horaria. R: 96 575 52 38. - Se ofrece chica para trabajar, cuidar mayores por las noches o para limpieza a media jornada. R: 669 321 486. - Se ofrece señora para cuidar mayores por las noches. R: 680 378 565. - Se ofrece chica alcoyana para cuidar mayores, mucha experiencia. R: 692 387 524. < Se ofrece chica española para cuidar niños o para limpieza. R: 655 815 362. - Se ofrece titulado para apoyo y ayuda a personas con dependencia. R: 620 429 729. - Se ofrece señora para cuidar ancianos en residencia o casa, especializada en Alzehimer, también noches. R: 687 436 718 / 96 633 51 77.

1.8 a/ Clases particulares

- Clase de informática básica, también a domicilio, económico. R: 646 686 170. - Diplomada en magisterio con B2 inglés y valencià se ofrece para dar clases particulares o para trabajar en Academia, 10 años de experiencia en educación. R: 650 824 329. (1) Profesora titulada da clases particulares a domicilio, ESO y bachiller, económico. R: 600 627 368 / 96 533 02 48.

- Se ofrece chica de 38 años para dar clases particulares de repaso a domicilio, años de experiencia, primaria y secundaria. R: 628 487 485 Noemi. - Se ofrece profesora para dar clases particulares de inglés a todos los niveles y según necesidades, grupos de poca gente o individuales. R: 630 616 317 malenaag@hotmail.es. < Se ofrece chica 38 años para dar clases particulares a domicilio, años de experiencia, primaria y secundaria. R: 636 859 617. - Profesora titulada para dar clases particulares de Primaria y ESO, grupos reducidos o a domicilio. R: 600 627 368. < Soprano de Alcoi ofrece clases particulares (tambien a domicilio) de canto de cualquier estilo. R: 617 119 712 sopranonatalia@hotmail.com. - Profesor particular a domicilio de Primaria, ESO, Bachiller y preparacion Junta Qualificadora Valencià, clases individuales, 15 años de experiencia. R: 620 033 832 / 96 633 52 13.

1.8 b/ Idiomas

< Se ofrece chico traductor de documentos de español a italiano y viceversa, con carnet B1. R: 672 286 022 robertobolognino@hotmail.es - Licenciada en filologia francesa (nativa) imparte clases de francés todos los niveles, EOI, DELF, DALF, francés comercial, turismo, traducciones. También clases de inglés. R: 655 016 557.

< Se ofrece profesora de francés nativa, clases de todos los niveles. Preparación exámenes oficiales. R: 696 06 24 89. - Se ofrece para dar clases de inglés, valenciano, latín, castellano con más de 15 años de experiencia. R: 96 633 60 69. - Se ofrece profesor nativo de francés. P: 6 E/h. R: 639 603 555. < Correcciones lingüísticas: se corrige y mejora cualqiuer tipo de textos, se revisan traducciones. Licenciada en filología hispánica, mucha experiencia. R: 639 777 548. < Se ofrece profesora nativa para dar clases particulares o a grupos de inglés. R: 633 805 186.

1.8 c/Oposiciones

< Oposiciones a policia local: clases en grupos reducidos, economico. R: 666 31 05 19. - Se ofrece preparadora de oposiciones al cuerpo de maestro (pedagogia terapeutico, educación infantil y educación primaria). R: 622 48 94 17. ¿Buscas empleo fijo? ¿Prepara oposiciones? Nuevos grupos desde cero. Horarios tarde-noche y sábados. R: 96 554 46 75 a partir 21 h.

- Se necesitan comerciales. R: 650 948 041. < Se necesita persona para darme clases de informática nivel básico, 4 horas al mes. Pago 15 euros. R: 96 554 01 29 mediodia. Jose. (1) Se necesita comercial, si eres de la comarca de alcoi o alrededores llama de 20 a 21h. R: 609 132 251. < Se necesita joven con caracter dinámico y emprendedor, compatible con estudios, sin experiencia, formación a cargo empresa, condiciones económicas en función de la dedicación. R: 685 030 171 Antonio. - Se necesita chica para telemarketing con experiencia. Trabajo por horas. R: 660 778 768. < Se necesita matrimonio con carnet de conducir, sin cargas familiares para cuidar casa rural. R: 628 451 662. (1) Busco maquinistas con experiencia en confección de ropa de bebé, género de punto y para plancha. R: 676 998 006.

02. DEMANDAS

Oportunidad de negocio multinivel, buscamos gente emprendedora, para más información. R: 660 939 170. - Se necesitan 2 personas para rematadora y otra para poner cremalleras, con experiencia. R: 610 037 859. (1)

Conoce la nueva web www.elgratis.eu Regístrate y sube tus fotos. vender+compra!

AUDIO&COM 01 T.V.-VIDEO-DVD

- Vendo LCD de 47 pulgadas Philips con 4 años impecable. P: 350 E. R: 652 835 159. - Compro televisores averiados LCD, Plasma, LED, de todas las marcas y portátiles averiados, recojo a domicilio. R: 620 121 738. < Vendo homecinema Airis. R: 618 035 035 / 865 685 825. - Vendo reproductor DVD a estrenar, 1 año de garantía. P: 45 E. R: 618 035 035 / 865 685 825. - Vendo Home Cinema LG negro, seminuevo. P: 100 E. R: 656 535 491. < Vendo TV pantalla plana 50” nueva, Samsung. P: 400 E neg. R: 620 509 030 Loli. - Vendo video VHS casi nuevo, regalo películas. R:

639 429 198. < Compro video en buen estado. R: 687 454 401. < Vendo TV de 22” pulgadas Tecnimagen. P: 15 E. R: 630 172 384. - Vendo TV plasma de 12” con TDT. P: 30 E. R: 96 552 59 21 / 627 195 808.

02 FOTOGRAFIA Y VIDEO

- Vendo cámara fotos Panasonic Quartz Date de carrete, mod-C-D535AF, ningún uso. P: 20 E. R: 96 693 04 32. < Vendo cámaras de video: 1 Panasonic de cinta, 1 Sony de disco y 1 de tarjeta Samsung. P: 75 E c/u. R: 687 131 395. < Vendo cámara de video digital Supratech con tarjeta memoria. En caja. P: 90 E neg. R: 685 351 399 Sara.

Conoce la nueva web www.elgratis.eu Regístrate y sube tus fotos. vender+compra!

- Vendo cámara digital Benq con tarjeta memoria y funda, nueva. P: 50 E neg. R: 685 351 399 Sara. - Vendo o Cambio telescopio Lunar por uno terrestre. P: 100 E. R : 609 167 882. < Vendo Video-cámara Sony Handycam. R: 690 752 933.

03 MUSICA, HI FI

- Vendo minicadena. P: 25 E. R: 618 035 035 / 865 685 825. < Venc discos de vinil de rock radical, rock, punk, etc. També CD’s, espanyols i estrangers de diversos estils. R: 622 568 742. < Vendo tocadiscos Brigmton con radio, grabadora y reproductor de CD, USB y SD. Regalo discos de música española y francesa. P: 100 E. R: 96 533

23 33. - Vendo discos de vinilo todo tipo de música. R: 654 801 016.

3.1 DISCOS, PELÍCULAS DVD y CD’s

- Vendo peliculas VHS , hay 60. P: 0’5 E c/u. P: todas 15 E. R: 679 461 930. < Vendo peliculas Disney de video. P: 3 E c/u. R: 96 554 18 83. - Vendo 17 películas Disney en VHS originales, lote o por separado. Regalo reproductor VHS. P: 3/4 E c/u. R: 660 159 198. - Vendo colección discos de vinilo 6 tomos de 12 discos ‘El mundo de la música’ Super Prestige’. P: 50 E cada tomo. R: 606 591 219. < Vendo cd’s de música española. R: 636 06 24 89. - Vendo discos de vinilo

varios artistas. R: 670 319 245. < Vendo discos de vinilo, CD, singles y cassettes. R: 865 685 782 / 685 329 252. - Compro discos vinilo y CD’s de música moderna. R: 686 584 861. < Vendo CD’s originales P: 3 E musica; P: 6 E peliculas. R: 96 533 12 24. - Vendo discos antiguos, 1 tocadiscos y varios libros antiguos. R: 608 205 942. < Vendo estuches de discos de 45rpm. P: 20 E c/u (10 discos por estuche. R: 670 540 598.

04 INSTRUMENTOS

- Vendo piano en buen estado. R: 627 755 863. < Compro guitarra. R: 699 822 211. - Vendo guitarra española con funda, modelo ‘Admira Juanita’, en buen estado. P: 100 E. R: 678 696 901 Jose. < Vendo guitarra española nueva, Admira, con

golpeadores, cejilla y funda, color nacar. P: 160 E. R: 96 554 42 62 / 697 453 533. < Vendo guitarra española. R: 96 533 33 90. - Vendo piano vertical en perfecto estado. R: 96 559 22 88. < Vendo saxofon tenor en buen estado. R: 622 621 825.

05 TELEFONIA-GPS

- Vendo 3 móviles antiguos. P: 10 E los tres. R: 96 633 28 54. - Vendo móvil Nokia N8 con cargador para coche. P: 50 E. R: 632 046 903. < Vendo móvil samsung táctil sin internet. P: 30 E neg. R: 685 351 399 Sara. < Vendo samsung Galaxi Mini sistema android. P: 70 E. R: 618 045 599.

5.1 FAX

- Vendo Fax Olivetti OFX 500. P: 50 E. R: 616 422 700 / 696 668 085.

AUDIO/VISUAL& COMUNICACIÓN 01 * T.V Y VÍDEO 02 * FOTOGRAFÍA 03 * MÚSICA, HI-FI 3.1 * DISCOS, PELÍCULAS, DVD Y CD’S 04 * INSTRUMENTOS 05 * TELEFONÍA-GPS 5.1 * FAX 06 * RADIO AFICIONADO 07 * REPRODUCCIÓN

06 RADIO AFICIONADO 07REPRODUCCION

- Vendo máquina de escribir Kova C Mod. 102 con caja y asa de transporte. P: 10E. R: 629 16 60 29. - Vendo máquina de escribir eléctrica. P: 30 E. R:

605 941 536. - Vendo máquina de escribir Olivetti. P: 20 E. R: 605 941 536. < Vendo máquina de escribir antigua. P: 10 E. R: 686 645 017/ 685 173 293. < Vendo 2 máquinas de escribir antiguas. P: 10 E c/u. R: 686 645 017 / 96 633 20 02.


28

agendaprofessionals

EL GRATIS 1ªQ. ABRIL 2014 Nº577

www.elgratis.net

AQUESTA AGENDA DE PROFESSIONALS HA SIGUT PENSADA PERA DONAR EL MILLOR I MÉS RÀPIT SERVEI, PER A QUE SIGA DE GRAN UTILITAT A TOTS ELS LECTORS DEL PERIÒDIC EL GRATIS. ACÍ PODRAN TROBAR UNA GRAN SELECCIÓ DE PROFESIONALS DE TOT TIPUS DE SERVEIS… DES DE L’A FINS A LA Z

HORARIS

MUSEUS

D’ALCOI

- MUSEU ARQUEOLÒGIC: Placeta del Carbó, s/n. Dilluns a Divendres de 9 a 14h. Dissabtes, Diumenges i Festius de 11’30 a 13’30h.

Tenda Especialitzada en Material per a l'Art Impressió Digital i en Gran Format Assessorament Professional en Disseny Gràfic

Plaça Emilio Sala, 6 - Alcoi (PLAÇA DE CORREUS) - materiart@hotmail.com Tel: 96

554 44 53 - 678 507 223

BUSCA’NS AL FACEBOOK

- MUSEU ALCOIÀ DE LA FESTA: Sant Miquel, 60-62. Dimarts a Dissabte de 10 a 14h. i de 16 a 19h. Diumenges i Festius d’11 a 14h. Dilluns tancat.

T

Miguel Angel Jordà García

Reparació de vehicles

TALLER MECÁNICO

c/Verge dels Lliris, 11 - Alcoi Tel./Fax: 96 554 85 23 tallerszonaalta@hotmail.es

- CENTRE ‘EXPLORA’: Camí antic de Madrid, s/n Dimarts a Divendres de a 10 a 11’45h. Dimecres i Divendres de 16 a 18’30h. Dissabtes, Diumenges i Festius de 10’30 a 12’30h. Dilluns tancat. - REFUGI CERVANTES: Passeig de Cervantes Dimarts a Divendres de 12’00 a 14h. Dimarts i Dijous de 16 a 18’30h. Dissabte, Diumenges i Festius de 12’45 a 14’30h. Dilluns tancat. - MUSEU BOMBERS ‘MUBOMA’: Alcassares, s/n. Dimarts a Dissabte de 10 a 14h. i de 16 a 18h. Diumenges i Festius d’11 a 14h. Dilluns tancat. - CASA DE LA CULTURA: Av. País Valencià, 1. Dilluns a Dissabte de 11’30 a 13’30h. i de 17’30 a 20’20h. Diumenges i Festius tancat. - CASAL DEL NADAL: Plaça Mare de Déu, s/n Dimarts a Divendres d’11 a 14h i de 17 a 19h. Dissabtes, Diumenges i Festius d’11 a 14h.

Lo que usted ya no usa... Le puede interesar a muchos Enviar a: ‘El Gratis’ Plaça d’Espanya, 14 03801 Alcoi (Alacant) L'ALCOIÀ · EL COMTAT · FOIA DE CASTALLA · VALL D'ALBAIDA · MARINA BAIXA · L'ALACANTÍ


horoscopops+guiad’oci+animalets+agenda

29

EL GRATIS 1ªQ. ABRIL 2014 Nº577

www.elgratis.eu

HOROSCOPÒPS

PREVISIÓ ASTROLÒGICA de l’1 al 15 d’Abril del “Bruixot Joanot”

Àries: Es reprenen relacions i s'estableixen nous vincles, tant en l'amorós com en el plànol social; et sentiràs molt predisposat a conciliar, a compartir alegries, a perdonar... Pasa de crítiques que pretenen frenar els teus projectes; el millor serà seguir avant amb tot el que siga renovador, perquè finalment donarà els seus fruits.

Lleó: Pren les coses amb calma en els assumptes del cor, no saltes etapes en el creixement de la relació, gaudeix de l'intercanvi i els moments feliços sense pensar en una altra projecció... Pel que fa a les teues activitats, un toc d'atenció en l'àmbit laboral podria posar a prova la teua resistència emocional; no perdes el teu aplom.

Sagitari: Les influències llunars augmenten la seducció i la intimitat complaguda cobra espai; forts llaços afectius portaran a parelles duradores, els moments compartits aconseguiran un clima d'intensa passió i erotisme... Persegueixes la perfecció en tot el que inicies, la disciplina i el teu marcat sentit pràctic et faran destacar-te en tot el que inicies.

Bessons: Qüestions amoroses pendents s'encaminen i avancen a passos engegantits... El teu caràcter et portarà per la senda de l'èxit; seràs reconegut per la teua diligència i la teua capacitat en les tasques que t'ocupen. Necessites practicar alguna activitat física que et proporcione plaure.

Lliura: Necessites posar més atenció al plànol sentimental, i obrir el teu cor; rebràs ajuda dels teus sers estimats i dels teus amics, tot s'aclareix... El magnetisme personal, i la capacitat per a destacar-te per la teua habilitat, brindarà l'oportunitat d'obrir portes notables per a l'avanç de la professió.

Aquari: Els compromisos sentimentals es viuen amb eufòria: la parella i la família serà l'eix sobre el qual giraran els interessos dels fills de Mercuri... En les teues activitats, moment clau per a dinamitzar les teues iniciatives i engegar nous plans. Benestar lligat al temps que pugues gaudir d’un bon descans.

Taure: Cels buidats en l'univers sentimental: serà un divendres romàntic, per a gaudir de la intimitat i els plaers de l'amor; hi haurà també un increment en el desig sexual, una gran predisposició a complaure els desitjos de la teua parella... Data propícia per al desenvolupament dels negocis per compte propi.

Càncer: Forces astrals oposades compliquen el panorama amorós: una tendeix a la serietat i l'estabilitat, mentre que l'altra maneja les teues accions amb passió i intensitat, la qual cosa pot crear confusions pel que fa als teus sentiments... Bones decisions mercantils i l'engegada d'operacions rendibles: triomfen l'intel·lecte i la planificació.

Verge: La parella travessa una petita crisi com a conseqüència de la rutina: et resultarà especialment difícil conjugar felicitat i convivència; tracta de veure les coses amb més optimisme... Amb sobrietat i diplomacia aconseguiràs superar les dificultats que sorgisquen en el àmbito laboral. Novetats en temes de salut.

Escorpió: Els astres no t'afavoreixen en qüestions sentimentals; tracta de no irritar a la teua parella, podries rebre una resposta inesperada... En l'esfera laboral, estaràs sobrecarregat de compromisos, però amb èxit assegurat gràcies al teu talent i el teu compromís amb aquelles tasques que compleixes. Benestar en augment.

EL GRATIS:

horaris

bus tren

agenda

AUTOBUSES · VALÈNCIA- Laborables: 06’00, 08’15, 10’00, 13’00 y 17’00h. Sábados: 07’00, 10’00 y 17’00h. Domingos y festivos: 09’00, 18’00 y 20’00h. · PLANES- Laborables: 15’00h. y 21’00h. Sábados: 15’00h. y 21’00h. · BOCAIRENT- Laborables: 13’00h. y 21’30h. · QUATRETONDETA- Solo laborables: 13’00h. · ARES- Solo laborables: 13’15h. · DENIA- Solo laborables: 15’00h. ·DIRECCIÓN ALICANTE DIRECTO- 08’30h. ·DIRECCIÓN ALICANTE POR IBI- Laborables: 12’30h y 15’00h. ·DIRECCIÓN ALICANTE POR TIBI- Laborables: 08’30h. Sábados: 09’25h. ·DIRECCIÓN ALICANTE POR XIXONA- Laborables: 18’00h. Sábados: 15’00h y 17’00h. Domingos y festivos: 13’00h y 17’00h. ·DIRECCIÓN ALICANTE POR CASTALLA Y ONIL- Laborables: 06’15, 07’00, 10’30, 13’30, 14’30, 19’00 y 20’45h. Sábados: 07’00, 11’00, 13’00, 19’00 y 21’00h. Domingos y festivos: 09’00 y 21’00h. · VILLENA- Laborables: 14’30h. Sábados: 10’00h. Domingos: 12’00h. · IBI- Laborables: 06’15, 07’00, 8’00, 08’30, 10’30, 11’00, 12’30, 13’30, 14’30, 15’00, 19’00 y 20’45h. Sábados: 07’00, 09’25, 10’00, 11’00, 13’00, 19’00 y 21’00h. Domingos y festivos: 09’00, 12’00 y 21’00h. · CASTALLA POR IBI Y ONIL- Laborables: 06’15, 07’00, 08’00, 10’30, 11’00, 13’30, 14’30, 19’00 y 20’45h. Sábados: 07’00, 09’25, 10’00, 11’00, 13’00, 19’00, y 21’00h. Domingos: 09’00, 12’00 y 21’00h. · BANYERES- Laborables: 06’15 y 13’15h. Sábados: 14’00h.

Capricorn: L'amor no faltarà, però no aconseguiràs gaudir plenament d'ell arran de desacords i diferències amb la persona estimada... En l'àmbit de les teues ocupacions, gràcies al suport de persones influents, podràs portar a la pràctica algun dels teus somnis i aspiracions més ambiciosos.

Peixos: Ànim festiu i ben disposat: estaràs obert a solucionar algunes qüestions amoroses, per a compensar alguns problemes en altres àrees de la vida, demostraràs companyerisme i es tornaran més agradables les relacions de parella i familiars... Moment excel·lent per a la planificació de nous projectes; necessites renovar les teues metes.

TREN DIRECCIÓN ALCOI-VALÈNCIA Lunes a Jueves: 06’20, 08’55, 15’20 y 19’20h. Viernes: 06’20, 08’55, 15’20 y 19’40h. Sábados: 06’20, 08’55, 15’20h. Domingos: 08’50, 15’20, 18’10 y 19’20h. Festivos: Consultar 902 24 02 02 / 96 552 12 60.

GUIA de MENJARS i BARS

Bar La Creu c/La Creu, 1 - GORGA tel. 696 375 847 Terrassa d’Estiu Tares del Poble i plats típics I amb el bon temps, la nostra terrasseta


30

salutvital

EL GRATIS 1ªQ. ABRIL 2014 Nº577

www.elgratis.net

Farmàcies GENER Dll Dm Dc Dj Dv Ds Di

1 6 7 8 14 15 L'13A LCO IÀ 20 21 22 27 28 29

2 3 9 10 16 / E17 L 23 24 30 31

FEBRER Dll Dm Dc Dj Dv Ds Di

MARÇ Dll Dm Dc Dj Dv Ds Di

1 2 1 2 4 5 3 4 5 6 7 8 9 3 4 5 6 7 8 9 11 12 12D13 11 12D ’A 13 LB 14AID 15A LLA 16 /10V ALL 15A 16 18O M 19T AT 10 C / F11 O IA E C14 AST 17 18 19 20 21 22 23 17 18 19 20 21 22 23 25 26 24 25 26 27 28de 09’30h. 24 25 26 27 28 29 30 Servei d’Urgència a/3109’30h.

DE L’1 AL 15 D’ABRIL MAIG

JUNY Dll Dm Dc Dj Dv Ds Di

4 11 18 25

1 8 15 22 29

6 13 20 27

5 12 19 26

Dll

1 8 15 22 29

7 14 21 28

2 9 16 23 30

3 10 17 24 31

6 13 20 27

Dia 1. Edelmira Córcoles SETEMBRE OCTUBRE Roger de Llúria, 5 Dm Dc Dj Dv Ds Di Dll Dm Dc Dj Dv Dia 2. MªDolores Gomis 2 3 4 5 6 7 1 2 3 Persejo, 10 11 12 13 14 366 7 8 9 10 9Escultor 17 3. 18 Farmacia 19 20 21 16Dia 13 14 15 16 17 Hispanidad 23 24 25 26 27 28 20 21 22 23 24 30Av. Hispanitat, 39 27 28 29 30 31 Dia 4. Maria Duart Sabadell, 10 Dia 5. Angeles Julià Juan Gil Albert, 18 Dia 6. Carmen Azorín Joan Gil Albert, 13 Dia 7. Elena Sainz Escultor Ridaura, 7 Dia 8. Miguel Doménech L’Alameda, 53

7 14 21 28

Ds Di

4 11 18 25

5 12 19 26

COCENTAINA

• José Luis Alós Riera Plaça el Plà, 10 Dies Guardia: 1, 7, 11, 12, 13. • Francisco Hernández Avda. País Valencià, 76. Dies Guardia: 4, 10, 16.

Dll Dm Dc Dj Dv Ds Di

1 8 15 22 29

2 9 16 23 30

3 10 17 24 31

7 14 21 28

ONIL

2ª quinzena del mes Ángela Martí C/Portal, 11 1ª quinzena del mes Farmacia Avenida Av. Constitución, 17-21

CASTALLA

Farmacia Carrillo C/ Convento, 18 - De l’1 al 6 Enrique Reus Travessia Quatre Camins, 12 - Del 7 al 13 Carmen Màrquez Plaça Carreter, 7 - Del 14 al 20

BANYERES

María Amigo Avellán C/ La Creu, 17 - Del 8 al 14 Enrique García Carrión Av. Constitución, 11 -De l’1 al 7 i del 15 al 21

ONTINYENT

3 10 17 24

4 11 18 25

5 12 19 26

6 13 20 27

5 12 19 26

6 13 20 27

Dll Dm Dc Dj Dv Ds Di

4 11 18 25

5 12 19 26

6 13 20 27

7 14 21 28

1 8 15 22 29

2 9 16 23 30

3 10 17 24 31

Di 7 14 21 28

• Mª Cristina Alós Riera Passeig del Comtat, 40. Dies Guardia: 3, 9, 15. • Blas Fuster Bonet Avgda. Ferrocarril, 19 Dies Guardia: 2, 5, 6, 8, 14.

MURO

Dia 1. Jimenez Dr. Anguiz, 2 Dia 2. Bonillo Les Eres, 71 Dia 3. Diego C. Major, 29-Empedrat, 38 Dia 4. Coloma Av. La Paz, 31 Dia 5. Payà Dr. Ferran, 12 Dia 6. Romero Constitución, 15 Dia 7. Català Jaume I el Conquistador, 5 Dia 8. Carcelén Av. Miguel Hernández, 37 Dia 9. Jimenez Dr. Anguiz, 2 Dia 10. Bonillo Les Eres, 71 Dia 11. Diego C. Major, 29-Empedrat, 38 Dia 12. Coloma Av. La Paz, 31 Dia 13. Payà Dr. Ferran, 12 Dia 14. Romero Constitución, 15 Dia 15. Català Jaume I el conquistador, 5 Dia 16. Carcelén Av. Miguel Hernández, 37

4 11 18 25

2 9 16 23 30

Dia 9. Farmacia Llopis NOVEMBRE DESEMBRE Entenza, 45 Dll Dm Dc Dj Dv Ds Di Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dia 10. Teresa A. Pérez 1 2 3 4 5 6 1 2 L’Alameda, 7 8 9 3 4 5 6 28 8 9 10 11 12 13 11 11. 14 15 16 Cervantes 10 12 13 15 16 17 18 19 20 Farmacia Dia 17 18 19 20 21 22 23 22 23 24 25 26 27 Alzamora, 25 26 27 19 28 29 30 24 29 30 31 Dia 12. Farmacia Gutierrez San Isidro, 18 Dia 13. Joaquin Climent Fernando el Católico, 20 Dia 14. MªTeresa Benitez Francesc Perera, 4 Dia 15. MªVicenta Cerdà Santa Rosa, 19 Dia 16. Farmacia Cobelo Luis Braille, 17

• Farmacia Turrión: Avgda. País Valencià, 9 Dies Guardia: Del 31 al 6 d’abril • Farmacia Gozálbez: Plaça l’Ermita, 7 Dies de Guardia: Del 7 al 13 • Farmacia Elodia: Avgda. Gandia, 65 Dies Guardia: Del 14 al 20

IBI

1 8 15 22 29

AGOST

ALCOI

2 3 4 5 9 10 11 12 16 17 18 19 23 /30 24 25 26

7 14 21 28

JULIOL

Dll Dm Dc Dj Dv Ds Di

1 8 15 22 29

ABRIL Dll Dm Dc Dj Dv Ds Di

Dia 1. MªJosé Segura Av. Almaig, 25 Dia 2. Rosario Laporta Av. Almaig, 46

Festius, Dissabtes i Diumenges de 9’30 a 14h. i de 17 a 20 h.

Dia 3. Jose Iborra Pintor Carlets, 8 Dia 4. Martinez CB José Simó Marin, 19 Dia 5. Adelia Jordá R. Rafel Juan Vidal, 1 Dia 6. Manuel Bartual Albaida, 10 Dia 7. Rafael J.Requena Joan XXIII, 13 Dia 8. Farmacia Central Daniel Gil, 27 Dia 9. Maria Torró Martinez Valls, 1 Dia 10. Manuel Belda Daniel Gil, 60 Dia 11. El Salvador CB Av. València, 10 Dia 12. MªCarmen Ruiz Bocairent, 13 Dia 13. Margarita Quilis Av. Almansa, 16 Dia 14. MªJosé Segura Av. Almaig, 25 Dia 15. Rosario Laporta Av. Almaig, 46 Poden consultar les fàrmacies de guardia mitjançant la web: www.cofalicante.com

’atenció precoç és aquell conjunt d’intervencions que es realitzen amb els nens més petits, fins als 6 anys, i que van encaminades a prevenir o tractar els problemes de desenvolupament psicomotriu. Sovint es parla també d’intervenció primerenca, estimulació precoç, o termes similars. Els nens amb més risc de patir retards en el seu desenvolupament són: -Nens prematurs o que han nascut en un part difícil. -Nens diagnosticats de síndrome de Down, síndrome de Williams, amb problemes auditius o visuals… -Nens que han patit malalties importants durant els primers anys de vida. -Nens amb poca estimulació deguda a llargs períodes d’hospital·lització o a altres factors. En els nens més petits, els principals problemes a tractar són la baixa capacitat d’atenció, les dificultats motrius (moviments poc coordinats, dificultats per caminar, dificultat en els moviments fins), els problemes de relació (poc interès per comunicar-se, retards o dificultats en el llenguatge parlat) i el retard en l’aprenentatge a nivell cognitiu.

L

L’atenció precoç Les sessions d’atenció precoç es basen principalment en el treball amb musicoteràpia, a part de reforçar aquest treball amb jocs psicomotrius. La musicoteràpia en atenció precoç és l’ús de la música i de les activitats musicals en un context terapèutic, estructurat, que té com a objectiu millorar, recuperar o mantenir el correcte desenvolupament motriu, cognitiu, social i emocional del nen en els seus primers anys de vida. Les activitats musicals són útils en el treball amb nens petits per que: Són un estímul per l’aprenentatge: ajuden a memoritzar i entendre

La musicoteràpia en atenció precoç http://centreauca.wordpress.com

conceptes bàsics, paraules, que formen part de les cançons o dels jocs musicals i que el nen va assimilant a mida que realitza les activitats. Ofereixen una pauta base que serveix com a estructura no només per fer música sino també per aprendre a respirar, a moure’s coordinadament, a relacionar-se i comunicarse amb els altres, etc. Les sessions són individuals o en grup, i tenen una periodicitat d’un a tres cops a la setmana, segons cada cas. Prèviament, realitzem un estudi psicològic del desenvolupament del nen per tal de valorar els objectius a treballar i el mètode i periodicitat més adequats.Tenen un element engrescador pel nen que les fa útils per potenciar una bona actitud del nen front l’aprenentage i les normes de conducta. La comunicació amb els pares és constant, i sempre que aquests així ho autoritzin, hi ha un intercanvi d’informació amb l’escola i els altres professionals que tracten el nen per tal de realitzar la intervenció més adequada en tot moment. Estimulació Precoç i Musicoteràpia L’estimulació precoç L’estimulació precoç, estimulació primerenca o estimulació infantil són un conjunt d’activitats que s’apliquen de forma programada per actuar sobre els sentits del nen en els primers anys de la seva vida. Va destinada a tots aquells nens a qui se’ls ha detectat un problema de desenvolupament, ja sigui físic o psíquic, i l’objectiu és millorar les seves capacitats provocant efectes positius a nivell neurològic.

L’estimulació en aquests primers anys de vida, dóna més recursos al nen per adaptar-se al seu entorn, i en definitiva per poder adquirir aprenentatges de forma constant. La musicoteràpia en estimulació precoç La musicoteràpia en l’estimulació precoç intervé bàsicament en el sentit auditiu, però també en el tàctil, el visual i el cinestèssic (de moviment) ja que el nen es beneficia de les diferents textures dels instruments, dels colors i del moviment necessari per tocar-los, o per moure’s al ritme de la música. Les activitats que es fan en les sessions d’estimulació són curtes, senzilles i repetitives, doncs es tracta que el cervell del nen assimili petites quantitats d’informació i tingui l’oportunitat de processar-les per tal d’activar camins neuronals que s’aniran enfortint i, per tant, facilitant aprenentatges futurs. La sessió de musicoteràpia Les sessions comencen amb una cançó de benvinguda que inclou el nom del nen i busca la familiarització amb l’entorn i la resposta comunicativa del nen cap a la terapeuta. Durant la sessió, es van realitzant activitats que estimulen el vincle comunicatiu i emocional, el llenguatge, la motricitat, segons els objectius prèviament establerts en l’avaluació diagnòstica. La comunicació amb els pares és constant, i sempre que aquests així ho autoritzin, hi ha un intercanvi d’informació amb els altres professionals que tracten el nen per tal de realitzar la intervenció més adequada en tot moment.

Próximo Taller “Descubriendo al niño libre” Sábado 12 de Abril 2014

Y tu, ¿has conectado ya con tu niño interior? Oir a tu niño y tratar de ver como se siente, ¿triste? El niño interior nos pide bailar con la vida y lo que nos ¿contento? ¿confuso? Tal y como el se sienta, probable- rodea, no nos tomemos tan en serio cada una de las situacionesque nos encontramos y hagamos una montaña de mente te sentirás tu en algún nivel y quizás ahora no puedas llegar a identificar. cada una de ellas, porque el niño sabe, y todo no es más Trabajar el niño libre para liberar esas emociones que que una ilusión. no han salido a la luz y ver como la vida cambia para Ahora puedes, conocer el niño interior, una parte importanmejor. Para decirlo de forma clara, el niño interior es te de lo que eres, en el taller que han preparado el psicólogo un ser real y habita en el fondo de nuestra conciencia, Antulio Balaguer y la co-terapeuta Susana Cabré ven sin IMPLANTOLOGÍA DENTAL tiene voz propia y se mantiene ahí intentando ser escu- &preocuparte de nada más a decubrir nuestro niño que habichado. O D O N T O L O G Í A G E N E R A Lta en algún lado de nuestro corazón.

Clínica Dental Dr.

RIERA

Sábado..... 2 Abril Sábado..... 10 mayo CLÍNICA ALCOY: c/Góngora, 1 Escalera IV 1ºIzq. Sábado... 7 junio

COLEGIADO 46002109

Tel.: 96 552 00 13 M: 672 050 250 CLÍNICA BENIGÁNIM: Pasaje Príncipe Felipe, 2 - 1º·1ª


reportatge

31

EL GRATIS 1ªQ. ABRIL 2014 Nº577

www.elgratis.eu

la salle

ig segle en els que segueix mantenint la mateixa essència del primer dia i continua impartint la ideologia que sempre han transmès els educadors de La Salle. Com bé afirma Luis Verdú, director del centre, “la filosofia del patró, San Juan Bautista de La Salle, està impregnada, a més la forma de treballar amb respecte, la bona relació entre professor i alumne o la innovació constant que reflexa el centre, són alguns aspectes que valore molt positivament i això ha fet que m’enamore d’aquest col·legi”. Són ja cinc anys en els que Verdú dirigeix aquest centre escolar i per això ens explica que abans de formar part de La Salle “tenia una visió completament distinta. La meua imatge era d’un centre elitista, el típic tòpic del que tothom comenta. Però, al començar a treballar em vaig donar conter que estava completament equivocat”.

M

Mig segle d’ensenyança al Xorrador 50 anys no es compleixen tots els dies i és per això que en La Salle han volgut commemorar aquest aniversari al llarg d’este curs escolar. El passat 14 de març començaren amb una exposició fotogràfica al Centre Comercial Alzamora. Allí fins a finals del mes de març es pot vorer part de la història del col·legi a la ciutat d’Alcoi. “A més, per una part podem observar la construcció d’aquest edifici que passa per distints grups com activitats esportives, la celebració del dia del Patró de La Salle, així com la història actual del col·legi. I per altra banda, engloba gran part de les orles des de 1971, que va ser el primer any en que es va començar a realitzar esta tradició de fotografiar als alumnes que acabaven una etapa al centre”, comenta Mónica Pascual, mestra de secundària en La Salle i coordinadora dels actes del 50 aniversari. Entre les activitats destaca “Lasalianos por el mundo” on s’informa en quins llocs del món s’ubiquen alguns antics alumnes de La Salle. “Els ex alumnes ens envien correus electrònics per a informar-nos en quin país viuen hui en dia i nosaltres senyalem els llocs conforme anem rebent els missatges i la veritat que esta idea

50 ANYS

de sant roc al xorrador Corria l’any 1963, quan el Col·legi La Salle d’Alcoi es traslladava a l’edif ici del Xorrador. Arrere deixava els seus primers dèsset anys de vida al centre de Sant Roc, on els germans de La Salle vivien i impartien les seues classes. Un nou edif ici acolliria als alumnes del centre en el curs escolar 1963/1964. I és per això que aquest any, La Salle commemora els seus primers 50 anys al Xorrador.

L’actual director Luis Verdú

Edifici actual del Col·legi La Salle al Xorrador

ha despertat molta curiositat entre els nostres alumnes”, explica Mónica. No obstant això, el dia més important per a commemorar els 50 anys serà el pròxim 28 de juny, on està previst que es faja un sopar que conte amb la presència d’alumnes, professors així com també d’antics alumnes del centre. Luis argumenta que “per aquest dia tenim previst recopilar totes les fotografies d’aquests 50 anys. També, hem organitzat actuacions de dos grups d’antics alumnes formats per una part ex alumnes veterans i per l’altra més juvenils. I serà este dia quan posem punt i final a aquesta celebració”. A més, Luis Verdú indica que “tenim previst realitzar altres activitats que encara estan en l’aire, iniciatives que van sorgint i si podem les realitzarem”. La veu d’antics alumnes A part de la seua faceta com a professora, Mónica Pascual té les seues arrels molt establides al col·legi La Salle. Fou alumna del centre i a més hui en dia els seus fills segueixen el seus passos de formar-se en aquest col·legi. Com a ex alumna, Mónica senyala que “la meua vida està en La Salle. Els

La Salle és un dels col·legis millor valorats a nivell autonòmic

Imatges de la construcció del col·legi en 1963 a l’actual emplaçament del Xorrador

El Saló d’actes abans i actualment

meus anys al centre els recorde amb gran alegria, on vaig poder gaudir al màxim. Una experiència inoblidable”. A més, Mónica apunta que “estic d’acord amb la ideologia impartida al centre, soc mare d’alumnes del centre i estic encantada de seguir vinculada”. A dies de hui, Mónica porta 24 anys impartint classes a La Salle i comenta que “el centre ha canviat poc. El col·legi continua mantenint la seua ideologia que en el seu dia van implantar els germans de La Salle. No obstant això, si que destacaria xicotets canvis que s’han tingut que aplicar com la incorporació de la dona al treball. Però han sigut remodelacions per a millorar i per exigències de l’evolució de la societat”. A l’igual que Lorenzo Ponzoda, antic alumne de La Salle que a l’igual que Mónica valora molt positivament el seu pas per aquest col·legi. Fou alumne del centre des de l’any 1988 fins al 2005 i per a ell “l’experiència va ser excel·lent. És un col·legi meravellós on sempre els professors s’han comportat de la forma més adequada i

anteposant la bona relació i educació amb els alumnes i per això tinc un bon record del meus anys a La Salle”. 50 anys d’evolucions i millores Al llarg d’aquests 50 últims anys, La Salle ha mantingut la seua ideologia en la que va començar el seu camí a l’any 1946. No obstant, l’edifici que es va construir al Xorrador a l’any 1963 ha anat modernitzant-se i adaptant-se a l’actualitat de la societat. És per això que La Salle ha conegut remodelacions de la seua senya d’identitat com és el seu logotip i ha sigut aquest any quan s’ha remodelat en la seua façana amb els colors que representen al centre com són el groc i el blau. A més d’això, al llarg d’aquest anys altres parts del centre també han anat evolucionant com el Saló d’actes i sempre amb l’objectiu de millorar-se i adaptar-se a l’actualitat. Festes de La Salle A més, com cada any, aquest col·legi continua cele-

brant el dia del seu patró San Juan Bautista La Salle. Una festivitat que es commemora el 7 d’abril, però com senyala Mónica “intentem traslladar al mes de març per a evitar que coincideix en les vacances de Pasqua”. Per això, aquest any les activitats per al dia del Patró es celebraren els dies 20 i 21 de març, on tots els alumnes del centre pogueren gaudir d’una diversa i amplia programació on destacaven les activitats esportives, actuacions musicals com playbacks així com concurs de dibuixos en honor al seu patró. La Salle, entre els millors col·legis de la Comunitat Valenciana Altre any més, el col·legi La Salle es troba dins dels 50 millors centres de la Comunitat Valenciana. Aquest any ocupa la posició número 11, segons ho donava a conèixer el periòdic El Mundo el passat 22 de març. Per al director “és una qualificació molt positiva per al col·legi, ja que portem cinc anys apareixent en rànking. Tot açò és fruit de tot el que fem al centre, perquè no resulta fàcil mantenir-se. Per això hi ha que agrair a tota la gent que treballa i lluita cada dia per aquest centre”.

El pati principal del col·legi abans i actualment

Per Emma Tomás./


El Gratis 577  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you