Page 1


Inhoud >>

Inhoud *Over mij * International * Curriculum Vitae * Dromen * Heden - Werk - School * EME-Branche * Entertainment * Event * Column * Interview * Zij over mij


>> Over Wie ben ik? Waar sta ik voor? Leer mij kennen, je zal er geen spijt van krijgen...

Mij kun je zien als een echte workaholic. De laatste 5 jaar heb ik heel veel werkervaring opgedaan. Ik heb verschillende stages gelopen die allemaal erg leerzaam waren. Hierdoor ben ik zelfstandiger geworden, durf meer verantwoordelijkheid op me te nemen en toon veel initiatief. Verder heb ik altijd naast mijn studie een part-time baan gehad in de horeca of callcenter. Zodra ik ook maar een paar uur van school vrij had ging ik werken. Waarom?! Geldnood. Ik geef erg veel geld uit. Dat is een slechte eigenschap aan mij. Ik hou erg veel van kleren en schoenen kopen, uitgaan en dan vooral festivals bezoeken of andere grote feesten. Dit kost allemaal geld, en er is maar één (eerlijke en legale) manier om geld te verdienen, en dat is; werken.

“Positiviteit en doorzettingsvermogen zijn mijn belangrijkste eigenschappen. Een beetje eigenwijs maar wel gehoorzaam.”

Als ik..... ..een doel voor ogen heb, dan moet ik dat bereiken. ...faal, zal ik er alles aan doen om te slagen. ...geen tijd heb, zal ik tijd moeten maken. ...geen agenda zou hebben, dan zou mijn leven een grote chaos zijn. ...mijn zin niet krijg, probeer ik de andere te overtuigen met al mijn krachten. ..iets wil, dan moet ik het ook krijgen.


International >>

Ik zal meteen met de deur in huis vallen:

Ik wil naar het buitenland. Waarom?

Omdat je daar veel meer mogelijkheden hebt, Nederland maar een klein landje is en omdat er veel meer is dan…. dit. Je leeft maar een keer, waarom zou je je hele leven in dezelfde stad of zelfs land “verspillen”? Het is hier koud, alles is zo gestructureerd (wat ook niet verkeerd is) en heb ik al gezegd dat het hier altijd koud is? Brrrrrr… lekker op je fietsje naar je school of werk in de regen, dikke windvlagen, kom je helemaal doorweekt aan, kun je beginnen aan hetzelfde riedeltje als iedere dag! Ik zie dat niet zo zitten hoor. Doe mij maar een groot land waar alles mogelijk is, waar je veel cultuur kunt snuiven, de zon schijnt en je met een blij gevoel naar je werk kunt. Volgens mij zou je alsnog happy zijn als je ergens in Mexico zit en een stomme baan hebt, maar omdat het zonnetje schijnt is dan iedereen natuurlijk blij!

Tegenwoordig zijn de mensen vrij om te doen wat ze willen, waarom zou je dat niet doen? Iedereen verwacht van je dat je een vaste baan hebt, een man/vrouw waar je later kinderen mee krijgt en iedere zondag bij je ouders of schoonouders op bezoek gaat. Dit is toch saai? Ik wil avontuur, spanning en sensatie. De mogelijkheid is er, je hebt de kans om je spullen te pakken en te gaan. En dat ga ik ook doen! Zodra ik de kans krijg om op stage te gaan wordt deze in het buitenland!


Al van kleins af aan vond ik dat ik “anders” was dan de rest van mijn familie. Ik durfde te dromen en deed er alles aan om deze ook te verwezenlijken. Het begon toen ik een jaar of 8 was. Televisie en radio waren mijn obsessie. Wat ik me nog kan herrineren is dat ik op een ouderwetse cassette recorder mijn eigen “programma” opnam. Omdat we toen geen camera hadden, kon ik alleen geluid opnemen, wat erg jammer was. ‘s Avonds sloot ik me op mijn slaapkamer op en begon wat dingen te vertellen. Later probeerde ik tussendoor muziek af te spelen zodat het leek alsof andere mensen hun verzoekjes inzonden. Dit heb ik nog een paar jaar gedaan, totdat we verhuisden naar een compleet ander land waar ik nieuwe dromen kreeg. Toch heeft mij dit altijd geinteresseerd en daarom was ik nooit bang om op school te presenteren. Leraren merkten dit ook op en ondanks dat ik de Nederlandse taal nog niet zo goed beheerste, zagen zij toekomst in mij. “Maar hoe groot is de kans dat ik op TV of op de radio kom?” Op de middelbare school had je geen keuze in vakken zoals entertainment.

En daarom begon ik aan een nieuwe droom, de zorg, met vakken zoals biologie en natuurkunde. Na de middelbare school ging ik met deze kennis aan een MBO opleiding beginnen; verpleging. Dit is een totale andere kant van mij. Ik ben een erg zorgzaam persoon en werk ook graag met mensen. Maar tijdens deze studie besefte ik dat ik daar niet het juiste persoon voor ben. Niet alleen omdat ik het fysiek niet aankon maar ook omdat ik hier niet gelukkig van werd. Wel van het feit dat ik mensen help, maar diep van binnen had ik een andere droom. Ik heb toen uiteindelijk besloten om hiermee te stoppen en alsnog mijn droom achterna te gaan. De opleiding die het meest erop leek was Marketing & Communicatie. Het is erg jammer dat ze op MBO niveau geen entertainment opleiding hebben. Desondanks, heb ik deze opleiding succesvol afgerond en kon ik eindelijk de opleiding doen die ik al jaren wilde doen. CO IEMES! Het is een lange weg geweest, maar ik ben er, ik overleef het en ik ga slagen!


>> Heden

ste e t oo in d an r g r e e en v d n is rle ted .” N ve bes sen C t s t s /H ic dien t ui oce e tpr amire h n c r “U lita voo nta ci ux tco a f el lan n k Be Sinds maart 2011 ben ik werkzaam als Sales Advisor bij Unamic/HCN voor een opdracht van Vodafone B.V. Met heel veel zin ben ik aan deze baan begonnen puur omdat het goed aansloot op mijn studie. Je bent communicatief bezig en leert een echte salestijger te zijn door diverse sales trainingen te volgen. Een zeer afwisselende baan met veel doorgroeimogelijkheden.

Maar zou jij 40 uur in de week in een callcenter kunnen werken en de hele dag door alleen maar orders invoeren, klachten aanhoren, met trage computers werken en iedere week erop letten dat jij je target haalt? Ik heb heel veel respect voor de fulltimers, maar zoals ik al zei, werk ik met heel veel plezier daar. Het zijn de collega’s en de werksfeer die voor jou het verschil kunnen maken. Als je geen klik hebt met de medewerkers, dan voel jij je ook niet prettig. Verder is het ook mooi dat je beloond wordt om de sales die je binnenhaalt. Er worden maandelijks activiteiten georganiseerd om ons te motivere om altijd goed te scoren. En dat werkt!

Wie wil nou niet met die lekkere dikke bonus naar huis gaan? Maar natuurlijk draait het niet alleen om geld. Tenminste, voor mij niet. DIRK - Teamcoach

Topverkopster van het eerste kwartaal! Als verkoopadviseur levert Eleni een constructieve bijdrage aan ons team. Op de werkvloer is ze erg empatisch, en oprecht geïnteresseerd daarnaast biedt ze een luisterend oor en kan ze het eigenlijk met iedereen goed vinden. Vanuit Unamic Maastricht is ze overgekomen naar Tilburg voor haar studie aan de Fontys. Haar collega’s uit MT waren zo erg over Eleni te spreken dat ik haar direct in mijn team wilde hebben. Binnen haar nieuwe woonomgeving had ze snel al een vertouwde baan. Genoeg lovende woorden over ‘ons’ Eleni. Aandachtpuntje is, proactief handelen en betrokkenheid. Door haar studie kan ik van Eleni niet de betrokkenheid verwachten welke ik van mijn fulltimers verwacht. Al met al een is ze een creatieve, gezellige en vlotte dame met een prima werkhouding met een duidelijk doel voor ogen!


Heden >>

Fontys Hogeschool - CO IEMES Evenementen en entertainment, als onderdeel van de creatieve industrie, zijn (communicatie)middelen met als doel mensen te vermaken, te laten ontspannen, te informeren of ertoe te bewegen om een bepaalde dienst of product te kopen. Maar wie verzint eigenlijk een evenement of een entertainmentproduct, die zogenaamde creatieve content? Binnen de nieuwe opleiding Communicatie – International Event, Music & Entertainment Studies (CO IEMES) ligt de nadruk op het bedenken van produkten voor de creatieve industrie.

Of je nou ieder weekend naar een feestje gaat, dagelijks muziek luistert, je favoriete programma’s op TV kijkt en eens in de zoveel tijd een theatervoorstelling bezoekt... Dit is gewoon de opleiding die je moet doen! Dat gevoel kreeg ik, toen ik op zoek was naar een opleiding, en deze tegenkwam op het internet. Ik dacht echt: “DIT IS HET!” En dat is het ook. Vanaf dag een heb ik me geen moment verveelt. Het fijne aan deze opleiding is, is dat je je creativiteit en ideeen in kwijt kun. Deze opleiding is zo breed en zelfs internationaal dat het perfect bij me past. Op Internationaal niveau hebben we nog niks bereikt, maar mijn doel is om meteen in het buitenland op stage te gaan. Ik hoor in het buitenland, Nederland is voor mij te klein.


EME-branche >> D

e EME-branche is groeiende is heel erg breed en heeft je van alles te bieden. Om eerlijk te zijn heb ik geen zin om een saai kantoorbaantje te nemen waar ik geen plezier aan heb. In het verleden heb ik diverse baantjes gehad waarbij ik in de zomers full-time werkte. Dit was zooooooo saai!! Ik kan me niet voorstellen om werk te doen waar je je niet prettig bij voelt en je passie niet in kwijt kunt. Wat is er nou leuker dan 40 uur in de week iets te doen waar je echt van houdt? Waar je hartje naar verlangt? Waar je je creativiteit in ideeen in kwijt kan? Voor mij is dit de EME-branche. Het organiseren van events tot het maken van een nieuwe productie voor een TV-zender. Maar wat ik nou echt, echt, echt zou willen…. Mijn eigen TV-programma in Amerika!

Soms vraag ik me af: “Is dit niet een onbereikbare droom?” Dan kan ik beter hier ergens in Hilversum een baantje zoeken en zo proberen om eerst Nederland te veroveren. Maar dat wil ik niet. 1. Omdat ik al redelijk op leeftijd ben wanneer ik mijn HBO-diploma op zak heb 2. Waarom zou ik niet mijn droom achterna gaan en er alles aan doen om mijn doel te bereiken? Wat heb ik te verliezen? Het is wel lastig, want een andere passie van mij zijn Events. Niet alleen het bezoeken maar ook het organiseren zelf.

Oprah is een van me grootste (internationale) voorbeeld. Zij heeft hard moeten werken voor hetgene wat ze nu bereikt heeft. En ik geloof erin dat als ik me er voor 200% inzet en vertrouwen in mezelf heb dat ik het ook kan maken! Het gaat me niet eens om de roem, maar juist dat je mensen kan inspireren met de onderwerpen die je tijdens de show bespreekt.


>> Entertainment

De afgelopen jaren zijn er veel veranderingen opgetreden rondom de entertainmentindustrie.

Door de jaren ontstaan in iedere branche nieuwe ontwikkelingen en verschuivingen. Maar de entertainmentindustrie ondervindt op dit moment veel ontwikkeling. Hierdoor moeten ze nieuwe manieren van marketing bedenken en het in de markt zetten van een product om staande te blijven. Ik doe vaker onderzoek naar nieuwe trends binnen de Entertainment en Event branche. Wat mij opvalt is dat de trend, digitalisering enorm aan het groeien is. Tegenwoordig kun je alles via het internet doen. Hieronder wordt deze trend uitgelegd: Digitalisering: dit heeft de afgelopen 20 jaar plaats gevonden. Een opvallend aspect is dat dit begonnen is bij “sex”. Sex maakte digitalisering verspreid mogelijk. Waarop vervolgens snel de muziek volgde. 
De media is compleet veranderd, dit ook mede door de digitalisering, de opname techniek is helemaal veranderd. Dit heeft de platenindustrie beïnvloed. De problemen zijn voornamelijk te vinden op het gebied van downloaden en het beschremen van auteursrechten. De regels hierover zijn niet duidelijk in de nieuwe media. De muzieksector heeft op dit moment dus nog moeilijkheden met het inspelen op deze veranderingen. Dit is ook de reden dat er veel ophef is rondom de dowloadprogramma’s. En het feit dat Pirate Bay een tijd geleden veoordeeld is voor het weggeven van gratis muziek.
 De basis van deze veranderingen zijn voornamelijk de computer. De vorige generatie is niet opgegroeid met de computer. Dit geldt het zelfde voor de telefoon. Op dit moment haalt de vorm het van de inhoud, kritische pers wordt beïnvloed door de marketingmachine achter het werk.

Er kwam minder onderscheid tussen kwaliteit en prijs. 
Er zijn tegenwoordig bijvoorbeeld eigenlijk geen slechte laptops meer die geproduceerd worden, geen slechte mobiele telefoons die gemaakt worden, etc. Er is dan ook een hoge kwaliteit en minder prijsconcurrentie. 
In de huidige situatie is merkbeleving de meest voorkomende concurrentie. Dit is een merkenalfabet, hiermee kan je zien dat je aan een letter al kan zien welk merk het is. En hoe belangrijk een merk dan ook is.
Je kan tegenwoordig ook al vrienden worden met merken, bijvoorbeeld op Hyves.


Entertainment >>

Profesionalisering: de entertainmentbranche professionaliseert. Onder de professionalisering verstaat men, dat de structuur duidelijkers is. . Bijvoorbeeld: het promoten van muziek.Hierbij gaat het om het aansturen, controleren en evalueren van het creatieve proces. Maar er heeft ook een soort ˜verschraling’ plaatsgevonden. Vroeger was alles veel breder, de media is tegenwoordig enorm geformatteerd. Een bepaalde muziek hoort tegenwoordig bij een bepaalde zender. En daarbuiten doen ze niets. Hierdoor komen veel subgenres niet aan de bak binnen de media.
Echter door verhoging van de digitalisering van de merkbeleving ontstaat er een professionalisering van de entertainment.

Om zo een betere concurrentiepositie te verkrijgen. Dit zie je ook in het feit dat er steeds meer bedrijven een samenwerkingsverband aangaan, om zo een sterkere positie binnen de entertainment markt te krijgen.

Branding: merken proberen langs de weg van de entertainment bekend worden bij hun publiek. 
3 belangrijke voorbeelden hierbij van zijn de samenwerking tussen Sony Ericson en een Bond film, Ebay met een autosite en Gamegrid met Fort. Dit alles zorgde voor branding. Er ontstaat een nieuwe aanpak van marketing binnen de entertainment sector. Voor distributeurs, uitgevers, agenten, managements en artiesten is het door die digitalisering moeilijker een publiek te interesseren voor hun projecten.

Marketing is hierdoor een steeds belangrijkere rol gaan spelen. De consument heeft tegenwoordig de gedachte dat entertainment gratis moet zijn. Hierdoor ontstaat de nieuwe rol van de entertainment sector. Er ontstaat het nieuwe model wat betreft de rol van de entertainment sector. De nieuwe rol wordt ingevuld door entertainment te matchen aan merken. Entertainment heeft alle elementen in zich om de emotionele waarden van een merk tot leven te brengen. Dit wordt ook wel cross marketing genoemd. Het ontstaan van de experience economy. De huidige generatie vindt dat alles leuk moet zijn. En vindt de beleving van entertainment steeds belangrijker worden. Zo gaat het hierbij niet meer om een rationele benadering maar meer om gevoel en emotie. De nieuwe technologische mogelijkheden. Dit maakt marketing nog belangrijker. Maar biedt ook nieuwe kansen. Enkele belangrijke technologische veranderingen zijn voornamelijk: de smartphones, mini laptops, streaming (voorbeeld: uitzending gemist) en VOD (video on demand). Op dit moment is de Muzieksector, qua omzetcijfers, een dalende sector, daarentegen blijft de gamingindustrie alsmaar groeien en is de film industrie vrijwel gelijk gebleven. Met een totale omzet in deze sectoren van 79,5 miljard.


>> Event In het eerste blok van dit schooljaar kregen we een super tof project. We moesten een evenement organiseren waarbij we al onze familie, vrienden en kennissen mochten uitnodigen om kennis te maken met onze opleiding. We zijn in het diepe gegooit! Geen budget, geen aanwijzingen‌ we moesten het helemaal zelf doen. Maar hoe?!? Gelukkig had ik een erg leuk projectgroepje waarmee de samenwerking vlekkeloos verliep. Niemand had eigenlijk ervaring met het organiseren van een evenement dus het was voor ons allemaal een uitdaging. Omdat ik vaker naar evenementen ga wist ik zo ongeveer wel welke richting we op moesten. Maar wat moet je zonder geld?! Hoe gaan we dit in godsnaam betalen? Sponsoren zoeken! Onze allereerste sponsor was mijn vader. Hij heeft zijn eigen distributie bedrijf voor gekoelde etenswaren. Gelukkig kon hij het eten sponsoren en konden we in iedergeval onze gasten voorzien van een lekker hapje. Maar goed, we hadden nog helemaal geen concept bedacht. We waren vrij in hoe we de avond gingen invullen, maar het moest wel EME gerelateert zijn. Het eerste wat in me opkwam was natuurlijk een TV-programma. Mijn idee was om tv-programma te maken waarbij het publiek geinformeerd wordt over de EME-branche. Er zou een presentator aanwezig zijn die gasten uit de branche zou uitnodigen om daar iets over te vertellen.

Dit idee hebben wij ook uitgewerkt. Het programma heette: Sparkling Diamonds! We hebben voor deze naam gekozen omdat we er een thema aan wilden koppelen. Het thema was burlesque, tevens ook weer mijn idee. Sparkling Diamonds komt van de film Moulin Rouge, waar ik zo’n enorme fan van ben! Anyway, we hadden een concept, een thema, en een sponsor. Maar hoe verder? We gingen de avond helemaal uitstippelen en ondertussen zoeken naar een locatie. Uiteindelijk hebben we de perfecte locatie gevonden bij de oom van een projectlid. Hij heeft een kantoor in Heerle dat bestaat uit 2 delen. Het voorste deel is de ingang met een mooie trap in het midden, het tweede deel is een showroom waar zijn designs in staan. Ideaal voor ons idee. We konden de gasten in het eerste gedeelte opvangen en de tv-show in het tweede deel houden. Zo konden we deze twee ruimtes gescheiden houden. Verder wilden we het allemaal creatief laten uitzien en ik kwam weer met het geweldig idee om de programma boekjes in de vorm van een waaier te maken. Zwarte waaiers, met goude glitters en goude letters, rode waaiers met goude glitters en zwarte letters. Dit is natuurlijk de burlesque stijl. Om de locatie ook een beetje mooi aan te kleden hebben we rode folie om de lampen gedaan, waardoor het een mooie rode gloed kreeg. Als je buiten langsliep zag het er wel uit als een bordeel, maar dat is burlesque ook een beetje, toch?


Om het nog mooier te maken heb ik nog een zangeres kunnen regelen die bij de ingang in een mooi burlesque pakje liedjes kwam zingen. Ik kan je vertellen, het was FABULOUS! Op de avond zelf was ik wel zenuwachtig, want dit was de eerste keer dat ik een tv-show ging nabootsen. Ik heb de hele avond gepresenteert en wanneer je ouders in het publiek zitten en je met een big smile aankijken, knijp je hem toch wel. Om jullie een beeld te geven van hoe de avond precies verliep….. De mensen werden ontvangen in een hal in volledige burlesque sfeer! We boden ze hier een drankje aan en een programmaboekje ( in de vorm van een waaier). In deze aankomsthal werd door Jaimy Kisters ( kandidaat popstars 2009 ) live burlesque liedjes gezongen. Vóór binnenkomst in de “tv studio” legden we het programma uit. Na het programma konden de gasten naar de tv-studio. Iedereen werd gevraagd om de telefoons uit te zetten en te klappen zodra de gasten binnenkwamen. Vóórdat we live gingen, ging ik, als hostess, uitleggen hoe de avond er ging uitzien. Vervolgend warden de gasten voorgesteld.

De show ging van start. Vooraf werd er een introfilmpje getoond. Zoals in iedere show wordt er afgeteld door de regisseur voordat we live gaan. De gasten warden een voor een uitgenodigd op de bank. We begonnen met branche Gaming, die door Ron van Iersel werd uitgelegd. Hierna was de branche Muziek, die door Esmee en Fabienne werd toegelicht. PAUZE In de pauze werden drankjes en hapjes aangeboden. Na 20 minuten pauze, begonnen we weer met de show. De regisseur telde weer af en waren weer live. De host heette iedereen weer welko. Daarna kwam de branche entertainment (tv-film-theater), door Esther en Nastasja en als laatste de branche event, door Suzanne. Toen deze waren geweest werd het slotwoord door de mij gehouden en ik vertelde dat er nog een verrassing lag onder de stoelen van het publiek, namelijk een goodiebag (dit is zo Oprah). Na de show kon iedereen nog een drankje doen, ze kregen zelfs nog een toetje die wederom gesponsord werd door mijn vader.


>> Column

Een uitverkochte Solar zorgde voor sensatie De zon schijnt, de camping is open en er staan duizenden mensen in de rij. Dit moet het begin zijn van een geweldig weekend. Het is ongelooflijk hoeveel mensen zo vroeg aanwezig zijn en zo snel mogelijk hun tent willen opzetten om dit weekend helemaal los te gaan. Dit is het 6e jaar dat Solar festival zich plaatsvindt. Het begon in 2005 met maar liefst 2.000 bezoekers. Nu, 5 jaar later zijn dit meer dan 20.000! Solar wordt gehouden in Roermond – de Weerd Maasplassen. Hier hebben ze de ruimte voor een grote camping en een terrein waar alle DJ’s komen draaien.

House, Techno, Electro, Pop en HipHop zijn de muziekstijlen die je voorbij zult horen komen. Voor ieder wat wils dus. Ieder jaar lukt het de DJ’s weer om iedereen op zijn kop te zetten. Grote namen zoals; Sef, Jiggy Djé, Bloody Beetroots, Chris Liebing, La Fuente, Roog, Funkerman, Nobody beats the drum en Joost van Bellen hebben al hun muzikaliteit en gekkigheid op het spel gezet en dit overgebracht aan de bezoekers. Solar staat voor muziek, creativiteit en jezelf laten zien aan de rest van de mensen. Als je rondloopt zul je de meest bizarre dingen zien en meemaken. Dingen die je in je alledaagse leven niet snel zult tegenkomen. Dit maakt Solar zo bijzonder. Iedereen is vrij om te doen en te zijn wie je wilt zijn. Net zoals de voorgaande jaren waren er dit jaar hele bijzondere en creatieve dingen te doen. Bodypaint, massages, knuffelen, hoeden


Studeren en thuis wonen voordeliger Veel studenten wonen op kamers. Een hele uitdaging natuurlijk want dit gaat heel veel geld kosten. Maar hoe zit het met de studenten die wel nog thuis wonen? Hebben zij het financieel echt zo veel beter? Of maakt het gewoon niks uit? We hebben een 22-jarige studente die nog thuis woont gevraagd hoe zij het ervaart. Uit verschillende vragen kon ik opmaken dat ze geld niet belangrijk vindt. Geld komt en gaat en je moet je daar niet druk om maken. Echter, geld heb je nodig om te kunnen overleven en daar kan niemand omheen. Sinds een maand heeft ze geen bijbaantje meer. Dat merkt ze toch wel aan de kosten die steeds bijkomen.

Interview >>

Haar portemonnee raakt steeds leger

en de rekeningen stromen binnen. Ze is wel actief op zoek naar een nieuw bijbaantje anders komt ze niet rond. Omdat ze ook erg veel van reizen houdt gaat haar meeste geld daar toch aan uit. “Ik vind het belangrijk om te relaxen en geef daar erg veel geld aan uit”. Daarom is het toch wel belangrijk om genoeg geld te verdienen en naast je vaste lasten nog leuke dingen te kunnen doen. Ik vroeg aan haar wat ze dan doet als ze tekort komt, waarbij zij antwoorde: “Dan vraag ik mijn ouders of ze mij geld kunnen lenen”. Zo makkelijk gaat het dus als je nog thuis woont. Omdat ze nog thuis woont, heeft ze wel nog haar ouders die haar kleren en elektronica kunnen kopen.

En als ze moet gaan bezuinigen doet ze dat op de uitjes met haar vriendinnen. Verder heeft ze een studentenrekening bij de bank waarbij ze 1.000,- euro in de min kan staan. Dus wanneer ze het echt moeilijk heeft en haar ouders niet kunnen/ willen helpen, kan ze toch nog wat lenen bij de bank. Ook bij de DUO leent ze een klein bedragje per maand om zo rond te kunnen komen. Sparen doet ze nog lekker ouderwets, met de spaarpot. Wanneer ze een leuke vakantie geboekt heeft dan gooit ze die pot lekker vol tot de dag dat ze vertrekt. Dat betekent dat ze nu heel snel weer een bijbaantje moet vinden om in de zomer lekker lang op vakantie te kunnen.


>> Zij over mij Zo’n 8 jaar geleden heb ik Eleni leren kennen, het is allemaal begonnen op de middelbare school. We konden elkaar al van zien maar nooit persoonlijk, totdat we beide waren uitgekozen om mee te lopen aan een modeshow. Omdat we ieder weekend moesten repeteren trokken we al veel met elkaar op, al snel werd duidelijk dat het heel goed klikte tussen ons en ontstond er een goede vriendschap. We waren onafscheidelijk van elkaar, kwamen veel bij elkaar thuis en kon me geen dag voorstellen zonder met haar gesproken of gezien te hebben. De band die we gecreëerd hadden werd telkens sterker,ook met zijn ups en downs aangezien we veel met elkaar gemeen hebben. Ik kan met alles bij haar terecht of het nu over jongens gaat of over wat ik moet aantrekken of het nu midden in de nacht of ’s ochtends heel vroeg is, ze staat altijd voor me klaar. No matter what! Eleni is een echte vriendin waar ik zelfs de keiharde waarheid van kan verdragen, die mijn negatieve eigenschappen verbeterd door advies te geven en heel goed naar me te luisteren. Ze is een harde werker waar ik veel respect voor heb, een echte doorzetter waar menig mens jaloers op mag zijn. Ze is van alle markten thuis, of het nu een horeca , kantoor- of buiten baan is , Eleni staat overal open voor en wil graag nieuwe dingen proberen.

We hebben altijd nog geen 5min van elkaar af gewoond , sinds 2011 is ze verhuisd.. wel 100km verderop. Ik zag haar bijna iedere dag, gezellig opstap in de weekenden of gewoon een avondje chillen, maar ondanks dat ze nu niet meer dagelijks voorbij kan komen om even gezellig te kletsen (wat ik overigens heel erg mis!) is er niets veranderd aan hoe ik over haar denk en wat ik voor haar voel als m’n beste vriendin. Ik prijs me gelukkig dat ik haar heb leren kennen en hoop nog vele jaren met haar door te brengen. Kan me geen leven zonder haar voorstellen !!


Zij over mij>> Mandy: Hoe ik Eleni heb leren kennen? Het was in 2009 op Solar festival. Ik was daar met vrienden en zij ook. Vrienden van ons kenden elkaar en zo kwamen we dus bij elkaar te staan op de camping. We gingen samen naar het terrein om te feesten. Na solar hebben we vaker met elkaar afgesproken met een paar meiden en zo werden we steeds betere vriendinnen. Ze is een hele open, spontane meid. Altijd in voor nieuwe contacten maken met mensen en dit doet ze ook vaak zonder problemen/ moeite. Eleni is een hard werkend persoon! Als ze een doel voor ogen heeft gaat ze er ook voor ook al moet het door gaan tot in de late uurtjes. Ze staat graag in het middelpunt maar op een leuke en positieve manier. Ze is altijd in voor lol en feesten. Persoon die je kunt vertrouwen, iemand waar ik graag heen ga als er iets is of kwijt moet. Ze geeft je altijd wel raad en als ze het even niet weet stelt ze je gerust en probeert je weer op te peppen. Een loyale en

Sharona: Ik ken Eleni al 10 jaar. Ik heb haar leren kennen via andere vriendinnen. Het eerste moment dat ik haar wat beter leerde kennen wist ik al meteen dat het uit zou bloeien tot een mooie vriendschap. Ze heeft een energieke, stralende persoonlijkheid en is niet bang om haar mening te geven. Na 10 jaar zijn we nog steeds beste vriendinnen, in goede en in slechte tijden. Ik kan bij haar terecht met alles wat me dwarszit, ze probeert me hier dan altijd mee te helpen. Ik kan natuurlijk ook alle leuke dingen met haar delen. Wat ik dan zeer op prijs stel is haar reactie, ze is een van de weinige mensen die ik ken die oprecht blij kan zijn voor een ander persoon en andere personen ook de mooie dingen in het leven gunt. We hebben samen al veel meegemaakt, doen samen leuke dingen, gaan naar festivals en noem maar op. Ze betekent heel veel voor mij en ik waardeer haar enorm. Ze is voor mij mijn grote zus die ik nooit heb gehad. Ik zou ook echt niet weten wat ik zonder haar zou moeten in mijn leven.


Magazine - Co Iemes - Copywriting & Media Design  
Magazine - Co Iemes - Copywriting & Media Design  

In opdracht van het Fontys Hogeschool

Advertisement