__MAIN_TEXT__

Page 1

www.ekstrands.com


TRYGGHET MED FAMILJEN EKSTRAND Egen tillverkning sedan 1945 Högsta möjliga kredivärdighet Tydliga offerter med delsummor Kvalitetssäkrad installation Garantier utöver det vanliga Ingen handpenning


All Inclusive 5 trä/alu 9

Sverige104 trä 6-7

Tillval fönster 10-12

Sverige104 trä/alu 8

Ytterdörrar 13-14

Europa68 trä &

Tillval ytterdörrar 15

SÅ HÄR TÄNKER VI... När man väljer fönster är det viktigt att tänka på estetiken, att välja rätt fönster till rätt hus. Hos Ekstrands får ni hjälp från första kontakten tills produkten är installerad och klar. Våra säljare har många års erfarenhet och kan guida er till rätt val. Vid val av fönster är det viktigare än i många andra sammanhang att välja en kvalitetsprodukt. Inte bara ett fönster som ser fint ut i katalogen utan som även ser bra ut i verkligheten och sedan håller i många år. Detta är inte självklart idag. Ekstrands träfönster är unika i skandinavien. Underhållsintervallerna på våra träfönster är betydligt längre. Glaslist monterad på utsida är en kapillärfälla och gör det samtidigt enkelt för inbrottstjuven att ta sig in. Vi har därför vänt på konstruktionen och monterar glaslisten på insidan, dessutom med dold infästning så att det blir rena och snygga ytor. Vi använder kvistrent och 3-skiktslimmat båg/karmvirke, detta i kombination med ett väl beprövat målningssytem gör att vi kan lämna de längsta målningsgarantierna på träfönster. Vi rekommenderar våra kunder att välja träfönster, inte bara för att det är en bra produkt utan för att de är mest prisvärda. Vi erbjuder även ett komplett sortiment av aluminiumbeklädda träfönster, för den som önskar en lite stramare och modernare optik eller för extremt utsatta kustnära lägen, och även fönster av underhållsfria kompositmaterial. Vi har ett brett sortiment som innefattar de flesta typer av fönster, spröjsar och beslagslösningar. Ekstrands ytterdörrar är kända för design och hög kvalitet, marknadens bästa U-värde får ni på köpet. Se alla modeller i vår stora inspirationskatalog. Våra montörer har lång erfarenhet av fönsterinstallationer och vi ställer lika höga krav på detta momentet som vi gör på våra produkter. För dig som kund borgar det för en totallösning som är trygg. Man skall inte bara känna sig trygg efter köpet utan flera decennier senare. Vetskapen om att vi kan erbjuda detta gör att vi sätter vårt namn på produkterna.

Familjen Ekstrand

© Ekstrands Dörrar & Fönster AB 2017 Ekstrands reserverar sig för konstruktionsändringar, nyansskillnader i färg samt eventuella tryckfel.


EKSTRANDS TAR HELA ANSVARET Att byta fönster är ett omfattande projekt som ställer mycket höga krav på den som utför arbetet. Tillvägagångssättet skiljer sig beroende på vilken typ av fasad det handlar om och hur de befintliga fönstren är monterade. Våra montörer har med tusentals fönstermontage skapat sig ovärderlig erfarenhet. SE VÅR FIL M

1

Boka ett kostnadsfritt hembesök. Vi tar ansvaret från första kontakten och guidar Er till rätt val av produkt.

2

Efter att vi mätt upp alla fönster/dörrar och gått igenom förutsättningarna, lämnar vi en offert där både produkt och arbete ingår. Offerten är komplett inklusive smygar, foder, fönsterbleck etc.

3

Alla våra fönster och dörrar är kundanpassade och tillverkas i egna fabriker. Efter avtalad tid sker leverans direkt hem till dig. Efter sedvanlig godkänd kreditprövning betalar ni inget i förskott.

4

Våra montörer plockar ur Dina gamla fönster och installerar in de nya. Lister, fönsterbleck, grovstädning mm. ingår. Alltså helt färdigt! Ni behöver inte vara hemma när vi gör jobbet. Även bortforsling av gamla fönster och dörrar går att beställa.

5 Vi lämnar fullständiga garantier. Läs mer om våra garantivillkor på www.ekstrands.com

5


SVERIGE104 TRÄ - UTÅTGÅENDE FÖNSTER Sverige104 trä är ett typiskt skandinaviskt utåtgående fönster som finns med flertalet olika beslagslösningar. Karmdimensionen är 104 mm och på insida av båge och karm har fönstret en mjuk profil. De flesta fönster kan levereras både som 2, 3 och 4-luft. Glaslist är monterad från insidan och glaset är hellimmat i bågen, detta gör Ekstrands fönster extra inbrottsäkra.

FAST FÖNSTER INSIDA TRÄ

FAST FÖNSTER UTSIDA TRÄ

ÖPPNINGSBART FÖNSTER INSIDA TRÄ

ÖPPNINGSBART FÖNSTER UTSIDA TRÄ

SVERIGE104 TRÄ/ALU - UTÅTGÅENDE FÖNSTER Sverige104 trä/alu är ett typiskt skandinaviskt utåtgående fönster och finns med flertalet olika beslagslösningar. Karmdimensionen är 104 mm och på insida av båge och karm har fönstret en mjuk profil. De flesta fönstertyper kan levereras både som 2, 3 och 4-luft. Ekstrands aluminiumbeklädnad utvändigt är glasbärande vilket gör att fönstret får en stilren optik. Det krävs specialverktyg för att ta bort aluminiumbeklädnaden vilket gör Ekstrands fönster extra inbrottssäkra.

ÖPPNINGSBART FÖNSTER INSIDA TRÄ/ALU

ÖPPNINGSBART FÖNSTER UTSIDA TRÄ/ALU

SVERIGE104 - FÖNSTERTYPER TopSwing TopSwing är ett vridfönster där bågen kan svängas runt så att putsning kan ske från insida. Till skillnad från många andra liknande fönster har vårt TopSwingfönster dolda beslag som inte syns från utsidan.

6


SVERIGE104 - FÖNSTERTYPER Fast fönster Sverige104 Fasta fönster är lämpliga när man inte har behov av öppning, de kan levereras i betydligt större mått än öppningsbara. Ett fast fönster består endast av karm och ger mer ljusinsläpp än öppningsbart. Man skall tänka på att fasta och öppningsbara enheter har olika optik, detta gör att linjering av glas och i vissa fall spröjsar skiljer sig. Fasta S-fönster kan även levereras som gavelfönster i oräta vinklar.

FAST

SHE Sidohängt fönster med spanjolett SHF Sidohängt fönster med fönsterhake Traditionella utåtgående sidohängda fönster i ett antal olika beslagsvarianter. Fönsterhake är det klassiska, enkla beslaget som passar på gamla hus. Spanjolett (handtag) är mer modernt och praktiskt. Båda typerna kan idag levereras med s.k. putsningsspalt vilket gör att bågen kan skjutas i sidled och man kommer åt att putsa utsidan från insidan. Denna typen av fönster kan även levereras överkantshängt.

SPANJOLETT (Tillval: Hoppe Atlanta)

SHF 2-LUFT TRÄ (INSIDA) WSP2:0

SHE 2-LUFT TRÄ (INSIDA)

PUTSNINGSSPALT FUNKTION FÖNSTERHAKE

Fönsterdörrar Utåtgående fönsterdörrar byggs efter kundens önskemål. Som standard levereras de med glas i hela bågen. Det blir allt vanligare med denna typen av fönsterdörrar eftersom de släpper in mer ljus. Som tillval finns isolerade fyllningar och spröjsar i ett flertal olika varianter. Fönsterdörrar och parfönsterdörrar levereras i de flesta bredd och höjdmått och anpassas efter kundens önskemål.

Fönsterdörr

Fönsterdörr GDP1:0

Fönsterdörr FYLLNING + WSP2:1

7


EUROPA68 TRÄ - INÅTGÅENDE FÖNSTER Europa68 trä kallas ibland för världens mest utvecklade fönsterkonstruktion. Fönstret är tillverkat enligt tysk standard DIN68 IV och är en sidohängd inåtgående konstruktion med s.k. dreh-kipp beslag. Karmdimensionerna är 68 mm. Både in och utsida har som standard en mjuk S-profil. Inåtgående sidohängda fönster kan levereras med s.k. “kipp”-funktion. Detta är ett ventila-tionsläge som gör fönstertypen unik. Genom att vrida handtaget 180° så växlar beslaget från sidohängt till underkantshängt och man kan då fälla bågen inåt ca 10cm. Fönstret är även utrustat med microventilation i beslaget vilket kan vara ett alternativ till spaltventil. Beslagen är dolda från insidan och har 3D-justering. Europa68 har dubbla tätningslister. Glaslist är monterad från insidan och glaset är hellimmat i bågen, detta gör Ekstrands Europa68 fönster extra inbrottssäkra. EUROPA68 TRÄ 1-LUFT

EUROPA68 TRÄ /ALU - INÅTGÅENDE FÖNSTER Europa68 trä/alu har samma fördelar som Europa68 trä men med aluminium beklädnad utvändigt. Fönstret har som standard en mjuk S-profil på insidan. Kan även fås med en modernare rak profil. Ett fönster med extrem väderbeständighet.

EUROPA68 2-LUFT TRÄ/ALU TILLVAL: KULÖR

EUROPA68 TRÄ - FÖNSTERTYPER Sidohängt inåtgående med ventilationsfunktion Det smarta Europa68 fönstret, inåtgående sidohängt med ventilationsfunktion och microventilation i beslaget. Konstruktionen gör det möjligt att tillverka fönstret i större mått än vad som är normalt på öppningsbara fönster. Kan levereras både som 2, 3 och 4-lufts fönster.

EUROPA68 HALVRUNT KIP SP0:3

EUROPA68 RUNT PIVÅTHÄNGT

8


KOMPOSIT UNDERHÅLLSFRIA FÖNSTER Sverige är ett träland. Här har träfönster dominerat i många år, och på senare år aluminiumbeklädda träfönster. I våra grannländer dominerar sedan länge kompositfönster. De är som regel mycket prisvärda. Ofta mindre än halva priset jämfört med trä eller trä/alu fönster med samma prestanda. Ekstrands kompositfönster tillverkas av PVC i högsta kvalitet. De gulnar ej och blir inte matta efter kort tid. Våra kompositfönster finns med olika glas och U-värden. Allt från energieffektiva fönster med U-värde 1.2W/(m²K) ned till 0.76W/(m²k) för fönster avsedda för passivhus.

KOMPOSIT70 2-LUFT DREH-KIPP TILLVAL: ALUMINIUM SPRÖJS MELLAN GLAS ASP2:0

INÅTGÅENDE DREH-KIPP VÄDRINGSLÄGE

K70 1.2 K70 1.0

K85 0.76

INÅTGÅENDE DREH-KIPP ÖPPET

Specialkulörer & tvåfärgsmålning Ekstrands kompositfönster finns i alla ljusbeständiga kulörer på förfrågan.

Prata med våra fönsterrådgivare om vilken fönstertyp som passar just ditt hus.

9


U-VÄRDE PRODUKTGRUPPER U-värde är ett mått på ett fönsters energieffektivitet, men det finns även andra parametrar som avgör hur energieffektivt ett fönster är. Man skall inte lägga för mycket vikt bara vid detta måttet. Samma produkt kan oftast levereras med olika U-värde beroende på vilket glas som används. Eftersom värdet avrundas till jämn decimal är skillnaden mellan två värden ibland mycket liten. Fönster med U-värde 1.3 och lägre betecknas som energieffektiva fönster.

10

Ekstrands fönster är CE-märkta och har marknadsledande prestanda, all teknisk dokumentation finns på vår hemsida.

Europa68 Trä

Europa68 Trä/Alu

Sverige104 Trä

Sverige104 Trä/Alu

EC/90 Trä

EC/90 Trä/Alu

Komposit70

Komposit85


E68 TRÄ 1.3

E68 TRÄ 1.1

E68 TRÄ/ALU 1.2

E68 TRÄ/ALU 1.1

EC90 0.80

EC90 TRÄ/ALU 0.78

ETT FÖNSTER EFTER DINA ÖNSKEMÅL Ett fönster skall inte bara vara välisolerat och klara påfrestningar från bl.a. tufft utomhusklimat. Det skall även passa varierande arkitektur, vara vackert att titta på och ha en hög detaljfinish. Väldigt ofta tvingas fönsterköpare kompromissa. Vi vill inte kompromissa. Ekstrands uppfyller därför med sitt breda sortiment, flexibilitet och höga kvalitetskrav alla viktiga parametrar. Design är också kvalitet. Som standard levereras våra fönster med en mjuk S-profil på glaslist och karmframkant, denna ger en mjuk framtoning och passar både modern och klassisk stil. Vi har även raka profiler som tillval. Våra fönster har rena och snygga ytor, bl.a. genom att vi har dolda infästningar av glaslisterna. Spröjsar och glasdelande poster är äkta, det är otänkbart för oss att kompromissa om sådana viktiga detaljer.

S104 TRÄ 1.1

S104 TRÄ 1.2

S104 TRÄ/ALU 1.2

S104 TRÄ/ALU 1.0

EC90 PLUS+ TRÄ 0.77

S104 TRÄ/ALU 0.83

YTBEHANDLING Standard vitlackerad Ekstrands lackerar alla fönster med ett miljövänligare färgsystem speciellt utvecklat för utvändiga snickerier. Underhållsintervaller varierar beroende på exponering men är generellt betydligt lägre än motsvarande produkter på marknaden. Täckmålning sker alltid på kvistrent furu limträ. Ekstrands är ensamma om att lämna 5& 10-års garanti på målning.

Lasyr Europa68 och Sverige104 kan levereras med DK4 lasyrsystem speciellt framtaget för fönster.

Specialkulör & 2-färgsmålning Ekstrands lackerar i alla RAL- och NCS-kulörer. Vi rekommenderar RAL då dessa kulörer är anpassade för utomhusbruk. Våra fönster kan levereras med olika kulörer på in/utsida. Se alla Ekstrands lasyrer på >> ekstrands.com

11


TILLVAL

FODER

Profilerat

SPALTVENTIL

PERSIENN

MYGGNÄT

Slät

12

Solskyddsglas

Ljudisolerande glas

Solskyddsglas används då man vill hindra strålningsvärmen. Vi erbjuder ett antal olika alternativ, det vanligaste är stopsol-klart.

Tåg, biltrafik, stadsbuss, närhet till danspalats eller andra störningar kan reduceras med rätt val av glaskombination.

Säkerhetsglas

Dekorglas

Säkerhetsglas är laminerade eller härdade rutor. Härdade rutor används vid personsäkerhet och laminerade rutor finns i ett flertal olika klasser för inbrotts- och fallskydd.

Ekstrands kan erbjuda de flesta tillgängliga dekorglasen. Används framförallt till toaletter och badrum när man vill ha ljusinsläpp men inte kunna se igenom glaset. De vanligaste glasen är cotswold/kura eller etsat.

Cotswold glas

FÖNSTERBÄNKAR

ISOLERAD FYLLNING

Etsat glas

PLISSÉGARDIN


TRYCKEN Standard trycke På alla öppningsbara fönster ingår ett standardtrycke ej låsbart, med matt yta i chrome.

STANDARDTRYCKE TOPSWING

HOPPE ATLANTA F1 (TILLVAL) FÖR TOPSWING VRIDFÖNSTER

STANDARDTRYCKE SIDOHÄNGT

Tillvalstrycken Som tillval erbjuder vi Hoppes och Rotos aluminiumhandtag med olika låsningsalternativ.

(25S) (26S) 1 2 (1E) (2E)

TOKYO ALU F1

3 (27S) (3E)

TOKYO ALU F1 NYCKEL

5 6

ROTO ALU INSIDA EUROCYLINDER INSIDA

ROTO ALU IN- /UTSIDA EUROCYLINDER INSIDA

TOKYO ALU F1 FÖR OVALCYLINDER

7

(5ESA) (5ESB)

ROTO ALU IN- /UTSIDA EUROCYLINDER IN- /UTSIDA

4

(4ES)

TOKYO ALU F1 FÖR OVALCYLINDER + TOKYO ALU F1

TILLVAL

VRED INSIDA Roto Alu insida Euro-vred insida

BARNSPÄRR KISI2 F U26

Paket 5, 6 & 7 kan även fås med vred invändigt.

13


SPRÖJS

SP Spröjs

WSP Wienerspröjs

WSPA Wienerspröjs Trä/Alu

Utanpåliggande träspröjs med äkta snickarkors. Spröjsen är avtagbar och låses fast med smart hakbeslag. Levereras normalt monterade på fönstret.

Wienerspröjs är en exklusivare spröjs där träspröjsen är limmad på båda sidor om glaset med en aluminiumprofil mellan rutorna.

WSPA trä/alu är en exklusiv spröjs för aluminiumbeklädda fönster. En träspröjs är limmad på insidan och en aluminiumprofil som spröjs på utsidan av glaset med en aluminiumprofil mellan rutorna.

SPA Avtagbar spröjs i alu

ASP Aluminium spröjs

GDP Glasdelande post

Aluminiumspröjs mellan glasen används SPA är en utanpåliggande aluminiumspröjs. Spröjsen är avtagbar, och levereras framförallt på aluminiumbeklädda fönster. Levereras som standard i 26 mm bredd normalt monterade på fönstret. men finns i flera utförande och färger.

Spröjs 1:2

14

Spröjs 3:1 & Fyllning

Spröjs 2:1

GDP 0:1

Spröjs 4:1

Spröjs 2:1 & Fyllning

GDP 1:1

GDP 1:1 & Fyllning

GDP 1:1 & Spröjs 1:1

Spröjs 3:1 & Fyllning

Ekstrands glasdelande poster är äkta. Vi delar glasrutan vilket ger en träpost på både in och utsida. Levereras i 58 mm eller 78 mm bredd (84mm på PVC).

GDP 1:1 & Kryssspröjs

Spröjs 2:0

GDP 1:0, Spröjs 1:1 & Fyllning

Spröjs 2:1

GDP 3:0


EXEMPEL YTTERDÖRRAR & SIDOLJUS Ekstrands har ett brett sortiment av kvalitetsytterdörrar, se fler modeller i vår inspirationskatalog.

SL110

SL112

Se fler dörrar & fönster i vår stora inspirationskatalog eller på ekstrands.com

15


16


KONSTRUKTIVT TRÄSKYDD Konstruktivt träskydd betyder att produkten konstrueras för att uppnå bästa träskydd. Detta uppnår vi genom att ha: •

Glaslisten monterad på insida och därmed undvika kapillärfällor

Kvistrent och skiktlimmat båg och karmvirke

Hellimmade glasrutor för att fukt skall hållas ute från konstruktionen samt förbättra inbrottsäkerheten

Högvärdigt silicon med beständighet på över 50 år

Droppnos istället för sågspår vid montering av fönsterbleck

Doppimpregnering med linoljebaserad olja och lackering med lösningsmedelsfria färger

Mjuka och fasade kanter

Dropplist i lackerad aluminium

GARANTIER UTÖVER DET VANLIGA Att köpa snickerier hos oss är tryggt. Vi har i tre generationer levererat snickerier till 1000-tals nöjda kunder runt hela världen. Än idag ser vi ytterdörrar på villor från 50- 60-talet som vi i familjen Ekstrand tillverkat, och det är vi stolta över. Vi har 15 års formgaranti på våra ytterdörrar. Glasen garanteras mot kondens i 10 år. Utöver detta har vi delgarantier på beslag, fabriksfel och målning som varierar med produktsortimentet. Ekstrands har trippel AAA rating sedan många år. Detta borgar för ett tryggt köp.

* 5 år vid kustnära montage

17


PERSONSÄKERHET I BOSTÄDER KRAV ENLIGT BBR19 I BOVERKETS BYGGREGLER

BLÅ: Inga krav på personsäkerhet GUL: Skydd mot personskador & fall RÖD: Skydd mot personskador

1

4 1

3

3

3

3

2

4

1 1

1

3

1

3

1

3

2

REKOMMENDERAS

1

Fönster i yttervägg högre än 0,6 m från golv eller mark (Balkong, altan eller dylikt) Inga krav på skärskador

2

Fönster i yttervägg lägre än 0,6 m till golv eller mark (Balkong, altan eller dylikt) Krav: skydd mot skärskador

3 4

Fönsterdörr helglasad Krav: skydd mot skärskador

Fönster i yttervägg lägre än 0,6 m från golv invändigt, fallhöjd över 2,0 m Krav: skydd mot skärskador och fall

VALFRITT HÄRDAT/LAMINERAT HÄRDAT/LAMINERAT LAMINERAT

Härdat eller laminerat glas påverkar i vissa fall andra prestanda, t.ex. vid val av laminerat glas blir U-värde oftast något högre. Härdat glas har högre toleranser för glasets planhet. Härdat och laminerat glas är tillval och väljs efter fönstrets / fönsterdörrens placering enligt ovan

18


BBR 19 - BOVERKETS BYGGREGLER Ekstrands har utformat denna guide för att hjälpa konsumenter att välja glas som uppfyller Boverkets Byggregler (BBR), enligt avsnitt 8 “Säkerhet vid användning”. Föreskrifterna i BBR avsnitt 8 är tvingande regler och omfattar alla typer av byggnader. Föreskrifterna gäller både uppförande av ny byggnad och vid ändring av befintligt byggnad. Läs mer på Boverkets hemsida www.boverket.se

ANSVARET FÖR ATT BBR 19 FÖLJS ÅLIGGER BYGGHERREN BBR 19 lagkrav trädde i kraft den 1 Januari 2013 Det nya lagkravet om regler för glassäkerhet i bostäder syftar till att öka personsäkerheten och särskilt stärka skydden vid de utrymmen där barn vistas. Tidigare har BBR endast omfattat nybyggnation av bostäder men gäller nu även vid ändring av bostaden, t.ex. byte av dörrar eller fönster. Detta medför att de standarder på säkerhetsglas som har funnits vid nybyggnation nu även gäller vid dörr och fönsterbyten i befintliga hus.

SKILLNADER PÅ FÖNSTERGLAS

Vanligt fönsterglas krossas i vassa För skydd mot skärskador används skärvor, stor risk för skärskador. härdat glas, på in och/eller utsidan. Vid krossning finfördelas härdat glas till grusliknande bitar.

För att hindra fall genom en glasyta som sitter högre upp än 2,0 m fallhöjd (t.ex. från andra våningen i ett hus) behövs ett laminerat glas som vid krossning hänger kvar i fönsterbågen och därmed hindrar ett direkt fall ut genom rutan.

BBR 8:35 - Glas i byggnader Glas som är oskyddade och så placerade att personer riskerar komma i kontakt med dem, ska utformas så att risken för personskador begränsas. Glasytor och infästningar ska tåla dynamisk påverkan av en människa. BBR 8:352 - Skydd mot fall genom glas Glasytor ska utformas så att risken att falla ut genom glasytan begränsas. Risk för fall kan anses föreligga då fallhöjden är mer än 2,0 meter till underliggande mark eller golv och avståndet mellan glasytans underkant och golvet är mindre än 0,6 meter. Laminerat säkerhetsglas enligt 8:353, räcke eller motsvarande kan fungera som skydd. Se nummer 4 i illustrationen. BBR 8:353 - Skydd mot skärskador Glasytor ska utformas så att risken för skärskador begränsas. Gäller glasytor i enskilda bostadslägenheter om avståndet från glasytans nederkant till golv eller mark är mindre än 0,6 meter. I de fall en dörr eller ett parti glasas med små rutor kan glas som inte klassas som säkerhetsglas användas. Se nummer 2 och 3 i illustrationen.

19


Regler för utfallsskydd och barnsäkerhet i fönster & fönsterdörrar BBR 8:10:12 - Barnsäkerhetsbeslag i fönster och altandörrar I utrymmen där barn kan förväntas vistas utan ständig tillsyn av vuxna ska öppningsbara fönster, balkongdörrar och dylikt förses med säkerhetsanordningar enligt avsnitt 8:231 (BBR) BBR 8:231 - Skydd mot fall från höjder. Öppningsbara fönster, balkongdörrar och dylikt I utrymmen där barn kan vistas ska öppningsbara fönster och glaspartier vilkas karmunderkant sitter lägre än 1,8 meter över golvet ha säkerhetsbeslag, spärranordningar eller andra skydd som begränsar risken för att barn ska falla ut. Balkongdörrar och öppningsbara fönster där avståndet mellan glasytan och golvet är mindre än 0,6 meter ska ha säkerhetsbeslag och spärranordningar som hindrar barn från att öppna och passera dörren eller fönstret. OBS! Säkerhetsanordningar behöver inte finnas på fönster eller fönsterdörrar i markplan.

VÅNING 2

KRAV

PÅ BARNSÄKERHETSBESLAG 0,6 m

VÅNING 1

INGA KRAV

PÅ BARNSÄKERHETSBESLAG

Inbrotssäkerhet Ekstrands fönster är som standard inbrottssäkra. Glaset är hellimmat från in och utsida. Aluminiumbeklädda fönster kräver specialnyckel för att avlägsna aluminiumplåten.

Säkerhetsbeslag är ett tillval och väljs efter fönstrets / fönsterdörrens placering enligt ovan

20


BESÖK VÅRA UTSTÄLLNINGAR Kom och besök SVERIGES STÖRSTA DÖRR- OCH FÖNSTERUTSTÄLLNINGAR i: Stockolm, Göteborg, Linköping, Örebro, Malmö, Osby.

21


22


23


INSTALLERAT & KLART - ALL INCLUSIVE

EKSTRANDS DÖRRAR & FÖNSTER AB Kontor: Södra Portgatan 19, 283 50 Osby Fabrik: Verkstadsgatan 6, 283 55 Osby Tfn: 0479-100 40, info@ekstrands.com www.ekstrands.com

Profile for Ekstrands Dörrar & Fönster

Ekstrands All inclusive  

Ett fönsterbyte är ett omfattande projekt som ställer mycket höga krav på den som utför arbetet. Ekstrands har egna montörer med lång erfare...

Ekstrands All inclusive  

Ett fönsterbyte är ett omfattande projekt som ställer mycket höga krav på den som utför arbetet. Ekstrands har egna montörer med lång erfare...

Profile for ekstrands