Page 1

JULIOL 11

JULIOL 11

Núm. 390

CONEGUEM-NOS

FRONTÓ Competició, germanor, diversió, i unes bones canyes per als més valents és el que ens trobarem aquest any en el 4t Torneig de Frontennis per parelles! Aquest any se celebrarà el cap de setmana del 16 i 17 de juliol, si el temps ens ho permet. El dia 5 de juliol, a les 22.00, a la sala de l’Orfeó d’El Centre hi farem una reunió per acabar de concretar els caps de torneig dels anys anteriors i tornar-vos a exposar com es durà a terme el torneig: hora de quedada, caps de cartell, etc. Per inscriure-s’hi només cal enviar un correu a frontennis@cencatsvh.org amb el nom de les dues persones de la parella que hi participen. El preu per persona encara s’ha de determinar perquè ens cal lligar alguns detalls, però no us hi preocupeu, que segur que us ho passareu bé, i ho ajustarem tant com puguem! En finalitzar farem un sopar de germanor per comentar les millors jugades i tornar a agafar forces per poder arrencar la setmana.

Hola, sóc la Montserrat Fernández. Vaig néixer a Barcelona ara fa 42 anys. El meu marit és vicentí, jo ho sóc des de fa 12 anys i tenim una nena de 7 anys, la Júlia Torrent. Bé, segur que a la majoria us sona aquest cognom, ja que la família del meu marit ha estat i continua sent col·laboradora d’El Centre. Des que fa uns 30 anys el Josep M. Torrent duia l’Esbart infantil, i l’Alberta (juntament amb altres dones) tallava i cosia el vesturari, fins avui, en què els cunyats i nebots encara hi participen activament. Fa un parell d’anys em van demanar col·laboració per pintar el mallots i altres peces del musical Gats, i va resultar una experiència molt gratificant. Ara he participat com a voluntària en la cloenda de la Roda d’Esbarts, i a partir d’aquí i amb un caràcter una mica més professional, treballaré dues tardes a la setmana al Centre com a administrativa, i bé... pel que faci falta.

Us hi esperem! La Secció de Frontennis

AGENDA JULIOL Diumenge 3 de juliol, al Centre: final de curs del teatre infantil El grup del Taller de teatre infantil posarà en escena el resultat de tota la feina feta. Dimarts 5 de juliol, a l’Església Parroquial de Sant Vicenç Màrtir: Jornades Internacionals de Cant Coral Concert de la coral Ensemble Choral de l’Ariège. Dissabte 16 i diumenge 17 de juliol: Campionat de Frontennis Com cada any per la festa major tindrà lloc el campionat, ja tradicional. Dissabte 23 de juliol: Espectacle de Xarxa Espectacle infantil per amanir la festa major Dissabte 23 i diumenge 24 de juliol, al Centre: teatre de Festa Major Per la Festa Major d’estiu, l’Elenc Dramàtic representarà l’obra Ens ha caigut la sogra. Dilluns 25 de juliol, a l’Església: missa de Festa Major L’Orfeó s’encarregarà dels cants de la missa.

CORAL XERINOLA

CANT CORAL Dimarts dia 5 de juliol del 2011 a les 21.30 h, a l’Església de Sant Vicenç Màrtir, tindrà lloc una nova actuació dins les Jornades Internacionals de Cant Coral. Aquest cop, la coral convidada serà ENSEMBLE CHORAL DE L’ARIÈGE, FOIX (França). Aquest és un cor format l’any 2005 pel seu director actual, Dominique Jean Grétillat i pel Consell General de l’Arieja, per donar l’oportunitat als cantaires de la zona d’interpretar grans obres per a cor, solistes i orquestra. La feina conjunta amb els cantants i músics professionals contribueix a millorar el nivell vocal i musical dels cantaires i, per tant, la qualitat del cant coral. El cor està format per 85 cantaires, que han interpretat grans obres d’Orff, Mozart, Bach, Ramírez, Rutter, Purcell, Charpentier, Bruckner, etc. Dominique Grétillat és professor d’Educació Musical i Cant Coral a la Universitat, director de cors i orquestra, i ha fet concerts arreu d’Europa. És el president de l’Acadèmia Coral Europea.

Fa uns mesos que la coral Xerinola hem estat preparant un musical de cançons de Disney. La història tracta d’un noi que es diu Nil, que anava en un creuer i va ser víctima d’un naufragi. A l’illa que va anar a parar només li van quedar uns binocles, i quan mirava hi veia tots els passatgers del creuer. Cada personatge que anava veient s’identifica amb una cançó de les pel·lícules de Disney. El passat diumenge 12 de juny vam fer l’estrena del musical, en què vam cantar les cançons amb la direcció de l’Ester Castellón, vam ballar les coreografies que ens havíem inventat nosaltres mateixos, i els actors van donar vida als seus personatges, gràcies a l’ajuda de la Mercè Pastor. Per aconseguir-ho vam assajar cada divendres i alguns dissabtes. Ens ho hem passat molt bé fent aquest espectacle i esperem que l’any vinent us puguem sorprendre amb un nou repte.

Montserrat Fernández

Joan Vinyes Laia Marcè

Núm. 390


El web:

www.cencatsvh.org

El correu: cencat@cencatsvh.org

ESBART DANSAIRE VICENTÍ El passat diumenge 5 de juny es va celebrar al nostre poble la tan esperada cloenda de la Roda d’Esbarts Infantils i Juvenils Catalònia. I dic “tan esperada” perquè des del mateix Esbart i la Junta del Centre s’ha estat treballant fa uns mesos perquè aquesta festa fos un èxit, i hem de dir que ens en vam sortir força bé. Els més de 400 dansaires i les seves famílies van omplir els voltants del Centre i la pista poliesportiva del carrer de Sant Miquel a partir de les 11 del matí, i des de llavors, tot va ser una festa en què l’espectacle organitzat pel grup Xarxa va posar el punt final a tota una jornada plena de tradició, dansa, música i germanor. L’acte va començar puntualment a dos quarts d’una, amb la benvinguda als esbarts participants i la ballada de la nostra “Disfressada” de Sant Vicenç dels Horts per part d’alguns antics dansaires de l’antic Cos de Dansa de l’Esbart. Seguidament, grups infantils i juvenils d’esbarts vinguts d’arreu de Catalunya van començar a puntejar al so de la Cobla Sabadell, dirigida pel mestre Joan Gómez. En acabat, la dansa comuna de “La Maniera” va fer alçar petits i grans, pares, mares, avis, àvies i tiets, que van omplir la pista en una triple rotllana tot saltant al compàs de la música. Després d’això, es va fer una entrega d’obsequis per part de l’Ajuntament als esbarts participants. Una paella per a 400 persones va continuar la festa, i la cirereta final va ser l’animació a càrrec d’en Jaume Barri, que va fer baixar el dinar a més d’un i que va ser testimoni d’un públic nombrós i entregat. Tot plegat va ser un gran dia, la gran festa de l’Esbart que tots esperàvem. Aprofitem aquestes ratlles per agrair a tots i cadascun dels membres de l’organització, al Centre i als més de trenta voluntaris, la seva tasca i el seu compromís per fer que aquesta cloenda es convertís en l’acte que tan esperàvem.

EL CENTRE EN IMATGES La programació del mes de juliol del 1980, any en què el Centre Catòlic celebrava els CENT ANYS de la seva fundació, va ser la següent:  Diumenge 6, FESTIVAL INFANTIL (pallassos).  Divendres 25, a la pista d’estiu FESTIVA AUDICIÓ DE SARDANES a càrrec de la cobla LA SITGETANA.  Dissabte 26 a la nit, magnífic esdeveniment líric i teatral amb la sarsuela LOS GAVILANES.  Diumenge 27, BALLADA DE SARDANES i actuació de L’ESBART VICENTÍ i de la cobla LA PRINCIPAL DEL LLOBREGAT, a la pista bellament engalanada. La fotografia que s’acompanya correspon a una escena de la sarsuela LOS GAVILANES representada al Centre, amb tota riquesa de detalls, per l’Elenc dramàtic i l’Orfeó Vicentí del Centre i la col·laboració de quatre professionals. Per donar una idea del que eren les sarsueles d’aquell temps al Centre, podem dir que tot i la cabuda del galliner, la sala resultava petita per donar cabuda als aficionats a aquest gènere. Vegeu-ne el repartiment: ADRIANA ROSAURA RENATA LEONTINA NITA EMMA ALDEANA 1ª ALDEANA 2ª

JUAN GUSTAVO CLARIVAN TRIQUET CAMILO MARCELO JORGE

Martí Grijalba (prof.) Ignasi Encinas (prof.) Joan Pastor Joan Reverter Jaume Borrell Antoni Prats Francesc Morral

Direcció escènica: Joan Font i Isidre Casanovas – Direcció musical: Pelegrí Bernial Apuntador: Antoni Prats Gran orquestra dirigida pel mestre Josep M. Damunt El pendó que es veu en primer terme és l’ensenya del CENTENARI que va presidir tots els actes d’aquest memorable esdeveniment durant tot l’any.

Joaquim Sagristà

Gràcies a tothom!

Angeleta Navés (prof.) Paquita Sánchez (prof.) Montserrat Briquets Montserrat Rusinès Vicenta Descarrega M. Carme Prats Sara Queraltó Montserrat Costa


WORKING – S’ABAIXA EL TELÓ

Ja fa dies que el projecte Working abaixava el teló per darrera vegada. Han estat dos anys intensos de feina, assajos, vivències… Simplement voldria aprofitar aquestes línies per agraïr, a tothom que hi ha participat, la seva dedicació, esforç, constància i paciència. Els projectes llargs acostumen a ser complicats de portar, però amb aquest magnífic equip de persones ha estat molt més fàcil del que pot semblar. Vull donar també les gràcies a la Junta del Centre per la seva confiança i el suport en tot moment, i per extensió al Centre com a entitat, de la qual en formem tots part més o menys activa, per haver acollit el projecte tal com ho ha fet. Són molts els socis que han participat en el projecte, i molts més els qui ens van acompanyar a les representacions. Gràcies també a ells. I, evidentment, al públic en general que, funció rere funció ens va venir a veure. El teatre, sense el públic no tindria raó de ser. Working ha estat força important per a tots nosaltres. Però per damunt de tot, voldria destacar que hem après coses que no podem oblidar i que hauríem de fer servir en futurs projectes del Centre si volem seguir donant espectacles de qualitat a casa nostra. En primer lloc, hem reunit un equip de prop de 80 persones que han treballat en una única direcció. Persones d’allò més diverses i que cadascuna, en el seu apartat, han col·laborat intensament per aportar el seu talent al projecte. Amb totes aquestes persones s’ha treballat per àrees diferents. Les artístiques dividides en dos grups: CANT-MÚSICA–BALL–ESCENA i VESTUARI–MAQUILLATGE-ATREZZO. Les tècniques: SO-LLUM–ESCENOGRAFIA. Cada àrea amb el seu responsable al capdavant i treballant en equip. La suma de tot això ens ofereix el resultat obtingut i penso que és prou evident que s’ha treballat molt i bé. Hem estat capaços de portar gent nova a col·laborar en el projecte: hem tingut a la Mònica Martínez i les seves ballarines per a tota la part coreogràfica, i penso que se’ns farà difícil a partir d’ara pensar en nous projectes sense la seva col·laboració. Hem portat músics de fora que hi han col·laborat de manera desinteressada des del primer dia. Hem treballat amb actors i actrius que actuaven per primera vegada al Centre i que han quedat meravellats del que es cou entre aquestes parets… Hem tingut un equip de maquilladores i encarregades de vestuari sensacionals que han estat fins al darrer instant vetllant perquè tot anés bé… Per tant, aquest equip de persones és l’autèntic secret del projecte. No n’hi ha cap més… a banda del talent dels qui hi participen, òbviament, i que al cap i a la fi són els qui veieu a l’escenari. Però al final de tot, em quedo amb això: amb les persones. A nivell personal m’emporto un grapat d’experiències increïbles, un equip de gent fantàstica i la sensació cada cop més contrastada que el més important, el que fa que una cosa rutlli o no, són les persones que hi participen. A tots ells: moltíssimes gràcies!!! Sergi Ferrés


CORAL JOVE Hola a tothom! La Coral Jove ha acabat el curs amb el concert final de les seccions musicals d’El Centre. Va ser el dia 12 de juny, i va consistir en una primera part en què la Xerinola, la coral infantil d’El Centre, ens va delectar amb un muntatge molt treballat de cançons de bandes sonores de Disney que ens va encantar a tots; durant la segona part, amb una petita mostra de la resta de seccions musicals, l’Estudi de Música, la Coral Jove i l’Orfeó Vicentí, van interpretar un parell de cançons, cadascuna com a mostra de la feina del curs.

TEATRE 

Durant els tres últims caps de setmana de maig es va representar amb gran èxit el musical WORKING, sota la direcció de Sergi Ferrés, amb una gran assistència de públic, que va sortir molt satisfet del gran espectacle que hi va veure. Aquest musical ha estat molt lligat a la secció de Teatre, ja que el maquillatge, l’escenografia, tramoia i alguns actors estan vinculats a la nostra secció. Va ser una mostra de la força d’El Centre a l’hora d’organitzar grans esdeveniments, ja que hi van participar socis de l’Orfeó, de la Coral Jove, de Fem Dansa, del Teatre, tècnics de llum i so, i uns grans músics. Tot el Centre va col·laborar en el projecte. Diumenge 3 de juliol a les 19.00 h, els nens i nenes del Taller de teatre infantil representaran tres obres escrites i adaptades per Adelaida Frias. Els més petits, EN JOAN SENSE POR, els mitjans MISTERI L’ESPAI i els més grans, PIS COMPARTIT. Us hi esperem. Per la festa Major d’Estiu, dissabte 23 de juliol a les 22.00 h i diumenge 24 de juliol a les 19.00 h. L’elenc posarà en escena l’obra de Lluis Coquard ENS HA CAIGUT LA SOGRA, una comèdia vodevilesca molt divertida que ens farà passar una bona estona.

Bones vacances i fins al setembre, Jordi Mèlich Una abraçada i bon estiu! Anna Latorre

ORFEÓ L’Orfeó Vicentí a Molins de Rei Els cantaires de l’Orfeó Vicentí i alguns col·laboradors estàvem citats a l’Església parroquial de Sant Miquel Arcàngel de Molins de Rei a les 5 de la tarda del diumenge dia 5 de juny del 2011 per fer-hi l’assaig general del concert, que porta per nom Les danses de la mort, i així va ser. Després d’haver descarregat els instruments que farien l’acompanyament musical i l’ampliació del so, els entesos es van dedicar a fer el muntatge i comprovació perquè tot funcionés de la millor manera possible. Un cop tot apunt, hi va haver l’assaig d’acoblament de la música, amb les cançons i els rapsodes, amb les conseqüents repetides tan dels uns com dels altres, fins a trobar les mesures de volum apropiades. A les set de la tarda va tenir lloc la presentació de l’Orfeó, i seguidament, des de tres àmbits diferents del temple, l’Orfeó, lentament, va anar avançant fins establir-se al bell mig del presbiteri. En haver acabat el concert tant els cantaires i col·laboradors com el nombrós públic que va assistir-hi vam sortir del temple, contents i satisfets pel resultat obtingut. Aquest concert va ser la cinquena vegada que el vam interpretar davant el públic. La primera va ser el dissabte 15 de novembre del 2008, a la parròquia de Sant Esteve d’Andorra la Vella, amb acompanyament de piano.

La segona vegada, el dissabte 24 de gener del 2009 a la parròquia de Sant Vicenç Màrtir de Sant Vicenç dels Horts, amb acompanyament de piano, flauta travessera, clarinet i violoncel. La tercera vegada, el diumenge 8 de novembre del 2009 a Torrelles de Llobregat, al local anomenat El club, amb acompanyament de piano. La quarta vegada, el diumenge 10 d’abril del 2011, a la parròquia de Sant Llorenç de la ciutat de Lleida, amb acompanyament de piano. La cinquena vegada, el diumenge 5 de juny del 2011, a la parròquia de Sant Miquel Arcàngel de Molins de Rei, amb acompanyament de piano.

Joaquim Sagristà


NOU PROJECTE DE REMODELACIÓ DE SALA D’ACTES Benvolgut/uda soci/a, Com ja coneixeu, El Centre va engegar un projecte per a la remodelació de les teulades de la caixa escènica i la sala d’actes, i aprofitant la reforma, es feien també unes sortides de fums per motius de seguretat i el cobriment de plaques solars fotovoltaiques que ens ajudarien al finançament de la reforma. Sou coneixedors, mitjançant l’informatiu que rebeu mensualment, que el projecte s’ha aturat del tot motivat per les dificultats econòmiques que diàriament escoltem. Vam treballar de valent per tirar el projecte endavant, han estat dues subvencions perdudes, i dos anys de feina constant, de reunions amb les administracions per aconseguir la fita. Tot anava rodat, i a l’última finestreta de l’administració se’ns va tancar la porta. Us vam presentar el projecte i demanar el vostre suport per tirar-lo endavant, i ens cal dir-vos que vam quedar gratament sorpresos de tan bona acollida. Per ajudar-nos en el finançament inicial del projecte, es va donar l’opció de col·laborar amb l’adquisició de plaques solars, i fins avui hem rebut col·laboracions vostres pel valor de 25 plaques, tot i la poca difusió que vam fer per a l’aturada del projecte. Un cop paït el revés, hem tornat a engrescar-nos i a no aturar les il·lusions que tenim per dignificar El Centre, i aquest cop li ha tocat a la sala d’actes. Després de treballar amb la Comissió d’Obres i la Junta vam fer un llista de prioritats que fossin al nostre abast. De la llista en van sortir tres idees generals: confortabilitat, comoditat i adaptació a les normatives. I després de tenir els primers pressupostos hem decidit fer-ho en dues fases. - Primera fase i d’execució immediata: o nova climatització de terra radiant, o nou terra, o noves cadires de les llotges, o adaptació de les sortides d’emergència, o modificació del prosceni. - Segona fase sense data d’execució: o cadires de la platea, o pintura, o tractaments de parets, o instal·lacions. Per executar la primera fase comptem amb diferents fonts i recursos econòmics, com ara els propis de l’entitat, l’ajuda de l’Ajuntament, les col·laboracions actuals de les vostres plaques. Ens falta per assolir el 20% per concloure’n la totalitat. Ara, doncs, us tornem a demanar la vostra col·laboració perquè aquest cop el projecte no s’aturi. Ens agradaria que els que ja vau col·laborar amb les plaques, tinguéssiu la mateixa il·lusió que nosaltres, per reconvertir la vostra ajuda de plaques i enfocar-la per a la sala d’actes. També ens podeu comunicar la vostra renúncia en cas que no sigui ara la vostra prioritat. Alhora també volem engrescar nous socis i col·laboradors per assolir la part de finançament que ens falta. Tenim aquesta il·lusió i El Centre ho necessita. Ja s’han fet coses i encara en queden moltes per fer, i el pes de tot el que hem fet sempre ha estat gràcies a l’esforç dels socis i simpatitzants. Ho podem tornar a aconseguir. Vicenç Simón President

full informatiu juliol 2011  

numero 390

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you