Page 1

Plantasjen 2009 Verdi kr. 20,-

Utemøbler, hagemaskiner, griller og tilbehør, hytter og redskapsboder, vann i hagen, hekk, hageroser, stauder og prydbusker


34 24 sider med planter

Innhold Innledning ..................................................... 5 Hagemøbler.................................................... 6

68

58

Grill.................................................................. 28 Planter ............................................................ 34 Drivhus .......................................................... 58 Hageredskap ............................................... 60 Vanningssystemer ................................... 74 Hytter ............................................................. 82

Utesesongen er i gang! Velkommen til Plantasjen! Enten du har stor hage, liten hage, balkong eller terrasse kan du glede deg til sommeren! Hos Plantasjen finner du alt du trenger for å skape hyggelige uterom for hele familien. Til alltid gode priser! Blant vårt sortiment finner du planter, hagemøbler, griller, parasoller, redskap og drivhus – for å nevne noe. Sett deg godt til rette og la deg inspirere til en herlig sommersesong med årets Plantasjen-magasin. Vareutvalg og priser kan variere noe i de ulike

28

12

butikkene.

Prisene er Plantasjens veiledende priser og vil kunne endres i løpet av sesongen. Annonserte produkter kan avvike noe fra bildet. Med forbehold om trykkfeil.


Møbler hos Plantasjen - 4

Møbler hos Plantasjen - 5

Sitt ned og nyt solen! Et hagemøbel skal være deilig å sitte i, og dekorativt å se på når det ikke brukes. Hos Plantasjen finner du en rekke forskjellige møbelmodeller. Også de som passer perfekt for balkongen! Kom, se og sitt!

Baden-Baden stol i stål/polyester. Se side 20-21.

499,-

Hva bør du velge? Velg det du liker! Skap din egen stil og finn de møblene som gjør solnedganger sammen med familie og venner til fine sommerminner. Har du begrenset med plass er det smart å velge møbler som egner seg like godt som spisemøblement som til soling. Lær deg dessuten å rengjøre møblene skikkelig. Da varer møbelgleden lenger! Vi har alt! Alt til uteplassen finner du hos Plantasjen. Se ekstra nøye på vår kunstrottingserie Sanford, spisegruppen Blackstone og serien Nydala av beste skandinaviske kvalitet. Blir solen i sterkeste laget, anbefaler vi både parasoller og markiser. Ta med deg familien til din nærmeste Plantasjen hagesenter og gjør uterommet til alles favorittsted.

Vedlikehold av hagemøbler Hagemøblene dine kan vare år etter år, og er du nøye med vedlikeholdet blir jobben enkel når du skal sette dem ut om våren.

Somerset

Harrington

Møbelgruppe Somerset i hvitmalt Accasia. Selges separat. Stol, sofa og bord. Se side 15.

Møbelgruppe Harrington i FSC Eucalyptus. Stol, sofa og bord. Puter inkludert. Selges separat. Finnes i fargene “brun” og hvit. Se side 14.

Bord Stol Sofa

1290,799,1290,-

Bord Stol Sofa

1290,990,1490,-

Plastmøbler Til vanlig rengjøring anbefales bruk av mildt såpevann. Unngå skuremidler da disse ofte sliper vekk beskyttelseslag og kan lage riper. Hovedrengjøring er vel så viktig å foreta før vinterlagring som ved klargjøring til bruk på våren. Til dette anbefales plastmøbelrens. Ved å bruke et slikt spesialprodukt forhindrer man at skitten fester seg i møblene. Ved vinterlagring er det absolutt best for møblene å stå tørt og tildekket innendørs. For øvrig anbefales det også at man dekker til møblene når de

ikke er i bruk med egnet overtrekk. I dag kan dette kjøpes tilpasset de fleste gruppestørrelser. Kunstrotting Kunstrotting er et plastmateriale som tåler det meste. Rengjøres ved å bruke en hageslange og en børste til å komme mellom de flettede fibrene. Bruk ikke høytrykksspyler! Furumøbler Møbler i all slags tre er levende materialer og dette er viktig å huske på både ved anskaffelse og bruk. De fleste møbler er behandlet på fabrikken og er i så måte klare til bruk. Imidlertid anbefales det at man følger noen retningslinjer for å bevare furumøblene lenger. Vanlig rengjøring gjøres best ved at man tørker godt av møblene med en fuktig klut. Bruk overtrekk for å beskytte mot vær og vind når møblene ikke er i bruk. - Naturmøbler Skal behandles omgående med treolje og etterbehandling bør gjentas 3-4 ganger pr. år. Bruk gjerne treolje. Det er viktig å rengjøre før etterbehandling. Rengjør, la tørke, behandle og la tørke i 24 timer. - Laserte møbler Krever etterbehandling med rett lasur eller treolje etter sesong avhengig av slitasje. Når overflaten virker matt er det på tide å behandle. Rengjør, la tørke, behandle og la tørke i 24 timer. - Hvitlaserte møbler Skal ikke behandles med treolje. Disse krever kun regelmessig rengjøring og etter noen år etterbehandling med hvit lasurmaling.

Ta vare på møblene dine!

Trevask 0,5 liter. Finisher transparent 0,5 liter. Kinesisk treolje.

7990 129,199,-

Teak Teak er den best holdbare tresorten som brukes i hagemøbler og treets naturlige oljer hindrer at fuktighet trenger inn i trevirket uansett etterbehandling. Hvis man velger å ikke behandle teakmøbler, vil trevirket få et grålig patinert ytre, men alle treets egenskaper bevares. For å opprettholde teakens opprinnelige utseende bør trevirket oljes 1-3 ganger årlig, avhengig av værforholdene. Hardwood Hardwood er en fellesbetegnelse for mer enn 100 forskjellige tropiske tresorter som vokser i områder med stabilt varmt vær. Hardwood-møblene i Plantasjens sortiment er laget av tresorter som har mange av teakens evner, med høy konsentrasjon av naturlige oljer i trevirket samt stor hardhet. Hardwood-møbler må oljes 1-3 ganger årlig, avhengig av værforholdene, for å beholde sitt opprinnelige utseende samt å unngå opptak av fuktighet. Vedlikehold om våren før møblene tas i bruk for sesongen. Stram alle skruer på møbelet slik at disse sitter godt fast. Hengsler og beslag behandles med syrefri olje. Hvis møblene har fått en grålig farge av vær og vind slipes dette bort med sandpapir. Rengjør møblene med mildt såpevann eller trerengjøringsmiddel. Pass på at alt smuss fjernes slik at dette ikke blir liggende igjen under oljens overflate. Spyl/skyll godt med rent vann slik at alle såperester fjernes. Har trevirket fått en ru overflate, slipes dette bort med fint sandpapir.


Kunstrotting hos Plantasjen - 6

Kunstrotting hos Plantasjen - 7

Ekstra moduler for påbygging kan bestilles i butikk!

Møbelgruppe Madrid i kunstrotting. Selges komplett. Sofa med puter og bord m/glassplate. Finnes i hvite eller beige puter.

Stol

990,-

Bord

3990,-

Møbelruppe Nassau/Malden i kunstrotting og teak. Selges separat. Bord Nassau 201x86 cm i kunstrotting og teak. Stol Malden i kunstrotting inkl. pute.

Trendy kunstrotting! Årets modeller hos Plantasjen!

Puter

249,-

Stol

1290,-

Bord

2490,-

Møbelgruppe Cone i kunstrotting. Selges separat. Bord Cone 90x74 cm. Stol Cone (pute ikke inkludert).

Stol

Møbelgruppe

1290,-

14990,-

Bord

5990,-

Møbelgruppe Linden/Monticello i kunstrotting og teak. Selges separat. Bord Linden 150x150 cm i teak (ikke avbildet - kr. 5990,-). Bord Linden 100x240 cm cm i teak. Stol Monticello i kunstrotting inkl. pute.

1290,Pute 249,- Bord 100 cm m/teakplate. 2490,Stol

Møbelgruppe Zambi i kunstrotting. Selges separat. Bord Zambi 100 cm m/teakplate. Bord Zambi 70 cm m/glassplate (ikke avbildet - kr. 1490,-). Stol Zambi (pute ikke inkludert).

Møbelgruppe Sanford

6990,Møbelgruppe Sanford i kunstrotting. Selges komplett. 2 stoler, sofa og bord m/glassplate. Puter inkludert.

Møbelgruppe

6990,-

Møbelgruppe Sanford i kunstrotting. Selges komplett. 2 stoler, sofa og bord m/glassplate. Puter inkludert.

Putekasse Puteboks Madrid i kunstrotting.

2490,-


Kunstrotting hos Plantasjen - 8

Kunstrotting hos Plantasjen - 9

Møbelgruppe Bingham i kunstrotting. Selges komplett. 2 stoler, sofa og bord m/glassplate. Puter inkludert.

Stol Boston i kunstrotting.

Stol

990,-

Møbelgruppe

9990,-

Møbelgruppe

3990,-

Møbelgrupper Bristol i kunstrotting. Selges komplett. 2 stoler, sofa og bord m/glassplate. Puter inkludert.

Solseng

7990,-

Rund stolseng Walden i kunstrotting. Plass til 2 personer.

Møbeltrekk, 3 størrelser 160x225x95 cm 255x255x95 cm 350x255x95 cm

449,599,699,-

Kunstrotting Utemøbler av kunstrotting er lekre, funksjonelle og nesten vedlikeholdsfrie. Det er bare å tørke over med klut eller spyle dem rene. Sommerenkelt og greit. Kunstrotting er en fellesbetegnelse på ulike plastmaterialer som flettes på stammer av aluminium, derfor kan møblene stå ute i all slags vær. Ta en tur til Plantasjen og prøv utvalget av disse herlige utemøblene til lave priser.

3990,-

Møbelgrupper Bristol i kunstrotting. Selges komplett. 2 stoler, sofa og bord m/glassplate. Puter inkludert.


Dining hos Plantasjen - 10

Dining hos Plantasjen - 11

Bord Stol

1490,799,-

Bord Stol 3-seter Tennisbenk

Møbelgruppe Kanton i aluminium og ash tekstilen. Selges separat. Posisjonsstol Kanton. Bord Kanton 140x80 cm.

Putekase

Møbelgruppe Hacienda i honninglasert furu. Selges separat. Bord Hacienda 90x165 cm. Stol Hacienda. 3-seters sofa Hacienda. Tennisbenk Hacienda.

1990,-

Putekasse Hancock i hardwood. 128x53 cm.

1990,1090,1990,599,-

Putekase

1990,-

Putekasse i honninglasert furu. 128x50 cm.

Blackstone

2490,-

Møbelgruppe (bord + 4 stoler) Møbelgruppe Blackstone i galvanisert stål og tekstilen. Selges i gruppe eller separat. Bord blackstone 80 x 140 cm. Posisjonsstol Blackstone.

Bord Stol

990,499,-

Stol

990,-

Bord

2990,-

Møbelgruppe Polar i honninglasert furu. Selges separat. Bord Polar 100x165/225 cm med ileggsplate. Posisjonsstol Polar 7-pos.

Posisjonsstol Støttebord Klappstol Butterflybord

1290,799,1090,4990,-

Møbelgruppe Amelia i honninglasert furu. Selges separat. Butterflybord Amelia 110x190/240 cm. Støttebord Amelia. Klappstol Amelia. Posisjonsstol Amelia 7-pos.

Plantasjen har et bredt utvalg av hagemøbelputer!


Dining hos Plantasjen - 12

Dining hos Plantasjen - 13

Møbelgruppeserien Nydala i aluminium og teak er designet og produktutviklet i Sverige. Med sin gjennomtenkte bredde av produkter og funksjonelle konstruksjon er den blitt en storselger. En egen familie du kan velge og vrake i!

3490,-

Bord

3490,-

Bord

5990,-

Bord Nydala 95x160 cm. Finnes i fargen sølv aluminium/teak.

Stablestol

799,-

Stablestol Nydala. Finnes i fargene sølv/sort og sort/sort.

Posisjonsstol

990,-

Posisjonsstol Nydala. Finnes i fargene sølv/sort, sølv/hvit og sort/sort.

Nydala

Bord

Bord Nydala 90x150 cm. Finnes i fargen sort aluminium/teak.

Butterflybord Nydala 96x150/200 cm. Finnes i fargen sølv aluminium/teak og sort aluminium/teak.

Møbelgruppe Nydala i aluminium, teak og tekstilen. Finnes i en rekke modeller.

Bord fra Stol

3490,990,Serveringsvogn

2490,-

Serveringsvogn Nydala. Finnes i fargene sølv/teak og sort/teak.

Bord

7990,-

Butterflybord Nydala 96x200/280. Finnes i fargen sølv aluminium/teak og sort aluminium/ teak.


Dining hos Plantasjen - 14

Dining hos Plantasjen - 15

1290,Bord 1490,Stol

Stol

990,-

Sofa

1490,-

Bord

1290,-

Møbelgruppe Harrington i FSC Eucalyptus. Selges separat. Bord Harrington 120x50 cm. Stol Harrington inkl. pute. Sofa Harrington inkl. puter.

Stol

990,-

Bord

2990,-

Møbelgruppe Selden/Lafayette i FSC Eucalyptus og aluminium. Selges separat. Bord Selden 100x180/24 cm. Posisjonsstol Lafayette. Finnes i fargen grå.

Stol

799,-

Bord

2490,-

Møbelgruppe Dalton/Cambridge i aluminium og teak. Selges separat. Bord Dalton 180x88 cm. Sort syntetisk bordflate. Stol Cambridge i aluminium og teak.

Sofa

1790,-

Møbelgruppe Harrington i hvitlasert FSC Eucalyptus. Selges separat. Bord Harrington 120x50 cm. Stol Harrington inkl. pute. Sofa Harrington inkl. puter.

Stol

699,-

Bord

1490,-

Møbelgruppe Madison/Trenton i FSC Eucalyptus. Selges separat. Bord Madison 86x150 cm. Posisjonsstol Trenton.

Stol

990,-

Bord

3490,-

Møbelgruppe Perham/Lakewood i FSC Eucalyptus. Selges separat. Ovalt bord Perham 100x170/230 cm. Posisjonsstol Lakewood.

Somerset Møbelgruppe i hvitmalt Accasia. Selges separat. Stol, sofa og bord.

Bord Stol

Stol

799,-

Bord

2990,-

Møbelgruppe Selden/Linwood i FSC Eucaluptys og aluminium. Selges separat. Bord Selden 100x180/240 cm. Posisjonsstol Linwood. Finnes i fargen sort.

Stol

1490,-

Bord

6990,-

Møbelgruppe Orrington/Paxton i teak. Selges separat. Ovalt bord Orrington 120x220/300 cm. Posisjonsstol Paxton.

Sofa

1290,799,1290,-


Café / Balkong hos Plantasjen - 16

Café / Balkong hos Plantasjen - 17

Cafésett

1490,-

Cafésett Classic i aluminium. 2 stoler og bord.

Café Balkong

Cafésett

1090,-

Cafésett Charlotterville i stål. 2 stoler og bord. Finnes i fargene hvit, rød, rosa, sort og offwhite. Selges også separat. Cafébord kr. 499,-. Caféstol kr. 399,-.

Skap din egen oase! Du trenger ikke en stor hage for å oppleve stor blomsterglede! Med litt planlegging, entusiasme, balkongkasser og krukker, ligger alt til rette for variert og fargerik blomsterprakt - selv med begrenset plass. Bruk fantasien og nyt levende blomster under åpen himmel! Lurt å tenke på

Ettersom du bare får plass til

Når du skal plante i potter og

en begrenset mengde jord er det

kasser på balkong er det lurt å

viktig at du bruker blomsterjord

dekke til med plast eller aviser på

med høy kvalitet, som puster og

underlaget. Bruk dessuten alltid

gir overskudd av næring. Plant

potter med hull i bunnen og legg i

så roten, løken eller frøene etter

lecakuler og et tynt stoffstykke før

anvisning på pakken.

Hengebalkongbord

399,-

Hengebalkongbord Charlotteville i stål. Finnes i fargene hvit og rød.

jord.

Tennisbenk fra

499,-

Tennisbenk Glover 110x30x43 cm i FSC Eucalyptus. Finnes i fargene natur, hvit og sort.

Cafébord

399,-

Caféstol

249,-

Cafésett Hampton i stål og tekstilen, sammenleggbart. Selges separat. Bord i farge sølvgrå. Stol finnes i fargene offwhite, brun og limegrønn.

Caféstol

249,-

Cafébord

299,-

Cafésett Kingswood for barn i FSC Eucalyptus. Selges separat. Rundt cafébord Kingswood. Klappstol Kingston.

Balkongkasse i Zink. Finnes i grå og sort. Lengde 60 cm

149,-

Lengde 80 cm

249,-


Café / Balkong hos Plantasjen - 18

Café / Balkong hos Plantasjen - 19

Oakland/Trenton Cafésett Oakland/Trenton i FSC Eucalyptus. Selges separat. Sammenleggbar stol Trenton. Rundt cafébord Oakland, diameter 70 cm. Klappstol Trenton.

Egnede blomster og vekster For balkongkasser velger mange relativt lave og fargerike blomster. Noen dekorative tips kan være sommersalvie, miniroser, pelargonia, bacopa og margeritter. I større og dypere krukker kan man velge mindre barvekster, prydbusker med blomster eller nyttevekster som tomater og jordbær. Alt du trenger, finner du hos Plantasjen.

Caféstol

Spade.

9990

Cafésett Saga Cafébord

999,-

Klappstol

399,-

Cafébord

699,-

599,-

Cafésett Saga i honninglasert furu. Saga cafébord 70x70 cm. Klappstol Saga.

Blomstrende bomullshansker. 3 pk.

3990 Klappstol

499,-

Cafébord

599,-

Cafésett Otis/Turner i FSC Eucalyptus. Selges separat. Cafébord Otis 60x60 cm. Klappstol Turner. Finnes i fargene sort og hvit.

249,Barnestol i rotting plast m/stålramme. Finnes i fargene rød, cerise, grønn og blå.

Balkongkasse i smijern m/hvit innekasse i plast.

Balkongkasse

175,-


Relax hos Plantasjen - 20

Relax hos Plantasjen - 21

Baden-Baden

499,-

Baden-Baden. Finnes i fargene svart, rød, off white, brun og limegrønn.

Solseng Nydala i aluminium/tekstilen. Finnes i fargene sølv eller svart.

1490,-

Deilige stoler! Det er hos Plantasjen du handler hagestoler. Sett deg godt til rette og la solen varme deg gjennom hele sommeren. Vi har et stort utvalg av modeller - se ekstra nøye på vår klassiker Baden-Baden og våre amerikanske deckstoler som aldri går av moten!

Baden-Baden. Finnes i fargene svart, rød, off white, brun og limegrønn.

499,-

Solvogn Cecilia i svart furu.

1990,-

Dalom solvogn i honninglasert furu.

1790,-

Deckstol Amelia i honningslasert furu.

1490,-


Rullesofa Dalom

2490,-

Relax hos Plantasjen - 22

Relax hos Plantasjen - 23

i honninglasert furu.

Hammock fra

2750,-

Hammock Dalom i honninglasert furu, inkl. tak i tektilen. Selges uten puter.

Sitt ned og nyt solen!

2990,-

Hammock Dalom i furu inkl. tak i tektilen. Finnes i fargene hvitlasert og sortlasert. Selges uten puter.

Rund picknicbenk

3490,i honninglasert furu.

Solseng

399,-

Solseng i tekstilen med stålramme. Finnes i fargene sort, hvit, rød, brun og lime.

Picknicpledd.

Hammock

9990

Solseng

Solseng

149,-

Brassestol. Finnes i fargene off white, rød, limegrønn og sort.

1990,-

Strandstol

299,-

Solstol i aluminium og tekstilen. Finnes i fargene sort, hvit og rød.

Solseng i stål og sort tekstilen.

Picknicbenk

399,for barn i ubehandlet tre. Overtrekk til solseng.

299,-

Beachchair

399,-

Beachchair i hardwood og tøy med stripete mønster.

Vippestol

399,-

Vippestol i polyester m/nakkepute. Finnes i fargene rød, brun og lime.

Fantastisk SPA!

Amerikansk deckstol

Sitteplass til 4 pers. Alle pumper mm. er integrert i selve spaet og ligger skjult.

1490,m/fothviler i hvitlakkert Acasia.

Sofa Borgholm i hvitlasert furu.

2990,-

Spabasseng. Diameter 180 cm, høyde 80 cm. 800 liter.

5990,-

Picknicbenk

1990,i honninglasert furu. 60x150 cm.


Parasoller og markise / Paviljonger hos Plantasjen - 24

Parasoller og markise / Paviljonger hos Plantasjen - 25

Parasoller Markise Paviljonger Tenk på din uteplass som et hvilken som helst annet rom i huset! I tillegg til hagemøbler bør du ha en god parasoll som gir skygge når solen er på sitt varmeste, eller hvis du vil ha noe mer permanent sett opp en flott paviljong og bli nabolagets helt!

499,Parasollfot Oktagonal. 32 kg. For parasoller opp til 48 mm diameter.

249,Grå parasollfot i betong. 15 kg. For parasoller opptil 38 mm diameter.

Paviljong

790,-

Sammenleggbar paviljong. 3x3 m. Finnes i fargen blå/hvit.

499,Grå parasollfot i betong. 35 kg. For parasoller opptil 48 mm diameter.

Paviljong de Lux

9990,-

Paviljong de Lux i honninglasert furu. 3,5x3,5 Finnes i fargene beige og blå.

Sidevegg Sidevegg m/vindu Tak

Paviljong

2990,-

Paviljong i aluminium og tekstilen. 3x3 m. Finnes i fargene blå og grå.

Paviljong

1490,-

Paviljong Cafe Latte i stål og tekstilen. 3x3 m.

799,Stjerne parasollfot i granit. 35 kg. For parasoller opp til 48 mm diameter.

599,599,1490,-

Paviljong

3990,-

Paviljong i stål og tekstilén med myggnett, sidevegg og tak. 3x3 m. Finnes i fargen blå/hvit, beige og caffe latte.

Paviljong Paviljong 3,5x3,5 m. Svartlasert.

7990,-

299,Vekt til hengparasoll. 25 kg. Svart.


Parasoller og markise / Paviljonger hos Plantasjen - 26

Parasoller og markise / Paviljonger hos Plantasjen - 27

Skjerm deg mot solen!

Solseil

1990,-

Markise i stål og tekstilen. 360x250 cm. Finnes i fargene blå/hvit, grå/hvit og rød/beige.

599,-

Solseil m/2 rørstolper. 4x4x2,9 meter.

499,-

599,Parasoll i aluminum og polyester m/tilt. 3 meter. Finnes i fargene rød, blå, sort og beige.

1290,Hengeparasoll i polyester og aluminium. 3 meter. Finnes i fargene blå og grønn.

Parasoll i aluminium og polyester m/tilt. 2,3 meter. Finnes i fargene, blå, grå og beige.

199,Balkongparasoll 140 cm. Finnes i fargene blå, hvit og blomstrete mønster.

199,Strandparasoll.

NYHET!

2490,Parasoll i kraftig aluminium og polyester. 3x4 meter. Finnes i fargen svart.

799,-

599,-

Balkongparasoll i aluminium og polyester. 3,3 meter. Finnes i fargene rød, sort, brun og beige.

Parasoll i stål og polyester m/blomstrete mønster og tilt. 2,3 meter.


Grill hos Plantasjen - 28

Grill hos Plantasjen - 29 Weber® Q™200. En effektiv, smart og transportabel Weber® gassgrilll. Attraktiv pris og moderne design.

Bestselger!

Det er deilig å ”spise ute” Det er rundt grillen venner og familie samles, og noen mer sosial og hyggelig måte å spise på finnes vel ikke. Hos oss finner du en rekke

Hos oss finner du griller som både

Kvalitet som varer!

kvalitetsgriller, både store

bruker gass og kull, og større

Weber er vår hovedleverandør og en

terrassegriller og mindre modeller

permanente modeller du bygger på

av verdens mest kjente produsenter

du kan ta med deg på tur. Grill er

din uteplass. Bruk sommeren ute,

av griller. Fra Weber finner du et

sommer, og alle kan grille!!

sammen med gode venner og varme

stort modellspekter som rommer alt

grillopplevelser! Smakelig måltid!

fra tradisjonelle kulegriller med kull,

Hvilket behov har du?

til store gassgriller med en mengde

Med en god grill på plass kan du nyte

tilberedningsmuligheter og finesser.

maten og utsikten samtidig!

I tillegg til super kvalitet, er også

Weber® Q™200 En effektiv, smart og transportabel Weber® gassgrilll. Attraktiv pris og moderne design!

• Redskapsholder og smart plassering av grillbestikk ved transport • 5 års garantiprogram • Ferdig montert på under 5 min • Grillflate 39x54 cm • Bredde 80 cm/dybde 58,4 cm • Effekt 3,51 kW/t • Emaljert støpejernsrist • Flavorizer® Bars innebygget i grillristen • 2 klappbord i plast

Vogn ikke inkludert!

2490,-

Plantasjen fører et bredt sortiment av kvalitetsgriller fra merkevareleverandøren Weber®. Weber® har gjennom en årrekke satt fokus på å perfeksjonere designen, dyrke kvaliteten og utvikle brukervennlige løsninger fra de enkle transportable grillene til de største luksusgrillene.

Weber kjent for lekker design. Er du på jakt etter en ny grill? Som skal levere enestående resultater hver gang du bruker den? Uansett om du foretrekker

NYHET!

smaken grillbriketter gir eller enkel tilberedning med gass, har vi grillen som passer deg.

4490,-

5490,-

3990,-

Spirit® E-210 Classic. En fantastisk gassgrill fra Weber® med den funksjonelle og designmessige toppkvaliteten du forventer av Weber®. En fornuftig allround gassgrill til en attraktiv pris.

Spirit® E-310 Classic. En fantastisk gassgrill fra Weber® med den funksjonelle og designmessige toppkvaliteten du forventer av Weber®. En fornuftig allround gassgrill til en attraktiv pris.

Smokey Mountain Cooker® røkeovn med 2 stk 57 cm grillrister som gjør det mulig å både røke en kalkun og en skinke samtidig. Leveres med luxtrekk.

• 25 års garantiprogram • 2 rustfrie brennere • Grillflate 58x39 cm • Porselensemaljerte grillrister • Effekt 7,61 kW/t

• 25 års garantiprogram • 3 rustfrie brennere • Grillflate 61x44 cm • Porselensemaljerte grillrister • Effekt 11 kW/t

• 10 års garantiprogram • Porselensemaljert bunn og lokk • Luxtrekk • Grillflate på 2x57 cm

Grilltips Kjøtt har godt av å hvile i noen minutter etter at du har tatt det ut av grillen. Det får kjøttsaften som har lagt seg på overflaten til å trekke seg tilbake til midten av kjøttet.

Weber® Q™200

2490,Vogn ikke inkludert!

Litt om grovt salt Grovt salt er spesielt egnet for grilling fordi de store flakene gir mer smak til overflaten av maten. Hvis du erstatter bordsalt, skal du redusere mengden med en tredjedel.

Spirit® E-320 Premium. En klassiker i helt ny design. Du får den funksjonelle og designmessige toppkvaliteten du forventer fra Weber®. Med sidebrenneren kan du lage suppe, pasta eller koke poteter. • 25-års garantiprogram • 3 rustfrie brennere og sidebrenner • Crossover-tenningssystem • Grillrist i porselensemaljert stål • Porselensemaljerte Flavorizer® Bars • Porselensemaljert lokk med integrert termometer og lakkerte sider • Grillflate 61x44 cm • 2 arbeidsbord i rustfritt stål og 6 redskapskroker • 2 låsbare og solide kjørehjul • Elektronisk tenning • Effekt 11 kW/t

7990,-

NYHET!

1490,Weber® Fireplace er utepeisen som gir varme til kalde sommerkvelder og en innbydende glød til enhver anledning. Utepeisen er laget av stål, og dekket med porselensemalje som ikke ruster, blekner eller brenner. Varmeskjoldet er laget av rustbeskyttet aluminium. 10 cm stålkant som forhindrer brennende deler, varm aske eller glør fra å blåse ut av peisen. For å slukke ilden, fjern støtteringen med beskyttelseshansker og forsegl lokket med underdelen.


Weber® Q™300 er det siste skuddet på stammen i Weber® Q™-serien. Denne grillen har 2 brennere med individuell varmeregulering, integrert termometer i lokket, 2-delt grillrist som gjør rengjøring til en lek og 2 arbeidsbord. Sist, men ikke minst, leveres den med en spesialdesignet vogn.

Grill hos Plantasjen - 30

4490,Weber® Style™ salt og pepperkvern.

• 5 års garantiprogram • 2 brennere i rustfritt stål • Grillflate 46x65 cm • 2-delt grillrist i støpejern • Flavorizer® Bars innebygget i grillristen • Integrert termometer i lokket • Trykk-knapptenning • To arbeidsbord med innebygd redskapsholder • Unikt design • Ferdig montert på under 5 minutter • Effekt 6,35 kW/t

499,Weber® Q™100. En effektiv, smart og transportabel Weber® gassgrilll. Perfekt til camping, skogturen, stranda eller i båten.

Weber® Style™ kyllingholder.

599,-

499,-

• 5 års garantiprogram • Effekt 2,64 kW/t • Emaljert støpejernsrist • Flavorizer® Bars innebygget i grillristen • Grillflate 42x32 cm • Bruker standard gass engangsbeholder (400 g) • Bredde 68 cm/dybde 57 cm

199,-

One-Touch® Silver. Den originale Weber® kulegrillen med One-Touch rengjøringssystem.

NYHET!

• 10 års garantiprogram • Rustfri aluminiumsventil og askefat • Porselensemaljert bunn og lokk • 47 cm • Sort

2250,Weber® Q™140. Sett i kontakten og grill i vei! En fantastisk elektrisk grill fra Weber®. • 10 års garantiprogram • Massive grillrister laget av rustfritt stål • Elektroniske varmeelementer • 2200 watt • 230 volt (tolererer 220-240 volt) • Vekt 8,2 kg

• 10 amper • Ledning på 1,8 meter • Massiv rustfri rist • Grillflate 42,5x32 cm • Bærbar • Ferdig montert på under 5 minutter

1490,One-Touch® Silver. Den legendariske Weber® kulegrillen med sin klassiske profil har blitt synonymt med grillsteking! One-Touch™ Silver 57 cm gir deg en stor grillopplevelse hver gang! • 10 års garantiprogram • Porselensemaljert bunn og lokk • Grillflate 57 cm • One-Touch™-rengjøringssystem • 57 cm • Sort

1990,11990,Genesis® S-320. Eksklusiv Weber® designet gassgrill i rustfritt stål med solid konstruksjon. Perfekt til å grille all slags mat, alle dager i uken.

Weber® Style™ vott.

990,-

Elektrisk grill

1790,-

Weber® talende steketermometer.

Grill hos Plantasjen - 31

• 25-års garantiprogram • 3 rustfrie brennere • Sidebrennere • Grillflate 66x50 cm • Rustfrie grillrister og Flavorizer® Bars • 6 redskapsholdere • Rustfritt stål • Effekt 12,3 kW/t

28990,Summit® E-650. Den ultimate Weber® gassgrillen som internasjonale kjøkkensjefer ville valgt. Helt nytt og eksklusivt design, samt enda bedre konstruksjon med utsøkt kvalitet ned til hver minste detalj. • 25 års garantiprogram • 6 rustfrie brennere • Sidebrenner • Røkeboks i rustfritt stål med egen brenner • Bakmontert infrarød brenner • Massive grillrister og Flavorizer® Bars i rustfritt stål • Roterende grillspyd med kraftig motor • 6 redskapsholdere • Effekt 17,51 kW/t

One-Touch® Gold. Den originale og effektive Weber® kulegrill med avtagbar askeoppsamler. • 10 års garantiprogram • 2 brikettskillere • One-Touch rengjøringssystem • Porselensemaljert bunn og lokk • 3 glassforsterkede nylonhåndtak • 57 cm • Sort

2290,Weber® Style™ kokkekniv.

799,9990,Genesis® E-320. En Weber® grill i et helt nytt og eksklusivt design, og enda bedre konstruksjon!

Weber® Style™ grillsett i 3 deler.

499,-

• 25 års garantiprogram • 3 rustfrie brennere • Sidebrenner • Grillflate 66x50 cm • Porselensemaljerte grillrister og Flavorizer® Bars • 6 redskapsholdere • Finnes i fargene sort, kobber og stålgrå • Effekt 12,3 kW/t

Master Touch® - 57 cm. Den originale og effektive Weber® kulegrillen med avtagbar askeoppsamler. Med Webers® original lokkholder og termometer, samt nye ekstra finesser. • 10 års garantiprogram • Bunn og lokk i porselensemalje • One-Touch® rengjøringssystem • Original lokkholder • Plastfinger til toppventilen • 2 glassforsterkede nylon håndtak • 2 brikettskillere • Avtagbar askeoppsamler med stor kapasitet • Solide hjul som holder til all slags vær • Termometer i lokket • 57 cm • Finnes i fargene kobber, blå, olivengrønn og limegrønn.

ONE-TOUCH GOLD

3990,-

Master Touch® sort. 67 cm. Se mer info på side 32.


Grill hos Plantasjen - 32

Grill hos Plantasjen - 33

NYHET!

2990,-

3990,Master Touch® - 67 cm. Den originale og effektive Weber® kulegrillen med avtagbar askeoppsamler. Med Webers® original lokkholder og termometer, samt nye ekstra finesser.

Hamburger - 4 porsjoner 450 G KARBONADEDEIG SALT PEPPER 4 HAMBURGERBRØD TILBEHØR SOM TOMAT, SALAT,

SAUS ETC.

Slik gjør du: Rør inn salt og pepper i karbonadedeigen. Form hamburgerne. Del deigen opp i 4 like store deler. Form dem forsiktig til de er ca 2 cm tykke uten å presse dem for hardt, da dette får kjøttsaften til å sive ut. Hamburgerne grilles i 8-10 minutter. Snu etter halvgått grilltid. Gassgrill: direkte grilling ved middels varme Briketter: direkte grilling Varm hamburgerbrødene på grillen og fyll de med salat, hamburger, tomat og løk. Ketchup eller annen saus etter eget ønske.

• 10 års garantiprogram • Bunn og lokk i porselensemalje • One-Touch® rengjøringssystem • Original lokkholder • Plastfinger til toppventilen • 2 glassforsterkede nylon håndtak • 2 brikettskillere • Avtagbar askeoppsamler med stor kapasitet • Solide hjul som holder til all slags vær • Termometer i lokket • 67 cm • Farge sort

One-Touch® Platinum. Den originale Weber® kulegrill med sidebord. Luksusmodell. • 10 års garantiprogram • One-Touch rengjøringssystem • Avtagbar askeoppsamler med stor kapasitet • Lokkholder, avlastningshylle og 3 redskapsoppheng • 57 cm • Sort

Outback Best Charcoal kulegrill m/vogn. 57 cm.

1490,Outdoor Kitchen i rustfritt stål. Ditt eget utekjøkken! • Sidebord • Vannkran med vask og skap • Roterende grillspyd • Hjul

• 205x61x120 cm • Grillflate 81x50 cm • 6 brennere • Termometer

Brikettgrill

4990,-

2750,Weber® CharQ™ 260 brikettgrill er klar til å følge deg overalt. Under det romslige lokket er det god plass til lekre grillopplevelser, og med sin originale formgivning er den som skapt for å bli en designklassiker.

Performer® Touch-N-Go. Webers® luksusmodell med gass for å tenne opp brikettene raskere. Med lukket oppbevaringsrom, lokkholder og arbeidsbord i rustfritt stål.

• 5 å garantiprogram • Avtagbar dryppfanger • Emaljert støpejernsrist • Lokk og bunn i støpejern • Glassforsterket nylonramme • 2 arbeidsbord med innebygd redskapsholder

• 10 års garantiprogram • Touch-N-Go gasstenningssystem • 2 stk brikettkurver og One-Touch rengjøringssystem • Porselensemaljert bunn og lokk • Hengslet grillrist

Kulegrill m/2 sidebord. 56 cm.

799,2490,Landmann gassgrill m/3 brennere. Sort trevogn med grå tekstilen. • Grillflate: 49x64 cm (2 stk à 49x32 cm) • 3 stk støpejernsbrennere • Grillrist i støpejern • Stekeplate i støpejern • Hvilerist i lokket • Tenning i venstre bryter • Sort vogn i furu (FSC-sertifisert) • Effekt 16,5 kW/t

699,-

499,Smokey Joe® Gold. Weber® kvalitet i en kompakt brikettgrillutgave. Enkel å ta med på stranden, på camping eller i båten.

Smokey Joe® Gold. Weber® kvalitet i en kompakt brikettgrillutgave. Enkel å ta med på stranden, på camping eller i båten.

• Bærbar modell • 10 års garantiprogram • Glassforsterket nylonhåndtak • Lokkholder med låsefunksjon • Grillflate på 37 cm • Weber instruksjonshefte med oppskrifter • Farge sort

• Bærbar modell • 10 års garantiprogram • Glassforsterket nylonhåndtak • Lokkholder med låsefunksjon • Grillflate på 37 cm • Weber instruksjonshefte med oppskrifter • Finnes i fargene turkis, limegrønn og kobber

Rektangulær hagegrill m/3 sidebord.

1490,Gassgrill Omega 250 • Grillmål 50x36 cm • Effekt 6,2 kW/t og sidebrenner • 1 aluminiumsbelagt dobbelbrenner i stål • Hjul, fronttrekk, fettoppsamlingskopp, sidebrenner for koking og ferdig tilpasset slange/regulatorsett medfølger • Enkel montering, fyldig norsk bruksanvisning

499,-

3490,-

2490,Hagegrill Aral. Dekorativ enkel hagegrill som gir uteplassen en ny dimensjon. Kan kun brukes som grill. Enkel montering.

One-Touch® Silver

990,-

Den originale Weber® kulegrillen. 47 cm. Se mer info side 31.

14990,-

Kulegrill Life at Home med askoppsamler og termometer. 57 cm.

990 ,-

Kulegrill 40,5 cm.

299,-

Tønnegrill. Grillflate 86x48 cm.

990,-

• Grillrist: 40x52,5 cm • Høyde: 180 cm • Bredde: 78 cm • Dybde: 75 cm • Basen: 64x36 cm Kun grillkull og briketter. Plasseres på betongfundament -eller steinbeleggning. Bør males med sokkel- eller silikatmaling. Leveres umontert.

Peisgrill Lugano. Peisgrillen som passer de fleste hager, stor som liten. Den er et dekorativt ”møbel” og gir uteplassen en ny dimensjon. Enkel montering. • Grillrist: 40x68 cm • Høyde: 205 cm • Bredde: 105 cm • Dybde: 58 cm • Underdel: 79x48cm Kun grillkull og briketter. Plasseres på betongfundament -eller steinbeleggning. Bør males med sokkel- eller silikatmaling. Leveres umontert.


Planter hos Plantasjen - 34 

Planter hos Plantasjen - 35 

Jorden er alfa og omega. Plantenes røtter må ha tilgang til luft og vann. En løs, sandete eller grov jord er luftig men tørker lett. En kompakt, tung leirjord holder på vannet men overskuddsvannet renner ikke unna. Plantene kan drukne eller dø av luftmangel. Den perfekte jorden holder på vann og slipper til luft. Jordforbedring med mull (torv, bark

utbedre jorden ved hjelp av torv,

Noen minimumsmål

og plantejord) gjør underverk for

bark, plantejord eller grus, også

Trær, roser, rhododendron,

så vel lett sandholdig jord som tung

dypt nede i jorden, eller i ekstreme

klatreplanter og solitærbusker:

leirjord. Tilsett minst 1/3 del til

tilfeller ved å legge dreneringsrør i

60 x 80 cm.

den eksisterende jorden. En veldig

bakken. Et enklere alternativ kan

kompakt leirjord blir også bedre

være å foreta en såkalt opphøyd

Prydbusker, bærbusker, nåletrær,

hvis den blandes med grus. Gjødsle

planting.

hekkplanter og store stauder:

aldri direkte i plantehullet, da

40 x 60 cm.

risikerer du at røttene svis. Et bra

Plantehullets størrelse

jordforbedringsmiddel inneholder

Bredden på hullet bør alltid være

Mellomstore og små stauder:

tilstrekkelig med næring for

større enn dybden siden røttene

30 x 40 cm.

plantenes første leveår.

vanligvis vokser mer til siden enn nedover. Det er bedre å lage hullet

Hva er drenering? En bra drenert jord slipper igjennom overskuddsvann. I en dårlig drenert jord blir vannet igjen på overflaten og jorden blir fullstendig mettet av vann. Få planter klarer dette over en lengre periode. En dårlig drenert jord er i tillegg kald og bløt om vinteren. Spesielt blir det vanskelig for flerårige planter å trives. Du bør

for stort enn for lite.


Planter hos Plantasjen - 36 

Hageroser

Planter hos Plantasjen - 37 

Roser er en av de mest allsidige plantene. Roser trives best på en lun og solfylt plass. Det stilles ingen spesielle krav til jorden, men den må være dyp, godt

Stilkrose

9990

Queen Elisabeth. Svært store, fylte blomster i lys purpurrød farge. Svakduftende. En utbredt vekstform som krever en god hagejord. Høyde 90 cm.

Stilkrose

9990

Peach. Svært store, tettfylte blomster med lys gul farge. Svak duft. Krever en dyp hagejord. Høyde 80 cm.

Stilkrose

9990

Pascali. Svært store, fylte og hvite blomster med en sterk duft. Opprett vekstform. Krever god og dyp hagejord. Høyde 60 cm.

drenert og næringsrik. Rosene skal plantes dypt (50-60 cm), slik at plantens podested ligger 10 cm under jorden. Barrotroser kan plantes tidlig på våren (april-mai) eller sent på høsten (før telen). Roser i potter kan plantes hele

Beskjæring av hageroser! Vår - hoveddelen av beskjæringen foretas nå.

sommeren. Planting om høsten bør foregå ved begynnende bladfall hos rosene. Barrotsplanter bør få trekke vann i noen timer før planting.

Stilkrose

9990

Hanne. Mellomstore, fylte, mørkerøde blomster. Blomstrere fra juni-juli til sen høst. Duftende. Høyde 80 cm.

Stilkrose

9990

Chicago Peace. Meget store velfylte blomster i gult med rosa innslag i de ytre blomsterbladene. Kraftig vekst. Høyde 70 cm.

Klaserose

9990

Goldmarie. Mørke gullgule, fylte blomster med rød tone. Blomstrer fra juni til sen høst. Høyde 70 cm.

Klatreroser: gjenblomstrende roser beskjæres slik at lange skudd kortes inn, de eldste grenene tynnes ut og tørre/ syke grener fjernes. Ikkegjenblomstrende roser beskjæres ved uttynning av gamle grener. Buskroser: gjenblomstrende roser beskjæres slik at de lengste grenene kortes ned med 1/3 av lengden. Svake og døde grener fjernes. Ikke-gjenblomstrende roser kan tynnes hardt og busken kan fornyes ved å skjære grenene ned til 10 cm over bakken.

Klatrerose

129,-

Flammentanz. En tradisjonell klatrerose med karminrøde store fylte blomster. Blomster i juli. Matte grønne blader. Blomstrer lenge. Hardfør. Høyde 3-4 meter.

Klaserose

9990

Astrid Lindgren. Middels store, halvfylte blomster. Lys rosa i fargen. Frodige og friske bladverk. Krever dyp hagejord. Høyde 100 cm.

Klaserose

9990

Nina Weibull. En opprett vekstform. Store, fylte dypt purpurrøde blomster. Vedvarende blomstring gjennom sommeren. Krever dyp hagejord. Høyde 70 cm.

Klaserose

9990

Friesia. En opprett vekstform. Lys gule, svært store og fylte blomster med svakt duft. Krever dyp hagejord. Høyde 60 cm.

Grupperoser: skjæres ned til 15 cm hver vår (gjelder også nyplantede roser). Svake grener fjernes. Markdekkende roser: tynning og fjerning av skudd/grener som blir for vide, ellers beskjæres disse på samme måte som gjenblomstrende buskroser. Høst - For å unngå skade ved snøbrekk skjæres grupperoser og buskroser ned til knehøyde (40-50 cm) etter at frosten har kommet.

Klatrerose

129,-

Sympathie. Svært store fylte dyp purpurrøde blomster med svak duft. Mørke grønne, blanke blader. Krever dyp hagejord. Høyde 2,5-3 meter.

Miniatyrrose

9990

Mandarin. Blomster i nyanser av gult, rødt, orange og rosa. Blomstrer fra juni til september. Svak duft. Høyde 40 cm.

Miniatyrrose

9990

The Fairy. Små rosettformet fylte lysrosa blomster. Blomstrer fra slutten av juli til sen høst. Riktblomstrende. Høyde 40 cm.

Miniatyrrose

9990

Tommelise. Små enkle dyprosa blomster. Blomstrer fra juni til oktober. Svak krydderaktig duft. Høyde 30-40 cm.


Planter hos Plantasjen - 38 

Planter hos Plantasjen - 39 

Klatreplanter

Bruksområder

De fleste klippes ned til ca 25 cm ved

• Myke opp husets fasade.

planting om våren. Ved planting om

• Markere grenser.

høsten klippes de ned slik at de er klare

• Fremheve eller skjule

til å spire og gro når våren kommer. Be om råd hvis du er usikker. Klematis settes

ulike gjenstander i hagen. • Vern for sol og vind,

med potteklumpen 10 cm under jordoverflaten. Legg gjerne sand rundt rothalsen.

samt hindre innsyn til uteplassen. • Gi hagen form og farge.

Klatreplanter Klatreplanter har mange bruksområder. Plantene trenger ikke mye plass

129,-

på vokseplassen men blir fort en storslagen plante, ofte der vi ser den best. Vertikalt rett fremfor oss på

Klematis “Jackmanii”. Klatrer med bladstilk som snor seg rundt snorer etc. Blomstrer med fiolettblå blomster fra juli til september. Høyde 3-4 meter.

en vegg, slyngene rundt en pergola eller krypende opp en fjellskråning.

129,Klematis “Multi Blue”. Klatrer med bladstilk som snor seg rundt snorer etc. Blomstrer med blå blomster fra juli til september. Høyde 3-4 meter.

129,Klematis “Nelly Moser”. Klatrer med bladstilk som snor seg rundt espalierer etc. Lillarøde blomster. Vil ha det lunt. Høyde 3-4 meter.

Krav til jord og planting Klatreplantene stiller ikke noen spesielle krav til jorden, vanlig plantejord er bra. Vær oppmerksom på at alle klematissortene må plantes minst 10 cm dypere enn kanten på potten. Røttene må ikke tørke ut før planting. Plantene bør ikke gjødsles før en måned etter planting.

9990 Villkaprifol (Vivendel) Lonicera periclymenum. Velduftende, gulhvit til svakt røde blomster fra juni til august. Kan brukes som markdekker. Meget nøysom. Høyde 4-5 meter.

9990 Klatrevillvin Parthenocissus ‘Engelmannii’. Klatrevillvin med slyngtråder og sugeskåler. Kan klatre direkte på murvegg. Nydelige høstfarger. Liker litt sol. Høyde 8-10 meter.

9990 Klatreslirekne (Arkitektens trøst) Fallopia baldschuanicum. Hvite rosaskiftende blomster i store og dekorative vifter. Blomstrer i perioden fra juli til oktober. Plantes på et varmt og lunt sted i sandblandet jord. Høyde 6-8 meter.

129,-

129,-

Klematis “The President”. Klatrer med bladstilk som snor seg rundt espalierer etc. Blomstrer med blåfiolette blomster fra juli til august. Vil ha det lunt. Høyde 3-4 meter.

Klematis “Ville de Lyon”. Blomstrer med sterkt røde, middels store blomster fra juli til august. Trives i næringsrik jord og i lune omgivelser. Høyde 3-4 meter.

129,-

199,-

Klematis “Södertälje”. Hengende mørkerøde blomster som blomstrer rikelig fra juli til september. Sterktvoksende. Høyde 3-4 meter.

Klatrehortensia. Klatrer selv ved hjelp av sugerøtter. Trives på fuktig vokseplass i halvskygge. Blomstrer med hvite blomster i juni-juli. Høyde 4-6 meter.

129,Klematis “Alpina”. Små, klokkeformede blåfiolette blomster. Gule støvbærere i perioden juli-september. Høyde 2 meter.

9990 Ildkaprifol Lonicera b. ‘Dropmore Scarlet’. En sterkvoksende kaprifol uten duft, men med lysende lange smale ildrøde blomster fra juli til september. Høyde 3-4 meter.


Planter hos Plantasjen - 40 

Planter hos Plantasjen - 41 

9990

Rhododendron På grunn av den store variasjonen i høyde og farge, kan rhododendron passe inn i mange hager og anlegg. De passer meget godt inn mellom nåletrær, mellom åpne trær og busker, samt på naturtomter.

Rhododendron jord. 50 liter.

De laveste sortene vil passe inn

Planten trives best i halvskygge/

i fjellhager. Rhododendron blir

skygge, men kan også stå på en

spesielt vakre hvis man plasserer

solfylt plass hvis den blir vannet

flere sammen til en gruppe.

tilstrekkelig.

Animix rhododendron gjødsel. 2 kg.

Rhododendron gjødsel. 1 kg.

Rhododendron krever mye vann, Vokseplass

men tåler ikke stående fuktighet

Rhododendron krever en kalkfattig

og krever derfor god drenering.

humusrik jord, og det lønner

(Viktig!)

seg å plante den i torv eller

249,-

Rhododendronjord. Rhododendron bør ha en lun og

Rhododendron ‘Curlew’. Har det beste bladverket av de lave gulblomstrende. Friskt og litt ruglete bladverk. Blomstrer med imponerende store, opptil 5 cm brede, åpne, skålformete, klargule blomster med mørkere flekker. Høyde 0,5 meter.

beskyttet vokseplass.

249,Rhododendron ‘Nova Zembia’. En vid og tett busk med sterke røde blomster i store klaser i mai-juni. Har vintergrønne, store blanke blader. Liker en lun plass, men tåler halvskygge. Høyde 2-3 meter.

249,Rhododendron cat. ‘Grandiforum’. En vid tett busk som blomstrer i mai-juni med blåfiolette blomster. Vintergrønn med store, blanke blader. Tåler halvskygge, men liker en varm vokseplass. Høyde 2-3 meter.

7990

149,-

249,Rhododendron ‘Cunningham’s White’. Dette er en storblomstret og vintergrønn sort som er vanlig i Norge. Store mengder av hvite blomster med gule flekker. Et robust rotsystem gjør at planten tåler mer kalk enn andre sorter. Høyde 1,5-2 meter.

249,Rhododendron ‘Fantastica’. En vakker hybrid med mørkegrønne blader og rosa blomster med mørk rosa kanter. Blomstrer i mai. Høyde 1-1,2 meter.

249,Rhododendron yakushimanum ‘Kalinka’. En hardføre plante som trives i småhager. Tåler en solrik vokseplass. Blomstrer i mai-juni. Høyde 0,5-1 meter.

249,Rhododendron ‘Gristede’. Tett vekst med glinsende friskt bladverk. Blomstrer med lyst himmelblå blomster i midten av mai. Høyde 1 meter.

249,Rhododendron ‘Ramapo’. En kraftigvokende og hardfør plante som blomstrer med vakre, lyseblå blomster i maijuni. Blåaktig bladverk. Tåler en solrik vokseplass. Høyde 0,5 meter.

249,Rhododendron yakushimanum ‘Polaris’. Blomstrer med rosa blomster i mai-juni. Mørkegrønne blader. Krever jevn fuktighet og halvskygge. Høyde 1-1,5 meter.

249,Rhododendron ‘Impeditum’. En dverg-rhododendron med klynger av små lys lilla blomster som trives i sol og litt skygge. Blomstrer mot slutten av våren. Høyde 0,4-0,7 meter.

249,Azalea ‘Geisha Orange’. Blomstrer med lakserøde blomster i mai-juni. Tåler halvskygge, men trives i solrik vokseplass. Høyde 0,5 meter.

249,Rhododendron repens ‘Scarlet Wonder’’. Dette er en tett og utbredt vekst med sterke røde blomster i mellomstore klaser i mai-juni. Har vintergrønne store blanke blader. Krever humusrik, jevnt fuktig, kalkfattig, godt drenert jord. Høyde 0,5-1 meter.


Planter hos Plantasjen - 42 

Planter hos Plantasjen - 43 

Stauder Stauder er opprinnelig en fellesbetegnelse for flerårige, urteaktige planter. Art- og sortsutvalget syntes uendelig.

og planten overvintrer under bakken.

Når nattefrosten kommer snikende,

Men hvor ulike staudene er seg

stopper veksten, og de overjordiske

imellom har de en ting felles.

plantedelene fryser ned på de fleste

De kommer igjen neste år!

Japanspir. Trives best i halvskygge, men tåler også full skygge. Blomstrer i juli-august. Flikete blader samlet i en pute, hvor blomsterspirene reiser seg.

Karpatklokke. Blomstrer rikelig med åpne klokker på lange hengende ranker. Blomstrer juli-september. Vil ha solrik og veldrenert vokseplass.

Ridderspore. Meget riktblomstrende og vakker staude. Blomstrer i juli-september. Hardfør og meget nøysom plante. Trives i full sol. 150 cm.

Strandkattehale. Blomstrer i juli-august med rødfiolette blomster på smale stengler. Trives solrikt i fuktig jord.

Prydkattemynte. Blomstrer med lavendelblå blomsterspir i juni-september. Trives solrikt i tørr til normal jord. Høyde 30-60 cm.

Silkepion. Blomstringstiden varierer med sorten fra mai til midt i juli. Høyde 60-100 cm.

Løytnantshjerte. Tilhører klassikerne i hagen. Blomstrer i mai-juni med rosa og hvite blomster. Har dekorative blader som kommer meget tidlig på våren. Høyde 50-80 cm.

Hageiris. Blomstrer i mai-juni. Finnes i lave og høye sorter. Planten har tykke og fete rotstokker som skal ligge synlige i jordoverflaten. Lett, veldrenert og ikke for næringsrik jord. Høyde 25-80 cm.

Hybriddaglilje. En daglilje som blomstrer bare en dag, men det kommer nye hele tiden. Blomstrer i juni-august. Plasseres solrikt i næringsrik hagejord. Høyde 80 cm.

Orientalsk valmue. Blomstrer på forsommeren med store silketynne blomster. Krever solrik og veldrenert vokseplass. Høyde 50-90 cm.

Høstfloks. Opprette stilker samlet i en tue. I toppen av hver stilk en blomsterklase av små blomster i hvit til mørkefiolett farge. Skal stå solrikt i fuktig jord. Duftende. Høyde 40-140 cm.

Krypsåpeurt. Blomstrer med små rosa blomster i junijuli. Passer perfekt i steinbed hvor den brer seg utover. Trives på tørr solrik vokseplass. Høyde 5 cm.

Balkanstorkenebb. En lav sort som danner en pute/ tue. Rosa blomster med vakre, synlige mørke nerver. Blomstrer fra juni-september. God til fjellhage. Hardfør. Høyde 15 cm.

Lavendel ‘Hidcote’. En dvergform av lavendel med lavendelblå blomsterfarge i juli-august. Bladene har små hår som gir et sølvaktig utseende. Høyde 40-50 cm.

Akssøyleblomst. Lillarosa blomster som blomstrer i juli-august. Trives i sol og godt drenert jord. Passer fint til rabatter og snitt. Høyde 50-60 cm.

Hagesildre. Teppedannende vekst for steinbed, kanter eller rabatter. Blomstrer på vår og forsommeren. Eviggrønn. Høyde 10-15 cm.

Gravbergknapp. Blomstrer med karminrøde blomster på lange skudd fra juli til september. Trives i mye sol og godt drenert jord. Høyde 10-15 cm.

Liten gravmyrt. Vintergrønn markdekkende plante. Blomstrer med blå blomster på våren. Trives i veldrenert jord, solrikt til skygge. Høyde 20-30 cm.


Hekk hos Plantasjen - 44 

Hekk

Hekk hos Plantasjen - 45 

Plant en hekk! I tillegg til å være grønn og frodig, kan en hekk skjerme både mot innsyn og vind. Tenk på hekken som en romdeler og hagen som en stor, deilig stue!

100 meter hekk! Nå er det såre enkelt å kjøpe hekk hos Plantasjen. Det eneste du må gjøre er å måle opp hvor mange meter hekk du skal ha, og bestemme deg for hvilken hekkbusk du liker

best. Da forteller vi deg nøyaktig hvor mange busker du trenger og hvordan du skal sette buskene i jorda. Det blir ikke enklere!

Thuja o. ’Brabant’ med klump, 80-100 cm høy.

2397970 Pr. meter

Pr. busk

90

39

90

Pr. busk 159,60 pr. meter

Spirea Sort: ’Grefsheim’. Selges i størrelse: 10 cm potte. Herdighet: 7. Planteavstand: 4 busker pr. meter. Maks høyde: 1,5-2 meter høy. Brukes mest som frittvoksende hekk. Får hvite blomster i april-mai.

99

159,-

Kulethuja

Hybridbarlind

90

Pr. busk 199,80 pr. meter

Sorter: ’Danica’, ’Tiny Tim’, ’Golden Globe’ og ’Little Giant’. Selges i størrelse: 2 liters potte. Herdighet: 4-5. Planteavstand: 2 busker pr. meter. Maks høyde: 0,5-1 meter høy. Brukes mest som frittvoksende hekk.

Pr. busk 477,- pr. meter

Sorter: ’Hillii’, ’Grønnland’ Selges i størrelse: 5 liters potte. Herdighet: 5-6. Planteavstand: 3 busker pr. meter. Maks høyde: 1,5-2 meter høy. Brukes mest som klippet hekk, og man kan selv bestemme hvor høy den skal bli!

159,Pr. busk 318,- pr. meter

Søylethuja Sort: o. ’Holmstrup’. Selges i størrelse: 5 liters potte. Herdighet: 5-6. Planteavstand: 2 busker pr. meter. Maks høyde: 3-5 meter høy. Brukes både som klipt og uklipt hekk. Egner seg spesielt godt til innlandsklima.


79

90

Hekk hos Plantasjen - 46 

Pr. busk 239,70 pr. meter

39

90

TIPS! Bærbusker passer ypperlig til hekk!

Pr. busk 159,60 pr. meter

Sort: o. ’Brabant’. Selges i størrelse: 2 liters potte. Herdighet: 5-6. Planteavstand: 3 busker pr. meter. Maks høyde: 6-8 meter høy Brukes mest som klippet hekk, og man kan selv bestemme hvor høy den skal bli!

9990

Potentilla

Sort: frut. ’Goldfinger’ Selges i størrelse: 10 cm potte. Herdighet: 6. Planteavstand: 4 busker pr. meter. Maks høyde: 0,4-0,6 meter høy. Brukes mest som frittvoksende hekk. Har gule blomster i perioden juli til september.

39

90

Pr. busk 159,60 pr. meter

Thuja

39

90

Pr. busk 119,70 pr. meter

3990

Pr. busk 399,60 pr. meter

Pr. busk 159,60 pr. meter

Buksbom

Spirea

Sort: ’Faulkner’. Selges i størrelse: 2 liters potte. Herdighet: 4. Planteavstand: 4 busker pr. meter. Maks høyde: 0,5-1 meter høy. Brukes mest som klippet hekk, og man kan selv bestemme hvor høy den skal bli!

Latinsk navn: Spiraea ’Belbuan’. Selges i størrelse: 10 cm potte. Herdighet: 8 Planteavstand: 4 busker pr. meter. Maks høyde: 0,5-1 meter høy. Brukes mest som frittvoksende hekk. Hvite blomster fra juni til juli.

39

3990

90

Pr. busk 79,80 pr. meter

Pr. busk 159,60 pr. meter

Alperips

Søtmispel

Blankmispel

Spirea

Latinsk navn: Ribes alpinum. Selges i størrelse: 10 cm potte. Herdighet: 7. Planteavstand: 4 busker pr. meter. Maks høyde: 1-1,2 meter høy. Brukes mest som klippet hekk, men kan også brukes som frittvoksende hekk.

Latinsk navn: Cotoneaster. Selges i størrelse: 10 cm potte. Herdighet: 7. Planteavstand: 3 busker pr. meter. Maks høyde: 3-4 meter høy. Brukes mest som klippet hekk, men kan også brukes som frittvoksende hekk.

Latinsk navn: Cotoneaster lucidus. Selges i størrelse: 10 cm potte. Herdighet: 8. Planteavstand: 2 busker pr. meter. Maks høyde: 2-3 meter høy. Brukes mest som klippet hekk, og man kan selv bestemme hvor høy den skal bli!

Latinsk navn: Spiraea bumalda ’Anthony Waterer’. Selges i størrelse: 10 cm potte. Herdighet: 4. Planteavstand: 4 busker pr. meter. Maks høyde: 0,5-1 meter høy. Brukes mest som frittvoksende hekk. Røde blomster fra juli til september.

Hekk hos Plantasjen - 47 


Planter hos Plantasjen - 48 

Planter hos Plantasjen - 49 

Prydbusker

199,Hortensia. Blålilla blomster i juli-oktober. En tett, rund busk som trives solrikt i godt drenert jord. Høyde 0,51,5 meter.

129,Svartsurbær. Opprett busk med hvite blomster i juli. Nøysom. Tåler skygge, men trives best i sol. Liker fuktig jord. Høyde 1-3 meter.

Det er lett å tenke på stauder og sommerblomster når en tenker hage, men egentlig er det prydbuskene (og trærne) som har størst betydning for opplevelsen av hagen.

9990 Buskmure ‘Goldfinger’. Busk med opprett tett vekstform og store gullgule blomster. Krever næringsrik og god jord. Uttynning og beskjæring om våren stimulerer til økt blomstring. Høyde 0,6-1 meter.

129,Småstjerntopp. Busk med en opprett, litt uryddig vekstform. Trives best på en lun, varm vokseplass. Grenene bør bindes sammen for vinteren. Høyde 1 meter.

129,Duftskjærmin. En opprett, tett busk som bør plantes fritt i næringsrik godt drenert jord. Krever en lun og solrik vokseplass. Egner seg godt til samplantinger. Hardfør og villig. Høyde 1,5-2 meter.

9990 Peppermyntebusk. En flerstammet opprett busk med lyse lilla/hvite blomster i juni-juli. Plantes i sol/ halvskygge. Krever sandholdig jord. De vintergrønne bladene dufter svakt av peppermynte. Høyde 0,3 meter.

20-22 cm

199,Buksbom kule. En tett, bred busk med små uanselige blomster. Egnes best som klippede hekker eller formede enkeltplanter. En nøysom busk som tåler noe skygge. Høyde 1-1,5 meter.

179,Japanpieris. Får små nikkende blomster tidlig på våren. Busk med vakre blader. Liker halvskygge og muldrik jord. Høyde 1-1,5 meter.

179,Laurbærhegg. En tett busk som trives så vel i sol som i skygge. Vintergrønne blanke blader. Hvite blomster i opprette klaser. Trives best i næringsrik og fuktig jord. Høyde 0,5-1 meter.

Ønsker vi ikke blomstring i hagen hele perioden vi nyter late dager ute? Et utall av varianter

Fagerbusk

129,-

Klikkeformede rosa blomster i klaser i juni-juli. Busk med bøyde grener. Trives varmt og solrikt med lett jord. Høyde 0,5-0,8 meter.

gjør valgene vanskelig. Vakker blomstring, flotte bladverk og en stor variasjon av greiner i flere farger og voksemåter. På høsten nyter vi sent blomstrende prydbusker, høstfarger og

129,-

279,-

129,-

fruktsettinger til nytte og pryd. Prydbuskene skaper en helhet i hagen, året rundt.

Sibirlønn. Stor busk (lite tre) som trive på et solrikt sted i lett jord. Gullhvit duftende blomster. Perfekt også som hekk. Høyde 5-6 meter.

Viftelønn. Busk med middels høyde som trives i alt fra full skygge til full sol. Liker fuktig jord. Høyde 5-6 meter.

Rosmarinlyng. Blomstrer med lillarosa blomster om våren. En vintergrønn plante som trives i sur jord. Høyde 0,3 meter.


Planter hos Plantasjen - 50 

Planter hos Plantasjen - 51 

Trebeskjæring kan lett gå litt feil hvis du er for glad i treet og ikke skjærer bort nok, eller du misliker det så sterkt at du tar for mye. Huskeregel ved beskjæring!

5. Grener skal vokse utover. Fjern

1. Trær skal ikke konkurrere med

alle grener som vokser innover i

seg selv. Ett toppskudd er nok.

kronen.

2. En gren skal ikke konkurrere

6. Kapp alle grener med skader eller

med andre grener. Èn gren i akkurat

sykdommer i barken, og fjern døde

samme retning fra samme sted på

grener.

stammen er nok. 3. Grener skal ikke ligge inntil

Vintermispel

hverandre. Skjær vekk den største av grenene som gnisser mot barken på den andre.

149,-

4. Grener rett ut fra stammen er sterkest. Fjern grener med vinkel mot stammen på mindre enn 45

Classic Grensaks 460 B.

279,-

grader.

Hortensia ‘Annabelle’. Store, runde og hvite blomster i klaser fra juli til oktober. Busk med tett og rund vekstform. Trives i sur, humusrik jord. Høyde 0,5-1,5 meter.

7990

2990

299,-

Vårgyvel. Busk med bred vekstform og overhengende grener. Sterkt gule blomster i mai-juni. Passer i fjellhager/naturtomter. Trives i full sol. Høyde 1-1,5 meter.

Klatrebeinved (15-20 cm). En grønn, liten vintergrønn busk med hvitbrokete blader. Høyde 0,3 meter.

Syrinhortensia. En busk eller lite tre som får hvite blomsterklaser i perioden juli-september. Blomstene blir etter hvert rødlige. Blomstrer på årets skudd, er derfor egnet til beskjæring. Høyde 2-3 meter.

4990

25-30 cm. Lav busk med bueformede grener. Vintergrønn. Hvite blomster i juni. Trives i sol og halvskygge. Høyde 0,2-0,3 meter.

Roseklokkebusk

9990 Rosespirea. Stiv, opprett busk med sterkt mørkerøde blomster i juli-august. Nøysom, men bør ha sol og varme for å blomstre rikt. Høyde 0,5-1 meter.

9990 Bjørkebladspirea. En tett og kompakt vekstform. Blomstrer med hvite klaser i mai-juni. Får vakre høstfarger. Høyde 1 meter.

229,Edelsyrin. En høy busk (lite tre) som er tett forgrenet. Mørke, blålilla enkle blomster i store klaser med fin duft i mai-juni. Nøysom, men trives best i kalkrik og varm jord. Høyde 3-4 meter.

129,-

Dypt rosarøde blomster i juli-august. Frodig busk som liker sol og næringsrik jord. Høyde 1-1,5 meter.


Planter hos Plantasjen - 52 

Planter hos Plantasjen - 53 

Bærbusker og frukttrær 9990

Planter trenger stell og kjærlighet. Bærbusker og frukttrær er intet unntak - men langt fra de mest kravstore. Med bær og frukt i egen hage, kan du nyte hjemmelaget syltetøy og gleden av å sette tenne i en frukt du nærmest kan høste fra fluktstolen!

Solbær ‘Hedda’.

Hvordan skape trivsel

en harmonisk figur på planten og

anvisningen nøye for den enkelte

for bær og frukt?

for at lyset skal slippe til. Eple- og

busk. Før planting må jorden

Fruktrær krever en planteavstand

pæretrær beskjæres i februar-mars,

gjennomarbeides grundig, minst

på ca 3 meter, mens fruktbusker

kirsebær- og plommetrær beskjæres

75 cm i diameter og 40 cm i dybden.

kan klare seg med noe mindre.

etter frukthøst, mens fruktbusker

En nyplantet busk trenger mye

Pass på at det er god og porøs jord i

beskjæres rett etter bærhøst, altså

vann - og vanningen bør være jevn

bunne av plantehullet. Vann rikelig

fra mai til februar.

og rikelig gjennom hele, den første

i begynnelsen og bruk gjerne litt

sesongen. Beskjær gjerne sammen

barkflis for å holde på fuktigheten

Bærbusker kan plantes store deler av

og for å unngå ugressvekst.

året bortsett fra vinter. Variasjonene

Enkelte grener kan fjernes for å få

på plantesesong er store så følg

Stikkelsbær ‘Hinnomäki rød’. Noe utbredt vekst med mørke røde bær i juli-august. Gir middels avling. En herlig frisk sort, aktuell for små hager. Hardfør. Høyde 1-1,5 meter.

399,Epletre ‘Julyred’. Et kraftig voksende tre, som danner en vid, pyramidal form. Kommer tidlig i bæring med en middels stor og flatrund frukt.

Rips ‘Jonkheer van Tets’. Middels store bær i store klaser. Kraftig vekstform. Bør ha en solrik vokseplass i lett sandet næringsrik jord. Bærene modner i juli-august. Høyde 2 meter.

129,-

399,-

Vindrue ‘Vitis Vinifera’. Dette er planter som først og fremst passer for avling i hobbyveksthus i Norge, men kan trives på varme sør- eller vestvendte vegger.

Søtkirsebær ‘Sunburst’. Moreller med mørk farge. Treet bærer svært store frukter fra tidlig august. Høyde 3-4 meter.

149,-

179,-

399,-

med plukking av bærene.

Hageblåbær ‘Vaccinium corymbosum’. Store, spiselige bær i august-september. Opprett vekst med fine høstfarger. Trives best i full sol. Høyde 2 meter.

9990

9990

399,Epletre ‘Sävstadholm’. Et tre med tradisjoner. Det har god hardførhet og er riktbærende. Frukten er middel stor med hvitt fruktkjøtt og god aroma. Modner tidlig i september. Meget hardfør.

399,Pæretre ‘Clara Frijs’. Blomstrer middels tidlig. En utbredt krone. Kommer sent i bæring. Høstetid er tidlig i september. Høyde 4-6 meter.

Bjørnebær ‘Black Satin’. Plantes i lett, sandholdig jord på en varm vokseplass. Bærer tidlig gode bær til sylting eller spising. En god klatreplante.

399,Plommetre ‘Victoria’. Et relativt stort tre som krever en lang og god sommer. En av hovedsortene her i landet. Høyde 2-3 meter.

Surkirsebær ‘Fanal’. Store kirsebær med en mørk farge fra midten av august.

4990 Bringebær ‘Asker’. Bærene modner middels tidlig og har en lang sesong, fra siste halvdel av juli. Gode, friske bær. Aktuell for småhager.

399,Plommetre ‘Opal’. Et middels stort tre med rund krone. Passer fint i småhager. Frukten er middels stor og blodrød. Spisemoden i slutten av august. Høyde 2-3 meter.


Planter hos Plantasjen - 54 

Planter hos Plantasjen - 55 

Vintergrønt

40-50 cm

Vintergrønt er en stor gruppe. Det er vanlig å dele dem inn i nåletrær og lavere nåletrær. Med nåletrær tenker vi på større

viktig element i hagen, ikke minst

prydbusker og sommerblomster.

trær som er grønne om vinteren,

i inngangspartiene som vi opplever

Plantasjen har et bredt utvalg

f.eks gran. Lavere nåletrær omfatter

hver dag hele året. Vi har lett for

av vintergrønt i alle høyder og

vintergrønne planter vi bruker i

å glemme dette i vår iver i å plante

voksemåter.

hagene våre. De vil alltid være et

blomstrende planter, roser, stauder,

159,-

Kinaeiner ‘Stricta’. En sterk opprett vekst med blågrå nåler. En hardfør og nøysom busk som trives i full sol. Høyde 2 meter.

Fjelleiner ‘Repanda’. En lav og krypende vekst. Tett sammenhengende veskstform med mørkegrønne nåler. Utvikler raskt til små teppedannende busker. Høyde 0,4 meter.

30-40 cm

30-40 cm

159,-

Himalayaeiner ‘Blue Carpet’. En vid og utbredt teppedannende busk med blå og tette nåler om våren. Krever en solrik og godt drenert vokseplass. Høyde 0,5 meter.

25-30 cm

299,Dvergfuru ‘Mops’. Rund og bred vekstform. Nøysom og vindsterk plante med grønne nåler. Høyde 0,5-1 meter.

40-50 cm

159,Lawsonsypress ‘Ivonne’. Særpreget gul. Vokser villig og har en smal kjegleformet form. Liker seg på en lun vokseplass. Høyde 4 meter.

20-25 cm

159,-

Solsypress ‘Nana Gracilis’. Busk med bred vekstform. Har runde, tette grener med sølvfargede skjellblad. Trives i sol/halvskygge. Høyde 1-2 meter.

30-40 cm

159,-

Kinaeiner ‘Mint Julep’. En frisk grønn og elegant busk. Lav vekstform. En meget sunn og hardfør plante. Høyde 1-2 meter.

30-40 cm

159,-

30-40 cm

79

90

Thuja o. ‘Brabant’. En flott thuja med grønt bar. Vokser fort. Egner seg godt til hekk. Bør klippes. Høyde 3-4 meter.

159,Krypbiota. Krypende vekstform der grenene slår røtter. Baret ligner thujabar og blir brune om vinteren. Nøysom i sol eller halvskygge. Høyde 0,2-0,3 meter.

30-40 cm

159,Hybridbarlind ‘Farmen’. Busk med utbredt vekstform. Nøysom plante som tåler skygge med tette grener med mørkegrønne nåler. Høyde 1 meter.

25-30 cm

159,Kulethuja o. ‘Danica’. En kuleformet vekstform med korsvis motstilte grener. Skjellformede blader med en aromatisk duft. Krever lett og godt grøftet jord. Nøysom. Høyde 0,2-0,5 meter.

30-40 cm

159,Krypeiner ‘Blue Chip’. En krypende vekst med blå nåler. Krever sol, men tåler noe skygge. Høyde 0,3 meter.

40-50 cm

159,Kjeglegran ‘Conica’. Tre med tett kjegleform. Korte, blålige nåler. Trives i sol og lyse omgivelser. Høyde 2-4 meter.

40-50 cm

159,Hybridbarlind ‘Hicksii’. En busk med omvendt pyramidal form. Mørke grønne nåler og får frukter. Kan med hell plantes i grupper. Høyde 1-2 meter.

50-60 cm

159,-

Søylethuja o. ‘Smaragd’. Busk med pyramideform. Er frisk og grønn hele året. Krever en lett og godt grøftet jord. Nøysom. Høyde 6-8 meter.


Kampanjeplanter hos Plantasjen - 56 

Kampanjeplanter hos Plantasjen - 57 

Mars

129,Cycaspalme. Høyde 45 cm.

Mai

99

7990

90

Draketre. Høyde 80 cm.

Fredslilje. Høyde 70 cm.

149,Yuccapalme m/2 stammer. Høyde 70 cm.

Pyntepotte ikke inkludert.

April

199,Arecapalme. Høyde 80 cm.

Pyntepotte ikke inkludert.

Juni

99

79

90

90

Dieffenbachia Mix. Høyde 55 cm.

Orkidée m/2 grener. Phalaenopsis. Pyntepotte ikke inkludert.

4990 Zamioculcas. Høyde 40 cm. Pyntepotte ikke inkludert.


Drivhus Royal 9,9 Dette er et rommelig drivhus med ekstra stor høyde. De lekre bunnplatene beskytter også glasset fra stensprut fra gressklipperen.

Drivhus hos Plantasjen - 58

Drivhus hos Plantasjen - 59

1290,Aluminiumsbord med 2 hyller.

Garanti: 12 år på profilene.

Med eget drivhus blir grønne fingre ekstra grønne! Vær din egen gartner!

Sommeren varer lengre med drivhus

utpå høsten. Et godt drivhus er

Med et drivhus i hagen varer

I vårt norske klima er det ikke

alle hobbygartneres drøm, og

plantegleden lenger. Frigjør deg fra

alltid enkelt å odle frem egne

hos Plantasjen kan drømmen bli

vær og vind og skap jevne og stabile

planter og grønnsaker. Men med

virkelighet. Skap et eget fristed

vekstforhold for plantene dine.

et drivhus varer sesongen til langt

for deg selv og plantene dine!

Bredde: 277 cm Lengde: 370 cm Sidehøyde: 148 cm Totalhøyde: 245 cm

Awning

Drivhusbolter 20 stk/Spesialbolter 20 stk. Har man behov for å skifte ut en bolt, eller bolter forsvinner, er disse et ”must”.

• 9,9 m2 • 4 vinduer • Hengslet stalldør Sokkel til Royal 9,9 selges separat.

9990 Planteoppheng 20 stk. Med planteoppheng kan man feste planter overalt i drivhuset. Disse festes lett med et enkelt grep i husets takprofiler.

24990,Sokkel 3490,-

Drivhus Drivhus Sunline 450 Et flott drivhus på 4,4 m2 med plass til å dyrke masse tomater og agurker. De 4 mm tykke polycarbonatplatene sikrer en jevn temperatur til fordel for plantene, og forlenger samtidig sesongen med 1-2 måneder. Den lette døren og takvinduet sikrer en rimelig ventilasjon. Garanti: 12 år på profilene og 10 år på polycarbonatplatene.

9990

Drivhus Sunline 8,2 Et herlig drivhus med en god bredde som gir større dyrkningsareal i forhold til gangarealet. De 4 mm tykke polycarbonatplatene sikrer en jevn temperatur til fordel for plantene, og forlenger samtidig sesongen med 1-2 måneder. Den enkle skyvedøren og takvinduene sikrer en rimelig ventilasjon.

Fra

349,-

Hylle 150x25 cm/Hylle 150x50 cm. Kan monteres overalt i drivhusets profilsystem, ved hjelp av hylleknekter. Finnes i 150 cm bredde og 25/50 cm dybde.

Garanti: 12 år på profilene og 10 år på polycarbonatplatene. Bredde: 278 cm Lengde: 297 cm Sidehøyde: 121 cm Totalhøyde: 229 cm • • • •

Drivhus Diamant

34900,-

Skyggenett sikrer rask og effektiv skygging av hele eller deler av drivhuset. Festes innvendig med planteopphengsøyer.

8,2 m 2 vinduer Dør 60 cm 4 seksjoner 2

Drivhus

Sokkel til Sunline 8,2 selges separat.

Drivhus Sunline 12,0 Drivhuset som har plass til et par stoler og et lite bord slik at du kan nyte plantene dine i alt slags vær. De 4 mm tykke polycarbonatplatene sikrer en jevn temperatur til fordel for plantene, og forlenger samtidig sesongen med 1-2 måneder. Den enkle skyvedøren og takvinduene sikrer en rimelig ventilasjon.

Garanti: 12 år på profilene. Bredde: 315 cm Sidehøyde: 184 cm Totalhøyde: 275 cm

Garanti: 12 år på profilene og 10 år på polycarbonatplatene.

• 7,5 m2 • 2 jalousevinduer • Stalldør med lås, 70 cm bred Sokkel til Diamant selges separat.

3990,-

Sokkel

7990,1990,990,-

Med sine 7,5 m2 gir dette drivhuset deg plass til både å dyrke planter, samt å ha et hyggelig sittemiljø inne i ditt drivhus. I dag skal hagen ikke kun være funksjonell, men også en fryd for øyet - og drivhuset Diamant gir hagen din det lille ekstra. Med et rundt drivhus får du også større utnyttelse av arealet på grunn av mindre gangareal i forhold til drivhusets størrelse.

Sokkel

129,-

• 4,4 m2 • 1 vindu • Dør 60 cm. • 4 mm polycarbonat

• 12,0 m2 • 6 seksjoner • Dobbeldør 120 cm

• 2 vinduer • 2,77x4,38 m

Sokkel til Sunline 12,0 selges separat.

4990,Sokkel 1490,-

Drivhus

499,Univent til polyplater med automatisk taklukeåpner sikrer jevn temperatur i drivhuset døgnet rundt. Kan reguleres trinnløst til å åpne fra 17-23 grader.

Bredde: 278 cm Lengde: 441 cm Sidehøyde: 121 cm Totalhøyde: 229 cm

Bredde: 197 cm. Bredde: 197 cm Lengde: 224 cm Sidehøyde: 121 cm Totalhøyde: 197 cm

Drivhusvarmer Senior holder drivhuset frostfritt fra tidlig vår til sen høst. Drives på lampeolje eller petroleum.

11990,Sokkel 2490,-

Drivhus

1490,Vanningsanlegg for drivhus med automatisk vannings- og gjødselsanlegg, som regelmessig gir plantene den mengde vann og gjødsel anlegget er stilt inn på. Systemet bygger på enkle prinsipper og er meget driftssikkert.


Hageredskap hos Plantasjen - 60 

Hageredskap hos Plantasjen - 61 

Hageredskaper og hagemaskiner hos Plantasjen Hvilket redskap du skal velge avhenger av hvilken jobb du skal ha utført. Hos oss finner du redskaper med forskjellige egenskaper og du vil oppleve økt hageglede og bedre hagestell hvis utstyret er i orden. Gjør et riktig redskapsvalg

eller elektrisk. Se nøye gjennom

Men det hjelper ikke å bare velge

vårt store utvalg på de kommende

riktig redskap etter jobben som

sidene, og ta gjerne med katalogen

skal gjøres. Man må også velge

til ditt nærmeste Plantasjen hage-

riktig redskap til den som skal

senter for en skikkelig fagprat.

utføre jobben. Hagesakser finnes for

Hos oss får du både topp produkter

eksempel i en rekke utførelser og

og kyndige råd.

modeller. Pass på at saksen ligger godt i hånden og at den ikke er for tung å jobbe med. Blir du fort sliten er ingenting gøy! Vi har det du trenger! Tenk nøye gjennom hvilke arbeidsoppgaver du skal ha gjort, hva slags vegetasjon du har, hvor stor hagen din er og hvem som skal bruke redskapen. Skal du ha motoriserte redskaper bør du også planlegge om du skal gå for bensin

Elektrisk Gressklipper PowerMax™ 32 E. Side 70.

1990,-

NYHET!

EasiCut 420. Side 72.

499,-


Hageredskap hos Plantasjen - 62 

Hageredskap hos Plantasjen - 63 

GARDENA Combisystem

Praktiske nyutviklede håndtak

håndtak. Dette gjør hagearbeidet

med myke komposittdeler

mer komfortabelt og effektivt for

og redskapsdetaljer som

både amatører og proffesjonelle

sikrer best mulig ergonimisk

gartnere. Alle GARDENA

arbeidsposisjon. Du kan enkelt

Combisystem redskaper har

forlenge skaft med hvilket

25 års garanti.

som helst annet combisystem

149,-

25 års-garanti!

GARDENA Combisystem er ledende på markedet av ergonomiske produkter, som tilbyr riktig skaft og redskap til alle jobber i hagen.

Combisystem småhakke. For lufting og luking i jorden. Av herdet stål.

25 års-garanti!

249,-

Gresskantskjærer. Kan brukes både til å hugge og skjære med. Skarp, herdet egg. Anbefalt skaftlengde: 130 cm.

149,-

25 års-garanti!

Combisystem håndkultivator. For lufting av jorden.

25 års-garanti!

149,-

Combisystem liten rive, flate tenner.

25 års-garanti!

25 års-garanti!

149,-

Combisystem blomsterrive.

149,-

Combisystem blomsterhakke. For lufting av jorden. 25 års garanti

25 års-garanti!

149,-

Combisystem fugekrafse. Lettvint fjerning av gress, mose og ugress i hellefuger og ved murkanter. Ekstra stopper på enden av håndtaket for “non-slip” grep også når en drar krafsa mot seg. 25 års garanti

399,25 års-garanti!

199,-

Combisystem fruktplukker. For enkel plukking av frukt. Trinnløs dreibart ledd gir individuell innstilling av arbeidsvinkelen.

25 års-garanti!

129,-

Combisystem grusrive. Med tettstående tenner. Anbefalt skaftlengde: 130 cm.

25 års-garanti!

25 års-garanti!

Combisystem gartnersag 560 Radial type. For saging av tykke grener. Pulsherdet tanning, trippelslipte tenner for kraftbesparende arbeid, beste effekt, lang levetid og smidig arbeid. Bueformet skaft for bekvemt og enkelt arbeid. Forkrommet. Krok for å dra ned avsagde grener. Kroken forhindrer at sagen glir ut av spor. Når opp til ca 5 meters høyde med combisystem Teleskopskaft. 25 års garanti.

25 års-garanti!

179,-

Combisystem buet skyffel. Arbeidsbredde 18 cm. Bueformet kant.

25 års-garanti!

179,-

Combisystem hakke. Til hakking, planering og hypping. Anbefalt skaftlengde: 130 cm. Rett blad. 3 tenner. 8,5 cm arbeidsbredde.

Fra

149,-

Combisystem treskaft. For individuell forlenging av alle combisystem redskap. Av høyverdig elastisk tre. Finnes i lengdene 130 cm, 150 cm og 180 cm.

25 års-garanti!

199,-

Combisystem forlengelsesskaft, teleskopisk. Combisystem-skaft for småredskap. Passer til alle Gardena’s småredskap. Lengde 58-98 cm. Stikk skaftet på plass, skru til - og det sitter. Skaftet er av aluminium med håndbeskytter. 25 års garanti

25 års-garanti!

199,-

Combisystem plastrive med skaft. Sett med PVC løvrive og treskaft. Lengde 130 cm.

25 års-garanti!

229,-

Combisystem Gatekost. Den smidige busten av polypropylen gir effektiv feiing. Særlig egnet til feiing av innkjørsler

25 års-garanti!

179,-

Combisystem rive, 14 tenner. All-round rive for raking, planering og jordbearbeiding. Av førsteklasses stål. Anbefalt skaftlengde: 150 cm. 14 tenner. 36 cm arbeidsbredde.

25 års-garanti!

129,-

Combisystem kultivator. 3 spisse skjær. 9 cm bredde. Anbefalt skaftlengde: 130 cm.


Hageredskap hos Plantasjen - 64 

Hageredskap hos Plantasjen - 65 

25 års-garanti!

179,-

Snip-snap universalsaks. Den robuste, hendige og allsidige saksen for hjem, hobby og hage. Ideell for papir, kartong, tøy, blomster, hyssing, tråd, tapet, tepper o.l. Blader i rustfritt, spesialslipt stål.

Beskjæring. Vær klok når du klipper! Som det meste i naturen er også

form eller størrelse, eller fordi vi vil

busker og trær skapt for å klare

at den skal gi oss mer frukt eller

seg på egenhånd. Beskjæring skjer

blomster. Trebeskjæring kan lett

altså fordi vi ønsker at planten skal

gå litt feil hvis du er for glad i treet

oppføre seg på en annen måte enn

og ikke skjærer bort nok, eller du

det som er naturlig for den, enten

misliker det så sterkt at du tar for

ved at vi tvinger den i en eller annen

mye.

109,Beskjæringssaks med motskjær. Motskjærsaks, spesielt velegnet for tørre og gamle greiner. Håndtak av glassfiberforsterket spesialplast og klinge av rustfritt stål.

25 års-garanti!

25 års-garanti!

229,-

Classic Gressaks. For jevne perfekte gresskanter! Praktisk gressaks med galvaniserte blader.

25 års-garanti!

399,-

Beskjæringssaks Proline BP 30/22. Presisjonslipte blader, det øvre av rustfritt stål, det nedre av herdet stål. Komfort grep for rask og effektiv kutting. Meget robust håndtak av aluminum.

599,-

249,-

179,-

Classic Beskjæringssaks. Klassisk beskjæringssaks for blomster, skudd og kvister. Vinklet klippehode med presisjonsslipte og anti-klebe belagte blader, med drensrenne og trådklipper. Ergonomisk formet håndtak i plast med to ulike grep for kraftfull eller hurtig klipping. Sikkerhetslås med enhåndsgrep. Ergonomisk grep.

25 års-garanti!

279,-

Classic Grensaks 460 B. Klassisk grensaks for klipping av ferskt tre. Presisjonsslipte, anti-klebe belagte blader og optimal kraftoverføring gir et rent og nøyaktig snitt. Dobble støtdempere beskytter håndleddene. Bekvem klipping og sikkert grep med stabile armer i aluminium og ergonomisk formet grep med støtdempere.

349,-

Comfort Buskbomsaks. Passer spesielt godt for bekvem klipping/formgivning av for eksempel buskbombusker. Veier kun 615 gram. Ergonomisk design for tidsbesparende arbeid. Optimal støtdemping med innebygde Technogel ® gelé puter. Enkel og nøyaktig klipping med presisjonsslipte og anti-klebe blader. Med grenkutter.

25 års-garanti!

279,-

Comfort Beskjæringssaks. Eksepsjonelt bekvem og ergonomisk beskjæringssaks til bruk ved blomsterklipping, samt klipping av unge skudd. Vinklet klippehode med presisjonsslipte anti-klebeblad. Med drensrenne. Comfort grep med myke deler og 2 ulike posisjoner for kraftig og rask klipping. Enhånds sikkerhetslås. Klippediameter: maks 20 mm.

25 års-garanti!

599,-

Comfort Grensaks 780 BL med sideskjær. Herdede og presisjonsslipte kniver gir et rent, lett og nøyaktig kutt uten å skade trærne. Antiklebelegg gir enkel kutting, rask rengjøring og rustbeskyttelse. Kraftfull beskjæring med girutveksling. Grep med to antigli stoppere og spesiell innvendig overflate gir større sikkerhet og komfort under beskjæringen. Solid støtabsorberende demper skåner håndleddene. Ovale aluminiumsarmerfor lett bruk og høy stabilitet.

25 års-garanti!

549,-

Comfort Hekksaks 600. Bekvem og kraftbesparende klipping. Økt klippekraft med patentert utveksling. Bekvemme håndtak med innebygde Technogel® puter og dobble anslagsdempere for optimal støtdemping. Meget lett, kun 840 gram. Rette blad for et rent snitt. Anti-klebe belagte blader med grenkutter. Lettstelt og vedlikeholdsfri.

Gressaks Comfort, dreibar. For perfekte plenkanter, også i vanskelig tilgjengelige områder. Skån ryggen - arbeid i oppreist stilling. Bladene kan roteres 90º til begge sider. Eksakt klipping med anti-klebe belagte blader. Komforthåndtak som kan vinkles og tilpasses en god arbeidsstilling. Enkel å forflytte med store hjul. Behagelig håndtak med detaljer i mykplast. Ekstra grep gir en bekvem håndtering. Enkel enhåndshåndtering. Kan henges opp for praktisk oppbevaring.

Rosesaks soft med sideskjær. Beskjæringssaks med “soft” håndtak som gir et behaglig og sklisikkert grep. Med den praktiske fingerbeskyttelsen - loop, behøver man ikke slippe saksen mens mann jobber.

25 års-garanti!

25 års-garanti!

25 års-garanti!

399,Beskjæringssaks proff med utveksling. Saks med ergonomisk design. Håntakets roterende bevegelse gjør det mulig å benytte kraften i alle fingrene. Tannhjulmekanismen gjør klippingen lettere. Sideskjær for klipping av nye og friske greiner.

599,Rydningssaks stor, sideskjær. En saks for de krevende oppgaver. Den unike girutvekslingen øker klippekraften med opp til 2,5 gang. Det orange håndtaket har et behagelig soft-touch belegg. Sideskjær, ideelt for nye og friske greiner.

349,-

Comfort Beskjæringssaks ShortHead. Eksepsjonelt bekvem og ergonomisk beskjæringssaks med ekstra smalt klippehode for bruk ved blomsterklipping, samt klipping av unge skudd. Variabel åpning på grepet. Vinklet klippehode med presisjonsslipte anti-klebeblad. Med drensrenne. Comfort grep med myke deler og 2 ulike posisjoner for kraftig og rask klipping. Enhånds sikkerhetslås. Klippediameter: maks 22 mm.

349,Grensag m/belteklips. Lett og hendig sag, der bladet kan felles inn i skaftet. Skaftets lengde gjør det mulig å bruke begge hender. Praktisk klips for oppheng i belte følger med.

499,Hekksaks powergear. Kraftfull hekksaks med utveksling som øker klippekraften opp til 3,5 gang. Lav vekt som minsker belastning på armer og skuldre. Til trimming av hekk og tynning av buskas.

749,Multikutter, toppsaks. En ryddesaks, der skaftets unike dramekanisme og hodets bevegelighet gir brukeren like god tilgang til greiner høyt oppe som nede på bakkenivå. Skaftlengde 1,5 m.


Kjøp nå – betal senere!

Hageredskap hos Plantasjen - 66 

129,Beskjæringssaks medium sideskjær.

349,-

549,-

Beskjæringssaks PowerStep. Patentert PowerStep teknologi som gjør at man kan klippen greiner i 1, 2 eller 3 steg. Saksen velger automatisk selv det alternativet som er nødvendig i forhold til tykkelsen på greinen.

Rydningssaks PowerStep. Patentert PowerStep teknologi som gjør at man kan klippe greiner i 1 eller flere steg. Saksen velger automatisk selv det alternativet som er nødvendig i forhold til tykkelsen på greinen.

Med finansiering hos Plantasjen har du frihet til å velge! Med finansiering hos Plantasjen trenger du ikke å betale alt på en gang. Vi tilbyr finansieringsløsninger der du velger nedbetalingsformen som passer deg og din økonomi best. Du kan kjøpe for inntil kr 50.000 og det er ingen årsavgift tilknyttet kontoen.

149,Beskjæringssaks, sideskjær, 20 cm. Rustfritt stål og aluminiums legert håndtak med softgrip.

199,Hekksaks, 55 cm. Karbon stål og aluminiums håndtak med softgrip.

229,Buesag 21”. Den skrå nesen gir bedre tilgjengelighet til vanskelige og trange steder. Fingerbeskyttelse på håndtaket og magnetskinne som beskytter bladet ved oppbevaring.

Delbetaling

Eget Visa-kort tilknyttet

finansieringskonto hos Plantasjen

- fordel betalingen over tid

finansieringen

eller allerede er kunde av View Visa.

Del opp betalingen over tid og betal

Når du søker om vår finansiering,

en andel av kjøpet hver måned. Lånet

vil du automatisk motta et Visa-kort

Hvordan søke om finansieringen?

koster kun kr 295 å etablere, og du

tilknyttet kontoen. Kredittrammen

- Ta kontakt med en av de ansatte

betaler et månedlig fakturagebyr på

på kortet baserer seg på beløpet

- Alternativt, fyll ut søknads-

kr 45. Den nominelle rentesatsen

du fikk innvilget da du søkte

skjemaet og gi det til en av de

er 9,9% per år. Se priseksempler på

om finansieringen. Kortet heter

ansatte. Du får svar på din søknad i

delbetalingen under.

View Visa, er et internasjonalt

løpet av få sekunder.

kredittkort som kan brukes på over

129,Gressaks Twist. Karbon stål og softgrip. 180 grader. 35 cm.

129,Beskjæringssaks, mothold. Rustfritt stål og aluminiums legert håndtak med softgrip. 19 cm.

299,Teleskopisk grensaks sideskjær. Karbon stål og aluminiums håndtak med softgrip. 69-98 cm.

Betalingsutsettelse

20 millioner brukersteder og har

Med Plantasjen’s

i 2, 4, 6 eller 9 måneder

inntil 50 dagers betalingsutsettelse.

finansieringsløsninger kan du kjøpe

Utsett betalingen i 2, 4, 6 eller 9

Vi sender View Visa til deg i posten

det du trenger eller ønsker i dag!

måneder. Med betalingsutsettelse

kort tid etter at du har benyttet deg

trenger du ikke betale noe før

av vårt finansieringstilbud. Med

etter utsettelsesperioden er over.

View Visa har du muligheten til å

Eneste kostnad i denne perioden er

unne deg det lille

utsettelsesgebyret på henholdsvis

ekstra.

99, 275, 350 og 450 kr. Du betaler

Finansierings-

altså ingen nominelle renter før den

løsningene

avtalte betalingsutsettelsen er over.

forutsetter at

Etter utsettelsesperioden gjelder

du har eller

ordinære betingelser.

oppretter en

, Å N p Kjø re!

ne gram e s l a t o be ingspr ansier n sjens fi Planta

3990 Blomstersaks. Rustfritt stål og softgrip. 17 cm.

129,Foldesag mini. 1,3 mm stål blad og antirustbehandlet. Softgrip.

249,Grensaks mothold. Karbon stål og stål håndtak med softgrip. 74 cm.


Trimmere / Klippere hos Plantasjen - 69 

1290,FreeeClip Grass100 (Li). Kabelfri og bekvem klipping av gresskanter med lithiumion batterier. Det bekvemme håndtaket kan vinkles og hjelper med å optimalisere arbeidstillingen. Klippeprestasjonene er høye med de kraftige, hurtig oppladbare og utskiftbare lithium-ion batteriene. Perfekt klipperesultat med kraftig motor. Bladene er presisjonsslipte og antiklebe-belagte, og byttes enkelt uten verktøy. Utstyrt med hjul som letter klippingen. Komplett med separat batterilader og knivbeskyttelse. Som tilbehør finnes teleskopskaft, for en bekvem oppreist arbeidstilling. Kan gjøres om til busktrimmer.

Trimmere/ klippere

P53-650CMDEWA. Klipper med elektrisk start for den 190 cc sterke motoren. 53 cm klippbredde. Velg oppsamling av gresset i den store 71 l ppsamleren eller finfordeling av gresset med bioklipp. Individuell høydejustering. Selvgående. Klippepanne i stål. 48 kg.

Flymo QS46SD 148 cc

990,freeeClip Buksbomsaks (Li) ContourCut Set. Perfekt for eksakt formklipping! Spesialutformet saks og skjær for enkel og presis konturklipping. Alle brytere er plassert for praktisk og ergonomisk arbeid. Perfekt snitt og enkelt vedlikehold med de laser-, presisjonsslipte og antiklebebelagte bladene. Effektivt arbeid med stort klipp-gap. Kraftfullt, hurtigladet lithium-ion batteri når som helst og hvor lenge som helst. Enkelt å bytte blad uten verktøy. Komplett med lader og bladbeskyttelse. Kan bruke sammen med bladbeskyttelse. Kan brukes sammen med teleskopskaft. Oppbevaringsboks for saks og tilbehør.

4490,-

2490,-

2290,Flymo FL500. En mindre skyveklipper for mindre tomter. Velg mellom klipping med sideutkast eller bioklipp.

14990,Flymo P12597. Robust og pålitelig traktor med god kapasitet.Motor med 12,5 hk og 97 cm klippebredde med sentral høydejustering. Finfordel gresset med mulch/bioklipp eller bruk sideutkast.

1490,Håndklipper SM 380. Arbeidsbredde: 38 cm. Anbefales til områder inntil 200 m2. Innstillbar klippehøyde fra 12 til 42 mm. Vekt: ca 8,5 kg.

Prisgunstig klipper med drift og oppsamler. Gressklipper med oppsamler og drift.

2490,Flymo QS46SD 148 cc. Prisgunstig klipper med drift og oppsamler. Gressklipper med oppsamler og drift.

499,Gressfanger. Til alle GARDENA håndklippere. Stor kapasitet. Monteres lett uten verktøy. Sammenleggbar. Veier kun ca 1,5kg.

890,Multitrimmer ISIO 120 mm klipper/80 mm saks. Ledniningsløs busk og gressett. Enkelt knivbytte takket være Bosch SDS-system. Konfertabelt Softgrip. Praktisk ladeindikator. Laserskårne kvalitetskniver gir nøyaktig klipping. Gressaksen klipper opp til 600 løpemeter i strekk uten avbrudd. 3,6 V. 1,0 AH.

Flymo FL510D

890,Beskjæringsaks CISO batteri 3,6 V. Den nye innovative batteridrevne beskjæringssaksen fra Bosch til beskjæring og klipping av grener og busker. Ingen selvutlading, ingen minneeffekt, alltid klar til bruk takket være innovativt Lithiumbatteri. Enkelt knivbytte. Bekvemt soft-grip. Praktisk ladeindikering. Utskiftbare sveitsisk kvalitetskniv som gir pene og rette snitt. Sikkerhetsknapp.

3490,Mangesidig og kraftig klipper. Motor med 158 cc og 51 cm klippebredde. Velg oppsamling av gresset i den 71 l store oppsamleren eller finfordeling med mulch/ bioklipp. Individuell høydejustering. Selvgående. Klippedeksel i stål. Store bakhjul for enkelmanøvrering. 40 kg.

4990,-

3990,-

Partner P53-875DWA 3in1. Vår beste gressklipper for deg med stor plen og høye krav. Motor med hele 190 cc og 53 cm klippebredde. Velg oppsamling av gresset i den store oppsamleren, sideutkast eller finfordeling med mulch/bioklipp. Klippedeksel i stål. Enkel innstilling av klippehøyden i fem nivåer fra 25 til 75 mm. Selvgående. Store bakhjul for enkel manøvrering.

Accu Oppladbar Sylinder Gressklipper 380 Li. Ledningsløs presisjonsklipper – gir en vakker velklipt gressplen. Kraftig, lettkjørt, 25 V lithium-ion batteri for kraftig klipp, utbyttbart. Kan til og med brukes som vanlig håndgressklipper, uten batteri. Gir en effektiv og ekstakt klipping gjennom herdet klippebeskyttede knivsylindere i kvalitetsstål, samt spesialslipt underkniv. Enkel og trinnløs justering av klipphøyden ved hjelp av en spak og klippehøyden. Bedre bakkefeste ved hjelp av de store hjulene med spesialprofi leringen og myke komposittdeler. Komplett med gressoppsamler, oppladbart batteri og batterilader. Utbyttbart batteri (Li-ion 8838).


Trimmere / Klippere hos Plantasjen - 70 

499,Alko 38 Soft-Touch Comfort. Stillegående sylinderklipper på 38 cm. Gir perfekt gressplen med den riktige klippeteknikk. Skånsom mot plenen. Lett å skyve.

1290,Flymo Turbo Lite 350. Elektrisk sveveklipper for den mindre hagen. Lav vekt gjør den enkel å bruke, samt enkel å lagre i for eksempel boden eller garasjen.

Trimmere / Klippere hos Plantasjen - 71 

890,Flymo Exclusive. Manuell håndgressklipper. Vår tradisjonelle håndklipper for deg med liten tomt og høye krav til gresspleie. Klippebredde 40 cm. Vekt 8,0 kg. Oppsamler fås som tilbehør.

1990,Flymo Multimo 360. Kraftfull moderne elektrisk hjulgående gressklipper. 3 i 1 - bioklipp eller oppsamler. Store hjul for enkel manøvrering.

1490,Alko Comfort 32 VLE Combi-Care m/box. Vertikalskjærer og mosefjerner i samme maskin. Motor på 1000 W. Enkelt å skifte fra vertikalskjæring til mosefjerning uten verktøy. 5 høydeinstillinger. Oppsamler på 45 l.

799,FreeeClip Grass 60 (Li). Kabelfri og bekvemme klipping av gresskanter med lithium-ion batterier. Det bekvamme håndtaket kan vinkles og hjelper med å optimalisere arbeidstillingen. Bladene er presisjonsslipte og antiklebe-belagte, og byttes enkelt uten verktøy. Utstyrt med hjul som letter klippingen. Som tilbehør finnes teleskopskaft, for en bekvem oppreist arbeidstilling.

1990,-

2490,-

4990,-

Elektrisk Gressklipper PowerMax™ 32 E. Kraftig og bekvem elektrisk gressklipper med PowerPlus motor. Enkelt å klippe alle typer gressplener, selv høyt og fuktig gress. Oppsamleren tas enkelt av ved tømming. Sentral og enkel justering av klippehøyden i 5 steg med høydeskala.

Elektrisk Gressklipper PowerMax™ 42 E. Kraftig og bekvem elektrisk gressklipper! Kraftig motor som gir perfekt presisjonsklipping og optimal oppsamling under alle forhold. Enkelt å klippe alle typer gressplener, selv høyt og fuktig gress. Sentral og enkel justering av klippehøyden i 5 steg.

Gressklipper rotak 37 ACCU. Den første batteridrevne gressklipperen med samme kraft som en nettdrevet klipper. Etter bare 30 minutter er batteriet 80% oppladet. Svært lett og alltid klar til bruk takket være Lithium-ionteknologien.

799,-

1790,Elektrisk plenlufter ES 500. Kompakt og manøvrerbar plenlufter.

1490,Turbotrimmer AccuCut 450 Li. Lett og brukervennlig ledningløs trimmer for høye gresskanter og områder som er vanskelig å nå. Ekstra stor strømbryter. Roterende håndtak for trimming av overvokste kanter. Teleskopisk håndtak for individuell høydejustering. Håndtaket kan vinkels for enkelt arbeid på områder det er vanskelig å nå. 90° kantklipper for trimming av overvokste kanter. Komplett med ekstra sammenleggbart hjul for lettere styring.

3990,Gresslipper rotak 37 LI. Den første batteridrevne gressklipperen med samme kraft som en nettdrevet klipper. Effektiv. Etter bare 30 minutter er batteriet 80% oppladet. Svært lett og alltid klar til bruk takket være Lithium-ion-teknologien.

599,Turbotrimmer EasyCut 400. Lett, brukervennlig trimmer for høye gresskanter og områder det er vanskelig å nå. Sikkerhetssperre hindrer ulykker. Ekstra stor strømbryter. Kabelavlasting. Roterende håndtak for trimming av overvokste kanter. Teleskopisk håndtak for individuell høydejustering. Håndtaket kan vinkels for enkelt arbeid på områder det er vanskelig å nå.

Alko Classic 32 E. Lett og bekvem 900 W elektrisk gressklipper. Ideell til små gressplener. Leveres med stor oppsamler. Gjennomgående aksling sikrer god stabilitet.

1290,Turbotrimmer AccuCut 400 Li. Lett, brukervennlig trimmer uten ledning, for ryddejobber og trimming av områder det er vanskelig å nå. Sikkerhetssperre beskytter mot ulykker. Ekstra stor strømbryter. Roterende håndtak for trimming av overvokste kanter. Teleskopisk håndtak for individuell høydejustering. Håndtaket kan vinkels for enkelt arbeid på områder det er vanskelig å nå. Beskyttelse for vekster.

299,Flymo Mini Trim Auto Plus XT. Sterk, men enkel gresstrimmer. Tohåndsgrep. Totråders kuttesystem.

890,Turbotrimmer ComfortCut 450. Lett og brukervennlig trimmer for høye gresskanter og områder det er vanskelig å nå, samt overhengende busker. Ekstra stor strømbryter. Teleskopisk håndtak for individuell høydejustering. Håndtaket kan vinkels for enkelt arbeid på områder det er vanskelig å nå. 90° kantklipping for overvokste kanter.

1490,Turbotrimmer ProCut 1000. Ekstremt kraftig trimmer for store områder med tett gress, ugress og viltvoksende vekster. Sikkerhetssperre beskytter mot ulykker. Ekstra strømbryter. Kraftfull 2-tråds klippesystem med justerbare trådmating via tipmekanismen.

799,-

1490,-

Gresstrimmer art 23 Easytrim Accu NIMH. Lett og ergonomisk. Perfekt håndtering med avbalansert design og kun 1,6 kg. Kraftig «High Power»-motor med inntil 280 W. Pålitelig „Pro-Tap”-spole uten at trådene henger seg opp ved spolebytte.

Gresstrimmer art 26 LI med plastkniv. Justerbart støttehåndtak for ekstra komfort. Justerbart teleskopskaft (80 –114 cm langt). Avstandsbøylen gir tilstrekkelig sikkerhetsavstand. Innovativt plastknivsystem for energisparende og nøyaktig klipping. Praktisk reserveknivoppbevaring på maskinen.

2490,Elektrisk vertikalskjærer EVC 1000. Kompakt, manøverbar vertikalskjærer fjerner sammentrykt gress/ ugress fra plenen. Kraftfull og grundig. 1000 W elektrisk universal motor for problemfri start og gjennomføring. Rustfrie knivblader av stål som gir lang levetid. Arbeidsdybden stilles lett. Høyden kan stilles til slik at bladene ikke berører bakken ved transport.

799,Flymo Power Trim 500 XT. Kraftig trimmer/ kantskjærer, med enkel konvertering til kantskjærer. Totråders automatisk kuttesystem.

1090,FlymoLite XLT 250 split boom. Lett og enkel bensintrimmer. 41 cm arbeidsbredde. Totråders tap’n og kuttesystem.

1290,Flymo Samurai 1000 XT. Kraftig elektrisk trimmer for rask og enkel trimming av tilgrodde områder. Godt balansert med veltilpasset betjeningshåndtak for komfortabel bruk.


Trimmere / Klippere hos Plantasjen - 72 

799,Alko Hurricane 2000 E. Sterk og kraftig løvsuger på 2000 W. 3 funksjoner: suge, blåse og kverne. Komposterer opptil 90 %. Blåsehastighet på 200 km/t. Oppsamler på 40 liter.

499,Flymo EasiCut 420. Elektrisk hekksaks. Sverdlengde 42 cm. Motor 420 W. 16 mm grentykkelse.

1490,Alko New Tec 2400 R. Kraftig kompostkvern på 2400 W. Tar grener opp til 40 mm. Avfallet kan benyttes som dekkbark. Kompostkvern med knivsystem.

Trimmere / Klippere hos Plantasjen - 73 

990,Flymo Twister 2200XV. Elektrisk løvblåser/suger. Sugekapasitet: 167 l/s. Motor: 2200W.

1490,Hekksaks lithium ahs 48 li, 480/15 mm. Ledningsløs hekksaks. 15 mm knivavstand. Klipper også halvgrove grener optimalt. Optimal balanse og ergonomi takket være nytt design og Softgrip. Laserslipte kniver med diamantsliping for ren klipping. Power-Techsystemet gir ekstra klippekapasitet.

799,-

1090,-

Flymo EasiCut 600XT. Elektrisk hekksaks. Sverdlengde 60 cm. Motor 500 W. 20 mm grentykkelse.

Flymo EasiCut 5500. Elektrisk hekksaks. Sverdlengde 50 cm. Motor 500 W. 27 mm grentykkelse.

799,-

1990,-

Alko kjedesag KE 1800/35. Handy og ergometisk kjedesag. Oregon kvalitet i sverd og kjede. Stillegående. 1800 W motor. Perfekt til hagearbeid og kapping av ved.

Flymo motorsag P351 XT. 46cc. Sverdlengde 14 cm.

4990,Kompostkvern LH 2500. Stillegående kompostkvern til store hager med store trær.

3990,Flymo Pac a Shredder. Kraftig elektrisk kompostkvern med unik oppsamler for avfallet. Enkel sammenslåing for lagring. Elektrisk kompostkvern. Oppsamler 62 l Motor 2200 W.


Vanningssystemer hos Plantasjen - 74 

Vanningssystemer hos Plantasjen - 75 

Vann må til!

Gardena PREMIUM Innovative kvalitets koblinger fra GARDENA. Unike slangekoblinger utformet i tre komponenter for optimal brukervennlighet.

Velg et praktisk vanningssystem til din hage og se hvor fint det spirer. Eller rengjør din terrasse eller gårdsplass med en kraftig høytrykksvasker og nyt rene omgivelser. Det er uansett en deilig følelse å jobbe med vann! Og særlig når utstyret er i orden. Ta hensyn til hvordan du skal bruke vann når du kjøper utstyr – så blir både jobben morsommere og resultatet bedre. Lurt å tenke på

anbefaling! Med unik grepdesign

koplingene i metall - har dessuten

Er du på jakt etter vanningsverktøy

og perfekt vektfordeling kan du

overlegen levetid. Invester i kvalitet,

som sitter perfekt i hånden, og

med denne seriens pistoler og

det lønner seg!

koplinger som holder år etter år, er

vanningsstaver gjøre jobben uten

GARDENA Premium vår vanntette

å bli sliten. Hele serien - inkludert

499,-

Vannet gjør jobben Uansett om du skal vanne eller gjøre rent er det svært viktig at du velger

Premium Metall rektangulær spreder 250. Moderne og sofistikert design. Real og velbalansert med detaljer som gir ekstra komfort. Dekningsområde 105 - 250m2, rekkevidde 7 - 17m2, sprederbredde maks 15m2.

tilførselsslange med høy kvalitet og

9990 Premium Metall Slangekopling 1/2”. Slangekopling med moderne design. En hurtigere og mer bekvem slangekopling. Løsnes ved å trekke hylsen bakover. Riflet grep for bekvem håndtering og gummiring som gir produktet ekstra beskyttelse.

1490,Premium Metall Slangevognset. Attraktivt og godt Premium sett med Metall slangevogn, 25 m Comfort Skintech 1/2” slange, Premium metall koplinger og Premium Strålepistol.

som er lang nok. Kjøp heller noen meter for mye enn for lite!

119,-

Gardena PREMIUM Økt holdbarhet, smidigere håndtering og 25% bedre grep - det er bl.a. hva som kjennetegner Premium Metall koplingene fra GARDENA. Palm-grip design og soft-grip håndtak gjør at GARDENAs stråle- og vanningspistoler ligger enda bedre i hånden - de har dessuten en overlegen levetid! Premium vanningsfamilien kompletterer de andre Premium produktene - proffbeskjæringssaksen, proff-grensaksen og proff-hekksaksen!

Slangevogn sett

399,-

Attraktiv slagevognsett. 20 m Standard 1/2” slange. Inklusive koblinger og strålemunnstykke. Teleskopisk håndtak.

299,Premium Metall Regulerbar Strålepistol. Ergonomisk strålepistol som kjennetegnes av sitt moderne og flotte design. Ekstra komfort med den velbalanserte metall/komposittdesignen med myke komposittdetaljer. Vannstrålen reguleres trinnløst fra hard stråle til fin dusj. Vanngjennomstrømmingen reguleres trinnløst med en-håndsgrep. Munnstykket kan ikke fjernes og således ikke mistes.

Premium Metall Slangekopling 3/4”. Slangekopling med moderne design. En hurtigere og mer bekvem slangekopling. Løsnes ved å trekke hylsen bakover. Riflet grep for bekvem håndtering og gummiring som gir produktet ekstra beskyttelse.

119,Premium Metall Slangekopling m/Stopp 1/2”. Slangekopling med moderne design. Det går fort og enkelt å kople på og bytte tilbehør til slangen. Trykk fast tilbehøret = Vannet renner, fjern tilbehøret = Vannet stopper automatisk. Riflet grep for bekvem håndtering og gummiring som gir produktet ekstra beskyttelse.

349,-

349,449,Premium Metall Vanningsstav. Ergonomisk vanningspistol som kjennestegnes av sitt moderne og flotte design. Velbalansert metall/komposittdesign med myke komposittdetaljer gir økt komfort. Velg mellom tre stråleformer: myk vanning, fin dusj og hard stråle. Den myke plastringen rundt vanningshodet beskytter mot skader. Vanngjennomstrømmingen er trinnløst regulerbar med en-håndsgrep. Kan henges opp når den ikke er i bruk. Lengde 90 cm.

299,Premium Metall Strålepistol Set. Ergonomisk strålepistol som vil kjennetegnes av sitt moderne og flotte design. Ekstra komfort med den velbalanserte metall/komposittdesignen med myke komposittdetaljer. Vannstrålen reguleres trinnløst fra hard stråle til fin dusj. Vanngjennomstrømmingen reguleres trinnløst med en-håndsgrep. Munnstykket kan ikke fjernes og således ikke mistes. Leveres med ‘Slangekopling med Stopp’ (art. nr. 8168).

Premium Metall Brusepistol Set. Ergonomisk vanningspistol som kjennestegne av sitt moderne og flotte design. Ekstra komfort med den velbalanserte metall/komposittdesignen med myke komposittdetaljer. Velg mellom tre stråleformer: myk vanning, fin dusj og hard stråle. Den myke plastringen rundt vanningshodet beskytter mot skader. Vanngjennomstrømmingen er trinnløst regulerbart med en-håndsgrep. Leveres med ‘Slangekopling med Stopp’ (art. nr. 8168).

149,Premium Metall Slangekopling m/Stopp 3/4”. Slangekopling med moderne design. Det går fort og enkelt å kople på og bytte tilbehør til slangen. Trykk fast tilbehøret = Vannet renner, fjern tilbehøret = Vannet stopper automatisk. Riflet grep for bekvem håndtering og gummiring som gir produktet ekstra beskyttelse.

Premium Metall Regulerbar Vanningspistol. Ergonomisk vanningspistol som kjennestegnes av sitt moderne og flotte design. Ekstra komfort med den velbalanserte metall/komposittdesignen med myke komposittdetaljer. Velg mellom tre stråleformer: myk vanning, fin dusj og hard stråle. Den myke plastringen rundt vanningshodet beskytter mot skader. Vanngjennomstrømmingen er trinnløst regulerbart med en-håndsgrep.


Vanningssystemer hos Plantasjen - 76 

15 års-garanti!

399,Slangesett Classic SkinTech, med premiumkoplinger. Med SkinTech trekk og høykvalitetsarmering. Floker seg ikke og slår ikke krøll på seg. Sklir lett og svært fleksibel. Kraftige slangevegger for høy sikkerhet og lang levetid. For moderat bruk. Innholder: Classic SkinTech 20 m 1/2” og 2 premiumskoplinger.

20 års-garanti!

20 års-garanti!

599,Slange Premium Skintech 1/2”, 20 m. SkinTech belegg og spesiell kvalitetsforsterkning. Vrir og “knekker” ikke, glir lett, fleksibel og smussavvisende. Kraftigte slangevegger gir en sikker slange med lang levetid. Ideell for bruk i hager med krevende flater. 13 mm (1/2), 20 m uten koplinger.

1490,Slange Premium Skintech 1/2”, 50 m. SkinTech belegg og spesiell kvalitetsforsterkning. Vrir og “knekker” ikke, glir lett, fleksibel og smussavvisende. Kraftigte slangevegger gir en sikker slange med lang levetid. Ideell for bruk i hager med krevende flater. 13 mm (1/2), 50 m uten koplinger.

399,Slangevogn. Liten og smidig slangevogn med plass til 50 m 1/2” slange. Vinklet slangetilslutning hindrer vikling av slangen. Produsert i korrosjonsbestandige materialer.

399,Slangevogn sett komplett med 20 m 1/2” standard slange. Attraktivt sett med slangevogn, 20 m Standard 1/2” slange og Startsett.

299,Dryppslange over bakken 3,6 mm (3/16”) Avstand mellom munnstykkende 30 cm. Vanndistribusjon pr drypphode 1,5 l/t. Rørets indre diameter 4,6 mm (3/16’’). Maks lengde på dryppslangen 30 m (med trykkutjevner på midten av slangen). Komplett, klar for tilkopling med trykkutjevner 1000 og plugg. Lengde 15 m.

249,Svetteslange, 15 m for 1/2’’. For nøyaktig, økonomisk vanning av din hage, for 1/2”, 15 m.

1090,MD dryppvanningsrør sett til nedgraving. Kan graves ned og være ute av syne. For vannbesparende dryppvanning av gressplen, hekker og kanter. 30 cm avstand mellom drypphodene. Vanngjennomstrømming per munnstykke 1,6 l/t. Innermål på slangen 13,7 mm. Maks lengde på dryppslangen 200 m (med trykkutjevner på midten av slangen).

1290,Comfort Slangevogn easyRoll plus. En modell med høyere kvalitet der arbeidet krever ekstra bekvemlighet og ergonomi. Den sammenleggbare sveiven som er plassert på den øverste delen av håndtaket gjør at det er enkelt å sveive opp slangen stående: skåner ryggen når du slipper å bøye deg ned! Bekvem slangestyring som gjør at du kontrollert kan sveive opp slangen; ingen skitne hender! Store hjul gjør det enkelt å trekke vognen over ujevne så vel som jevne overflater. Med praktisk hylle for oppbevaring av munnstykke, inkluderer anti-drypp. Vinklet slangetilkopling hindrer at slangen vrir og vender på seg. Kan brukes til Profi maxi-Flow system med Krankopling Art. nr. 2801. For maks 50 m 13 mm (1/2’’) slange, 30 m 16 mm slange eller 20 m 19 mm (3/4’’) slange. Montert og klar til bruk.

Dryppslange

299,-

Dryppslange over bakken 3,6 mm (3/16”), uten koplinger. Avstand mellom munnstykkende 30 cm. Vanndistribusjon pr drypphode 1,5 l/t. Rørets indre diameter 4,6 mm (3/16’’). Lengde 15 m.

799,Slangevogn “smart buggy” med slange. Sammenleggbar, trekk opp for bruk. Enkel å slå sammen for plassbesparende oppbevaring. Vinklet slangetilkopling hindrer at slangen vrir eller krøller seg. Roterende tilkoplingsaksel. Frittløpende sveiv. Skåner plenen med brede, frittløpende, mønstrede hjul. Levereres montert og klar med 30 m 13 mm (1/2) Classic SkinTech slange, Original Gardena System koplinger og strålerør (1x901, 4x915, 1x8114).

299,Svetteslange, 15 m. Utstyrt med regulerings- og stoppventil. Kan tilkuttes til passende lengder eller forlenges til maks 30 m. ved å benytte tilkoplingssett (art. nr. 1989). For nøyaktig, økonomisk vanning.


Vanningssystemer hos Plantasjen - 78 

129,Drypphode ende, regulerbar. Regulerbart fra 0-50 l/t. Ideell for nøyaktig vanning av enkeltstående planter eller planterekker med forskjellig vanningsbehov. Avtagbart, regulerbart drypphode med rensenål.

449,Spreder Aquazoom 250/1. For små rektangulære flater. Dekningsområde: 105-250 m2. Justerbar rekkevidde: 7-19 m. Bredde maks 14 m.

149,MD Drypphode, ende 2 L. Automatisk regulering av vannmengden. For nøyaktig punktvanning av enkeltstående planter eller planterekker som har lignende eller samme vanningsbehov.

549,Spreder, Aquazoom 350/2. Spreder for vanning av rektangulære flater av forskjellig størrelse. Dekningsområde: 28 m2 - maks 350 m2. Trinnløs justering av rekkevidde: 7 m - maks 21 m.

149,MD Drypphode, ende 4 L. Automatisk regulering av vannmengden. For nøyaktig punktvanning av enkeltstående planter eller planterekker som har lignende eller samme vanningsbehov.

1090,Hagepumpe 3000/3 Jet. For vanning, trykkøkning, pumpe kranvann, regnvann og kloret bassengvann. Pumpen skal ikke brukes til etsende, lettantennelige eller eksplosive væsker, saltvann eller næringsmidler. Sikker drift med den dobble tetningen mellom motor og pumpehus. Termisk overbelastningsvern, samt dreneringsplugg for tømming av pumpen før den første frosten.

799,Spreder, Aquazoom 350/T. Spreder for vanning av rektangulære flater av forskjellig størrelse. Spreder med trinnløs innstilling av rekkevidde og kastbredde. Innebygd timer som kan stilles på mellom 5 - 120 minutter. Sett på kranen - still timeren - sprederen stenger seg av selv. Naturligvis kan du vanne uten timer.

699,Vanningstimer T 1030. Med automatisk av -og påkobling. Vanning inntil 3 ganger per dag. Vanningstid fra 1 - 180 minutter. Driftstid: 1 år med 1 x 9 V alkalisk batteri (ikke inkludert). For kraner med 26,5 mm (G3/4) og 33,3 mm (G1) gjenger. Trykk 0,5 - 12 kg.

9990 Skjøtestykke, 1/2’’ til 5/8’’. For hurtig til- og frakopling mellom to slanger. For 1/2” til 5/8”

109,Pumpesprøyte 1 liter. En hendig sprøyte for hjem og hage. Dysen kan innstilles fra skarp stråle til tåkedusj.

129,Vannspreder 18 hull. Rekkevidden kan innstilles etter behov. 4 forskjellige spredningsinnstillinger. Soft touch. Dekker opp til 260 m2.

249,Trykksprøyte 1,25 liter. All-round trykksprøyte for hjem og hage. Leveres med sikkerhetsventil. Dysen kan innstilles fra skarp stråle til tåkedusj. Filteret i innsugningsrøret beskytter dysen mot urenheter.

1490,Classic Hagepumpe 3000/3 Jet Komplett sett. Komplett sett inkl. 20 m slange med koplinger og 3,5 m sugeslange. Allsidig: For vanning, trykkøkning, pumpe kranvann, regnvann og kloret bassengvann. Pumpen skal ikke brukes til etsende, lettantennelige eller eksplosive væsker, saltvann eller næringsmidler. Sikker drift med den dobble tetningen mellom motor og pumpehus. Termisk overbelastningsvern, samt dreneringsplugg for tømming av pumpen før den første frosten.

129,Sprinkelpistol, 7 mønster. 7 instillinger på vannstrålen. Softgrip håndtak.

399,Trykksprøytesett 5 liter + 0,5 liter. 5 liters trykksprøyte for plantebeskyttelse, med vinklet munnstykke som er justerbart fra hard stråle til tåkespray. Med avlastende skulderstropp. Levereres i sett sammen med pumpesprøyte 0,5 liter. Pratisk pumpesprøyte for hjem og hage. Filteret i innsugingsdelen beskytter mot urenheter i dysen. Ergonomisk utformet håndtak for behagelig arbeid.

890,Vanningstimer T 1030 card. For kraner med 26,5 mm (G3/4) og 33,3 mm (G1) gjenger. Trykk 0-12 kg.

799,Lensepumpe 6000 S. Lensepumpe for drenering, lensepumping og flytting av vann. For rent og lett urent vann med partikler opp til 5 mm. Justerbar bunnplate for flatsuging. Flottørbryter for automatisk start/ stopp i ulike nivåer. Enkel å stille inn for kontinuerlig drift - sett flottørbryteren i festet. Overbelastningsvern som beskytter motoren. Må ikke brukes til saltvann, aggressive eller lettantennelige væsker eller næringsmidler. Stille og vedlikeholdsfri motor. Kan brukes for å tømme svømmebassenger og hagedammer.

1490,Vanningscomputer C 1060 plus. Premium model med rullende forklaringstekst på 10 valgbare språk og stort display for enkel programmering. Hurtig og enkel endring av innstillinger via innstillingspanel. Individuell programmering mulig. Inntil 6 vanningsprogrammer pr. dag. Vanningstiden kan stilles inn mellom 1 minutt 9 timer og 59 minutter. Fritt velgbare vanningsdager. Mulighet for å styre opp til 6 vanningsanlegg ved hjelp av Automatisk vannfordeler (art. nr. 1198). Tilkopling for Gardena Regn eller Fuktighetssensor. Helautomatisk drift er mulig sammen med Fuktighetssensor. Med batteriindikator.


5 ganger hos Plantasjen - 81  Høytrykksvaskere raskere enn kosten!

Høytrykksvaskere Det er utrolig praktisk å rengjøre gårdsplasser og terrassegulv med høytrykk. Velger du i tillegg en terrassevasker til tilbehør blir treverket så godt som nytt, fritt for skitt og slitasje som vær og vind har medført. Plantasjen fører kvalitetsmodeller fra merkevareleverandøren Kärcher.

Maks 110 bar. 360 l/t. Kompakt. Lett.

990,Høytrykksvasker K 2.21 Plus. Kompakt og lett maskin fra merkevareleverandøren Kärcher. Leveres med RotoJet og Kärcher sin patenterte stråledyse. Såpeinjektor for påføring av såpe ved lavtrykk.

20 - 140 maks bar. 460 l/t. Terrassevasker med ny hjørnefunksjon medfølger.

2990,Høytrykksvasker K 5.55 + T400 Jubilee. Maskin i kraftklassen som er beregnet for regelmessing bruk på store områder og mot tøff smuss. Ergonomisk stående design og pistol. Kjemitank forenkler såpepålegging. Store og robuste hjul for alle typer terreng. Jubileumsmodellen marker 25 år med høytrykksvaskere for privat markedet. En oppfinnelse fra Kärcher. Helt ny terrassevasker som kommer inn i hjørner og langs kanter.

Kompakt terrassevasker for overflaterengjøring.

499,Terrassevasker T70. Kompakt terrassevasker for små til mellomstore områder. Rør kan demonteres og benyttes som forlengerrør mellom pistolen og lansen.

20 - 130 maks bar. 440 l/t. 1,9 kW. Inklusiv terrassevasker.

20 - 120 maks bar. 420 l/t. Testvinner. Velutstyrt.

2250,Høytrykksvasker K 3.91 MD Plus + T200. Best i Test på TV 2 Hjelper Deg. Mellomklasse maskin med god effekt. Solid konstruksjon med induksjonsmotor sikrer lang levetid. Kompakt maskin der tilbehør kan lagres på maskinen. Kjemitank gjør påføring av såpe enkelt.

2490,Høytrykksvasker K 4.20 M Plus & T 200. Kraftig vasker i komfortklassen. Godt egnet til regelmessig bruk og rengjøring av større områder. Terrassevasker gjør jobben raskt, og med et jevnt, skånsomt og godt resultat. Sugeslange for høytrykksåpe. RotoJet medfølger.

20 -160 maks bar 600 l/t. Svært kraftig toppmodell. Integrert slangetrommel m/12 m slange.

1400 W. 18 l beholder. 190 maks bar. 65 l/s.

5990,Høytrykksvasker K 7.85 MD Plus. Toppmodell fra tyske Kärcher utført i høyeste finish. Messingpumpe, kraftig induksjonsmotor og ekstremt høy yteevne gjør den egnet til alle oppgaver. To intergrerte såpetanker gjør det enkelt og velge mellom f.eks såpe til husvask og terrassevask.

1090,Grovstøvsuger A2204. Effektiv grovstøvsuger for vått og tørt. Ideel i garasjen, til bilen, når du pusser opp, vannlekkasjer, til båten og i hagen. Med blåsefunksjon. Praktisk håndtak forenkler tømming. Ledning og tilbehør kan lagres på maskin. Brukes uten pose til vått. Til tørt brukes pose. Stor filterkapasitet.

Stor terrassevasker. Justeringsmuligheter. Rør i aluminium.

799,Terrassevasker T300. Stor terrassevasker for mellomstore til store overflater. Kan også benyttes til vertikale flater. Justeringsfunksjon. Integrert beskyttelse av rotor. Aluminiumsrør kan demonteres og benyttes som forlengerrør på pistolen. Forenkler rengjøring i høyden.

249,Støvsugeposer til A2204.

Feiemaskin S 550

1490,-

Feiemaskin S 550. S 550 er en kompakt feiemaskin som kan lagres stående for minimal lagringsplass. Utstyrt med sidebørste for feiing av kanter. 16 liter beholder.


Hytter hos Plantasjen - 82 

Bygg selv!

Hytter hos Plantasjen - 83 

Uthus, anneks, redskapsbod, gjestehus - du bestemmer!

Hytter og boder

Hvem har ikke opplevd behovet for litt mer plass. Enten til gressklipperen, vedlageret, syklene vinterstid, gjester på helgebesøk eller lekende barn? Hos oss finner du byggesettet som løser problemet. Bygg reis deg! Du kan gjøre alt selv! Våre byggesett er basert på lafteprinsippet, som i tillegg til å være en stolt byggeskikk er solid og lett å gjøre selv. Få familien med på en liten dugnad og se hvor mye uthus dere skaper i løpet av en dag eller helg.

4990,-

Utedo Lillevilla Utedo i laftet tre. Bygges enkelt opp med lafteprinsippet. 28 mm tykkelse på treverk av gran. Leveres m/dør, gulv og spiker. Mål: 120x140 cm Mønehøyde: 223 cm Byggesettet veier 280 kg.

Hytte

19990,-

Gjestehytte Lillevilla 70 (15,2 m2) En romslig gjestehytte med den ekstra plassen du trenger. Leveres med 34 mm tykkelse på treverk av gran. Leveres m/vindu, dør, gulv og spiker. Mål: 390x390 cm Mønehøyde: 281 cm Byggesettet veier 1150 kg.

Terrasse

3990,-

Redskapsbod Lillevilla 12 (12,3 m2) Redskapsbod i laftet tre med enkel og dobbel dør. Bygges enkelt opp med lafteprinsippet. 28 mm tykkelse på treverk av gran. Leveres komplett m/vindu, dører, gulv, underlagspapp og spiker. Mål: 410x300 cm Mønehøyde: 260 cm

19900,-

Byggesettet veier 938 kg og har målene 450x69x120 cm.

4990,-

9990,-

Redskapsbod Yukon (3,6 m2) Redskapsbod i laftet tre med dobbel dør. Bygges enkelt opp med lafteprinsippet. 16 mm tykkelse på treverk av gran. Leveres komplett m/dører, gulv, underlagspapp og spiker.

Redskapsbod Lillevilla +4 (7,5 m2) Redskapsbod i laftet tre med dobbel dør. Bygges enkelt opp med lafteprinsippet. 16 mm tykkelse på treverk av gran. Leveres komplett m/vindu, dører, gulv, underlagspapp og spiker.

Mål: 180x200 cm Mønehøyde: 215 cm

Mål: 250x300 cm Mønehøyde: 226 cm

Byggesettet veier 240 kg og har målene 200x42x120 cm.

Byggesettet veier 408 kg og har målene 320x42x120 cm.

Hytte

12990,-

Terrasse

2990,-

5990,-

Gjestehytte Lillevilla 28, Alaska (7,5 m2) En praktisk gjestehytte i laftet tre, med plass til køyeseng. Bygges enkelt opp med lafteprinsippet. 28 mm tykkelse på treverk av gran. Leveres m/vindu, dør, gulv og spiker. Terrasse selges separat.

Lekestue i laftet tre (2,9 m2) Lekestue i laftet tre. Bygges enkelt opp med lafteprinsippet. 19 mm tykkelse på treverk av gran. Leveres komplett m/terrasse, vindu, dør, gulv, underlagspapp og spiker.

Mål: 250x300 cm Mønehøyde: 250 cm

Mål: 170x170 cm + 70 cm terrasse Mønehøyde: 173 cm

Byggesettet veier 620 kg og har målene 325x62x115 cm.

Byggesettet veier 250 kg og har målene 260x35x120 cm.


Baden-Baden

499,-

Baden-Baden. Finnes i fargene svart, rød, off white, brun og limegrønn.

Åpningstider: Hverdager: 10-20 Lørdag: 10-18 Søndag: 12-18 Tiller: Hverdager: 10-21 Lørdag: 9-18 Søndag: 12-18

www.plantasjen.no

http://eklame.no/eklamer/6270  

http://eklame.no/eklamer/6270.pdf

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you