Issuu on Google+

EFOJFVXF #.8񂌢 4FSJF $PVQ© $BCSJP

XXXCNXOM

%&/*&68&#.8񂌢 4&3*& $061&/$"#3*0

#.8NBBLU SJKEFOHFXFMEJH

13*,,&-5%&;*/56*(&/ 7&3)00(5%&)"354-"( #.8&GGJDJFOU%ZOBNJDT

.JOEFSFNJTTJF.FFSWFSNPHFO


'"4$*/&&35"-#*+45*-45"/% &MLFDPNQPOFOUWBOEFOJFVXF#.8𶅔 4FSJF$PVQ©FO#.8𶅔 4FSJF$BCSJPJTPOUXPSQFOPNUFGBTDJOFSFO%FLSBDIUJ HF#.85XJO1PXFS5VSCPNPUPSFOCJKWPPSCFFMECSFOHFOVJOMVUUFMFTFDPOEFOWBO𶅘 OBBS𶅉 𶅘 𶅘 LNIѭFOFWFO[PTOFMJO WFSWPFSJOH&FONPPJWPPSVJU[JDIU [PBMTIFUGSBBJFEFTJHOBMVJUTUSBBMU8BOUIFUIBSUHBBUCJKEFFFSTUFBBOCMJLWBOEF[FEZ OBNJTDIFMFHBOUFBVUPNPCJFMFOWBTUFO[FLFSTOFMMFSLMPQQFO PPLBMJTEFNPUPSOPHOJFUFFOTHFTUBSU-BBUVWFSMFJEFO 0OUEFLEFOJFVXF#.8𶅔 4FSJF$PVQ©FO#.8𶅔 4FSJF$BCSJP


editorial

PLEZIER IS EEN VLOEIENDE BEWEGING. Een hommage aan perfectie.

de nieuwe BMW  Serie Coupé en Cabrio

techniek

uw BMW  Serie

overzicht

FASCINATIE VOOR DESIGN EN DYNAMIEK.

INNOVATIES DIE ERTOE DOEN.

NET ZO INDIVIDUEEL ALS U ZELF.

UITRUSTING, TECHNISCHE GEGEVENS EN SERVICE.

 

 

BMW ConnectedDrive Intelligente assistentiesystemen voor meer comfort, infotainment en veiligheid.

 

selection

 񂌠

standaard- en extra-uitrusting

 

M sportpakket

 

technische gegevens

 

BMW Effi cientDynamics Het technologiepakket voor meer vermogen en minder verbruik en emissie.

 

BMW Individual Exclusiviteit op maat.

񂌣 

BMW service en BMW Welt Het exclusieve aanbod voor BMW rijders.

 

motoren Maximale performance bij een optimaal verbruik.

 

carrosseriekleuren

 

bekledingskleuren

 

onderstel en veiligheid Rijplezier en veiligheid door innovatieve technologie.

 

interieurkleuren, cabriokapkleuren en interieurlijsten

Uitrusting van het afgebeelde model: BMW  񂌡  i Coupé.

 

uitrustingsmogelijkheden

motor: vermogen: wielen:

 

originele BMW accessoires Individuele mobiliteit.

rijbeleving De verbeelding staat nooit stil.

 

verbruiksoptimalisatie Duurzaamheid als standaard.

 

adaptieve LED-koplampen Ook de verlichting zet maatstaven.

 

 

interieur Het optimale samenspel van design en comfort. Bang & Olufsen High End Surround Sound System Concertzaal voor vier personen.

 

full-colour BMW Head-Up Display De kunst om blikken in de juiste richting te leiden.

Het resultaat van deze inspanningen is reeds op het eerste gezicht zeer geslaagd: de voorwaarts gerichte lijnen van de nieuwe BMW  Serie Coupé en BMW  Serie Cabrio, de evenwichtige proporties en de perfect gevormde details geven hen al bij stilstand een vloeiende beweging. De dynamiek van deze nieuwe BMW modellen is direct onmiskenbaar. En met hun wendbaarheid, kracht en lichtvoetigheid voldoen zij moeiteloos aan de hoogste eisen. De nieuwe BMW  Serie Coupé en BMW  Serie Cabrio zijn het resultaat van een uitdagende opdracht, die perfect is vervuld. Twee in technisch en esthetisch opzicht bewonderenswaardige automobielen, die een droombeleving in het vooruitzicht stellen. Om te beginnen in een uitvoerige proefrit. Voor meer informatie over de nieuwe BMW  Serie Coupé en BMW  Serie Cabrio kunt u ons ook bezoeken op www.bmw.nl.

BMW TwinPower Turbo V benzine    kW (ß   pk) lichtmetaal sterspaak   fi ,  𶅗 inch, bredere banden achter carrosseriekleur: Vermilionrot metallic bekleding: Exklusivleder Nappa Elfenbeinwei met uitgebreide omvang lichttechniek: adaptieve LED-koplampen interieurlijsten: aluminium, 𶉁 jngeslepen Informatie over brandstofverbruik en CO𶅐 -emissie vindt u in de technische gegevens.

Uitrusting van het afgebeelde model: BMW  񂌡  i Cabrio. motor: vermogen: wielen:

BMW TwinPower Turbo V benzine    kW (ß   pk) lichtmetaal V-spaak    ,  𶅗 inch, bredere banden achter carrosseriekleur: Orionsilber metallic bekleding: Exklusivleder Nappa Zimtbraun met uitgebreide omvang lichttechniek: Xenon-koplampen interieurlijsten: edelhoutuitvoering Pappel Maser Grau Informatie over brandstofverbruik en CO𶅐 -emissie vindt u in de technische gegevens.

04 05 inhoud

De nieuwe BMW  Serie Coupé en BMW  Serie Cabrio zijn gebaseerd op het streven om zuivere vormen, vloeiende bewegingen en compromisloze dynamiek in de perfecte automobiel te laten samengaan. Een uitdaging die designers en ingenieurs tot creatieve hoogstandjes bracht. Zij wilden de droom waar maken van de volmaakte BMW Coupé en Cabrio, een ontwerp realiseren dat plezier geheel nieuw definieert. Hiervoor was niet alleen een buitengewone dosis technisch raffinement nodig, onze designers maakten voor de vormgeving gebruik van een bijzondere inspiratiebron: het element water.


WANNEER ÉLÉGANCE HET BEELD BEPAALT.

Toonaangevend design. De nieuwe BMW  Serie Coupé en BMW  Serie Cabrio zijn ontworpen om sportief-elegant design opnieuw te defi niëren. Deze uitdaging gingen de BMW designers graag aan. Daarbij lieten zij zich door een bijzondere inspiratiebron leiden: water. De dynamiek, kracht en elegantie van dit element worden weerspiegeld in iedere welving en iedere karakterlijn van de auto. Wanneer de adaptieve LED-koplampen ’s nachts de weg verlichten zijn de nieuwe BMW  Serie Coupé en BMW  Serie Cabrio al van veraf te herkennen. Vooral omdat groot- en dimlicht, alsmede de geïntegreerde bochtverlichting zijn uitgevoerd met innovatieve LED-techniek – voor een markant nachtdesign, meer comfort en meer veiligheid. Het fraaie lichtdesign benadrukt de geslaagde synthese van compromisloze sportiviteit en indrukwekkende elegantie bij de nieuwe BMW  Serie Coupé en BMW  Serie Cabrio.

06 07 rijbeleving

Een meesterwerk tot in het detail: de langgerekte taillelijn leidt de blik automatisch naar de adaptieve LED-koplampen, die bijdragen aan de indrukwekkende uitstraling van de voorzijde.


DE FASCINATIE VAN ACCELERATIE.

Indrukwekkende acceleratie onder handbereik: schakelpaddles voor nog sportiever rijden.

08 09 rijbeleving

De expressie van innovatieve dynamiek. Zodra u de motor in de nieuwe BMW  Serie Coupé en BMW  Serie Cabrio tot leven wekt, maakt het dynamische design zijn belofte waar. De    kW (   pk) sterke zescilinder-in-lijn dieselmotor van de BMW    d koppelt een groot vermogen aan maximale efficiency dankzij de meertraps turbodrukvulling. Dit maakt bij de Coupé een verbruik van  , tot  , liter per    kilometer mogelijk. De zescilinder-in-lijn benzinemotor van de BMW    i biedt innovaties zoals de BMW TwinPower Turbo technologie, die Valvetronic, High Precision Injection en TwinScroll Turbo combineert. De krachtbron levert    kW (   pk), genereert een maximum koppel van    Nm en verbruikt in de Coupé slechts  , tot  , liter benzine per    kilometer. Unieke waarden voor een dergelijk krachtige benzinemotor. Met de    kW (   pk) van de BMW TwinPower Turbo V in de BMW    i accelereert u in slechts  , seconden van  naar    km/h. Een krachtig karakter dat niet alleen uw hart, maar ook het asfalt binnen enkele seconden verovert.


DE WERELD ONDER HANDBEREIK.

Uw personal assistant: BMW ConnectedDrive. Ervaar een nieuwe vorm van mobiliteit. De nieuwe BMW  Serie Coupé en BMW  Serie Cabrio bieden naar wens nog meer comfort, infotainment en veiligheid door de (netwerk)verbinding van de BMW en de inzittenden met de omgeving en het verkeer. Een goed voorbeeld van het unieke en innovatieve spectrum van BMW ConnectedDrive is het full-colour BMW Head-Up Display. Dit projecteert belangrijke rij-informatie, zoals actuele snelheid, geldende maximum snelheid en navigatie-aanwijzingen, op de voorruit. Het geprojecteerde beeld verschijnt boven de voorzijde van de motorkap, in het directe gezichtsveld van de bestuurder, en is onder alle lichtomstandigheden optimaal afleesbaar. Dankzij BMW ConnectedDrive bent u niet alleen altijd optimaal verbonden, u arriveert ook veiliger op de bestemming.

10 11 rijbeleving

Het full-colour BMW Head-Up Display geeft belangrijke rij-informatie, zoals de actuele snelheid, de geldende maximum snelheid en aanwijzingen van het navigatiesysteem, direct weer in het gezichtsveld van de bestuurder.


DE KRACHT VAN ESTHETICA.

Frisse lucht met een druk op de knop: de cabriokap kan volledig automatisch worden geopend en gesloten – zelfs bij een rijsnelheid tot   km/h.

12 13 rijbeleving

Volmaakt design. In een cabriolet kan het leven bijzonder aangenaam zijn, vooral in de nieuwe BMW  Serie Cabrio. Met zijn in elk opzicht nieuwste stand der techniek is deze BMW goed voor    mooie dagen per jaar. Met zowel open als dichte kap is het silhouet van de auto uitgesproken elegant. Door de unieke vinvorm van de kap is hij nauwelijks te onderscheiden van een BMW Coupé. Met geopende kap is de élégance van de BMW  Serie Cabrio treffend. De gestrekte lijnvoering is karakteristiek voor een sierlijke en snelle cabriolet. De volledig automatische cabriokap werkt zeer geruisarm; het openen van de stoffen kap duurt slechts   seconden en het sluiten neemt niet meer dan   seconden in beslag. Zowel openen als sluiten kan bij een rijsnelheid tot   km/h. In gesloten toestand bieden de drie lagen stof uitstekende isolatie ten behoeve van het hoge comfortniveau. De nieuwe BMW  Serie Cabrio laat zich dan ook net zo plezierig dicht als open rijden.


HET VERMOGEN OM DROMEN WAAR TE MAKEN.

Dynamiek van de mooiste zijde. De aandrijving van de nieuwe BMW  Serie Coupé en BMW  Serie Cabrio zorgt niet alleen voor uitmuntende prestaties maar ook voor fascinatie. U zult onder de indruk zijn van het perfecte samenspel van motor,  -traps automatische sporttransmissie Steptronic en onderstel. U bemerkt de harmonie tussen compromisloze dynamiek en indrukwekkend rijcomfort – ook in combinatie met de BMW vierwielaandrijving xDrive, die voor het eerst wordt aangeboden in een BMW  Serie en voor het eerst ook in een BMW Cabrio beschikbaar is. De wendbaarheid, wegligging en precisie van de nieuwe BMW  Serie Coupé en BMW  Serie Cabrio zijn naar wens nog te perfectioneren met diverse BMW onderstelregelsystemen, zoals Adaptive Drive en Integral Active Steering. U stelt hoge eisen aan het rijgedrag. De nieuwe BMW  Serie Coupé en BMW  Serie Cabrio belonen u met een maximum aan souplesse, comfort en dynamiek.

14 15 rijbeleving

Maximale controle en dynamiek dankzij het perfecte samenspel van Dynamic Drive en Dynamic Damper Control. Dynamic Drive beperkt overhelbewegingen van de carrosserie tot een minimum; Dynamic Damper Control strijkt oneffen wegoppervlakken glad.


VERBREED UW HORIZON.

Veiliger rijden en parkeren: de features van BMW ConnectedDrive, zoals de Park Assistant of de Active Cruise Control met Stop & Go functie, assisteren u naar wens.

16 17 rijbeleving

Technologieën die uw blik verruimen: BMW ConnectedDrive. De nieuwe BMW  Serie Coupé en BMW  Serie Cabrio zijn thuis in een wereld die continu in beweging is. De technologieën van BMW ConnectedDrive verbinden u en de auto direct met de omgeving. Met de BMW Online diensten bijvoorbeeld bent u ook onderweg altijd goed geïnformeerd. Talrijke innovatieve functies bieden u bovendien meer comfort en veiligheid – zoals de Park Assistant en de Active Cruise Control met Stop & Go functie, die de afstand tot uw voorganger steeds constant houdt. Bij een file remt het systeem de auto automatisch tot stilstand af; door het gaspedaal of het stuurwiel te bewegen accelereert de auto weer. U ziet: de BMW  Serie Coupé en BMW  Serie Cabrio zijn niet alleen adembenemend mooi maar ook een perfecte assistent.


BMW EfficientDynamics Minder emissie. Meer vermogen.

MEER EMOTIE, MINDER EMISSIE.

Duurzaamheid als standaard: BMW EfficientDynamics. Exclusiviteit, design, dynamiek. Woorden die het unieke karakter van de nieuwe BMW  Serie weergeven. In dit rijtje past ook toonaangevende efficiency. Met hun ongeëvenaarde dynamiek bij een verbazingwekkend ingetogen verbruik en geringe emissie zetten de nieuwe BMW  Serie Coupé en BMW  Serie Cabrio maatstaven in hun klasse. Hieraan liggen onder meer de  -traps automatische sporttransmissie Steptronic, geoptimaliseerde aërodynamica en de Brake Energy Regeneration ten grondslag. De nieuwe BMW    i en BMW    d beschikken bovendien over de Auto Start Stop functie, de luchtklepregeling en de ECO PRO modus. Buitengewone en veelvuldig onderscheiden technologieën met een bekende klank: BMW EfficientDynamics.

18 19 verbruiksoptimalisatie

Precisie ontmoet ef𶉁 ciency. Voor meer rijplezier bij minder energieverbruik. De Auto Start Stop functie in de nieuwe BMW fi   i en BMW fi   d schakelt de motor automatisch uit, zodra de auto tot stilstand komt.


OOK DE VERLICHTING ZET MAATSTAVEN. In de nieuwe BMW  Serie wordt de weg naar wens verlicht door adaptieve LED-koplampen. Het helderwitte licht maakt nachtelijke ritten nog veiliger en comfortabeler: de bestuurder heeft beter zicht en wordt door het onmiskenbare verlichtingsdesign ook beter gezien.

DE SCHOONHEID VAN HET VERBORGENE. Een lichtinstallatie van Paul Cocksedge voor BMW en Flos.

Dim- en grootlicht worden naar wens door LED-techniek gerealiseerd. Net zoals bij de adaptieve bochtverlichting volgen de koplampen het verloop van de weg en passen de lichtbundels aan de verkeerssituatie en de omgeving aan.

vormen zowel parkeerverlichting, dagrijverlichting, dimlicht, grootlicht en knipperlicht als hoekverlichting. De nieuwe LED-koplampen nemen tevens de functies van de adaptieve bochtverlichting en de variabele lichtverdeling voor hun rekening. De soepel meedraaiende lichtbundels en de speci eke lichtverdeling voor stad, provinciale wegen, autosnelwegen alsmede voor het afslaan zijn bijzonder comfortabel en veilig. Ook de grootlichtassistent is naar wens geïntegreerd in de adaptieve LED-koplampen van de nieuwe BMW  Serie. Het grootste verschil met de heldere lichtbundels van Xenon-koplampen en het geelwitte licht van conventionele halogeenlampen is echter het buitengewoon witte licht van de LED-lampen. Geen andere autoverlichting benadert het natuurlijke daglicht zo dicht. Hierdoor ervaart de bestuurder dit licht als contrastrijker en daarmee helderder dan de al zeer sterke Xenonverlichting.

Goed zicht is een van de belangrijkste voorwaarden om veilig aan het verkeer deel te kunnen nemen. Vooral ’s nachts is krachtig en contrastrijk licht onontbeerlijk. De verlichting van BMW automobielen was altijd al iets helderder dan de verlichting van andere fabrikanten. De eerste koplampen met Xenon-technologie werden reeds een kleine   jaar geleden 20 21 adaptieve LED-koplampen

in de BMW  Serie toegepast. Het dagheldere Xenon-licht is twee keer zo zuiver als de ook nu nog gebruikelijke halogeenkoplampen. Een duidelijke vooruitgang, die door de moderne LEDtechnologie echter nog wordt overtroffen: de nieuwe BMW  Serie Coupé en BMW  Serie Cabrio bieden als eerste BMW modellen adaptieve LED-koplampen – en een nieuwe zichtervaring. De ’light emitting diodes’ (afgekort: LEDs)

Experts zoals BMW verlichtingsingenieur Ulrich Henseler voorspellen een gouden toekomst voor de lichtdiode: ”De lichtopbrengst bij LEDtechniek is binnen enkele jaren gestegen van 𶅓  tot bijna 𶅉   lumen per watt. Bovendien gaan LEDs enorm lang mee en bieden zij vanwege hun bouwwijze nieuwe mogelijkheden voor de vormgeving.” Hierdoor dragen ook de koplampen bij aan de atletisch-elegante uitstraling van de nieuwe BMW  Serie: achter het dynamisch gebogen glas bevindt zich een verlichtingsarchitectuur die uniek is qua design en functie. Voor het eerst worden adaptieve LEDkoplampen in een markant BMW design toegepast. De lichtringen zijn driedimensionaal vormgegeven en zowel aan boven- als onderzijde scherp afgesneden. De BMW typerende

dubbele ronde koplampen projecteren het LEDdim- en -grootlicht voor het eerst via twee lichtringen op de weg. Daarbij zorgen de op wenkbrauwen lijkende, markante accentlichten voor een onmiskenbaar lichtdesign – vooral ’s nachts. Zo ontstaat een geconcentreerde blik, die de nieuwe BMW  Serie Coupé en BMW  Serie Cabrio nog doelgerichter en vastberadener over laat komen.

In het kader van de Salone Internazionale del Mobile fi  𶅉 𶅉 in Milaan presenteerden BMW en Flos een innovatief lichtdesign van bijzondere klasse: in opdracht van BMW en Flos, de Italiaanse fabrikant van unieke designlampen, schiep de Britse designer Paul Cocksedge de fascinerende lichtinstallatie ’Sesto Senso’ (het zesde zintuig). Centraal stond de prikkel van het verborgene, de BMW LED-technologie – en de nieuwe BMW  Serie Coupé. Paul Cocksedge breidde de binnenplaats van de Flos showroom in Milaan uit met een naadloze, gebogen witte muur. Deze krachtig uitgelichte muur vulde hij aan met reusachtige lampenkappen. De lichtbronnen hierin bleven grotendeels onzichtbaar – dankzij LED. De bezoeker kon in de lampenkap gaan staan en van hieruit een video van de nieuwe BMW  Serie Coupé bekijken. BMW beschouwt autoverlichting al geruime tijd als de emotionele expressie en interpretatie van het rijplezier dat BMW automobielen bieden. Vanwege de sterke, emotionele betekenis hecht de BMW Group bijzondere waarde aan het verlichtingsdesign. Het BMW designteam houdt zich intensief bezig met de verschillende wijzen waarop mensen licht waarnemen. De creatieve omgang met nieuwe technologieën helpt daarbij om innovatieve en op de gebruiker gerichte oplossingen te vinden. De samenwerking met ontwerpers en kunstenaars geeft BMW nieuwe impulsen voor het verlichtingsdesign van de BMW automobielen.


U NEEMT ANDERS TOCH OOK ALLEEN GENOEGEN MET DE BESTE ZITPLAATSEN?

Het optimale samenspel van design en comfort. Welkom in uw interieur op maat, dat alles biedt behalve het alledaagse. Het vloeiende exterieurdesign van de nieuwe BMW  Serie wordt naadloos voortgezet in het interieur. De vormgeving is geïnspireerd op de cockpit van een exclusief jacht. Zo ontstond een bijzonder aansprekende ambiance, waarin u zich snel zult thuis voelen. Het Bang & Olufsen High End Surround Sound System geeft aan, welke hoge eisen onze ingenieurs stelden aan het interieur van de nieuwe BMW  Serie. Zestien high performance luidsprekers met verlichte aluminium kapjes toveren de Coupé om in een concertzaal. In de Cabrio beschikt het systeem over twaalf luidsprekers. Ook het   , -inch grote control display in flatscreen design past naadloos in de cockpit. Het biedt entertainmentgenot, informatie en bedieningsgemak van het beste niveau – in hoge resolutie.

22 23 interieur

Hoogwaardige materialen en het Bang & Olufsen High End Surround Sound System met de Acoustic Lens Technology benadrukken het hoge kwaliteitsniveau van de nieuwe BMW  Serie.


DE PERFECTE PLEK OM EXCLUSIVITEIT TE BELEVEN.

Een perfect op uw wensen afgestemd interieurconcept: aangenaam koel leder dankzij SunRefl ective Technology (Cabrio), fraaie accenten door contrasterende stiknaden en zetelventilatie met een druk op de knop.

24 25 interieur

Een interieur dat volledig op uw welbevinden is gericht. Binnenin de nieuwe BMW 𶅔 Serie vindt u niet alleen hoogwaardige materialen en een perfecte afwerking. Elk detail van het exclusieve interieur weerspiegelt onze passie voor het bijzondere. De lederen bekleding in fijn Walknappa met contrasterende stiknaden en de fraaie materialen voor de interieurlijsten prikkelen de zintuigen. Het comfortabele interieur biedt alle inzittenden en hun bagage royaal de ruimte. Het dankzij SunReflective Technology aangenaam koele leder in de BMW 𶅔 Serie Cabrio, de actiefzetels en de actieve zetelventilatie laten u geheel ontspannen genieten van iedere rit. Stap in en laat u fascineren door een automobiel die qua comfort en functionaliteit nauwelijks valt te overtreffen. Ongeacht of u kiest voor de Coupé of de Cabrio.


De   luidsprekers in de BMW  Serie Coupé zijn goed voor een uitgangsvermogen van  .   watt en een geluidsniveau van maximaal    decibel. De beide centraal-bassen zijn onder de voorzetels geplaatst.

Concertzaal voor vier personen.

Het buitengewoon krachtige Bang & Olufsen High End Surround Sound System zorgt in de nieuwe BMW  Serie Coupé en Cabrio voor HiFi luistergenot van het hoogste niveau. Het systeem overtuigt met excellente akoestiek, uitmuntend design en fraaie verlichting.

26 27 Bang & Olufsen High End Surround Sound System

Een rit in de nieuwe BMW  Serie Coupé of Cabrio is in meerdere opzichten een belevenis, dankzij het dynamische design, de innovatieve technologie en de indrukwekkende details. Een goed voorbeeld hiervan is het als optie leverbare Bang & Olufsen High End Surround Sound System. Het systeem overtuigt met een perfecte klank, die zelfs de beste audiosystemen voor thuis nauwelijks weten te evenaren. In de nieuwe BMW  Serie Coupé zetten   luidsprekers met een uitgangsvermogen van  .   watt en een geluidsniveau van maximaal    decibel de maatstaf. Ze maken van uw muziek een feest voor de zintuigen: zo voelt u bijvoorbeeld bassen direct in uw buik, terwijl gevoelige solo’s voor kippenvel zorgen. Zodra u de ogen sluit lijkt het interieur van de BMW  Serie te verdwijnen en krijgt u het gevoel, in een concertzaal te zitten. Dit wordt mogelijk gemaakt door HiFi-componenten van topkwaliteit en de uitmuntende digitale signaalverwerking. Daarbij merkt u niet of de signalen van de CD-speler of een aangesloten MP𶅑 -speler komen: in de nieuwe BMW  Serie Coupé en Cabrio geschiedt de signaaloverdracht altijd precies en zuiver via een speciaal afgestemde versterker. Het geluid wordt door twee centraal-bassen onder de voorzetels alsmede zeven tweeters en zeven mid-range luidsprekers in dashboard, interieurpanelen en de hoedenplank voortgebracht. Deze componenten behoren met hun neodymmagneten en speciale honingraatstructuur-membranen tot de absolute topklasse. Het Bang & Olufsen High End Surround Sound System is zo ontworpen, dat het de akoestische nadelen van een auto-interieur perfect compenseert: de revolutionaire Dirac Dimensions Technology berekent en corrigeert vooraf alle vervormingen van het geluid, die optreden door de structuren van het interieur en de asymmetrisch geplaatste luidsprekers. Het resultaat: een zuivere en natuurlijke klank, die dankzij Dirac

Dimensions indrukwekkend ’vol’ overkomt. Wanneer u de soundmodus Expanded selecteert, klinkt de muziek in de nieuwe BMW  Serie Coupé en Cabrio alsof de luidsprekers op grote afstand rondom de auto zijn geplaatst. Dankzij de Acoustic Lens Technology is het klankbeeld van het systeem op elke zitplaats van gelijke hoge kwaliteit. Dankzij zijn smaakvolle, moderne design is het Bang & Olufsen High End Surround Sound System ook een lust voor het oog. De luidsprekerafdekkingen zijn uitgevoerd in geanodiseerd aluminium en worden door witte LEDs subtiel verlicht. De centrale luidspreker komt uit het dashboard omhoog en brengt de akoestische lens in positie. Zo wordt een rit met het Bang & Olufsen High End Surround Sound System meteen vanaf de start een heel bijzondere ervaring.


BMW ConnectedDrive In contact met uw wereld.

BMW CONNECTED DRIVE: VOOR MEER COMFORT, INFOTAINMENT EN VEILIGHEID. Waarheen de rit u ook voert, met BMW ConnectedDrive beschikt u over de juiste connecties. De innovatieve functies zorgen voor de optimale verbinding van bestuurder, automobiel en de omgeving – altijd en overal.

De wereld lijkt steeds kleiner te worden. Voor BMW rijders is het inmiddels bijna vanzelfsprekend, dat hun automobiel nauw verbonden is met henzelf en de omgeving. Dat zij onderweg multimedia-bestanden kunnen oproepen, inlichtingen kunnen inwinnen, telefonisch of per e-mail kunnen communiceren en   uur per dag volledig geïnformeerd worden. BMW ConnectedDrive omvat alle BMW technologieën die de optimale (netwerk)verbinding van bestuurder, automobiel en de omgeving mogelijk maken. De innovatieve technologieën van BMW ConnectedDrive bieden een maximum aan comfort, infotainment en veiligheid.

Comfort: deze fascinerende BMW ConnectedDrive innovaties bieden servicegerichte diensten zoals de Park Assistant, voor een comfortabele omgang met de auto. Opdat u steeds goed ontspannen onderweg bent.

Park Assistant Deze assistent maakt  leparkeren een stuk eenvoudiger. Het systeem meet de parallel aan de rijbaan beschikbare parkeerruimte wanneer u maximaal  𶅓 km/h rijdt. Wanneer er voldoende ruimte is, neemt de assistent (na een druk op de knop) het sturen over; u hoeft alleen nog maar gas te geven en te remmen, daarbij ondersteund door aanwijzingen op het control display en akoestische signalen.

Park Distance Control, Surround View, achteruitrijcamera Deze systemen informeren de bestuurder bij het manoeuvreren over de ruimte direct voor, achter en naast de auto. Surround View toont de BMW in (gesimuleerd) vogelperspectief op het control display. Side View zorgt naar wens voor een beter zicht bij het uitrijden van onoverzichtelijke uitritten en zijwegen. De achteruitrijcamera maakt achteruit rijden en parkeren nog gemakkelijker (bij snelheden tot fi 𶅘 km/h).

Speed Limit Info Dit assistentiesysteem informeert de bestuurder over actueel geldende snelheidsbeperkingen en geeft deze weer in het info display of het BMW Head-Up Display. Een speciale camera leest als het ware relevante verkeersborden. Via een regeleenheid wordt deze informatie samen met data uit het navigatiesysteem verwerkt. Bovendien registreert de Speed Limit Info gegevens van de regensensor en de klok, om bijvoorbeeld in natte omstandigheden zelfs variabele snelheidslimieten door te geven aan de bestuurder.

Steeds verder met mobiel netwerk. De BMW Vision ConnectedDrive is een vooruitstrevende roadster, die qua design al op het eerste gezicht enthousiast maakt. Zijn dynamische, vloeiende lijnen voeren het oog van de markante voorzijde via de lange motorkap naar een buitengewone compositie: een synthese van exterieur en interieur. De drie niveaus in het interieur symboliseren elk een themagebied van BMW ConnectedDrive – comfort, infotainment en veiligheid. De desbetreffende functies en bedieningselementen worden door middel van verschillende kleuren in lichtgeleiders gemarkeerd. Door de geleiders pulseert in licht vertaalde informatie. Meer wetenswaardigheden over dit autoconcept en andere researchprojecten biedt het nieuwe Future Lab. 

www.bmw.com/futurelab

Active Cruise Control (ACC) met Stop & Go functie en Collision Warning Zorgt voor meer comfort en actieve veiligheid bij  le rijden. De Active Cruise Control houdt de vooraf door u ingestelde snelheid en afstand tot de voorligger automatisch aan. Het systeem meet hiertoe permanent de afstand tot de voorligger. In druk verkeer neemt de Stop & Go functie het optrekken en afremmen indien gewenst van u over, en remt de auto zonodig zelfs tot stilstand af. Bij uitgeschakelde Active Cruise Control attendeert de bij deze uitrusting inbegrepen Collision Warning de bestuurder visueel en akoestisch op een dreigende aanrijding. Raadpleeg uw BMW dealer voor beschikbaarheid van BMW ConnectedDrive bestanddelen.

28 29 BMW ConnectedDrive


Infotainment: dit aanbod omvat techniek- en mediagerichte diensten zoals de USB-audio-aansluiting of bluetooth-aansluiting, waarmee u in de auto toegang hebt tot informatie en entertainment zoals u dat thuis of op kantoor gewend bent.

30 31 BMW ConnectedDrive

Veiligheid: de BMW ConnectedDrive functies in dit kerngebied zijn erop gericht de verkeersveiligheid van bestuurder en passagiers te vergroten, bijvoorbeeld met behulp van het full-colour BMW Head-Up Display.

Apps Voortaan kunt u in uw BMW van apps gebruikmaken. Met de extra-uitrusting apps, een iPhone en de kosteloze app BMW Connected uit de Apple App Store bent u verzekerd van uw favoriete audio en hebt u ook altijd verbinding met uw vrienden. Via iDrive kunt u gemakkelijk internetradiozenders kiezen of de jongste statusmeldingen van uw persoonlijke Facebook- of Twitter-account laten weergeven op het control display. En dit is nog maar het begin; er zullen nog veel meer functies en apps volgen.

Full-colour BMW Head-Up Display Het verkeer steeds in beeld. Voor de nieuwe BMW 𶅔 Serie is het full-colour BMW Head-Up Display leverbaar, dat door middel van een TFT-display belangrijke rijgegevens in het directe gezichtsveld van de bestuurder projecteert. Het BMW Head-Up Display informeert over bijvoorbeeld snelheid of navigatie-aanwijzingen. Meer kleuren maken het voortaan nog gemakkelijker om algemene rijgegevens zoals snelheidsbeperkingen te onderscheiden van dringende waarschuwingen, bijvoorbeeld ’voetgangers op de rijbaan’ (in combinatie met BMW Night Vision). Zo kan de aandacht continu worden gericht op de weg, hetgeen de rijveiligheid bevordert.

Bluetooth Offi ce De tijd die u in de auto doorbrengt, kunt u voortaan nog beter benutten. Dankzij de beschikbaarheid van de mobiele-telefoonvoorbereiding met bluetooth- en USB-aansluiting in combinatie met een navigatiesysteem en een slimme integratie van de mobiele telefoon kunnen, ook onderweg, via de bluetooth-aansluiting Offi ce-functies zoals e-mails, afspraken, taken, contacten of SMS worden weergegeven op het control display, of worden voorgelezen via de luidsprekers van het audiosysteem. Raadpleeg uw BMW dealer voor meer informatie over geschikte mobiele toestellen.

BMW Night Vision met persoonsherkenning en waarschuwing bij acuut gevaar Een in de grille geïntegreerde warmtebeeldcamera toont personen en dieren, die zich binnen een afstand van    meter voor de auto bevinden, op het control display van iDrive. Bij een afstand van minder dan 𶅉   meter waarschuwt de persoonsherkenning daarnaast visueel (optioneel ook via het BMW Head-Up Display) wanneer personen zich in de buurt van of op de rijbaan bevinden. Zo herkent de bestuurder ook gevaarlijke situaties die zich buiten het bereik van de koplampen afspelen, en kan hij sneller reageren. Wanneer er acuut gevaar dreigt wordt de bestuurder aanvullend gewaarschuwd.

USB-audio-aansluiting met uitgebreide functies In combinatie met de USB-audio-aansluiting en de originele iPod USBkabel kunt u op het control display het albumcover van de gespeelde muziektitel weergeven. Via de USB-audio-aansluiting is bovendien een gemakkelijke actualisering mogelijk van een deel van de boordsoftware in uw BMW. Zo kunt u ook nieuwe mobiele telefoons en music players, na de update via een USB-stick, in de auto gebruiken. Raadpleeg uw BMW dealer voor informatie over de software-update.

Grootlichtassistent Nooit meer per ongeluk verblinden – de grootlichtassistent herkent lichtbronnen in de omgeving en schakelt afhankelijk van het verkeer automatisch tussen grootlicht en dimlicht. Bij ingeschakeld systeem bewaakt een beeldsensor aan de achterzijde van de binnenspiegel het verkeer en de lichtomstandigheden. Aan de hand van deze sensorbeelden bepaalt de assistent of het grootlicht kan worden ingeschakeld. Bij vooruitrijdend of tegemoetkomend verkeer en bij voldoende omgevingslicht wordt het grootlicht weer uitgeschakeld.

BMW Online Via de BMW Online-portal kunt u bijvoorbeeld actueel nieuws, weerberichten en reisinformatie oproepen. De BMW Online-portal omvat ook een op de Google Maps-databank gebaseerde zoekmachine, alsmede beursinformatie op maat en een persoonlijke e-mailaccount.

Lane Departure Warning en Lane Change Warning De Lane Departure Warning signaleert binnen een afstand van   meter voor de auto – bij snelheden vanaf   km/h – rijbaanmarkeringen. Wanneer u onbedoeld een rijbaanmarkering dreigt te overschrijden, wordt u tijdig gewaarschuwd door een lichte trilling in het stuur. Wordt daarbij richting aangegeven – de verandering van rijbaan is dus bewust – dan blijft de waarschuwing achterwege. In dat geval wordt u door de Lane Change Warning (dodehoekwaarschuwing) via een visueel signaal in de buitenspiegel geattendeerd op voertuigen die zich in de dode hoek bevinden of die met hoge snelheid naderen.


BMW EfficientDynamics Minder emissie. Meer vermogen.

Een belangrijk facet van onze ondernemingsstrategie is het streven naar duurzaamheid. Dit streven blijkt onder andere uit de meervoudig onderscheiden fi losofi e BMW Effi cientDynamics. BMW vervult hiermee al jaren een pioniersrol op het gebied van effi ciënte mobiliteit. BMW Effi cientDynamics staat voor het meest omvangrijke, in alle modellen standaard aangeboden technologiepakket voor de reductie van verbruik en emissie – bij de gelijktijdige toename van rijplezier en dynamiek. Zo kon BMW de CO -emissie binnen het gehele modellenprogramma tussen     en     met bijna   % reduceren. BMW streeft ernaar om deze tot     met nog eens   % te verminderen. BMW biedt per maart     meer dan vijftig modelvarianten aan met een CO -emissie van    g/km of minder. Inmiddels zijn meer dan twee miljoen automobielen met BMW Effi cientDynamics afgeleverd.

BMW EFFICIENT DYNAMICS. ZO VEEL MOGELIJK INVESTEREN, OPDAT ER ZO MIN MOGELIJK UIT KOMT. Verschillende aandrijvingsconcepten, hetzelfde resultaat: BMW typerend rijplezier. Onder de noemer BMW Effi cientDynamics verricht BMW voortdurend onderzoek naar innovatieve aandrijvingsconcepten, om op de lange termijn emissievrije mobiliteit aan te kunnen bieden. Daarbij wordt het rijplezier opgewekt door vier soorten aandrijving. Geoptimaliseerde BMW benzine- en dieselmotoren. Onze door diesel- en benzinemotoren aangedreven automobielen worden consequent geoptimaliseerd. Een omvangrijk technologiepakket zorgt voor de reductie van verbruik en emissie – bij de gelijktijdige toename van rijplezier en dynamiek. Hieraan liggen onder meer de BMW TwinPower Turbo technologie, de Brake Energy Regeneration en de luchtklepregeling ten grondslag. BMW ActiveHybrid. Met de BMW ActiveHybrid  en de BMW ActiveHybrid X𶅔 heeft BMW zijn eerste modellen met hybrideaandrijving in het programma. Beide hybriden bieden voorbeeldige effi ciency gekoppeld aan maximale dynamiek. BMW ActiveE. Op basis van de BMW Concept ActiveE met zijn innovatieve, volledig elektrische aandrijvingsconcept brengt BMW in     een nieuwe vorm van dynamiek op de weg: de BMW ActiveE wordt in het kader van een uitgebreide praktijktest in kleine serie gebouwd. Zo effent BMW de weg voor emissievrije mobiliteit. BMW Hydrogen. BMW vervolgt het onderzoek naar alternatieve aandrijfconcepten voor de toekomst, zoals waterstofaandrijving, waarmee het merk al in kleine serie succesvolle praktijktesten heeft gedaan. Het nieuwe label BMW i biedt in de nabije toekomst geheel nieuwe automobielconcepten voor duurzame mobiliteit in stedelijke gebieden: de BMW i (Megacity Vehicle) en de BMW i𶅖 . Daarbij worden een elektrische aandrijving, krachtige accutechnologie en lichte materialen, zoals CFK, toegepast. De BMW i automobielen zullen eveneens gebruik maken van de BMW Effi cientDynamics technologieën, en zullen op milieubesparende wijze worden gebouwd.

DE BMW EFFICIENT DYNAMICS MAATREGELEN IN DE BMW 񂌢 SERIE COUP EN CABRIO IN EEN OOGOPSLAG. BMW TwinPower Turbo technologie Met dit omvangrijke technologiepakket zijn nieuwe BMW motoren uitgerust. De combinatie van alle elementen is erop gericht het doelmatigheidsprogramma BMW Effi cientDynamics optimaal te ondersteunen.

Een visie wordt realiteit. Met de BMW Vision Effi cientDynamics benadrukt BMW zijn positie als pionier op het gebied van de productie van sportieve en tegelijkertijd voorbeeldig effi ciënte automobielen. Het BMW Vision Effi cientDynamics prototype heeft de beschikking over plug-in hybridetechnologie van de nieuwste generatie met een gecombineerd vermogen van    kW (   pk). Deze aandrijving zorgt voor rijprestaties van sportwagenniveau (van  naar    km/h in  , seconden) bij het verbruik van een compacte automobiel ( ,  liter per    km,   g CO per km). Om de optimale synthese van dynamiek en doelmatigheid ook in de dagelijkse praktijk te kunnen realiseren, zal BMW op basis van dit studieconcept de BMW i onder het label BMW i op de markt brengen. 

High Precision Injection Bij deze nieuwste generatie directe benzine-inspuiting zijn de injectoren dicht bij de bougies geplaatst. Daar spuiten ze de brandstof onder hoge druk en met uiterste precisie in de verbrandingsruimte. Dit zorgt ervoor dat Brake Energy Regeneration elke druppel brandstof bijzonder effi ciënt wordt benut. Het werkingsprincipe van de Brake Energy Regeneration houdt in, dat de dynamo voornamelijk stroom genereert wanneer de bestuurder het gaspeÉ -traps automatische sporttransmissie Steptronic De zeer fi jn afgestemde onderlinge verhouding tussen de overbrengingen daal loslaat of remt – zo wordt de tot nu toe ongebruikte, vrijkomende kinezorgt ervoor dat het optimale toerentalbereik beter kan worden benut. Dat tische energie benut voor het opladen van de accu. Dat spaart niet alleen reduceert het brandstofverbruik en biedt tegelijkertijd nog comfortabelere de dynamo en de motor, maar ook brandstof. schakelmomenten. De 𶅖 -traps automatische sporttransmissie wordt in de nieuwe BMW 𶅔   i en BMW 𶅔   d gecombineerd met een Auto Start Stop ECO PRO modus (BMW 񂌢 񂌠 񂌦 i en BMW 񂌢 񂌠 񂌦 d) functie. Kortom: meer dynamiek en rijcomfort, minder verbruik en emissie. De ECO PRO modus maakt het mogelijk om, afhankelijk van de individuele rijstijl, een verbruiksvermindering van maximaal   % (volgens een inAuto Start Stop functie (BMW 񂌢 񂌠 񂌦 i en BMW 񂌢 񂌠 񂌦 d) terne BMW verbruiksstudie) te realiseren. Het systeem geeft bijvoorbeeld De Auto Start Stop functie zet de motor automatisch af bij stilstand van de aanwijzingen om minder gas te geven, de 𶅖 -traps automatische sporttransauto, bijvoorbeeld voor een rood verkeerslicht of in een fi le. Door deze maat- missie Steptronic schakelt veel eerder de volgende versnelling in en de regel vermindert het brandstofverbruik merkbaar. Een symbool (Start Stop) airconditioning zorgt geleidelijker voor de gewenste temperatuur. Deze in het info display geeft aan dat de functie geactiveerd is. maatregelen zorgen voor extra effi ciency. De bonus-actieradius geeft in het control display weer, hoeveel kilometers de bestuurder met zijn aangepaste rijstijl heeft gewonnen.

www.bmw.nl/Effi cientDynamics Sommige BMW Effi cientDynamics technieken zijn uitrustingsafhankelijk en niet voor alle uitvoeringen beschikbaar. Raadpleeg uw BMW dealer voor meer informatie.

32 33 BMW EfficientDynamics

Luchtklepregeling (BMW 񂌢 񂌠 񂌦 i en BMW 񂌢 񂌠 񂌦 d) De motorkoeling met lucht veroorzaakt een hogere luchtweerstand. Daarom hebben wij regelbare luchtkleppen ontwikkeld. Het motormanagement opent deze kleppen alleen wanneer de maximale hoeveelheid koellucht nodig is. Onder normale rijomstandigheden en bij normale buitentemperaturen blijven de luchtkleppen gesloten, wat bijdraagt aan de reductie van luchtweerstand en brandstofverbruik. Ook bereikt de motor na een koude start sneller de bedrijfstemperatuur.

Electric Power Steering In tegenstelling tot bij conventionele, hydraulische stuursystemen wordt bij de elektrische stuurbekrachtiging alleen energie verbruikt tijdens een stuurbeweging. Bij een constante stuurwielstand, bijvoorbeeld op lange rechte stukken, is de elektromotor niet actief.


ALLES DRAAIT OM RIJPLEZIER. ENKELE DUIZENDEN KEREN PER MINUUT. De motoren. BMW krachtbronnen beheersen tal van disciplines perfect. Zo presteren de motoren in de nieuwe BMW  Serie fenomenaal. Opvallend is daarnaast het gemak waarmee ze bij elke snelheid accelereren, hoe zacht en soepel ze hun enorme kracht ontwikkelen. En dat alles bij maximale effi ciency – daarvoor zorgen diverse maatregelen uit het veelvuldig onderscheiden technologiepakket BMW Effi cientDynamics. Het resultaat is de indrukwekkende combinatie van meer vermogen en meer rijplezier met minder verbruik en minder CO -emissie. Ongeacht welke motor u kiest.

700

250

700

350

vermogen (kW)

koppel (Nm) 600

300

500

koppel (Nm)

650

225

600

200

550

175

500

150

450

125

400

100

350

75

300

50

250

400

200

300

150 vermogen (kW)

50

0

0 0

1.000

2.000

3.000

4.000

5.000

6.000

7.000

toerental (1/min)

Indrukwekkend: de BMW TwinPower Turbo V in de nieuwe BMW    i biedt met zijn maximum koppel van    Nm enorme aandrijfkracht bij elk toerental.

BMW    i De BMW TwinPower Turbo V met High Precision Injection (directe benzineinspuiting) in de BMW    i biedt met zijn maximum koppel van    Nm vanaf  .   /min indrukwekkende krachtreserves in iedere rijsituatie. Met deze    kW (   pk) sterke krachtbron accelereert de nieuwe BMW  Serie Coupé in slechts  , (BMW  Serie Cabrio:  , ) seconden van  naar    km/h. Daarbij springt de BMW    i Coupé spaarzaam om met brandstof: gemiddeld verbruikt zijn V slechts   , –  , (   i Cabrio:   , –  , ) liter benzine op    kilometer. De V is voor het eerst ook te combineren met de intelligente vierwielaandrijving xDrive.

34 35 motoren

BMW    i De BMW TwinPower Turbo zescilinder-in-lijn in de BMW    i combineert een TwinScroll turbocompressor met Valvetronic en High Precision Injection. Deze innovaties bewerkstelligen in de BMW    i Coupé een laag brandstofverbruik van  , – , (   i Cabrio:  , – , ) liter op    kilometer en maken tegelijkertijd indrukwekkende prestaties mogelijk:    kW (   pk), een maximum koppel van    Nm reeds bij  .   /min alsmede een acceleratie vanuit stilstand naar    km/h in  , (   i Cabrio:  , ) seconden.

vermogen (kW)

100

koppel (Nm)

100 vermogen (kW)

koppel (Nm)

200

0

0 0

1.000

2.000

3.000

4.000

5.000

toerental (1/min)

De nieuwe BMW 𶅔 𶅒  d biedt enorme trekkracht: het maximum koppel van 𶅔   Nm staat reeds tussen  .   /min en 𶅐 .   /min ter beschikking.

BMW 񂌢 񂌠 񂌦 d Sportieve prestaties, gekoppeld aan maximale ef𶉁 ciency – het kenmerk van de nieuwe BMW 𶅔 𶅒  d. De basis voor dit indrukwekkende staaltje vormt de BMW TwinPower Turbo technologie. Het systeem combineert directe common rail-inspuiting en meertraps turbodrukvulling met variabele turbinegeometrie. Het intelligente technologiepakket reduceert het brandstofverbruik aanzienlijk en zorgt tegelijkertijd voor fascinerende motorprestaties. Zo staat reeds tussen  .   /min en 𶅐 .   /min een bijzonder hoog koppel van 𶅔   Nm ter beschikking. De stille en zeer snel reagerende zescilinder-inlijn diesel biedt een vermogen van 𶅐   kW (   pk), dat inhaalmanoeuvres soepel, snel en veilig laat verlopen. De BMW 𶅔 𶅒  d Coupé sprint in slechts  , seconden vanuit stilstand naar    km/h, in de BMW 𶅔 𶅒  d Cabrio is deze oefening in  ,𶅔 seconden achter de rug. Per    kilometer neemt de 𶅔 𶅒  d Coupé gemiddeld slechts  ,𶅒 – , (𶅔 𶅒  d Cabrio:  ,𶅔 – , ) liter diesel tot zich.


DE IDEALE BASIS VOOR RIJDYNAMIEK: EEN PERFECT ONDERSTEL. Innovatieve technologieën laten u nog meer genieten van een rit in de nieuwe BMW fl Serie. Veel van deze systemen zijn intelligent met elkaar verbonden. Door samen te werken zorgen ze ervoor dat u op uiterst veilige en ontspannen wijze kunt genieten van maximaal rijplezier – ook op uitdagende trajecten. Een eigenschap die alle BMW modellen gemeen hebben: ze bieden pure rijdynamiek. De technische basis voor de BMW typerende rijbeleving vormt het onderstel. Dit zorgt voor een optimaal contact met de weg en een ideale wegligging onder alle rijomstandigheden – het resultaat van een perfecte afstemming van de innovatieve onderstelcomponenten en een gewichtsverdeling van   :   over voor- en achteras. Daarbij verfi jnen de BMW ingenieurs de rijdynamiek voortdurend. Zo draagt ieder BMW chassis onze passie voor een sportieve rijervaring direct over op de bestuurder – en biedt tegelijkertijd een maximum aan veiligheid en comfort.

xDrive De intelligente vierwielaandrijving van BMW biedt zelfs onder moeilijke rijomstandigheden maximale tractie. Met xDrive en de Dynamische Stabiliteits Controle (DSC) blijven de BMW fl   i Coupé en fl   i Cabrio stabiel in het spoor. Zodra xDrive aan de hand van diverse parameters, zoals stuuruitslag en wieltoerentallen, een neiging tot over- of onderstuur herkent, reageert het systeem direct: met behulp van een elektronisch geregelde lamellenkoppeling wordt de aandrijfkracht razendsnel 𶉂 exibel over voor- en achterwielen verdeeld, voor optimale grip. Daarmee combineert xDrive de voordelen van aandrijving op alle wielen – tractie, spoorstabiliteit en veiligheid – met de toonaangevende dynamiek van een BMW fl Serie. Integral Active Steering De Integral Active Steering combineert meesturende achterwielen met een variabele stuuroverbrenging op de voorwielen – voor nog meer wendbaarheid, lichtvoetigheid en rijcomfort. Bij snelheden tot circa fl  km/h sturen de achterwielen tegengesteld aan de voorwielen. Wendbaarheid en dynamiek nemen merkbaar toe. Bij snelheden vanaf circa fl  km/h sturen de achterwielen in dezelfde richting als de voorwielen. Dit zorgt voor een toename van de koersstabiliteit, en daarmee voor nog meer reiscomfort.

36 37 onderstel en veiligheid

Adaptive Drive Adaptive Drive combineert de actieve onderstelregelsystemen Dynamic Drive en Dynamic Damper Control. Via Dynamic Damper Control kan de schokdemperinstelling individueel gekozen worden: Comfort (standaardafstemming), Sport respectievelijk Sport+ (sportieve afstemmingen), of Comfort+ (extra comfortabel). Dynamic Drive zorgt er met actieve stabilisatoren aan voor- en achteras voor dat carrosseriebewegingen tot een minimum worden gereduceerd. De bestuurder kan preciezer insturen en de reactie op lastwisselingen wordt merkbaar verbeterd. Zo neemt het rijplezier nogmaals toe. Bovendien zorgen de systemen voor nog meer rijcomfort. Dynamic Damper Control Met dit systeem kan de bestuurder de dempingskarakteristiek aanpassen aan de wisselende weg-, beladings- en rijomstandigheden. Naast de standaardinstelling Comfort zijn drie programma’s beschikbaar: Comfort+, Sport en Sport+. In het programma Comfort+ worden de dempers zachter ingesteld. Zo kunnen hinderlijke bewegingen van de auto, bijvoorbeeld op slecht wegdek of in bochten, tot een minimum worden gereduceerd. De instellingen Sport en Sport+ maken de dempers harder, waardoor vooral bochtrijke trajecten een nog groter genoegen worden.

Rijbelevingstoets Met een druk op de knop kunt u de karakteristiek van de nieuwe BMW fl Serie aan uw wensen aanpassen. Met de Driving Experience Control beïnvloedt u bijvoorbeeld de respons op het gaspedaal, de schakelmomenten van de transmissie en de mate van stuurbekrachtiging – zo kan de BMW typerende dynamiek worden benadrukt. Voor een maximum aan reiscomfort is in combinatie met het onderstelregelsysteem Adaptive Drive of de Dynamic Damper Control ook de demperafstemming individueel instelbaar. 񂌤 -traps automatische sporttransmissie Steptronic Maakt zeer snel en comfortabel schakelen mogelijk, via de keuzehendel of de schakelpaddles aan het met leder beklede sportstuurwiel. Door de geringe verschillen in toerental geschiedt het wisselen van verzet nagenoeg onmerkbaar – en uiterst ef ciënt. De sportmodus zorgt voor een optimale acceleratie.


DANKZIJ NIEUWSTE BMW TECHNOLOGIEËN IS EEN DING ZEKER: UW VEILIGHEID. In de nieuwe BMW  Serie worden u hoogst moderne technologieën aangeboden, waarop u altijd kunt vertrouwen. Uitstekende rijeigenschappen en de verbinding van intelligente onderstelregelsystemen zoals DSC met het innovatieve rolbeugelsysteem zijn hier de norm. Dankzij de vooruitstrevende techniek kunt u zich veilig voelen, ongeacht de wegomstandigheden.

Dynamische Stabiliteits Controle (DSC). Zeer gevoelige sensoren registreren permanent de rijtoestand en optimaliseren zonodig spoorstabiliteit en tractie door gerichte ingrepen in motor- en/of remmanagement. Daarnaast beschikt de nieuwe BMW  Serie standaard over Hill Start Assist. Deze functie voorkomt bij het wegrijden op een helling dat de auto terugrolt na het loslaten van het rempedaal. Zo neemt de beheersbaarheid onder moeilijke rijomstandigheden toe, evenals de veiligheid en het rijplezier.

Dynamische Tractie Controle (DTC). Deze subfunctie van de Dynamische Stabiliteits Controle biedt een ongekende tractie in sportieve rijsituaties. De tractiemodus, die met een druk op de knop wordt geactiveerd, maakt tot aan gedefi nieerde grenzen een verhoogde wielslip mogelijk. Zo beschikt u op sneeuw en zand over betere tractie. Ook op asfalt vertraagt de DTC het ingrijpen van de Dynamische Stabiliteits Controle en maakt zo gecontroleerde drifts mogelijk – voor een sportievere rijstijl.

Airbags en alle andere veiligheidscomponenten in een BMW zijn optimaal op elkaar afgestemd. Maximaal zes airbags bieden gerichte bescherming: bestuurders- en voorpassagiersairbag, alsmede hoofd- en zijairbags voorin (alleen Coupé). In de BMW  Serie Cabrio worden zijairbags met geïntegreerde hoofdairbag in de voorzetels toegepast. Voor een betere bescherming van de inzittenden zorgt ook de geïntegreerde rollover-sensor. Dankzij de actieve motorkap, die bij een aanrijding omhoog komt, worden ook voetgangers nog beter beschermd.

Actieve hoofdsteunen voorin reduceren het letselrisico in het nekwervelgebied bij een aanrijding van achteren. Daarbij kantelt de complete hoofdsteun mee naar voren, om de afstand tussen hoofd en hoofdsteun te reduceren.

Banden met noodloopeigenschappen. Door de versterkte fl anken zakken de banden zelfs bij volledig luchtverlies niet geheel in en kunnen daardoor ook niet van de speciale velgen springen. Het bandenspanningswaarschuwingssysteem waarschuwt de bestuurder voor een bandendefect. U kunt probleemloos tot wel    kilometer verder rijden. Bij gering drukverlies licht in het instrumentenpaneel een lampje op; bij sneller leeglopen wordt tevens een akoestisch signaal gegeven.

Xenon-lampen voor dim- en grootlicht, inclusief dynamische lichthoogteregeling, bieden een aanmerkelijk betere verlichting van de rijbaan bij nacht, slecht zicht en slecht weer. De vier LED-lichtringen fungeren als dagrijverlichting en parkeerlicht. In combinatie met de adaptieve bochtverlichting met variabele lichtverdeling (hier afgebeeld) worden bochten optimaal verlicht. De lichtverdeling wordt daarbij automatisch aan de rijsnelheid aangepast en is afhankelijk van de stuuruitslag. De in deze uitrusting begrepen hoekverlichting in de binnenste koplampen wordt reeds bij stilstand door bediening van de richtingaanwijzer of door het stuur te verdraaien automatisch geactiveerd.

Rolbeugelsysteem (Cabrio): vormt samen met de zeer sterke A-stijlen en de in het voorruitframe geïntegreerde rolbeugel de ’veiligheidskooi’. Bij een ongeval of een kritieke rijsituatie laten de rolsensoren de rolbeugels achter de hoofdsteunen achterin omhoog komen. Dit gebeurt in een fractie van een seconde. Samen met het in de zetels geïntegreerde gordelsysteem bieden deze beugels de inzittenden maximale bescherming in geval van een koprol.

Carrosseriestijfheid. De speci𶉁 eke toepassing van zeer sterke staalsoorten en het gebruik van lichtgewicht materialen zoals aluminium, maken een zeer grote stijfheid van de carrosserie en een uitstekend botsgedrag mogelijk. In de BMW  Serie Cabrio dragen versterkingen in en om de voorruitstijlen bij aan een optimale bescherming van de inzittenden.

38 39 onderstel en veiligheid


DE KUNST OM BLIKKEN IN DE JUISTE RICHTING TE LEIDEN.

Het nieuwe full-colour BMW Head-Up Display kan naast snelheidslimieten en navigatie-aanwijzingen ook waarschuwingen van BMW Night Vision en de Lane Departure Warning weergeven.

Als eerste Europese automobielfabrikant bracht BMW reeds in     een Head-Up Display op de markt. Het projecteert belangrijke informatie, bijvoorbeeld navigatie-aanwijzingen en de actuele snelheid, op de voorruit, direct in het gezichtsveld van de bestuurder. De bestuurder kan zo de voor het rijden meest relevante informatie en het verkeer steeds in de gaten houden en hoeft nauwelijks naar de instrumenten in het dashboard te kijken. Afl ezing van het Head-Up Display geschiedt twee keer zo snel als de informatieverwerking vanaf het dashboard. Het risico dat u iets over het hoofd ziet, bijvoorbeeld het oplichten van de remlichten van een voorligger, wordt zo geminimaliseerd. Want het geprojecteerde beeld verschijnt, ergonomisch optimaal, boven de voorzijde van de motorkap. Het nieuwe full-colour BMW Head-Up Display zorgt voor meer veiligheid en comfort. Door de nog uitgebreidere weergave van alle voor het rijden belangrijke informatie behoudt de bestuurder het overzicht in het verkeer.

De weergave maakt gebruik van een visueel effect.

De projector bevindt zich achter het dashboard. Het beeld van het display wordt op de voorruit geprojecteerd en door deze gerefl ecteerd. Hierdoor ziet de bestuurder de afbeelding niet op de voorruit maar lijkt deze buiten de auto, op een afstand van circa twee meter, te zweven. Door de Met welke snelheid rijd ik? Welke aanwijzingen geeft het navigatiesysteem? Voor afl ezing van de kunstmatige verlenging van de kijkafstand is afl einstrumenten in het dashboard heeft de bestuur- zen van informatie van het BMW Head-Up Disder tijd nodig. Afhankelijk van de complexiteit van play aangenamer dan informatie verwerken vanaf het dashboard. Uw ogen hoeven niet steeds opde benodigde informatie beslaat die tijd, waarbij nieuw scherp te stellen op veraf of dichtbij. Ook de ogen van de weg zijn afgewend, tussen een hoeven zij niet meer om te schakelen van een en drie seconden. Uitgaande van een snelheid licht wegdek naar donkere instrumenten. Dit vervan    km/h legt een auto in twee seconden   , meter af. Deze afstand rijdt u zonder zicht op groot het comfort en is minder vermoeiend voor de bestuurder. de weg en het verkeer.

De nieuwe BMW  Serie kan voor het eerst beschikken over een full-colour Head-Up Display. Voorheen werden uitsluitend de kleuren rood, oranje, geel en groen weergegeven. De nieuwste generatie van het Head-Up Display kan alle kleuren tonen. Dit opent nieuwe perspectieven. Zo kunnen snelheidsaanwijzingen zeer realistisch worden afgebeeld. De functies van het BMW Head-Up Display worden via de iDrive-controller geselecteerd. Naast de snelheid, aanwijzingen van het navigatiesysteem en meldingen van de Speed Limit Info kunnen waarschuwingen van de assistentiesystemen, bijvoorbeeld de Lane Departure Warning of BMW Night Vision met persoonsherkenning, worden weergegeven. Met het nieuwe full-colour BMW Head-Up Display gunt u de ogen nog meer rust; het instrumentarium geeft minder afl eiding en de concentratie op zowel de weg als de getoonde informatie is optimaal. U kunt in penibele situaties sneller reageren en u raakt bovendien minder snel vermoeid.

Door een visueel effect lijken de beelden van het BMW HeadUp Display boven de voorzijde van de motorkap te zweven.

40 41 full-colour BMW Head-Up Display


selection

kleuren en materialen

uitrustingsmogelijkheden

Sportieve verschijning.

Met een buitengewone carrosseriekleur en interieuruitrusting kunt u het dynamische karakter van de nieuwe BMW  Serie Coupé nog eens versterken. Terwijl het interieur in Exklusivleder Nappa Zimtbraun – gecombineerd met interieurlijsten in edelhoutuitvoering Amerikanische Eiche – een uiterst moderne uitstraling

42 43 uw BMW 6 Serie

standaard- en extra-uitrusting

technische gegevens

BMW service

Gedistingeerd.

heeft, benadrukt de carrosseriekleur Mineralweiß metallic samen met de   -inch lichtmetalen BMW wielen in V-spaak styling    het sportieve verschijningsbeeld van de  Serie Coupé.

Laat u inspireren door het bijzondere verschijningsbeeld van de nieuwe BMW  Serie Coupé: de lederen bekleding Dakota in de kleur Elfenbeinweiß gaat perfect samen met de interieurlijsten in hoogglans Schwarz en de carrosseriekleur Spacegrau

metallic. De 𶅉 𶅗 -inch lichtmetalen BMW wielen in V-spaak styling    ronden de sportief-elegante uitstraling van de nieuwe BMW  Serie Coupé op perfecte wijze af.


selection

kleuren en materialen

uitrustingsmogelijkheden

Dynamisch karakter.

Zo exclusief als de nieuwe BMW  Serie Cabrio zijn ook de uitrustingsmogelijkheden. Zo vormen de carrosseriekleur Saphirschwarz metallic en de bekleding in Exklusivleder Nappa Vermilionrot een harmonieuze combinatie. Perfect afgestemd

44 45 uw BMW 6 Serie

standaard- en extra-uitrusting

technische gegevens

BMW service

Elegante verschijning.

op het interieur zijn de interieurlijsten van fi jn geslepen aluminium. De   -inch lichtmetalen BMW wielen in V-spaak styling    ronden de sportieve indruk aan de buitenzijde af.

Bijzonder elegant komen de proporties van de nieuwe BMW  Serie Cabrio uit in de carrosseriekleur Havanna metallic. De met leder Dakota Elfenbeinwei beklede comfortzetels voor bestuurder en voorpassagier met actief-functie en actieve ventilatie geven daarbij een passend contrast. De spanningsvolle kleurstellingen

worden gecompleteerd door de interieurlijsten in edelhoutuitvoering Amerikanische Eiche. En met zijn 𶅉 𶅗 -inch lichtmetalen wielen in sterspaak styling   𶅕 trekt deze BMW  Serie Cabrio ongetwijfeld meteen de aandacht.


selection

kleuren en materialen

uitrustingsmogelijkheden

standaard- en extra-uitrusting

technische gegevens

BMW service

Het M sportpakket. Het M sportpakket voor de nieuwe BMW  Serie maakt dynamiek zichtbaar en voelbaar. Met een combinatie van optische en technische highlights.

Het M sportpakket laat geen misverstand bestaan over zijn sportiviteit. Aan de buitenzijde met de zijruitomlijsting in BMW Individual hoogglans Shadow Line, alsmede het aërodynamicapakket, dat onder meer een speciaal gevormde voor- en achterbumper, alsmede dorpelbekleding in carrosseriekleur omvat. Bovendien is de insert in de achterbumper uitgevoerd in Dark Shadow metallic. De hier afgebeelde   -inch lichtmetalen M wielen in dubbelspaak styling    M met bredere banden achter (standaard:   -inch lichtmetalen M wielen in dubbelspaak styling    M met bredere banden achter) en de zwart gelakte remklauwen ronden het beeld op perfecte wijze af. De exclusieve carrosseriekleur Imolarot vervolmaakt het plaatje. Uiteraard is het M sportpakket ook te combineren met andere carrosseriekleuren, waaronder – exclusief voor het M sportpakket – Carbonschwarz metallic. Bij de BMW    i/   i xDrive zorgt het sportuitlaatsysteem voor een extra sportieve sound. In het interieur zorgen elektrisch verstelbare sportzetels in de exclusieve alcantara/ledercombinatie Nappa Anthrazit, het met leder beklede M stuurwiel, interieurlijsten in aluminium Hexagon en de BMW Individual hemelbekleding Anthrazit voor een zeer sportieve uitstraling.

Lederen M stuurwiel, multifunctioneel, schakelpaddles voor de  -traps automatische sporttransmissie.

M dorpellijsten met chroominzetten en M logo. Een sportieve blikvanger bij het instappen.

Naar verwachting leverbaar vanaf september     .

46 47 uw BMW 6 Serie

Voor de standaard- en extra-uitrusting verwijzen wij naar de uitrustingstabellen.

Diffusor: versterkt de sportieve uitstraling van de BMW  Serie door de insert in Dark Shadow metallic en de daarop afgestemde, donker verchroomde uitlaateindpijpen.

Sportzetels in de exclusieve alcantara/ledercombinatie Nappa Anthrazit.

Lichtmetalen M wielen in dubbelspaak styling 񂌙 񂌡 񂌗 M, met bredere achterbanden, voor  , J x   inch en bandenmaat 𶅐   / 𶅘 R   , achter  J x   inch en bandenmaat 𶅐   /𶅑  R   .


selection

kleuren en materialen

uitrustingsmogelijkheden

standaard- en extra-uitrusting

technische gegevens

BMW service

BMW Individual. Exclusiviteit op maat. Ware exclusiviteit voldoet aan de hoogste eisen: die van u. Met BMW Individual kunt u al uw wensen laten vervullen. Het karakteristieke kleurenspel van de BMW Individual carrosseriekleuren varieert onder invloed van het licht. Dit unieke effect en de bijzondere pigmentatie onder het oppervlak geven de BMW Individual carrosseriekleuren hun buitengewoon intense gloed. Voor een zeer exclusieve ambiance zorgt de uitgebreide BMW Individual bekleding leder Merino met zijn fi jne, natuurlijke structuur, die zijdezacht aanvoelt en ademt. De kleuren van het leder zijn perfect afgestemd op de BMW Individual carrosseriekleuren. Bij de nieuwe BMW  Serie Cabrio vormen de hier getoonde BMW Individual carrosseriekleur Tansanitblau metallic en de lederen BMW Individual bekleding Merino Feinnarbe in Opalweiß een bijzonder harmonieuze combinatie. Een fraai accent vestigen de BMW Individual interieurlijsten. De edelhoutuitvoering Esche Maser Weiß bijvoorbeeld verleent het interieur een geheel eigen karakter. Dankzij de zorgvuldige selectie van het hout en de nauwkeurige afwerking ervan zijn exclusiviteit in nerf en kleur, alsmede de uitmuntende kwaliteit gewaarborgd. Het exclusieve verschijningsbeeld van de BMW Individual  Serie Cabrio wordt op fraaie wijze afgerond met gesmede   -inch lichtmetalen wielen. Ook bij de hier getoonde BMW Individual  Serie Coupé zijn alle details zorgvuldig op elkaar afgestemd. De carrosseriekleur Rubinschwarz metallic zorgt onder invloed van het licht voor een donkerrode gloed, die een elegant contrast biedt met de lederen BMW Individual bekleding Merino Feinnarbe Platin.

BMW Individual carrosseriekleur Rubinschwarz metallic.

48 49 uw BMW 6 Serie

Lichtmetalen BMW Individual wielen in V-spaak styling ß 񂌣 񂌠 I, 񂌘 񂌦 inch.

BMW Individual interieurlijsten Esche Maser Wei.

BMW Individual carrosseriekleur Tansanitblau metallic.

Voor de standaard- en extra-uitrusting verwijzen wij naar de uitrustingstabellen.

Volleder Merino Feinnarbe in Opalwei met contrasterende bies in Schwarz.

Volleder Merino Opalwei met interieurlijsten Esche Maser Wei en met leder bekleed dashboard.


selection

kleuren en materialen

uitrustingsmogelijkheden

carrosseriekleuren

uni    Alpinweiß

uni    Schwarz

metallic    Titansilber

metallic    Carbonschwarz 

metallic    Saphirschwarz

uni    Imolarot

metallic A  Tiefseeblau

metallic A  Havanna

metallic A  Spacegrau

metallic A  Vermilionrot

metallic A  Orionsilber 

metallic A  Mineralweiß

BMW Individual X  Citrinschwarz metallic

BMW Individual X  Rubinschwarz metallic

BMW Individual

BMW Individual X  Tansanitblau metallic

BMW Individual    Frozen Grey metallic

BMW Individual X  Mondstein metallic

BMW Individual    Brillantweiß metallic

BMW Individual    Frozen Silver metallic

Op deze en volgende pagina’s vindt u de kleuren en materialen voor de nieuwe BMW  Serie Coupé en Cabrio. Laat de combinatie van uw voorkeur op u inwerken of vergelijk de diverse mogelijkheden. De kleurkaarten geven u een eerste indruk. De ervaring leert dat de kleuren van lakken en bekledingen in druk soms niet natuurgetrouw kunnen worden weergegeven. Wij adviseren u dan ook om uw keuze te bespreken met uw BMW dealer. Hij toont u graag de originele kleurstalen en helpt u ook verder bij speciale wensen. BMW Confi gurator. Alvast een voorproefje? U kunt uw eigen  Serie, met alle actuele motoren, kleuren en uitrustingen, ook samenstellen met de BMW Confi gurator op www.bmw.nl.

50 51 uw BMW 6 Serie

standaarduitrusting

extra-uitrusting


standaard- en extra-uitrusting

technische gegevens

BMW service

bekledingskleuren

leder Dakota LCSW Schwarz 

leder Dakota LCEX Elfenbeinweiß

Exklusivleder Nappa met uitgebreide omvang ,  NABY Vermilionrot

BMW Individual

BMW Individual leder Merino Feinnarbe ,  ZBP Champagner

alcantara/ledercombinatie Nappa  GPAT Anthrazit

,

leder Dakota LCEZ Zimtbraun

Exklusivleder Nappa met uitgebreide omvang ,  NAEX Elfenbeinweiß

Exklusivleder Nappa met uitgebreide omvang ,  NASW Schwarz

Exklusivleder Nappa met uitgebreide omvang ,  NAEZ Zimtbraun

,

BMW Individual leder Merino Feinnarbe ,  ZBOW Opalweiß

,

BMW Individual leder Merino Feinnarbe ,  ZBP Amarobraun

,

BMW Individual leder Merino Feinnarbe ,  ZBC Platin

,

BMW Individual leder Merino Feinnarbe ,  ZBWT Cohibabraun

,

contrasterende stiknaad

contrasterende stiknaad Vermilionrot 

contrasterende stiknaad Grau

1

contrasterende stiknaad Elfenbeinweiß

contrasterende stiknaad Zimtbraun

Voor de BMW  Serie Cabrio met SunRefl ective Technology. Uitsluitend leverbaar in combinatie met comfortzetels. Uitsluitend leverbaar in combinatie met in leder uitgevoerd dashboard alsmede in de gekozen bekledingskleur (bij leder Dakota Schwarz resp. Exklusivleder Nappa Schwarz is de contrasterende stiknaad in Grau uitgevoerd). 4 Uitsluitend leverbaar in combinatie met M sportpakket. 5 De BMW Individual vollederen bekleding Merino Feinnarbe omvat voor- en achterzetels inclusief hoofdsteun, portierbekleding (middendeel), middenconsole met armsteun en onderste deel dashboard. Bovenzijde dashboard, alsmede bovenzijde en onderste deel portierbekleding in leder Walknappa Schwarz. 6 Niet leverbaar in combinatie met contrasterende stiknaad. 7 Met specifi eke BMW Individual contrasterende stiknaad en bies. Niet leverbaar in combinatie met extra-uitrusting  KS contrasterende stiknaad. 2 3


selection

kleuren en materialen

uitrustingsmogelijkheden

interieurkleuren / BMW Individual hemelbekledingen

Schwarz

Elfenbeinweiß

BMW Individual

BMW Individual hemelbekleding XD Alcantara Champagner

BMW Individual hemelbekleding    Anthrazit

BMW Individual hemelbekleding XD Alcantara Amarobraun

BMW Individual hemelbekleding XD Alcantara Platin

BMW Individual hemelbekleding    Alcantara Anthrazit

cabriokapkleuren

   Schwarz

 YA Anthrazit Silbereffekt

 YE Beige

interieurlijsten

 AT Schwarz, hoogglans

 CV edelhoutuitvoering Amerikanische Eiche

 AS edelhoutuitvoering Pappel Maser Grau

BMW Individual

1 2 3 4

BMW Individual interieurlijsten XE Pianolack Schwarz

52 53 uw BMW 6 Serie

5 6

 B aluminium, fi jngeslepen

 MR aluminium Hexagon 

BMW Individual interieurlijsten XEX edelhoutuitvoering Esche Maser Weiß

BMW Individual interieurlijsten XE edelhoutuitvoering Platane Rotbraun dunkel

Uitsluitend leverbaar voor de BMW  Serie Coupé. In de kleur Beige is de cabriokap gevoeliger voor vervuiling door weersinvloeden. Uitsluitend leverbaar in combinatie met M sportpakket. Voor de BMW  Serie Cabrio met SunReflective Technology. Uitsluitend leverbaar in combinatie met comfortzetels. Uitsluitend leverbaar in combinatie met in leder uitgevoerd dashboard alsmede in de gekozen bekledingskleur (bij leder Dakota Schwarz resp. Exklusivleder Nappa Schwarz is de contrasterende stiknaad in Grau uitgevoerd).

standaarduitrusting

extra-uitrusting


standaard- en extra-uitrusting

technische gegevens

BMW service

combinatiemogelijkheden BMW bekledingskleuren

• ABS

• ABS

• ABS

• ABS

• ABS

• ABS

Imolarot uni

Anthrazit

Schwarz

• ABS • ABS

• •

Schwarz

• ABS • ABS

• •

Schwarz

• ABS • ABS

• •

Schwarz

• ABS • ABS

• •

Schwarz

Alpinweiß uni

• •

Schwarz

Schwarz

Schwarz

Schwarz

Zimtbraun

Schwarz uni

interieurkleuren

Schwarz

Zimtbraun

Elfenbeinweiß

Vermilionrot

,

Cohibabraun

Amarobraun

 

Champagner

 

BMW Individual leder Merino Feinnarbe

Platin

 

alcantara/ ledercombinatie Nappa

Opalweiß

Elfenbeinweiß

• • •

Schwarz

bekledingskleuren

• • • Schwarz

comfortzetels

• • • Elfenbeinweiß

sportzetels

Elfenbeinweiß

standaardzetels

Exklusivleder Nappa met uitgebreide omvang , 

leder Dakota

Schwarz

bekledingen

BMW Individual bekledingskleuren

• ABS

• ABS

• ABS

• ABS

• ABS

• ABS

• ABS

• ABS

• ABS

• ABS

• ABS • ABS

BMW carrosseriekleuren

• ABS

• ABS

• ABS

• ABS

• ABS

• ABS

• ABS

• ABS

Titansilber metallic

• ABS

• ABS

• ABS

• ABS

• ABS

• ABS

• ABS

• ABS

• ABS

• ABS

• ABS

• ABS

Carbonschwarz metallic

• ABS

• ABS

• ABS

• ABS

• ABS

• ABS

• ABS

• ABS

• ABS

• ABS

• ABS

• ABS

• ABS

Saphirschwarz metallic

• ABS

• ABS

• ABS

• ABS

• ABS

• ABS

• ABS

• ABS

• ABS

• ABS

• ABS

• ABS

• ABS

Havanna metallic

• ABS

• ABS

• ABS

• ABS

• ABS

• ABS

• ABS

• ABS

• ABS

• ABS

• ABS

Spacegrau metallic

• ABS

• ABS

• ABS

• ABS

• ABS

• ABS

• ABS

• ABS

• ABS

• ABS

• ABS

• ABS

• ABS

Tiefseeblau metallic

• ABS

• ABS

• ABS

• ABS

• ABS

• ABS

• ABS

• ABS

• ABS

• ABS

• ABS

• ABS

Vermilionrot metallic

• ABS

• ABS

• ABS

• ABS

• ABS

Orionsilber metallic

• ABS

• ABS

• ABS

• ABS

• ABS

Mineralweiß metallic

• ABS

• ABS

• ABS

• ABS

• ABS

Citrinschwarz metallic

• ABS

• ABS

• ABS

Rubinschwarz metallic

• ABS

• ABS

• ABS • ABS

• ABS

• ABS

• ABS

• ABS

• ABS

• ABS

• ABS

• ABS

• ABS

• ABS

  

• ABS • ABS

• ABS

• ABS

• ABS

• ABS

• ABS

• ABS

BMW Individual carrosseriekleuren

Tansanitblau metallic

• ABS

• ABS

• ABS • ABS

• ABS

• ABS

• ABS

• ABS

• ABS

• ABS

• ABS

• ABS

• ABS

• ABS

• ABS

• ABS

• ABS

• ABS

• ABS

• ABS

• ABS

• ABS • ABS

• ABS

• ABS

Mondstein metallic

• ABS

• ABS

• ABS

• ABS

• ABS

• ABS

• ABS

• ABS

• ABS

• ABS

• ABS

• ABS

• ABS

Brillantweiß metallic

• ABS

• ABS

• ABS

• ABS

• ABS

• ABS

• ABS

• ABS

• ABS

• ABS

• ABS

• ABS

• ABS

Frozen Grey metallic

• ABS

• ABS

• ABS

• ABS

• ABS

• ABS

• ABS

• ABS

• ABS

• ABS

• ABS

• ABS

• ABS

Frozen Silver metallic

• ABS

• ABS

• ABS

• ABS

• ABS

• ABS

• ABS

• ABS

• ABS

• ABS

• ABS

• ABS

• ABS

• • • • •

• • • • •

• • • • •

• • • • •

• • • • •

• • • • •

• • • • •

• • •

• • •

• • •

• • •

• • •

• • •

• • •

• • •

• • •

• • •

• •

• •

• •

• •

• •

• •

BMW interieurlijsten Schwarz, hoogglans edelhoutuitvoering Pappel Maser Grau aluminium, fi jngeslepen edelhoutuitvoering Amerikanische Eiche aluminium Hexagon

• 

• •

• • •

• • •

• • •

• • •

• • •

• • •

• • •

• •

• •

• •

• •

• •

• •

BMW Individual interieurlijsten edelhoutuitvoering Esche Maser Weiß edelhoutuitvoering Platane Rotbraun dunkel Pianolack Schwarz dashboard  KS contrasterende stiknaad  ND met leder bekleed dashboard

 BMW Individual extra-uitrusting  extra-uitrusting  standaarduitrusting cabriokapkleuren: A = Anthrazit Silbereffekt B = Beige S = Schwarz 5 6

• aanbevolen kleurencombinatie

Uitsluitend leverbaar in combinatie met comfortzetels. Uitsluitend leverbaar in combinatie met in leder uitgevoerd dashboard alsmede in de gekozen bekledingskleur (bij leder Dakota Schwarz resp. Exklusivleder Nappa Schwarz is de contrasterende stiknaad in Grau uitgevoerd).

7

– niet leverbaar

De BMW Individual vollederen bekleding Merino Feinnarbe omvat voor- en achterzetels inclusief hoofdsteun, portierbekleding (middendeel), middenconsole met armsteun en onderste deel dashboard. Bovenzijde dashboard, alsmede bovenzijde en onderste deel portierbekleding in leder Walknappa Schwarz.


selection

kleuren en materialen

uitrustingsmogelijkheden

Aan u de keuze.

Adaptieve LED-koplampen met dim- en grootlichtfunctie, inclusief adaptieve bochtverlichting, hoekverlichting en grootlichtassistent; richtingaanwijzers en accentlichten met LED-techniek. Doordat de lichtkleur sterk lijkt op die van daglicht is de LED-verlichting bijzonder wit. Het licht wordt door alle vier lichtringen op de weg geprojecteerd, wat de koplampen onmiskenbaar maakt – bij dag en bij nacht. Mistlampen met LED-techniek, bieden meer veiligheid bij slecht zicht.

Nierengrille met verchroomde omlijsting en volledig verchroomde spijlen (voor BMW    i en    i xDrive; bij de BMW    i en    d zijn de zijkanten van de spijlen in zwart uitgevoerd).

Xenon-lampen voor dim- en grootlicht, inclusief dynamische lichthoogteregeling, koplampsproeiers en vier lichtringen met LED-techniek; bieden een aanmerkelijk betere verlichting van de rijbaan in het donker en bij slecht zicht. De lichtringen fungeren als dagrijverlichting en parkeerlicht. Adaptieve bochtverlichting met variabele lichtverdeling. De geïntegreerde hoekverlichting wordt reeds in stilstand bij bediening van de richtingaanwijzer of vanaf een bepaalde stuuruitslag automatisch geactiveerd. Inclusief accentlichten met LED-techniek. Leverbaar in combinatie met Xenon-lampen. Grootlichtassistent: ondersteunt de bestuurder in het donker door automatisch te schakelen tussen groot- en dimlicht.

Achterlichtunits met LED-techniek voor achterlichten, remlichten en knipperlichten. De voor BMW kenmerkende vorm van de lichtgeleidingsstaven zorgt ervoor, dat de auto zelfs in het donker meteen als BMW herkenbaar is. Dynamische remlichten met noodstop-functie helpen achteropkomend verkeer om beter onderscheid te kunnen maken tussen licht afremmen en een noodstop – voor nog meer actieve veiligheid.

xDrive is een intelligent vierwielaandrijvingssysteem, dat de aandrijfkracht traploos en variabel over voor- en achterwielen verdeelt – voor extra tractie, spoorstabiliteit en veiligheid onder alle rijomstandigheden. Leverbaar voor BMW    i.

Zijknipperlichten met LED-techniek, geïntegreerd in het rooster op de fl anken, voor een eigenzinnig accent.

54 55 uw BMW 6 Serie

Glazen kanteldak, elektrisch, inclusief tipfunctie, elektrisch verschuifbare binnenhemel (zonwering), inklembeveiliging en comfortopening/-sluiting.

Voor de standaard- en extra-uitrusting verwijzen wij naar de uitrustingstabellen.


standaard- en extra-uitrusting

technische gegevens

BMW service

Cabriokap, vinvormig, volledig automatisch. Zet maatstaven op akoestisch gebied en bij de isolatie van weersinvloeden. De afzonderlijk neerlaatbare achterruit geeft extra mogelijkheden om een aangenaam interieurklimaat te creëren, bij zowel open als dichte kap. De cabriokap loopt aan weerszijden van de achterruit vinvormig af en verleent de BMW  Serie Cabrio een coupé-achtig silhouet. Leverbaar in Schwarz, Beige en Anthrazit Silbereffekt.

Chrome Line exterieur, omvat bij de Cabrio in hoogglans chroom uitgevoerde raamschachtafdekkingen (doorlopend vanaf de voorruitstijlen tot over de afdekking van de cabriokap) en sierlijsten aan de voorruitstijlen. Bij de Coupé zijn de omlijsting en de raamschachtafdekkingen van de zijruiten uitgevoerd in hoogglans chroom.

BMW Individual hoogglans Shadow Line, omvat bij de Cabrio in hoogglans zwart uitgevoerde raamschachtafdekkingen (doorlopend vanaf de voorruitstijlen tot over de afdekking van de cabriokap) en sierlijsten aan de voorruitstijlen. Bij de Coupé zijn de omlijsting en de raamschachtafdekkingen van de zijruiten uitgevoerd in hoogglans zwart. Ook details van de buitenspiegels zijn bij deze uitrusting uitgevoerd in hoogglans zwart.

BMW Individual Exterior Line aluminium, zijdeglans, omvat bij de Cabrio in zijdeglans aluminium uitgevoerde raamschachtafdekkingen (doorlopend vanaf de voorruitstijlen tot over de afdekking van de cabriokap) en sierlijsten aan de voorruitstijlen. Bij de Coupé zijn de omlijsting en de raamschachtafdekkingen van de zijruiten uitgevoerd in zijdeglans aluminium. Diverse details van de buitenspiegels zijn bij deze uitrusting uitgevoerd in hoogglans zwart.

Bagageruimte BMW  Serie Cabrio, met een inhoud van    –   liter en variabele cassette voor cabriokap: bij gesloten kap kan de niet benodigde cassette gemakkelijk met één hand naar voren en dan naar boven worden geklapt. Zo is de royale en goed toegankelijke bagageruimte volledig bruikbaar.

Automatische kapbediening: de functie openen/sluiten gaat volledig automatisch met een druk op de knop (bij stilstand of rijdend, tot een snelheid van   km/h). De loodrecht geplaatste achterruit kan daarbij onafhankelijk van de kap worden geopend. De cabriokap kan ook comfortabel via de afstandsbediening worden geopend (alleen in combinatie met keyless go).

Glazen achterruit, elektrisch bediend en verwarmbaar. Opent en sluit separaat van de cabriokap. Bij gesloten kap en neergelaten achterruit is er extra ventilatie van het interieur. Bij geopende kap kan de rechtopstaande ruit fungeren als windscherm. In elke situatie draagt de speciale achterruit dus bij aan een aangenaam interieurklimaat.

Windscherm: gaat tocht en storende luchtwervelingen tegen en maakt zo open rijden nog aangenamer. Het windscherm is vlot (de)monteerbaar en kan gemakkelijk worden opgeborgen in de bagageruimte.


selection

kleuren en materialen

uitrustingsmogelijkheden

Ambianceverlichting, omvat verlichting van onder andere het opbergvak van de middenconsole voorin, alle portiervakken en -bekledingen, instapverlichting in de portiergrepen en verlichte dorpellijsten. Inclusief in de portiergrepen opgenomen chroomlijst.

Keyless go, voor het openen/sluiten en starten van de auto zonder de afstandsbediening in de hand te hoeven nemen. Inclusief in de portiergrepen geïntegreerde chroomlijst en instapverlichting. Bij de BMW  Serie Cabrio kan bovendien de cabriokap op afstand worden geopend en gesloten. Soft-Close-Automatic trekt de portieren elektrisch zachtjes in het slot.

Uitlaateindpijpen: de BMW    i en    d hebben zowel links als rechts een verchroomde eindpijp.

Uitlaateindpijpen: de twee ruitvormige eindpijpen zijn bij de BMW    i en    i xDrive gevat in een verchroomd sierstuk.

Lichtmetalen BMW wielen in Vspaak styling    , met noodloopeigenschappen,  J x   inch, bandenmaat    /  R   .

Lichtmetalen BMW wielen in dubbelspaak styling    , met noodloopeigenschappen,  J x   inch, bandenmaat    /  R   .

Lichtmetalen BMW wielen in sterspaak styling    , met noodloopeigenschappen en bredere achterbanden, voor  J x   inch met bandenmaat    /  R   , achter  J x   inch met bandenmaat    /  R   .

Lichtmetalen BMW wielen in Vspaak styling    , met noodloopeigenschappen en bredere achterbanden, voor  , J x   inch met bandenmaat    /  R   , achter  J x   inch met bandenmaat    /  R   .

Lichtmetalen BMW wielen in sterspaak styling    , met noodloopeigenschappen en bredere achterbanden, voor  , J x   inch met bandenmaat    /  R   , achter  J x   inch met bandenmaat    /  R   .

56 57 uw BMW 6 Serie

Lichtmetalen BMW wielen in V-spaak styling    , met noodloopeigenschappen en bredere achterbanden, voor  , J x   inch met bandenmaat    /  R   , achter  J x   inch met bandenmaat    /  R   .

Voor de standaard- en extra-uitrusting verwijzen wij naar de uitrustingstabellen.


standaard- en extra-uitrusting

technische gegevens

BMW service

Info display met vier analoge instrumenten voor snelheid, toerental, tankinhoud en motorolietemperatuur. Daaronder bevindt zich een hoge-resolutie-display in breed formaat voor de weergave van onder meer actueel verbruik, actieradius, functies van de boordcomputer alsmede kilometer-/dagteller. Het display is uitgerust met Black-Panel-technologie.

Met leder bekleed multifunctioneel sportstuur, ligt door de kleinere diameter uitstekend in de handen. Met de geïntegreerde toetsen kunnen bijvoorbeeld radio, cruise control en telefoon veilig en comfortabel worden bediend. Met de schakelpaddles bedient u de  -traps automatische sporttransmissie Steptronic.

Contrasterende stiknaden, afgestemd op de bekledingskleur en dubbel uitgevoerd aan de bovenkant van het dashboard, boven in de portier- en zijbekleding, en op de middenconsole. De naden geven extra cachet aan het interieur. Uitsluitend leverbaar in combinatie met het met leder beklede dashboard.

Stuurwielverwarming: met een druk op de knop kan de stuurwielrand snel worden verwarmd – bijzonder aangenaam in de winter.

 -traps automatische sporttransmissie Steptronic met sportkarakteristiek voor kortere schakeltijden en schakelpaddles aan het met leder beklede sportstuur. Voor optimale dynamiek. Keuzehendel in sportieve uitvoering.

Driving Experience Control, maakt het met een druk op de knop mogelijk te rijden in de Comfort-, Sport- of Sport+modus. Voor BMW    i en BMW    d met ECO PRO-karakteristiek voor een effi ciënte rijstijl. Aanvullende Comfort+modus in combinatie met Adaptive Drive of Dynamic Damper Control.

Keramische details voor diverse bedieningselementen, zoals keuzehendel, omlijsting van de iDrive-controller en de knoppen van volume- en temperatuurregeling. Schept een unieke en hoogwaardige ambiance.


selection

kleuren en materialen

uitrustingsmogelijkheden

Met leder bekleed dashboard, met fraaie overtrek in Exklusivleder Nappa, voor een bijzonder exclusieve sfeer. Bij de uitrusting inbegrepen is de lederen bekleding van de bovenste delen van de portier- en zijbekleding, alsmede de middenconsole.

Control display met  -inch hoge-resolutie TFT-kleurenbeeldscherm. Maakt de weergave mogelijk van alle functies die met de iDrive-controller worden geregeld. In combinatie met het navigatiesysteem Professional of de TV-functie is het formaat van het kleurenbeeldscherm   , inch, en is het display voorzien van een sierlijst in Galvanik.

Navigatiesysteem Professional met   , -inch hoge-resolutie kleurenbeeldscherm en split-screen-functie. Inclusief DVD-speler (audio- en video-DVD’s, MP -decoder), harde schijf voor navigatiemateriaal,  D-kaartweergave, satellietbeeld,   G harde schijf voor audiobestanden, database voor muzieknummers, spraaksturing met verkorte invoer van de navigatiebestemming.

BMW Assist ondersteunt de bestuurder met diverse diensten: automatische en handmatige noodoproep, verkeersinformatie V-Info+, Google Send to Car en persoonlijke informatiedienst. BMW Online biedt toegang tot op internet gebaseerde diensten (e-mailaccount, individuele portals voor bijv. nieuws, beurs en weer alsmede informatie uit de Google Maps databank).

Geïntegreerde handleiding. Biedt alle informatie omtrent functie en bediening van uw BMW. De geselecteerde onderwerpen worden op begrijpelijke wijze in beeld en geluid, met interactieve grafi sche voorstellingen op het control display van iDrive gepresenteerd. De geïntegreerde handleiding wordt bediend via de iDrive-controller en is specifi ek op de uitrusting van uw BMW afgestemd.

BMW Night Vision met persoonsherkenning en waarschuwing bij acuut gevaar. Een warmtebeeldcamera toont personen en dieren, die zich binnen een afstand van    meter voor de auto bevinden, op het control display van iDrive. De persoonsherkenning waarschuwt daarbij visueel (optioneel ook via het BMW HeadUp Display) wanneer personen zich in de buurt van of op de rijbaan bevinden.

1

Internettoegang . Hiermee kan het internet onbeperkt in de (stilstaande) auto worden gebruikt. U kunt iedere site intypen of direct uit de favorietenlijst oproepen. De iDrive-controller fungeert daarbij als computermuis.

Leverbaar in combinatie met navigatiesysteem Professional en geïntegreerde mobiele-telefoonvoorbereiding met bluetooth-interface. Raadpleeg uw BMW dealer voor beschikbaarheid en verdere details van deze diensten.

58 59 uw BMW 6 Serie

Voor de standaard- en extra-uitrusting verwijzen wij naar de uitrustingstabellen.


standaard- en extra-uitrusting

Lane Departure Warning herkent via een camera wanneer u onbedoeld de rijbaanmarkering dreigt te overschrijden, en waarschuwt tijdig door een trilling in het stuur.

technische gegevens

BMW service

Lane Change Warning (dodehoekwaarschuwing). Wanneer de bestuurder door het bedienen van de richtingaanwijzer aanduidt, van rijbaan te willen veranderen, wordt hij via een visueel signaal in de buitenspiegel alsmede via een trilling in het stuur geattendeerd op voertuigen die zich in de dode hoek bevinden of die met hoge snelheid naderen.

Speed Limit Info informeert de bestuurder over actueel geldende snelheidsbeperkingen en geeft deze weer in het info display of het optionele BMW Head-Up Display. Uitsluitend leverbaar in combinatie met navigatiesysteem Professional.

Achteruitrijcamera: wanneer de achteruit wordt ingeschakeld, toont een camera via het control display de ruimte achter de auto, voor optimaal overzicht bij het achteruitrijden. Interactieve lijnen geven daarbij bijvoorbeeld aan, of de gekozen parkeerplaats groot genoeg is. Uitsluitend leverbaar in combinatie met Park Distance Control (PDC). Park Distance Control (PDC), voor en achter, maakt parkeren en manoeuvreren in kleine ruimten gemakkelijker. De afstand tussen de auto en een obstakel wordt akoestisch – en visueel in het control display – gemeld.

Full-colour BMW Head-Up Display, projecteert door middel van een TFTdisplay belangrijke rijgegevens in het directe gezichtsveld van de bestuurder, bijvoorbeeld de actuele rijsnelheid. Voor het eerst is het BMW Head-Up Display uitgevoerd in full colour. Zo is de uiteenlopende informatie nog sneller en preciezer afl eesbaar. Daarbij kunnen navigatie-aanwijzingen, functies van de Lane Departure Warning, Speed Limit Info en Check Control, alsmede waarschuwingen van BMW Night Vision met persoonsherkenning worden weergegeven (niet in combinatie met voorruit met grijze baan).

Park Assistant: maakt fi leparkeren een stuk eenvoudiger. Bij snelheden tot   km/h meet het systeem de beschikbare parkeerruimte langs de rijbaan. Wanneer er voldoende ruimte is, neemt de assistent (na een druk op de knop) het sturen over; de bestuurder hoeft alleen nog maar gas te geven en te remmen. De sensor is bijna onzichtbaar geïntegreerd in de zijknipperlichten. Uitsluitend leverbaar in combinatie met Park Distance Control.


selection

kleuren en materialen

Mobiele-telefoonvoorbereiding met bluetooth-interface, inclusief hands-free-systeem. Door de integratie van een mobiele telefoon in combinatie met een navigatiesysteem kunt u, ook onderweg, via de bluetooth-verbinding bijvoorbeeld e-mails, afspraken, contacten of SMS weergeven op het control display of, met de voorleesfunctie, via de luidsprekers van het audiosysteem. Een adapter met oplaadmogelijkheid en een buitenantenne zijn als originele BMW accessoires leverbaar. Raadpleeg uw BMW dealer over geschikte mobiele toestellen.

uitrustingsmogelijkheden

Middenconsole met geïntegreerd opbergvak.

DVD-wisselaar voor  DVD’s, ondersteunt multikanaals audio-DVD’s. Met MP -decoder. Functies bij standaard control display ( inch) zoals CD-wisselaar. In combinatie met TV-functie of navigatiesysteem Professional aanvullend met videofunctie.

HiFi System met digitale versterker en  luidsprekers. HiFi System Professional met DIRAC signaalverwerking, surroundmodus, digitale versterker met    (Cabrio:    ) watt uitgangsvermogen, op de auto afgestemde equalizing en   (Cabrio:   ) luidsprekers. Biedt een muziekbeleving van de allerhoogste intensiteit op alle zitplaatsen.

Bang & Olufsen High End Surround Sound System. Dirac Dimensions signaalversterking,   (Cabrio:   ) luidsprekers – waaronder een centerspeaker met Acoustic Lens Technology – en  .   watt uitgangsvermogen zorgen voor een akoestiek zonder weerga. De subtiele verlichting van de aluminium luidsprekerafdekkingen completeert de ongeëvenaarde audiovisuele ervaring van dit systeem. De automatisch uit het dashboard omhoog komende centerspeaker zorgt dankzij Acoustic Lens Technology voor een gelijkmatige geluidskwaliteit op alle zitplaatsen. U hebt keuze uit twee soundsettings: Studio, voor een bijzonder zuivere klank, vergelijkbaar met die in een opnamestudio en Expanded, waarbij de klankruimte om u heen groter lijkt.

USB-audio-aansluiting, onder de middenarmsteun voorin, voor de aansluiting van een USB-stick en geschikte audiobronnen, zoals een iPod. Afhankelijk van het toegepaste USB-apparaat inclusief Cover Art-weergave.

Automatische airconditioning met  zones en extra functies, met recirculatiefi lter, condens- en zonnesensor, automatische recirculatieregeling (AUC), individuele automatische regeling met  intensiteitsniveau’s, interieurvoorventilatie en benutting van restwarmte, alsmede automatische temperatuurregeling (gescheiden voor bestuurder en voorpassagier). Voor Cabrio met aanvullende instellingen bij geopende cabriokap, bijvoorbeeld een snelheidsafhankelijke luchttoevoerregeling.

60 61 uw BMW 6 Serie

Zetelverwarming voor bestuurders- en voorpassagierszetel. Met drietraps verwarming van zitting en rugleuning.

Voor de standaard- en extra-uitrusting verwijzen wij naar de uitrustingstabellen.


standaard- en extra-uitrusting

technische gegevens

BMW service

Sportzetels voor bestuurder en voorpassagier, inclusief memory-functie. Met in de zetel ge誰ntegreerde hoofdsteun. Geprononceerde zijvullingen zorgen voor een optimale zijdelingse steun, onder alle rijomstandigheden. Zithoogte, zithoek, zitlengte en rugleuning zijn elektrisch verstelbaar; de bovenbeensteun is handmatig verstelbaar.

Comfortzetels voor bestuurder en voorpassagier, inclusief memory-functie en lendensteun; elektrische verstelling van bovenste leuningsegment, leuningbreedte en bovenbeensteun. Comfort-hoofdsteun met elektrische verstelling van hoogte en mechanisch omklapbaar voorste hoofdsteunsegment. Lendensteun voor bestuurders- en voorpassagierszetel, elektrisch in hoogte en diepte verstelbaar, voor een ergonomisch perfecte zitpositie en ter ondersteuning van de rugspieren. Actiefzetels voor bestuurder en voorpassagier. De twee helften van de zitting bewegen in een cyclisch patroon tegengesteld op en neer. Voor ontspanning van bekken en rug, ook tijdens langere ritten. Actieve zetelventilatie voor bestuurder en voorpassagier. Zorgt in de zomer door een koele en aangename zeteltemperatuur voor aanmerkelijk meer comfort. Ventilatoren in zitting en rugleuning blazen in drie trappen lucht door de geperforeerde bekleding.

Standaardzetels voor bestuurder en voorpassagier met elektrisch verstelbare zitlengte, zithoogte, zithoek en rugleuning. Memory-functie voor bestuurdersen voorpassagierszetel, buitenspiegels en elektrisch verstelbare stuurkolom.

In de zetel ge誰ntegreerd gordelsysteem. Zorgt voor een optimale gordelgeometrie bij de vele verstelmogelijkheden van de voorzetels. Zo zijn de veiligheidsgordels altijd onder handbereik en bieden zij de inzittenden optimale bescherming.

Achterbank met twee individueel gevormde zitplaatsen en ergonomisch gordelsysteem. Met centraal liggende gordelsloten, twee driepuntsgordels en twee hoofdsteunen; inclusief ISOFIX-kinderzitjesbevestiging.


selection

kleuren en materialen

uitrustingsmogelijkheden

Dorpellijsten, verchroomd, BMW aanduiding en inzetten in hoogglans chroom en verlicht, omlijst door fi jngeslepen aluminium inserts (onderdeel van de extra-uitrusting ambianceverlichting).

Comfort-instap, met groot bedieningscomfort (bediening met één hand). De rugleuningen laten zich handmatig ontgrendelen; de zetels glijden dan met een druk op de knop elektrisch naar voren, ten behoeve van gemakkelijker in- en uitstappen.

Skifoedraal: biedt de mogelijkheid om naast vier personen tegelijkertijd ook twee paar ski’s schoon en veilig in het interieur van de auto te vervoeren. Indien het skifoedraal niet wordt gebruikt, is het ruimtebesparend en onzichtbaar achter de middenarmsteun in de rugleuning opgeborgen.

Zonwerend rolgordijn voor achterruit, elektrisch. Ter bescherming tegen felle zonnestralen. Tevens effectieve privacy-bescherming van inzittenden. Leverbaar voor BMW  Serie Coupé.

BMW Service Inclusive. Over een overeengekomen periode zijn talrijke service- en onderhoudswerkzaamheden al afgedekt. Zo wordt uw mobiliteit verregaand gewaarborgd en kunnen de kosten inzichtelijk worden gehouden. Van de in het pakket geboden diensten kunt u wereldwijd gebruikmaken bij alle deelnemende offi ciële BMW dealers en BMW Erkend Service Partners.

BMW Welt: de afl evering van een nieuwe auto is een van de mooiste ogenblikken voor een automobilist. Dat is een onvergetelijke dag waard – bij BMW Welt, het belevings- en afl evercentrum in München. En bij een museumbezoek, een rondleiding door de fabriek of door het Technik-Atelier ervaart u de fascinerende wereld van BMW van binnenuit. Afl evering van nieuwe auto's in BMW Welt niet mogelijk voor Nederland.

62 63 uw BMW 6 Serie

Personal Profi le: met Personal Profi le kunnen, afhankelijk van de uitrusting, bijvoorbeeld de persoonlijke instelling van de elektrische zetelverstelling, radio en automatische airconditioning (temperatuur en luchtverdeling) in de individuele sleutel van elke bestuurder worden opgeslagen. Deze instellingen worden geactiveerd bij het ontgrendelen van de BMW met de eigen sleutel.

Bagageruimte BMW  Serie Coupé, met een inhoud van    liter. Biedt plaats aan bijvoorbeeld drie   -inch golfbags en aanvullende bagage. Inclusief vier bevestigingsogen.

Voor de standaard- en extra-uitrusting verwijzen wij naar de uitrustingstabellen.


standaard- en extra-uitrusting

technische gegevens

BMW service

Originele BMW accessoires.

BMW  Serie Coupé: buitenspiegelkappen carbon, lichtmetalen BMW wielen in V-spaak styling    ,   inch, Liquid Black, gegoten.

Media snap-in-adapter, om te telefoneren en muziek te luisteren.

Multifunctionele, voorgevormde bagageruimtemat met opvouwbare box en bescherming voor de achterbumper. Buitenspiegelkappen carbon, perfect afgestemd op het design van de BMW  Serie.

Ook de ontwikkeling van op maat gesneden accessoires hebben wij zelf ter hand genomen. Originele BMW accessoires onderscheiden zich door hun design, innovatie, functionaliteit en kwaliteit. Het aanbod kenmerkt zich door zijn diversiteit – voor exterieur en interieur, communicatie & informatie, en transport & bagage. Uw BMW dealer of BMW Erkend Service Partner geeft u graag meer informatie over het complete aanbod van originele BMW accessoires en heeft een speciale brochure voor u klaar liggen. Voor meer informatie kunt u ook kijken op: www.bmw.nl


selection

kleuren en materialen

uitrustingsmogelijkheden

   i Cabrio

Veiligheid Actieve hoofdsteunen voorin

   i    i xDrive Cabrio

   d Cabrio

   i Coupé

   i    i xDrive Coupé

   d Coupé

Airbags: – frontairbags voor bestuurder en voorpassagier, deactiveringsmogelijkheid en ’zetel-bezet’-sensor voor voorpassagiersairbag

– hoofdairbags voor en achter (curtain)

– zijairbags voor bestuurder en voorpassagier, in de rugleuning van de voorzetels geïntegreerd, voor zijdelingse bescherming van de inzittenden (borst/bekken), in de Cabrio gecombineerd met hoofdairbags 

Bandenspanningswaarschuwingssysteem

Bandenspanningsweergavesysteem

BMW Service Inclusive

Centrale portiervergrendeling met elektronische wegrijbeveiliging (EWS) en crash-sensor; incl. vergrendeling van tankklepje

Dynamische remlichten met noodstop-functie

Dynamische Stabiliteits Controle (DSC), incl. tractiemodus (DTC), antiblokkeersysteem (ABS), Cornering Brake Control (CBC) en remassistent (DBC) 

Hill Descent Control (HDC) voor xDrive modellen

Kinderzitjesbevestiging ISOFIX achterin

 

Remmen: schijfremmen vóór en achter, geventileerd

Veiligheidsaccuklem

Veiligheidscarrosserie: – bescherming tegen aanrijdingen in de fl ank – vervormingszones vóór en achter; portierversterkingen van aluminium, bumpersysteem regeneratief bij aanrijdingen tot  km/h

 

Veiligheidsgordels: – automatische driepuntsgordels vóór, inclusief pyrotechnische gordelslotspanners en adaptieve spankrachtbegrenzing

– gordelsysteem achterin, met automatische driepuntsgordels

   i Cabrio

Exterieurdesign

   i    i xDrive Cabrio

   d Cabrio

   i Coupé

   i    i xDrive Coupé

BMW Individual Exterior Line aluminium, zijdeglans

BMW Individual hoogglans Shadow Line

Chrome Line exterieur

Grille met verchroomde omlijsting en spijlen deels zwart (zijkanten), deels verchroomd (voorzijde)

Grille met verchroomde omlijsting en verchroomde spijlen

 

Metallic lak

BMW Individual Composition, omvat de volgende BMW Individual uitrustingen: volleder Merino Feinnarbe, interieurlijsten, houtinleg voor met leder bekleed stuurwiel, hemelbekleding alcantara (BMW  Serie Coupé) en dorpellijsten met BMW Individual aanduiding 

 

   i Coupé

 

   d Cabrio

 

   i    i xDrive Cabrio

 

   i Cabrio

Uitrustingspakketten

   d Coupé

   i    i xDrive Coupé

   d Coupé

M sportpakket, omvat o.a. M aërodynamicapakket, M dorpellijsten,   -inch lichtmetalen M wielen in dubbelspaak styling    M (optioneel   -inch lichtmetalen M wielen in dubbelspaak styling    M), sportuitlaatsysteem (BMW    i/   i xDrive), sportzetels voor bestuurder en voorpassagier in exclusieve alcantara/ledercombinatie Nappa, interieurlijsten aluminium Hexagon, met leder bekleed M stuur en BMW Individual hemelbekleding Anthrazit (BMW  Serie Coupé) 

Niet-rokersuitvoering

   i Cabrio

Wielen en banden

   i    i xDrive Cabrio

   d Cabrio

   i Coupé

   i    i xDrive Coupé

   d Coupé

Wielen en banden: – lichtmetaal V-spaak    ,  J x   inch, bandenmaat    /  R   Y

– lichtmetaal dubbelspaak    ,  J x   inch, bandenmaat    /  R   Y

 

– lichtmetaal sterspaak    , bredere achterbanden, voor  J x   inch met bandenmaat    /  R   Y, achter  J x   inch met bandenmaat    /  R   Y 

– lichtmetaal V-spaak    , bredere achterbanden, voor  , J x   inch met bandenmaat    /  R   Y, achter  J x   inch met bandenmaat    /  R   Y 

64 65 overzicht

standaarduitrusting

extra-uitrusting

niet leverbaar


standaard- en extra-uitrusting

technische gegevens

Wielen en banden

BMW service

   i Cabrio

   i    i xDrive Cabrio

   d Cabrio

   i Coupé

   i    i xDrive Coupé

   d Coupé

Wielen en banden – lichtmetaal sterspaak    , bredere achterbanden, voor  , J x   inch met bandenmaat    /  R   Y, achter  J x   inch met bandenmaat    /  R   Y 

– lichtmetaal V-spaak    , bredere achterbanden, voor  , J x   inch met bandenmaat    /  R   Y, achter  J x   inch met bandenmaat    /  R   Y 

– BMW Individual lichtmetaal V-spaak    l, bredere achterbanden, voor  , J x   inch met bandenmaat    /  R   Y, achter  J x   inch met bandenmaat    /  R   Y 

 

– BMW Individual lichtmetaal V-spaak    I, gesmeed, bredere achterbanden, voor  , J x   inch met bandenmaat    /  R   Y, achter  J x   inch met bandenmaat    /  R   Y 

Wielen en banden met noodloopeigenschappen

Interieurdesign

   i Cabrio

   i    i xDrive Cabrio

   d Cabrio

   i Coupé

   i    i xDrive Coupé

   d Coupé

Bekleding: – BMW Individual leder Merino Feinnarbe

– Exklusivleder Nappa met uitgebreide omvang

– leder Dakota

– SunRefl ective Technology voor lederen bekleding

BMW Individual hemelbekleding Anthrazit en alcantara

Dorpellijsten, verchroomd

Interieurlijsten: – aluminium, fijngeslepen

– BMW Individual interieurlijsten

– edelhoutuitvoering Amerikanische Eiche

– edelhoutuitvoering Pappel Maser Grau

– Schwarz, hoogglans

Aandrijving en techniek

   i Cabrio

 -traps automatische sporttransmissie Steptronic met adaptieve transmissieregeling (AGS), elektronische overbrenging en schakelpaddles aan het stuurwiel

   i    i xDrive Cabrio

Adaptive Drive (Dynamic Drive en Dynamic Damper Control) 

Auto Start Stop functie

BMW TwinPower Turbo zescilinder-in-lijn dieselmotor met  -kleppentechniek en common rail-inspuiting 

Dynamic Damper Control

ECO PRO modus

Integral Active Steering (niet in combinatie met xDrive) 

 

   i Cabrio

Achteruitrijcamera (leverbaar in combinatie met Park Distance Control)

Active Cruise Control (ACC) met Stop & Go functie en Collision Warning BMW Head-Up Display, full-colour

   d Coupé

   i    i xDrive Coupé

   i Coupé

BMW Night Vision met persoonsherkenning en waarschuwing bij acuut gevaar

 

   d Cabrio

 

 

   i    i xDrive Cabrio

 

 

 

Voorwielophanging met dubbele dwarsgeplaatste wieldraagarmen

 

Parkeerrem met Auto-Hold-functie, elektromechanisch Servotronic (snelheidsafhankelijke stuurbekrachtiging)

Luchtklepregeling

 

 

 

Driving Experience Control

 

 

 

 

Brake Energy Regeneration, met weergave in toerenteller

   d Coupé

BMW TwinPower Turbo zescilinder-in-lijn benzinemotor met  -kleppentechniek en directe benzine-inspuiting

   i    i xDrive Coupé

BMW TwinPower Turbo achtcilinder-V-benzinemotor met  -kleppentechniek en directe benzine-inspuiting

   i Coupé

Aluminium Integraal-achteras

BMW ConnectedDrive – assistentiesystemen

   d Cabrio

Grootlichtassistent

Cruise control met Active Braking


selection

kleuren en materialen

uitrustingsmogelijkheden

   i Cabrio

BMW ConnectedDrive – assistentiesystemen

   i    i xDrive Cabrio

   d Cabrio

   i Coupé

   i    i xDrive Coupé

Lane Change Warning (dodehoekwaarschuwing)

Lane Departure Warning

Park Distance Control (PDC) vóór en achter, met visuele en akoestische weergave

Park Assistant (niet in combinatie met xDrive)

Speed Limit Info (leverbaar in combinatie met navigatiesysteem Professional)

 

   i Cabrio

Adaptieve bochtverlichting met variabele lichtverdeling en hoekverlichting, inclusief accentlichten met LED-techniek

 

   d Cabrio

   i    i xDrive Cabrio

 

Surround View (leverbaar in combinatie met achteruitrijcamera)

Verlichting en zicht

   d Coupé

   i Coupé

   i    i xDrive Coupé

   d Coupé

Adaptieve LED-koplampen voor dim- en grootlicht, inclusief grootlichtassistent, adaptieve bochtverlichting, hoekverlichting, alsmede richtingaanwijzers en accentlichten met LED-techniek 

Ambianceverlichting

Bescherming tegen zonneschijn: – BMW Individual warmtewerend glas

– extra-warmtewerende voorruit

 

 

– zonnerolscherm, achterruit, elektrisch

– voorruit met grijze baan

– extra-warmtewerend gelaagd glas

Binnenspiegel en buitenspiegels: – binnenspiegel automatisch dimmend

– buitenspiegels automatisch dimmend, incl. inklapfunctie

– buitenspiegels asferisch, elektrisch verstelbaar en verwarmd

Lichtringen in LED-techniek, incl. dagrij- en parkeerverlichting

Koplampsproeiers

Mistlampen met LED-techniek

Regensensor, incl. automatische lichtschakeling

Verlichtingspakket, omvat leeslampjes en verlichting van de voetenruimte voorin, verlichting van dashboardkastje en makeup verlichting 

Xenon-lampen voor dim- en grootlicht, incl. dynamische lichthoogteregeling

   i Cabrio

Interieur Boordcomputer, incl. Check Control en buitentemperatuurmeter in info display

   i    i xDrive Cabrio

Contrasterende stiknaad, afgestemd op de gekozen bekledingskleur (leverbaar in combinatie met in leder uitgevoerd dashboard) Dashboard, bovenzijde portierbekleding en bovenzijde zijpanelen achter uitgevoerd in Exklusivleder Nappa

Interieurvoorverwarming inclusief afstandsbediening Keramische details voor bedieningselementen

Make-up spiegels in zonneklep links en rechts, verlicht

   d Coupé

   i    i xDrive Coupé

 

   i Coupé

 

   d Cabrio

 

Service-intervalmelding in info display

Skifoedraal

– met leder bekleed, multifunctioneel sportstuurwiel

– stuurkolomverstelling, elektrisch

– stuurwielrand verwarmd

Stuurwiel:

Zetels/zitcomfort: – achterbank met twee individueel gevormde zitplaatsen

– actiefzetels voor bestuurder en voorpassagier (leverbaar in combinatie met comfortzetels)

 

– in de zetels geïntegreerd gordelsysteem (SGS)

– lendensteun voor bestuurder en voorpassagier

– sportzetels voor bestuurder en voorpassagier

– zetelverwarming voor bestuurder en voorpassagier

66 67 overzicht

standaarduitrusting

– comfortzetels voor bestuurder en voorpassagier

– actieve zetelventilatie voor bestuurder en voorpassagier (leverbaar in combinatie met sport- of comfortzetels)

– standaardzetels voor bestuurder en voorpassagier, met elektrische zetelverstelling en memory-functie

 

extra-uitrusting

 

niet leverbaar


standaard- en extra-uitrusting

technische gegevens

Comfort en interieuruitrusting

BMW service

   i Cabrio

Alarmsysteem met afstandsbediening

   i    i xDrive Cabrio

   d Cabrio

Automatische airconditioning,  zones, met extra functies

Bekerhouders voorin

Cabriokapbediening, elektrisch

Keyless go (ver-/ontgrendelen en starten zonder de sleutel in de hand te nemen; leverbaar i.c.m. ambianceverlichting)

Middenarmsteun voorin met opbergvak Separate, glazen achterruit, elektrisch te openen/sluiten, verwarmbaar

  

 

Vinvormige cabriokap in Schwarz

Vinvormige cabriokap in Beige of Anthrazit Silbereffekt

Windscherm

   i    i xDrive Cabrio

   i Cabrio

 

Soft-Close-Automatic voor portieren

Entertainment, communicatie en informatie

 

 

  

 

 

Personal Profile (persoonlijke voorkeursinstelling van diverse functies)

 

 

   d Coupé

 

   i    i xDrive Coupé

 

Glazen kanteldak, elektrisch, met elektrisch verschuifbare binnenhemel (zonwering)

   i Coupé

   d Cabrio

   i Coupé

   i    i xDrive Coupé

   d Coupé

Audio: – AUX IN-aansluiting in de middenconsole

– DAB-tuner voor de ontvangst van digitale radioprogramma’s (DAB+)

– DVD-wisselaar, voor  DVD’s

– HiFi System,  luidsprekers met    watt uitgangsvermogen – HiFi System Professional,   (Cabrio:   ) luidsprekers met    (Cabrio:    ) watt

– radio Professional met CD-speler (in combinatie met TV-functie of navigatiesysteem DVD-speler), dubbele tuner en MP -decoder – USB-audio-aansluiting, incl. Cover Art functie

 

 

 

 

 

Bang & Olufsen High End Surround Sound System,     watt (Cabrio:     ) uitgangsvermogen,   luidsprekers (Cabrio:   ), Acoustic Lens Technology, Dirac Dimensions, verlichting van aluminium luidsprekerafdekkingen

 

 

 

– uitbreidingsmogelijkheid voor aansluiting music player van mobiele telefoon (in combinatie met USB-audio-aansluiting)

 

 

BMW ConnectedDrive – telematicadiensten: – apps, o.a. voor de ontvangst van internetradiozenders (in combinatie met app BMW Connected en iPhone)

– BMW Assist (in voorbereiding voor Nederland)

– BMW Online (in voorbereiding voor Nederland)

– BMW TeleServices

– internettoegang (in voorbereiding voor Nederland)

Control display: –  inch –   , inch (in combinatie met navigatiesysteem Professional of TV-functie)

Geïntegreerde harde schijf (  gigabyte) voor navigatiemateriaal en audiobestanden (in combinatie met navigatiesysteem Professional) 

 

Handleiding, geïntegreerd in iDrive iDrive-controller op de middenconsole, incl. Direct Access-toetsen

Info display, analoge instrumenten gecombineerd met een LC-display in breedbeeld formaat ( , inch), incl. Black-Panel-technologie 

 

 

Spraaksturing

Navigatiesysteem Professional met   , -inch control display, spraaksturing en geïntegreerde harde schijf (  gigabyte) voor navigatiemateriaal en audiobestanden Telefoon: voorbereiding voor mobiele telefoon met bluetooth-interface

 

 

 

TV-functie voor analoge en digitale ontvangst (DVB-T)

Voorkeuzetoetsen

1 2 3

Niet in combinatie met voorruit met grijze baan. Niet in combinatie met extra-warmtewerende voorruit en BMW Head-Up Display. Vraag uw BMW dealer naar de aanbevolen telefoonmodellen.


selection

kleuren en materialen

   i Cabrio

Gewicht

   i    i xDrive Cabrio    

   d Cabrio

kg kg

   

   

kg

   

   

   

   

   

   

Toelaatbaar totaalgewicht (xDrive)

kg

   

   

Laadvermogen

kg

  

  

  

  

  

  

Toelaatbare asbelasting voor/achter

kg

    /   

    /   

    /   

    /   

    /   

    /   

Toelaatbare asbelasting voor/achter (xDrive)

kg

    /   

    /   

   d Cabrio

   i Coupé

Cilinders/kleppen per cilinder Cilinderinhoud Slag/boring

cm mm

Max. vermogen/toerental Max. koppel/toerental Compressieverhouding

   i    i xDrive Coupé

   d Coupé

 /

 /

 /

 /

 /

 /

   

   

   

   

   

   

  , /  ,

  , /  ,

  , /  ,

  , /  ,

  , /  ,

  , /  ,

kW/ /min

   /    –   

   /    –   

   /   

   /    –   

   /    –   

   /   

(   /    –    )

(   /    –    )

(   /    )

(   /    –    )

(   /    –    )

(   /    )

Nm/ /min

   /    –   

   /    –   

   /    –   

   /    –   

   /    –   

   /    –   

  ,

  ,

  ,

  ,

  ,

  ,

   d Cabrio

   i Coupé

:

   i Cabrio I/II/III :

 ,  / ,  / , 

IV/V/VI : VII/VIII/R :

Rijprestaties Topsnelheid

   

(pk/ /min)

Transmissie Overbrengingsverhouding standaard versnellingsbak

   i    i xDrive Cabrio

   

   d Coupé

Toelaatbaar totaalgewicht

   i Cabrio

   

   i    i xDrive Coupé

Ledig gewicht (xDrive)

,

   

   i Coupé

Ledig gewicht

Motor 

   

uitrustingsmogelijkheden

   i    i xDrive Cabrio  ,  / ,  / , 

 ,  / ,  / , 

 ,  / ,  / , 

   i    i xDrive Coupé  ,  / ,  / , 

   d Coupé  ,  / ,  / , 

 ,  / ,  / ,

 ,  / ,  / ,

 ,  / ,  / ,

 ,  / ,  / ,

 ,  / ,  / ,

 ,  / ,  / ,

 ,  / ,  / , 

 ,  / ,  / , 

 ,  / ,  / , 

 ,  / ,  / , 

 ,  / ,  / , 

 ,  / ,  / , 

   i Cabrio

   i    i xDrive Cabrio

   d Cabrio

   i Coupé

km/h

  

s

 ,

 ,

 ,

 ,

 ,

 ,

Acceleratie  –   km/h (xDrive)

s

 ,

 ,

   i Cabrio

   i    i xDrive Cabrio

   d Cabrio

   i Coupé

   i    i xDrive Coupé

   d Coupé

  ,

 , – ,

 , – ,

Verbruik

,

  , –  ,

   

   

  

   d Coupé

Acceleratie  –   km/h

  

   i    i xDrive Coupé 

   

Binnen bebouwde kom

l/   km

  , –  ,

  , –  ,

Binnen bebouwde kom (xDrive)

l/   km

  ,

  ,

Buiten bebouwde kom

l/   km

 , – ,

 , – ,

 ,

 , – ,

 ,

 ,

Buiten bebouwde kom (xDrive)

l/   km

 , – ,

 , – ,

Gemiddeld

l/   km

 , – ,

  , –  ,

 , – ,

 , – ,

  , –  ,

 , – ,

Gemiddeld (xDrive)

l/   km

  , –  ,

  ,

–    –  

CO -emissie

g/km

   –  

   –  

   –  

   –  

   –  

CO -emissie (xDrive)

g/km

   –  

   –  

l

 

 

 

 

 

 

Tankinhoud, ca.

Wielen en banden Bandenmaat

   i Cabrio

   i    i xDrive Cabrio

   d Cabrio

   i Coupé

   i    i xDrive Coupé

   d Coupé

   /  R   Y

   /  R   Y

   /  R   Y

   /  R   Y

   /  R   Y

   /  R   Y

Wielmaat

 Jx 

 Jx 

 Jx 

 Jx 

 Jx 

 Jx 

Materiaal

lichtmetaal

lichtmetaal

lichtmetaal

lichtmetaal

lichtmetaal

lichtmetaal

Elektrische installatie

   i Cabrio

   i    i xDrive Cabrio

   d Cabrio

   i Coupé

   i    i xDrive Coupé

   d Coupé

Accu Dynamo

68 69 overzicht

Ah

 

  

 

 

  

 

A

  

  

  

  

  

  

W

   

   

   

   

   

   


standaard- en extra-uitrusting

technische gegevens

BMW service

   

  

   (   )

1369    

    (    )

BMW  Serie Coupé

   

   

   

   

   

   

       

  

   

       

   

   

   

   

   

    1365

  

BMW  Serie Cabrio

       

Alle afmetingen in de technische tekeningen in millimeter. Inhoud bagageruimte Coupé    liter, Cabrio    liter (met ingeklapte kapcassette    liter). Waarden tussen ( ) gelden voor uitvoeringen met glazen kanteldak. 1 2

3 4

Fabrieksopgave. De RDW-gewichten liggen    kg lager. Ledig gewicht geldt voor auto’s in standaarduitvoering. Speciale uitrusting en accessoires kunnen dit gewicht verhogen. De benzinemotoren van de BMW  Serie zijn geschikt voor een brandstofkwaliteit van RON   en hoger, met een maximaal ethanol-aandeel van   % (E  ). Het gebruik van een brandstofkwaliteit van RON   wordt aangeraden. De hier vermelde waarden voor vermogen, rijprestaties en verbruik gelden bij gebruik van een brandstofkwaliteit van RON   . Elektronisch begrensd. Alle motoren van de BMW  Serie voldoen aan de EU -emissienorm. Als basis voor de verbruiksgegevens geldt de ECE-rijcyclus. De metingen worden voor eenderde binnen de bebouwde kom en voor tweederde buiten de bebouwde kom verricht. Behalve het verbruik wordt ook de CO -emissie gemeten. Het verbruik geldt voor modellen in standaarduitvoering. Rijstijl en extra-uitrusting (zoals bredere banden) kunnen het verbruik en de CO -emissie wezenlijk beïnvloeden.


TFMFDUJPO

LMFVSFOFONBUFSJBMFO

)FU#.84FSWJDF$PODFQUVFOVX#.8BMUJKEJOHPFEFIBOEFO.FUEF BBOLPPQWBOFFO#.8LVOUVBMUJKESFLFOFOPQPO[FJOOPWBUJFWFTFSWJDF&OPQ UBMMP[FWPPSEFMFO#.8EFBMFSTFO#.8&SLFOE4FSWJDF1BSUOFST[PSHFOPWFSBM  PWFSEFIFMFXFSFME WPPSWBLLVOEJHPOEFSIPVEEBOL[JKVJUTUFLFOEHFTDIPPME QFSTPOFFMFODPNQVUFSHFTUVVSEFEJBHOPTFFOJOGPSNBUJFBQQBSBUVVS6X#.8 XFFUCPWFOEJFO[FMGPGIJKUPFJTBBOPOEFSIPVEѭFOPPLXBOOFFS7BTUFTFSWJDF JOUFSWBMMFOCFIPSFOEBBSNFFUPUIFUWFSMFEFO)FUJOUFMMJHFOUFPOEFSIPVETTZTUFFN $POEJUJPO#BTFE4FSWJDF $#4 BOBMZTFFSUEFXFSLFMJKLFTFSWJDFCFIPFGUF WBOEFBVUP)FUNFFUEFUPFTUBOEWBOCFMBOHSJKLFTMJKUBHFEFMFOFOCFESJKGTWMPFJ TUPGGFOFODPOUSPMFFSUEFUJKEFOLJMPNFUFSTUBOEBGIBOLFMJKLFTFSWJDFPNWBOH

VJUSVTUJOHTNPHFMJKLIFEFO

)FUJOGPEJTQMBZJOEFDPDLQJUJOGPSNFFSUBBOEFIBOEWBOEFNFFUHFHFWFOT BVUPNBUJTDIWBOUFWPSFOEBUFFOBGTQSBBLNPFUXPSEFOHFNBBLUWPPSFFO POEFSIPVETCFVSUѭFOXFMLF*OEJFOVX#.8JTWPPS[JFOWBOJ%SJWF UPPOUIFU CJKCFIPSFOEFDPOUSPMEJTQMBZVBMUJKEOBVXLFVSJHXBOOFFSEFWPMHFOEFTFSWJDF WPPSXFMLFBVUPDPNQPOFOUFOOPEJHJT&OJODPNCJOBUJFNFU#.85FMF4FSWJDFT𶅉  XPSEFOEFEPPS$#4WFS[BNFMEFHFHFWFOTBVUPNBUJTDIOBBSVX#.8EFBMFS PG#.8&SLFOE4FSWJDF1BSUOFSWFSTUVVSE%F4FSWJDF"EWJTFVSIFFGUEBBSEPPS NFFSUJKEWPPSV6X#.8EFBMFSPG#.8&SLFOE4FSWJDF1BSUOFSIFFGUCJKOBBMMF PSJHJOFMF#.8POEFSEFMFOPQWPPSSBBE,PSUPNWPPSLXBMJUFJUFOWFJMJHIFJE CFOUVCJKPOTBBOIFUKVJTUFBESFT

3*+1-&;*&3*4%&;&,&3)&*%  "-5*+%*/(0&%&)"/%&/5&;*+/ #.84&37*$& #.84FSWJDF*ODMVTJWF.FU#.8 4FSWJDF*ODMVTJWFLVOUV[JDIDPNGPSUB CFMFOPOUTQBOOFODPODFOUSFSFOPQEF FTTFOUJ«MFEJOHFOJOIFUMFWFOѭ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𶅐 𶅒 VVSQFSEBH 𶅑 𶅔 𶅓 EBHFOQFS KBBS*OIFUPOWFSIPPQUFHFWBMWBO QBOOFLVOUVPQPOTSFLFOFO

#.85FMF4FSWJDFT񂌗 6X#.8XFFU WJBEF$POEJUJPO#BTFE4FSWJDFTFOTP SFO[FMGPGFOXBOOFFSIJKPOEFSIPVE OPEJHIFFGU#JKFFOVJUUFWPFSFOPO EFSIPVETCFVSUTUVVSUEFBVUPSVJNWBO UFWPSFOEFCFOPEJHEFJOGPSNBUJFWJB FFOBVUPNBUJTDIF#.85FMF4FSWJDF $BMMOBBSVX#.8EFBMFSPG#.8&S LFOE4FSWJDF1BSUOFS6X#.8EFBMFS PG#.8&SLFOE4FSWJDF1BSUOFS[BMEJ SFDUDPOUBDUNFUVPQOFNFOPNFFO BGTQSBBLUFNBLFO%PPSEBUBMMFSFMFWBO UFTFSWJDFJOGPSNBUJFEJSFDUCFTDIJLCBBS JT FSIPFGUOJFUFFSTUFFOEJBHOPTFHF TUFMEUFXPSEFOJOEFXFSLQMBBUT XPSEU UJKECFTQBBSEFOJTVX#.8TOFMMFSXFFS PQXFH6X#.8EFBMFSPG#.8&S LFOE4FSWJDF1BSUOFSIFFGUCJKOBBMMFPSJ HJOFMF#.8POEFSEFMFOPQWPPSSBBE #PWFOEJFOLVOOFOLMFJOFTUPSJOHFONFU #.85FMF4FSWJDFTWBBLSFFETPQBG TUBOEWFSIPMQFOXPSEFO񂌘 񂌠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

'JOBODJ«MFNPCJMJUFJU'JOBODJ«MF EJFOTUWFSMFOJOH%BBSESBBJUCJK#.8 'JOBODJBM4FSWJDFTBMMFTPN"MT#.8 POEFSOFNJOHXJMMFOXJKOBUVVSMJKLEBUV #.8HBBUSJKEFOѭPGCMJKGUSJKEFO&OBMT XJKEBBSBBONFUPO[FGJOBODJ«MFEJFOTU WFSMFOJOHFFOCJKESBHFLVOOFOMFWFSFO  EBOEPFOXJKEBUHSBBH#.8'JOBODJBM 4FSWJDFTJTWPPSEF#.8EFBMFSPSHBOJ TBUJFFOIBBSDMJ«OUFOEFNFFTUWPPSEF IBOEMJHHFOEFGJOBODJ«MFEJFOTUWFSMFOFS /BBTUEFTQFDJGJFLFNFSLFSWBSJOHXPSEU PO[FEJFOTUWFSMFOJOHHFLFONFSLUEPPS FFOHSPUFNBUFWBOGMFYJCJMJUFJUFOJOEJ WJEVBMJUFJU*OTBNFOXFSLJOHNFUVX #.8EFBMFSLVOOFOXJKVOJFUBMMFFO JOUFSFTTBOUFUBSJFWFOCJFEFO NBBSWPPS BMPPLHVOTUJHFWPPSXBBSEFO8BOUWPPS MFBTJOH GJOBODJFSJOHFOWFS[FLFSJOHIFFGU VEBOEF[FMGEFWFSUSPVXEFHFTQSFLT QBSUOFSBMTWPPSPOEFSIPVE SFQBSBUJF FOTDIBEFIFSTUFM6X#.8EFBMFSBE WJTFFSUVHSBBH

%663;"".)&*%&/3&$:$-*/( 70-(&/4#.8(3061 %F#.8(SPVQJTJOEF%PX+POFT4VTUBJOBCJMJUZ*OEFYWPPSIFU[FTEF BDIUFSFFOWPMHFOEFKBBSVJUHFSPFQFOUPUEFNFFTUEVVS[BNFBVUPNPCJFMGB CSJLBOUUFSXFSFME%VVS[BBNPOEFSOFNFOJTWPPS#.8FFOCFMBOHSJKL GBDFUWBOEFPOEFSOFNJOHTTUSBUFHJFWBOEFPOUXJLLFMJOHWBOCSBOETUPG SFEVDFSFOEFFOBMUFSOBUJFWFBVUPNPCJFMDPODFQUFOWJBNJMJFVTQBSFOEFQSP EVDUJFNFUIPEFOUPUFFOJOOPWBUJFGSFDZDMJOHQSPDFT0O[FPOUXJLLFMJOHT 𶉁 MPTP𶉁 F#.8&G𶉁 DJFOU%ZOBNJDTCJFEUEVJEFMJKLFWPPSEFMFOWPPS[PXFM #.8SJKEFST LMJNBBUBMTIFUNJMJFV


TUBOEBBSEFOFYUSBVJUSVTUJOH

UFDIOJTDIFHFHFWFOT

#.8TFSWJDF

3*+1-&;*&3,&/57&-&'"$&55&/ 6XัณESPPN#.8ัณ-FFSPOTNFSL CFUFSLFOOFOWJB#.84FSWJDF0OMJOF *OIFU7JSUVFFM$FOUSVNWBO#.8PQ PO[FJOUFSOFUTJUFXXXCNXOMLVOU VVXFJHFO#.8CPVXFO0PLWJOEU VTOFMFOFFOWPVEJHEFEJDIUTUCJK[JKOEF #.8EFBMFS XBBSVEJSFDUFFOWSJKCMJK WFOEFPGGFSUFPGFFOQSPFGSJULVOU BBOWSBHFO.BBLVXTJUFCF[PFLFYUSB HFNBLLFMJKLEPPSVFFOWPVEJHXFHUF SFHJTUSFSFO#PWFOEJFOIFCUVEBO UPFHBOHUPUEF7JSUVFMF(BSBHF XBBS VEFDPO๐ถ‰ HVSBUJFWBOVXัณESPPN#.8ัณ LVOUPQTMBBO .BHB[JOF#.8.BHB[JOFJTIFU UJKETDISJGUWPPS#.8SJKEFSTFOMJFG IFCCFSTWBOIFUNFSL.FUEFBBO LPPQWBOFFOOJFVXF#.8LSJKHUV IFUFOLFMFNBMFOQFSKBBSัญHSBUJT

1VVSSJKQMF[JFSJODVSTVTWPSN%F #.8SJKUSBJOJOHFO4OFMIFJECFIFFS TFOHFFGUFFONBDIUJHHFWPFM&FO #.8LBOWBOIVJTVJUBMJFEFSUSBKFDU PN[FUUFOJOFFOTOFMIFJETQJTUF NBBS IFUJTPQFDIUFSBDFDJSDVJUTXBBSIJKV [JKOXBSFBBSEXJMUPOFO8BOUEBBS PSHBOJTFSFOXJKWPPSV#.8SJKUSBJOJO HFOัญCJKWPPSCFFMEPQEF/ยผSCVSHSJOH JOEF&JGFM PGPQEF0PTUFOSJKLTF4BM[ CVSHSJOH0QFYDMVTJFWFXJK[FEFSJKWBBS EJHIFJEWFSHSPUFOFOEFHSFO[FOWBO EFBVUPPQ[PFLFOา€8JFXJMEBUOJFU 3JKQMF[JFSJOPQUJNBGPSNB POEFSCFHF MFJEJOHWBOQSPGFTTJPOFMFJOTUSVDUFVST ;JKIFMQFOVHFWPFMUFLXFLFOWPPS UPQTOFMIFJEFOFYUSFNFSJKTJUVBUJFT %BBSUPF[JKOTQFDJBMFPFGFOJOHFOPOU XJLLFME6JUXJKLNBOPFVWSFT SFNUFDI OJFLFO TMBMPNNFOFOJEFBMFMJKOFO[JKO TMFDIUTFOLFMFTMFVUFMCFHSJQQFOJOIFU PNWBOHSJKLFUSBJOJOHTQSPHSBNNB /BBTUEF[FUSBJOJOHLVOUVPPLLJF[FO WPPSFFOUSBJOJOHTQSPHSBNNBHFSJDIU PQWFJMJHIFJE FOFSHJF[VJOJHSJKEFOPG SJKEFOJOXJOUFSTFPNTUBOEJHIFEFO .FFSJOGPSNBUJFWJOEUVPQ XXXCNXESJWJOHFYQFSJFODFEF

;PXFSEEF$0๐ถ… FNJTTJFCJOOFOIFUNPEFMMFOQSPHSBNNBWBO#.8(SPVQ TJOET๐ถ…‰ ๐ถ…— ๐ถ…— ๐ถ…“ NFUPOHFWFFS๐ถ…‘ ๐ถ…˜ HFSFEVDFFSE0NEBUEFBVUPNPCJFMQSP EVDUJFWFFMWVMEJHHFCSVJLWBOXBUFSOPPE[BLFMJKLNBBLU IFCCFOXFWPPS PO[FGBCSJFLFOJOOPWBUJFWFLSJOHMPPQTZTUFNFOPOUXJLLFMEPNXBUFS[P WFFMNPHFMJKLUFLVOOFOIFSHFCSVJLFO;PLBOPO[FNPUPSFOGBCSJFLJOIFU 0PTUFOSJKLTF4UFZSTJOET๐ถ… ๐ถ…˜ ๐ถ…˜ ๐ถ…• BGWBMXBUFSWSJKQSPEVDFSFOFO[PEPFOEFFFO CFMBOHSJKLFOBUVVSMJKLFIVMQCSPOPOU[JFO

#.88FMU7PPSEFFFSTUFLFFSEF OJFVXFFJHFO#.8[JFOFOBBOSBLFO  FSJOHBBO[JUUFOFOWPPSIFUFFSTUEF NPUPSTUBSUFOัญEFB๐ถ‰‚ FWFSJOHWBOFFO OJFVXFBVUPJTBMUJKEXFFSFFOCJK[POEFS PHFOCMJLWPPSFFOBVUPNPCJMJTU7BOEJU NPPJFNPNFOULVOUVPPLFFOPOWFS HFUFMJKLFEBHNBLFOัญJOEF#.88FMU  IFUCFMFWJOHTFOB๐ถ‰‚ FWFSJOHTDFOUSVN JO.ยผODIFO.FUFFOGBTDJOFSFOE CF[PFLBBOIFU#.8.VTFVN NFU VJUMFHEPPSFYQFSUTJOIFU5FDIOJL"UF MJFSPWFSPO[FOJFVXTUFJOOPWBUJFT FO NFUFFOSPOEMFJEJOHMBOHTPO[FNPEFSOF QSPEVDUJFMJKOFO#F[PFLWPPSNFFS JOGPSNBUJF#.88FMUPOMJOFPQ XXXCNXXFMUDPN8JKWFSIFVHFO POTPQVXCF[PFL"๐ถ‰‚ FWFSJOHWBO OJFVXFBVUPัณTJO#.88FMUJTIFMBBT OJFUNPHFMJKLWPPS/FEFSMBOE ๐ถ…‰

*OGPSNBUJF WSBHFOFOTVHHFTUJFT )FCUVOPHWSBHFO 3BBEQMFFHWPPS NFFSJOGPSNBUJFPWFSBMMFWPSNFOWBO PO[FPNWBOHSJKLFTFSWJDFTVX#.8 EFBMFSPGPO[FJOUFSOFUTJUFXXXCNXOM 7PPSWSBHFOFOTVHHFTUJFTWBOBMHF NFOFBBSEPWFS#.8PGEF#.8EFB MFSPSHBOJTBUJFTUBBUEF#.8,MBOUFO *OGPSNBUJF4FSWJDFUPUVXCFTDIJLLJOH PQXFSLEBHFOWBO๐ถ…˜ ๐ถ…— ๐ถ…˜ ๐ถ…˜ UPU๐ถ…‰ ๐ถ…• ๐ถ…˜ ๐ถ…˜ VVS WJBIFUHSBUJTOVNNFS๐ถ…˜ ๐ถ…– ๐ถ…˜ ๐ถ…˜ ๐ถ…˜ ๐ถ…— ๐ถ…— ๐ถ… ๐ถ… ๐ถ…‘ ๐ถ…’  QFSGBY๐ถ…˜ ๐ถ…• ๐ถ…˜ ๐ถ…’ ๐ถ…‰ ๐ถ…‘ ๐ถ…‘ ๐ถ… ๐ถ…– ๐ถ…’ PGTDISJGUFMJKL "OUXPPSEOVNNFS๐ถ…‰ ๐ถ…˜ ๐ถ…‰ ๐ถ…” ๐ถ…— ๐ถ… ๐ถ… ๐ถ…– ๐ถ…˜ 7# 3JKTXJKL

#.85FMF4FSWJDFTJTCFTDIJLCBBSJOBMMF #.8NPEFMMFO7PPSXBBSEF[JKOEFPQUJFT WPPSCFSFJEJOHWPPSNPCJFMFCMVFUPPUIUFMF GPPO<๐ถ…” ๐ถ…‘ ๐ถ…‘ >FOBGIBOLFMJKLWBOIFUNPEFM EF#.8SBEJP1SPGFTTJPOBMJODPNCJOBUJF NFUIFUDPOUSPMEJTQMBZ #.8OBWJHBUJFTZT UFFN#VTJOFTT<๐ถ…” ๐ถ…˜ ๐ถ…” >PG#.8OBWJHBUJFTZT UFFN1SPGFTTJPOBM<๐ถ…” ๐ถ…˜ ๐ถ…— > 

6X#.8[FMGJTEBBSOBBTUCFTUBOEEFFMWBOFFOPNWBOHSJKLSFDZDMJOHDPO DFQU*FEFSF#.8XPSEU[PEBOJHHFCPVXEEBUEF[F[JDIOB[JKOBVUPMF WFOQSPCMFFNMPPTFOFDPOPNJTDIMBBUIFSHFCSVJLFO.FUEF[FFOBOEFSF NBBUSFHFMFOXJMMFOXJKEFUPFLPNTUWBOEFBVUPNPCJFMPQWFSBOUXPPSEF FOEVVS[BNFXJK[FWPSNHFWFO


NFFSPWFS#.8

#.8NBBLU SJKEFOHFXFMEJH

%F[FCSPDIVSFCFIBOEFMUEF/FEFSMBOETFWFSTJFT%FBGHFCFFMEFVJUWPFSJOHFOCFWBUUFOEFFMT BDDFTTPJSFTEJFOJFUUPUEFTUBOEBBSEVJUSVTUJOHCFIPSFO*OBOEFSFMJETUBUFOWBOEF&VSPQFTF 6OJF[JKO PQHSPOEWBOPOEFSNFFSXFUUFMJKLFCFQBMJOHFO BGXJKLJOHFONPHFMJKLWBOEFIJFSCF TDISFWFOVJUWPFSJOHFOFOVJUSVTUJOHFO JOTUBOEBBSEFOPGPQUJPOFMFTQFDJGJDBUJFT3BBEQMFFH VX#.8EFBMFSPWFSEFEPPSIFNBBOHFCPEFOVJUWPFSJOHTDPOGJHVSBUJFT8JK[JHJOHFOJODPO TUSVDUJFFOPGVJUSVTUJOH BMTNFEFESVLGPVUFO WPPSCFIPVEFO i#.8"( .¼ODIFO%VJUTMBOE/BESVL HFIFFMPGHFEFFMUFMJKL VJUTMVJUFOENFUTDISJGUFMJKLF UPFTUFNNJOHWBO#.8"( .¼ODIFO #.8SFDPNNFOET

7#(FESVLUJO%VJUTMBOE

XXXCNXOM


BMW_6_Serie_Cabrio_brochure_01_2011