Page 1

j a

k u r s s ik e s k u s

K O L I N

K O P R AVA A R A

L o m a

F U T U R E

F R EE T I ME


K O P R A VA A R A K O L I N

”Lupa olla, tilaa tuntea ja rauha hiljentyä”


Olet tervetullut Valkealammen rannalla sijaitsevaan Kopravaaraan niin yksin kuin porukallakin. Lupaamme tarjota sinulle kodikasta majoitusta, vatsan täyteen maukasta ruokaa ja hieman ohjelmaakin mielen virkistykseksi. Tee pieni irtiotto tutuista ympyröistä ja hiljenny ihailemaan luonnon hiljaista voimaa!

Kolin loma- ja kurssikeskus Kopravaaran isäntä on Toivo ”Topi” Turunen. Naapuripitäjästä alkujaan kotoisin oleva Topi on tehnyt pitkän uran sekä poliisina että yrittäjänä. Kolin loma- ja kurssikeskus Kopravaaralla onkin mielenkiintoinen historia takanaan. Ikänsä kilpaurheilun ja erityisesti hiihdon parissa viettäneelle Topille on tärkeää Kopravaarassa tarjota hyvät olosuhteet liikkumiseen ja tietysti myös palautumiseen. ”Haluan toivottaa Kopravaaraan tervetulleeksi kaikki pientä hengähdystaukoa kaipaavat. Meillä hellitään vieraita perinteisin keinon; Kolin komeat maisemat houkuttelevat hengittämään syvään ja vihreät vaarat suorastaan pakottavat liikkumaan ja harrastamaan. Kaiken kruunaa oman keittiön herkullinen ruoka, joka tehdään puhtaista kotimaisista aineksista. Kopravaara tarjoaa ihanteelliset olosuhteet niin tehokkaaseen harjoitteluun kuin akkujen lataamiseenkin.” Toivo Turunen

K O P R AVA A R A

Pohjois-Karjalassa, monen mielestä Suomen kauneimmalla alueella, vihreät jylhät vaarat kohtaavat Pielisen siniset maisemat. Keskellä kauneinta kansallismaisemaa sijaitsee Kolin loma- ja kurssikeskus Kopravaara.

I s ä nn ä n t e rv e h d y s !

K O L I N

L ä m pi m ä s ti t e rv e t u loa K olin K opravaaraan !


K O L I N K O P R AVA A R A

Ma j oit u s

Sa u napalv e l u t

Majoitusvaihtoehtomme vaihtelevat erikokoisista mökeistä huoneistoihin ja huoneisiin. Ryhmät voivat halutessaan vuokrata vaikka kokonaisen rakennuksen omaan käyttöönsä. Kaiken kaikkiaan alueellamme on 75 vuodepaikkaa ja lisäksi tietysti vielä 30-paikkainen Caravan-alueemme.

Kopravaaran saunoissa on vara valita. Alueellamme on viisi erilaista saunaa, joista kolme on puu- ja kaksi sähkölämmitteistä. Talvisin on saunan lomassa mahdollisuus avantouintiin tai rentoutumishetkeen pihan paljussa. Saunaan voit poiketa vaikka kesken hiihtolenkin tai ihan muuten vaan!

J u h la - j a r u okapalv e l u t

L e iriko u l u t j a rippil e irit

Kopravaara on myös suosittu pitopaikka niin häille kuin muillekin juhlille. Halutessanne talon väki hoitaa järjestelyt puolestanne ja oma keittiömme valmistaa maukasta, alueen ruokaperinteitä kunnioittavaa ruokaa, jonka raaka-aineet valitaan sesonkien parhaasta tarjonnasta.

Loma- ja kurssikeskuksellamme on monivuotinen kokemus leirikoulujen ja rippileirien järjestämisessä. Nuorisolle löytyy alueellamme paljon tekemistä urheilun ja retkeilyn merkeissä. Välillä voi vain rauhoittua ja nauttia yhdessä olemisesta ja tekemisestä.

Sisätiloihin mahtuu ruokailemaan noin 50 henkilöä ja käytettävissä on myös tarjoilutelttamme, johon mahtuu yhteensä 70 henkeä. Kysy lisää valmiista menu-vaihtoehdoistamme! Myös majoitusasiakkaamme voivat halutessaan tilata lomansa ajaksi täysi- tai puolihoidon.

O h j e l m apalv e l u t

K oko u s palv e l u t Kokouksia voidaan järjestää niin päärakennuksen isossa salissa kuin rantatalon omassa rauhassa Valkealammen rannassa. Lue yrityspalveluista lisää sivulta seitsemän.

Järjestämme monenlaisia ohjattuja retkiä ja aktiviteetteja. Yhteistyökumppanimme Future Clubin kanssa onnistuvat niin kirkkovene-, patikointi- kuin hiihtoretketkin. Paikallisen metsästysseuran vuokraamilla mailla voidaan halutessanne järjestää vaikka pienriistan metsästystä. Kysy lisää ohjelmapalveluista! O m aa ra u h aa j a takkat u l e n t u nn e l m aa Tarjoamme majoitusta monen kokoisille ryhmille. Pienemmät majoittuvat mukavasti omissa mökeissä ja viihtyisissä päätalon huoneissa. Isompien ryhmien käyttöön voidaan varata vaikka kokonaan oma rakennus.

K O P R A VA A R A

Kolin loma- ja kurssikeskus Kopravaara tarjoaa monipuolisia majoitus-, ruoka- ja juhlapalveluita. Meillä viihtyvät niin yksittäiset lomailijat kuin isommatkin yritys- ja koululaisryhmät.

K O L I N

T e rv e t u loa palv e ltavak s i !


V aaran j u u r e lla , V alk e ala m m e n rannalla Loma- ja kurssikeskuksemme sijaitsee Kolin alueen palvelujen läheisyydessä, mutta sopivasti omassa rauhassaan vaaran juurella, Valkealammen rannassa. Keskuksemme eri toiminnot ja majoitustilat ovat sopivasti lähekkäin, mutta mukavasti erikseen – jokaisella vieraallamme on mahdollisuus nauttia omasta rauhastaan. Meille on sanottu, että olemme kuin pieni maalaiskylä kirkasvetisen lammen rannalla. Matkaa Kopravaarasta Kolille kertyy noin 15 km, ja talvisin tämän matkan voi taittaa vaikka hiihdellen Kopravaara−Koli -yhdyslatua pitkin. Kolilta löytyy aktiviteetteja ja tapahtumia moneen makuun. Talvisin voit lasketella Kolin vaihtelevilla rinteillä tai lähteä hiihtämään kauniiseen luontoon. Tarjontaa riittää, sillä laskettelurinteitä Kolilla on yhteensä 12 ja latuja löytyy yli 50 km:n edestä. Kesällä voit nauttia vihreästä maisemasta ja vierailla Kolin kuuluisassa kansallispuistossa, jossa eripituiset reitit odottavat vaeltajaansa. Koli ja sen lähialueet tarjoavat lisäksi runsaan määrän erilaisia kulttuuri- ja tapahtumapalveluja, sekä mielenkiintoisia kauppoja ja ravintoloita.


Kopravaarasta löytyy myös jalkapallo- sekä lentopallokenttä, soutuveneitä ja oma tanssi-/ teatterilava. Pitkän päivän päätteeksi kannattaa nauttia oman saunan löylyistä sekä rentoutumisesta joko uimarannalla tai pihalla olevassa kylpypaljussa. Ja jos omasta pihapiiristä ei löydy tarpeeksi aktiviteetteja, voimme lämpimästi suositella retkiä lähiympäristöön. Juuasta löytyy esimerkiksi kivikeskus, joka tarjoaa elämyksiä ja monenlaista koettavaa kiven maailmasta. Kalastajia kehotamme käymään Ruunaan koskilla, jotka houkuttelevat rohkeimpia kokemaan villin koskenlaskun. Ilmojen ollessa huonot kannattaa suunta ottaa kohti Joensuun Kuntohovi- tai Vesikko-uimahallin lämpimiä vesiä.

K O P R A VA A R A

Kopravaaran tilaa ympäröivä kaunis luonto kutsuu tutkimusretkelle niin kesällä kuin talvella. Naapurista löytyy esimerkiksi vuoden 2007 retkikohteeksi valittu Herajärven kierros, ja lähin latu lähtee omasta pihastamme. Reitit sopivat niin kuntoilijoille kuin aktiiviurheilijoillekin. Alueellamme on suunnistuksen kiintorastit, pienriistan metsästysmahdollisuus sekä yhteys moottorikelkkareiteille.

K O L I N

K opravaara s s a riitt ä ä t e k e m i s t ä i s oill e j a pi e nill e

EKLEKTI Finland Oy 2008

Isommille yritys- ja leirikouluryhmille sopivat mainiosti yhdessä yhteistyökumppanimme Future Clubin kanssa tilauksesta järjestettävät hiihto-, vaellus- ja kirkkoveneretket.


1. Päärakennus 2. Vauhtitalo

9.

3. Rantatalo 4. Mummonmökki

3.

5. Valkovuokko 6. Sinivuokko

6A.

K O L I N

6A. Sauna- ja takkatupa

12. 10.

6.

7. asuntovaunupaikat 8. telttapaikat 9. grillikatos

5.

10. lava / näyttämö 11. leikkipaikka 12. kuntoilutelineet

7. 2.

13. 4.

1.

11.

14.

13. suksien voiteluhuone

K O P R AVA A R A

14. savusauna

P ä ä rak e nn u s Komeaan päärakennukseemme sijoittuvat vastaanotto, kahvio ja kokoustilamme. Viihtyisiä huoneita heti palvelujen äärellä löytyy niin neljälle kuin seitsemällekin hengelle.

R antatalo Valkealammen rannan tuntumassa sijaitseva rantatalomme tarjoaa ihanteelliset olosuhteet jopa 20 henkilön ryhmien majoitukseen ja juhlien pitämiseen. Talosta löytyvät viihtyisät saunatilat, oma keittiö, kokoushuone, erillinen majoitushuone ja parvi 15:lle hengelle. Päädyssä on myös erillinen hiihtäjien suosiossa oleva parvihuoneisto omalla keittiöllään. Kokonaisuuden kruunaa takapihalta löytyvä kylpypalju.

Valaistulle ladulle


Hir s i h u vila V alkov u okko Valkovuokko sopii omaa rauhaa kaipaaville. Valkovuokkoon mahtuu 10 henkeä, ja sieltä löytyy kaikki mukavuudet astianpesukonetta ja omaa saunaa myöten.

Siniv u okko Sinivuokosta avautuvat ihanat maisemat suoraan rannalle. Oma ulkosauna kutsuu tunnelmallisiin löylyihin ja illalla viihdytään takkatulen ääressä. Kaikin mukavuuksin varustetussa Sinivuokossa on kaksi erillistä makuuhuonetta, ja se sopii 4−6 henkilölle.

M u m m on m ö kki Pieni punainen mummonmökkimme sopii niin romantikoille kuin omasta pienestä tuvasta haaveilijoille. Mummonmökki on varustettu pitsiverhoilla ja omalla saunalla, ja se sopii 1-2 hengelle.

P i e lin e n Vuonna 2008 rakennettu 6-10 hengen upea hirsihuvila suurine katettuine terasseineen ja sijaitsee Pielisen rannalla. Huvilan 131 m2:n huoneistoala käsittää olohuoneen, keittiön, erkkerin, 3 makuuhuonetta, saunan ja kodinhoitohuoneen. Mökin sijainti löytyy sivun 11 kartasta. A s u ntova u n u al u e Toivotamme tervetulleeksi myös vaunuilevat vieraamme. Ympärivuotisessa käytössä oleva valaistu SFC-jäsenetualueemme sijaitsee aivan lammen rannalla koivujen katveessa. Meiltä löytyy 30 sähköpaikkaa ja rantasauna-, suihku- sekä keittiötilat aivan alueen vieressä. Pihapiiri tarjoaa niin karavaanareiden kuin matkailuautoilijoidenkin käyttöön myös useita tulipaikkoja ja grillikatoksen.

K O L I N

Päärakennuksen ja palvelujen välittömässä läheisyydessä sijaitsee Vauhtitalo. Nimensä se on saanut suksivaha Ski Wax Vauhdista, jonka valmistus talossa aikoinaan sijaitsi. Nyt yläkerran keittiöllä varustettuun Vauhtivintti-huoneistoon mahtuu kymmenen henkeä ja alakerran Vauhti 1:een ja Vauhti 2:een molempiin 4–6 henkilöä.

K O P R AVA A R A

V a u h titalo


T ä rk e ä koko u s t u lo s s a tai tarv e tta h e nkil ö k u nnan virki s t y k s e ll e ? Kolin kauniit maisemat luovat ihanteelliset puitteet yrityksille erilaisten tapahtumien järjestämiseen ja sallivat pienen pysähdyksen arjen oravanpyörässä. Meillä voitte pitää kokouksen komeissa puitteissa tai vaikka käyttää aikanne yhteishengen vahvistamiseen yhdessä tekemällä. Päärakennuksen isossa kokoushuoneessa on avarat tilat 50 hengelle. Rantatalon viihtyisät kokoustilat taas sopivat 10−20 hengelle. Rantatalossa on avarat ikkunat Valkealammelle ja oma sauna, kylpypalju sekä keittiö käytettävissä. Majoitustilat löytyvät molemmista.

K oko u s tiloi h i m m e s i s ä lt y vä t : - piirtoheitin - valkokangas - fläppitaulu - tv, dvd, vhs sekä cd-soitin Kopravaarasta löytyy hienot mahdollisuudet harrastaa ja liikkua isommallakin porukalla. Perinteinen kirkkovenesoutu edellyttää tarkkaa yhteispeliä, ja jos patikointi tai hiihto kuulostaa liian raskaalta, niin aina on mahdollisuus lähteä laskemaan Kolin komeita rinteitä. Entä koska viimeksi on tullut kokeiltua suunnistusta? Päivä voidaan huipentaa vaikka järjestämällä tanssit ikiomalla ulkoilmalavallamme!


Hiihtolatu Valaistu hiihtolatu Vaellusreitti

K O L I N

504

K O P R AVA A R A

MĂ–KKI PIELINEN

FUTURE FREETIME

6


K O P R A VA A R A

Ajo-ohje Future Freetime Oy Kolin loma- ja kurssikeskus Kopravaara Kopravaarantie 27

K O L I N

83950 Ahmovaara

K O L I N

Puh. 0400 374 830 Fax. (013) 674 191 kopravaara@futurefreetime.fi www.futurefreetime.fi

Kajaani 180 km

un

nsu

Joe tie ion

all tek

os

tie

Ru

Valkealampi r Kopravaa

6

ie a nt

Tuopanjoentie

Rasiva

aranti

e

nti uu

ns Joe

K O P R AVA A R A

FUTURE FREETIME

Joensuu 54 km

6

e

Future Freetime - Kolin Kopravaara - Esite  

Future Freetime - Kolin Kopravaara - Esite

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you