Page 1

MAIG 12

MAIG 12

Núm. 399

AGENDA MAIG

CONEGUEM-NOS

Hola, sóc el Pau Estévez Planas i tinc 19 anys. Igual que molts de vosaltres, la meva relació amb El Centre ve des de ben petit. Quan tenia prop de 5 anys vaig entrar a l’escola de música on vaig aprendre solfeig i una mica de guitarra. Al mateix temps també era membre de la Coral Xerinola. No obstant això, el futbol va fer que aquests dos vincles de relació amb l’entitat desapareguessin. Tot i així, la meva vinculació amb El Centre Catòlic va continuar sent intensa, ja que vaig continuar sent soci de l’entitat i m’agradava molt anar cada mes a veure els espectacles de Xarxa. Uns anys més tard, des de l’entitat es va intentar que els Falcons tornessin a funcionar i jo m’hi vaig apuntar. Va ser una activitat bastant curta, però alhora intensa, ja que vam arribar a sortir al carrer per la Festa Major a fer un petit espectacle. Anys més tard em vaig adonar que les meves activitats al Centre Catòlic ja no eren per mi, no se cenyien a les meves aficions.

Per aquesta raó, amb l’ajuda del meu pare, vaig començar a jugar a frontó i m’hi he acabat enganxant fins al dia d’avui. D’altra banda, al voltant dels 15 anys hi havia un grup de joves que formaven part del grup SPUNIK i em van proposar d’introduir-m’hi, i com no pot ser d’una altra manera, vaig dir que sí. La veritat és que la feina al principi no em va entusiasmar gaire, però amb el pas del temps t’adones que estàs fent una feina de forma voluntària perquè tots els espectacles surtin endavant. Aquest fet i la constant adrenalina que s’allibera a l’hora de fer un espectacle perquè tot surti bé han fet que encara avui continuï sent membre d’aquest grup de tècnics, format actualment per vuit persones. La veritat és que per qüestions de la vida personalment he estat sempre relacionat amb El Centre, ja que els meus pares sempre hi han estat i fins i tot ara el meu pare forma part de la Junta directiva. Segons sembla, la genètica fa passar l’afició per aquesta entitat de pares a fills. Per mi és molt important el fet de col·laborar amb El Centre, ja no només perquè m’ho passo bé i m’agrada, sinó perquè a més de tenir la possibilitat de conèixer molta gent nova i d’establir relacions amb persones que no t’hauries imaginat mai, qualsevol de les tasques realitzades a l’entitat et fan sentir important i et fan sentir útil, cosa que avui és molt important per sentir-se bé amb un mateix. Perquè la veritat és que per mi El Centre és com una petita família on es cultiven molts valors importantíssims per a la nostra vida. Molta gràcies per donar-me l’oportunitat que em coneguin a mi i al Centre des de la meva experiència. Ja ens veurem pel Centre. Pau Estévez Planas

Diumenge 6 de maig, a l’Espluga de Francolí: intercanvi de l’Orfeó L’Orfeó torna la visita que va fer la coral de l’Espluga de Francolí, i s’hi estaran tot el dia gaudint de la mútua companyia. Dilluns 7 de maig, de 19.00 a 21.00 h, al Centre: venda anticipada d’entrades de l’espectacle ‘Res no és mesquí’ La Coral Jove farà venda anticipada d’entrades no numerades per al seu nou espectacle. Dissabte 12 de maig, a les 22.00 h, al Centre: ‘Res no és mesquí’ Estrena de l’espectacle produït per la Coral Jove i basat en l’obra del poeta Joan SalvatPapasseit. Diumenge 13 de maig, a les 10.00 h, a la Salle Bonanova: missa i cants de l’Orfeó L’Orfeó participarà en els cants de la missa que se celebrarà a la Salle Bonanova. Diumenge 13 de maig a les 19.00 h, al Centre: ‘Res no és mesquí’ Segon dia de representació de l’espectacle produït per la Coral Jove i basat en l’obra del poeta Joan Salvat-Papasseit. Recordeu que cal apuntar-se a l’agenda la data de la venda anticipada d’entrades. Dimecres 23 de maig a les 19.30 h (1a convocatòria) i 20.00 h (2a convocatòria): Assemblea ordinària de socis Assemblea anual de socis.

PREVISIÓ JUNY Diumenge 10 de juny, a les 19.00 h, al Centre: final de curs de la secció de Teatre Com cada any hi haurà una representació de final de curs, encara pendent de confirmar. Divendres 15 de juny, a les 15.00 h, al Centre: representació teatral Escola Iris Com cada any, el Centre cedeix l’espai per ferhi el final de curs. Dissabte 16 de juny: festa Patró d’El Centre Més endavant s’informarà dels actes. Diumenge 17 de juny, a les 19.00 h, al Centre: final de curs de la secció musical Com cada any, hi haurà el final de curs de les tres corals i l’estudi de música. Dijous 21 de juny, a les 18.00 h, al Centre: audició de l’Estudi de música Els pares, familiars i amics, podran veure la feina que han fet durant el curs els alumnes de l’Estudi de música.

Núm. 399

EL CENTRE EN IMATGES

Els dies 8, 9, 10 i 11 de setembre del 1990, l’Orfeó Vicentí del Centre Catòlic de Sant Vicenç dels Horts i acompanyants, viatgen a Eibar (País Basc) i per fer-hi un concert a l’auditori de l’Ajuntament de la ciutat i al Santuari d’Arrate. Aquell dia s’hi celebren les festes patronals. L’Orfeó també va cantar una missa, que, si no recordo malament, era en un convent de monges. El motiu d’aquest viatge era l’intercanvi entre l’Orfeó i la coral Sostoa d’Eibar, amb qui l’Orfeó va compartir diversos moments de la visita, tal com es demostra en aquesta fotografia en què es poden veure, barrejats, els components de la coral Sostoa i l’Orfeó Vicentí a l’escalinata del Santuari de Loiola. La fotografia es va fer el dia 9 de setembre del 1990. Guiats pels cantaires de la coral Sostoa, l’Orfeó va poder conèixer molts dels costums i tradicions del País Basc: des dels locals on es reuneixen els homes (on guarden tots els estris per demostrar les seves facultats culinàries) fins a la fabricació de la sidra, passant per l’ir de copas, la facilitat pel cant, la religiositat, etc. Entre l’intercanvi de records per ambdues parts, un cantaire de la coral d’Eibar va regalar a l’Orfeó un gran escut del Barça tallat a mà, per ell mateix, en fusta noble. Tant l’anada, la tornada (que va ser en un autocar de dos pisos) com l’estada, van transcórrer sense cap incident i tothom en guarda un molt bon i grat record. Joaquim Sagristà


El web:

www.cencatsvh.org

El correu: cencat@cencatsvh.org

TEATRE

ESBART

Les dues representacions de final de curs que els més petits del Taller infantil estan preparant cada dimarts i dijous, amb la nova monitora d’enguany, la Mercè, porten per títol Julieta sóc jo (la dels més petits) i El càsting (la del grup de grans). La primera està basada en un conte sobre la versió original de Romeu i Julieta, de William Shakespeare; cal dir que a aquest grup s’hi han incorporat dos nous petits actors masculins. Els més grans estan preparant un text inèdit creat per ells mateixos, sobre un càsting teatral, que han titulat El càsting. Les presentacions al públic seran el diumenge 1 de juliol a les 19.00 hores. L’elenc ha començat a preparar la representació teatral per a la Festa Major d’estiu. És una comèdia molt divertida, i la representació serà el dissabte 21 de juliol a les 22.00 hores i el diumenge 22 a les 19.00 hores. També recordarem que durant la Setmana Santa, l’elenc d’El Centre, juntament amb Spunik, van col·laborar en les dues representacions de l’acte sacramental que cada any organitza el Cos de Portants. Diversos actors i actrius del Centre, així com tot l’equip tècnic de Spunik, hi van participar i es va cedir una part del vestuari de la nostra entitat

Des de l’Esbart volem aprofitar aquestes línies per agrair a totes les persones que ens ajuden cada dia a fer conèixer la dansa. Seria molta feina anomenar-vos a tots, però espero que aquestes ratlles serveixin per no defallir i continuar endavant! Les properes ballades són: -el 21 d’abril a Manresa, -el 12 de maig a Granollers.

ASSEMBLEA DE SOCIS CONVOCATÒRIA DE L’ASSEMBLEA DE SOCIS DE L’ANY 2012

Aquí podeu veure què fem durant els assajos!

Res més i fins el mes que ve. Jordi Mèlich

CORAL JOVE RES NO ÉS MESQUÍ

Ja hi som, ja ho tenim aquí. La Coral Jove està a punt de presentar el nou projecte. Estem escalfant la veu, afinant els instruments, fent memòria de cada paraula, repassant fil per randa cada escena de l’espectacle, cada moviment, cada text, cada cançó o poema que en formen part. Volem oferir al públic una gran jornada poètica que ens acosti a l’univers d’un autor que canta a la vida i a l’amor. Cantem i diem “Joan Salvat-Papasseit” i els cantaires ens convertim en rapsodes, actors per un dia, per transmetre un bocí de la biografia, de l’itinerari vital d’aquest poeta.

Tot just fa poc més d’un mes que vam actuar al Parc Sanitari Sant Joan de Déu de Sant Boi. Hi vam cantar algunes cançons de l’espectacle. Va ser una actuació especial adreçada a persones amb malatia mental. En aquell context van pendre força totes i cadascuna de les cançons, totes i cadascuna de les lletres de Papasseit. Lletres que parlen de l’amor, del desig, de l’alegria de ser viu. Cançons que somien i que reivindiquen la joia malgrat tot. I allà, a l’escenari d’un centre sanitari, juntament amb malalts, auxiliars i cuidadors, vam desgranar un petit moment ple de complicitat, record que perdura. Vam compartir música, poesia i cançó i, fent honor a l’esperit del poeta, vam gaudir-ne a pleret. Això és el que us proposem, que gaudiu amb nosaltres, que ens acompanyeu en aquest nou viatge. Amb música, poesia, cançons i moltes altres coses i amb ganes de viure el moment. Us hi esperem a tots!

Elisenda Sàbat

ESTAT DE LES OBRES DE REFORMA DE LA SALA D’ACTES Amb aquest escrit us volem informar que el projecte de millora de la sala d’actes continua endavant. Malgrat que no es vegi que s’avança en les obres, sí que cal dir que s’avança en les negociacions amb el nostre Ajuntament. Estem treballant conjuntament per definir com dur a terme la reforma i fer un pas més enllà. També parlem de futur de l’entitat, de les seves necessitats i de com abordar-les. Entre la redacció d’aquestes ratlles i que les llegiu vosaltres, ja ens hem tornat a reunir, i esperem que a la propera assemblea us puguem donar informació més detallada dels acords als quals hem arribat. Esperem començar aviat i tant de bo en puguem gaudir aviat. La Junta

Coral Jove


ANIVERSARI JOAN VINYES El 25 de març es va celebrar al Centre, el 25è aniversari d’en Joan Vinyes com a director de l’Orfeó Vicentí. Amb la participació d’unes 80 persones entre la Junta d’El Centre, de la Coral Jove i de l’Orfeó Vicentí, totes molt implicades en la celebració. L’acte va consistir en un dinar. Vam fer una paella, amb pastís d’aniversari per postres i amb la corresponent cerimònia de bufar l’espelma. Una part del regal se la va haver de guanyar, en Joan, ja que va haver de contestar a 25 preguntes corresponents als 25 anys passats. Les preguntes de cada any tenien dos vessants: sobre el país i sobre l’Orfeó. La prova la va superar, tot i que en algun moment va haver de fer servir un comodí, en demanar la col·laboració a alguna taula. També li vam regalar una cartera i un àlbum de fotografies de diversos concerts i festes de les dues corals. El centre li va regalar una placa de reconeixement de la feina feta a l’entitat. Va ser una festa molt entranyable, càlida i participada. Per molts anys, Joan.

M. Dolors Ferrés

MONA DE PASQUA

Un any més, l’Orfeó ha organitzat un simpàtic sorteig d’una magnífica mona de Pasqua. Aquesta vegada, el número premiat va ser el 556 i ja va sortir l’afortunat guanyador. Es vol agrair, des de l’Informatiu, a la Pastisseria Vila, la mona que va preparar perquè fos possible aquest sorteig. Moltes felicitats als guanyadors! Junta de l’Orfeó

FRONTÓ Des de la secció de Frontó volem informar que vuit parelles que juguen habitualment a la nostra entitat han disputat, durant els mesos de març i abril, un torneig a Corbera en què l’estil de joc és força diferent del que estem acostumats. La pista és força més gran i més alta, i això fa que sigui més “fàcil” tocar a la paret, cosa que obliga el saguer a ser molt més constant del que estem habituats. Des de la secció us volem donar una petita clau que consisteix a picar el més fort possible per tal de deixar el saguer contrari ben enrere i esperar el moment que deixi una pilota a mitja pista per ajustar-la. Si bé es tracta d’un joc psicològic, en què qui menys falla és el que guanya, us animem intentar arriscar-vos més sovint per tal de tenir un joc més dinàmic i divertit. De moment encara ens trobem en la fase inicial de la lligueta, però les parelles vicentines estan comptant les seves partides amb victòries, cosa que demostra el bon moment actual del frontó vicentí i el seu nivell. Tot i així, no ens podem confiar, ja que encara ens trobem al inici del torneig i els rivals seran cada cop més forts. Us continuarem informant de com evolucionen els participants d’El Centre en aquest torneig. Us volem informar també que el Torneig d’Estiu 2012 tindrà lloc el 14 i 15 de juliol. Ja us podeu anar apuntant la data de l’esdeveniment! En rebreu més informació aviat. Per a qualsevol dubte, consell, reclamació o reserva de pista no dubteu a posar-vos en contacte amb nosaltres a través del correu electrònic o per mòbil. Els presidents de la secció de Frontó d’El Centre

full informatiu maig 2012  
full informatiu maig 2012  

full informatiu maig 2012 nº 399

Advertisement