Page 5

GODT RUSTET TIL FREMTIDEN For EKKOfonden markerede d. 1. januar 2014 ikke bare et nyt år men også nye arbejdsgange, da den længe ventede tilsynsreform trådte i kraft. - Vi hilser det nye tilsyn velkommen. Det er en fordel for os, at tilsynet samles ét sted og ikke hos 12-13 tilsyn, sådan som vi tidligere har været vant til. Som koncern får vi nemlig samme tilsyn, uanset hvilken landsdel vi arbejder i, fortæller vicedirektør i EKKOfonden, Eva H. Olsen. Men udsigten til mindre komplicerede arbejdsgange har ikke betydet, at ledelsen i EKKOfonden har lænet sig tilbage og ventet på de nye tider.

- Siden vedtagelsen af den nye reform har vi arbejdet på højtryk for at imødekomme det nye tilsyn. Det har været en fantastisk mulighed for at se os selv efter i kortene og undersøge, hvad vi kan gøre, udvikle og prioritere anderledes. Og vores samarbejde med tilsynet har fra dag ét været upåklageligt! Vi er meget glade, siger Eva H. Olsen. Allerede to måneder efter det nye tilsyn trådte i kraft har arbejdet båret frugt. - Vi er nogen af de første, der kommer gennem re-godkendelsesprocessen, hvorunder vi også forventer at opnå godkendelse af en del flere pladser. Det er et meget konstruktivt samarbejde, som også vidner om, at tilsynet gør sig umage for at dagligdagen og driften i de enkelte

tilbud skal kunne fortsætte upåvirket af den nye struktur omkring tilsynet, siger Eva H. Olsen. Sideløbende med fokus på det nye tilsyn har vi udviklet et helt nyt redskab til effektmåling og resultatdokumentation af borgerens udvikling, som er baseret på de opstillede temaer i socialstyrelsens kvalitetsmodel samt de individuelle mål der er for indsatsen omkring borgeren. På den måde kan vi visualisere borgerens udvikling på en helt ny måde fortæller Eva H. Olsen.

EKKOfonden April 2014 5

Ekkofonden magasin nr. 4