Page 1

ANY 2012

Juny Revista número 2

L’EUROCOPA El dia 8 de Juny va començar l’Eurocopa 2012 fins al dia 1 de Juliol que serà la final de l’Eurocopa 2012 en Kiev. En aquesta Eurocopa Espanya intentarà revalidar el triomf que va aconseguir l’any 2008 contra Alemanya. Aquest any no ho tindrà gens fàcil perquè hi ha moltes seleccions que ens tenen moltes ganes de guanyar com per exemple Alemanya per guanyar-li l’Eurocopa 2008 i per eliminar-los de la semifinal del mundial; Holanda per guanyar-li la final del món 2010 i França per demostrar la seva qualitat. El nostre problema no és tan sols que les seleccions que hi ha són molt bones si no que també tenim un problema: 2 jugadors

EUROCOPA 2012 A la nostra classe “Sixta” hem fet un projecte de l’Eurocopa 2012 , i l’hem fet de tots els països que participen. Hem ficat de cada país: la capital, la forma de govern, la superfície, l’idioma, el gentilici, els personatges importants, la població… Baix de cada país fiquem els resultats dels partits que juguen. Cada membre de la nostra classe fa un país i el pinta en el mapa del full amb el color de la bandera del país que li ha tocat. Hi ha quatre grups diferents: Grup A: Grècia, Rússia, Rep.Txeca i Polònia. Grup B: Holanda, Portugal, Alemanya i Dinamarca. Grup C: Espanya, Irlanda, Croàcia i Itàlia. Grup D: Francia, Suècia, Ucrànïa, Anglaterra Fet per : Adriàn i Pablo Ariño

lesionats, Pujol que va marcar el gol per eliminar a Alemanya i Villa que ens va donar casi tot el mundial. Aquesta Eurocopa es juga en Ucraïna i Polònia i Espanya està passant la seva estança de l’Eurocopa en Gniewino. Aquest any els grups son el “A“ format per els següents equips: República Txeca, Polònia, Rússia i Grècia. El grup “B” format per Alemanya, Dinamarca, Portugal, Holanda. Grup “C” amb: Espanya, Croàcia, Itàlia i Irlanda. I al grup “D” Ucraïna, Inglaterra, França i Suecia. Fet per Alex i Sergio

Eurocopa

2012

El 8 de Juny va començar l'esperada Eurocopa, amb el primer partit entre Polònia i Grècia (1-1). La selecció espanyola va jugar el seu primer partit contra Itàlia (1-1). Un dels partits més esperats era el de Polònia 1-1 Rússia, on va haver d'intervindre la polícia abans del partit, i van haver vora 200 detinguts. Molta gent pensava que a la selecció Espanyola l'eliminarien al segon partit contra Irlanda perquè molts jugadors de l'any passat no estan, però el resultat fou aplastant (4-0). . El proper 18 de juny es jugarà Espanya – Croàcia. Fet per: Carlos i Diego


El craquelat és un vidre pintat. I ara vos ensenyarem com es fa i els materials que es necessiten: MATERIALS: - Pintura especial per a vidres. - Craquelador. - Pinzells. - Vernís. - El vidre. - Un tovalló - Pegament. PROCÉS: Primer agafes el tovalló i el retalles i després li lleves les capes que té. En el vidre li poses el pegament i damunt el tovalló però només has de posar pegament davall del tovalló en la resta del vidre no. A continuació l’has de deixar assecar un dia i li poses el craquelador i ho deixes assecar un altre dia.

Després li poses una capa de pintura del color que vulgues però no es pinta com de normal es pinta a pinzellades i ho deixes assecar. Finalment es posa una altra capa de pintura i es pinta normal però no del mateix color que l'anterior i ho deixes assecar. Per a finalitzar el treball se li posa una capa de vernís es deixa assecar i veuràs les dues capes de pintura, una sobre una altra.

QUINA ACTIVITAT MÉS BONICA!!!! Fet per: Carla.


AL JUNY ARRIBA L’ESTIU Ja ha arribat l’estiu; l’estiu és una estació que li agrada a casi tots; és molt divertit! A l’estiu pots descansar i no anar al col·legi pots anar-te’n de vacances o simplement relaxar-te a un SPA o a ta casa. L’estiu és diferent a les altres estacions, en les altres estàs molt més preocupat pels deures, estudis, treballs,… Per a nosaltres el millor d’aquesta estació és anar a la piscina amb tots els amics i divertir-nos a muntó, o el que tampoc està res malament és anar a passetjar pel poble o ciutat, segons on resideixes a l’estiu. A més aquest any també tenim un altre entreteniment: L’EUROCOPA, on juga Espanya (la selecció espanyola); que a qui li agrada el futbol pot passar una estona divertidíssima, o en alguns casos un poquet roïna, veient els partits. La nostra classe ara que arriba l’estiu anem a fer un teatre, i així aprenem molt i passem una estona entretinguda, perquè mentre uns fan el decorat del teatre d’altres fan algunes manualitats o repassen el guió. També amb l’Eurocopa estem fent un “mural” per a vore com queda cada partit i també quin se classifica per a la final o els quarts. A l’estiu les classes es fan més curtes, nomes duren 40 minuts cada classe, així que ara acavem a les 13:00, mentre que abans fèiem un horari de: 9:00 a 12:00 i per la vesprada de 15:00 a 17:00; així que amb l’horari que tenim ara podem aprofitar mes la vesprada per fer el que més li agrada a cadascun. RUTH I ANDREA.

Les festes de sant Joan son la nit del dissabte 23 de juny.

poble o en família.

Hi ha molta gent que ho celebra a la platja, però hi ha gent que ho celebra al

Aquest dia, el de Sant Joan, es el dia més llarg de l’any (solstici d’estiu) Aquesta festa típica de Catalunya, es comença pel matí, però a Castelló es comença a la nit. A les dotze de la nit la gent va a la platja a saltar les ones. També fan concursos de fogueres.

FET PER: mIgUeL Y pAbLo G


ELS ALUMNES DE 6é A REPRESENTARÀN UN MUSICAL. A sisé A es representarà un musical a favor del medi ambient. En ell es cantarà i ballarà la cançó de “ONE THING” del actual grup de moda, “ONE DIRECTION (1D)”, una cançó que ha sigut de les primeres en les llistes de música. a la que se li canviarà la lletra per a conscienciar al món sobre la importància que té que el cuidem. Es farà el Dijous dia 21 de Juny a l’hora del pati.

Els alumnes ho volien fer per a la SETMANA DE LA TERRA, però com que va ser molt prompte no els va donar temps. La idea se lis va ocòrrer a Andrea Fraguas i a Claudia Flores, va ser transmitida al Consell Escolar pel nostre company Pablo Andrés i al consell mediambiental per Celia García i Diego Clemente. I TOTS ENS VAN DIR QUE SÍÍÍ!!! QUINA SORT!!! Si voleu saber més coses sobre el musical entreu a : http://elblocdesixta.blogspot.com

US ESPEREM!!!

FET PER: Raquel i Claudia

En la nostra classe fem un teatre com l’any passat. Aquest any anem a fer un teatre tota la classe anomenat “Vaya lio” però el fem en dos grups. El primer grup el farà en la reunió de pares i el segon per als alumnes de 5º. Aquests dies estem fent el decorat. Alguns dels personatges són: els consejeros, Lacayo Pero, Caballero Pelayo, Princesa Hermelinda, Ama Aurora… Ara vos anem a ficar un resum: Hi havia una vegada que els consellers estaven parlant sobre un problema i el Cavaller Pelayo s’enamora de la Princesa Hermelinda. El Trobador Ramiro intenta compondre uns versos per al Rei i no li ixen, aleshores Alfonso li diu que hi ha una bruixa anomenada Amaranta per a ajudar-lo, van a buscar-la i li done una pòcima equivocada i és fà bufó de la cort i Bonifacio ‘el despistat’ que és l’ajudant de la bruixa Amaranta diu que li ha eixit tot malament. El Cavaller Pelayo li compon versos a la Princesa Hermelinda. I la bruixa Olivia es casa amb el Rei. ESPEREM QUÉ VOS AGRADE!! FET PER: PAULA i ANDREA BONO.


Estem al mes de Juny i ja queda poc per a passar del col·legi a l’Institut. Tots estem molt nerviosos ja que passar de ser els més grans del col·legi als més xicotets de l’Institut… El 21 de Maig vam anar a parlar amb el director de l’Institut que ens va explicar que a l’Institut havíem de estudiar dia a dia, fer els deures, portar-se bé a classe,… a més vam vore les instal·lacions. El dia 7 de Juny ho van fer els nostres pares que van anar a l’Institut a parlar amb el director. A més a ells els van donar el sobre amb les optatives per a primer d’ESO, si volíem Religió o Alternativa, Anglès o Francès,… Fet per: PABLO A.

El dia 22 de Juny a les 17:30 en l’Isidoro Andrés es celebra una

festa que s’anomena “TU SI QUE VALS” que consisteix en ballar, cantar… A la classe de 6é A participarem amb dos balls. Fa dos anys dos xiquetes de la nostra classe CARLA i ANDREA van guanyar el concurs i li van donar dos premis. Primer comencen a actuar els més xicotets i continuen fins als més grans. Per la nit, és donen els premis i tornen a ballar. Finalment cada ú és trau el sopar i fem un sopar anomenat PÀ I PORTA. Ens ho passem molt bé !!!! FET PER: MARIA I LLEDÓ.

El dia vint-i-dos de juny, es fí de curs a l’Isidoro Andrés i acava l’escola, i nosaltres,els alumnes de sisé, l’esperem especialment perquè el curs que vé, ja no anirem a l’escola, anirem a l’Institut. Fí de curs és un dia festiu en el que has de divertir-te, passar-t’ho bé! Tens molts jocs com colxonetes, patinatje … Com tots el anys al dia de fi de curs, hi haurà ‘Tu si que vales’. Vosaltres participareu? Esperem que guanyen les de la nostra classe!, que nooo, que guanye el millor. Després de sopar son els premis, Tu pots ser el guanyador?

PARTICIPA

FET PER: Carmen, Valentina i Alba


L’autora Susanne Collins va escriure la trilogia de “LOS JUEGOS DEL HAMBRE” sense saber que tindria tan d’èxit en la literatura juvenil. En poques setmanes milers de joves es van apuntar a “LOS JUEGOS DEL HAMBRE”, el que va despertar un gran interès al director de cine Gary Ross, que se li va ocòrrer fer una pel·lícula sobre el llibre (que va encantar a la audiència que des del principi seguien aquesta increïble trilogia ). L’història dels llibres es basa en un futur no molt llunyà. La guerra a deixat transformat a Amèrica del Nord en el país de PANEM. Cada any per a divertir-se es celebren uns jocs on juguen 24 tributs anomenats “Los juegos del hambre” que és un horrible espectacle televisiu. La protagonista es diu Katniss Everdeen, que té setze anys. I en aquesta fantàstica pel·lícula lluitarà pels drets de llibertat de tots els habitants de PANEM. Aquesta meravellosa pel·lícula ja esta en cines. Us apunteu?

FET PER: Celia Garcia i Anabel Álvarez


El AMPA ya tiene Facebook!!!! para comunicarnos entre todos y poder ayudaros, aconsejaros, informaros, etc. Entendemos que no todos podéis acudir al aula del Ampa los jueves de 9:00 a 9:30 h. y por eso aquí podéis comentarnos lo que queráis, aportar ideas, saber nuestros proyectos, etc. Si queréis añadirnos a vuestra lista de amigos, búscanos!: AMPA ISIDORO ANDRES, envíanos tu invitación de amistad y al aceptarla ya estamos en contacto para lo que necesitemos.

CONCURS A LA VISTA

El AMPA necesita renovar el estandarte que utiliza para las fiestas de la Magdalena. Nos gustaría que los alumnos del colegio participarais en forma de concurso en la elaboración del nuevo estandarte. A partir del comienzo del nuevo curso 2012/2013 os informaremos de las bases para poder participar. Expondremos los trabajos de los concursantes para que entre todos decidamos el ganador, que obtendrá un premio que aún estamos valorando. Seguir atentos a la revista para poder participar. Esperamos vuestra colaboración. AMPA

LLIBRES DE TEXT El AMPA ha estado trabajando durante meses para encontrar el mejor precio para los libros del curso que viene, por lo que hemos informado a los padres, de la mejor oferta que nos ha llegado comprando los libros a través del AMPA. Esperamos que resulte del agrado de todos. Igualmente queremos agradecer a las tutoras que han podido crear el banco de libros para poder reutilizarlos. Esperamos seguir aumentando el volumen del banco de libros con la colaboración de todos. Gracias. El AMPA.

la revista 2  
la revista 2  

coses d'escola

Advertisement