Page 1

JUNY 12

JUNY 12

Núm. 400

400 INFORMATIUS 400 exemplars de l’Informatiu

que El Centre ha tramès per correu als seus associats, mensualment, llevat del mes d’agost. Aquests exemplars signifiquen 36 anys anunciant la vida del Centre als socis, un munt d’activitats: teatre, Esbart, Orfeó, Coral Xerinola, Coral Jove, Estudi de música, ball, frontó, sardanes, exposicions, conferències, concursos, cinema, reunions, patinatge, bàsquet, etc. Tots els fets tenen una història que comença en un moment determinat en el temps, i pel que fa a l’Informatiu, va començar el març del 1976 amb un senzill full de format DIN A-5, un saluda de la nova junta i del president, nomenat el 22 de febrer del mateix any. El full número 2 va sortir al maig, en un format DIN A-4 imprès a dues cares, i el número 3, al setembre. A partir del 4 ja van sortir cada mes, i la impressió, per mitjà del sistema multicopista: el paper base és un clixé encerat que es posa a la màquina d’escriure de la qual s’ha tret la cinta perquè, en picar, la lletra foradi la cera del paper, i per dibuixar cal un punxó especial que també forada la cera i d’aquesta manera deixa passar la tinta que un corró escampa per la superfície del clixé encerat, mentre que per l’altra cara hi passa un paper que és el que serà imprès. Aquest sistema es va fer servir fins al número 84, si bé és veritat que amb els números 63 i 64 es van fer unes proves consistents a doblegar el full per fer-ne quatre cares i la possibilitat d’introduir-hi fotografies perquè la impressió era a partir de fotocòpies, tot i que les fotografies aleshores necessitaven un tractament anomenat “entramat” perquè en imprimir-les es veiessin millor. Del número 85 al 186 es van posar a la pràctica les proves dels números 63 i 64 i així ja va ser possible afegir-hi algun o altre dibuix i tipus de lletres variades. En efecte, en l’encapçalament d’aquests números hi figuraven l’emblema del centenari i les lletres titulars CENTRE CATÒLIC amb punts. Del 187 al 340 hi va haver una apreciable transformació: d’un format DIN A-4 doblegat per la meitat a un DIN A-3 també doblegat per la meitat, i en l’encapçalament s’hi va afegir el títol “FULL INFORMATIU” i l’ensenya de l’entitat vigent aquell temps, ja que fins aquí el títol de cada full havia estat, simplement, “CENTRE CATÒLIC Sant Vicenç dels Horts”. També s’ha de dir que al llarg de l’edició d’aquests números el format de l’encapçalament va anar canviant de distribució entre els mateixos

elements, si bé és veritat que en el número 319 s’hi va afegir l’ensenya del 125è aniversari del Centre i la nova ensenya que, pel mateix motiu, representa l’entitat fins avui. No podem deixar d’escriure que durant l’any 1998, tots els fulls informatius, en l’encapçalament, hi portaven l’emblema del 75è aniversari del local actual. I és en el número 341 quan el FULL INFORMATIU passa a dir-se L’INFORMATIU, acompanyat de l’ensenya actual, i la planificació dels textos que, presentats de tal manera, donen un aspecte més atractiu i diferent a les composicions anteriors. A la fotografia s’hi pot veure el saluda i la primera informació als socis de la nova junta, nomenada el 22 de febrer del 1976.

INFORMATIU NÚMERO 400

FESTA DEL CENTRE

400

Benvolguts socis i benvolgudes sòcies,

MOLTES FELICITATS!!! HEM ARRIBAT AL NÚMERO 400 Des d’aquí volem agrair tothom que hi ha participat i, especialment, el Sr. Joaquim Sagristà, ja que sense ell no hauria estat possible.

AGENDA JUNY

Joaquim Sagristà

Núm. 400

Dissabte 9 de juny a les 19.00 h, al Centre: festival escola de ball J. Bocanegra Aquesta entitat farà servir les nostres instal·lacions per celebrar-hi el seu festival. Divendres 15 de juny a les 15.00 h, al Centre: obra teatral de l’Escola Iris Com cada any, el Centre cedeix l’espai per ferhi el final de curs. Dissabte 16 de juny: festa patró d’El Centre Consulteu com podeu apuntar-vos-hi. Diumenge 17 de juny a les 19.00 h, al Centre: final de curs de la secció musical Com cada any, hi haurà el final de curs de les tres corals i l’estudi de música. Dimarts 19 i dimarts 20 de juny, a les 18.00 h, al Centre: audició de l’Estudi de música Els pares, familiars i amics podran veure la feina que han fet durant el curs els alumnes de l’Estudi de música. Dissabte 30 de juny a les 19.00 h, al Centre: final de curs de la secció de Teatre Com cada any hi haurà una representació de final de curs, encara pendent de confirmar.

PREVISIÓ JULIOL Dissabte 21 de juliol, a les 22.00 h, al Centre: teatre de Festa Major Com cada any per la Festa major d’Estiu, l’Elenc Dramàtic de l’entitat ens oferirà una estona de teatre. Diumenge 22 de juliol, a les 19.00 h, al Centre: teatre de Festa Major Segona representació.

Com cada any, durant el mes de juny celebrem la festa del Centre. Per aquest motiu ens fa molta il·lusió anunciar-vos que el dia 16 de juny tindrà lloc aquesta festa. Enguany, hem volgut fer alguna cosa similar a l’any passat, ja que hi vam estar molt i molt a gust. Per tant, tindrem el programa següent: 21.30h Sopar a la fresca a la pista de frontó del Centre 23.00h Concert del grup de Combos del Centre a la mateixa pista de frontó i alguna altra sorpresa musical. El sopar consistirà en: begudes, pica-pica, pa amb tomàquet i truites de totes menes, postres. Abans del sopar es farà un concurs de truites. Per tant, heu de portar obligatòriament una truita per grup. El preu per participar en el sopar serà de 3 €/persona. Ens agradaria molt comptar amb tots vosaltres aquest dia. Ja ho diuen: com més serem, més riurem!

Per apuntar-vos al sopar cal que ens ho feu saber abans del dia 07/06/11, per poder organitzar bé tot l’acte. Ens ho podeu confirmar: - per correu electrònic: cencat@cencatsvh.org - per telèfon o presencialment al Centre, en horari d’atenció al soci: 93 656 43 97 (Montse Fernández). I per ara, res més. Només esperem que us animeu entre tots i vingueu força gent a compartir un vespre ben especial. La Junta


El web:

www.cencatsvh.org

El correu: cencat@cencatsvh.org

CORAL JOVE

CORAL XERINOLA

El dissabte 12 de maig vam anar a ballar a Granollers. Dins de la XXXIII Roda d’Esbarts Catalònia, l’Esbart Dansaire de Granollers organitzava la ballada a casa seva amb tres esbarts convidats: l’Associació Dansaires els Tiorbins de Sant Andreu de la Barca, l’Esbart Dansaire de Calafell i, nosaltres, l’Esbart Dansaire Vicentí. Va ser una tarda de dansa a la plaça de la Porxada de Granollers. Aquí teniu un parell de fotos dels nostres dansaires.

El mes passat, uns quants dels nostres petits de la Xerinola vam anar a Sant Salvador de Guardiola, en el 34è Juguem Cantant del SCIC. Vestits de cuiners i cuineres, per interpretar millor la cantata “Rebel·lió a la cuina”, d’Antoni Miralpeix i Bosch, vam compartir jocs, cançons, balls i un munt de sorpreses amb altres corals infantils amb qui en vam gaudir al màxim! Amb el grup de grans també ens estem preparant per al concert de final de curs, el 17 de juny. Esperem veure-us-hi a tots i totes i que us ho passeu tan bé com ho hem fet nosaltres en preparar-ho!

Esther Castellón

ESTUDI DE MÚSICA FINAL DE CURS ESTUDI DE MÚSICA Entrem a la recta final del curs 2011-2012 i des de l’Estudi de música us presentem les activitats que hem organitzat per a aquest tercer trimestre. Comencem pels més petits de casa, els alumnes d’iniciació musical, que aquest passat mes de maig van poder conèixer i tocar tots els instruments que treballem a l’estudi: piano, guitarra, guitarra elèctrica, flauta dolça i travessera, violí i viola, saxo i clarinet! Els nens i nenes van fer tallers de mitja hora per a cada instrument, i els professors de l’estudi els n’ensenyaven les característiques, el so, la família, etc. D’aquesta manera, esperem que puguin triar l’instrument que els hagi agradat més i així començar a tocar-lo l’any vinent! Pel que fa als concerts, us recordem que esteu convidats a les audicions de final de curs de l’Estudi de música que es duran a terme el 19 i 20 de juny a les 18.00 h a la Sala d’actes del Centre i al concert de final de curs de les seccions musicals del Centre, que es farà el diumenge 17 de juny també a la Sala d’actes, on l’Estudi de Música hi participarà amb tres grups de cambra formats pels nostres alumnes. No us ho podeu perdre! Per acabar, us mostrem un quadre amb les dates de preinscripció i matrícula del curs 20122013, tant per als alumnes de l’Estudi, com per als alumnes nous que s’animin a començar els seus estudis musicals!

PREINSCRIPCIÓ MATRÍCULA

Alumnes de l’estudi

Alumnes nous

21 maig – 20 juny 26 -27 juny (18.00 – 20.00 h)

4 juny – 20 juny 26 -27 juny (18.00 – 20.00 h)

Aprofitem per recordar-vos que per a qualsevol dubte o suggeriment podeu contactar amb nosaltres a través del correu electrònic de l’Estudi, centre.musica@gmail.com, o al mateix Centre els dilluns de 17.30 a 18.00 h.

ESBART

“Res no és mesquí, ni cap hora és isarda, ni és fosca la ventura de la nit. I la rosada és clara, que el sol surt i s’ullprèn i té delit del bany: que s’emmiralla el llit de tota cosa feta”. Així comença i acaba l’espectacle que la Coral Jove del Centre Catòlic de Sant Vicenç dels Horts ha estrenat el 12 i 13 de maig. Un espectacle basat en textos del poeta català Joan SalvatPapasseit. Ambdós dies van començar amb una sessió de maquillatge per a tothom, amb somriures i bones vibracions entre companys, amb les emocions a flor de pell i amb els nervis típics d’abans de sortir a l’escenari. I, en sortir, un públic nombrós ens esperava, amb ganes de gaudir i passar una bona estona. El resultat va ser tot un èxit; l’espectacle va agradar molt i la gent en va marxar molt satisfeta i amb un gran somriure. Tots vam rebre felicitacions, que ens van omplir d’alegria i, sobretot, ens motiven per continuar fent projectes com aquest per acostar la cultura al nostre poble d’una manera divertida i creativa. Moltes gràcies a tothom! Anna Latorre

La propera actuació serà a la cloenda de la Roda d’Esbarts Catalònia, a l’Hospitalet de Llobregat, el diumenge 3 de juny, amb la paticipació dels 25 esbarts que en formem part. Estem molt contents d’anar ballant en diversos llocs de Catalunya per ensenyar les nostres danses. Elisenda Sabat

TEATRE

Equip directiu Mireia Torà i Àuria Albacete

Us volem informar que hem hagut de canviar la data de les dues representacions de final de curs que els més petits del Taller de teatre infantil estan preparant cada dimarts i dijous, en dos grups, amb la nova monitora d’enguany, la Mercè. La dels mes petits porta per títol Julieta sóc jo, i està basada en un conte sobre la versió original de Romeu i Julieta, de William Shakespeare. Cal dir que en aquest grup s’hi han incorporat dos petits nous actors masculins. Els més grans estan preparant un text inèdit elaborat per ells mateixos, sobre un càsting teatral, que han titulat El càsting. Las presentacions al públic seran el dissabte 30 de juny a les 19.00 hores. L’Elenc ja ha començat amb els assajos de la representació teatral per la Festa major d’estiu. És una comèdia molt divertida, CRIATURES, i la representació serà el dissabte 21 de juliol a les 22.00 h i el diumenge 22 a les 19.00 h. Des de aquest racó vull fer una crida a tots els socis que vulguin fer teatre que es posin en contacte amb nosaltres, sobretot als actors, ja que a l’elenc hi falten personatges masculins per poder representar els seus projectes. També recordem que el mes passat, en la presentació de Res no es mesquí la secció de Spunik, alguns membres de la secció de Teatre, en concret, l’equip de tramoies que va preparar l’escenografia i l’equip de maquillatge (“les maquis”) amb la Montse al capdavant, que van maquillar als actors i cantaires, van col·laborar amb les dues representacions que la Coral Jove va fer de l’espectacle, sota la direcció d’en Roc Escala. Des de aquí, donem les gràcies a tots aquests voluntaris que aporten el seu esforç i dedicació a qualsevol acte que es faci al Centre. Res més i fins el mes que ve, Jordi Mèlich

FULL INFORMATIU JUNY 2012  

juny 2012 n 400

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you