Page 1

OCTUBRE 12

OCTUBRE 12

Núm. 403

CONEGUEM-NOS

EL CENTRE EN IMATGES La fotografia d’aquest mes ens mostra l’Orfeó Vicentí d'El Centre Catòlic de Sant Vicenç dels Horts, en un estudi de Ràdio Espanya, a Barcelona, el 7 de gener del 1940, nou mesos després d’haver acabat la guerra civil espanyola. La gent, cansada de la repressió i de la por que havia passat durant els tres anys de guerra, es va llançar a la restauració de les activitats culturals que havien viscut anteriorment a la contesa; una d’aquestes activitats, l’Orfeó Vicentí, que va ressorgir, segurament, amb algunes baixes de cantaires i del mestre fundador senyor Ramon Camps, assassinat a principis del desastre. Per això hi ha una gran quantitat de cantaires, joves i adults i la presència, com a director, del prestigiós mestre senyor Antoni Pérez Moya, que va dirigir l’Orfeó durant cinc anys. En aquestes dates, l’Orfeó comptava amb 153 cantaires; 70 homes i 83 dones. El senyor Pérez Moya, que era compositor de moltes obres musicals, com ara un ampli ventall de sardanes, tenia una torreta a la barriada del Poble Nou, del nostre municipi, que es deia “Bona fresca bon repòs”. Aquest és un fragment de la lletra d’una sardana de la qual era autor, i que avui encara podem llegir a les pilastres que suporten el reixat de l’entrada, si passem pel carrer Canalejas, 9, a prop de parròquia de la Vinyala.

Sóc la Julita Margarit, membre de l’Orfeó Vicentí . Actualment sóc la tresorera de la junta. Vaig entrar a l’Orfeó, després de jubilar-me. Era una de les coses que pensava fer quan disposés de temps, doncs m’agrada molt cantar, em ve de família, ho vam heretar del pare. Vaig néixer i viure tota la joventut a Molins de Rei. L’any 1969, quan em vaig casar amb en Miquel Reverter, vaig venir a viure a Sant Vicenç dels Horts. De jove, a Molins de Rei, sempre havia estat molt vinculada a les diferents activitats del poble, la parròquia i a la Joventut, que era com és ara el Centre. Cantava a l’Orfeó Pàtria, ballava a l’esbart, feia teatre… En venir a Sant Vicenç, em va costar integrar-me al poble. Crec que ho he anat aconseguint. No tinc gaires coses per explicar-vos de la meva relació amb el Centre, ja que quan he estat més activa arran de la meva incorporació a l’Orfeó. Abans érem socis i també tenia relació amb persones vinculades al Centre, però només hi participàvem com a espectadors, quan feien teatre o bé concerts. M’agradaria, a través d’aquest escrit, fer una crida i animar les persones que els agrada cantar que vinguin a l’Orfeó o a la Coral Jove. De veritat que val la pena, l’ambient és molt bo. Amb l’Orfeó assagem els dimarts de dos quarts de 10 a un quart de 12 i ens ho passem molt bé, alhora que és una activitat Joaquim Sagristà cultural i social que val la pena fomentar.

AGENDA OCTUBRE Dissabte 6 d’octubre a les 16.00 h, al Centre: Ball Exhibició de balls de la gent gran. Diumenge 7 d’octubre a les 12.00 h, al Centre: espectacle de La Xarxa Comença la programació d’espectacles del curs. Diumenge 28 d’octubre: convivència de l’Orfeó al monestir Santo Domingo de Guzmán (Sant Cugat) L’Orfeó vol compartir un dia de convivència entre els cantaires en aquest entorn especial.

PREVISIÓ NOVEMBRE Dissabte 3 de novembre, al Centre: musical Kap’s de Throns Un cop més, podrem riure amb els gags d’aquest espectacle, aquest cop, a més, en format musical. Dissabte 10 de novembre, al Centre: Concert Sonacentre Una nova oferta per gaudir de la música. Diumenge 11 de novembre a les 12.00 h, al Centre: espectacle de La Xarxa Continua la programació d’espectacles del curs. Diumenge 25 de novembre, al Centre: Concert de Santa Cecília Com cada any, l’Estudi de música, amb motiu de la patrona de la música, faran un concert.

Núm. 403

COM REBEM L’INFORMATIU II “Referent al comentari de com rebre el full, jo en tinc prou de rebre’l en format digital. El correu electrònic em va perfecte. El paper em sobra.” “No hi ha res millor que rebre l'informatiu físicament, perquè d'aquesta manera hi ha més possibilitats de llegir-lo que si el reps per correu electrònic, però d'aquesta manera s'estalvia el cost de la impressió dels informatius, dels sobres i el carter. Només cal valorar el més convenient.” “A mi m'està bé de rebre'l per correu electrònic. En el cas de la meva mare [nom], que té 80 anys i no té ordinador, és preferible en paper.” Aquests són alguns dels comentaris que hem rebut a la crida que vam fer en el darrer Informatiu. Com podeu veure, hi ha opinions diverses, i com sempre, totes són respectables. Continuarem buscant solucions per tenir-les totes en compte. Però és molt important que ens continueu donant la vostra opinió. Fem que la veu del soci/sòcia s’escolti. Gràcies per endavant. La Junta

FESTA INICI DE CURS

PETICIÓ Des de la Junta de l’entitat, tornem a fer-nos pesats per demanar-vos un favor. Necessitem que ens faciliteu el màxim nombre de correus electrònics dels socis, per poder millorar la comunicació amb tots vosaltres. Ja sabeu que les noves tecnologies estan entrant a la nostra societat i, per tant, nosaltres també en volem fer ús per als avisos i per mantenir-vos al màxim d’informats sobre El Centre. Ens el podeu fer arribar trucant al 93 656 47 30 els dilluns o dijous de 19 a 21 h, o bé enviant-lo a l’adreça cencat@cencatsvh.org

Julita Margarit

La Junta

I per què cal inaugurar el curs amb un concurs de paelles? Doncs, amb certesa absoluta, no ho sabem. Però hi ha alguns indicadors que ens ajuden a mantenir la tradició: En primer lloc ens ho demanen un grup de socis i sòcies, molt implicats amb El Centre. Cada any incrementem el nombre de colles, algunes, fins i tot, van aprenent a fer una bona paella. També es una bona excusa per passar una estona amb persones que compartim aficions i lleure. Una bona ocasió per fer amistats... i així podríem continuar fins demà. Tenim tota la informació, totes les dades i volem concloure que l’èxit de totes les activitats d’El Centre rau en el fet que en proposem passar-nos-ho bé i que ho aconseguim. Gràcies a tothom ! La Junta


El web:

www.cencatsvh.org

El correu: cencat@cencatsvh.org

FOTOGRAFIES DE LA FESTA D’INICI DE CURS!

TEATRE ‐

Després de les merescudes vacances, hem tornat a l’activitat. Al setembre es van reprendre els assajos del grup dels més grans del Taller de teatre, i a primers d’aquest mes d’octubre ho faran els grups de petits i mitjans. Des de aquí donem la benvinguda a la nova monitora, Marina Pastor.

Per al dissabte 3 de novembre a s’està preparant Khap’s de Throns en concert. Organitza: la companyia KDT i el Centre. Patrocina: Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts.

Per a aquest espectacle hi haurà venda anticipada d'entrades el dimarts 23 d’octubre i el dimecres 24 d'octubre de 19.00 a 21.00 h, al Centre. Secció de Teatre

ESBART

ORFEÓ

Si voleu venir a ballar, ens trobareu al Centre a partir de l’octubre. De P5 a 2n, els dimecres de 17.30 a 18.30 h. A partir de 3r, els dilluns de 19.00 a 20.00 h.

Us presentem les activitats realitzades durant el mes de setembre i les progamada per al mes d’octubre. El dia 2 de setembre, l'Orfeó va participar en els cants de la missa de Vot de Poble a l’ermita de Sant Roc, dedicada al sant en acció de gràcies per la seva intercessió en l’alliberament de la pesta del tifus que va afectar el poble de Sant Vicenç l’any 1945. El dia 11 de setembre, l’Orfeó, juntament amb la Coral Jove i la coral El Llessamí (de la Societat Cultural La Vicentina), van participar en la celebració de la festa nacional de Catalunya a Sant Vicenç, amb el cant d’“Els Segadors”. Els dies 27 i 28 d’octubre tenim programat un cap de setmana d’assaig al monestir de les monges dominiques, a Sant Cugat del Vallès.

Elisenda Sàbat

La Junta de l’Orfeó

octubre 2012  

num 403 octubre 2012

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you