Page 1

NORMA FREDERICIA GYMNASIUM

2.G’S STUDIETURE // ANDERS STJERNHOLM // FARVEL TIL 3.G’ERNE // KUNST PÅ FG 5 BUD OM EKSAMEN // DRØMME TYDNING


H 1

H1

Leder: Studenterhuer til landmænd? Ernæringsassistenter, 10.-klasser og sygeplejersker bliver udklækket i hobetal til sommer, og kan fejre deres endte uddannelse. Ligesom os får de tilbudt en hue som symbol på de afsluttede eksamener. Men når huen bliver udbudt til alle med penge på lommen, så går der inflation i symbolværdien.

UNDERHOLDNING

Af Emil Sunesen Grinende og letpåklædte piger, der cykler mod stranden en strålende og varm sommerdag med en hvid hue over deres lange bølgende hår. Det er et syn, der glæder mange, når studenterne endelig har overstået sidste eksamen og betalt de minimum 400 kr., en hue koster. I fremtiden vil de bumsede og bøvede 10.-klasseselever, der kører på scooter lige bag ved de søde piger, have en hvid hue magen til pigernes sat oven på styrthjelmen. Inde på fortovet går gartnere forbi i grønne kedeldragter og kigger på Tømmer-Brian, der drøner forbi i sin pimpede Golf med den søde sygeplejerskeBitten på passagersædet. Hvis det står til C. L. Seifert har de alle investeret langt over 400 kr. hver i huer, der normalt forbindes med studenter. Symboltyveri Formanden for Sygeplejestuderendes Landssammenslutning Judit Kyed Jensen mener heller ikke, at huernes symbolværdi bør udbydes til alle. I hvert fald ikke til nyuddannede sygeplejersker: ”Huer til sygeplejersker er lidt ærgerligt. Vi har jo sygeplejerskenålen, som er vores symbol på eksamen. Kitlen er også et symbol på vores fag, så vi har egentlig mange symboler, som

2

vi er rigtig glade for”. På samme måde kunne det tænkes, at pædagoger, frisører og landmænd kunne finde deres eget symbol. Selvfølgelig er det stort at blive færdig som murer. Måske endda større end at tage en studentereksamen. Men huen er nu engang symbolet på studentereksamen, og når alle andre også kan få den, mister den betydning. Det handler ikke om fagsnobberi men om symboltyveri og den hvide hue, der falmer. Mangel på fantasi Produktudvikler ved C. L. Seifert Anders Eriksen fortæller, at de tit diskuterer det internt, om huerne skal udbydes til alle: ”Spørgsmålet er om det udvander eller udbygger. Og endt eksamen er jo lige så vigtigt for andre end studenter. Så hvor skal vi stoppe?” Det handler ikke om, hvor man skal stoppe. Det handler om at være lidt kreativ og fantasifuld, så SOSU’er, skibsassister og slagtere kan starte deres egne originale traditioner, præcis som sygeplejerskerne har deres Sygeplejerskenål, som de er stolte af. Med tiden har studenterhuen lige så meget symbolsk betydning som en t-shirt.

3

Øl-loge overtager gym 2.g’s studieture Opråb til Sermo Opråb til Coffeehouse Pimp your Coffeehouse Kunst på FG 5 bud om eksamen Farvel til 3.gerne

s.4 s.7 s.8 s.9 s.10 s.12 s.14 s.14

GYMNASIET Anders Stjernholm 5. facts om .. rødhårede Drømme tydning Bagsideunderholdning

s.6 s.11 s.13 s.16


H 1

H1

Øl-loge overtager gymnasiet Emil Sunesen 3.f & Amal Ashur 2.a

De har alle lærere i deres hule hånd. Så meget at de ”fik lov” til at brygge øl i kemi. Ja, selv fadøls-glade Lars Løkke prøver ihærdigt at blive en af dem. Det er selvfølgelig skolens hemmelige øl-loge der er tale om. Logens ”nar hat” er blevet set 2 gange på FG, selv da vidste ingen at det var logen som havde stået bag. Nar hatten var blevet placeret på hovedet af det logemedlem som havde dummet sig på et af deres hemmelige logemøder. Øl-logen viste sig samlet til SERMO Celebrity Party, dette var første og sidste gang de viste sig offentligt. Om øllogen, hemmeligt, er ved at overtage FG er endnu uvist, men meget tyder på dette.

4

5


1

1

”Jeg vågnede med morgen-boner på hver dag”

2.g’s studieture hvad gik galt?

Amal Abdi Ashur, Merlina Bajra 2.a computer. De fleste kender nok Anders Stjernholm som komiker fra sæson 3 af TV2 Zulu’s Comedy Fight Club, men han er for tiden radiovært på P5000 sammen med Mascha Vang og Emil Thorup. Hvis man tilfældigvis skulle være venner med ham på Facebook kunne man i marts måned følge statusopdateringerne med beskrivelser om hans kamp med Wankingfri cølibat-marts. Uddybning at konceptet er næppe nødvendigt. Måneden med cølibat D. 8. april fik skolen besøg var et væddemål med kolleaf komikeren og journalisten gaen Emil Thorup, som han Anders Stjernholm i anledning så vandt. af elevaviskonferencen, hvor vi Selvom de fleste kunne foresogså kunne invitere Rødkilde tille sig at det blev nemmere Gymnasiums elevavis. Efter konmed tiden, fortæller Stjernferencen satte vi os ned, for at holm at det var det modsatte tale om, hvordan dagen var gået der var tilfældet. ”Det var og andre ting der præger den modbydeligt. nuværende radioværts liv. Jeg forventede at det ville Stjernholm fortalte at han op til blive nemmere efter to dagen havde været lidt nervøs, uger, men det blev kun da han ikke havde været foreværre”. dragsholder i samme omfang Han er nu glad for at før. Det eneste han havde det er overstået, og prøvet, der lignede, var da han det er vel altid en talte til et foredrag for ADHD, positiv side på alt: som han selv lider mildt af. ”Jeg vågnede med Som 21-årig prøvede han også morgen-boner hver en karriere som lærervikar, dag. Men jeg fik som ikke gik alt for godt. Han da sat nogle mente selv at han var en elendig hylder op, så lærer, og kunne ikke rigtig skabe jeg fik jo alrespekt da han ikke var særlig ligevel lavet meget ældre end dem. – Dog noget derbebrejder han ikke elever, der ikke følger med i undervisningen, da han selv brugte meget af sin skoletid på at lægge kabale. Det skal siges at det ikke var på I sin egen skoletid brugte han timerne på at lægge kabale med rigtige kort, og alt andet end at følge med. Nu er han blevet voksen og indgår i stedet væddemål om wankingcølibat, for at vinde en masse sprut og damer. Efter elevaviskonferencen fik vi en snak med Anders Stjernholm om foredraget, hans karriere og væddemålet med Emil Thorup.

6

hjemme.” Vi havde nydt besøget, og Stjernholm kunne også rose vores hovedbygning meget, og synes det var hyggeligt med skolens talerstol, hvor alle kan tale frit. Så må vi håbe vi kan lokke ham tilbage til Fredericia en dag, med vores Open Mike arrangementer i byen.

Det siges, at når man kommer på gymnasiet, modnes man og bliver mere voksen. Men passer det – kan eleverne tage sig af sig selv på fx studieture? Norma har undersøgt, hvad der gik galt på 2.g’ernes studieture 2010 Af Annemarie N. Jakobsen og Amal Abdi Ashur - Fotograf Katrine Møllmann

2.a Geneve & Basel - På det første hotel får det ene drengeværelse deres første advarsel efter 3 kvarter. Anden aften får hele klassen som var samlet på terrassen en advarsel, da genboerne mente at klassen larmede for meget. Tredje advarsel fik det andet drengeværelse, da der blev spillet for højt musik. Receptionisten kommer ind og råber: what is this!!! WHAT IS THIS? Og peger på alle de forfærdelig mange øldåser der flød rundt på gulvet. En elev svarer: ehm, it’s soda! Og den stakkels receptionist hoppede på den. - En elev kastede op i en skraldespand på FNs hovedkontor. - Buschaufføren smadrede en rude i bussen, og kunne samtidigt ikke komme ud af en parkeringsplads. Dette førte til at Ole Sørensen måtte stoppe trafikken og dirigerer den. - Mange elever tog en morgendukkert i en fontæne, og måtte efterfølgende flygte fra det de troede var politiet (det var en alm. bil).

2.j Berlin 2.j skal ud og spise, og da de ankommer til restauranten bliver de vist hen til deres bord bagerst i restauranten af en fyr med meget løse håndled i sømandskostume (inkl. hat og hele molevitten). Den her fyr har så en fætter som er iført det samme sømandskostume. Fætteren henter 3 colaer, og da han kommer tilbage råber han: three big cocks! Senere taber selv samme fyr en hel bakke med drinks på gulvet, og skubber det elegant lidt ind til siden.

Det medførte at de måtte tage et tog til Flensborg, og derfra køre i taxi hjem til Fredericia.

2.b Würzburg Lærerne var stive fra første dag! En af drengene blev taget af politiet for at have taget en kegle. En anden elev smadrede et spejl. 2.b skulle på hjemturen tage toget fra Hamburg til Fredericia, men da de ankom, var alle togene kørt.

2.k Berlin En af pigerne fik en aften så meget at drikke, at hun brækkede sig oppe på værelset. Rygtet sagde, opkasten ramte lige ned i en af pigernes kuffert og ud over alt tøjet.

7

2.f London Udvekslingsstudenten Patricia blev væk torsdag aften, hvor 2.f skulle hjem fredag morgen. Hun forsvandt i metroen, uden hverken mobil, penge eller stedsans. Først efter 2-3 timer søgen blev hun fundet. Nogle elever blev kørt i politibil til lufthavnen, da de befandt sig i en hel anden del af byen og ellers ikke havde mulighed for at nå til lufthavnen.


1

1

Opråb til

Opråb til

SERMO SÅ ER DER SERMO! 1.g’erne strømmer til, imens 2.g og 3.g ser mere skeptisk til. Hvad har dog ændret sig? Norma har været ude for at finde svarene på denne udvikling. Af: Ditte Hammer og Nadia Osborne

Sermo har altid været en bærende del af det festlige ved at gå på Fredericia Gymnasium. En elevfest som skaber et fællesskab på skolen og som er for alle elever. Sermo er stadig super-populært at være medlem af og har mange tilmeldinger til optagelsesprøve hvert år. Men tendensen er desværre, at Sermo er blevet mindre synlig. En gang blev der, af medlemmerne, spillet musik og festet i ugerne op til Sermo-festerne og ingen var i tvivl om hvem Sermo var. Norma har interviewet en flok piger fra 3.k om deres holdning til Sermo og deres oplevelser af, hvad der er sket af forandringer siden deres første år som festglade, Sermoelskende putter. Et af de største kritikpunkter i pigernes udtalelser er da også, at reklamen for Sermo er blevet rigtig dårlig i forhold til dengang, de selv startede i 1.g. De residerer nu i kælderen og ser derfor ikke, når en enkelt film bliver vist, men til gengæld kan de godt høre den musik, der bare ikke rigtig længere bliver spillet. Derfor er folk ofte ubevidste om, hvornår Sermo egentlig foregår,

og det gør også, at der ikke er så meget spænding omkring det. Sermo mindre festligt Det er alment kendt hos de ældre elever, at festerne bliver mere kedelige efterhånden som årene går. Sophie Mikkelsen 3.k har en stærk teori om, at det skyldes, at eftersom at 3.g’erne nu selv er blevet 3.g’ere, er muligheden for at forsøge sig med at score nogen fra de lækre, ældre årgange forbipasseret! En anden ting, som flere af de ældre elever har bidt mærke i er, at de nye Sermomedlemmer ikke er helt så festlige som de gamle. Sermo giver status, fordi de har ry for at starte en fest hvor og når som helst. Man kan nemt forestille sig, at det må være en sur tjans at skulle servicere alt for stive, alkoholtrippende elever, som vælter rundt en hel aften for dagen efter at skulle

COFFEEHOUSE tidligt op og gøre rent - især når man ikke oplever, at medlemmerne måske i virkeligheden elsker at være med til at planlægge 4 succesfulde fester om året og derved fylde FG med en fuld og glad stemning. Sermo består trods kritik På trods af en stor omgang kritik fra flere sider, er Sermo dog stadig utrolig populært. Selv om festerne nogle gange kan sammenlignes lidt for meget med halfest, er det stadig et stor event, når det bliver holdt.

Fra Normas side opfordres der til, at Sermo i fremtiden vil blive ved med at lave nogle fede fester, og vi opmuntrer hermed til mere reklame, federe events og større engagement fra Sermomedlemmerne under festen i fremtiden!

Nyder de nuværende medlemmer godt af tidligere medlemmers store arbejde og engagement, eller er arrangementet rent faktisk blevet mere bredt? Meningerne er mange blandt FG’s elever. Af: Ditte Hammer og Nadia Osborne

For blot tre år siden, var Coffee House stadig en lille begivenhed. Det blev holdt i musiklokalerne i kælderen, og hver gang trak det max 100 elever til. Pludselig en dag blev musiklokalet for lille, og i dag bliver Coffee House afholdt i kælderen med over det dobbelte antal deltagere. Udviklingen er gået hurtigt, og det kan skyldes de kreative typer, som Coffee House er kendt for at have. Sker der nok på scenen? Pigerne fra 3.K mener, at de nuværende medlemmer udfylder pladsen fra de gamle Coffee Housere godt. Lea 3.i, mener dog, at sidste års Coffee Housetyper er svære at komme efter. Humor- og kreativitetsniveauet var meget højt, og det virker til tider som om, at det er kommet bag på det nuværende Coffee House, hvor svært det er at komme på brillante og underholdende indslag. Fælles holdning fra begge ovenstående er, at indslagene ikke altid er specielt underholdende, og især årets næstsidste Coffee House har

8

været under stor kritik fra flere andre elever, fordi der ikke skete nok på scenen. De ting, der skete var for useriøse. Men som Lea 3.i siger, skal der også være plads til platte indslag, bare det ikke bliver bærende. God reklame En ting, der ifølge 3.k-pigerne er blevet bedre, er reklamen for de hyggelige torsdagsaftener. Flere mener, at der bliver gjort en del mere ud af reklamen end til Sermo og at der kæmpes mere for at få nye medlemmer med. Rasmus Gantzel 3.A, en erfaren Coffee Houser, er glad for den udvikling, der er sket. Han mener at der, fra hans unge 1.g-dage og til nu, er blevet mere plads til, at alle medlemmer har mulighed for at komme med inputs på scenen. Før i tiden var Coffee House næsten kun ledet af 3.g’erne. Samtidig med, at elevorganisationen er vokset, har den også fået et tungere og tungere læs at slæbe. Bl.a. har Coffee House stået for underholdningen både som opvarmning for Mick Øgendahl til FG’s 350 års jubilæum sidste år og til fodboldkampen mod handelsskolen. Her var både helikopter, brandvæsen og en hvid kanin indover, og som Rasmus Gantzel udtrykker det, blev folk tvunget til at se Coffee House, og mange fik derfor øjnene op for det. I år er der desværre ikke sket så meget, men Coffee House har levet højt på den popularitet, der blev opbygget dengang.

9

Coffee House for nemt? Coffee House skal dog blot huske, at næste år er der igen 300 nye elever, som ikke kender Coffee House. En gang lavede Coffee House små indslag gennem skoleåret til morgensamling som reklame for sig selv. Lea 3.i husker bl.a. en reklame for Coffee House i 1.g, hvor medlemmerne stillede op som Den sidste Nadver, med røg, musik og damp, samt et budskab om at komme til Coffee House den følgende torsdag. I dag er de meget afhængige af projektoren og scenen som også er en nem måde at nå ud til folk på. Men skal Coffee House være nemt?

Artikel-serien Opråb til indeholder holdninger og udtalelser fra enkeltpersoner og afspejler derfor nødvendigvis ikke redaktionens holdning.


1

1

Pimp your CoffeeHouse! Underholdende indslag står ikke altid i kø til CoffeHouse. Derfor har Norma udfordret sig selv til at prøve sig af foran publikum. Hvor skræmmende kan det være? Af Diana Brandt og Emil Sunesen De mørkerøde trækasser blev til årets sidste CoffeeHouse betrådt af mange talenter. De sædvanlige musikalske og fjollede indslag fra coffeehousemedlemmer blev ledsaget af en snøftende sangerinde med guitar, en langhåret gøgler med bolde og en enkelt fuld tosse uden hæmninger. Især vil vi også fremhæve to rappere, der selv havde skrevet en tekst om forventningerne til deres sidste

tid på gymnasiet, samt en sexet og charmerende fremførelse af ’Business Time’ fra ’Flight of the Conchords’! MEN! Norma var også deroppe. Det er nemlig ikke altid, scenen er genstand for en kø af underholdning. Normas ynkelige forsøg på at stamme sig igennem et par raptekster på scenen, skal ses som en opfordring til dem, der rent faktisk kan et eller andet scene-agtigt!

Ud af busken og op på scenen! Coffeehouse-publikummet er det bedste i verden at øve sig overfor, for selvom man kikser stort, så bliver der alligevel klappet og hujet – se bare på vores wannabe-proformance. Og hvis man er total hardcore til et eller andet, er det jo bare fedt, at kammeraterne ved hvor sej man er.

Emil

Rytme er et fremmedord i mit univers, og hardcore gangster-attitude ligger SLET ikke til mig. Derfor var rap den mest naturlige udfordring, hvis jeg virkelig skulle overskride nogle grænser. Til gengæld var teksten ikke så svær at skrive – selvom den blev kraftigt forkortet i sidste øjeblik. Det sværeste var egentligt at få Diana med op i det flerfarvede rampelys. Efter en halv time med overtalelse og udskydelse fik jeg endelig Diana hevet med på scenen. Vi var begge vanvittigt nervøse. Heldigvis har CoffeeHouse en fantastisk evne til at skabe god stemning, og da publikum først var med på ideen, var det super sjovt at prøve CH-scenen – selvom jeg nok aldrig bliver den store rapper.

5 facts om...... rødhårede! Af Nadia Osborne, Mette Jeppesen og Ditte Hammer

Diana

Mit hjerte bankede hurtigere end nogensinde før. At stå og kigge på alle de forventningsfulde mennesker gjorde mig bare mere nervøs. Jeg vidste jo, jeg ville kikse og gøre mig selv til grin. Men med overbevisning og en smule tvang fik jeg rappet. Eller jeg fik i hvert fald rimet en smule. Den følelse jeg fik, da jeg trådte ned fra scenen var ubeskrivelig. Nu var det overstået. Og nu havde jeg gjort mig selv til grin. Underligt nok var det en dejlig følelse! Jeg kan nu konkludere, at jeg ikke kan rappe, og at jeg aldrig bliver en gangster. Yo!

10

1. 2. 3. 4. 5.

Rødhårede går i hverdagstale også under navnet ”Gingers” De rødhårede bør repræsentere Danmark, eftersom de er røde og hvide De rødhårede er kronisk vrede og helt oppe i det røde felt Ifølge pålidelige kilder skulle rødhårede være de vildeste i sengen. Bum, bum hva’… Det tager ca. 7 ½ måned at tælle en gennemsnitlig rødhåret persons fregner. Vi taler af erfaring

11


1

Samle et utal billeder, kalde det kunst og hænge det op Ja, huskunst-projekterne på Fredericia Gymnasium er der efterhånden ingen, der har kunnet undgå at lægge mærke til. Udover væggen mellem lærerværelset og c-fløjen, der er pyntet med et utal af billeder, kan man også finde et af projekterne i luftrummet over den brede trappe ned til kælderen. Kunstnerne bag billederne på den hvide væg er mange. Det er skolens gamle kunst blandet med noget nyt, der er hængt op, hvorefter det har været skolens billedkunstelevers opgaver at dekorere tomrum. Da billederne er forskellige og i mange forskellige størrelser, har elevernes opgave været at forholde sig til de omkringhængende billeder i tilfælde af tomrum og derefter finde på noget, der binder det hele sammen, fx i motiv, farver eller størrelse. Sådan fortæller Michael Boelt Fischer 35 år, uddannet billedkunstner, der er en af kunstnerne bag ”den gule dims”, der hænger i luftrummet over den brede trappe ned til kælderen. Den anden billedkunstner bag denne er Christina Hamre 36 år.

”Altså første gang jeg så det, synes jeg bare det var rodet. Men når man kigger nærmere på det, er det egentlig ret genialt”. ”Det er dejligt med noget på væggene, i stedet for, at det bare er hvidt over det hele, men det er måske lige lovlig meget. Man lægger mærke til, at der er billeder, men man får ikke rigtig kigget på det i detaljer”. ”Cool. Jeg synes ikke, det er for meget, jeg har flere gange stoppet op for at kigge”. ”Det er rigtig godt, at vægpladsen bliver udnyttet til noget kunst, men det er rimelig sjusket især med alle de forskellige størrelser og farver. Men det er da pænt indimellem”.

Delte meninger Norma har foretaget en lille rundspørge blandt nogle elever på gymnasiet, og meningen om billederne langs væggen er delte.

12

1

”drømmetydning - vi malker alt fra dine drømme” Af Anna Halling 2.b Og Mathias Guldbrandt 1.f Alle drenge kan nikke genkendende til at vågne op fra en ”våd drøm”, som højst sandsynlig ikke behøver nogen længere forklaring eller at blive fortolket – med mindre den indeholder din egen mor. Men hvad betyder det så, hvis du rent faktisk drøm-mer om din egen mor, eller hvis du rent faktisk har drømt noget så banalt som, at du vil dumpe i tyskeksamen til sommer? Du vil blive overrasket over svaret, men samtidig lære noget om dig selv! NORMAs egne drømmeeksperter vil gøre alt for at tyde dine, og benytter sig kun af aktuel, forskningsbaserede drømmeteori, deriblandt vores alle sammens højtelskede Freud, som har lagt grundlag for hele drømmeforskningen. Du skal være velkommen til at sende en drøm, du vil have tydet, til vores mail adresse. Mærk mailen ”Hjælp mig med våde drømme” eller bare ”Drømmetydning” Kære drømmetydningseksperter! Her på de sidste par nætter, har jeg haft den samme drøm, om en beostær, som sidder ude foran mit vindue, og fløjter gamle bee gees numre. Håber i kan hjælpe mig, med at tyde min drøm. - Kærlig hilsen Roland!

Kære drømmeeksperter. I nat drømte jeg, at jeg havde en tvilling, som vandt 10.000 på det skrabelod, jeg havde købt i Rema 1000 ved solopgang. Har jeg en tvilling et sted, som vil vinde mange penge? - KH Løven. Kære Løve. At drømme om en tvilling, kan man linke til at blive en DJ, som en dag vinder det brune guld! Men hvis denne drøm skal gå i opfyldelse, skal man dog undgå typer som Jim Daggerthuggert og Johnny Torso, som man kan møde i Aberdeen! At drømme om Rema 1000 er dog ikke helt Phantastisk, og betyder at der bliver kosmisk kaos i dit kærligheds liv, og at du nemt mister førligheden i et skægt spil skak! Vores råd til dig: Hold dig fra Aberdeen, men hold dig til Langestrand!

Kære Roland. Drømme om en beostær kan beslægtes til drømmen om at blive Rocstar. Det er vigtigt, at du i den næste tid gør dig opmærksom på, at alt, hvad der glitrer, ikke nødvendigvis er guld, og alt, hvad der er brunt, ikke nødvendigvis er lort. Du stiler efter noget større i livet, men det er vigtigt, at du ved, hvad succes vil koste, og vi nævner i flæng: bæ, bræk og blod på din lille snegl. Rocstar kan dog godt være inden for flere forskellige genrer, og alt efter om du vælger et rent eller beskidt beat vil du score en dame, som hedder enten Pow La Rock Kirsten eller Melkon Esso. Dit motto vil fremover være: ”Hver dag er et sjovt skæg”. Kærlig hilsen drømmeksperterne.

13


1

1

NORMA’s 5 bud om eksamen! 1.Vær positiv, når du trækker dit spørgsmål. Det er vigtigt at vise selvtillid, men undgå jubelscener – der er ingen grund til at skrue censors forventninger for højt!

NORMA

2.Fremlæg i starten af eksamen en disposition for, hvad du vil snakke om. Det viser overskud og struktur – og alene ordet ’disposition’, får det til at kilde mellem benene på censor! 3.Hav dine noter på ét papir. Hvis du sidder og roder med mange løse ark fører det let til panik og viser, at du ikke er struktureret. Hav i stedet en disposition med de emner, du vil tale om og de formler/begreber/enheder, du skal bruge – på ét ark! Tilføj eventuelt også en lille tegning af en kønsdel, så du kan kigge på den, hvis du er ved at gå i spåner af nervøsitet. 4.Kontrollér dine hænder! Lade være med at sidde og klikke på en kuglepind, rode med papiret eller pille næse. Det udstråler selvtillid at benytte hænderne til kropssprog, men kan det ikke lade sig gøre, så fold dem og læg dem foran dig, eller hav dem under bordet (og hvis du kan nå censors lår, så nus dem lidt) 5.Hav et par guldkorn klar til sidst. Når tiden er rendt ud spørger eksaminator ofte, om du har mere at tilføje, og her kan du nævne et par ting, du ikke engang behøver forklare særlig dybt. Bonuspoint uden ekstra arbejde (”eeej øv, er tiden gået? Jeg ville ellers gerne have fortalt om moderne kvantefysik, men det må jo blive en anden gang…”)! Og husk så lige at sende et selvsikkert smil, når du rejser dig.

+ for høje priser i kantinen? + for få parkeringspladser? + pigerne i 1.g for snærpet? Send et læserbrev til Norma, og vi hjælper dig med at få svar på dine spørgsmål.

Vi modtager også gerne Ris og Ros.

Farvel til 3.g’erne Ditte L. Hammer, 2.L 3 uger. Så lang tid er der i skrivende stund tilbage af 3.g’ernes tid på FG. Sørgeligt. Men ikke for os. Nu er det vores tur! Efter sommerferien er kælderen ryddet, og det er vores tur til at sidde i de bløde, blå sofaer! Endelig slipper vi for irriterende, larmende 1.g’ere. Vi slipper for de nuværende 3.g’eres onde, nedladende blikke, der bliver sendt, hvis man krydser deres kælder eller spiller sig et slag bordtennis i frikvarteret. Vi slipper for deres overlegenhed, når de hver fredag snyder foran i kantinen, så der ikke er mere pizza tilbage til os andre. Irritable, gamle og gnavne er de. Og

nu er det så endelig farvel! 2.g’ere, nu er det vores tur! Vores bordtennis. Vores Wii. Vores bordfodbold. Vores kældertrappe. Vores tur til at være overlegne og nedladende. Vores tur! Vi hylder jer, 3.g’ere, og ønsker jer alt godt i fremtiden. Og smut så ud af vores kælder.

14

Kontakt os på elevavisen@fredericia-gym.dk

15


1

Bagside underholdning Af Ida Abildhauge 2f

Er du bange for varulve?

Monrad Bille,63, Ishøj:

Jane August, 18 år, Hundested:

Inger Gade, 40, Korsør:

Henning Martin, 38, Herning:

De skræmmer mig nada, da jeg helt 100 aldrig møder de lossers. No way jeg kommer ikke sådan nogle skodsteder, hvor de der nederen varulve hænger ud. Det gider jeg ligesom ikke, vel.

Nej, ikke så længe de er danske. Men jeg bryder mig ikke om varulve fra Pakistan, som kommer til landet og tager arbejde fra danske varulve.

Jeg ville garantris- Varulve?? De finse skide grønne des sgu da ikke! grise. VILDT grønne grise. Nærmest helt selvlysende grise, der kan lyse i mørke.

Uddrag fra ”Horoskop ved astrolog Bente” Vægten

Fisken

Tyren

Jomfruen

Vædderen

Alle synes, din nye kasserollefrisure er uklædelig og kvalmende. Det fører til ensomhed og isolation. Til sidst giver du dig og bliver klippet. Det ændrer intet.

Overalt modtages dine perlerækker af rappe bemærkninger med en isnende, hadsk stilling. Sidst på ugen bliver du spedalsk.

Konfrontation med utilregnelig ballonsælger, ender med at du fyldes med helium og svæver væk.

Din vision om at have 1 million kr. på kontoen, inden du fylder 30, bliver svær at realisere, da det går op for dig, at du er 43 og stadig går på VUC.

Tilværelsen kan være smuk og fantastisk, men det går aldrig op for dig, da du bruger meget tid på at se på beslag i Silvan.

5 gaver der ikke vækker vild taknemmelighed 1.

En uges party-ferie til Nibe arrangeret af Indre Mission

2. At droppe den sædvanlige, ”småborgerlige” gave og erstatte den med et filosofisk råd i stil med: ”Livet skal leves forlæns, og forstås baglæns” Husk det – og tillykke med de 12 år 3. En picnickurv med lækkerier du har fundet på gulvet i en natbus, hvor et brugt hygiejnebind og en tom pakke rosiner står som samlingens absolutte juveler. 4.

En ikke helt ny, ej heller specielt ren kaffekop med foto af Krummerne på

5.

En flydende sæbe-beholder åbenlyst netop flået ud af væggen fra et offentligt toilet.

16

NORMA #9  

LÆS OM: 2.G’S STUDIETURE, ANDERS STJERNHOLM, FARVEL TIL 3.G’ERNE, KUNST PÅ FG, 5 BUD OM EKSAMEN, DRØMME TYDNING, ØL-LOGE OVERTAGER FG, 2.G'S...

NORMA #9  

LÆS OM: 2.G’S STUDIETURE, ANDERS STJERNHOLM, FARVEL TIL 3.G’ERNE, KUNST PÅ FG, 5 BUD OM EKSAMEN, DRØMME TYDNING, ØL-LOGE OVERTAGER FG, 2.G'S...