Page 1

Número 764 del 23 al 29 de gener ’14

Xavier Vallès, psicòleg de Nou Verd

Miquel Calçada


02

el cargol. 23/01/14


el cargol. 23/01/14

03


04

el cargol. 23/01/14

El PP veu “poc viable” l’Escola d’Enoturisme de Catalunya

El Partit Popular a Vilafranca ha mostrat la seva preocupació i incertesa davant el projecte de l'Escola d'Enoturisme de Catalunya que ha endegat l'equip de govern i que és previst que es faci a La Fassina i al Claustre de Sant Francesc. El regidor popular, Josep Ramon Sogas, està en desacord amb la manera com s'ha gestionat, ja que “ha de ser la Generalitat qui impulsi el projecte, que és qui té la competència”. Sogas veu perillar el futur de l'Escola per les previsions

amb les quals neix. Segons el regidor vilafranquí, “no s'adeqüen a la realitat i no estan degudament justificades” perquè es preveu que “en el proper curs hi hagi 500 alumnes i que el següent augmentin fins a 800 sense explicar-ne els motius”. A més, fiscalitza la suma d'ingressos prevista al projecte de 300.000 euros, “una xifra elevada que no sabem exactament d'on surt”. Segons ha informat el grup municipal, a la proposta de l'equip de govern el finançament es fonamenta en les subvencions dels cursos ocupacionals del SOC, que en el futur poden disminuir o, fins i tot, desaparèixer si l'Administració Central i la Generalitat de Catalunya ho decideixen. En aquest sentit, Sogas tem que “passi el mateix que amb les llars d'infants i l'escola municipal de música”, que han vist reduïdes les subvencions.

Àlex Jover sol·licita la baixa com a militant per discrepar amb el PSC

L'alcalde de Sant Llorenç d’Hortons, Àlex Jover, ha sol·licitat la baixa com a militant per discrepàncies amb la

direcció del PSC, que va exigir als seus diputats crítics que votessin en contra de la proposta per demanar al Congrés el traspàs a la Generalitat de la competència per a convocar un referèndum sobre la independència a Catalunya. L’alcalde considera que “El PSC ha perdut el rumb” i, a les properes eleccions, no es presentarà sota les sigles del partit. Uns 70 militants de la comarca han signat el manifest de suport al diputats díscols.

Número 764. Del 23 al 29 de gener’14

Sumari Torna l’Afers Exteriors Pag. 8

En bones mans Necrològiques Gastronomia Salut i bellesa L’horòscop Esports d’aquí Farmàcies de guàrdia El cinema El santoral La televisió de la setmana Anuncis breus

6 13 16 22 24 26 27 27 27 28 30

Xavier Vallès, psicòleg de Nou Verd Pag. 12

Director / Editor: Josep Ma. Barella Subdirector: Josep Barella Redacció: Olga Aibar (redactora en cap), Josep Ma. Roca, Lídia Oñate Seccions: J.Ma. Batet (castells), Vicenç de Cara (futbol base), J.Ma. Roca (gastronomia), Daniel Sancho París (història) Disseny i maquetació: Abdelghafour Eddalai Publicitat i màrqueting: Marc Barella Fotogafies: Fèlix Miró, Jordi Rull, Rafael Bravo Gestió comercial: Montse Calzado: 692 189 896 Marga Ciscar E-mail redacció: redaccio@elcargol.com E-mail publicitat: publicitat@elcargol.com E-mail general: elcargol@elcargol.com Impressió: Imprintsa Dipòsit legal: B-7183-99 El Cargol és un mitjà plural i no ha de compartir, necessàriament, les opinions dels seus col·laboradors.

40.000

lectors setmanals segons la darrera onada del Baròmetre de la Comunicació

Editat amb la col·laboració de:

Ja t’has agregat al Facebook d’El Cargol?

El Cargol Publicacions, S.L. Gral. Cortijo, 21 A 08720 Vilafranca  93 890 00 11 Fax 93 817 12 64

Més info a:

www.elcargol.com

ASSESSORIA JURÍDICA I ECONÒMICA Pl. Francesc Macià, 2, 1r. VILAFRANCA. Tel. 93 817 22 28. Fax 93 890 44 57


el cargol. 23/01/14

Nova campanya de promoció dels mercats dels dissabtes

David Agustín, president de la JCI Vilafranca



El divendres es va celebrar a l'Agrícol l'Assemblea Anual de Traspàs de la JCI Vilafranca del Penedès, en el decurs de la qual David Agustín va ser elegit President de la JCI Vilafranca per al 2014, càrrec que fins aquest moment ostentava Joan Ollé. Després de l'acte es va celebrar el sopar de lliurament dels premis Gualbert Carrasco, on s'elegeix el millor júnior de l'any, guardó que va recaure en Eva Calaf.

El Patronat de Comerç i Turisme de Vilafranca ha iniciat una nova campanya de foment del mercat dels dissabtes que es durà a terme fins al 5 d'abril. A finals del 2012, es va iniciar una campanya potenciant una de les singularitats d'aquest mercat: les parades de producte de la terra. Aquesta va consistir, per una part, en una reestructuració del mercat, ordenant les parades segons l'article de venda i, per l'altra, en la promoció del producte de la terra. Ara, totes les parades de producte de la terra aniran identificades amb unes tovalles de color negre, amb la imatge “Productes de la terra”, cobrint el taulell. Paral·lelament, es fomentarà la zona de planter del mercat, que no es gaire habi-

tual en molts mercats. Per això, s'ha creat una imatge gràfica, i s'han confeccionat rètols identificatius per a totes les parades així com banderoles situades als extrems delimitant la zona de planter, fent-la més visible i fàcilment identificable. Per a promocionar-lo, s'ha editat una falca publicitària, que s'insertarà en tres emissores de ràdio fins el mes d'abril.

05


06

el cargol. 23/01/14

Ampli operatiu policial per un petit foc a Banc Sabadell

Dissabte, a les 16.23h, es va produir un ampli desplegament policial i de bombers da-

vant de la seu central de Banc Sabadell de Vilafranca. El motiu va ser l'avís de fum a l'interior del banc. Segon sembla, es va escalfar un lector de bitllets i va treure fum. Tot i que el foc es va apagar ràpidament, la policia local va acordonar la zona i es van prendre mesures de prevenció, com el tall del carrer Santa Clara durant una mitja hora. En total hi van intervenir cinc dotacions dels bombers i diversos efectius dels Mossos i policia.

ALBERT LLUCH

Ens en cuidem de tots els industrials

08720 Vilafranca del Penedès Fax: 93 817 19 31 - obrirefall@yahoo.es

 610 21 09 21

Reformes integrals de pisos,

En bones mans

Obres i reformes cases, masies, botigues...

627 761 190 607 115 976

MANTENIMENT I NETEGES A FONS DE LA LLAR

 Estabilitzadors remolcs i caravanes  Enganxaments per cotxes (boles)  Muntatge d’enganxaments  Recanvis d’eixos Passatge Moliner, local 5 - Vilafranca del Pdès.

Tels. 639 46 05 28 - 630 02 74 15

93 899 83 93 C/ Anselm Clavé, 5 ST. QUINTÍ DE MEDIONA - iarnan@wanadoo.es

Obres i Serveis Integrals Arquitecte Tècnic

649 30 21 68 Masia El Serral Camí Fondo s/n Els Monjos

C/ Santa Maria, 16 Vilobí del Penedès

rfolivella@gmail.com - www.ricardferrer.cat

Demà a les 20h es presentarà, a la sala d’adults de la Biblioteca Ramon Bosch de Noya de Sant Sadurní, el llibre Secretos del pasado, de la jove escriptora vilafranquina Paula Nadal, en un acte dirigit especialment al públic més jove. La Paula Nadal té 16 anys, va néixer Vilafranca del Penedès i, malgrat la seva joventut, ja ha participat en concursos literaris i és autora de nombrosos relats curts. Més informació al telèfon 93 891 20 33.

NETEGEM Locals, Naus, Masies, Granges, Parcel·les, etc. RETIREM tot tipus de ferralles i també cotxes i motos (gestionem les baixes)

620 86 35 20

ELECTRICITAT - AIGUA - GAS CALEFACCIÓ - AIRE CONDICIONAT ENERGIES RENOVABLES PRESSUPOST SENSE COMPROMÍS

La vilafranquina Paula Nadal presenta novel·la



www.remolquesyenganches.com

(pressupost sense compromís) Tel. 93 898 11 15 · serqui.scp@gmail.com Mòb. 669 938 552 / 669 799 773 C/ Rubí, nº18 - Sta. Margarida i els Monjos

TENDALS TOLDOS

HILL

c/ Orient, 9 - VILAFRANCA Tel. 938 921 988 - Mòbil 617 546 869

JAUME ESTELLÉ NETEJA I DESEMBUSSOS Mòbil: 687 43 68 22 Fax: 93 890 51 77 Vilafranca del Penedès  Nou servei de camió cisterna per treure aigües brutes  Neteja i desembussos de tot tipus de canonades i desaigües.  Manteniments periòdics de comunitats, naus industrials, magatzems i pàrquings.  Manteniments anuals.  Servei d’urgències 24h dia, nit i festius.  Tenim detector de traçats de canonades.  Neteges de pàrquings i inundacions.


Els Barbuts de l’Alt Penedès celebren 20 anys



L’1 de febrer l'Associació de Barbuts de l'Alt Penedès (PABA) organitza el 20è Sopar de Barbuts. Es donarà el tret de sortida a les 19:30h a l'Inzòlia. D'allà es desplaçaran fins al monument de Milà i Fontanals, on es faran la fotografia de grup. La jornada continuarà amb un sopar al Restaurant El Conill de Sant Miquel d'Olèrdola. Els tiquets per assistir al sopar es poden adquirir a la Barberia Santó de Vilafranca. Ball gratuït a Guardiola de Font-rubí



En el marc de la Festa Major petita de Guardiola de Fontrubí, hi haurà ball gratuït i refrigeri per a tothom al Centre Recreatiu amb l’orquestra Eslogan. Es farà aquest diumenge a les 19.30h.

el cargol. 23/01/14

Vilafranca inicia accions per posar en circulació pisos buits L'Ajuntament de Vilafranca del Penedès elaborarà un cens d'habitatges buits, tant pertanyents a entitats financeres com a altres societats, per tal que es posin en circulació al mercat immobiliari. Aquest cens es farà mitjançant el creuament de dades municipals i amb les d'altres organismes (registre de la propietat, companyies subministradores d'aigua, llum i gas, etc). Un cop detectada la desocupació, es notificarà als propietaris i se celebrarà una audiència per comprovar la situació d'aquests pisos. Aleshores, se’ls donaran dos mesos per comunicar si es llogaran o si els volen incloure en la borsa d’habitatge, advertint que la desocupació implicarà “multes coercitives”. A Vilafranca hi ha 365 habi-

tatges en el parc públic de lloguer: 152 pisos són propietat de l'Agència d'Habitatge de Catalunya, 140 habitatges inclosos a la Borsa de Lloguer que gestiona Habitatge de l'Ajuntament (i que té un preu mitjà d’uns 340 euros mensuals), 67 habitatges del Programa de Rehabilitació d'Habitatges i 6 pisos que són propietat de la Societat Municipal d'Habitatge.

07


08

el cargol. 23/01/14

Miquel Calçada:

‘cal que tinguem una mirada pròpia cap al món’

Dilluns d’aquesta setmana, a dos quarts d’onze de la nit, va tornar Miquel Calçada, amb l’estrena de la sisena temporada d’Afers Exteriors. Després de cinc anys d’absència el programa torna ple de novetats però sense deixar de banda la seva essència: veure què fan els catalans a diferents indrets del món. La presentació de la nova temporada, que constarà de 14 nous capítols, es va fer a la Terminal 1 de l’aeroport del Prat. A l’acte hi va participar Jordi Serra, cap de continguts i programes de TV3; Miquel Garcia, cap de documentals i nous formats de TV3, i Miquel Calçada, director i presentador del programa. Aquesta nova etapa és tot un repte, ja que la cinquena temporada va tenir una mitjana de 713.000 espectadors i un 23,3% de quota de pantalla. L’Afers Exteriors va ser un format pioner quan va començar la seva història l’any 2002, i va ser copiat per molts altres. Per això, segons Miquel Garcia “és una gran notícia tornar a tenir-lo en pantalla, pel format, per les novetats introduïdes i pel carisma del seu presentador”. Miquel Calçada explicava

que “el repte era considerable. No ens podíem repetir i aquesta ha estat una de les missions. Per això l’evolució del programa era una prioritat”. En els nous capítols, “el canvi és notori, volem seguir coneixent la situació del catalans als llocs on hem estat, però hem volgut anar més enllà, conèixer la realitat del país, analitzar els conflictes que hi ha, siguin polítics i territorials, com pot ser el cas de Xipre, Escòcia, Israel o Gibraltar; conflictes sentimentals, com el capítol que es va fer a Sicília, o conflictes bèl·lics, com és el cas de l’Afganistan. I tot això sense perdre de vista els tres eixos fonamentals d’un producte audiovisual, que són: entretenir, divulgar i formar”.

Miquel Calçada també va explicar que, entre els canvis, hi ha el fet que tres d’aquests capítols s’han enregistrat a diferents indrets, perquè “s’ha volgut fer una anàlisi més profunda i des d’una perspectiva global i sense complexos de temes d’actualitat, com pot ser l’economia mundial o el sentit de la Unió Europea. Aquests programes tindran la col·laboració d’experts en cada un dels temes, que és una de les grans novetats d’aquesta temporada”. La resta de capítols conti-


el cargol. 23/01/14

viatjant per gravar la nova temporada, i també va expressar el seu agraïment a la direcció de TV3 per “la confiança

Ad’oferir-nos tornar amb l’A f e r s E x t e r i o r s ”. Josep Barella Fotos: TV3

nuarà mostrant les vivències de catalans que viuen a l’estranger, però s’ha fet una feina prèvia perquè tots ells siguin gent amb discurs. Per Calçada, “els dos països que més m’han marcat de tots els que hem visitat han estat Afganistan, que porta més de quaranta anys de conflictes bèl·lics, i el Pakistan, on vam entrevistar una monja que ens va poder explicar molt bé el seu paper com a religiosa catòlica en un país musulmà” També va explicar “que el fet d’haver viscut dos anys fora fa que et canviï la visió, ja que el xoc cultural es nota molt. Per això aquesta vegada he pogut entendre millor els catalans que hem anat coneixent als diferents indrets”. També va afegir “que en el moment que estem vivint d’efervescència política i nacional, cal que tinguem una mirada pròpia cap al

món, i això és el que hem volgut fer en aquests nous capítols”. Miquel Calçada va confessar que estar molt content del resultat: “no hi trobo a faltar res perquè hem pogut fer tot el que ens hem plantejat”. Calçada també va voler agrair la feina del seu equip, amb el qual han estat sis mesos

Buidatge de pous morts i fosses sèptiques Desembussaments de canyeries

Servei Urgent.  617 78 86 40

09


10

el cargol. 23/01/14

L’Espirall estrenarà zona blava per dinamitzar el comerç

A partir del 3 de febrer el barri de l'Espirall tindrà 46 places d'aparcament de zona blava. Amb aquesta mesura, l'Ajuntament de Vilafranca pretén dinamitzar el comerç del barri i fomentar-hi la mobilitat. Segons la regidora de Comerç, Dolors Rius, "molts vehicles romanen estacionats durant tota la jornada i eviten que els consumidors que s'apropen al barri puguin fer les

seves compres amb comoditat". Per això, l'Ajuntament implantarà la zona blava al carrer de l'Espirall (entre el c/Granada i el c/Gelida) i al carrer de Gelida (entre el c/l'Espirall i el c/Baltà de Cela), on també s'aglomeren força comerços. Els residents de la zona afectada, a més, tindran avantatges per ús de la zona blava. Amb la identificació pertinent podran estacionar des de les 20h fins les 10h de l'endemà de forma gratuïta, i durant la resta d'horaris de pagament disposaran d'una bonificació del 40%. Per compensar les places, que han de ser 485 a tot Vilafranca, es retiraran 24 de les 34 que hi ha davant del cementiri, mentre que les 22 restants encara no tenen una localització definida.

Baixa el preu del lloguer a l’aparcament Pau Casals



L'Ajuntament de Vilafranca també ha decidit abaratir un 22% de mitjana les tarifes de lloguer de l'aparcament soterrat a la plaça Pau Casals per incentivar-ne el lloguer. Al soterrani -1 els preus (amb IVA inclòs) oscil·laran entre els 45 i 50 euros al mes (turismes) i 16 euros (motocicletes). Al soterrani -2 el preu serà d'entre 35 i 40 euros (turismes) i 13 euros (motocicletes). En el cas dels preus de compra, es mantenen.


Tekhné Factoria de les Arts organitza per diumenge una jornada entre vinyes a la Masia Torreblanca de Sant Cugat Sesgarrigues. Consistirà en un esmorzar maridat, una passejada entre els ceps, una demostració del vol d’aus rapinyaires i una calçotada marinada. El preu és de 45 euros per persona. Les reserves es poden fer al tel. 93 891 00 32, al mail: restaurantcalblay.com o al telèfon 671 632 165 (Mercè). Representació de l’obra teatral L’hotel dels gemecs



Diumenge a les 17h, a la Sala Polivalent Montserrat Roig de la Gornal, (c/ Església, 13) es representarà l’obra de teatre L’hotel dels gemecs a càrrec de la companyia Elenc Artístic Arborenc.

el cargol. 23/01/14

Menys participants als Tres Tombs de Vilafranca per la pluja La intensa pluja que queia diumenge al matí no va impedir que se celebressin els tradicionals Tres Tombs a Vilafranca perquè es va aturar una hora abans de l’inici. El que sí va afectar és en el nombre de participants ja que, finalment, només hi van assistir un centenar de cavalls i uns 35 carruatges. El fet que la majoria vinguessin de fora i que no se sabés si es podria celebrar, va provocar que molts decidissin no arriscar-se i no hi assistissin. Tanmateix, els organitzadors, l'associació Amants dels Cavalls Sant Antoni Penedès, es mostren satisfets pel fet que es va poder celebrar la festa. El principal canvi va ser que aquest any la benedicció dels animals es va fer davant del col·legi de Sant Josep, enlloc

11

Fèlix Miró

Jornada entre vinyes a Masia Torreblanca



de davant de l'església de Sant Francesc, a causa de les obres del carrer Pere el Gran, fet que va obligar a un canvi de recorregut. També enguany, per primer cop en diversos anys, els Tres Tombs no van coincidir amb la Festa del Xató, que se celebrava a la Rambla de la Girada, i que enguany es trasllada al 16 de febrer perquè al gener és una època en què coincideixen diverses festes.


12

el cargol. 23/01/14

Xavier Vallès: “la malaltia mental fa por, d’entrada, però cal saber perdre aquesta por”

El psicòleg vilafranquí Xavier Vallès és el coordinador del servei Prelaboral de Nou Verd des de l'any 2006, un servei adreçat a la formació laboral especialitzada en salut mental, ubicat al carrer Eugeni d'Ors, 25 de Vilafranca del Penedès i que, des d'El Cargol, hem volgut apropar als nostres lectors. Quina és la funció del servei Prelaboral? És un espai formatiu on es treballa la recuperació d'hàbits i habilitats sociolaborals per fer el màxim d’efectiva la inserció de les persones amb transtorns mentals, a través de la creació d'itineraris d'inserció. Quina evolució experimenten les persones que el realitzen? En el moment en què algú

torna a veure que és capaç de tornar a treballar experimenta un gran canvi; en el cas de persones amb problemes de salut mental s'ha demostrat que si treballen tenen menys recaigudes i una millor satisfacció personal que els fa sentir-se més útils i que els fa disposar d'uns diners amb què poden anar al cinema, a prendre alguna cosa o fer activitats que els permeten tornar al circuït social normalitzat. Existeixen molts prejudicis sobre les malalties mentals? Sí, tot i que hi ha molts graus de malalties mentals. Alguns necessiten ajuda, altres tenen un tractament mèdic i poden fer una vida gairebé normal, altres simplement necessiten orientació o l'adquisició d'hàbits adients. Quina és la seva tasca diària com a psicòleg del servei? Realitzo tres tipus de tasques: l'atenció als alumnes que fan els cursos i la definició de l'itinerari individual d'inserció laboral de cadascun d'ells, l'orientació i seguiment del seu perfil laboral i la coordinació dels cursos, així com la realització d'un d'ells.

Quin tipus de cursos s'hi ofereixen? El 13 de gener van començar nous cursos d'auxiliar de cuina, peó agrícola, operari de línia de producció, auxiliar admistratiu i recepcionista, aula d'estudi i carnets professionals. Són cursos de sis mesos de durada que es fan en horari de matí i tarda de dilluns a divendres. Quantes persones hi participen? Unes cinquanta persones al llarg de l'any. Són cursos teòrics o pràctics? Tant la teoria com algunes de les pràctiques es fan aquí, al centre, on tenim un espai de cuina i una aula amb ordinadors. En el cas del curs de peó agrícola, les pràctiques es fan a Nou Verd, on tenim un hort ecològic i, en el de l'operari de producció, es faran a una nau de Nou Verd que tenim a la Ràpita, on es podrà treballar la manipulació de cartronatges i el reciclatge d'olis. Quin és la mitjana d'edat dels usuaris? Normament, són persones d'entre 25 i 35 anys tot i que, en el darrer mig any, ha crescut molt el percentatge d'a-


el cargol. 23/01/14

lumnes entre els 16 i els 22 anys. Quins requisits han de tenir les persones que s'hi inscriuen? Trobar-se a l'atur, disposar del Certificat de Discapacitat, estar diagnosticat d'un transtorn mental i trobar-se en seguiment mèdic. La majoria vénen derivats del Centre de Salut Mental de Vilafranca, de l'Oficina Tècnica Laboral o del servei Inserim de l'Ajuntament de Vilafranca. Les empreses aposten per les persones amb malalties mentals? És un fet que costa, tot i que, les més grans, per llei, estiguin obligades a tenir un percentatge de persones en plantilla amb alguna disminució i que hi hagi subvencions i bonificacions. Tanmateix, n'hi ha que sí que estan conscienciades, moltes perquè han vist casos propers i altres perquè dóna bona imatge. La malaltia mental fa por d'entrada però cal perdre la por mútuament perquè nosaltres fem de filtre i portem un perfil adaptat a cada lloc de treball de cada empresa. Feu una tasca de conscienciació a les empreses? Conjuntament amb la Fundació Pro Penedès, fem una prospecció per les empreses i els oferim els nostres serveis i també una llista de persones amb malalties mentals que podrien ser aptes per desenvolupar les feines que s'oferei-

xen. A més, al llarg de l'any, es fan diferents tastos a llocs de treball dins el projecte CapaciTAST amb l'objectiu de conèixer el que implica un tipus o un altre de feina i, per tant, veure la pràctica de les habilitats laborals i socials. Amb la crisi heu notat una davallada en les sol·licituds? Una mica sí, perquè ara no hi ha tanta oferta i les empreses exigeixen un perfil de gent més preparada, més formada, per això oferim més cursos des del servei. Un dels darrers ha estat el de preparació per treure's el carnet de conduir. Al servei Prelaboral només es realitzen cursos o també altres activitats? Els usuaris del servei Prelaboral també realitzen un seguit d'activitats de caire social al llarg de l'any per tal d'afavorir una millor imatge de les

persones que pateixen una malaltia mental i lluitar contra l'estigma que moltes vegades pateixen. Entre aquestes, es troben el projecte segona vida que consisteix en un intercanvi de llibres de segona mà o la col·laboració amb la Marató de TV3. També, des d'Entrem-hi, es va impulsar el concurs d'espots sobre salut mental que actualment promou l'associació Obertament i que busca normalitzar les malalteis mentals. Olga Aibar

Tapisseria Penedès - Retapissat de cadires i sofàs clàssics i moderns. - Sofàs a mida C/. Germanor, 20. VILAFRANCA DEL PENEDÈS

Tel. 93 817 27 45

13


14

el cargol. 23/01/14

Un camió va bolcar dilluns a l’AP7 a l’alçada de Vilafranca Un camió va bolcar dilluns a la tarda al punt d'accès de l'AP-7 a l'alçada de Vilafranca del Penedès, en concret al quilòmetre 194. El xoc va provocar un ferit menys greu que va ser traslladat a l'Hospital Comarcal de l'Alt Penedès. També va provocar retencions d’un quilòmetre al voltant de la zona.

Paquita Ametller Pera La familia vol agrair el tracte rebut per part de les germanes i les assistentes socials de la residència Mare Ràfols, i donar les gràcies per les mostres de condòl rebudes. Vilafranca del Penedès, gener 2014



Aplec de Sant Pau

Diumenge se celebra el tradicional Aplec de Sant Pau a Vilafranca. A les 11h se celebrarà l’Eucaristia, seguida del ball dels gegants de Pacs, els dansaires Rocasagna de Gelida i de la música d’Els cosins del sac. A les 13h hi haurà concurs de grimpaires i a les 14h un vermut popular i exposició d’auques. Èxit de la recollida d’aliments del Nadal



Un any més, les comunitats cristianes d’Avinyó Nou, Sant Cugat Sesgarrigues, Les Gunyoles i Sant Sebastià dels Gorgs van fer una campanya de recollida d’aliments amb motiu de les festes de Nadal. La recollida, que va aconseguir una bona participació, ha permès atendre necessitats de molts veïns de tots els nuclis de població, a més d’enviar aliments a Càritas Interparroquial de Vilafranca.

3r aniversari

Àngela Solé i Rubio Pensant en tu, ens dónes la força necessària, per sentir-te a prop de nosaltres La família Em costa imaginar-te absent per sempre. Tants records de tu se m’acumulen que ni deixen espai a la tristesa i et visc intensament sense tenir-te. Miquel Martí i Pol Sant Quintí de Mediona, gener de 2011

NECROLÒGIQUES Josep Pena Crusat, 84a. (Sant Sadurní d’Anoia, 14/I); Dulcenombre Castaño Morón, 73a. (Sant Sadurní d’Anoia, 14/I); Gabriel Félix Mojonero García, 85a. (Olesa de Bonesvalls, 14/I); Francisca Ametller Pera, 85a. (Vilafranca del Penedès, 14/I); Antonia Gómez Ruiz, 86a. (Vilafranca del Penedès, 15/I); Joan Payerols Gracia, 76a. (Sant Sadurní d’Anoia, 15/I); Gregorio Pérez Esgueva, 80a. (Piera, 15/I); Núria Boada Olivella, 88a. (Vilafranca del Penedès, 16/I); Roque Martínez Martínez, 85a. (Vilafranca del Penedès, 16/I). La secció de necrològiques és un servei més d’EL CARGOL PUBLICACIONS, totalment gratuït.


el cargol. 23/01/14

El CAAD promociona adopcions d’animals a través de Facebook

683 infants del Penedès reben joguines per Nadal



La campanya de joguines Cap Infant sense joguina 2013 que, per 22è any consecutiu, organitza Creu Roja a l'Alt Penedès, ha arribat a 683 infants de la comarca. Cada un d'ells ha pogut gaudir durant les festes de Nadal d'una joguina lúdica i una altra d'educativa. La Creu Roja a l'Alt Penedès vol donar les gràcies a tots aquells establiments, empreses i entitats que, any rere any, són fidels amb aquesta campanya i que hi participen desinteressadament. 

Diorama de clicks

Diumenge a les 11 h, la seu d’Olèrdola del Museu d’Arqueologia de Catalunya organitza, en el marc de l’exposició Playstories. Juga i aprèn amb els clicks, l’activitat El món medieval en un click. Els organitzadors fan una crida a la gent que porti els seus Playmobil i, entre tots, fer un diorama medieval. Tant l’activitat com l’entrada aquell dia seran gratuïtes. Inscripcions a la sisena Botifarunner de la Llacuna



Dillunes es van obrir les inscripcions de la 6a Botifarunner, la cursa de muntanya de la Llacuna. La cursa espera esgotar en poques hores les 350 places disponibles.Enguany les inscripcions es realitzaran a través de la web www.championchip.cat.

El Centre d'Acollida d'Animals Domèstics (CAAD) de la Mancomunitat ha transformat el seu perfil de Facebook en una pàgina oficial, per poder donar cabuda a totes les persones que volen seguir l'activitat diària del centre. L'ús d'aquesta xarxa ha demostrat la vàlua de la participació ciutadana en la difusió dels gossos i gats que es perden, i també en la promoció de l'adopció d'aquells que no són recuperats i que actualment suposen més de 400 animals acollits al centre. Tot i que la identificació dels animals de companyia és obligatòria per llei, molts propietaris no ho fan, i el CAAD recull a diari animals que se sospita que s'han perdut i no que han estat abandonats. La publicació de les seves foto-

grafies al mur de Facebook i la col·laboració ciutadana ha permès augmentar i agilitzar el retorn d'aquests animals als seus propietaris. Les persones interessades a col·laborar en la recuperació i adopció de gossos i gats a l'Alt Penedès i el Garraf, poden fer un “m'agrada” a www.facebook.com/caadpenedes.

15


el cargol. 23/01/14

Guia gastronòmica

16

Menús casolans i de l’horta a la casa rural Cal Peret Parera

BAR RESTAURANT SERVEI DE CATERING Menjars Casolans Plats per encàrrec CENTRE BAR 2000 S.L

Av. Catalunya, 16. LA MÚNIA Tel. 93 891 84 60 - 677 56 00 74

Envoltada de vinyes, immersa dins l’espai pròpi del vi i el cava penedesencs, Cal Paret Parera és una masia rural dedicada als turistes, però també és un restaurant amb tots els arguments d’una cuina basada en plats que es preparen amb el que es cull de l’hort i el treball en una brasa sempre a punt per coure-hi productes -vegetals i animals- de primera qualitat. La seva és cuina de proximitat, casolana i resultat de la capacitat demostrada als fogons i de l’elaboració allà mateix que fan dels patés d’ànec mut i de botifarres negres i blanques que, esdevenen entrants de luxe, inesperats i deliciosos. Com la verdura collida de l’hort, quan és temporada. Allà conreen, a més dels productes que tots podeu pensar, els calçots que planten cada any i que, ara que en comença tot just la temporada, faran gaudir centenars de comensals. “Els collim i els fem amb temps, a la brasa de llenya i embolicats amb paper de diari i tenen tot el gust que se’ls suposa”, ens explica la Maria, qui juntament amb el seu marit (en Pere que és qui cuina) i la seva filla gestionen l’establiment. El menú calçotada consta d’una teula de 20 calçots amb salsa salvitxada recepta de la casa, botifarra, cansalada i xai a la brasa amb mongetes i carxofa i crema casolana o cafè, aigua, pa i vi, costa 25€. Preu acurat que es manté per qui repeteix o hi posa extres. Un menjador petit, fins a una quarantena de persones, que s’usa per celebrar petits banquets, però també permet un tracte més individualitzat que els clients aprecien. Cal Peret Parera no té carta, però el seu menú,


Menú diari 9,50€ Dissabtes 12,50€ CELEBRACIONS Gaudeix de la nova carpa per a celebracions, i del Park infantil per a què els teus fills juguin segurs al nostre recinte tancat :

·Pitu Park·

Avgda. Verge de Montserrat, 15. Pol. Ind. Sant Pere Molanta.  93 892 30 42

amb plats per “llepar-se els dits”, per només 15€ pot complementar-se amb recomanacions que duen un petit recàrrec. Els cargols amb conill, els calçots, l’ànec mut amb prunes i pinyons, les gambes o el guisat de senglar, són opcions per als més gourmets. Cal Peret Parera té un concert de col·laboració amb les empreses Smartbox, La vida es bella i Wonderbox que fan pacs regal d’estances i àpats -dinars, sopars o pensió completa- que els afortunats posseïdors poden fer servir a la mateixa comarca del Penedès. El restaurant obre els dissabtes per dinar i sopar i els diumenges per dinar, però en tractar-se d’una masia rural oberta tota la setmana si el menjador és obert, el client podrà menjar del que hi hagi, si no ha fet abans l’encàrrec. Fins i tot, amb la possibilitat de quedar-s’hi a dormir. A celíacs i persones amb règim, se’ls fan plats a mida. La masia Cal Peret Parera la trobareu al barri de Santa Maria, 34, de Guardiola de Fontrubí. L’accés més còmode, des de Vilafranca és per la sortida de la C-15 que indica aquesta població. El telèfon per a reserves i informació -tant del restaurant com de la casa rural- és el 93 897 92 93. Josep Maria Roca

el cargol. 23/01/14

17

CA N’AYXELA

CUINA CASOLANA I BRASERIA -Saló Cabernet i Imperial per a banquets de noces. -Especial sopars de comiat solter/a. -Jardins per als aperitius i reportatges fotogràfics MENÚ DIARI 11,50€ -Saló per a comunions

CALÇOTADES

Dimarts tancat

Ctra. Vilafranca-Sant Jaume, km, 2,5 08730 Sta. Margarida i els Monjos Reserves: Tel. 93 898 11 17 - 619 74 03 40

BAR - RESTAURANT

El Trull Menú diari 11€

(Xató cada dia amb el menú)

Des de 1982

Guia gastronòmica

Tapes, esmorzars, menús especials

Sopars i banquets per encàrrec i també menjar per emportar Obert de dilluns a dissabte Bisbe Estalella, 15 - Vilafranca. Tel. 93 890 33 45. Bus urbà: parada L-1


18

el cargol. 23/01/14

Xavier Docampo i Lluís Torres, dissenyadors de la FM’14 Xavier Docampo i Lluís Torres seran els autors de la imatge de la Festa Major de Vilafranca d’enguany. Així ho han decidit els administradors després d'escoltar, veure i valorar diferents propostes al llarg del mes de desembre. El Lluís i el Xavier desenvolupen projectes conjunta

ment des de 2008. Han treballat en campanyes de comunicació municipal i han projectat la comunicació gràfica de diverses festes majors. La presentació de la imatge de la Festa Major 2014 es farà dilluns vinent a les19h a l'espai Km.0 enoturismePenedès (c/ Hermenegild Clascar, 2).

60 anys de Festa Major de la Ràpita

Demà s'inicien els actes de la Festa Major d'hivern de la Ràpita en honor a Sant Raimon de Penyafort. La primera activitat serà el sopar de germanor, amenitzat per la formació teatral Acatomba. Dissabte a mitja tarda, una xocolatada serà el preludi del seguici de torxes que acompanyarà la imatge del sant pels carrers del poble fins l'església de Sant Domènec. A la nit, hi haurà cinema imaridatge de gintònics a la Sala del Centenari del CCRR. Diumenge al matí, es farà l'Ofici Solemne i un concert-vermut al CCRR amb l'Orquestra Venus i a la tarda ball.


el cargol. 23/01/14



Detenció per drogues

Agents dels Mossos d'Esquadra de la Unitat d'Investigació de Martorell van detenir el 2 de gener quatre homes, de 22, 27 i dos de 28 anys, de nacionalitat espanyola i veïns de Martorell, Sitges, Vilafranca del Penedès i Sant Sadurní d'Anoia com a presumptes autors d'un delicte contra la salut pública. Els detinguts venien marihuana a través d’una associació cannàbica de Martorell que regentaven. Molts dels usuaris compraven quantitats il·limitades i se l’emportaven per fer un consum extern a les instal·lacions de l’associació. Els detinguts estan en llibertat amb càrrecs.

Els Escoltes celebren el 50è aniversari amb diversos actes L’Agrupament Escolta i Guia Pere II i Santa Maria de Foix celebra aquest any els 50 anys de la seva fundació. Entre els actes organitzats el més simbòlic és la col·locació d’una placa i una càpsula del temps que es farà el mateix dia de la fundació, el 27 d’abril. Aquesta s’instal·larà al Santuari de Foix. També es farà una exposició dels 50 anys a la Capella Sant Joan, i un gran sopar amb tots els escoltes i exescoletes el 31 de maig al pavelló del Firaví. Els Escoltes també s’han posat el repte de pujar el fou-

Nova secció d’escacs del Casal de la Gent Gran



El Casal de la Gent GranConfraria de Sant Raimon de Vilafranca estrena una nova secció d’escacs que es reunirà els dijous a les 16h. Per a més informació, trucar al telèfon 93 890 07 88.

Borsa de treball SE PRECISA PERSONAL PARA VARIOS DEPARTAMENTOS - EN VILAFRANCA DEL PENEDÈS - NO NECESARIA EXPERIENCIA - FORMACIÓN A CARGO DE LA EMPRESA - EDAD ENTRE 18-35 AÑOS - BUENA PRESENCIA

Tel. 93

817 57 24

lard de l’Agrupament a 50 cims durant aquest any. El lema de l’aniversari és “50 anys. Encara som joves” i la imatge gràfica és d’Eva Sanz i Anna Mongay.

ES VEN Cadira de rodes elèctrica i Grua elèctrica hospitalària en perfecte estat Tel. 93

817 29 80 SE NECESITA

CAMARERA Media jornada Llamar por las tardes a partir de las 17:00h.

Tel. 93 897 30 55 SE NECESITA

ADMINISTRATIVO/A Requisitos: Buen nivel de inglés e informática. Interesados presentar curriculum en Carretera N340, Paratge 5 ponts, s/n (Al lado de cepsa). O por email a info@lascolinasocasion.com

19


el cargol. 23/01/14

Gràn èxit del concert dels Lax’n’Busto per les FSR’14

Fèlix Miró

20

Les Festes de Sant Raimon han continuat amb el llistó ben alt durant aquesta setmana. Un dels èxits més sonats va ser el concert dels Lax’n’Busto a El Temple, que va omplir la sala dissabte passat. L’endemà diumenge es va disputar el 10è Torneig popular d’estirar corda, que va guanyar el grup mixt L’Espurna, i el 3r de l’edició femenina, que van guanyar les Castelleres de Vi-

lafranca 1. A la competició van participar 15 equips, 10 de mixtes i 5 de femenins. Les Festes encaren la seva darrera setmana d’actes, entre els quals destaquen els concerts com el d’Homofreaky Rock Band (demà, 00h, El Forat del Pany); l’Instrumental de Sant Raimon (dissabte, 18h, Auditori Municipal); i el de cambra Nexes entre Haydn i Mozart (diumenge, 19h, Auditori Municipal). Dissabte serà el torn dels Raimons i Raimundes, que celebraran el 36è Sopar de germanor. Les inscripcions es poden fer a www.raimons.cat. L’edició de 2014 es tancarà amb el tradicional espectacle de focs de clausura, a càrrec d’El Cabrot i Els Tres Mosqueters, a la plaça de la Vila.

Tanca la llibreria Linx de Vilafranca



Després de més de 24 anys d’activitat, la Llibreria Linx, ubicada a la carretera d’Igualada, 21 de Vilafranca, tancarà les seves portes. Segons apunten les propietàries, l’actual crisi, molt accentuada en el llibre de text, ha generat una davallada de vendes en els darrers dos anys, que “en les nostres circumstàncies i condicions han fet impossible la continuïtat empresarial”. Taller de formació en TIC a Sant Pere de Riudebitlles



Amb l'objectiu de fomentar l'ús d'Internet, l'Ajuntament de Sant Pere de Riudebitlles ha organitzat un Taller de formació en TIC's (Tecnologies de la Informació i la Comunicació) a les Escoles Velles. El taller es realitza els dijous, de 10h a 11.30h (iniciació); dijous de 11.30h a 13h (nivell mig), i el divendres de 10.30h a 12h (nivell mig-alt). Les inscripcions es podran fer fins demà, a les Escoles Velles. Reunió informativa d’Alcohòlics Anònims



El Grup Vilafranca d’Alcohòlics Anònims realitzarà demà a les 19h a l’Escorxador una reunió informativa pública sobre l’alcoholisme. L’entrada és lliure. Calçotada popular a Sant Quintí de Mediona



El 16 de febrer es farà una calçotada popular a la sala del Jardí de Sant Quintí. El preu és de 15 euros els adults i 7 euros els nens. Els tiquets es poden comprar a les botigues del poble. Els diners es destinaran a fer un duplicat de l'actual drac i guardar l’original en un museu.


el cargol. 23/01/14

Banc Sabadell llença una original campanya publicitària

La PAH aconsegueix un acord amb Bankia



Una quinzena de membres de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) de l’Alt Penedès va dur a terme una acció de protesta a les oficines de Bankia de Vilafranca, al carrer de la Parellada, 59. Fins a 35 PAH d’arreu de Catalunya i la Comunitat Valenciana, van romandre tancats a l’entitat bancària de la seva zona, manifestant-se, a l’espera d’aconseguir els 13 punts de negociació en matèria d'habitatge que consideren “inamovibles”. Segons la PAH, amb la protesta Bankia s’ha compromès a recollir per escrit els acords als quals arribin amb les persones que no poden fer front a les seves hipoteques.

Banc Sabadell ha llençat una original campanya publicitària en la qual regala als seus clients una fitxa, que té la mida aproximadament d’un euro, per poder utilitzar als moneders dels carretons dels supermer-

cats.

La campanya incideix en el fet que, si el client té les targetes que s’adapten a les seves necessitats, aquesta serà, probablement, “l’única moneda que necessitarà quan es vagi a comprar”.

21


22

el cargol. 23/01/14

Salut i bellesa

Salut decreta epidèmia de grip a Catalunya El Departament de Salut ha decretat epidèmia de grip estacional a Catalunya, una situació habitual de cada hivern, que aquest any s'ha avançat una setmana. El virus d'aquest any, a més, dura més i el pic més alt encara ha d'arribar, segons calculen les autoritats sanitàries. Però els casos atesos a CAPs i hospitals ja s'han començat a disparar. De tots els malalts diagnosticats fins ara, una persona de 93 anys ha mort i 43 són casos greus. Es tracta de persones que tenen alguna malaltia crònica que es complica amb la grip. Tot i que la campanya de vacunació es va fer a la tardor, el departament recorda que encara es pot administrar la vacuna. A banda d'això, els professionals sanitaris recomanen extremar les mesures d'higiene, rentar-se les mans sovint i esternudar tapant-se amb un mocador. A la resta d'Espanya, l'epidèmia ja està en un punt àlgid i dues persones han mort a causa de la grip.

Psicòleg

Jordi Ventura Carbó Núm. col·legiat 20844

Tel.

617 01 69 88


el cargol. 23/01/14

23

La grip és una malaltia transmissible aguda que és produïda per un virus i que afecta les vies respiratòries superiors. La presència de la grip a l'organisme facilita altres infeccions. De vegades, complicacions fatals poden derivar en pneumònia, bronquitis... El virus de la grip es propaga per les microgotes que s'escampen amb la tos i els esternuts de les persones afectades. El virus s'escampa per l’aire durant 4-6 hores i comença a afectar les vies aèries. La malaltia apareix entre les 18 o 72 hores després de la primera infecció. Els símptomes acostumen a durar 5-6 dies. Una de les particularitats del virus de la grip és la seva variabilitat genètica; està subjecte a una sèrie de canvis que fan que no el puguin reconèixer els anticossos formats prèviament. Els virus que conformen la grip són de diferents tipus, i d'aquesta barreja en resulta un tipus de virus diferent cada any, cosa que el fa difícil de combatre. Això és el que crea les temudes pandèmies. La prevenció més adequada per a la grip és la vacunació. La vacuna és anual, les persones en les quals està recomanat vacunar-se són les afectades per patologies respiratòries i cardíaques cròniques, immunodeprimits, i persones en contacte quotidià amb aquests malalts.

FARMÀCIA FONT Obert tots els dies de la setmana Matins: De 9.30 a 13.30h Tardes: De 17 a 20h. Dissabtes: de 18 a 20h Diumenges no festius de 10 a 14h

Ctra. de Barcelona, 43 08793 AVINYONET Tel. 93 897 00 82 - Fax. 93 897 06 39

Salut i bellesa

Grip


24

el cargol. 23/01/14

l’horòscop de Àries (21/03-20/04) Podrien presentar-se alguns problemes en el terreny material, ja sigui per pèrdues, errors, oblits... T'interessarà molt cuidar de les possessions materials.

Taure (21/04-21/05) Et comportaràs de manera encantadora i amable; les satisfaccions en el sector emocional i familiar no es faran esperar massa. Tindràs creativitat, sensibilitat i cordialitat.

Bessons (22/05-21/06) La perfecció en el treball i la prosperitat seran termes assolibles, encara que no hauries d'oblidar-te de l'esforç continu necessari... sols ser massa inconstant.

Cranc (22/06-22/07) El coneixement i l'aprenentatge seran importants. Les emocions de la setmana podrien ser fluctuants, però ara posseiràs una excel·lent memòria, psiquisme i saviesa.

Lleó (23/07-23/08) La teva paciència serà recompensada i les conquestes arribaran gràcies a la dedicació i al treball constant. Els canvis que es presentin seran per millorar.

Verge (24/08-23/09) Aquest serà el moment de canviar qualsevol hàbit negatiu. Fixa l'atenció en la forma com t'expresses i relaciones amb els altres. Podries fer noves amistats.


el cargol. 23/01/14

de la setmana Balança (24/09-23/10) Lluitaràs per aconseguir els teus objectius i metes; a més, tindràs molta energia per a assumir posicions responsables a la feina. Mostra't amb generositat.

Escorpí (24/10-22/11) Si et mostres humiliant i intolerant en les relacions amb els altres, estaràs utilitzant l'energia d'una forma completament negativa, nefasta. L’economia podria anar-te bé.

Sagitari (23/11-22/12) Si actues de forma generosa, justa i ets lleial amb tu mateix i amb els altres, utilitzant també la intuïció, assoliràs qualsevol desig i èxit material que tinguis.

Capricorn (23/12-20/01) Et sentiràs bastant satisfet amb allò que aconsegueixis, sobretot, en el terreny professional. Gaudiràs de certa felicitat en l’àmbit material i en la vida quotidiana.

Aquari (21/01-19/02) L'entusiasme, optimisme i alegria que tindràs resultaran contagiosos. En general, podràs treballar per alguna causa social amb plena dedicació i satisfacció.

Peixos (20/02-20/03) La teva intuïció estarà molt activa, així que podries aprofitar-la per prendre decisions o per detectar qualsevol perill. És possible que t'adonis d'alguna cosa que desconeixies...

25


26

Més notícies d’esports a www.elcargol.com

el cargol. 23/01/14

El Vilafranca veu trencada la ratxa de Delgado i cau per la mínima a Rubí La Múnia i el Moja s’emporten dues golejades doloroses El nou FC Vilafranca de Manel Delgado, que comptava els partits per victòries, va veure trencada la ratxa positiva de dos partits i va caure per la mínima, 1-0, al camp del Rubí. El Vilafranca no va oferir una bona imatge en línies generals. El gol de l’equip local va arribar només un minut deprés de l’expulsió, per doble groga, de Boira al minut 78. En la propera jornada l’equip rep a casa el Vilassar de Mar, un

clar candidat al descens. A segona, en l’última jornada de la primera volta, Moja i la Múnia patien dues desfetes prou doloroses. El Moja, que portava 4 partits seguits puntuant, queia per 4-0

al camp del Sant Joan Despí. I la Múnia, a casa, era golejat (0-5) pel Juventud Prat, un rival directe en la lluita pel descens. Els visitants, al minut 12, ja manaven 03.

2a catalana

3a catalana

FUTBOL

3a divisió grup V

Montañesa-Santfeliuenc Gramenet Milan-Vilassar Mar Rubí-Vilafranca Ascó-Palamós Figueres-Rapitenca Pobla Mafumet-Terrassa Manlleu-Masnou Cerdanyola-Cornellà Europa-Santboià Castelldefels-Gavà

2a catalana

Cubelles-Begues 1-1 St. Cugat Esport-Juventud 25S 1-5 Espluguenc-San Ildefonso 2-3 Sant Joan Despí-Moja 4-0 St. Esteve Sesrov.-Can Vidalet 2-3 La Múnia-Juventud Prat 0-5 Olímpic Fatjó-Sitges 5-0 UD Málaga-Unif. Bellvitge 0-2 Júnior-Gornal 1-0

3a catalana

Riudebitlles-Òdena Penya Jove-Quintinenc Suburense-Mont. Igualada St. Sadurní At.-Ribes Molanta-Olivella St. Cugat Sesg.-La Granada Espirall Clotes-Capellades Base Vilanova-Les Roquetes F At. Vilafranca-Carme

4 catalana grup X

3a divisió 4a catalana gr. X

4 catalana gr. XI

1-2 0-2 1-0 3-3 1-1 1-0 2-0 1-2 1-1 2-1

St. Esteve Atl.-Hostalets Pier. Piera-Gelida Martinenca-Can Cartró La Llacuna-Hortonenc Font-rubí-St. Sadurní St. Pau d’Ordal-Mediona Les Cabanyes-Puigdàlber Cabrera Anoia-St. Esteve B

1-2 1-3 5-1 4-3 2-0 1-3 4-0 1-3 2-0 1-2 9-0 2-2 0-4 2-3 3-1 4-1 2-3

4 catalana grup XI

Torrellenc-Avinyonet 2-3 Suburense B-Canyelles 4-1 Ràpit Català-Castelldefels 1-2 Jov. Ribetana-Castellví Marca 1-2 Plana Rodona-Atlètic Ribes 1-2 Newell’s-Monjos 1-3 Espirall Clotes B-Olesa Bones. 2-3 Gavà Mar-Cervelló 1-1

Hoquei patins. El Noia Freixenet va escriure el cap de setmana una nova pàgina de la història del club, després d’eliminar el Braga portuguès als vuitens de final de la Copa de la Cers. Els sadurninencs, que ja havien guanyat el partit d’anada per 4-3, van derrotar a Fao, el Braga, per 0-1. Amb aquest resultat, l’equip passa als quarts de final de la competició, on s’enfrontarà contra el Bassano italià. L'anada serà el 8 de febrer a domicili i la tornada el 22 de febrer a l'Olímpic de l'Ateneu. A la competició domèstica, en la darrera jornada, el Noia va caure 6-3 a la pista del Tordera i el Patí Vilafranca va caure a la pista de l’Igualada, 4-0. Atletisme. Cap de setmana amb diverses competicions per als atletes de Fondistes Penedès.A Tarragona, a la Marató de la Costa Daurada hi van participar Joan Jiménez (129è) i Txiqui Olivella. Paral·lel a la marató es disputaven els 10k, en els quals participaven Florenci Mata, Sonia Feced i Yolanda Arroyo. Als 10k de Sant Antoni de Barcelona hi corria el Juan Mancebo; a la cursa de muntanya Sant Vi de Cabrera de Mar hi participava el Joan Carles Subirats (19è) i Ian Aroca i Joan Aroca feien la cursa de muntanya La Ferèstec, de 12k, a Prats de Lluçanès.

BTT. Diumenge passat es va disputar a Vilafranca la cinquena edició de la cursa de resistència La Raimonada. En l’edició d’enguany hi van participar 57 equips, que van haver de fer el màxim de voltes a un circuit de 3km. Els guanyadors absoluts de la prova van ser l'equip de Cicles Sans format per Pere Joan Roig i Albert Planas.

Bitlles catalanes. Després del parèntesi nadalenc, ha tornat la lliga de bitlles catalanes. El Vilafranca A va disputar dues partides davant del Poble Nou barceloní, aconseguint dues victòries, per 348-316 i 345332. Sense deixar les bitlles, el proper dissabte dia 25 s’organitzarà una tirada, per les festes de Sant Raimon, a benefici de la Marató de TV3.


el cargol. 23/01/14

el cinema de la setmana

Direcció i guió: Ethan Coen i Joel Coen. País: USA. Any: 2013. Durada: 105 min. Gènere: Drama, musical. Intèrprets: Oscar Isaac, Carey Mulligan, Justin Timberlake, F. Murray Abraham, John Goodman.

Els records glaçats

Una nit amb els clàssics.

Gravity

KUBRICK: Dia 26 (11.30h). Direcció: Aun Hoe Goh. País: Malàisia. Any: 2011. Durada: 92 min. Gènere: Animació, aventures, comèdia, familiar.

Dijous dia 23

Ildefons, Francesc Gil, Climent

Divendres dia 24

Francesc, Felicià

LA MÚNIA. SOCIETAT: Dia 26 (18h). Direcció: Alfonso Cuarón. País: USA. Any: 2013. Durada: 90 min. Gènere: Ciènciaficció. Intèrprets: Sandra Bullock, George Clooney.

Camille Claudel 1915 CASAL SALA 2: Dia 23 (20.15h); Dia 24 (22.15h).

KUBRICK: Dia 24 (20h); Dia 26 (17.15h); Direcció i guió: Bruno Dumont. País: França. Dia 27 (19.30h). Any: 2013. Durada: 97 min. Gènere: Biopic,

Un peix fora del mar

+info a www.elcargol.com

KUBRICK: Dia 29 (22h).

drama. Intèrprets: Juliette Binoche, Jean-LLuc Vincent, Emmanuel Kauffman, Robert Leroy, Marion Keller, Régine Gayte.

De tal padre, tal hijo CASAL SALA 2: Dia 25 (20h); Dia 26 (19h).

Dissabte dia 25

Bretanió, Elvira

Diumenge dia 26

Timoteu, Titus, Paula, Robert, Esteve

Dilluns dia 27

Àngela, Enric, Emeri, Julià

Dimarts 28

Tomàs d’Aquino, Flavià, Leònides

Dimecres dia 29

Pere Nolasc, Valeri, Sulpici, Sever

ES VEN CULTIVADOR J. MIQUEL

(seminou) de 7 a 11 solcs

(S’hi pot acoplar intercep hidràulic Escala)

93 897 82 96 - 647 91 14 71

farmàcies de guàrdia SANT VILAFRANCA SADURNÍ

Dijous 23 Divendres 24 Dissabte 25 Diumenge 26 Dilluns 27 Dimarts 28 Dimecres 29

Miralles Viñals Amadó Planas Jonch Puerto Cuadras

Mestre Mestre Mestre Mestre Gascon Gascon Gascon

fàcil

KUBRICK: Dia 24 (22.15h); Dia 25 (17.30, 19.45 i 22h); Dia 26 (19.15 i 21.30h); Dia 27 (21.30h); Dia 29 (19.30h).

el santoral

A sangre fría (v.o.)

difícil

A propósito de Lewyn Davis

27

solucions


La televisió de la setmana

28

el cargol. 23/01/14

Dijous

La1 06.00 Noticias 24h 08.30 Los desayunos 10.05 La mañana 14.05 Informativo 14.30 Corazón 15.00 Telediario 1 16.05 Entre todos 18.45 España directo 20.30 Corazón 21.00 Telediario 2 22.30 Cuéntame como

06.00 Noticias 24h 08.30 Los desayunos 10.05 La mañana 14.05 Informativo Telecinco 14.30 Corazón 06.30 Informativos 15.00 Telediario 1 09.00 El programa de 16.05 Entre todos Ana Rosa 12.45 Mujeres y hombres 18.45 España directo 20.30 Corazón y viceversa 21.00 Telediario 2 14.30 De buena ley 22.30 Se sabe hacer 15.00 Informativos 23.10 Cine 16.00 Sálvame diario 01.00 Los Tudor 20.15 Pasapalabra 01.50 La noche en 24h 21.05 Informativos 22.00 Hay una cosa que 03.40 TVE es música 02.23 Waterloo Road 03.14 Ritmes a l'estudi

22.00 Sálvame deluxe 02.30 Premier casino

Antena 3 06.15 Noticias1 09.00 Espejo público 12.20 Karlos Arguiñano en tu cocina 12.50 La ruleta de la suerte 14.00 Los Simpson 15.00 Noticias2 16.30 Amar es para siempre 17.30 El secreto de

> Divendres a la nit, la gran pel·lícula de TV3 és l’angoixant Buried (Enterrat) . Després de ser segrestat, Paul Conroy es desperta enterrat viu en un taüt de fusta. Paul té un mòbil i un encenedor, les úniques eines amb què pot comptar per salvar-se de la mort. Però el temps corre en contra seu: només disposa de 90 minuts abans que no se li acabi l'oxigen, té poca cobertura i la bateria del mòbil es va esgotant... Amb Ryan Reynolds. 22.25h.

te quiero decir pasó 23.45 Ochentame otra vez 02.30 Premier casino 00.35 El debate Antena 3 02.05 La noche en 24h 06.15 Noticias1 04.20 TVE es música 09.00 Espejo público 12.20 Karlos Arguiñano La 2 en tu cocina 06.30 That’s english 12.50 La ruleta de la 07.00 Documental suerte 08.00 TVE english 14.00 Los Simpson 09.00 Pueblo de Dios 15.00 Noticias2 09.30 Aquí hay trabajo 16.30 Amar es para 10.00 La aventura del siempre saber 17.30 El secreto de 11.00 Documental Puente Viejo 11.50 Para todos La2 18.45 Ahora caigo 13.40 Documental 20.00 Atrapa un millón 15.30 Saber y ganar 21.00 Noticias3 16.10 Docufilia 21.45 El hormiguero 19.00 Para todos La2 22.40 Tu cara me suena 19.30 Don Matteo 01.10 Los más 20.30 Docufilia 02.00 Ganing casino 21.25 Fiesta suprema 22.00 La suerte en tus Cuatro manos 07.00 El zapping de 22.20 Documental surferos 23.45 En portada 08.30 Encuentros 00.30 La2 noticias peligrosos 01.00 Días de cine 09.30 Alerta Cobra 02.00 Conciertos 10.30 El último poli duro 02.30 Repeticiones 11.30 Alerta Cobra 04.20 TVE es música 12.30 Las mañanas de Cuatro TV3 14.00 Noticias Cuatro 06.00 Notícies 3/24 15.45 Castle 08.00 Els Matins 18.30 Hawai 5.0 14.00 TN comarques 20.00 Noticias Cuatro 14.20 El medi ambient 21.30 Castle 14.30 TN migdia 23.15 Elementary 15.40 Cuines 00.00 Castle 15.50 La Riera 01.45 House 16.35 Divendres 18.42 Murdoch mysteries 03.00 La línea de la vida 19.47 Espai Terra 8tv 20.20 El Gran Dictat 07.40 8 de 8 21.00 TN vespre 08.10 Catalunya blues 21.50 Amb ulls de nen 08.40 Vaughan en vivo 22.25 Polònia 09.00 Televenda 23.10 Els visitants 11.05 Vaughan en vivo

La 2 06.30 That’s english 07.00 Documental 08.00 TVE english 09.30 Aquí hay trabajo 10.00 UNED 11.00 Documental 11.50 Para todos La2 13.40 Ventana al mundo 15.30 Saber y ganar 16.10 Docufilia 19.00 Para todos La2 19.30 Atención obras 20.30 Imprescindibles 21.25 Fiesta suprema 22.00 La suerte en tus manos 22.20 El cine de La2 00.00 Documental 04.20 TVE es música TV3 06.00 Notícies 3/24 08.00 Els Matins 14.00 TN comarques 14.20 El medi ambient 14.30 TN migdia 15.40 Cuines 15.50 La Riera 16.35 Divendres 18.42 Murdoch mysteries 19.47 Espai Terra 20.20 El Gran Dictat 21.00 TN vespre 21.50 Zona zàping 22.25 La gran pel·lícula: Midnight in Paris 00.05 Pel·lícula: Joc de dones 01.40 Doctor Who 02.24 Ventdelplà 03.15 Ritmes a l'estudi Canal 33 06.30 Club Super3 21.20 La Riera 22.05 Riu avall 22.59 Cronos 00.46 Catmúsica

Puente Viejo 18.45 Ahora caigo 20.00 Atrapa un millón 21.00 Noticias3 22.10 Me resbala 02.15 Póker 02.55 Ganing casino Cuatro 07.00 El zapping de surferos 08.30 Encuentros peligrosos 09.30 Alerta Cobra 10.30 El último poli duro 11.30 Alerta Cobra 12.30 Las mañanas de Cuatro 14.00 Noticias Cuatro 15.45 Castle 18.30 Hawai 5.0 20.00 Noticias Cuatro 22.30 El método Osmin 00.30 Diario de... 03.00 La línea de la vida 8tv 07.40 8 de 8 08.10 Catalunya blues 08.40 Vaughan en vivo 09.00 Televenda 11.05 Vaughan en vivo 11.30 Jet lag 12.00 Migdia 14.00 Arucitys 17.00 Dinamita 19.00 8 al dia 22.30 Cine: Aulas violentas 00.50 Cine: Vértigo 02.10 Clips

Dissabte La1 06.00 Noticias 24h 10.00 Comando actualidad 11.05 Cine para todos

> Cinema de terror per a la nit de dissabte a TV3, amb Arrossega’m a l’infern . Christine Brown és l'ambiciosa apoderada d'un banc de Los Angeles. El seu treball consisteix a concedir préstecs hipotecaris. Un dia, una anciana va al banc per demanar-li una moratòria. Christine no li concedeix i la dona perd la casa. Com a venjança, li llança una maledicció que convertirà la vida de Christine en un infern. 23.35h.

00.45 Lost girl 01.30 Doctor Who (+10) 02.15 Ventdelplà 03.06 Ritmes a l'estudi

11.30 Jet lag 12.00 Migdia 14.00 Arucitys 17.00 Dinamita 19.00 8 al dia 22.30 Cine: El lladre d’orquídies 00.30 Misteris... 01.30 Clips

Canal 33 06.30 Club Super3 21.20 La Riera 22.05 Cinema 3 22.35 Sala 33 00.24 Extres 00.33 Els tresors amagats de... 01.33 Les dones de La1 Wagner

Divendres

La 2 07.00 That’s english 07.30 UNED 08.00 Conciertos 09.40 Agrosfera 10.30 España en comunidad 11.00 En lengua de signos 11.30 Espacio empresa 12.00 Burgos 12.30 Todos somos raros 13.00 Documental 14.05 Tendido cero 15.05 El bosque protector 15.35 Saber y ganar 16.10 Docufilia 19.00 Días de cine 20.00 La mitad invisible 20.30 Documental 21.25 Los pequeños asesinatos de Agatha Christie 23.00 La noche temática 01.00 Repeticiones 04.00 TVE es música TV3 06.00 Notícies 3/24 (TP) 09.30 Parlament 09.58 Planetari 10.50 Diaris de vampirs 11.35 Quèquicom 12.05 Chuck 12.50 Cinema 3 13.22 33 Recomana

11.00 Más que coches 12.00 La que se avecina 15.00 Informativos 16.00 Imborrable 18.00 Qué tiempo tan feliz 21.05 Informativos 22.00 Abre los ojos... y mira 02.30 Premier casino

14.30 Corazón 15.00 Telediario 1 16.00 Sesión de tarde 17.30 Sesión de tarde 19.00 Sesión de tarde 21.00 Telediario 2 22.15 La película de la semana 00.00 Especial cine 01.45 TVE es música

Antena 3 07.00 Pelopicopata 08.15 Los más... 10.15 Tu cara me suena 14.00 Los Simpson 15.00 Noticias 16.00 Multicine 18.00 Multicine 19.45 Multicine 21.00 Noticias 22.00 El peliculón 00.15 Cine 02.15 Canal bingo

La 2 07.00 That’s english 07.30 UNED 08.00 Concierto 08.45 El universo escondido 09.15 Religiosos 13.25 Agrosfera 14.00 Mil años de románico 14.30 La luz y el misterio de las catedrales 15.05 Fiesta suprema 15.35 Saber y ganar 16.15 Docufilia 20.30 Página 2 21.00 Tengo once años 21.30 El comisario Brunetti 23.00 Documentos TV 00.00 Documental 02.25 Cine 04.00 TVE es música

Cuatro 07.00 El zapping de surferos 09.00 Si parpadeas... 09.30 Al final de mi correa 10.00 El encantador de perros 12.00 Callejeros viajeros 14.00 Noticias Cuatro 15.50 Home cinema 18.05 Home cinema 19.55 Noticias Cuatro

TV3 06.00 Notícies 3/24 09.30 Néixer de nou

> Als anys vint, el ranxer Bick Benedict es casa amb la Leslie, una dona de caràcter fort que ha conegut a Maryland. A ella se li fa difícil viure aïllada en la immensa finca texana de Bick, que cuida bestiar en unes terres estèrils. A més, la germana de Bick tracta Leslie com una intrusa. Quan ella mor, però, la relació no canvia gaire entre Bick i Leslie perquè ell, un home orgullós i carregat de prejudicis, mai troba bé les iniciatives que ella pren. Leslie acaba enamorant-se de Jeff, un vaquer a qui Bick cedeix un tros de terra on, al cap de poc, s'hi troba petroli. La sobtada riquesa de Jeff provoca un enfrontament entre els dos homes, que durarà més de vint anys. TV3. Dissabte. 16.15h. Gegant , amb Elizabeth Taylor, Rock Hudson i James Dean.

13.50 Zona zàping 14.20 Tot un món 14.30 TN migdia 15.40 Veterinaris 16.15 Tarda de cine: Gegant 17.55 Pel·lícula 19.35 Rex 20.25 Òpera en texans 21.00 TN vespre 21.50 El Gran Gran Dictat 23.35 Pel·lícula: Arrossega’m a l’infern 01.15 Doctor Who 02.00 Ventdelplà 02.52 Ritmes a l'estudi

Canal 33 06.30 Club Super3 21.30 Blog Europa 21.50 33 Recomana 02.26 Waterloo Road 12.30 Lo que hay que ver 22.15 La Sonora 03.17 Ritmes a l'estudi 13.00 Cocina con Sergio 22.45 El documental 13.30 Audiencia abierta 23.43 Vida 14.00 Sólo moda Telecinco 00.31 Extres 14.30 Corazón 06.30 Informativos 00.38 Aliments que fan 15.00 Telediario1 09.00 El programa de guanyar milions 16.00 Sesión de tarde Ana Rosa 01.34 Darrere les passes 12.45 Mujeres y hombres 17.30 Sesión de tarde de... 19.00 Cine de barrio y viceversa 02.25 Cultures vives 21.00 Telediario 2 14.30 De buena ley 03.17 Ritmes a l'estudi 22.00 Somos cine 15.00 Informativos 23.30 Informe semanal 16.00 Sálvame diario Telecinco 00.30 Nuestro cine 20.15 Pasapalabra 06.30 Medium 02.00 TVE es música 21.05 Informativos 08.45 I love TV

21.30 Lol ;-) 21.45 El blockbuster 00.00 Cine Cuatro 01.30 Cine Cuatro 03.00 La línea de la vida 8tv 07.40 8 de 8 08.40 Vaughan en vivo 09.10 Televenda 11.00 Jet lag 12.30 Cine 13.50 Cine: El poble de les aparicions 15.45 Cine: El tesoro perdido 17.20 Cine: Escrit amb sang 19.10 Cine: Els deus tornen a estar bojos 21.00 8 al dia 21.30 Equip de reporters 22.25 Cine: Grado de culpabilidad 02.00 Clips

09.50 Bon viatge 10.00 Signes dels temps 10.48 Diaris de vampirs 11.30 Tower prep 12.15 El Gran Gran Dictat 13.48 Polònia 14.20 Tot un món 14.30 TN migdia 15.40 APM? Extra 16.20 Tarda de cine: A la recerca d’en Forrester 18.40 Pel·lícula: Catch and release 20.25 Menú de cap de setmana 21.00 TN vespre 21.50 30 minuts 22.45 Hat trick Barça 00.10 Parlament 00.35 Doctor Who 02.05 Ventdelplà 03.00 Ritmes a l'estudi

Canal 33 21.30 10 cites 21.50 Via llibre 22.17 Especial Dalí 00.13 Generació Digital 00.38 Maig del 40 02.12 La primera passió La1 03.06 Les costes 06.00 Noticias 24h franceses des de l'aire 10.35 Made in Spain 11.30 Lo que hay que ver 03.15 Ritmes a l'estudi 12.00 Sólo moda Telecinco 12.30 Liga ACB. Basket

Diumenge


el cargol. 23/01/14

06.30 Médium 09.00 I love TV 12.00 La que se avecina 15.00 Informativos 16.00 Cine 18.00 Qué tiempo tan feliz! 21.05 Informativos 22.00 Aída 02.30 Premier casino Antena 3 07.00 Pelopicopata

09.30 Aquí hay trabajo 10.00 La aventura del saber 11.00 Documental 12.00 Para todos La2 13.35 Don Matteo 14.35 Documental 15.30 Saber y ganar 16.00 Docufilia 19.00 Para todos La2 19.30 Fiesta suprema 20.00 Don Matteo 21.00 Docufilia

Cuatro 07.00 El zapping de surferos 08.30 Encuentros peligrosos 09.30 Alerta Cobra 10.30 El último poli duro 11.30 Alerta Cobra 12.30 Las mañanas de Cuatro 14.00 Noticias Cuatro 15.45 Castle 18.30 Hawai 5.0

06.30 That’s english 07.00 Documental 08.00 TVE english 08.25 Repeticiones 09.30 Aquí hay trabajo 10.00 La aventura del saber 11.00 Documental 12.00 Para todos La2 13.30 Don Matteo 14.25 Documental 15.30 Saber y ganar 16.00 Docufilia

> Dimensió Dalí és un documental que mostra l'influencia de la ciència en la vida i l'obra de Salvador Dalí. Revela un aspecte molt desconegut d'un dels artistes més importants del segle XX i ofereix una nova perspectiva per interpretar algunes de les obres mestres de Dalí. Salvador Dalí sentia una profunda passió per la ciència. La seva obra reflecteix els principals descobriments científics del segle XX. la psicoanàlisis, la teoria de la relativitat, la fissió de l'àtom i la mecànica quàntica, el descobriment de l'ADN... Fins i tot la seva firma està directament influïda per una imatge científica. Canal 33. Diumenge. 22.17h.

08.15 Los más... 10.45 Ahora caigo 12.30 Me resbala 14.00 Los Simpson 15.00 Noticias2 16.00 Multicine 18.00 Multicine 19.30 Multicine 21.00 Noticias 3 22.00 Ver cine 22.10 El peliculón 00.15 Cine 02.30 Canal bingo Cuatro 07.00 El zapping de surferos 09.00 Fauna letal 10.00 El encantador de perros 12.00 Callejeros viajeros 14.00 Noticias Cuatro 15.45 Home cinema 18.00 Home Cinema 20.00 Noticias Cuatro 21.30 Mentes criminales 23.15 Cuarto milenio 04.00 Shopping 8tv 07.30 8 de 8 08.30 Vaughan en vivo 09.15 Televenda 11.05 A determinar 13.10 El jardí de Carles Herrera 13.40 Cine: Escrit amb sang 15.25 Cine: Secuestrada 17.15 Cine: El regreso de Taylor 19.10 Cine: Un lloc per a créixer 21.00 8 al dia 21.30 Poirot 23.15 Cine: El tesoro perdido 01.20 Clips

Dilluns La1 06.00 Noticias 24h 08.30 Los desayunos 10.05 La mañana 14.05 Informativo 14.30 Corazón 15.00 Telediario 1 16.05 Entre todos 18.45 España directo 20.30 Corazón 21.00 Telediario 2 22.30 Cine 00.00 Made in Spain 01.50 La noche en 24h 03.50 En portada 04.10 TVE es música La 2 06.30 That’s english 07.00 Documental 08.00 TVE english 08.25 Tengo once años 09.00 La sala

22.00 Cinefilia 00.20 La2 noticias 00.50 El cine de La2 02.30 Concierto 03.00 Repeticiones 04.20 TVE es música TV3 06.00 Notícies 3/24 08.00 Els Matins 14.00 TN comarques 14.20 El medi ambient 14.30 TN migdia 15.40 Cuines 15.50 La Riera 16.35 Divendres 18.42 Murdoch mysteries 19.47 Espai Terra 20.20 El Gran Dictat 21.00 TN vespre 21.50 Crackòvia 22.30 Afers exteriors 23.50 Danys i perjudicis 00.45 Doctor Who 02.15 Ventdelplà 03.08 Ritmes a l'estudi Canal 33 06.30 Club Super3 21.20 La Riera 22.05 Mestres 22.57 Ànima 23.27 Un tal jaç 23.50 material sensible 00.21 El límit final 01.12 Cinc cuiners bascos 02.09 Tresors del món 02.23 Waterloo Road 03.14 Ritmes a l'estudi

20.00 Noticias Cuatro 21.30 La noche del fútbol 22.00 Fútbol: Real Sociedad-Eleche

19.00 Para todos La2 19.30 Fiesta suprema 20.00 Don Matteo 21.00 Docufilia

02.26 Waterloo Road 03.14 Ritmes a l'estudi Telecinco 06.30 Informativos 09.00 El programa de Ana Rosa 12.45 Mujeres y hombres y viceversa 14.30 De buena ley 15.00 Informativos 16.00 Sálvame diario 20.15 Pasapalabra 21.05 Informativos 22.00 A determinar 02.30 Premier casino Antena 3 06.15 Noticias1 09.00 Espejo público 12.20 Karlos Arguiñano en tu cocina 12.50 La ruleta de la suerte 14.00 Los Simpson 15.00 Noticias2 16.30 Amar es para siempre 17.30 El secreto de Puente Viejo 18.45 Ahora caigo 20.00 Atrapa un millón

01.40 Clips

Dimecres La1 06.00 Noticias 24h 08.30 Los desayunos 10.05 La mañana 14.05 Informativo 14.30 Corazón 15.00 Telediario 1 16.05 Entre todos 18.45 España directo 20.30 Corazón 21.00 Telediario 2 22.30 Comando actualidad 23.30 Españoles en el mundo 00.25 24h en la calle 01.25 La noche en 24h 03.15 TVE es música La 2 06.30 That’s english 07.00 Documental 08.00 TVE english 08.25 El bosque protector 09.00 Repeticiones 09.30 Aquí hay trabajo

29

06.30 Club Super3 21.20 La Riera 22.05 (S)avis 23.00 Latituds 23.27 60 minuts 00.25 El perquè de la pobresa 01.17 Gent del planeta 02.10 Tresors del món 02.25 Waterloo Road 03.15 Ritmes a l'estudi Telecinco 06.30 Informativos 09.00 El programa de Ana Rosa 12.45 Mujeres y hombres y viceversa 14.30 De buena ley 15.00 Informativos 16.00 Sálvame diario 20.15 Pasapalabra 21.05 Informativos 22.00 A determinar 02.30 Premier casino Antena 3 06.15 Noticias1 09.00 Espejo público 12.20 Karlos Arguiñano en tu cocina 12.50 La ruleta de la

> Paul Weitz ( American Pie ) firma American Dreamz (Salto a la fama) , una hilarant sàtira dels programes de telerealitat, especialment d' American Idol , que fa furor als Estats Units. De passada, també rep a tort i a dret el món de la política, dominat per gent capaç de qualsevol cosa per aferrar-se al poder. Hugh Grant treu tot el partit al paper de presentador cínic i faldilletes que en el fons cau simpàtic, un paper fet a mida. Dennis Quaid també es llueix com a president ingenu, però en el fons és un bonàs. Willem Dafoe sorprèn, i molt, com l'astut i murri assessor presidencial, que als EUA recordava moltíssim Dick Cheney. 8tv. Dimarts. 22.30h.

00.00 Tiki-taka 02.00 House 03.00 La línea de la vida 8tv 07.20 Pel·lícula 09.05 Televenda 11.05 Dinamita 12.00 Migdia 14.00 Arucitys 17.00 Dinamita 17.55 Psycho-Express 18.25 Lo Cartanyà 18.55 8 al dia 22.30 Cine: Sin nombre 00.50 Poirot 02.10 Clips

Dimarts

22.00 Vesrión española 00.05 La2 noticias 00.35 Cine 02.05 Conciertos 02.35 Repeticiones 03.50 TVE es música

21.00 Noticias3 21.45 El hormiguero 22.40 Bienvenidos al Lolita 00.10 La diana de... 02.45 Canal bingo

TV3 06.00 Notícies 3/24 08.00 Els Matins 14.00 TN comarques 14.20 El medi ambient 14.30 TN migdia 15.40 Cuines 15.50 La Riera 16.35 Divendres 18.42 Murdoch mysteries 19.47 Espai Terra 20.20 El Gran Dictat 21.00 TN vespre 21.50 Sense ficció 23.18 Pel·lícula: Trucada perduda 00.50 Món 324 01.13 Doctor Who

Cuatro 07.00 El zapping de surferos 08.30 Encuentros peligrosos 09.30 Alerta Cobra 10.30 El último poli duro 11.30 Alerta Cobra 12.30 Las mañanas de Cuatro 14.00 Noticias Cuatro 15.45 Castle 18.30 Hawai 5.0 20.00 Noticias Cuatro 21.30 Natural Frank 22.30 Deja sitio para el postre 00.00 Conexión Samanta

10.00 La aventura del saber 11.00 Documental 11.55 Para todos La2 13.40 Don Mateo 14.25 Documental 15.30 Saber y ganar 16.00 Docufilia 19.00 Para todos La2 19.30 Fiesta suprema 20.00 Don Matteo 21.00 Docufilia 22.00 Cinefilia 23.45 La2 noticias 00.15 Repeticiones 04.00 TVE es música TV3 06.00 Notícies 3/24 08.00 Els Matins 14.00 TN comarques 14.20 El medi ambient 14.30 TN migdia 15.40 Cuines 15.50 La Riera

La1 Telecinco 06.00 Noticias 24h 08.30 Los desayunos 06.30 Informativos 10.05 La mañana 09.00 El programa de Ana Rosa 12.45 Mujeres y hombres > Jim McBride, cineasta que va començar amb força la seva y viceversa carrera a mitjan anys 80 amb títols com Gran bola de fuego, Vivir 14.30 De buena ley 15.00 Informativos sin aliento o Querido detective , ha vist després com la seva 16.00 Sálvame diario trajectòria no complia totes les expectatives dipositades en ell. 20.15 Pasapalabra Juego sucio és, ara com ara, el seu últim treball per a la gran 21.05 Informativos pantalla (sí ha seguit en actiu en TV i en el camp del 22.00 La que se avecina documental). Es tracta d'una adaptació d'una novel·la de Gerald 02.30 Premier casino Seymour, per a la qual va comptar amb dos rostres ben familiars Antena 3 per al gran públic com són Timothy Dalton (en James Bond en 06.15 Noticias1 dos films de la saga de l'agent 007) i Cary Elwes ( La princesa 09.00 Espejo público prometida, Twister ). 8tv. Dimarts. 22.30h. 12.20 Karlos Arguiñano en tu cocina 01.58 Els informàtics 02.00 House 12.50 La ruleta de la 14.05 Informativo 16.35 Divendres 02.23 Ventdelplà 03.00 La línea de la vida 18.42 Murdoch mysteries suerte 14.30 Corazón 03.14 Ritmes a l’estudi 14.00 Los Simpson 15.00 Telediario 1 19.47 Espai Terra 8tv 15.00 Noticias2 16.05 Entre todos 20.20 El Gran Dictat Canal 33 16.30 Amar es para 18.45 España directo 07.20 Pel·lícula 21.00 TN vespre siempre 20.30 Corazón 09.05 Televenda 06.30 Club Super3 21.50 Alguna pregunta 17.30 El secreto de 21.00 Telediario 2 11.05 Dinamita 21.20 La Riera més Puente Viejo 22.30 Los misterios de 12.00 Migdia 22.05 Quèquicom 22.30 El Foraster 18.45 Ahora caigo Laura 14.00 Arucitys 23.10 Generació Digital 23.30 Valor afegit 20.00 Atrapa un millón 01.10 Repor 17.00 Dinamita 23.35 Les coses grans 00.02 Nip/Tuck 21.00 Noticias3 01.40 Informe semanal 17.55 Psycho-Express 23.47 Pop Ràpid 00.45 Doctor Who 21.45 El hormiguero 02.30 La noche en 24h 18.25 Lo Cartanyà 00.12 De prop 02.15 Ventdelplà 22.40 A determinar 04.20 TVE es música 18.55 8 al dia 01.12 Gent del planeta 03.07 Ritmes a l'estudi 02.10 Canal bingo 22.25 Cine: Juego sucio 02.04 Tresors del món La 2 00.25 Misteris 02.18 Bon viatge Canal 33

suerte 14.00 Los Simpson 15.00 Noticias2 16.30 Amar es para siempre 17.30 El secreto de Puente Viejo 18.45 Ahora caigo 20.00 Atrapa un millón 21.00 Noticias3 21.45 El hormiguero 22.40 A determinar 02.15 Canal bingo Cuatro 07.00 El zapping de surferos 08.30 Encuentros peligrosos 09.30 Alerta Cobra 10.30 El último poli duro 11.30 Alerta Cobra 12.30 Las mañanas de Cuatro 14.00 Noticias Cuatro 15.45 Castle 18.30 Hawai 5.0 20.00 Noticias Cuatro 21.30 Mentes criminales 02.00 House 03.00 La línea de la vida 8tv 07.20 Pel·lícula 09.05 Televenda 11.05 Dinamita 12.00 Migdia 14.00 Arucitys 17.00 El jardí de Carles Herrera 17.30 Dinamita 17.55 Psycho-Express 18.25 Lo Cartanyà 18.55 8 al dia 22.30 Cine: American Dreamz 00.45 Los 4.400 02.10 Clips


30

el cargol. 23/01/14

ANUNCIS BREUS

Els teus anuncis per paraules al carrer General Cortijo, 21 de Vilafranca ________________________

casita independiente, de 3 y 2 hab, piscina, 1000m de parcela. 125.000 euros Se alquila piso en vilafranca de 2h, sin negociables. muebles, zona rambla, con basuras, 677 83 08 77 ________________________ comunidad y agua incluida. 310 euros al mes. Lloguem/venem locals, magatzems o 657 90 95 95 solars a les rodalies de Vilafranca. ________________________ 93 817 00 67 - 670 844 245 ________________________ Alquilo habitación doble con terraza en piso compartido. Lloguer/venda apartaments i pisos a 669 666 368 Vilafranca i rodalies, preus econòmics. ________________________ 93 817 00 67 - 678 652 184 OPORTUNIDAD se vende casa a reformar a 4 km de Vilafranca. Vivienda de 70 m2 y VEHICLES almacén de 180 m2, 2.360 m2 de Jardín y huerto, soleada, vallada y plana, vistas a Particular vende Chrysler Stratus 2.0 XL vilafranca. 126.000 euros. Facilidades de por no utilizar. Siempre en garaje, perfecto pago. estado. 1200 euros. 657 90 95 95 681 05 22 83 ________________________ ________________________

inmediata. 658 451 901 ________________________

Es lloga bar a l’Espirall. 679 088 481 ________________________

Compro material de construcción por lote, Treballa ja! Busquem persones per activitat puntales, hormigoneras, andamios y toda independent. No esperi a final de mes. clase de maquinaria. 93 1000 157 650 80 35 88 ________________________ ________________________

GUIA IMMOBILIÀRIA

Vendo todo terreno SsangYong Korando diesel. 120.000km, en muy buen estado, matriculado en 1998, ruedas nuevas, ITV al Alquilo habitación zona Centro. A persona día, por 2500 euros. seria, limpia, trabajadora y puntual en los 667 595 162 - 678 652 163 ________________________ pagos. Derecho a cocina, lavabo y lavadora. Segundo piso con ascensor. 220 4x4 Nissan Terrano II. Diesel, perfecte euros gastos incluídos. estat. 3500 euros. 658 455 751-671 95 18 43 655 301 942 ________________________ Se alquila ático sin muebles de 90 m2 más 60 de terraza sin vecinos, soleado, con parket, calefacción, ascensor, con comunidad y basuras incluidas por 550 euros. 657 90 95 95 ________________________ 325 euros. Pis de lloguer, 2 hab., avinguda Tarragona de Vilafranca. Calefacció, exterior, gastos d’escala inclosos. 695 573 764 ________________________

TREBALL

Serveis per buidar pous morts i fosses sèptiques o altres. Noia catalana amb estudis universitaris 617 78 86 40 s’ofereix per donar classes particulars a nens de primària i ESO. Cuidar persones DIVERSOS grans i nens petits, per hores, a Vilafranca. 628 77 92 79 Mercedes vidente. Tienes problemas en tu ________________________ casa, con tu familia o en el amor? No Señora busca trabajo de ayudante de dudes en llamarme. Te ayudaré para que cocina, limpieza o plancha. Con las cosas cambien. Ahora también masajes experiencia. de sanación. 693 98 66 07 600 736 492 ________________________ ________________________ Chica busca faena de limpieza, cuidar personas mayores, por horas o fines de semana, jornada completa, media jornada o interna. Con experiencia y documentación al día. 691 191 572 ________________________

Chico moreno que el martes día 14 en Vilafranca llevaba un coche negro y me invitó a llevarme. Yo chica rubia dije que no. Me gustaría tomar un café. 655 350 678 ________________________

Quieres trabajar como mecánico náutico? Te preparamos dicha profesión con alta demanda, practicándola en talleres náuticos. Gestión de empleo. 977 27 32 57 ________________________

Recollida de motos velles, ferralla, bateries, electrodomèstics, etc. 699 457 785 ________________________

Treballa com a Tècnic Professional en Señora busca faena de cuidar abuelos, Tanatopràxia -Tanatoestètica i Operari Funerari. Pràctiques en tanatoris i gestió de limpieza de interna e interina. feina. 933 935 639 - 689 463 266 ________________________ 977 27 32 57 ________________________ Señora con papeles busca trabajo para Se ofrece vigilante de seguridad. Con TIP y cuidar abuelos y niños y limpieza. licencia. 634 465 408 - 933 935 639 ________________________ 619 864 837 Señora muy responsable busca trabajo de limpieza, cuidado de ancianos o niños, por SERVEIS horas. En Vilafranca o alrededores. Reparació d’impressores, ordinadors i Dispongo de coche. plotters a domicili. 602 895 454 - 93 898 5008 ________________________ 671 552 154 - repara@ximfoprint.com ________________________ Sra. seria busca faena para cuidar

Se alquila en Vilafranca zona centro apartamento de 48 m2 de una habitación, semi amueblado, con cocina equipada con todos los electrodomésticos, con la comunidad y las basuras incluidas por 330 euros al mes. personas mayores y limpieza por horas. 657 90 95 95 93 892 03 08 ________________________ ________________________ Venc pis a la Girada: 3 hab., 2 banys, pàrquing, traster, calefacció, ascensor, 4 anys d’antiguitat. A 2 min. del nou Mercadona. 690 033 034 ________________________ Es ven terreny a Sant Pere de Riudebitlles per a casa unifamiliar. 40.000 euros 678 823 126 (Jesús) ________________________ Se alquila casa a 5 km de vilafranca. 55 m2, dos habitaciones, derecho a jardíhuerto de 100 m2, puede ser con o sin muebles, soleada, chimenea, no se admiten perros. 325 euros al mes. 657 90 95 95 ________________________

Recollida de xatarra, metalls, electrodomèstics, etc. 699 457 785 ________________________ Venda tractor agrícola John Deere Premium 6530. Any 2007. 3000 hores de treball. 666 464 415 ________________________

Vendo estufa de leña, la redonda, la que calienta más. Precio: 80 euros con tubos. Soluciono problemes informàtics a domicili 667 412 867 ________________________ o empreses, a canvi de propines voluntàries. Vendo remolque para tres motos marca Eucar casi nuevo. Buena ocasión. 450 Chica con experiencia se ofrece para 649 539 473 ________________________ euros. cuidar personas mayores, niños, ayudante de cocina y limpieza. Disponibilidad Empresa multiservicios realiza trabajos de 667 412 867 ________________________ albañilería, carpintería, pintura, inmediata. electricidad, jardinería o limpiezas. Sacs de llenya a domicili, de 20kg a 8.5 637 725 303 ________________________ Presupuesto. euros sac (alzina, roure i faig). També tenim carbó vegetal i sacs de pel·let. Señora seria busca faena para cuidar 698 394 241 ________________________ Netegem xemeneies. personas mayores y limpieza por horas. Mudanzas, limpiezas en general, tala de 687 84 29 12 686 368 805 - 93 892 67 88 ________________________ ________________________ árboles, pinos, desbroces. Albañilería en Señora responsable busca trabajo de general, vallados, muros, herrero, lampista, Venc butaca negra reclinable com a nova (85 euros) i moble de fòrmica de 4 portes cuidado de personas mayores, limpieza, etc. Económico y seriedad. per a televisor (75 euros). canguro, interna, por horas o fines de 688 38 99 24 ________________________ 93 892 23 37 semana. ________________________ Pintor professional, pinto tot. Experiència. 631 142 252 ________________________ Cases, locals, pisos, comunitats, pàr- Deseamos ampliar nuestro grupo con

Se necesitan personas serias con ganas Alquilo una habitación para una sola de trabajar a tiempo parcial o completo. persona en Vilafranca. 650 903 022 ________________________ 691 191 572 ________________________ Oportunidad a tiempo parcial para Pis lloguer zona les Clotes. 3 hab., cuina, conseguir ingresos extras. Si quieres menjador, lavabo, 385 euros despeses conocer mi experiencia, llámame ahora. incloses. 637 995 603 ________________________ 636 43 92 25 ________________________ Mujer de 39 años busca trabajo de limpieza Pis lloguer zona Espirall, 3 hab., cuina, o cuidar personas mayores, por horas o de menjador, lavabo, cuina nova a estrenar. noche. 375 euros despeses incloses. 695 638 702 ________________________ 609 78 66 64 ________________________ Señora española busca trabajo de cuidado Alquilo piso en plaça Abad Blanch de de ancianos. Me adapto a horarios. Soy de Vilafranca. 450 euros. Vilafranca. 655 628 403 603 546 551 ________________________ ________________________ Llogo magatzems-trasters de 50 i 30m2, a Treballa ja. Busquem persones per activitat 4km de Vilafranca. independent. No esperi a final de mes. 690 33 15 79 93 1000 157 ________________________ ________________________ Venc pis amb mobles a Sant Pere de Riudebitlles. 93m2, 4 hab (dues dobles), ampli menjador, sala d’estar, rebedor, cuina, bany, traster i terrassa comunitària. 70.000 euros. 610 893 799 ________________________

Te atenderé como tu te mereces. Te hablaré de corazón a corazón. Una voz amiga que te escucha y te guía en el difícil momento que estás pasando. Tarot, limpieza de energías, amuletos gratis. 651 129 408 ________________________

Señora responsable se ofrece para trabajos de limpieza de pisos o cuidado de ancianos, por horas o interna. Con carnet y coche. 602 433 643 ________________________

Señora responsable busca trabajo para Oportunidad! En urbanización de montaña cuidar personas mayores, canguro, interna a 30 min. de Vilafranca, vendo chalet y y limpieza por horas. Disponibilidad

quings. Demani pressupost sense compromís. Acabats de qualitat. Seriós. També col·locació de parquets. 674 761 491 ________________________

nuevos amigos, cuyo interés sea ante todo la amistad. Gente enérgica y positiva, para encuentros, tertulias, salidas y excursiones (max. 50 a). 648 724 357 (Olga) ________________________ Instal·lador autoritzat amb carnets professionals d’electricitat, fontaneria,gas, A San Judas Tadeo. Abogado de los casos calefacció, butlletins d’altes i certificats. difíciles y desesperados. Rezar 9 avemaServei urgent d’avaries 24h. rías durante 9 días, pedir 3 deseos, 1 de 671 587 412 - 678 652 134 negocios y 2 imposibles. Al noveno día ________________________ publicar este anuncio y se cumplirán, Fem butlletins de gas, llum i aigua, aunque no lo creas. reparacions de calderes, instal·lacions i OA ________________________ reformes de cuines i banys a preus anticrisi. 633 178 593 - 93 171 1948 (Sergi) ________________________

Gràcies Beata Maria Ràfols pels favors rebuts per la teva intercessió. LO ________________________ Mudanzas 24h. Servicio de montador y guardamuebles. Precio económico. “Sagrat Cor de Jesús, en vos confio. Nacional e internacional. Gloriós Sant Judes, us estimo, que el batec 627 658 620 del meu pobre cor sigui sempre aquestes ________________________ mateixes paraules”. Reseu aquesta oració Atenció comunitats! Massa avaries al seu durant nou dies, enceneu una espelma ascensor o muntacàrregues? Preus elevats color taronja durant tres minuts i demaneu o mal servei de manteniment? Truqui’ns i dos desigs de causes molt difícils. Al novè consulti les nostres ofertes per a comu- dia publiqueu aquest anunci i es complirà nitats, empreses i particulars. Reparem i encara que no us ho cregueu. conservem tot tipus i qualsevol marca TAM d’ascensors i muntacàrregues. Sol·liciti pressupost. Estalviï fins el 60% de la seva factura actual. Delegacions a tot Catalunya. 630 076 279


el cargol. 23/01/14

31

SRS. PROPIETARIS: NECESSITEM PISOS I CASES PER LLOGAR I VENDRE POSEU-VOS EN MANS DE PROFESSIONALS!

LLOGUERS:

3 9 9 €/ m e s ( i n c l o u : c o m u n i t a t i b r o s s e s ) AQ704

- LA GIRADA: ATENCIÓ! Planta baixa amb terrassa de 40m2 accés a la piscina, 3 hab. dobles, cuina office, alguns mobles, pàrking... 600€/mes (inclou: comunitat i brosses) AQ703

- CENTRE: Tocant Policia Local pis de 4 hab., 2 banys complerts, cuina office. Tot exterior, opció de pàrking per 480€/mes (inclou: comunitat i brosses) AQ214

- LA GIRADA: Quasi nou! Pis de 2 hab., cuina americana, molt assolellat, pàrking i safareig-traster per 400€/mes (inclou: comunitat i brosses)

- ESPIRALL: tocant camp de futbol, casa amb terrassa de 70m2, 4 hab., bany i cuina reformats, calefacció de gas natural, mobles i electrod. opcional per 600€/mes AQ708

- BARCELONETA: A 1 min de l’Av. Barcelona, PIS de 140m2 amb 5 hab., armaris encastats, semi moblat i amb electrod., balcó- terrassa, pàrking opcional... 550€/mes (inclou: comunitat i brosses) AQ692 - POBLE NOU: ZONA GRANGELA, 3 hab. (1 suite), cuina independ. tot exterior! Balcó-terrassa, piscina comunitària... 480€/mes (inclou: comunitat i brosses) AQ691 - POBLE NOU: Zona Instituts, 4 hab., 2 banys complerts, cuina nova i office, balcó-terrassa, pàrking i traster 450€/mes! (inclou: comunitat i brosses) AQ690 - ST.JULIÀ: Semi nou, TERRASSA DE 30m2, 3 hab. (1 suitte), cuina independ., mobles i electrod. inclou gran traster, zona Bar Avenida 520€/mes (inclou: comunitat i brosses) AQ391 - ST. JULIÀ: Tocant Creu Roja, ascensor, 4hab., bany i aseo, calefacció gas, àmplia cuina, mobles i electrodom. 450€/mes (inclou: comunitat i brosses) AQ694 - C E N T R E : Un bombó de pis, 2 hab. cuina independ., mobles i electrod., només 3 veïns

RODALIES: - MOJA: Espectacular MASIA, té pou, jardí i pati, 7 dormitoris, llar de foc, calefacció, bones vistes... truqui i l'informarem! AQ536

VENDA-OCASIONS: - ESPIRALL: pis de 3 hab, amb ascensor, zona farmàcia per 49.000€ - LES CLOTES: pis de 4 hab, bany aseo, ascensor, calefacció, a un preu de riure! 65.000€ - POBLE NOU: AVINGUDA TARRAGONA. ATENCIÓ! Pis amb ascensor, 4 hab, 2 banys, parking, traster. A UN PREU DE RIURE: 87.000€. VP47759 -POBLE NOU: pis de 88m2 amb 4hab per entrarhi a viure. Preu d'escàndol! 60.000€. VP47773 - LA GIRADA: pis de pocs anys de 2 hab, parking traster, molt de sol... 89.000€ negociables!

- MOJA: Casa de poble de 3 plantes, 4hab. + buhardilla, llar de foc, terrassa, garatge per a 2 cotxes... 570€/mes (inclou: brosses) AQ555

- M O L Í D ' E N R O V I R A : ÀTIC amb 30m2 de terrassa, per reformar. 60.000€ negociables

- LA GRANADA: Adosada de pocs anys, garatge per a 2 cotxes, 4 hab. (1s uite), terrassa i pati de 60m2... 670€/mes AQ362

- MONJOS: Casa de poble per reformar de 300m2 construïts + 2 magatzems + jardí de 195m2 a un preu d'escandol! 147.000€ NEGOCIABLES!

- PUIGDÀLBER: Adosada cantonera de pocs anys amb garatge per a 2 cotxes, 4 hab. (1 suite) armaris a mida, preciós jardí, mobles i electrod. per 650€/mes.

TORRELLES DE FOIX: casa adosada amb pàrking per a un cotxe, té uns anys però està molt ben cuidada. Preu d'escàndol! 82.000€

-MONJOS: Casa adosada cantonera de 4 hab parking, pati/jardí bons acabats una vivenda de molta qualitat per a gent exigent 750€/mes

XOLLO DE LA SETMANA:

- MONJOS: Planta baixa de pocs anys, exterior, 3 hab. (2 dobles), cuina office, semi moblat i amb electrod. 4 0 0 €/ m e s ( i n c l o u : c o m u n i t a t i brosses) AQ629

LA GRANADA: CASA ADOSADA DE POCS ANYS, 4HAB, GARATGE PER A DOS COTXES. 175.000€ PLA DEL DIABLE: NO LA DEIXI ESCAPAR, CASA DE POCS ANYS AMB PISCINA, 6 hab. POCS ANYS PER NOMÉS 404.000€!

OBRA NOVA: BELLVEI: casa adosada semi nova de 4 hab, garatge 2cotxes... només per 119.000€ NEGOCIABLES SANT JULIÀ: Pis de 2 HAB I TERRASSA DE 25M2: 110.000€ NEGOCIABLES SANT JULIÀ: àtic dúplex de 2 hab +terrassa, calefacció de gas, cuina americana 119.190€ negociables

LIQUIDACIÓ DE PÀRKINGS: A 3.500€ STA MARGARIDA I ELS MONJOS. MOLT BONA ZONA EDIFICI SEMI NOU. Si en compra més, el preu es pot parlar.

BARCELONETA: AMB 30M2 DE TERRASSA, preciós àtic de 2 hab + 2 banys+ pàrking +traster. 127.000€ Estreni casa al seu gust, amb acabats a triar, jardí de 60m2... ZONA MELIÓ RESIDENCIAL. 299.000€

SEGONA MÀ: - CENTRE-BARCELONETA: CASA adosada amb jardí de 110m2 amb barbacoa, 4 hab, gran cuina, solàrium, està per zona C/Del Cid... no la pot deixar escapar! 250.000€ negociables - CENTRE: ÀTIC DÚPLEX a 100m de la rambla, gran terrassa, bones vistes, 3 hab i 2 banys, pàrking, ampli saló menjador. 185.000€ negociables -POBLE NOU- GIRADA: Casa adossada cantonera amb garatge per a 3 cotxes, per reformar, possibilitat d'aixecar una planta per 158.000€ -ST JULIÀ: pis amb ascensor zona Caprabo, 3 hab, bany, balconet per a taula i 4 cadires... a un súper preu! 59.000€ negociables -ST. JULIÀ: 5è pis sense ascensor, REFORMAT AMB TERRASSA, vingui a veure´l i posi vostè el preu! No li faci vergonya per baixa que sigui la seva oferta! - SANT JULIÀ: Zona Av. Catalunya, PIS DE POCS ANYS amb armaris encastats, 3 hab, de 80m2, tot exterior per 79.000€! - MOLÍ D'EN ROVIRA: Àtic dúplex zona Av. Barcelona, només 7 anys, 4 hab., pàrking i traster per 150.000€! -LA GIRADA: CASA adosada cantonera, amb gran jardí, excel.lents acabats, ubicacio i orientació

perfectes. 495.000€ - BARCELONETA: Tocant C/del Cid, pis gran de 4 hab, 2 banys complerts, aparcament, terrasseta. 126.000€ neg -PÀRKING DE LA PARELLADA: dues places de pàrking per 45.000€ no ho deixi escapar! MOJA: Vivenda exclusiva. vingueu a veure aquesta casa de 300m2 amb ascensor, garatge per a 5 cotxes amb acabats de luxe. 390.000€ VILOBÍ: CASA tota en una planta en parcel·la de 600m2 amb piscina per només 249.000€! VILOBÍ: CASA de poble reformada, queden algunes coses per fer però la casa és ideal 185.500€ MAS VERMELL: Casa de només 7 anys, parcel·la de 1.000m2. NO LA DEIXI ESCAPAR! 99.000€! MONJOS: Preciós pis de 85M2 amb un traster gran tipus buhardilla per muntar una saleta, una sala d'estudis, o un petit taller. El pis disposa de pàrking... No el deixi escapar! 75.000€ negociab.

LOCALS (venda i lloguer): CENTRE: Espectacular local comercial entre ajuntament i Sta Maria 200m2!!!! P e r 1.300€/mes negociables!! ES LLOGA LOCAL C/ TOSSA DE MAR: cantoner, preciós per només 590€/mes ES LLOGA LOCAL AVDA BARCELONA: DE 150M2 PER 800€/MES Espectacular local de 150m2: carrer St. Pere 119.000€ vingui a veure’l! Zona platja Sant salvador: local de 85m2 1ª línia trasera per 107.000€

PARCEL·LES: EL PLA DEL DIABLE: parcel·la en venda per 128.000€ -MELIÓ RESIDENCIAL: parcel·la per fer-hi casa adosada amb jardi 95.000€+IVA TRUQUI'NS!

CASTELLET I LA GORNAL: CASA ADOSADA de pocs anys, 4 hab, pàrking... Vingui a veure-la: 156.000€ negociables

-SANT CUGAT: parcel·la de 252m2 molt ben ubicada per 80.000€ negociables

SEGUR DE CALAFELL: pis planta baixa de 3 hab, pati de 30m2 i plaça de pàrking, s'hi ha de fer un rentat de cara: 95.000€ negociables

-PUIGDÀLBER: parcel·la de 404m2 per fer-ji casa a 4 vents, vistes espectaculars! Només per 56.870€ IVA inclòs


El Cargol 764  

Setmanari del Penedès. Apartats de política, món casteller, gastronomia, societat, economia i esports, entre d'altres.