Page 1

Hjelpekorps

Uniformering AUGUST 2019 - rev. 3


Hjelpekorps KJÆRE HJELPEKORPSER Nå er endelig tiden kommet hvor ny leverandør er på plass, og det blir snart mulig å kjøpe de nye uniformsplaggene. Gjennom den nye avtalen har Røde Kors én leverandør på alt til Røde Kors Hjelpekorps’ arbeidsuniform. Jakker, bukser og piquet vil i tillegg leveres i både herre- og damemodell. Til forskjell fra tidligere er det nå leverandøren som har ansvar for at det alltid er tilgjengelig utstyr i nettbutikken. I en overgangsperiode vil ikke alt være tilgjengelig, men fra høsten av vil alt utenom skallbekledning være tilgjengelig. Estimert tidspunkt for tilgjengelighet finner du under hvert produkt. I brosjyren ser du alle produkter som inngår i det nye uniformskonseptet. Alle plagg har beskrivelse om kvaliteter og priser. Det er også satt en dato for når plagget blir tilgjengelig for kjøp. Vær oppmerksom på noen av produktene kan være under utvikling. Dette er kun små detaljer og forbedringer, men kan bety at bildet du ser i dag kan avvike litt fra hvordan plagget kommer til å se ut når du får det tilsendt. Når du bestiller en vare får du tilsendt en bekreftelse som inneholder sporing. Du kan til enhver tid holde deg oppdatert på hvor varen er. Elements benytter Bring som leverandør. Du vil også få en mulighet til å bestille via «click&collect». Det betyr at dersom du har en Sport Norge eller Sport Outlet butikk i nærheten, kan du plukke opp varen direkte i butikk. Du vil da få beskjed når varen er klar for henting. Alle plaggene bygger på etablerte modeller hos Elements, men har blitt modifisert til å svare til hjelpekorpsets behov. Plaggene er derfor ikke lik de samme modellene du finner i butikkene til Sport Norge. På bakgrunn av dette vet vi mye om kvaliteten. Røde Kors og Elements har jobbet sammen for å spesialtilpasse kolleksjonen for Røde Kors Hjelpekorps. De som har jobbet med dette har vært utpekt av Landsråd Røde Kors Hjelpekorps, og har gjort en veldig god jobb med å dele av sine erfaringer. Elements har stilt sine designere til disposisjon, og sammen med Røde Kors klart å komme frem til veldig gode og funksjonelle plagg. Brosjyren er satt sammen slik at du enkelt skal forstå det nye uniformskonseptet. Vi håper dette hjelper deg med å bruke arbeidsuniformen i henhold til gjeldende uniformsreglement.

2

Leder av Landsråd Røde Kors Hjelpekorps


INNHOLD Standard arbeidsuniform Skallbekledning 4 Softshelljakke 6 Mellomlagsjakke 8 Piquet, bukse og shorts

10

Arbeidsuniform beredskapsambulanse Arbeidsuniform beredskapsambulanse 12 Refleksvester og regntrekk Refleksvester 14 Regntrekk 15

Om Elements Production

16

3


Røde Kors Hjelpekorps Standard arbeidsuniform

Gore-Tex C-KNIT™ jakke og bukser Nytt Gore-Tex-materiale som gir økt bevegelighet og komfort, minimum 28.000 mm vannsøyle.

Stuasete GTX jakke kr 1775,Leveres fra medio november.

Trollsteinseggi GTX bukse kr 1150,Leveres fra medio november.

Higravtindan Bib kr 1350,-

4

Leveres fra medio desember.

Alle priser er inkl. mva.


SKALLBEKLEDNING

Skallbekledning består av rød jakke og sort bukse i Gore-Tex. Det er to skallbukser tilgjengelig, en høy bukse med seler (Bib) og en lav bukse. Plagget blir ikke uniformert, men jakken har borrelåsfeste for uniformsmerker. Plaggene kan avuniformeres og brukes sivilt. Både jakke og bukse er permanent vind- og vanntett med Gore-Tex C-KNIT materiale. Gore C-KNIT er inntil 15% mer ventilerende og inntil 10% lettere enn andre Gore-Tex produkter. Materialet sørger for at fuktighet holdes ute og kombinert med maksimal pusteevne gir dette det høyeste beskyttelsesnivået, uansett vær. Enten om du står hele dagen i skibakken eller om du er på lange turer på fjellet, til fots eller på ski, så er disse plaggene det ideelle valget.

Stuasete Gore-Tex C-KNIT jakke er en solid, vanntett og funksjonell

skalljakke med 3L Gore-Tex C-KNIT som gir maksimal komfort og sikrer en balansert kroppstemperatur, selv under krevende forhold. Jakken har store brystlommer plassert slik at de ikke vil være i konflikt med eventuelt sekk og hoftebelte. Hetten er hjelmkompatibel og har høyt panel i front som beskytter i dårlig vær. Lange glidelåser under arm sørger for god ventilasjon også med sekk. Vannsøyle: 28.000 mm.

Higravtindan Bib bukse har 3L Gore-Tex C-KNIT materiale på innsiden.

Gore C-KNIT materialet  gir en usedvanlig smidig, støyfri og behagelig bukse. Av tekniske løsninger kan det nevnes høyt liv med elastiske seler, gode lommer og vanntette glidelåser. Buksen har lang glidelås i siden for ventilasjon og tilpassning til ulike typer fottøy. Higravtindan Bib har også innsydde gamasjer samt forsterkning på innside av ankel. Vannsøyle: 28.000 mm.

Trollsteinseggi bukse har 3L Gore-Tex C-KNIT materiale på innsiden. Gore-Tex C-KNIT er inntil 15% mer ventilerende og inntil 10% lettere enn andre Gore-Tex produkter. Gore-Tex C-KNIT materialet gir en usedvanlig smidig, støyfri og behagelig bukse. Av tekniske løsninger kan det nevnes velcrojustering i linning, gode lommer med vanntette glidelåser og lang glidelås i siden for ventilasjon og tilpassning til ulike typer fottøy. Vannsøyle: 28.000 mm.

Jakken blir levert med Røde Kors-patcher til armene. Disse blir levert i en hendig bomullspose som bevarer borrelåsen når merkene ikke er i bruk. Når du bruker jakken privat, er det bare å fjerne merkene på armene. Obs! Bruk av uniformsmerker kan kun kombineres med sort bukse og andre uniformsplagg.

5 Alle priser er inkl. mva.


Røde Kors Hjelpekorps Standard arbeidsuniform

Softshelljakke kr 285,-

Leveres fra medio oktober.

6 Alle priser er inkl. mva.


SOFTSHELLJAKKE

Shoftshelljakken har påsydde uniformsmerker, hemper for distinksjoner, logo på brystet og teksten "Røde Kors Hjelpekorps" på rygg. Jakken har også borrelås på brystet hvor du kan merke jakken med INSTRUKTØR, dersom du er ute og holder kurs. Jakken benyttes med sort uniformsbukse. Softshelljakke Slitesterk, vindtett og vannavvisende uniformsjakke med hemper for distinksjoner på skuldre og borrelås på brystet for eventuelt bruk av INSTRUKTØR-merke. Stikklommer i sidene og velcrostramming rundt håndledd.

7 Alle priser er inkl. mva.


Røde Kors Hjelpekorps Standard arbeidsuniform

Røde Kors Skarven kr 335,Jakke isolert med Thinsulate™-materiale. Varmt mellomlagsplagg som også kan brukes som løs jakke. Leveres fra medio oktober.

8 Alle priser er inkl. mva.


MELLOMLAGSJAKKE Denne jakken er fôret med Thinsulate™-materiale. Plagget blir ikke uniformert, men jakken har borrelåsfeste for uniformsmerker. For å unngå for mye støy ved bruk av hette, er det valgt et annet materiale på denne. Ripstop-materiale: Vannsøyle 5.000 mm. Plaggene kan avuniformeres og brukes sivilt. Jakken benyttes kun med sort uniformsbukse. Skarven jakke er en utmerket mellomlagsjakke som bygger lite. Jakken er isolert med Thinsulate™-materiale. Denne vatteringen gir svært høy isoleringsevne selv med tynne lag. Jakken har partier i siden og under armene i elastisk materiale. Dette gjør den svært komfortabel og bevegelig i bruk, også under skallbekledning. Jakken har god hette, to lommer med glidelås på hoftene og innerlomme med glidelås. Ytterstoffet i jakken har vanntett og ventilerende coating.

Jakken blir levert med Røde Kors-patcher til armene. Disse blir levert i en hendig bomullspose som bevarer borrelåsen når merkene ikke er i bruk. Når du bruker jakken privat, er det bare å fjerne merkene på armene. Obs! Bruk av uniformsmerker kan kun kombineres med sort bukse og andre uniformsplagg.

9 Alle priser er inkl. mva.


Røde Kors Hjelpekorps Standard arbeidsuniform

Røde Kors piquet - kr 85,-

Piquet kommer ferdig merket. Leveres medio september.

Røde Kors Vangen bukse - kr 275,Kraftig softshellbukse. Leveres medio oktober.

Røde Kors Vangen shorts - kr 250,Kraftig softshell shorts. Leveres fra medio oktober.

10 Alle priser er inkl. mva.


PIQUET, BUKSE OG SHORTS I tillegg til en av jakkene, brukes det her piquet og sort softshellbukse eller softshellshorts. Buksen og shortsen har store, gode lommer. Bukser og shorts kommer uten refleks, slik at du enkelt skal kunne finne en annen sort bukse, dersom ingen av alternativene som er tilgjengelig her, passer for deg. Vær bare oppmerksom på at sort dongeribukse eller sort «dressbukse» ikke aksepteres som uniformsbukse til arbeidsuniform. Piquet kommer ferdig merket, slik som bildet viser. Piquet er et uniformsplagg, og skal bare brukes med sort uniformsbukse/shorts. Vangen bukse i softshell er slitesterk, vannavvisende og vindtett. Materialet er forsterket på knær og bak, og har 4-veis stretch som føles behagelig på og gir full bevegelighet. Buksen har 4 praktiske lommer for oppbevaring, og elastiske felt i livet som utvider seg automatisk ved behov. Dette er praktisk når du jobber på bakken eller ved annet feltarbeid som innebærer mye bevegelse. Løsningen minimerer også friksjon mot hud ved bæring av sekk. Buksen har lange 2-veis glidelåser på hver side for god ventilasjon.  Gamasjekrok som kan gjemmes i garasje og reguleringsmulighet rundt ankel er andre smarte detaljer på denne flotte turbuksen. Vangen shorts i 4- veis elastisk softshell materiale, er ventilerende og gir full bevegelighet. Elastisk strikk i linning og regulerbar velcro stramming gjør belte overflødig, noe som minimerer friksjon ved bæring av sekk. Buksen har en cargo lomme på lår og 3 lommer med glidelås som gir rikelig med oppbevaring.

11 Alle priser er inkl. mva.


Røde Kors Ambulanse Arbeidsuniform Beredskapsambulanse

Røde Kors Skarven Jakke - kr 335,-

Jakke med Thinsulate™-materiale. Varmt mellomlagsplagg som også kan brukes som løs jakke. Leveres fra medio oktober.

Røde Kors Piquet - kr 85,-

Piquet kommer ferdig merket. Leveres fra medio september.

Røde Kors ambulansebukse - kr 310,-

12

Kraftig bukse for helårsbruk. Leveres fra medio november.

Alle priser er inkl. mva.


ARBEIDSUNIFORM BEREDSKAPSAMBULANSE:

Denne uniformen består av rød skall-, isolasjons-, og softshelljakke, rød piquet og rød bukse. Piquet merkes med "Røde Kors Ambulanse" på rygg, men er ellers tilsvarende piquet i standard arbeidsuniform. Jakkene merkes med "Røde Kors Ambulanse" på rygg, og er ellers uniformert og priset som beskrevet ovenfor. Ambulansebuksen er rød og er satt sammen av de beste elementer av ulike uniformsbukser. Buksen har nøkkelfeste foran og radio-feste på siden. Den har gelputer i knepartiet som tåler knust glass og lignende. Buksen har også lomme med lett tilkomst plassert ved anklene. Ambulanse-bukse er produsert i tett samarbeid med brukerne. Formsydd fasong, innfelt elastisk linning med gummiering sikrer at buksen sitter godt på uansett arbeidsstilling. Forsterkning på knær beskytter mot skarpe gjenstander. Åpning med velcro lukking under kne for større bevegelighet. Praktiske lommer strategisk plassert, gir lett tilkomst til førstehjelpsmateriell. 3M refleks rundt ankler for bedre synlighet. OBS! Den reflektive funksjonen nedsettes på en tilsmusset refleks. Refleksens virkning reduseres etter 25 gangers vask.

13 Alle priser er inkl. mva.


Røde Kors Hjelpekorps Refleksvest

Refleksvest - kr 206,Kraftig refleksvest med 3M™ reflekser CE og Typegodkjent. 2 praktiske lommer med glidelås. 2 doble fester for samband, lommer for nettbrett og id-kort. Leveres fra medio oktober.

14 Alle priser er inkl. mva.


REFLEKSVEST OG REGNTREKK

Det er gjort endringer på refleksvestene, og vi har tatt utgangspunkt i skredvesten. Vestene leveres nå i tre størrelser og har en solid borrelås i sidene for tilpasning til alle størrelser. Forhåpentligvis finner alle vestene passelig og behagelig. Vi har valgt denne løsningen for at vesten skal passe sommer og vinter og uavhengig av hvor tykk eller tynn jakke en velger å ha under. Vestene kommer uten distingsjonshemper. Radiofestet er konstruert i cordura og vestene er avstivet i skulderparti for bedre å kunne bære vekten av terminalene. Vesten tilbys i gul, oransje og blå og kommer i følgende kategorier: • GUL Leder, nestleder, ambulanse og fagleder skred • ORANSJE Mannskapsvest hjelpekorps og under opplæring • BLÅ Observatør Regntrekk som passer til sekker med volum fra 30-50l. Regntrekket har strammemuligheter som gjør at de passer ulike størrelser. Elastisk stramming for bedre tilpasning. Åpning i nedre del av trekk gir mulighet for å tre hoftebelte gjennom, og dermed sikre at trekket alltid henger på ved bruk. Husk at en skitten refleks nedsetter refleksens funksjon. OBS! Etter 25 gangers vask reduseres refleksens effekt.

Regntrekk - kr 59,-

Regntrekk med reflekser 30-50L. Leveres fra medio oktober.

15 Alle priser er inkl. mva.


Elements Production er med stor sikkerhet Norges beste kompetansemiljø for merkevare- og designutvikling, produksjon, merkantilt salg og logistikk. Bedriften har over 20 års erfaring fra design, salg og produktutvikling av tekstil, sko, sport- og friluftsutstyr.

Å jobbe målrettet med bedriftens kvalitetssystem og prosesser for økt effektivitet og kundetilfredshet er noe vi har stort fokus på.

Elements Production produserer produkter og uniformer for blant annet Felleskjøpet, Equinor, Dyreparken, Apotek 1, Sport Norge, Sport Outlet, Tiny Trolls, Valland festdrakt, Floyd, Bekka Fashion og Sögne Home.

Vi knyttet til oss ECO House i Danmark som er spesialister rundt produktsikkerhet og sertifisering i prosessen mot ISO sertifisering som ble godkjent i februar 2019.

Kundemassen er spredt til både Sverige og Finland og vi har et tett og direkte samarbeid med våre produsenter.

16 16

I samarbeid med Røde Kors ønsker vi å utvikle det beste av produkter tilpasset hvert enkelt behov og samtidig utvikle en kolleksjon som alle skal være stolte å bære.


DESIGN EGNE MERKEVARER

DESIGN FOR EKSTERNE MERKEVARER

IMPORT OG EIERSKAP I ETABLERTE MERKEVARER

SALG SPORT

SALG BEDRIFT/PROFIL

SALG KONFEKSJON

17 17


Elements Production AS

Profile for Elements Production

Røde Kors Hjelpekorps_aug2019  

Røde Kors Hjelpekorps_aug2019  

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded