__MAIN_TEXT__

Page 1

PORTAR FÖNSTER TEKNISKA DÖRRAR


KVALITETSSNICKERIER Vi bygger våra dörrar & fönster med fokus på design, kvalitet och flexibilitet. Kvaliteten är inte bara känslan och optiken som produkten skall förmedla, det är även prestanda. Ekstrands produkter har marknadsledande prestanda bl.a. när det gäller värmeisoleringsförmåga och formstabilitet.

HELHETSANSVAR Vi tar ett helhetsansvar från uppmätning till färdig installation. Ett dörr- eller fönsterbyte är ett omfattande projekt som ställer mycket höga krav på den som utför arbetet. Tillvägagångssättet skiljer sig beroende på vilken typ av fasad det handlar om och hur de befintliga produkterna är monterade. Vi erbjuder fackmannamässigt montage med egna montörer som har lång erfarenhet av dörr- & fönstermontage.

KVALITET Kvaliteten är inte bara känslan och optiken som produkten skall förmedla, det är även prestanda. Ekstrands produkter har marknadsledande prestanda. Våra ytterdörrar och portar skiljer sig på många punkter jämfört med andra produkter på marknaden. Täckmålade dörrar har vattenresistenta ytskivor. Marknadsledande U-värde från 0,73w/ (m2K). Även våra dörrar och portar i massivträ har mycket bra värmeisoleringsförmåga med U-värde från 0,77w/(m2K) som standard.

FLEXIBILITET Ingenting är omöjligt. Vi kan leverera ytterdörrar och portar upp till M31 i höjd. Glaspartier och beslagning efter kundens önskemål.

KOSTNADSFRITT HEMBESÖK Besök våra utställningar i Stockholm, Göteborg, Linköping, Malmö, Örebro & Osby eller boka ett kostnadsfritt hembesök på ekstrands.com/boka.

3


ENTRÉPORTAR Entréer och portar som nyttjas frekvent ställer höga krav på kvalitet. Vi tillverkar entréportar för alla typer av fastigheter, stramt med raka linjer till moderna hus eller med äkta speglar till k-märkta byggnader. Oljad eller laserad, slät eller rustik yta, specialkulörer mm. Ofta räcker en bild för att vi skall kunna tillverka ett entréparti som återskapar utseendet av den gamla men med modern funktion och prestanda.

HÖJ BYGGNADENS VÄRDE Entréportar finns i alla former och färger. En vacker entré skapar ett bra första intryck och höjer byggnadens attraktivitet. Den välkomnar också gästerna! En vacker och noga utvald entréport kan höja byggnadens värde och tilltalande yttre. Som pricken över i:et!

PORTAR I MASSIVTRÄ En Ekstrands ytterdörr eller entréport i trä tillverkas inte med tunna fanér utan med massiva ytskikt, ett naturligt sätt att förbättra produktens egenskaper. Vi använder även massivträ av det valda träslaget i speglar, ramträ och karmar. Massivträ ger en lyxigare optik, det ser mer naturligt ut. En entréport med massivträ är också betydligt mer hållbar i ett längre perspektiv, mer väderbeständig och tålig än en entréport som är fanérad. Rätt skötsel och underhåll borgar dessutom för en vacker patina med åren.

SPECIAL ÄR VÅR SPECIALITÉ Eftersom alla våra portar är skräddarsydda är det oftast möjligt att återskapa en orginal entré! Våra kunniga hantverkare har lång erfarenhet av att skapa fantastiska snickerier efter kundernas önskemål. Vi löser det mesta!

5


400 mm, Ø 33mm

DEKORER & MATERIAL Gör din entré personlig med spännande materialkombinationer. Välj till en skyddsdekor i rostfri plåt. Ekstrands har även sparkplåtar i flertalet olika material, välj t.ex. mellan rostfritt, koppar eller svart dobel.

MASSIVTRÄ & LASYRER

OLJAD EK

OLJAD EK PANEL

EK RUSTIKAL

ÄDELEK SVART

EK LASYR 5063

EK LASYR 5062

EK LASYR 1040

EK LASYR 5060

EK LASYR 5056

EK LASYR 5067

EK LASYR 5219

EK LASYR 1710

DOLD DESIGN Ibland är designen dold, med tillval som t.ex. dolda gångjärn eller en dold dörrstängare får entrén ett modernt och stilrent intryck.

VACKRA OMFATTNINGAR Ekstrands kan leverera en helhetslösning med vackra omfattningar anpassade efter Era önskemål. 8


TILLVAL Möjligheterna att skapa en unik entré är oändliga. Prata med våra säljare om era önskemål. Välj till sidoljus eller överljus och skapa en maffig entré. Eller så kan man ha ett fast dörrblad i karm som matchar gångdörren.

EN PERSONLIG ENTRÉ MED TEXT I GLAS Sätt din personliga prägel på ditt hus genom att använda text i glaset. Etsat på klart, eller klart på etsat. Visa husnumret i sidoljuset eller skriv en liten välkomsttext i glasöppningen. Möjligheterna är oändliga!

DESIGNADE DRAGHANDTAG Ekstrands har ett brett sortiment av vackra draghandtag i materialkombinationer av rostfritt med inslag av ek. Draghandtag finns i andra mått och utföranden mot förfrågan. Alla draghandtag med inslag av ek går att få i samma lasyr som dörren. Som standard är de

9

400 mm, Ø 32mm

1200 mm, Ø 38mm

1200 mm, Ø 38mm

1600 mm, Ø 38mm

1600 mm, Ø 38mm

1840 mm, Ø 50mm

i oljad ek. Vi rekommenderar att välja till dörrstängare vid val av draghandtag med regellås.


TEKNISKA DÖRRAR Ekstrands erbjuder ett brett sortiment av brand-, ljud-, rök- och säkerhetsklassade dörrar av trä med flertalet olika träslag, färger och material. Modern såväl som klassisk design passande gammal stadsmiljö. Våra tekniska dörrar kan även erhållas som pardörrar samt med glasöppningar i olika storlekar och former, både pardörrar och glasdörrar är testade. Dörrarna kan även levereras med vårt smarta foderbildande karmsystem. Vi kan hitta en lösning som passar just dina behov, fråga oss vad som är möjligt. Ladda ner vår kompletta dörrbok på ekstrands.com

TEKNISK DÖRR SLÄT Slät är en serie tekniska massiva dörrar med många möjligheter till utförande. Dörrarna finns i olika brand- och ljudklasser samt även som säkerhetsdörr klass III. De kan beställas i målat utförande, med flertalet fanér och laminat. Slät kan även erhållas med glasöppningar i olika storlekar och former. Fråga oss vad som är möjligt.

TEKNISK DÖRR EXKLUSIV Exklusiv är en dörrserie som också finns som ljud- och brandklassade dörrar. Kan även fås som säkerhetsdörr mot förfrågan. Äkta massiva spegeldörrar där utförandet på speglar och ramträ kan anpassas efter t.ex. hur en gammal fastighets originaldörrar utformades.

TEKNISK DÖRR FORM Form är en dörrserie som också finns som ljud- och brandklassade dörrar. Kan även fås som säkerhetsdörr mot förfrågan.

SILKSTONE Robust och tåligt laminat med träutseende som gör det svårt även för fackmän att skilja åt från äkta träytor. Finns i flertalet olika träslag.

GLASPARTIER Ekstrands kan även leverera glaspartier i olika utförande.

13


FÖNSTER Vi tillverkar fönster efter kundens önskemål, vi anser inte att fönsterköpare skall behöva kompromissa. Våra fönster kan fås både inåtgående och utåtgående, med eller utan aluminiumbeklädnad utvändigt. Vi är stolta över våra fönster, alla våra träfönster är byggda av kvistrent tätvuxet virke. Ekstrands har även marknadens bästa garantier på fönster, bl.a. så är vi ensamma om att lämna 10 års målningsgaranti på träfönster. Ladda ner vår kompletta fönsterbok på ekstrands.com

HÅLLBAR KONSTRUKTION Om ett träfönster skall hålla länge så måste det konstrueras på ett sådant sätt att fukten hålls utanför konstruktionen, att träet kan andas och hålla rätt fukthalt över tid. Ekstrands använder 3-skiktslimmat kvistrent virke, ingen risk för kvistblödning eller sprickor i färg till följd av kvistar. Ett annat exempel är att impregnering och målning av profiler sker efter bearbetning, före slutmontering och glasning. Impregnering med en miljövänlig linoljealkydemulsion och diffussionsöppen färg borgar för lång hållbarhet.

FÖNSTER MED HÖG SÄKERHET Sitter glaslisten monterad på utsidan så är den en kapillärfälla, fukten sugs in kapillärt mellan bågen och glaslist, förhöjd fukthalt i bågbottenstycket uppstår, med färgflagning och ibland röta som resultat. Ekstrands monterar istället glaslisten på insidan där den sitter skyddad. Detta har dessutom ytterliggare en fördel, tjuven kan inte plocka bort listen utvändigt och ta bort glasrutan.

FLEXIBLA LÖSNINGAR Välj mellan flertalet olika spröjsalternativ eller glasdelande poster för att skapa ett fönster så som Ni vill att det skall se ut.

FÖNSTER I FRIA FORMER Ekstrands kan idag erbjuda ett brett och mycket konkurrenskraftigt sortiment av fönster i fria former. Våra fria former är nästan obegränsade, runda, halvrunda, 2-luft, 3-luft osv. Självklart tillverkar vi även fönster med brutna vinklar. 15


ekstrands.com

Sรถdra Portgatan 19 283 50 Osby Tfn 0479-100 40 info@ekstrands.com

Profile for Ekstrands Dörrar & Fönster

Ekstrands Portar, fönster, tekniska dörrar  

Ekstrands Dörrar & Fönster

Ekstrands Portar, fönster, tekniska dörrar  

Ekstrands Dörrar & Fönster

Profile for ekstrands