Page 1

OCTUBRE 13

OCTUBRE 13

Núm. 414

CARNET CULTURAL DE SANT VICENÇ DELS HORTS A continuació, us mostrem l’agenda del Carnet Cultural per al mes d’octubre: Dia Dijous 3

Hora 21.00 h

Lloc L’Ateneu

Acte 1r Sopar de la Nit de la Solidaritat, organitzat per l’Ajuntament. Amb presència dels defensors internacionals dels drets humans: Estela de Carlotto, Marco Arana i Doris Rivera Nits de ball amb el grup Duo Alma

Entitat L’ATENEU

Dissabte 5

L’Ateneu

Dissabte 5 i diumenge 6

Per concretar 9-14 i 16-21 h

7a edició del Mercat del Trasto dedicada a l’associació Familiars Alzheimer de Sant Vicenç dels Horts Inici de curs i inauguració de les obres Representació teatral dedicada a la gent gran. Organitzat per l'Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts Xerrada del CEL

LA VICENTINA

Diumenge 6 Divendres 11

Tot el dia 18 h

El Centre La Vicentina

Dijous 17 o 24 Divendres 18

Per concretar 22.00h

L’Ateneu

LA VICENTINA

L’Ateneu

Concert de jazz amb el grup Rocío Facks Quintet Nits de ball amb el grup Duo Amor

Dissabte 19

Per concretar

Andalusia

Viatge cap a Andalusia

L’ATENEU

La Vicentina

La Vicentina

Des de dilluns 21 fins al dissabte 26 Divendres 25

22.00 h

La Vicentina

Dissabte 26

Vespre

El Centre

Jam Session d’octubre amb Geni Barry Sextet Sopar dels que fan 40 anys

L’ATENEU

EL CENTRE LA VICENTINA L’ATENEU

L’ATENEU

LA VICENTINA EL CENTRE

Núm. 414

INICI DE CURS I INAUGURACIÓ OBRES Com ja es va fer els cursos passats, també començarem el curs amb molta marxa. Reviurem moments inoblidables de trobades i activitats ben divertides per fer tornar l’esperit del soci i aprofitarem per inaugurar el nou projecte d’obres dins el Centre. Així, doncs, el dia 6 d’octubre hi ha prevista l’activitat que exposem a continuació. CONCURS DE PAELLES El diumenge 6 d’octubre es farà el ja tradicional concurs de paelles que es va reprendre fa tres anys i que va tenint un gran èxit de participació de molts socis de l’entitat i de totes les edats. Amb la mateixa intenció es tornarà a repetir aquesta vegada. Es tracta que s’hi inscriguin les colles que hi vulguin participar, fer les seves paelles i lluitar per ser la que el jurat consideri més bona i s’hagi presentat de manera més original pel que fa a la indumentària de la colla. A més, no us penseu que la Junta no tindrà feina; serà l’encarregada de fer una paella per a totes aquelles persones que no formin part de cap de les colles participants, però que sí que vulguin assistir al concurs de la paella.

NORMATIVA DEL CONCURS I DE L’ACTE: Inscripcions: Per poder-s’hi inscriure com a colla participant del concurs o com a persona que menjarà de la paella comunitària, cal fer-ho abans del 01/10/13 a través del correu electrònic cencat@cencatsvh.org indicant-hi els noms i cognoms de totes les persones que s’hi inscriuen i aclarint si formen colla del concurs o no. També podeu fer la inscripció trucant al telèfon del Centre (93 656 43 97), i demaneu per la Dolors Garcia, els dimarts i els dijous de 18.00 a 20.00 h. Què cal portar? - Les colles cal que portin tot el material per poder fer la paella. - Tothom haurà de portar el seu plat, cobert, got, etc. Preu: Les colles que facin paelles hauran d’abonar 2 € per persona, i les persones que participin en la paella comunitària hauran d’abonar 12 € per persona. Postres i beguda: El Centre comprarà les begudes i les postres per a tothom.

En aquesta competició també s’hi valorarà l’ambientació de cada colla. I durant la jornada festiva podrem realitzar la inauguració oficial de les noves obres realitzades a l’entitat i fer-hi una visita.

Us hi esperem a tots!!!!


El web:

www.cencatsvh.org

El correu: cencat@cencatsvh.org

OBRES LES OBRES. UN ALTRE PUNT I SEGUIT. De ben segur que quan llegiu aquestes lletres ja tindrem l’entitat ben arregladeta perquè us puguem presentar les feines realitzades. Hi ha moltes ganes d’escriure tot el que s’ha assolit i com s’ha fet, però caldria més d’un informatiu i no ho farem així. Cal dir que s’hi han fet canvis importants, palpables, i que compleixen amb els compromisos adquirits de seguretat, accessibilitat i confortabilitat, i que s’han pogut realitzar gràcies a l’esforç desinteressat de moltes persones que es troben a l’Ajuntament, a l’entitat, als simpatitzants amb el Centre, a les altres entitats i fundacions del poble i a molts que ens heu encoratjat a continuar. Els professionals que hi han treballat també han copsat que és una entitat viva i han col·laborat amb nosaltres. Tenim moltes fotografies i més coses per dir-vos, però ho reservarem per al dia de la inauguració, en què ens acompanyaran les autoritats del nostre municipi. Així doncs, sentiu-vos convidats en aquest acte que es farà el diumenge 6 d’octubre a les 18.00. Veurem la feina feta, sabreu quins seran els nous projectes i ho acabarem amb un senzill refrigeri.

SOM ENERGIA PRESENTACIÓ SOM ENERGIA I LES ENERGIES RENOVABLES

Som Energia és una cooperativa sense ànim de lucre que neix el 2010, i el seu objectiu és canviar el model energètic actual per un altre de generació energètica amb energies renovables. Tot just amb els seus tres anys d’existència han passat de ser 150 socis a poc més de 9.800. Actualment ja són generadors de corrent elèctric, amb cinc plantes fotovoltaiques, i treballen amb nous projectes de biogàs i eòlica. Darrere de Som Energia hi ha entusiasme i esforç per tal de fer un model energètic diferent, i ofereix un gran ventall de possibilitats per poder-hi participar. Es per això que el 5 de novembre a les 20.00 h Som Energia farà una presentació al Centre per tal de donar a conèixer la seva cooperativa i mostrarnos quins models energètics actuals tenim i quines alternatives tenim com a consumidors. Per a mes informació consulteu la seva pàgina web www.somenergia.coop

TEATRE  

Com veieu, un punt i seguit. La Junta

AGENDA OCTUBRE Diumenge 6 d’octubre durant tot al dia, al Centre: inici de curs i inauguració de les obres Com cada any, farem el tradicional inici de curs amb el concurs de paelles i, a més, aquest any s’aprofitarà per fer la inauguració oficial de l’última remodelació de l’entitat. Dissabte 26 i diumenge 27 d’octubre: EXPOLLEURE Cada dos anys, el Centre participa en l’Expolleure per donar a conèixer les seves activitats.

Dissabte 26 d’octubre al Centre, al vespre: Sopar de la colla dels 40 anys del poble Tots els/les “joves” que durant el 2013 fan 40 anys es trobaran a la nostra entitat per celebrarho. Moltes felicitats a tots/es!

PREVISIÓ NOVEMBRE Dimarts 5 de novembre a les 20.00 h, al Centre: presentació de Som Energia Presentació d’aquesta cooperativa sense ànim de lucre d’energies renovables. Diumenge 9 de novembre, durant tot el dia: Trobada de programadors de La Xarxa El Centre acollirà una trobada de programadors de La Xarxa i es faran diferents activitats que tota la població en podrà gaudir Dissabte 23 de novembre a les 22.30 h, al Centre: concert Sona Centre Nit de concert a la sala del Centre.

EL CENTRE EN IMATGES Aquesta és una fotografia més de l’època daurada de les sarsueles representades a l’escenari del Centre pel nostre elenc liricodramàtic de l’entitat. Es tracta del quadre tercer, titulat “Los marineritos” de la sarsuela La Gran Via, obra formada per un acte i cinc quadres original de Federico Chueca i Joaquin Valverde com a músics, i de Felipe Pérez (autor de la lletra). L’argument de l’obra és una sàtira del temps que es vivia a Madrid durant la construcció de la Gran Via d’aquesta ciutat. Precisament aquest quadre va ser substituït de l’obra una i altra vegada per adaptar-lo a les vicissituds de l’època. L’estrena es va fer al Teatro Felipe de Madrid el 02-07-1886 i la substitució del quadre, a Madrid, el 10-02-1987 i 02-07-1887. Els primers assajos solien ser a Cal Paquito (Cafè Carbonell, carrer Barcelona núm. 6, fa uns anys va tancar) i quan ja s’acostava la data de la representació eren al teatre del Centre per assajar-hi la coreografia, al mateix lloc on, en el seu dia, es representaria l’obra. La representació al Centre va ser a l’any 1958 i les actuants d’aquest número van ser: Teresa Prat, Roser Camps, Consol Prats, Pepita Rocher, Victoria Boltà, Montserrat Ollé, Paula Sala, Carme Mèlich, Montserrat Vinyes, i Vicenta Descarrega. És curiosa la fotografia perquè es veuen les arrugues del decorat que és de paper, la conxa coberta amb un drap de vellut verd, a joc amb el teló, amb el peu del llum que enllumena l’apuntador, i els caps dels espectadors de les primeres files.

Anul·lació de la representació teatral prevista per als dies 26 i 27 d’octubre ‘Molt soroll per a res’. El dia 1 d’octubre, inici del curs del Taller infantil de teatre amb la monitora Marina Pastor.

Jordi Mèlich Joaquim Sagristà

Octubre 2013 num 414