Page 1

ANY 2012

Febrer Revista número 1

REVISTA: “2 + 2 SÓN 3?. LA REVISTA”. En aquest article vos anem a parlar de la revista de l'escola. La revista l'han creat els alumnes de sisé A i tenim un comité format per sis alumnes (Carla, Raquel, Lledó, Sergio, Carmen i Carlos) i també ens ajuda el mestre Manolo Rodríguez. La revista es va crear en octubre de 2011 i els 6 de novembre d'aquest mateix any ja teníem el nom: “2 + 2 SÓN 3?. LA REVISTA”. Per aconseguir el nom vam fer un concurs a tota l'escola. Havíem de fer cartells i posar-los al passadís. Vam rebre més de 200 possibles títols. Aquests títols els podeu vore al BLOC de la revista http://revistaescolarisidoroandres.blogspot.com. Ara volem que us animeu xiquets i xiquetes, pares i mares, iaios i iaies,... a donar idees i aportacions a la revista. Ho podeu fer de dues maneres,

o o

enviant-les a la següent direcció revistaescolarisidoroandres@gmail.com o ficant-les a la bústia que hi ha en secretaria.

L'any nou en la Xina. Els xinesos celebren l’any nou. l'Any Nou xinès està determinat per la segona Lluna Nova després del solstici d'hivern. Cada any es d'un animal i cada dotze anys es repeteix, l'any passat era l'any del conill i el que ve de la serp. Aquest any és el del drac i segon els xinesos aquest any dona bona sort als que han nascut en aquest any o en un altre any del drac. Ademés, aquest any és el del drac d'aigua L'Any Nou Xinès més conegut, a la Xina, com la Festa de la Primavera o Any Nou Lunar és la festivitat tradicional més important de l'any del calendari xinès. Basat en el calendari lunisolar utilitzat tradicionalment a la Xina, les celebracions comencen el primer dia del primer mes lunar (正正, Zheng yuè) i acaben el dia quinze, quan se celebra la Festa de la llanterna (元元节, 元元节, yuánxiāojié). Durant aquest període es produeix la major migració humana del planeta, el "moviment de primavera" (春春, 春春, chūnyùn), amb milions de persones que van als seus llocs d'origen per celebrar les festes amb les seves famílies. El dia 23 gener 2012 va començar l'any 4710 segons el calendari xinès. L'any que ve començarà el 10 de febrer del 2013 (l'any 4711). Fet per: Sergio Chaparra i Miguel Fabregat

La Revista, Dia de la Pau, L’any nou a la Xina… pàg. 1 Carnestoltes………… pàg. 2 La Magdalena, les gagates………….. pàg. 3 Passatemps…………. Pàg. 4


El carnestoltes és una festa que es celebra per tots o quasi tots els pobles o ciutats i que les persones es disfressen del que volen. Ací en el CEIP Isidoro Andrés el Carnestoltes es celebra donant una volta al col·legi per fora, per a que la gent puga vore com van disfressats els xiquets i xiquetes de l’escola. Quan donem tota la volta entrem dins del col·legi i ens donen xocolata amb magdalenes. Mmmm!!! En Rio de Janeiro celebren el carnestoltes amb una cabalcada que recorre els carrers més importants En el menjador els monitors també es disfressen. El dia que celebrem carnestoltes sol ser el divendres de la setmana abans de quaresma. Tots els xiquets, (els que vulguen), eixa setmana tenen que portar com per exemple: Un calcetí de cada color, un barret, etc. Els xiquets es disfressen d’animals, monstres, dibuixos animats i moltes coses més.

A l’escola celebrem el Carnestoltes el 17 de Febrer , encara que aquest any pels RETALLS PÚBLICS no ho celebrem. Tradicionalment els altres anys si que l’hem celebrat, ho feiem donant una volta per fora de l’escola . Tots els xiquets i xiquetes disfressats i després una altra volta per dins de l’escola prenent-nos magdalenes amb xocolata. Als xiquets d’infantil els pares els fan les disfresses i a primària els feien o els compraven ells. L’any passat els xiquets d’infantil amb 3, 4 i 5 anys es van disfressar de pirates, els de primer i segon cicle es van disfressar d'alguna cosa relacionada amb l’hospital : metges, infermers…, els de tercer i quart de pirates, els de cinqué i sisé d’alguna cosa relacionada amb el bosc: arbres, bruixes, animals del bosc… I finalment, que vos ho passeu molt bé al Carnestoltes de la vostra casa o de qualsevol lloc. VISCA EL CARNESTOLTES!!! Fet per Andrea b , Paula I Ruth.

Ací us proporcionarem informació sobre el famós ratolí: Mickey Mouse. Els creadors de Mickey Mouse van ser: Walt Disney i Ib Iwerks. A aquets dos homes se lis va ocòrrer la idea d'aquestos dibuixos a un viatge de tren. El ratolí ha tingut moltes veus: − Walt Disney, des de l'any 1928 fins a 1947. − Jimmy MaCdonal, des de 1947 fins a 1977. − Wayne Allwine, des de 1977 fins a 2009. − Bret Iwan, des de 2009 fins ara.

La celebració del naixement de Mickey va ser el 18 de novembre del 1928 amb l'estrena de Steamboat Willie. El nom inicial de Mickey era: Mortimer. Però a petició de la dona del creador del ratolí es va canviar a Mickey. Els seus àlies eren: “ El ratón Miguelito “ o “ Ratón Mickey “ La seva mascota de companyia era Pluto, un gos molt simpàtic. Els seus amics eren: L'ànec Donald, Goofy i Chip i Dale. La seva dona es deia Minnie, una ratolineta molt bonica i presumida que sempre portava un llaç al cap ( entre les orelles ). Amb el pas dels anys Mickey s'ha convertit en l'emblema de la companyía Walt Disney. I per últim, Mickey no va estar en color fins l'any 1935. Fet per: Raquel Lázaro I Andrea Fraguas

ANIMA’T A PARTICIPAR PER A LA PROPERA REVISTA


La Magdalena és la festa tradicional de Castelló de la Plana. Dura una setmana es celebren diversos dies com: la romeria, el pregó infantil, l'ofrena, la cavalcada, el dia del confeti, també a mig dia es fan mascletades i per la nit, concerts i castells de foc. ROMERIA: Aquest dia, el primer diumenge, totes les persones s’alcen prompte, per a anar a replegar la canya i el barret. Quan ja ho han agafat, se’n van caminant cap a l’ermita de la Magdalena, fins que arriben i toquen la campana. QUÈ ÉS UNA GAIATA?: És una estructura que pot ser de molts materials. Porta moltíssimes llums de colors i sol tindre algun dibuix de les tradicions de la festa de la Magdalena. Són totes de formes i colors i les solen portar hòmens i dones vestits de llauradors espentejant-la.

EL PREGÓ INFANTIL: El Pregó infantil és una festa en la que els protagonistes són els xiquets i xiquetes, ja que aquest dia, el dilluns de Magdalena, les carrosses i els carros amb xiquets llancen caramels i llepolies. EL CONFETI: La festa del Confeti consisteix en que una vesprada, totes les dames, reines i molta més gent, passen en carrosses i tiren confeti. Els xiquets i les xiquetes ens tirem confeti i juguem. És molt divertit!!! MAGDALENA VÍTOL: És l’últim dia de les festes de la Magdalena. Fan una traca final que recorre els principals carrers de Castelló. Molta gent va darrere d’ella. En la Plaça Major les reines criden des del balcó de l’ajuntament: “MAGDALENA!” i el públic respón des de baix: “VÍTOL!”, donant per finalitzades les festes de la Magdalena. Fet per: Diego, Pablo, Raquel i Andrea.

Aquesta és l’ermita de la Magdalena.

El dia 26 de Gener, es van cremar algunes de les moltes gaiates treballades per a la MAGDALENA. El dijous 26 de gener, es va produir un incendi que va cremar set de les moltes gaiates preparades per a les festes locals de Castelló “LA MAGDALENA”. Es creu que l’origen d’aquest horrible desastre va ser un curtcircuit (ja que les gaiates sempre van adornades per una gran quantitat de llums) El 092 va rebre una cridada a les 5:40 alertant del incendi Les gaiates cremades van ser: *GAIATA 4:L’ARMELAR. *GAIATA 16:RAFALAFENA. *GAIATA 18:CRÈMOR (va ser l’única que es va cremar tota.) *GAIATA 5:L’HORT DELS CORDERS. *GAIATA 10:EL TOLL. *GAIATA 13:SENSAL. *GAIATA 3:PORTA DEL SOL. Cada una d’aquestes gaiates es va construir en uns 8 mesos, i ara tans sols queden un parell de mesos.


Una mamà participant

Soy muy útil en las casas y me quieren con razón y alumbro a cuantos se encuentran en la misma habitación.

5é B

Lentes chiquititas, jovenes o viejas ,si quieres nos tomas, y si no, nos dejas .

.

5éB

Me llegan las cartas, y no sé leer. Aunque me las trago no arrugo el papel. 5é B

2 + 2 són 3? La revista  

Nova revista escolar

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you