Page 1

Αυτοδύναμη Ελλάδα

Νίκος Μ. Πολύζος Υποψήφιος Βουλευτής Β΄ Αθηνών

Πολιτικό Γραφείο: Μαιάνδρου 23, Ιλίσια, Τηλ: 210 7220833, 210 7220933, Fax: 210 7220983

site: www.polyzosnikos.net

Όραμα Γνώση Μάχη

e-mail: polyzosnikosgr@gmail.com


Βιογραφικό Ο Νίκος Μ. Πολύζος είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Διοίκησης και Οργάνωσης Υπηρεσιών Υγείας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Διαθέτει πολυετή επαγγελματική και ακαδημαϊκή εμπειρία και έχει αναπτύξει πλούσια κοινωνική και πολιτική δραστηριότητα. Από το Νοέμβριο του 2009 έως τον Απρίλιο του 2012 διετέλεσε Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Κατά τη διάρκεια της θητείας του έδωσε σημαντικές μάχες, συμμετέχοντας σε μια συμπαγή ομάδα για τον εξορθολογισμό και την αναγέννηση του ΕΣΥ. Μεταξύ άλλων πέτυχε τη διατήρηση και τη βιωσιμότητα όλων των δημόσιων Νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας, καθώς και όλων των οργανικών θέσεων του προσωπικού, ενώ κατάφερε να αυξήσει σε ποσοστό 70% την ένταξη έργων, μέσω χρηματοδότησης από το επιχειρησιακό πρόγραμμα ΕΣΠΑ. Στο παρελθόν υπηρέτησε ως Αντιπρόεδρος στο Γ΄ Πε ΣΥΠ και διετέλεσε ανώτατο στέλεχος Δημόσιων και Ιδιωτικών Νοσοκομείων, μεταξύ των οποίων Διοικητής στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο«Αττικόν», Γενικός Διευθυντής στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο και ΓενικόςΔιευθυντής στη Κλινική «Υγείας Μέλαθρον» της Εθνικής Τράπεζας. Εργάστηκε ως διοικητικό-οικονομικό στέλεχος στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», ενώ διατέλεσε σύμβουλος Σχεδιασμού και Ανάλυσης Πολιτικής του Υπουργείου Υγείας και σύμβουλος Διεθνών Οργανισμών (ΠΟΥ, Ε.Ε., κ.ά.), συμμετέχοντας στη διαμόρφωση προγραμματισμού και πολιτικών υγείας. Έχει πλούσιο διδακτικό και σημαντικό συγγραφικό - ερευνητικό έργο. Συμμετείχε ως ομιλητής σε πολυάριθμα συνέδρια του χώρου και διατέλεσε μέλος πολλών επιτροπών για την ανάπτυξη, το σχεδιασμό, την οργάνωση και την οικονομική διαχείριση των υπηρεσιών υγείας. Συμμετείχε κατά καιρούς σε εθελοντικές οργανώσεις και ανέπτυξε στο παρελθόν συνδικαλιστική δράση. Γεννήθηκε το 1961, είναι έγγαμος και πατέρας ενός παιδιού.


Στόχοι Η σημερινή κοινωνική, οικονομική και αναπτυξιακή πραγματικότητα μας ανησυχεί και μας προβληματίζει. Ας προσπαθήσουμε λοιπόν στην περιοχή μας, αλλά και σε όλη τη χώρα:

Στην Ανάπτυξη για: > Την τόνωση της εγχώριας παραγωγής και την αύξηση των εξαγωγών, με την αξιοποίηση των ανταγωνιστικών μας πλεονεκτημάτων (αγροτική οικονομία, ναυτιλία, τουρισμό, ενέργεια). > Τη μετακύλιση του μειωμένου κόστους εργασίας, σε αύξηση θέσεων εργασίας και μείωση της τιμής των καταναλωτικών αγαθών.

Στην Εργασία, στην Κοινωνική Προστασία και στις Υπηρεσίες: > Την ενδυνάμωση της απασχόλησης και της αξιοπρεπούς εργασίας με πρόσθετη ενίσχυση της ανεργίας των νέων από το ΕΣΠΑ. > Τη συγκρότηση Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Προστασίας με τη στήριξη των ευπαθών ομάδων, με την «βοήθεια στο σπίτι», κ.ά. > Την υποστήριξη του έργου της ψυχικής υγείας και των κέντρων πρόληψης-θεραπείας. και αποκατάστασης.

Στην Παιδεία για: > Ανοιχτά σχολεία με ψηφιακές δυνατότητες και ενδυνάμωση των σχολικών επιτροπών. > Πανεπιστήμια και ΑΤΕΙ που θα είναι κυψέλες έρευνας, εκπαίδευσης και διαλόγου, με τη μέγιστη αυτοδιοίκηση και χρηματοδότηση. > Την αξιολόγηση διδασκόντων και διδασκομένων, με στόχο την αξιοκρατία και την ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού της χώρας.

Στην Υγεία για: > Την καθολική πρόσβαση των Ελλήνων στο ΕΣΥ. > Τον ανασχεδιασμό των υπηρεσιών της δημόσιας υγείας, την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό των Νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας. > Την επένδυση στο ανθρώπινο δυναμικό και στην τεχνολογία υγείας μέσω της αξιοποίησης πόρων του ΕΣΠΑ.

Στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης για: > Την ασφάλεια και την ποιότητα διαβίωσης σε κάθε γειτονιά. > Την ανάπτυξη συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας σε κάθε Δήμο. > Τη δημιουργία Δικτύου Κοινωνικής Προστασίας.

Ας συμβάλλουμε επιπλέον: > Στην εξυγίανση του πολιτικού μας συστήματος και στην ανανέωση του πολιτικού προσωπικού. > Στην επαναφορά του αισθήματος ασφάλειας σε όλους τους πολίτες. > Στην επαναθεμελίωση του οικουμενικού κύρους της Ελλάδας.


Φίλες και φίλοι,

Οι επερχόμενες εκλογές είναι ίσως οι κρισιμότερες των τελευταίων δεκαετιών για τη χώρα μας. Όλοι εμείς βρισκόμαστε μπροστά σε ένα μεγάλο ιστορικό δίλημμα: να επιλέξουμε, είτε τις δυνάμεις που θα δώσουν προοπτική στις θυσίες του λαού, είτε να ακολουθήσουμε μια τυφλή και ανεξέλεγκτη πορεία χωρίς στόχους και εγγυήσεις. Είναι γνωστό ότι η κατάσταση της χώρας είναι δύσκολη. Λάθη και ολιγωρίες του παρελθόντος μας οδήγησαν στη κρίση χρέους του 2009. Δυστυχώς δε μπορέσαμε να διαλέξουμε μόνοι μας ένα μοντέλο δημοσιονομικής προσαρμογής. Καθυστερήσεις και αντιφάσεις υπήρξαν, αλλά η χώρα δε χρεοκόπησε ούτε διαλύθηκε. Με πολύ κόπο και κόστος, πιθανές αδικίες και λάθη φτάσαμε στο PSI που κρατά τη χώρα ζωντανή. Παράλληλα, όμως, έγιναν και πολλές διαρθρωτικές αλλαγές, όπως το άνοιγμα επαγγελμάτων, αλλαγές στα Πανεπιστήμια και στην Υγεία, εδραιώθηκε βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα, δρομολογήθηκαν δημοσιονομικές και φορολογικές αλλαγές. Δόθηκαν μάχες, όπως στην ασφάλιση και στην υγεία, από πολιτικές ηγεσίες που λειτούργησαν ως ομάδες. Τώρα η χώρα δε μπορεί να περιμένει. Πρέπει όλοι να απαντήσουμε σε ποιο δρόμο θα βαδίσουμε. Πρέπει όλοι να συμφωνήσουμε ότι θα συνεχίσουμε το δρόμο των διαρθρωτικών αλλαγών. Η χώρα χρειάζεται όραμα, στρατηγική, γνώση, πίστη σε στόχους και κυρίως έναν πολιτικό εθελοντισμό, για να μπει οριστικά σε μία πορεία ανόρθωσης. Η δημοσιονομική προσαρμογή πρέπει να συνδυασθεί με ανάπτυξη, αλλά και κοινωνική προστασία. Το εθνικό πρόβλημα πρέπει να γίνει επιχειρησιακό πρόγραμμα. Δε θα έρθει κανείς να μας πει τι και πως θα το κάνουμε. Εμείς θα το κάνουμε όλοι μαζί. Εμπρός για μια αυτοδύναμη Ελλάδα. Σας ευχαριστώ

Ν. Πολύζος

ΠΟΛΥΖΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ  

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Β ΑΘΗΝΑΣ ΠΑΣΟΚ

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you