Page 1

Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ Άλκη Ζέη Εκδόσεις Μεταίχμιο

Ελευθερία, Τ’ όνομά σου γραμμένο μ’ αίμα σ’ έναν τοίχο Τραγούδι στο στόμα των Ελλήνων Μα ο ανθός σου ποτίζεται μόνο μ’ αίμα και θυσίες Αλλά για σένα απλόχερα θυσιάζει τη ζωή του ο Έλλην Προτάσσοντας το στήθος εμπρός στα πολυβόλα Κάθε μεγάλος, κάθε παιδί Θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία.

ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΡΜΑ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ, ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ, ΛΙΓΑ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΚΟΠΕΥΤΗΡΙΟ, ΑΦΟΥ ΠΡΟΣΠΕΡΑΣΕ ΤΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΦΟΡΤΗΓΟ ΚΙ ΕΙΠΕ ΑΝΤΙΟ ΣΤΑ ΒΑΣΑΝΑ ΤΟΥ ΠΕΡΕΛΘΟΝΤΟΣ, Ο ΠΕΤΡΟΣ, ΤΕΛΕΙΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΜΑΚΡΥ, ΜΑΚΡΥ ΠΕΡΙΠΑΤΟ ΕΠΑΝΩ ΣΤΑ ΑΓΚΑΘΙΑ ΤΗΣ ΣΚΛΑΒΙΑΣ, ΣΥΝΑΝΤΗΣΕ ΤΗΝ ΠΟΛΥΠΟΘΗΤΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.

Αγγελίνα Μπανιά, Α1


Το μεγάλο πείραμα Κίρα Σίνου Εκδόσεις: Κέδρος

Θα πρότεινα αυτό το βιβλίο ανεπιφύλαχτα στους συμμαθητές μου, γιατί μέσα από αυτό βλέπουμε το πόσο σημαντική είναι η εξέλιξη της επιστήμης , της τεχνολογίας ,της ιατρικής, αλλά και πόσο καταστροφικό συγχρόνως είναι όταν οι ίδιοι οι επιστήμονες, που πασχίζουν για το καλό της ανθρωπότητας, αδιαφορούν για τον ίδιο τον άνθρωπο. Επίσης, είναι πολύ σπουδαίο να γνωρίζουμε ότι η φύση δεν ανέχεται καμία παρέμβαση στο έργο της.

Πετραλιά Εβελίνα, Α1

ΠΠΠΠΠΟ


‘’ΩΡΑ ΠΟΛΕΜΟΥ’’ {ΗΛΙΑ ΒΕΝΕΖΗ}

«Πρόκειται για ένα εξαιρετικό βιβλίο, το οποίο αναφέρεται στη Μικρασιατική καταστροφή και περιέχει μέσα του ένα κομμάτι από την ελληνική μας ιστορία»

ΕΚΔΟΣΕΙΣ: ΕΣΤΙΑ

ΔΕΔΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, Α1


Κάτω από τον ήλιο της Μακεδονίας Συγγραφέας: ΚΙΡΑ ΣΙΝΟΥ

Εκδόσεις: ΚΕΔΡΟΣ

Προτείνω το βιβλίο αυτό γιατί είναι γεμάτο περιπέτειες και έχει πολύ ενδιαφέρον. Αποτελεί άμεση πηγή πληροφοριών. Διεγείρει τη φαντασία του αναγνώστη. Πλάθει εικόνες και σκηνές. Περιγράφει πολλά ιστορικά γεγονότα στην εποχή των περσικών πολέμων.

Πέτρος Κακουλλής, Γ1


ΒΙΚΤΟΡ ΟΥΓΚΟ Η κεντρική πλοκή αφορά στην προσωπική ιστορία του Γιάννη Αγιάννη, ενός ανθρώπου που από πρώην κατάδικος γίνεται δήμαρχος σε μία πόλη της Γαλλίας στις αρχές του 19ου αιώνα. Στη σκιά των πολέμων και των κοινωνικών επαναστάσεων αυτής της εποχής, η ιστορία του Γιάννη Αγιάννη διαπλέκεται με τις ανθρώπινες ιστορίες των υπόλοιπων ηρώων του μυθιστορήματος του Ουγκό. Μέσα από τη συναρπαστική του αφήγηση, ο συγγραφέας πραγματεύεται τα κοινωνικά προβλήματα της εποχής του, διερευνώντας τη φύση του καλού και του κακού και προβάλλοντας τις ηθικές αξίες. Τα μηνύματα του Ουγκό θα είναι πάντα επίκαιρα όσο οι φτωχοί, οι αδικημένοι, οι πεινασμένοι, οι κατατρεγμένοι και οι απελπισμένοι θα υπάρχουν στον κόσμο μας.

ΒΥΡΩΝ-ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΖΙΑΜΠΑΡΑΣ, Α1


Μιγκέλ Θερβάντες

Ο Δον Κιχώτης, ένας άρχοντας αρχικά, αποφασίζει να γίνει ιππότης. Ορίζει ιπποκόμο του τον Σάντσο Πάνσα και πολεμούν συνεχώς. Πολλές φορές πολεμούν για να απελευθερώσουν κατάδικους και άλλες φορές για την περιπέτεια. Είναι γνωστό ότι συνέχεια τη γλιτώνουν. Ο Δον Κιχώτης είναι ένα από τα πιο γνωστά κλασικά μυθιστορήματα.

Εκδόσεις: Κέδρος

Γιώργος Πυλαρινός, Γ1


ΚΑΡΟΛΟΣ ΝΤΙΚΕΝΣ

Όλιβερ Τουίστ Το βιβλίο αυτό μας περιγράφει τη ζωή ενός παιδιού μεγαλωμένου σε πτωχοκομείο, περνώντας πολλές κακουχίες και ζώντας σε άθλιες συνθήκες. Το περιεχόμενό του μας ωθεί να κατανοήσουμε ότι η ζωή είναι πολύ σκληρή και άτυχη για μερικούς ανθρώπους και επιπλέον μας βοηθάει να ευαισθητοποιηθούμε και σιγά-σιγά να προσαρμοστούμε στη γεμάτη δυσκολίες κοινωνία.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΑΛΕΛΗΣ, Γ1


ΓΑΛΑΤΕΙΑ ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΟΥ- ΣΟΥΡΕΛΗ

Αυτό το βιβλίο σίγουρα θα το πρότεινα στους φίλους μου, γιατί εμπεριέχει έννοιες που μπορούν να διευρύνουν τους ορίζοντες των παιδιών. Συγκεκριμένα θα το πρότεινα σε μικρότερες ηλικίες, γιατί αυτό το βιβλίο ανήκει στη σύγχρονη παιδική λογοτεχνία. Επίσης, σε αυτό το βιβλίο παλεύουν οι καλόγεροι και ο κόσμος με τη θύελλα, για να αποκτήσουν την ελευθερία τους όλοι οι πολίτες. Επιπρόσθετα, είναι ένα περιπετειώδες βιβλίο με πολλά κρυμμένα μυστικά στο περιεχόμενό του.

ΕΚΔΟΣΕΙΣ: ΠΑΤΑΚΗ

ΗΛΙΑΣΗΛΙΑΣ ΚΑΜΠΑΣ ΚΑΜΠΑΣ, Α1


Εκδοτικός Οίκος: Ψυχογιός

Το προτείνω σε όλους τους << Βιβλιοφάγους >> και σε όλους τους φυσιολάτρες. Είναι ένα βιβλίο με ηθικό και πνευματικό χαρακτήρα, που εκπαιδεύει τους αναγνώστες να προστατεύουν τα πλάσματα της φύσης και να σέβονται τη φύση. Είναι κατάλληλο τόσο για παιδιά, όσο και για εφήβους. Το συστήνω σε αναγνώστες που αγαπούν και προστατεύουν τη μητέρα φύση και νοιάζονται για την υγεία της γης και την αποφυγή της μόλυνσής της. Για όλους τους παραπάνω λόγους το προτείνω σε όλους.

Μπίστικα Ντέμυ, Α1


Η ΖΩΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΔΕΛΤΑ ΕΚΔΟΣΕΙΣ: ΕΣΤΙΑ

Το βιβλίο "Η Ζωή του Χριστού" το προτείνω σε όλους, διότι μέσα από αυτό μαθαίνουμε πως ζούσαν οι άνθρωποι στα Ιεροσόλυμα πριν και μετά τη γέννηση του Χριστού. Και από τις φανταστικές περιγραφές της Π. Δέλτα, αντικρίζουμε τα φανταστικά τοπία

που

υπήρχαν εκεί. Επίσης, διαβάζοντας το βιβλίο μαθαίνουμε πολλά από τα θαύματα που έκανε ο Χριστός, καθώς και την ύπουλη στάση τον ιερέων και την αισχρή προδοσία του Ιούδα απέναντί του.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΑΓΑΡΟΣ Λαγαρός Γιώργος, Α1


ΡΟΒΙΝΣΩΝ ΚΡΟΥΣΟΣ

Του Ντανιέλ Ντε Φοέ Εκδόσεις: ΑΛΜΑ

Μια επίκαιρη και αξιόλογη πρόταση για διάβασμα είναι αυτή των περιπετειών του Γερμανού νεαρού Ροβινσώνα Κρούσου, ο οποίος εγκαταλείποντας την οικογένειά του ζει για είκοσι οχτώ χρόνια, δύο μήνες και δεκαεννιά ημέρες απίστευτες περιπέτειες ως ναυαγός, σ΄ ένα ερημικό νησάκι κοντά στον ποταμό Ορινόκο. Η μοναξιά τον συνοδεύει, ενώ η φύση του μαθαίνει όλα τα μυστικά της και τη δύναμής της, διδάσκοντάς τον παράλληλα το ανυπότακτο μεγαλείο της .

Κωστούλας Χρήστος, Β1


Ε.Π. ΖΩΡΖ ΣΑΡΗ

Είναι ένα πολύ ευχάριστο βιβλίο που αφηγείται πραγματικά γεγονότα. Αναφέρεται στη σχολική ζωή και ειδικότερα στη φιλία. Στις σελίδες του γνωρίζεις τον τρόπο ζωής μιας μερίδας της κοινωνίας των Αθηνών και μαθαίνεις για την ΕΟΝ, που με αυτή προσπάθησε ο Ιωάννης Μεταξάς να καθοδηγήσει τη νεολαία της εποχής.

ΑΚΗΣ ΤΣΙΡΙΜΩΚΟΣ, Β1


Το Ημερολόγιο της Άννας Φρανκ

Η ΜΙΚΡΗ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ, ΑΝΝΑ ΦΡΑΝΚ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΤΑΚΗ

Είναι ένα βιβλίο πολύ συγκινητικό, το οποίο δίνει πληροφορίες για τις άθλιες συνθήκες που επέβαλαν οι Γερμανοί στους Εβραίους και την καταπίεση που δέχονταν εκείνοι, αλλά και το πώς όλα αυτά διατυπώνονται μέσα από τα αθώα μάτια ενός παιδιού. Το βιβλίο περιλαμβάνει ασπρόμαυρες εικόνες από εκείνη την εποχή και έτσι το κάνει σε μας πιο παραστατικό. Επιπλέον, μέσα από αυτό το υπέροχο βιβλίο μπορεί κανείς να καταλάβει τις ανησυχίες και τα προβλήματα που γίνονται απωθημένα και πώς ένα παιδί προσπαθεί να τα ξεπεράσει και να συνεχίσει το δρόμο της ζωής…

ΤΣΑΚΩΝΑ ΜΑΡΙΑ, Α1


ΤΟΥΛΑ ΤΙΓΚΑ

Η εποχή των υακίνθων Η "Εποχή των υακίνθων" είναι συναρπαστικό βιβλίο ,μέσα από το όποιο εξιστορούνται τα γεγονότα όπου κάθε έφηβος αντιμετωπίζει στη ζωή του. Είναι ένα από τα καλυτέρα βιβλία που έχω διαβάσει και σίγουρα θα το πρότεινα σε άτομα κυρίως νεαρής ηλικίας, διότι μέσα από αυτό θα βγάλουν κάποια συμπεράσματα για τη ζωή τους και θα μάθουν να μην απογοητεύονται με την πρώτη αναποδιά που θα τους τύχει. Ιδιαίτερα βοηθητικό βιβλίο αλλά και ευχάριστο, αξίζει να το διαβάσετε.:)!

ΝΑΤΑΛΙΑ ΤΖΩΡΟΥ, Β1


Η ΔΑΣΚΑΛΑ ΠΟΥ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΗΣ ΕΓΙΝΕ ΚΑΖΑΝΙ Σοφία Μαντουβάλου

Το βιβλίο αυτό είναι ιδιαίτερα ευχάριστο για να το διαβάσουν τα παιδία, γιατί είναι πολύ δροσερό και ανάλαφρο. Η γλώσσα είναι απλή και υπάρχουν σκηνές με χιούμορ. Παρουσιάζει ενδιαφέρον γιατί αναφέρεται στη σχολική ζωή με τη διαφορά ότι τα παιδιά έχουν διαφορετικά ονόματα από εμάς, όπως σβούρα, τσίχλα, φτυάρι, μπελά, ΟΧ αμάν, αστραπή. Επίσης παρουσιάζει το σχολείο που αρέσει στους μαθητές και τους κάνει χαρούμενος και ζωντανούς.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ,Β1


Μέχρι την άκρη του σύμπαντος

Συγγραφέας: Μπεθ Ρέβις Εκδόσεις: ΠΑΤΑΚΗ Το βιβλίο Μέχρι την Άκρη του Σύμπαντος είναι ίσως το καλύτερο βιβλίο που έχω διαβάσει μέχρι στιγμής. Πραγματικά εθίστηκα!! Δεν μπορούσα να σταματήσω να το διαβάζω! Όλα συμβαίνουν μέσα σε ένα εξελιγμένο διαστημόπλοιο, το οποίο ταξιδεύει μέσα στους αιώνες με προορισμό ένα νέο πλανήτη. Ήταν ένα καταπληκτικό ταξίδι! Η Μπεθ Ρέβις καταργεί τα σύνορα των λογοτεχνικών ειδών, γράφοντας ένα βιβλίο που περιλαμβάνει αστυνομικό μυστήριο, ρομάντζο και την απεικόνιση μιας δυστοπίας, ενός κόσμου απόλυτης δυστυχίας – όλα αυτά όμορφα ενσωματωμένα μέσα σε ένα μυθιστόρημα επιστημονικής φαντασίας που ξεπερνάει όλες τις προσδοκίες. Η εναλλασσόμενη αφήγηση από την οπτική γωνία των δύο εφήβων πρωταγωνιστών, αποκαλύπτει τμηματικά τις πληροφορίες στον αναγνώστη, κρατώντας υψηλά την ένταση και αφήνοντας περιθώρια για την καλύτερη κατανόηση της πλοκής. Αφήνει σίγουρα ανεξίτηλο το σημάδι του στον αναγνώστη. Το βιβλίο αυτό ανήκει στην τριλογία «Μέχρι την Άκρη του Σύμπαντος» (Across the Universe). Ακολουθούν τα βιβλία «Ένα Εκατομμύριο Ήλιοι» και «Αποχρώσεις της Γης» (το οποίο θα κυκλοφορήσει στην Ελλάδα το φθινόπωρο του 2013).

Νίκη νίκη Νίκη Νίκη Σίνη, Β1


Δ

Αντυάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ

Ο Μικρός Πρίγκιπας είναι ένα βιβλίο με μια ιδιαίτερη ιστορία, μια ιστορία ξεχωριστή, μια ιστορία που μας ταξιδεύει σε έναν κόσμο διαφορετικό και παράξενο. Ένα μικρό παιδί (ο Μικρός Πρίγκιπας) διδάσκει σε όλους τους ανθρώπους την πραγματική έννοια της ζωής.Το βιβλίο αυτό είναι για όλες τις ηλικίες …..! Διαβάζοντάς το διαλύει συντρίβει τα σύνορα παιδιών μεγάλων και μας λέει πως και οι μεγάλοι μπορούν να μεταμορφώνονται σε παιδιά αν το θέλουν πραγματικά, να ονειρεύονται και να μαγεύονται!!!!!!!

σΣ

σσχοι


Η Φόνισσα

Συγγραφέας: Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης

Το βιβλίο « η Φόνισσα» του Παπαδιαμάντη είναι ένα κοινωνικό μυθιστόρημα. Είναι ένα από τα πιο καταξιωμένα βιβλία της νεοελληνικής λογοτεχνίας. Το βιβλίο έχει δεχθεί μία σειρά αναλύσεων τόσο από λογοτεχνικής, όσο και από εγκληματολογικής και ποινικής προσέγγισης. Ο τρόπος που ο συγγραφέας προσπάθησε να διεισδύσει στην ψυχή της ηρωίδας θεωρήθηκε μοναδικός, τη στιγμή που παράλληλα μεταφέρεται στον αναγνώστη ο ευρύτερος περίγυρος του νησιού, η θέση της γυναίκας στη μικρή κοινωνία και οι αντιθέσεις μεταξύ των φτωχών χωρικών και των αρχόντων της εποχής. Είναι ένα βιβλίο το οποίο αξίζει να το διαβάσει κανείς διότι σε οδηγεί σε βαθιά συμπεράσματα που πηγάζουν από τη ζωή, και σε μεταφέρει σε ένα κόσμο λογοτεχνικό, γεμάτο πλοκή και συναίσθημα.

Ιωάννα Σταυροπούλου, Β1


Το βιβλίο "Ο δάσκαλος με το βιολί και το αστέρι" της Θετής Χορτιάτη, θα το πρότεινα ανεπιφύλακτα, καθώς αναφέρεται όχι μόνο σε παιδιά και δάσκαλους αλλά και σε όλο το αναγνωστικό κοινό. Το συγκεκριμένο βιβλίο είναι πολύ σημαντικό για τους εκπαιδευτικούς, διότι μέσα από αυτό ενημερώνονται για την ψυχολογία που κρύβουν τα παιδιά. Επίσης αναφέρεται στο ήθος του δάσκαλου που μαθαίνει τα παιδιά να πιστεύουν στον εαυτό τους και να βρίσκουν πάντοτε «το αστέρι τους», δηλαδή το δρόμο τους στη ζωή.

Δημήτρης Σακελλαρόπουλος, Α1


Μιχαήλ

Σ ι δ έ ρ η ς, Α1

Σας προτείνω να διαβάσετε αυτό το εξαιρετικό και νοσταλγικό βιβλίο της Μαρίας Ιορδανίδου. Ένα βιβλίο που περιγράφει με πολύ απλό τρόπο τη ζωή των ανθρώπων μέσα στους 4 τοίχους των διαμερισμάτων. Αναφέρεται στην καθημερινότητα των ενοίκων μιας πολυκατοικίας, στις σχέσεις τους και στα προβλήματά τους. Ιστορίες με δραματικό και χιουμοριστικό τρόπο εξελίσσονται στην «αυλή» μιας πολυκατοικίας που θυμίζουν τις σημερινές πολυκατοικίες.


Προτείνω αυτό το βιβλίο γιατί είναι ένα βιβλίο που μπορεί να διαβαστεί απ' όλες τις ηλικίες, στοιχείο που δείχνει και τη λογοτεχνική του αξία. Το βιβλίο αυτό δένει με μεγάλα κοινωνικά γεγονότα και προβληματισμούς ενός μικρού αγοριού, τόσο επίκαιρα στις μέρες μας. Ο Ψεύτης Παππούς, μέσα από αυτήν τη ρεαλιστική αλλά και ταυτόχρονα θεατρική διάθεση, αποτελεί ένα μυθιστόρημα εύληπτο αλλά και πολύ διασκεδαστικό. Η Άλκη Ζέη, πιστεύω, ότι μας έχει αφήσει πολλά σημαντικά βιβλία της, βγαλμένα μέσα από την πραγματικότητα, πράγμα που ακόμα συνεχίζει να κάνει. Ένα από τα βιβλία αυτά είναι και «Ο Ψεύτης Παππούς».

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Άλκη Ζέη ΕΚΔΟΣΕΙΣ: Κέδρος

Κωνσταντίνα Σωτηροπούλου, Α1


ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΡΚΑΒΙΤΣΑΣ

Σας προτείνω να διαβάσετε αυτό το βιβλίο γιατί πρόκειται για ένα κοινωνικό θέμα. Οι άνθρωποι κοιτούν το συμφέρον τους και πολλές φορές οι πράξεις που κάνουν δεν έχουν κανέναν σκοπό.

Βαλεντίνα Σωτηροπούλου, Γ1


ΟΣΤΡΑΚΟ ΣΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΜΕΡΚΟΥΡΙΟΣ ΑΥΤΖΗΣ

Το βιβλίο "Όστρακο στα μαλλιά" είναι ένα αξιόλογο βιβλίο. Διηγείται τέσσερις ενδιαφέρουσες και πολύ ξεχωριστές ιστορίες κοριτσιών που έζησαν στον ίδιο τόπο, στη Μακεδονία, αλλά σε διαφορετικές εποχές.

Η Φίλιννα το κορίτσι που έζησε στη Νεολιθική εποχή, η Βεριννώ, που ήταν βοσκοπούλα όταν ο Φίλιππος ήταν βασιλιάς, η Χρυσαυγή, κόρη ενός ψαρά στα χρόνια του Μακεδονικού αγώνα και η Αυγή μια σύγχρονη κοπέλα. Ένα όστρακο σημάδεψε τις ζωές τους.

ΦΟΥΝΤΖΟΥΛΑ ΤΟΝΙΑ, Β1


ΜΟΥ ΜΑΘΑΙΝΕΤΕ ΝΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑΩ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ; Ελένη Δικαίου

Εκδόσεις: ΠΑΤΑΚΗ

Το προτείνω γιατί είναι ένα μυθιστόρημα με πολλές προεκτάσεις, κοινωνικές, ψυχολογικές, εκπαιδευτικές κ.ά. Το καινούριο που φέρνει στη λογοτεχνία μας η Ελένη Δικαίου είναι ο τρόπος γραφής και αφήγησης των γεγονότων. Γράφει ελεύθερα και με ειλικρίνεια. Επίσης είναι ένα μυθιστόρημα που μιλάει με απλότητα και τόλμη για ένα θέμα από τα πιο καίρια που απασχολούν συχνά και καταδυναστεύουν τους εφήβους μας.

ΦΡΑΓΚΟΥΛΗ ΜΑΡΙΛΙΑ, Α1


Ένα βιβλίο που γράφτηκε από τη συγγραφέα Ζώρζ Σαρή!

Ένα υπέροχο βιβλίο που σε ενημερώνει ιστορικά, αλλά ταυτόχρονα σε συναρπάζει η γλυκιά αγωνία του, το επαναστατικό ύφος του. Όλα αυτά σε συναρπάσουν τόσο πολύ που δε θες να το αφήσεις από τα χέρια σου. Όταν φτάσεις στο τέλος του θα έχεις τόσα να σκεφτείς και να αναζητήσεις. Είναι ένα βιβλίο που πραγματικά σε συγκινεί.

Μαρίτα Φλωρούς, Β1

Διαδρομές Φιλαναγνωσίας (Β΄ κύκλος) - Α΄, Β΄, Γ΄ Γυμνασίου  
Διαδρομές Φιλαναγνωσίας (Β΄ κύκλος) - Α΄, Β΄, Γ΄ Γυμνασίου  

Τάξεις: Α', Β΄, Γ΄ Γυμνασίου Ημ/νία: 13/05/2013 Υπευθ. καθηγ.: Τσελεπίδου Δέσποινα Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξης επι...

Advertisement