Page 1

SETEMBRE 13

SETEMBRE 13

Núm. 413

CARNET CULTURAL DE SANT VICENÇ DELS HORTS Ens disculpem, ja que en el moment de tancar aquest informatiu no disposem de l’agenda del mes de setembre de les tres entitats del carnet cultural.

CONCERTS A LA FRESCA Un any més hem ofert el cicle de Concerts a la fresca! Els divendres de juliol i agost hem estat oferint uns concerts a la terrassa del Bar Secallona d’El Centre. Hem gaudit d’unes vetllades sensacionals, amb música en directe. En aquesta 3a edició de Concerts a la fresca hi han participat l’Albert Duran, el quartet de Saxos de Molins de Rei Sax Four Sound, Santaferoud, Adrià García, el grup de combos de l’Estudi de música de Sant Vicenç, El Tio de la Via, Jazzfanova, Duo Canival, CanteDiem, Acústic Kk, Té Pebrots i Carall Trempat. Voldríem donar les gràcies als membres de la junta d’El Centre per la seva col·laboració i predisposició, als nois de Spunik, a l'Adrià Martínez i al Pol Pujol. També a tots els que heu vingut a sopar i, sobretot, al Bar Secallona d’El Centre i a FlecaRosell, que ens ha permès fer aquest cicle de Concerts a la Fresca. Moltes gràcies a tothom.

Núm. 413

INICI DE CURS I INAUGURACIÓ DE LES OBRES Com ja es va fer en els cursos passats, també començarem aquest amb molta marxa. Reviurem moments inoblidables de trobades i activitats ben divertides per fer tornar l’esperit del soci i aprofitarem per inaugurar el nou projecte d’obres dins el Centre. Així, doncs, el dia 6 d’octubre hi ha prevista l’activitat que exposem a continuació. CONCURS DE PAELLES El diumenge 6 d’octubre es farà el ja tradicional concurs de paelles que es va reprendre fa tres anys i que va tenint un gran èxit de participació de molts socis de l’entitat i de totes les edats. Amb la mateixa intenció es tornarà a repetir aquesta vegada. Es tracta que s’hi inscriguin les colles que hi vulguin participar, fer les seves paelles i lluitar per ser la que el jurat consideri més bona i s’hagi presentat de manera més original per part de la indumentària de la colla. A més, no us penseu que la Junta no tindrà feina; serà l’encarregada de fer una paella per a totes aquelles persones que no formin part de cap de les colles participants, però que sí que vulguin assistir al concurs de la paella.

NORMATIVA DEL CONCURS I DE L’ACTE: Inscripcions: Per poder-s’hi inscriure com a colla participant del concurs o com a persona que menjarà de la paella comunitària, cal fer-ho abans de l’1 d’octubre del 2013 a través del correu electrònic cencat@cencatsvh.org indicant-hi els noms i cognoms de totes les persones que s’hi inscriuen i aclarint si formen colla del concurs o no. També podeu fer la inscripció trucant al telèfon del Centre (93 656 43 97), i demaneu per la Dolors Garcia, cada dimarts i dijous de 18.00 a 20.00 h. Què cal portar? - Les colles cal que portin tot el material per poder fer la paella. - Tothom haurà de portar el seu plat, cobert, got, etc. Preu: Les colles que facin paelles hauran d’abonar 2 € per persona, i les que participin en la paella comunitària hauran d’abonar 12 € per persona. Postres i beguda: El Centre comprarà begudes i postres per a tothom.

En aquesta competició també s’hi valorarà l’ambientació de cada colla. I durant la jornada festiva podrem inaugurar de manera oficial les noves obres fetes a l’entitat i fer una visita d’obres.

PREVISIÓ OCTUBRE Rut Canals i Esteve

Us hi esperem a tots!!!!durant tot al dia, al Centre: inici de curs i inauguració de les obres Diumenge 6 d’octubre, Com cada any, farem el tradicional inici de curs amb el concurs de paelles i, a més, aquest any s’aprofitarà per fer la inauguració oficial de l’última remodelació de l’entitat Dissabte 26 i diumenge 27 d’octubre: EXPOLLEURE Cada dos anys, el Centre participa en l’Expolleure per a fer saber quines són les seves activitats. Dissabte 26 a les 22 h i diumenge 27 d’octubre a les 19 h, al Centre: ‘Molt soroll per no res’ L’Elenc dramàtic està preparant aquesta obra Shakesperiana.


El web:

www.cencatsvh.org

El correu: cencat@cencatsvh.org

CONEGUEMNOS

COMISSIÓ VICENTÍ

Hola, em dic Mònica Martínez i em dedico al món de la dansa. Dirigeixo l’escola Fem Dansa, a Sant Vicenç dels Horts. A part de ser la meva professió, també és la meva passió, i a mesura que passen els anys m’he adonat que, si no ballo, de vegades no sé expressar el que vull dir. El meu vincle amb El Centre ha anat creixent al llarg dels últims anys, hem compartit escenari moltes vegades, sales d’assaig durant uns anys i, darrerament, projectes. He participat en la direcció coreogràfica del musical Working i en el recital de la Coral Jove sobre Papasseit. Totes dues han estat unes experiències fantàstiques, plenes d'anècdotes i bones estones. Però jo em quedo amb la part humana que desconeixia d’aquest indret tan familiar. He conegut gent compromesa que comparteixen la passió i la il·lusió per l’escenari, verdaderament per “amor a l’art”, com s'acostuma a dir, però aquesta vegada de debò. També m’ha ajudat a conèixer mes àmbits socioculturals i històrics del nostre poble, ja que jo no sóc nascuda aquí, soc de l’Hospitalet i, malgrat que tinc uns grans records d’infantesa i joventut del meu barri, ja fa que visc aquí 15 anys, els meus fills han nascut aquí i ja estic molt involucrada amb la gent i costums d’aquest poble. En aquest moments estem preparant el proper projecte amb la Coral Jove. Es tracta d’un musical de musicals, amb números espectaculars i ple de sorpreses. L’estem organitzant tots amb molta il·lusió i això es el millor de la meva feina, et quedes amb els bons moments dels assajos, les estones de riure, els plors i totes les emocions que surten de manera espontània i que són les més sinceres. No us el podeu perdre, serà la bomba!!! Fins aviat, Mònica.

ESTUDI DE MÚSICA

ORFEÓ DEL

CENTENARI

DE

L’ORFEÓ

Informem que el primer acte del centenari de l’Orfeó Vicentí serà el mes d’abril del 2014, des del dia 13 fins al 21. Consistirà en una exposició de fotografies a ca n’Aragall. Des d’aquí volem animar els socis, familiars i simpatitzants que puguin tenir alguna fotografia relacionada amb l’Orfeó Vicentí, la Coral Santa Cecília, o bé qualsevol acte en què participin les dues corals esmentades, mitjançant la cessió de les fotografies a l'exposició. De les fotografies que ens pugueu cedir, se’n lliurarà rebut i al mateix temps es digitalitzaran, per tal de tornar al titular la fotografia original en un breu espai de temps. Per a informació o contacte sobre aquest tema podeu trucar a: JAIME MASANA TEL. 607 307 137 JAUME CHAVARRIA TEL. 653 812 814 Estarem molt contents d’atendre-us. SON 100 ANYS CANTANT!!!!!! Segur que hi ha moltes fotografies a Sant Vicenç dels Horts i veureu que valdrà la pena recordar-les!!

A l’Estudi de música comencem el curs! Tornem a obrir les portes el dilluns 16 de setembre! Per a aquells que encara no hagueu fet la matrícula, agafeu paper i llapis i apunteu-vos-ho bé: els dies 9 i 10 de setembre continuem fent matrícules de 18.00 a 20:00 h al Centre. Aviseu veïns, cosins, germans, amics, etc. perquè tenim moltes ganes de fer música amb tots vosaltres! Aquest curs continuem oberts cada dilluns i dimecres a la tarda de 17.30 a 20.00 h. Ens trobareu al Centre ensenyant música des dels més petits fins als més grans. Sí, ho heu llegit bé, des de l’Estudi creiem que mai és massa tard per aprendre a agafar un instrument o a llegir partitures, i els adults també hi sou benvinguts. Així, doncs, us recordem els instruments que oferim: flauta de bec, clarinet, saxofon, violí, viola, guitarra elèctrica, guitarra clàssica, guitarra flamenca, cant i combo de guitarres. A tots aquests instruments us hi introduïm des del curs d’iniciació o directament amb molta il·lusió. Esperem que hagueu passat un bon estiu i que torneu amb les piles ben carregades per començar un nou curs. Us esperem els dies de matrícula! LA DIRECCIÓ

ESBART Per la Festa Major d’estiu, l’Esbart, com cada any, va participar en la ballada organitzada per l’Ajuntament, en què es va poder veure una mostra de les diferents danses que es ballen i s’ensenyen al nostre poble. L’Esbart, doncs, no hi podia faltar. Va ser una tarda amb sentiments contradictoris: d’una banda, molta alegria per poder ensenyar les nostres danses, però d’una altra, tristesa perquè era l’última ballada d’alguns dansaires. Des d’aquí vull donar les gràcies als dansaires i a les famílies perquè sense vosaltres l’Esbart no hauria estat possible. Tot i això, l’Esbart continua i comencem el curs amb nous projectes i amb molta alegria i il·lusió.

Jaume Masana

Elisenda Sàbat

EL CENTRE EN IMATGES

...i... ja som a la nova temporada i, continuem fent història de les activitats d’El Centre presentant aquesta fotografia que bé es mereix una atenció especial pel que fa a la composició: ens mostra una escena de l’argument de l’obra i els elements per filmar-la, com són la càmera i la persona que fa funcionar la càmera, en aquest cas, el senyor Santiago Arizón, que fou el guionista, l’operador, el director i el muntador de la pel·lícula. Es tracta d’un curtmetratge titulat La Corona, que va ser interpretat pels actors aficionats de l’elenc dramàtic del Centre Catòlic amb l’ajuda incondicional del bon amic i actor, també, de l’elenc, Jordi Tuset, que es preocupava d’avisar els companys pel dia, l’hora i lloc de la gravació i de tenir a punt el citat lloc amb els utensilis que eren necessaris a cada moment. En aquest cas, no va caldre l’escenari del centre, sinó l’habitació d’una casa particular d’una família que va cedir l’espai amb totes les facilitats de moviments. La fotografia ens mostra la senzillesa d’una habitació de 63 anys enrere on es mostra el llit de barrots i, a la capçalera, la piqueta per a l’aigua beneïda i, també, al fons, a la capçalera de l’altre llit, el Sant Crist. Aquest deuria ser un espai compartit entre dos o més membres de la família. Els personatges que donen vida a aquesta escena són: la malalta, M. Àngels Perals; la mare, Carme Borrell; el pare, Francesc Perals; la germana de la malalta, Teresa Prat, i el que filma l’escena, el senyor Arizón. Va ser molt gratificant per als actors tant el temps que va durar la gravació, com després, cada vegada que es va projectar la pel·lícula cara el públic a la pantalla del Centre, per al públic en general. Joaquim Sagristà

Setembre 2013 num 413  
Advertisement