Page 8

BOTILBUD – SØNDERSØ

Hjem frem for institution Ved Søndersø på Vestfyn ligger det seneste nye botilbud i EKKOfonden. Et helt nystartet sted med gode fysiske rammer og et hjemligt og trygt miljø et, er, at det skal være et hyggeligt hus. Det skal være et hjem og ikke en institution. Det prøver vi at opfylde gennem hele indretningen af huset. En god og hjemlig atmosfære for borgerne skaber nemlig også et godt udgangspunkt for det socialpædagogiske arbejde for medarbejderne”. Sådan fortæller afdelingsleder Gitte Bak Rios.

”Det, der kendetegner Botilbuddet Søndersø, og som vi har vægtet højt fra dag

Ifølge hende er der i medarbejdergruppen stor enighed om, at små indretnings-

Botilbud Sofiehøj Søndersø

Den 1. august åbnede vi dørene til en helt ny afdeling, Botilbuddet Søndersø, som er EKKOfondens første botilbud på Fyn. Huset ligger i naturskønne og rolige omgivelser i den lille landsby Gamby ved Søndersø med kort afstand til en række omkringliggende mindre byer, ligesom Odense ligger kun cirka 30 kilometer derfra.

8

EKKOfonden Oktober 2017

elementer som f.eks. tændte stearinlys, blomster i vinduerne og gode hyggekroge med sofaer og fede lænestole, der indbyder til hygge og fællesskab, er med til at skabe et hus, der hænger sammen, og som opleves som et hjem. GODE FYSISKE RAMMER Afdelingen, som har plads til ni beboere, byder sig især til med gode fysiske faciliteter. ”Vi er jo forkælet med store lejligheder til beboerne. Lejlighedernes størrelse giver gode muligheder for at sætte sit eget præg på indretningen og styrke følelsen af hjemlighed. Derudover er afdelingen kendetegnet ved at være særdeles handicapvenlig”, forklarer Gitte Bak Rios. Med handicapvenlig mener hun blandt andet, at der er bad og toilet tilknyttet hver enkelt lejlighed, og at der er brede skydedøre og god plads, så man kan komme rundt, selvom man sidder i en kørestol. Derudover forbinder en elevator alle tre plan i huset, så kørestolsbrugere har god adgang til alle husets faciliteter. Slutteligt giver en dobbeltdør god adgang til verandaen, som ligeledes er stor nok til, at kørestolsbrugere kan bevæge sig rundt på den.

Ekkofonden magasin #11 - oktober 2017  

Dette magasin giver dig flere perspektiver på, hvordan vi arbejder med relationer, og hvordan vi udvikler de menneskelige kompetencer, som e...

Advertisement