Page 1

THIS IS NOT AN ADVER TISEMENT THIS,IS.ME


w,ELCO.me NATUURLIJK ben je welkom om mijn magazine te lezen. Eigenlijk is het overbodig om dat te melden. Ik had het ook eenvoudigweg niet voor je kunnen neerleggen. Maar geef toe. Als jij je naam op zo’n manier kon verwerken, dan zou je het ook doen. Vanuit die gedachte heb ik dit hele magazine neergezet. Het bestaat een beetje omdat het moet, maar vooral omdat het kan. Omdat ik het kan. Omdat ik je iets wil laten zien. Wat ik je wil laten zien, dat ben ik zelf. Ik laat je zien wie ik ben, hoe ik ben. En wat ik maak. Vandaar ook de titel. This is not an advertisement. This is me. Of dit magazine een advertentie is of niet, is namelijk niet aan mij om te beoordelen. Dat moet jij doen, als lezer. Als de inhoud je bevalt, beval ik je wellicht. In dat opzicht is het een advertentie. Het kan ook zijn dat je het niks vindt, mij niks vindt. Dan heb ik niet gefaald in mijn streven. Dit is namelijk (g)een advertentie.

ELCO


my.future what.i.do my.inspiration my.identity my.answers

3 5 9 13 17 magazine,houdt.IN


odzakelijk kwaad. no n ee en og ijn m in is n re se vi Ad van iemand, die in Het betekent voor mij het helpen ergens uit te om t ef he g di no lp hu ie at tu si n zijn eige em, maar het le ob pr n ee s al et ni kt in kl t Da . komen atie’. staartje zit hem in ‘de eigen situ Iemand helpen vanuit zijn of haar eigen situatie vraagt namelijk een enorm aanpassings- en inlevingsvermogen. Het meest interessante aan mensen is dat ze allemaal verschillend zijn. In een adviessituatie is dit echter een feit dat het werk moeilijker maakt. Een ander, nog lastiger punt is dat degene die je wilt helpen misschien wel helemaal niet zit te wachten op een verandering. Dat klinkt raar, maar sommige mensen die je advies vragen gaan vervolgens protesteren wanneer je een verandering voorstelt.

|.PARADIGMA

Wil je deze paradigma’s, want zo heten ze in moeilijke taal, oplossen zul je van goeden huize moeten komen. Het gaat om het doorbreken van een aangewend of aangeleerd patroon, en die zijn zeer hardnekkig. Ik geloof dat ieder mens in principe vasthoudt aan eigen paradigma’s. Pas na een lange relatie, of die nou zakelijk of privé is, zullen mensen echt van inzicht veranderen en ‘aanvallen’ op de eigen kijk meer accepteren. Hierbij moet altijd sprake zijn van openheid en wederzijds respect. In een kortere zakenrelatie waarin een project snel gestart en geëindigd moet worden zullen paradigma’s altijd blijven meespelen

3

me,m


|LUISTEREN/COM .MUNICEREN

Een opdrachtgever wil serieus genomen worden, en zien dat je genoeg kwaIiteit in huis hebt om zijn probleem effectief te kunnen tackelen. Hierbij vind ik het belangrijk veel te vragen en uit hem te trekken. Liever teveel gevraagd dan te weinig: met veel vragen toon je interesse, geen domheid. Een heldere terugkoppeling is echter het allerbelangrijkst: heb je niet toevallig iets over het hoofd gezien, of niet goed begrepen? Goede communicatie lost al problemen op voordat je begint met het ontwerpen van een communicatiemiddel of –systeem!

|ONDERHAN DElEN/OVER .TUIGEN

Wanneer het niet direct lukt om de opdrachtgever voor je idee te winnen, zul je met hem moeten onderhandelen. In de praktijk zal er eigenlijk altijd onderhandeld moeten worden. Belangrijk is om hierbij open te staan voor de input van de opdrachtgever, maar ook te durven staan voor je eigen punten. Probeer hem er eens van te overtuigen dat jouw, misschien onorthodoxe aanpak beter is!

| FLEXIBEL/CREA TIEF

Een vormgever moet flexibel en creatief zijn. Een adviseur niet minder! Als adviseur geef je vorm aan een proces, aan een organisatie of aan een specifiek plan. Hiervoor moet je snel kunnen schakelen en je aanpassen aan veranderlijke omgevingen. In kunnen spelen op recente ontwikkelingen in het vakgebied is ook een belangrijke eigenschap. Persoonlijk ben ik bijvoorbeeld niet heel gecharmeerd van ALLE sociale media, maar wel van de mogelijkheden die deze platformen bieden voor zowel persoonlijke als professionele communicatie. In mijn optiek moet je je als adviseur niet laten leiden door persoonlijke do’s en dont’s, maar altijd kijken naar waar kansen liggen.

my.ANSWERS

4


soci Als mens ben je maa anderen veranderen ĂŠcht zo. Niemand is van vele anderen. En Zelf heb ik daar geen hebben en hun juiste gelukkig mens noem Wat dat betreft ben i mensen die mij met z Zij op mij. Sta jij er niet tussen?

Me.

5


ial,i.DENTiTY kbaar. Je bent geen vaststaand ego. Je verandert jezelf, en jou. Het voelt vast raar dat toe te moeten geven, maar het is helemaal zichzelf, iedereen is een verzameling fragmenten anderen bevatten fragmenten van jou. moeite mee. Als je de juiste mensen om je heen mag fragmenten meepikt, dan mag je jezelf gerust een en. k zo’n iemand. Links zie je foto’s van een aantal ’n allen maken tot wie ik ben. Ik kan op ze rekenen.

Voel je niet tekortgedaan. Everybody changes.

6


7

creative,i.DEN


Sommigen zeggen over creativiteit: je hebt het, of je hebt het niet. Ik geloof dat ieder mens creatief is. Van kunstschilder tot

boekhouder. Stiekem heeft ook iedereen een mening. Men vindt iets lelijk, of men vindt het mooi. Hier laat ik je zien wat mij

NTiTY

op straat opvalt. Dat helpt mij. Mijn omgeving legt de basis voor mijn creativiteit.

8


Inspiratie groeit niet aan bome n? Wat een saaie gedachte. Waarom eigenlijk niet? Inspiratie is overal waar je het wilt zien. Ik laat mezelf ins pireren door alles om me heen. Mooie dingen zijn heus leuk. Maar ook saaiheid en lelijkheid inspireren mij. Inspiratie schuilt in de alledaagse saaiheid. En kij k af en toe goed naar iets lelijks. Daar steek je wa t van op.

Doemijdama.

Maar niet alleen kijken inspireert, ook lezen en luisteren kunnen je in een bepaalde richting helpen. Hiernaast heb ik een inspirerende, ietwat melancholische tekst van de Nederlandse formatie Blaudzun afgebeeld. Alleen al de eerste zin zegt voor mij al genoeg. Luister eens naar het album “Seadrift Soundmachine”, en geniet met mij van deze “soundtrack voor op een zinkend schip”.

dzun Blau Midnight Room


put the

screen

off you will see so much bet ter summer nights won’t ch

we

were

alive

ange

our weather

how we took flight how many

lovers

in the midnight room how many lovers are gonna heed the call how many lovers in the mid night room havanna white, blue and brickstone walls havanna white, blue and brickstone walls will fall

put the

scream

off

you will hear so much better

city lights oh oh ooh

fight

have changed

your feathers

to end all fights

how many lovers in the midnight room how many lovers are gonna heed the call

how many lovers in the midnight room havana white, blue and brickstone walls havana white, blue and brickstone walls havana white, blue and walls will fall will

fall..

brickstone


“ effe wat anders.

beeld kan


“

je tot rust doen komen..

..vooral het maken ervan


13 Mijn grootste hobby is fotografie. Vandaar dat ik je op de vorige pagina’s even tot rust liet komen met een beeld uit de natuur. Voor zulke beelden moet je vroeg uit bed. Daar ben ik niet altijd voor te porren. En bijna iedereen zegt dan wel ‘moooi’, maar niemand geeft je er een stuiver voor. Daarom fotografeer ik ook feestjes, auto’s en bedrijven. Een hele kleine impressie van mijn allround fotowerk geef ik op de volgende pagina’s. Op deze pagina’s laat ik je een paar grafische ontwerpen van mijn hand zien. Want echt, dat vind ik ook heel leuk. En warm. En droog.

what kaartje e t i s i v Logo en oto.com tyf 247Par

Flyers en pos ter FRIS


t,i.DO

14


what,i.SHOOT

15


Ik wil je nog zoveel meer laten zien. Kijk eens op www.elcovandermeer.com

16


future,i.ME ik ben eigen baas

ik ben gelukkig ik heb een lieve vriendin n e e n i n o ik wo

e s u o h t n mooi pe

0 5 2 s n e t s n i m mijn auto heeft

17


Op het moment dat ik dit schrijf ben ik 21 jaar oud. Zonder erbij stil te staan dat ik hier, nu, geschiedenis schrijf, denk ik na over mijn toekomst. Niet geheel vrijwillig. Er bestaan fijnere dingen. Niets is namelijk zo onzeker als dat. Wie zegt me dat alles goed komt? Soms droom ik erover. Maar meestal, meestal roept het vragen op. En alles blijft onduidelijk.

OF

NIET

Maar niet getreurd, ik heb ze: net als iedereen. Toekomstwensen, -dromen en -visies. Deze heb ik verspreid over deze pagina. Hoe leuk, onbenullig, spannend of uitdagend ook: centraal staat het grote blauwe blok. Je eigen toekomstman-met-de-hamer. Want je kunt dromen en wensen, maar het komt niet altijd uit. Maar kijk eens met mij uit over het dashboard van de DeLorean. 88 miles per hour.

GO.

ik reis de wereld ov

er

ik ben gez

ond

pk

mijn vrienden blijve

n mijn vrienden

het leven is mooi

18


e,XI.t

this is not an advertisement this is me

gain ’ star a n i y a l p o, Here I g , turn the page o Here I g een magazine van en over elco van der meer elco@elcovandermeer.com www.elcovandermeer.com

thisismehanze - this,is.ME MAG  
thisismehanze - this,is.ME MAG  

this,is.ME MAG. Een magazine door mij, over mij. thisismehanze #thisismehanze

Advertisement