Page 50

)

—Hablamos de vending ĂŠs un llibre mĂŠs personal. Tenia ganes de preparar-lo. Pensa que els llibres del sector que s’editen sĂłn genèrics. ANEDA ha publicat El Llibre Blanc del Vènding, molt tècnic i que no parla de les persones, sinĂł del sector. Acabo el llibre amb el poema Los ratones de Lope de Vega: â€œÂżQuiĂŠn de todos ha de ser, / el que se atreva a poner, / este cascabel al gato?â€?. Si tots fĂŠssim el que hem dit i escrit, farĂ­em tantes coses maques... A totes les reunions es parla del mateix, però qui comença?

començar d’operador, però no em va agradar i vam parlar amb un soci italià per muntar GPS Vendors.

}~%K&W S’ha acostumat a l’abecÊ de cafè, pastes i begudes. Les estructures de les empreses estan per a donar el servei d’alimentació, i dins del vènding hi caben mil coses.

—És un sector que sol passar de generació en generació.  % "   [ + '

 Z   seguint aquesta fĂłrmula.

—Què has après fent aquest llibre? Que el vènding Ês un negoci en què no s’han fet bÊ les coses des del principi. Per què ha de vendre’s un cafè mÊs barat en una mà quina que en una cafeteria si Ês el mateix? Si ara hi ha màquines que fan un cafè excel¡lent... És un negoci en què s’ha de treballar molt i que no ha estat molt rendible per als operadors mitjans *  + " ' * factor humà del sector ja el coneixia.

—>%""#"^'"%)""W L’Isaac ĂŠs un noi que ha estudiat Econòmiques i Empresarials. Des que va acabar la carrera ha treballat en la nostra empresa, GPE Vendors. Li he deixat una empresa funcionant.

â&#x20AC;&#x201D;Quins han estat els errors en el sector? Nosaltres, com tothom, vam començar amb el cafè i lâ&#x20AC;&#x2122;snack, el  Â&#x2013;""+ + 8  %<

â&#x20AC;&#x201D;Al sector li ha faltat històricament treure pit i valorar-se? No hem sabut cobrar els serveis que oferim. Lâ&#x20AC;&#x2122;error del vènding ĂŠs entrar en la lluita de preus. Pensa que abans el cafè es venia Â&#x2014;Â&#x2DC; Â&#x2122;Â&#x2DC;Â&#x2122;Â&#x2014; Â&#x2020; + Z   X)+ " Â&#x2018; '%+ %&`  + %

â&#x20AC;&#x201D;Quins consells li has donat? Ja tĂŠ 41 anys, i 19 ha estat amb mi. Ja ha vist què hi havia a casa. Â&#x2019;    " Z )Z[ +  " %) +  tres mesos estaria llest i el procĂŠs ha durat mig any. Important, el llibre no es ven. Ă&#x2030;s de distribuciĂł gratuĂŻta i mĂŠs dâ&#x20AC;&#x2122;opinions que de grans consells.

50

sector.indd 16

26/06/2015 13:03:26

Parèntesi - edició juliol 2015  

“Com formiguetes” (editorial). “Nani Guiu, la batuta del CN Sabadell”. Parlem amb el tècnic del millor equip europeu de waterpolo femení del...

Advertisement