Page 1


restaurant design project // october 2015 – january 2016

rendered plan

The inspiration for the design of this novelty restaurant comes from a fish known as the ‘Peacock Flounder’. The design translates the fish’s ability to change colour and pattern (in the flooring), resulting in a dynamic and vibrant environment, perfect for the targeted demographic of young, hip diners. The theme also works for this multi-cuisine restaurant – flexible dishes and a flexible environment. The seating is primarily made up of booths so as to mimic the primary pattern of the Peacock Flounder. Every element of the design - from the moving crystal partition to the aquarium has been incorporated to provide a unique and unconventional dining experience.

furniture layout

inspiration images


restaurant design project // october 2015 – january 2016

acrylic

gold plated steel

brushed steel

section aa’ gold shimmer

neon blue paint

silver shimmer

tempered glass

vinyl

crystal

section bb’


retail design project // march 2016 – june 2016

Over the years the Brazilian company Havaianas has developed into the worldwide leading brand of flip flops. The task required designing a store within the Dubai Mall for this company. The concept involved using the store as a canvas, where the colourful flip flops would create the art. As such the walls are totally white, allowing the product to stand out. Other elements within the design, are meant to be art installations in themselves while serving practical purposes. For example, a major portion of the flooring incorporates rubberized foam, so that customers are in effect, walking through the store on a giant flip flop! A subtle theme using beach elements (sun, sand, palm trees, rocks & sea) flows through the design. After all, where better to wear flip flops than at the beach?

inspiration images

product and brand identity


retail design project // march 2016 – june 2016

acrylic

concrete

tempered glass

bronze

rubber foam

white paint

silver foil wall

textured glass

sand cushion

rendered plan

rendered rcp

section aa’

furniture layout section bb’


commercial design project // october 2016 – january 2017

The Lush Head Office was designed bearing in mind certain important considerations – space planning within a limited area, user and purpose designed rooms and the character of the company. The entrance opens up into the reception that encapsulates a more vibrant feel with a multicoloured wall and a fun lighting system installed above. The pantry is located behind the reception, out of sight from visitors.

rcp furniture layout

section aa’

section bb’

tempered glass

acrylic wall panel

black glass

ebony wood

carpet

oak wood

The CEO cabin is richly designed to give a premium feel to the space. The meeting room is simple and functional, with one wall drawing visual focus. The work area is strategically located near the windows for maximum utilization of natural light. The work space is primarily functional with non- distracting design elements.


preschool design project // march 2017 – july 2017

The Amity Early Learning Center for children aged 45 days old to 5 years old was to be redesigned using an unique concept and strategy that would guide the design.

zoning layout

The school was divided into zones to separate children of different age groups and create public interaction zones that may include parent zones. The zones for the children were further divided into smaller spaces dedicated to specific learning activities. Certain areas are common spaces (multipurpose hall & outdoor performance arena) where most if not all age groups can gather.


preschool design project // march 2017 – july 2017

The strategy employed was to design a space where children could interact with their environment, and learn directly from the elements around them, without the help of a teacher. Design elements therefore covered main areas of learning for each child group and the concept of ‘Imaginarium’ – creating a playful world that the child sees as belonging to him – was the creative means of implementing the various interactive elements.

furniture layout

inspiration images


preschool design project // march 2017 – july 2017

INFANT & TODDLER ZONE (ZONE 1) The infant and toddler zone (45 days to 2 years old) is located at the far end of the school with a separate access so as to keep older children out of this zone. Sleeping babies will be relatively undisturbed and toddlers have a dedicated classrooms for activities such as art and block play. Age appropriate interactive elements for the toddlers are implemented against a white walled backdrop, in order to make the elements stand out to the children.

zone 1 furniture layout

FS 1 & FS 2 ZONES (ZONE 3 & 4) As the FS zones (3 to 5 years old) are to cater to the oldest student age group, these zones have more advanced dedicated internal activity zones such as math & manipulatives, nature & science and language and literacy. As these children are closer in cognitive ability, certain activity areas are shared by these 2 zones such as block play and art.

zone 3 furniture layout

zone 4 furniture layout


preschool design project // march 2017 – july 2017

PRESCHOOL ZONE (ZONE 2)

zone 2 furniture layout

The preschool age group (2-3 years old) falls in between the baby zone and the older kids zones. As such, it’s a perfect balance of the 2. The design incorporates the zones of block play, art, indoor play and a general classroom. Interactive elements specific to each zone, encourage children to learn more independently from the world around them, and makes learning playful and fun.

zone 2 rcp

section aa’

acrylic

white paint

tempered glass

astroturf

plywood

section bb’

ebony wood

laminate flooring

The elements (including dedicated learning zone walls) are scaled in proportion to the children, so that they feel comfortable rather than overwhelmed. As through the entire school, the colour scheme follows a neutral backdrop to which the interactive elements and children add colour and life to the space.


product design project // april 2016 – may 2016

A product display piece was designed for the aforementioned Havaianas retail outlet in the Dubai Mall. The display furniture followed the concept and theme of the redesigned store, and therefore was designed to be a functional, yet arty, interactive piece. An acrylic and glass base supports 3 trays that swivel over each other. Each tray has depressions that hold the colourful Havaianas flip flops. The depressions are crafted in a way that when the trays are turned at a particular angle, the outline of a flip flop is created. The base is inspired by the setting sun on the beach and the colours are derived from it – dark fuschia and mauve. The base houses a warm LED light that emits a sunset – like glow through the glass.

top view

white acrylic

tempered glass

dark fuchsia acrylic

dark mauve acrylic


product design project // december 2016 – january 2017

The design challenge of this project was to create a furniture piece with the primary form being that of a dome. Cocooned is a chair designed exclusively for those who enjoy having a semi-private space to themselves. The bubble-dome is inspired by the concept of ‘yin-yang’, or the interdependence of two opposing forces. The outward appearance of the chair is bright, active and full of zeal, however the inside is calm, introverted and peaceful. Cocooned has a simple round form with an oculus on top in keeping with the shape of a dome. It is fitted with cushions and a side desk so the user can read or work on a laptop. The colour scheme uses any 3 analogous colours from the colour wheel as a gradient effect. Cocooned is suitable for public spaces such as libraries and university lounges.

felt

aluminum

acrylic


group design project // december 2015 – january 2016

The task required designing a stool that made use of a waste material, while being structurally sound and safe for daily use. The material used was foam boards of aluminum xps insulation. Interlock is a simple yet intelligent solution that uses cross lap joints to lock together multiple sheets of xps foam and create a sturdy stool that can withstand up to 100 kgs load and is a comfortable seating solution. The stool does not use any glue or screws for the joinery and is highly functional as well as aesthetically pleasing.

aluminum xps foam board

top views

front view


group design project // april 2016

This lamp was designed and created within 4.5 hours and was meant to be constructed using sustainable materials. The inspiration for this lamp came from the shadows that are created when sunlight filters through tree branches. Cardboard sheets were cut into hexagons and hollowed out in the center and stacked together at angles to create a unique form. Thin twigs were intertwined together at the middle and end of the cardboard structure to give a warm and cozy shadow effect.

cardboard

twigs


internship project // july 2016 – september 2016

A villa located in Bali required a redesign proposal for its living and dining area. The design follows a modern Balinese style, using clean lines, earth tones and simple yet elegant furniture. The living area is on a depressed level from the rest of the villa, distinguishing it visually from the dining space. Large glass windows allow natural light to stream in, making the space appear pleasant and bright.

furniture layout


internship project // july 2016 – september 2016

The tech company ARROW was looking to hold an exhibition and requested a proposal for an exhibition stand. They required 4 stations that would provide different products and packages. This design is open and allows the customer to walk through and browse around the exhibition. There is a central seating area for customers who are waiting to be served. The dominant colour is a yellow-orange, meant to draw the attention of potential customers and the brand name is clearly displayed, and is visible from all sides.

top view


freelance project // september 2017

The design of the 3 story townhouse is modern, open and innovative. Large windows allow in natural light while an outdoor garden on the ground floor, flows in to the interior. There is also a garden on the terrace. Natural and earthy elements were a key part of the design. section

level 1 furniture layout

level 2 furniture layout

level 3 furniture layout Disclaimer: The design was done by an outside party. I only produced the technical drawings and 3D visualizations.


freelance project // october 2017

This dining room was designed to unconventional and eclectic yet not too loud.

be

The dining room features 3 different styles of chairs, unique light fixtures and attention grabbing wall features, to make the space a much more interesting version of the mundane dining room.

furniture layout

section aa’ Disclaimer: The design was done by an outside party. I only produced the technical drawings and 3D visualizations.


freelance project // november 2017

This studio apartment was designed to have a cozy yet modern feel. It consists of a dining area, living area and study. The dining area is located on a platform that is higher than the rest of the apartment and therefore it is visually distinguished as its own space. The fireplace provides a warm transition from the living area to the study.

section dd’

section cc’

furniture layout

section bb’

section aa’

Disclaimer: The design was done by an outside party. I only produced the technical drawings and 3D visualizations.


freelance project // december 2017 – february 2018

section aa’

section bb’

section cc’

furniture layout

This villa has an open plan and is designed in a minimalist style. It is a modern design with clean lines and white-grey tones. Colour to the space is provided by the natural elements of the outdoor and central garden that can be seen through full-length glass windows, which also allow maximum natural light into the space.

section dd’

Disclaimer: The design was done by an outside party. I only produced the technical drawings and 3D visualizations.

Sharon Portfolio 2018  

April 2018 portfolio of Sharon Gomez, Interior Designer, UAE

Sharon Portfolio 2018  

April 2018 portfolio of Sharon Gomez, Interior Designer, UAE

Advertisement