Page 1

Núm. 375

Millor si tots em coneixeu... Un primer d’abril de l’any 1933 vaig néixer a pocs metres de la platja d’un petit poblet (aleshores) de Calafell (Tarragona). Després dels estudis més elementals, vaig decidir-me per entrar a estudiar al Seminari de Barcelona, d’on en vaig sortir ordenat sacerdot l’any 1957. Des del 13 de desembre (festa de Santa Llúcia) del 1977 el cardenal de Barcelona, el doctor Jubany, em va encarregar la Parròquia de Sant Vicenç Màrtir, aquí, entre vosaltres. Una de les primeres coses que vaig descobrir és això: que el mossèn o senyor rector era també el consiliari del Centre Catòlic de Sant Vicenç dels Horts. En aquells moments, després del traspàs de mossèn Jaume Casas (al cel sigui), n’era el consiliari mossèn Lluís Alonso. Doncs ja ho veieu, continuo entre vosaltres i em sento lligat al Centre, del qual també sóc soci des dels primers dies. Reconec que, anys enrere, el consiliari hi tenia un paper més concret. Però els laics avui sou més actius i responsables. Els capellans no cal que ho fem tot. N’hi ha prou si en algun moment es necessita l’opinió o el consell del mossèn. Davant i malgrat els canvis de la societat actual, desitjo que el Centre segueixi el seu camí, molt fructífer, pel bé de tots els vicentins i vicentines que l’estimen. Evidentment, estic a la vostra disposició. Mossèn Mateu Santacana

Silvia Castells

Hola a tothom! La Coral Jove, juntament amb Sant Vicenç Televisió, volem informar que el musical Jove.GATS ja es troba en format DVD. Així, tots aquell que vau gaudir amb l’espectacle o aquells que no vau poder venir, el podeu veure ara des de casa. Qui hi estigui interessat o interessada, pot encarregar-ne les còpies a través del correu electrònic de la coral: coraljove@cencatsvh.org. (Preu del DVD: 10 €). Fins aviat!

CORAL JOVE

Cada mes llegeixo L’Informatiu del Centre per dos motius: per saber-ne les activitats i perquè penso que també els feligresos llegeixen, cada setmana, el Full Parroquial; jo mateix no he de ser menys. Després, per tal de conèixer-nos, com molt bé dieu els qui us toca tirar endavant el Centre, feu la vostra presentació, però jo ni ho havia pensat. M’ho heu demanat i no puc escaparme’n.

CONEGUEM-NOS

MARÇ 10

Dissabte 6 de març del 2010, a les 20.00 h, a l’Auditori de Cornellà de Llobregat: Musicoral de l’Orfeó L'Orfeó Vicentí participarà en el concert del XXV Musicoral de la Demarcació del Baix Llobregat de la FCEC, juntament amb la Coral Margalló de Castelldefels. També hi actuaran la coral La Lira de Viladecans i les corals Renaixença, No Ve d'Un To, Esqueix i Patim-Patam de Sant Boi. Diumenge 7 de març del 2010, a les 12.00 h, al Centre: espectacle de Xarxa Un espectacle més dedicat als menuts i menudes, però apte per a tots els públics. Diumenge 7 de març del 2010, a Corbera de Llobregat: Musicoral de la Coral Jove La Coral Jove anirà a cantar en el tradicional Musicoral que organitza la FCEC del Baix Llobregat al municipi de Cornellà de Llobregat, juntament amb altres corals de la comarca. Diumenge 14 de març del 2010, al Centre, a les 12.00 h: Roda d’esbarts L’Esbart acollirà una ballada de la Roda d’esbarts, com cada any. Hi participa el nostre Esbart, juntament amb d’altres de Catalunya. Dissabte 20 de març de 2010, a les 21.00 h, a l’església parroquial de Sant Vicenç Màrtir: concert de l’Orfeó i la Coral Margalló de Castelldefels L'Orfeó Vicentí, juntament amb la Coral Margalló de Castelldefels, interpretaran un concert de motets. Diumenge 21 de març del 2010, al matí, al Pla del Penedès: Roda d’esbarts Els nostres dansaires es trobaran amb els nens i nenes d’altres esbarts en una ballada més de la Roda d’esbarts en aquest poble de l’Alt Penedès. Diumenge 21 de març del 2010, al Centre: teatre infantil Mostra de teatre infantil. Dimecres 24 de març del 2010, al Centre, a les 18.00 h: audició de l’Escola de música Els alumnes de l’Escola de música oferiran una exhibició de la feina feta fins ara.

AGENDA MARÇ

Núm. 375

Dissabte 10 d’abril, a Castelldefels: concert conjunt de l’Orfeó i la Coral Margalló L’Orfeó Vicentí, juntament amb la Coral Margalló de Castelldefels, interpretaran un concert de motets. Diumenge 11 d’abril, a les 12.00 h, al Centre: espectacle de Xarxa Un espectacle més dedicat als menuts i menudes, però apte per a tots els públics. Diumenge 11 d’abril, a Igualada: Trodades de treball del SCIC La Coral Xerinola, com cada any, participarà en les Trobades de treball amb altres corals del SCIC per preparar un concert conjunt. Del dilluns 19 al dimecres 21 d’abril: setmana cultural de l’Estudi de música Durant aquella setmana es faran diferents activitats musicals. Dissabte 24 d’abril, a la tarda, a Manresa: Roda d’esbarts Els nostres dansaires es trobaran amb els nens i nenes d’altres esbarts en una ballada més de la Roda d’esbarts, en aquest municipi del Bages. Diumenge 25 d’abril, a l’església de Sant Vicenç Màrtir: concert de primavera L'Orfeó Vicentí organitza un concert de primavera amb les corals Albada i Ariadna.

PREVISIÓ ABRIL

SETMANA SANTA

MARÇ 10


Fernando Franco

A partir del proper espectacle de La Xarxa, el 7 de març, al bar del Centre El Teu Racó hi haurà ofertes, els dies d’espectacle, de vermut per als nens, nenes, pares i mares. Només cal mostrar el carnet de La Xarxa. També es faran descomptes per quedar-s’hi a dinar. D’altra banda, per a la resta de socis també hi haurà descomptes especials en els menús diaris del migdia. Si en voleu més informació us podeu adreçar al Fernando del bar i ell us ho explicarà amb més detall.

BAR EL TEU RACÓ

La Xarxa

Us hi esperem a tots i a totes!

El 7 de març us esperem a tots i totes, petits i grans, per gaudir de l’espectacle L'ESPASA DEL REI ARTUR de la companyia Veus Veus. El Mag Merlí, per tal de protegir Anglaterra, encanta l’espasa màgica Excalibur clavant-la en una pedra, i només la desclavarà qui sigui Rei d’Anglaterra. Artur, un noi que vol ser cavaller, desclava l’espasa de la pedra, i...

LA XARXA

Joaquim Sagrista

Aquesta vegada presentem una fotografia lluny de casa nostra, en què es veu una secció del Centre. Es tracta de l’Orfeó Vicentí durant l’assaig per a un concert que va anar a parar a les grades de l’altar major del santuari de Torreciudad. Després del concert i, ja en el cor, a la vora de l’orgue, vam cantar la missa amb motiu del pelegrinatge Mare de Déu Assumpta de Martorell. Aquesta fotografia pertany a una de les quatre vegades que l’Orfeó ha participat en aquest pelegrinatge (17 maig del 2003, 15 maig del 2004, 21 maig del 2005 i 23 maig del 2009). Aquest santuari està ubicat en un territori de l’Alt Aragó, a sobre de l’embassament d’El Grado, a uns quilòmetres de la ciutat de Saragossa. És un santuari obert al culte des del 1975. Té unes grans dimensions, està construït totalment amb obra vista, totxo sobre totxo, en totes les seves filigranes. Una cosa molt particular és que el retaule que ens mostra la fotografia està gestat al nostre poble per l’escultor Joan Mayné i Torràs, que en va esculpir la maqueta per parts, i amb fang, a escala reduïda, a Sant Vicenç; després, la va passar al marbre a mida natural L’Espanya Industrial de Barcelona. També va intervenir en la construcció el soci del Centre Josep Badosa i Sagristà. Ell va fer el plànol de distribució de les vuit escenes bíbliques.

EL CENTRE EN IMATGES

La Junta

Amb la idea de donar a conèixer les activitats que es fan al Centre d’una manera més evident i, sobretot, més pública, hem creat unes pancartes que anuncien de manera general, els propers esdeveniments. Tal com deveu haver vist, es tracta de cinc pancartes penjades en unes astes col—locades al perímetre del carrer Torras i Bages. Les pancartes anuncien sis categories d’espectacle: Teatre, Concert, Frontó, Xarxa, Dansa i Festa Major, cadascuna d’elles d’un color diferent, per tal que l’impacte visual sigui ben diferent per a cada cas. Des d’aquest escrit volem agraïr la col—laboració desinteressada del soci Marc Sabanès pel disseny gràfic de les pancartes. Esperem que amb aquesta nova iniciativa, aconseguim fernos-en ressò una mica més lluny del que ja està fent l’actual Informatiu. Com a minim, podria servir com a recordatori d’allò que ja hem llegit a l’agenda en algun moment.

BANDEROLES NOVES

La Junta

Des del gener, la Junta del Centre té una nova membre: la Rut Canals Esteve. Tenim moltes ganes que, de mica en mica, es vagi adaptant al ritme de feina de la Junta i hi pugui aportar moltes idees. Des de L’Informatiu li volem donar la benvinguda. També us anunciem que en el número del mes que ve es presentarà ella mateixa a la secció “Coneguem-nos”.

JUNTA

www.cencatsvh.org

Jordi Mèlich

Fins al mes vinent. Arriba la primavera i continuarem fent teatre

En el moment d’escriure aquestes quatre ratlles la cormpanyia Khap’s de Thron’s està ultimant els preparatius per al seu espectacle del 21 de febrer. Ens ho passarem molt bé, com cada any! El 21 de març a les 19.00 tenim anunciada una tarda de teatre amb els grups del Taller de Teatre infantil. Aquest infants representaran un divertit conte que es diu EN TRES BOTONS, de Gianni Rodari, i MANS ENLAIRE, de Ramon Folch i Camarasa, una comèdia molt divertida. No hi falteu. Podreu veure l’estrena a dalt de l’escenari de molts joves actors que prometen. No vull deixar passar l’oportunitat de destacar l’esforç dels monitors voluntaris (la Mercè, la Mireia, l’Anna i el Marc) perquè aquests nens i nenes del Taller de Teatre puguin passar moltes tardes d’una manera amena i també ens en facin passar una a nosaltres. I per acabar, una reflexió: a la secció de Teatre i al Centre estem bastant preocupats per l’assistència en els espectacles de Teatre que es proposen des de totes les entitats. La passada Festa Major es va oferir teatre al Centre, a uns preus mòdics a la taquilla i una obra de teatre SIT COM, molt ben posada en escena i molt divertida. Malgrat tot, no hi va assistir gaire públic. Va passar el mateix en altres entitats de Sant Vicenç. Què ens passa amb el teatre en aquest poble? Sembla que hi hagi molta gent que en vol fer, però aquesta mateixa gent no hi assisteix i no engresca més gent per què vagi als espectacles que l’Ajuntament i les entitats organitzem. Com ja he dit, hi haurem de reflexionar...

TEATRE

El correu: cencat@cencatsvh.org

La Web:

marc 2010  

full marc 2010

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you