Page 1

1 ΤΕΥΧΟΣ 1

1

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2009

F R E ES PRES

ROCKYWOOD festival Τo facebook πουλάει τρέλα! Πού ξενυχτάω τα βράδια;

VIVERE PERICOLOSAMENTE 5 Ιδέες για ξεχωριστό στυλ MUSIC THERAPY


2 ΤΕΥΧΟΣ 1


3 ΤΕΥΧΟΣ 1


4 ΤΕΥΧΟΣ 1

Εδώ είμαστε! Εδώ στην όμορφη Αργολίδα της Ιστορίας, της Τέχνης, του Πολιτισμού. Στις πόλεις που μας γέννησαν και ζούμε. Στις πόλεις που άλλοτε μας κάνουν να νοιώθουμε περήφανοι και άλλοτε μας πληγώνουν βαθειά. Αγαπάμε τον τόπο μας, αγαπάμε τους ανθρώπους του και πιστεύουμε στο αύριο. Το CITY 21 είναι μία προσπάθεια να καλύψει το κενό στην ενημέρωση, στη διασκέδαση, στην επικοινωνία. Να αναδείξει τα προτερήματα αλλά και τα μειονεκτήματά μας, να βάλει ένα λιθαράκι ώστε να μας βοηθήσει να ξαναβρούμε τη χαμένη μας αυτοεκτίμηση. Το CITY 21 είναι μια προσπάθεια να μας πείσει ότι πρέπει να αλλάξουμε, να γίνουμε καλύτεροι. Να αγαπήσουμε τον τόπο μας. Να ενισχύσουμε την ντόπια αγορά και τους ανθρώπους της.Τότε και τα όποια προβλήματα μας θα βρουν τη λύση τους. Καλή ανάγνωση.

INDEX

5 On The Road 7 ROCKYWOOD - festival in Argos 8 Τo facebook πουλάει τρέλα! 9 Το ψυχοναρκωτικό του INTERNET 10 SEX 12 Έφηβοι σε επικίνδυνη τροχιά 13 Το κάπνισμα 14 Η Πυραμίδα του Ελληνικού 15 Δήμας Βασίλης 16 Βασικά λάθη που κάνουμε στη διατροφή μας

17 Υπάρχει ιδανική στάση σώματος και ποια είναι αυτή;

18 DISH of the MONTH 22 Πού ξενυχτάω τα βράδια; Εκδότης: ΕΚΦΡΑΣΗ Διευθυντής - Art Director Γιάννης Β. Παπούλιας Αρχισυντάκτης - Δημιουργικό Πηνελόπη Μπάρλα Διόρθωση: Βασιλική Σωτηροπούλου Διαφημίσεις Περιοχή Ναυπλίου: Τατιάνα Στρούμπου Περιοχή Άργους: Πηνελόπη Μπάρλα Ιδιοκτησία ΕΚΦΡΑΣΗ - ΓΙΑΝΝΗΣ Β. ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ Καρπετοπούλου 35 (Γεφύρια), Άργος 21200 Τηλ.-Fax: 27510 21160 e-mail: ekfrasi3@otenet.gr

Γιάννης Β.Παπούλιας

23 FAIRY TALE - ο πρίγκιπας 24 & 25 Smile 26 5 Ιδέες για ξεχωριστό στύλ 29 Το δέρμα και τα μάτια σας 30 Το σεξ ή το συναίσθημα μας οδηγεί στο γάμο; 34 ΒΑΛΕ ΧΡΩΜΑ 36 VIVERE PERICOLOSAMENTE 39 MUSIC THERAPY 41 5 Ερωτήσεις στον αρχηγό 45 Τι ζώδιο είσαι; 46 Time out Συνεργάτες τεύχους Βασίλης Ζώης Βασίλης Ι. Παπούλιας Ιωάννης Χρ. Παπούλιας Μίλτος Πολυχρονόπουλος Dj Giannis Αργυρώ Μιχελιουδάκη Σοφία Ματράγκου Συνεργασίες γίνονται δεκτές. Απαγορεύεται οποιαδήποτε αναπαραγωγή - αντιγραφή μέρους ή όλου του εντύπου χωρίς την έγγραφη άδεια του εκδότη. Το CITY21 διανέμεται δωρεάν.


5 ΤΕΥΧΟΣ 1

Φω τ σου ογράφ στο τοιχο ισε τώ φω ρα Ίσω τη ek νία κ ς που να είσ frasi3 αι στ δική ε @ot αι ε θα ene ίλτη συ του δει στο τις τ ο επόμ t.gr. οιχο ενο περ ς ιοδ φ ικό ωνίες μας .

Από την Μπάρλα Πηνελόπη

Η ζωή μου βαρετή; Δε το νομίζω αγαπητέ-ή μου! Σύμφωνα πάντα με την ταπεινή μου γνώμη, είναι ανόητος εκείνος που πιστεύει πως η ζωή είναι βαρετή. Και γιατί παρακαλώ να είναι; Εμείς δεν την φτιάχνουμε τη ζωή μας; Μας εμποδίζει κανείς από το να τη ζήσουμε όπως θέλουμε; Μας εμποδίζει κανείς να ονειρευτούμε; Ε, λοιπόν σου λέω δεν υπάρχει κανείς! Γι αυτό ζήσε τη ζωή σου τώρα! Μη διστάζεις να πραγματοποιήσεις τα όνειρα σου. Η ζωή είναι δική σου.

photo Γιάννης Παπούλιας

Τοιχοφωνίες

Street Coiffure

Θεωρείτε πως οι επιθυμίες σας είναι, αν όχι ανέφικτες, δύσκολο να πραγματοποιηθούν; Τότε σίγουρα δεν σας συνιστώ να κάτσετε στα αυγά σας! Πόσο μάλλον σε αυτά τα αυγά! Πρέπει να τολμάμε, να διεκδικούμε και κυρίως να μη φοβόμαστε να πραγματοποιήσουμε τις επιθυμίες μας. Βέβαια πάντα με μέτρο. Και αν κάποιος σας πει: “Κάτσε στα αυγά σου”, κλείσε τα αυτιά και κοίτα μπροστά. Αισιοδοξία! Ήταν πάντα το κλειδί της επιτυχίας!

Κάναμε μια βόλτα στους δρόμους της Αθήνας και τι ανακαλύψαμε; Έναν πλανόδιο μπαρμπέρη... Το στιγμιότυπο αυτό που απαθανάτισε ο φακός του CITY 21, μας ταξιδεύει πίσω στο χρόνο, σε εποχές όπου τέτοιου είδους επαγγέλματα έσφυζαν ακόμα από ζωή...Η καθημερινότητα ήταν πιο λιτή και το χαμόγελο δεν έλειπε από τα πρόσωπα των ανθρώπων. Σήμερα όλοι μας τρέχουμε πανικόβλητοι να τα προλάβουμε όλα, φορτωμένοι από άγχος και υποχρεώσεις.Ξεχνάμε όμως το πόσο πολύτιμος είναι ο χρόνος μας.

photo Γιάννης Παπούλιας

Μην κάθεστε στα αυγά σας

Ποιος φοβάται τη μαύρη γάτα;

Μ

αύρη γάτα, πέταλα, σπασμένος καθρέφτης... Κάποια στιγμή όλοι μας έχουμε υιοθετήσει κάποια πρόληψη. Απλό αντανακλαστικό ή αυθεντική πεποίθηση; Ποιοι είναι οι λόγοι που μας ωθούν να πιστεύουμε τέτοια πράγματα; Τι περίεργο συμβαίνει, τελικά με τις προλήψεις; Οι προλήψεις αποτελούν μέρος της καθημερινότητας μας. Ακόμα και τα πιο λογικά άτομα δεν διστάζουν να... χτυπήσουν ξύλο! Και, Παρασκευή ή Τρίτη και 13 είναι πολλοί αυτοί που αποφεύγουν να πάρουν σημαντικές αποφάσεις...

Ηρεμούν τα άγχη Ένα τετράφυλλο τριφύλλι στην τσέπη την ημέρα των εξετάσεων δεν κοστίζει τίποτα, αλλά μπορεί να ενισχύσει την αυτοπεποίθηση. Ένα γούρι είναι μια σανίδα σωτηρίας που μας βοηθάει να ξεπεράσουμε το άγχος μας. Οι προλήψεις αντιπροσωπεύουν μια ιεροτελεστία που

καθησυχάζει και μας επιτρέπει να ξεπεράσουμε ορισμένους φόβους. Ορισμένοι τις χρειάζονται για να ανακτήσουν ασφάλεια, αισιοδοξία και να ξεπεράσουν τις αγωνίες τους. Όπως λειτουργούν τα αρκουδάκια στα παιδιά, οι διάφορες προλήψεις χρησιμεύουν για να κατευνάζουν τις ανησυχίες μας και να μας δίνουν θάρρος. Και, βέβαια, υπάρχουν από την άλλη μεριά πράγματα ή καταστάσεις που θεωρείται ότι φέρνουν κακοτυχία, όπως για παράδειγμα το σπάσιμο ενός καθρέφτη, μια ανοιχτή ομπρέλα μέσα στο σπίτι, το πέρασμα κάτω από σκάλα...

Σημεία αναφοράς στη ζωή μας Δεν δεχόμαστε ποτέ την τύχη όπως έρχεται: προσπαθούμε πάντα να δώσουμε μια ερμηνεία στο κάθε γεγονός. Και

Είσαι γάτα!

Μ

οι ερμηνείες που δίνουμε, συνήθως, απορρέουν από τα προσωπικά μας πιστεύω. Οι προλήψεις δεν είναι παρά ένα μέσο αποκωδικοποίησης διαφόρων γεγονότων και εξελίσσονται παράλληλα με την κοινωνία. Στα παραδοσιακά πιστεύω προστίθενται στοιχεία από τις προσωπικές εμπειρίες του καθενός, την παιδεία του, το περιβάλλον του. Από τη στιγμή που δεν μετατρέπονται σε έμμονες ιδέες, έχουν και την καλή τους πλευρά, αφού μας επιτρέπουν να βρίσκουμε κάποιες ισορροπίες.

έχρι σήμερα μιλούσαμε για αλλεργία των ανθρώπων στις γάτες. Σύμφωνα όμως με έρευνα Σκοτσέζων κτηνιάτρων μπορούμε πλέον να...μιλάμε για αλλεργία της γάτας στον άνθρωπο. Αλλεργιογόνα όπως ο καπνός του τσιγάρου, η οικιακή σκόνη και η ανθρώπινη πιτυρίδα μπορούν να αυξήσουν τη φλεγμονή στους πνεύμονες των αιλουροειδών που πάσχουν από άσθμα.


6 ΤΕΥΧΟΣ 1


7 ΤΕΥΧΟΣ 1

Από την Μπάρλα Πηνελόπη

ΦΥΓΟΚΕΝΤΡΟΣ “Πολύ ωραία η εκδήλωση. Ελπίζω να γίνεται πιο συχνά από δω και μπρος. Εμείς το χαρήκαμε πολυ. Ελπίζουμε να το χάρηκε και το κοινό και ευελπιστούμε να μας ξανακαλέσουν.” Διαμαντής Αναστασόπουλος, μπασίστας των PURE SECONDS.

ΛΕΓΑΜΕΝΟΙ “Ζούμε για να παίζουμε μουσική και απ’την παρέα που κάνουμε μεταξύ μας, να παίρνουμε πράγματα ο ένας απ’ τον άλλον.” Μπάμπης, πληκτράς των ΛΕΓΑΜΕΝΟΙ.

PURE SECONDS

Η

“Όλα τα συγκροτήματα έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους μπροστά σε ένα ζεστό νεανικό κοινό και ελπίζουμε να υπάρξει κι άλλη ευκαιρία να επαναληφθεί αυτό το επόμενο καλοκαίρι αλλά και να υπάρξουν σποραδικές συναυλίες και το χειμώνα. Πρέπει να σημειώσουμε ότι συγκροτήματα από άλλες περιοχές της Ελλάδας έχουν δηλώσει συμμετοχή για το επόμενο φεστιβάλ και ελπίζουμε και στην προσέλευση ακροατών από όλη τη χώρα στο μέλλον.” Γιάννης Ιορδάνογλου, πιανίστας των METALLAXIS.

ιδέα να γίνει ένα rock festival στο Άργος είναι παλιότερη και μετά από μερικά φεστιβάλ που έπασχαν από οργάνωση σταμάτησε ο θεσμός για 2 χρόνια. Ο Χρήστος Κουτρουφίνης ντράμερ του συγκροτήματος STARDOME και ο πιανίστας και μαέστρος Γιάννης Ιορδάνογλου δυο μουσικοί που ξεκίνησαν την καριέρα τους στην πόλη του Άργους ξεκίνησαν την αναβίωση και διαφορετική παρουσίαση του θεσμού αυτού. Με την ικανότητα στις δημόσιες σχέσεις του Χρήστου και την εμπειρία του Γιάννη σε συναυλίες και παραγωγές στην Ελλάδα και το εξωτερικό άρχισε η πορεία του Άργους στους ρυθμούς της rock. Πρώτος ο κύριος Αναγνώστου πρόεδρος της ΔΕΠΟΑΡ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΗΚΕ ΚΑΙ ΧΑΙΡΕΤΗΣΕ ΤΗΝ ΙΔΕΑ συμβάλλοντας οικονομικά μέσω του δήμου και προσφέροντας κάθε δυνατή βοήθεια. Κάποια καταστήματα, ραδιοφωνικοί σταθμοί και επιχειρήσεις του Άργους συνέβαλαν οικονομικά και κάλυψαν σημαντικά έξοδα. Τα μέλη του συγκροτήματος stardome ανέλαβαν σημαντικά πόστα και εργασίες στο φεστιβάλ και τα νεότερα παιδιά από τα συγκροτήματα SOUNDWAVES και ΛΕΓΑΜΕΝΟΙ βοήθησαν στην διαφήμιση και την προώθηση. Σαν αποτέλεσμα της δουλειάς όλων αυτών είχαμε ένα φεστιβάλ με δυο μέρες συναυλιών από 6 συγκροτήματα (STARDOME, METALLAXIS, PURE SECONDS, SOUNDWAVES, ΦΥΓΟΚΕΝΤΡΟΣ, ΛΕΓΑΜΕΝΟΙ) που ήταν ικανοποιητικό σε τεχνικά και καλλιτεχνικά θέματα αλλά και είχε άψογη οργάνωση και ροή.

SOUNDWAVES

METALLAXIS


8 ΤΕΥΧΟΣ 1

Το facebook πουλάει τρέλα! Από την Μπάρλα Πηνελόπη

Π

οιος είναι εκείνος που θα ξυπνήσει το πρωί, θα φτιάξει το καφεδάκι του και δεν θα μπει στο facebook να δει τα mail του, να συνομιλήσει με τους facebook friends του και να χαζέψει τα profiles των άλλων; Πάνω από 100 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες έχει το Facebook σήμερα, κατατάσσοντας το έτσι στη λίστα ταξινόμησης του Alexa ως ένα από τα δημοφιλέστερα web site του πλανήτη και ένα από τα δημοφιλέστερα site για ανέβασμα φωτογραφιών με πάνω από 14 εκατομμύρια φωτογραφίες καθημερινά. Δεν είναι λίγοι όμως και εκείνοι που υποστηρίζουν πως η ενασχόληση με αυτό αποξενώνει τους ανθρώπους, προσθέτοντας πολλές φορές

υποτιμητικά «και γιατί δεν πάτε για καφέ να τα πείτε από κοντά;». Την ώρα λοιπόν που ο κόσμος στριμώχνεται για να πιει το ποτό του στα club της παραλιακής και στους πιο «in» προορισμούς όλης της υφηλίου οι οπαδοί των ψηφιακών «καφενείων» συναθροίζονται στα πιο πρωτότυπα group και συζητούν για τα κοινά τους ενδιαφέροντα. Με αφορμή την δημοτικότητα του, το Facebook έχει υποστεί κριτική και κατηγορηθεί σε θέματα που αφορούν τα προσωπικά δεδομένα και τις πολιτικές απόψεις των ιδρυτών του. Ωστόσο η συγκεκριμένη ιστοσελίδα παραμένει η πιο διάσημη κοινωνική περιοχή δικτύωσης σε πολλές χώρες σ’ ολόκληρο τον κόσμο.

Facebook helps you connect and share with the people in your life

Προσοχή στο

Facebook Βλάπτει σοβαρά την καριέρα!

Ό

σοι ανησυχούν για την καριέρα

τους

έχουν

έναν λόγο παραπάνω

να προσέχουν τι δημοσιεύουν

στο Internet, προειδοποιούν οι σύμβουλοι καριέρας. Το Facebook, το Twitter, το YouTube, και διάφορα blog μπορούν να σαμποτάρουν την προσπάθειά σας να βρείτε δουλειά ή ακόμα και να σας «καρφώσουν» στο αφεντικό σας.


9 ΤΕΥΧΟΣ 1

Το ψυχοναρκωτικό του IDOSER

INTERNET

το νέο ψηφιακό ναρκωτικό του 21ου αιώνα

Ε

κεί που ακούγαμε όλα τα άσχετα στις ειδήσεις ξαφνικά ακούσαμε ότι στο ίντερνετ κυκλοφορούν τραγούδια που έχουν την δράση ισχυρών ναρκωτικών! Και μόλις κάναμε μια αναζήτηση το βρήκαμε και μαζί και αρκετά στοιχεία απο διάφορες ιστιοσελίδες μπλόγκς και φόρουμ που σας τα παρουσιάζουμε σήμερα.

Το idoser λοιπόν είναι το νέο ψηφιακό ναρκωτικό, είναι το ναρκωτικό του 21ου αιώνα όπως διαφημίζεται και η.. διακίνηση του γινεται μέσω του διαδικτύου.Δεν λαμβάνεται ούτε με ενέσεις ούτε με χάπια ούτε με εισπνοές αλλά με ψηφιακά αρχεία. Πωλούνται ως αρχεία .drg , είναι κοινά αρχεία mp3 που ενσωματώνονται σε αυτά ηχητικά κυματα, αυτή είναι και η δόση! Υπάρχουν πολλές σελίδες στο διαδίκτυο που προσφέρουν αυτά τα αρχεία. Οι χρήστες μπορούν να τα κατεβάσουν απλά έχωντας ένα ειδικό πρόγραμμα το οποίο υπάρχει δωρεάν, το μόνο που πρέπει να κάνουν είναι να τα αποσυμπιέσουν, να τα ακούσουν και στην κυριολεξία να φτιάξουν κεφάλι, αφου η ιδιοτητά τους είναι να χτυπάνε κατευθείαν στον εγκέφαλο! Όπως ήδη αναφέρθηκε υπάρχουν εκατοντάδες ιστοσελίδες όπου μπορείς να βρεις τα αρχεία, υπάρχει ακόμα και ιστοσελίδα με.. οδηγίες χρήσης για αρχάριους, εκεί πωλούνται cd με τα tracks-δόσεις. Για τις μικρές τώρα δόσεις υπάρχουν δωρεάν ‘’δείγματα’’ για την προσέλκυση νέων πελατών φυσικα,όπως γίνεται και με τα άλλα ναρκωτικά! Απο εκεί και πέρα για πιο ισχυρές δόσεις τα κομμάτια παραμένουν πολύ οικονομικά, περίπου 5 ευρώ το τραγούδι, το οποίο φυσικά το αγοράζεις μια φορά αλλά μπορείς να το ακούσεις πολύ περισσότερες!Βέβαια δεν γνωρίζουμε ούτε λένε αν μετά απο καιρό θα χρειαστεί ισχυρότερη δόση σε τί τιμή κ.λ.π. Οι κίνδυνοι από τη χρήση του idoser δεν έχουν διαπιστωθεί ακόμα,ενώ ήδη έχουν αρχίσει οι έρευνες απο τους επιστήμονες για το μέγεθος και τις επιπτώσεις του εθισμού. Πηγή: orthodox-world.pblogs.gr


10 ΤΕΥΧΟΣ 1

Διπλή ζωή

Έ

χετε έναν δεύτερο σύντροφο ή εραστή; Απατάτε συχνά τον/ την επίσημο/-η σύντροφό σας; Κρατάτε κρυφή τη σεξουαλική σας ζωή από τους γύρω σας; Το να διανύει κανείς μία διπλή σεξουαλική ζωή μπορεί να είναι σημάδι εθισμού στο σεξ. Είναι γεγονός ότι πολλοί άνθρωποι (τόσο άνδρες όσο και γυναίκες) απατούν τους συντρόφους τους, αλλά όταν γίνεται αυτό εξαναγκαστικά, τότε αποτελεί πρόβλημα. Το να κρατά, επίσης, κανείς κρυφή τη σεξουαλική του ζωή δείχνει κάτι: Γιατί δεν θέλετε να την αποκαλύψετε σε φίλους και συγγενείς; Όταν ξέρετε ότι αυτό που κάνετε είναι λάθος αλλά δε μπορείτε να βοηθήσετε τον εαυτό σας, τότε υπάρχει πρόβλημα.

Σεξουαλικές περιπέτειες

Α

ν δε μπορείτε να ενθουσιαστείτε κάνοντας σεξ με το ίδιο άτομο, μπορεί να επιθυμείτε ή να ψάχνετε να βρείτε πιο διεγερτικές συναναστροφές. Αυτό μπορεί να σας οδηγήσει σε ένα επικίνδυνο μονοπάτι στο οποίο συνεχώς να αναζητάτε διαφορετικά ερεθίσματα για να σας χαρίσουν απόλαυση και ανακούφιση. Οι σεξουαλικές αυτές περιπέτειες δεν είναι πάντα ευχάριστες. Μπορεί να είναι επίπονες και να ρισκάρουν και την ίδια τη ζωή του σεξομανή. Αλλά είναι και δύσκολο να περιοριστούν. Αν μία συνηθισμένη τακτή σεξουαλική συνεύρεση με τον/την σύντροφό σας δεν σας ικανοποιεί ποτέ, τότε η σεξουαλικότητά σας υποφέρει. Το να αναζητάμε συνεχώς σεξουαλική ποικιλία μπορεί να είναι ένδειξη ότι υπάρχει πρόβλημα.

Το σεξ χωρίς προφυλακτικό κάνει καλό στην πνευματική υγεία

Σ

ύμφωνα με μία νέα μελέτη, το σεξ χωρίς προφυλακτικό κάνει καλό στην πνευματική υγεία. Ο καθηγητής Stuart Brody, από Πανεπιστήμιο της Μεγάλης Βρετανίας, και οι συνεργάτες του, διεξήγαγαν έρευνα και βρήκαν πως το ετεροφυλοφιλικό σεξ χωρίς προστασία αυξάνει σημαντικά την πνευματική υγεία τόσο των αντρών όσο και των γυναικών. Από την άλλη, το ετεροφυλοφιλικό σεξ με τη χρήση προφυλακτικού σχετίζεται με ασταθείς ή πρόσκαιρες σεξουαλικές σχέσεις. Σύμφωνα με τον Brody, οι άνθρωποι είναι βιολογικά προγραμματισμένοι να χαίρονται το σεξ χωρίς προστασία, γιατί τα ζευγάρια έχουν εξελικτικό πλεονέκτημα και μεγιστοποιεί τις πιθανότητες για αναπαραγωγή. Κάποιος πρέπει να του μιλήσει για την αντισύλληψη!!!

Σε αντίθεση με την αποχή, η υγιής σεξουαλική ζωή προσφέρει στον οργανισμό σημαντικά πλεονεκτήματα.

Τ

ο σεξ κάνει καλό στην υγεία τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες όταν γίνεται με ασφαλή και συνετό τρόπο. Σε αντίθεση με την αποχή, η υγιής σεξουαλική ζωή προσφέρει στον οργανισμό σημαντικά πλεονεκτήματα. Μείωση του αριθμού θανάτων, μείωση του κινδύνου για καρδιοπάθεια και εγκεφαλικά επεισόδια, ενώ οδηγεί σε: Αύξηση της παραγωγής τεστοστερόνης και στα δυο φύλα. Απώλεια βάρους και βελτίωση της γενικής κατάστασης του σώματος Μείωση του κινδύνου κατάθλιψης Βελτίωση της οσμής και όλων των άλλων αισθήσεων Ανακούφιση από τον πόνο περιόδου την

δυσμηνόρροια Μείωση του κινδύνου για γρίπη και κρυολόγημα με την επερχόμενη αύξηση της αντισωματικής άμυνας του οργανισμού Καλύτερος έλεγχος της ουροδόχου κύστεως στις γυναίκες και σύσφιξη των κολπικών τοιχωμάτων. Σε σεξουαλική δραστηριότητα, το σεξ αυξάνει την παραγωγή της τεστοστερόνης από τους όρχεις των ανδρών και από τα επινεφρίδια των γυναικών. Μετά από το σεξ αυξάνεται στο αίμα η ορμόνη προλακτίνη. Η

ορμόνη αυτή επιδρά στο στέλεχος του εγκεφάλου. Στο στέλεχος του εγκεφάλου βρίσκεται το κέντρο της οσμής και η προλακτίνη βοηθά στην ανάπτυξη νευρώνων του κέντρου αυτού. Μόλις πριν από τον οργασμό, αυξάνεται κατά 5 φορές από τα φυσιολογικά επίπεδα στο αίμα η ορμόνη οξυτοκίνη. Η αύξηση αυτή προκαλεί την έκκριση από τον εγκέφαλο στο αίμα των ενδορφινών. Οι ενδορφίνες, ουσίες ανάλογες της μορφίνης οι οποίες παράγονται ενδογενώς από τον εγκέφαλο, ανακουφίζουν από πολλές μορφές πόνου όπως πονοκέφαλους, ημικρανία και πόνους από αρθρίτιδα.


11 ΤΕΥΧΟΣ 1


12 ΤΕΥΧΟΣ 1

Αν δεν αλλάξουν τρόπο ζωής κινδυνεύουν να πεθάνουν πολύ νωρίτερα από τους ίδιους τους γονείς τους...

Έφηβοι σε...

επικίνδυνη τροχιά...

H

εφηβεία -όπως τουλάχιστον τη θυμόμαστε οι σημερινοί εικοσιπεντάρηδες - ήταν συνυφασμένη με μικρές «νίκες» που οδηγούσαν γρηγορότερα στον κόσμο των μεγάλων: έξοδος μέχρι αργά το Σάββατο ύστερα από «μάχη» με τους γονείς, κάπνισμα στα κρυφά μέσα στις σχολικές τουαλέτες και ακατάπαυστο φλερτ με τους συμμαθητές. Όλα αυτά ακούγονται τουλάχιστον ρομαντικά μπροστά στον τρόπο και την ταχύτητα που «ωριμάζουν» σήμερα οι έφηβοι, με κακές συνήθειες που δεν διαφέρουν σε τίποτα από εκείνες των ενηλίκων. H εφηβεία με την έννοια της μετάβασης δεν υπάρχει πια. Tο σεξ μπαίνει πολύ νωρίτερα στη ζωή των νεαρών, καθώς και τα προβλήματα που συχνά συνδέονται με αυτό, όπως οι ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες και διάφορα νοσήματα. Tαυτόχρονα δεν υπάρχουν και οι κατάλληλες συμβουλευτικές υπηρεσίες όπου θα μπορούσαν να καταφύγουν οι ντροπαλοί και επαναστάτες έφηβοι για να λύσουν τέτοιου τύπου προβλήματα χωρίς να ανακατευτούν οι γονείς. Yπάρχουν μάλιστα στοιχεία που επιβεβαιώνουν ότι το σεξ στην άγουρη αυτή φάση μπορεί να είναι πιο επικίνδυνο και από το ίδιο το κάπνισμα, καθότι οι κακές «συνέπειες» της ανώριμης σεξουαλικής συμπεριφοράς είναι άμεσες, αν λάβει κανείς υπ’ όψιν τον ιό του AIDS. Eάν πληγωθούν, οι νεαροί εραστές θα υποφέρουν από συναισθηματική απογοήτευση που οδηγεί σε αυτοκαταστροφική συμπεριφορά, ψυχολογικά προβλήματα, απαξίωση του σχολείου. μέτρα που Tα πρώτα σκέφτονται να πάρουν οι ειδικοί είναι να προωθήσουν αντισυλληπτικές μεθόδους, να απαγορεύσουν οποιαδήποτε διαφήμιση αλκοολούχων ποτών, να ανεβάσουν ακόμη περισσότερο την τιμή των τσιγάρων και να πείσουν μεγάλους και μικρούς να διατρέφονται περισσότερο με φρούτα και λαχανικά, παρά με τροφές που έχουν υψηλά λιπαρά. Tαυτόχρονα ετοιμάζονται να σφίξουν τα λουριά της βιομηχανίας.

T

ην ώρα που η κυβέρνηση Mπλερ συζητεί το ενδεχόμενο να δώσει δικαίωμα ψήφου στους δεκαεξάρηδες, εκείνοι προφανώς αδιαφορούν για την πολιτική και ασχολούνται με το ζην επικινδύνως: πάνω από το 10% των παιδιών ανάμεσα στα 11 και τα 15 τους χρόνια έχουν δοκιμάσει τα ναρκωτικά, το 25% των 15χρονων καπνίζουν συστηματικά, το μεθύσι μέχρι αναισθησίας είναι κάτι που συνηθίζεται μέσα στην εβδομάδα, πολλές κοπέλες υποφέρουν από αφροδίσια, ενώ η συνολικότερη διατροφή τους είναι κάκιστη. Oι γιατροί μάλιστα δεν διστάζουν να προβλέψουν ότι οι έφηβοι αυτοί -αν δεν αλλάξουν τρόπο ζωής- κινδυνεύουν να πεθάνουν πολύ νωρίτερα από τους ίδιους τους γονείς τους. Σταδιακά αυτή η περίοδος που μεσολαβούσε ανάμεσα στην παιδική ηλικία και την ενηλικίωση έχει αρχίσει να χάνεται ό π ω ς ακριβώς κάποιες από τις τέσσερις εποχές του έτους.

www.enlefko.net Βασ. Γεωργίου Β5 Άργος t 27510 63640


13 ΤΕΥΧΟΣ 1

Γιατί να σταματήσετε το κάπνισμα και πώς;

Το κάπνισμα βλάπτει σοβαρά την υγεία.

Όταν σταματήσετε το κάπνισμα, θα ανακτήσετε τη γεύση και την όσφρηση μέσα σε λίγες μέρες. Όταν σταματήσετε το κάπνισμα, θα ανακτήσετε μια ομαλή και φυσική αναπνοή. Όταν σταματήσετε το κάπνισμα, θα ανακτήσετε έναν σταθερότερο ρυθμό ζωής, έναν πραγματικά αναζωο-γονητικό ύπνο. Όταν σταματήσετε το κάπνισμα, θα ανακτήσετε γαλήνη και μια ξεχασμένη όρεξη για ζωή. Όταν σταματήσετε το κάπνισμα, θα ξοδεύετε λιγότερα χρήματα και, επιπλέον, θα αποταμιεύσετε κάποια χρή-ματα. Η αύξηση βάρους που έχει παρατηρηθεί κατά την περίοδο απεξάρτησης, σταθεροποιείται κατά μέσον όρο μέσα σε 3 μήνες.

Τι προβλέπει ο νόμος για το κάπνισμα:

Όταν σταματήσετε το κάπνισμα, το δέρμα σας και τα μαλλιά σας θα αποκτήσουν μια πιο υγιή όψη, όπως τα δάχτυλά, τα δόντια και η αναπνοή σας, τα οποία δεν θα προδίδουν πια τις συνήθειές σας. Όταν σταματήσετε το κάπνισμα, θα ανακτή-σετε τη θέση σας στην κοινωνία. Η εμφάνιση πολυάριθμων χώρων για μη καπνιστές σας επιτρέπει να ζήσετε μια υγιεινή και κανονική ζωή, αποφεύγοντας ταυτόχρονα τους μόνι-μους πειρασμούς του καπνίσματος. Δεν έχει σημασία αν είσαι τακτικός, περιστασιακός, νεότερος ή παλιότερος καπνιστής, πάντα είναι καιρός να σταματήσετε το κάπνισμα, ακόμη και αν χρειαστεί να προσπαθήσετε πολλές φορές.Σήμερα υπάρχουν πολυάριθμες αποτελεσματικές μέθοδοι.

Ο

ΤΟ ΗΞΕΡΕΣ; Μόνο ένας στα 2 δισεκατομμύρια ανθρώπων θα ζήσει πάνω από 116 χρονών.

νόμος που ισχύει από την 1η Ιουλίου για την οριστική απαγόρευση του καπνίσματος προβλέπει: -Απαγόρευση πώλησης προϊόντων καπνού σε ανηλίκους και από ανηλίκους. -Απαγόρευση χρήσης προϊόντων καπνού σε όλους τους κλειστούς δημόσιους χώρους, σε όλα τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, στα αεροδρόμια και όλους τους σταθμούς μεταφορικών μέσων και στα ίδια τα μέσα μεταφοράς, τα κυλικεία κ.λπ. -Δύνανται να διαμορφώνονται ειδικοί χώροι καπνιζόντων που διαχωρίζονται από την υπόλοιπη αίθουσα και έχουν ειδικές εγκαταστάσεις εξαερισμού. -Εδικά για καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος εμβαδού έως 70 τ.μ. μπορούν να χαρακτηριστούν στην άδεια λειτουργίας τους ως καταστήματα αποκλειστικά για καπνίζοντες ή μη καπνίζοντες. -Σύσταση Ειδικής Υπηρεσίας Προστασίας Ανηλίκων από τον Καπνό και το Αλκοόλ. -Πρόστιμα: Α. Σε κάθε υπεύθυνο διαχείρισης και λειτουργίας και σε όποιον πουλά προϊόντα καπνού σε ανηλίκους. Ανάλογα με τη σοβαρότητα της παράβασης έως 1.000 ευρώ κατά την 1η διαπίστωση, έως 2.000 ευρώ με τη δεύτερη παράβαση, πρόστιμο έως 20.000 ευρώ στην τρίτη παράβαση. Σε περίπτωση και τέταρτης παράβασης οριστική ή προσωρινή ανάκληση της άδειας λειτουργίας. Β. Σε κάθε άλλον παραβάτη του νόμου πρόστιμο έως 500 ευρώ ανάλογα με τη σοβαρότητα της παράβασης.


14 ΤΕΥΧΟΣ 1

Η ΠΥΡΑΜΙΔΑ

ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

Η περισσότερο καλοδιατηρημένη από τις 26 περίπου που υπάρχουν στον Ελλαδικό χώρο.

Από την Μπάρλα Πηνελόπη

Έ

χει πάρει την ονομασία της από το χωριό στο οποίο βρίσκεται, το Ελληνικό και τη συναντάμε πέντε χιλιόμετρα περίπου νοτιοδυτικά του Άργους, κτισμένη πάνω στον αρχαίο δρόμο που ένωνε το Άργος με την Τεγέα. Είναι η σημαντικότερη πυραμίδα στην Ελλάδα για δύο κυρίως λόγους: πρώτον, είναι η περισσότερο καλοδιατηρημένη από τις 26 περίπου που υπάρχουν στον Ελλαδικό χώρο και δεύτερον, πρόκειται για μια πυραμίδα αρχαιότερη από τις αντίστοιχες Aιγυπτιακές.

Το πότε ακριβώς κτίστηκε η Πυραμίδα του Ελληνικού δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμα. Το Υπουργείο Πολιτισμού θεωρεί ότι έχει κτιστεί στα τέλη του 4ου αιώνα π.Χ. Από την άλλη όμως η Ακαδημία Αθηνών έχει διεξάγει μια μελέτη χρονολόγησης(1995) που αποτέλεσμα είχε ότι η Πυραμίδα του Ελληνικού έχει κτιστεί το 2720π.Χ. με περιθώριο λάθους έως 580 χρόνια. Η μελέτη αυτή έγινε με την μέθοδο της θερμοφωταύγειας στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου και στο εργαστήριο Αρχαιομετρίας του “ΕΚΕΦΕΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ”. Καθόλου απίθανο αφού από την μία έχουμε το γεγονός ότι η Αργολίδα κατοικείται από τη Μεσολιθική Εποχή δηλαδή από το 8000 π.Χ. και από την άλλη ότι υπήρξε σημαντικότατο κέντρο της Αρχαίας Ελλάδας. Ο Όμηρος ήταν εκείνος που ονομάζει όλους τους κατοίκους της Πελοποννήσου «Αργείους». Πολλές όμως είναι και οι απόψεις σχετικά με το γιατί χτίστηκε και τι σκοπούς εξυπηρετούσε.

Το Υπουργείου Πολιτισμού θέλει την Πυραμίδα να είναι οχυρό που σκοπό είχε να ελέγχει τον δρόμο Άργους-Τεγέας. Μια άλλη άποψη είναι ότι ήταν Πολυανδρίο, δηλαδή ομαδικός τάφος. Όσοι υποστηρίζουν αυτό, βασίζονται σε αναφορές του Παυσανία που κάνει αναφορές για ένα τέτοιο Πολυανδρίο πυραμιδικού σχήματος σε αυτήν την περιοχή. Μια τρίτη άποψη θεωρεί ότι η Πυραμίδα ήταν φρυκτωρία. Πύργος δηλαδή που χρησιμοποιούνταν για να στέλνονται μηνύματα φωτιάς. Σε κάθε περίπτωση το μνημείο δεν έχει την αντιμετώπιση που του ταιριάζει από το υπουργείο Πολιτισμού, με χορταριασμένο περίβολο και χωρίς δυνατότητα προφύλαξης του αφού η πρόσβαση είναι εύκολη σε όλους χωρίς κανείς να τους ελέγχει και κυρίως χωρίς κανείς να τους ενημερώνει για την αρχαιολογική αξία του κτίσματος.

Αρβανιτιά

Καταπληκτική διαδρομή Πεζοπορίας δίπλα στη Θάλασσα και μέχρι την Καραθώνα. Στη διάρκεια μπορείτε να κολυμπήσετε στους μικρούς ορμίσκους που διαμορφώνονται κατά μήκος της ακτογραμμής


15 ΤΕΥΧΟΣ 1

Ζ

Δήμας Βασίλης

ωγράφος – Αγιογράφος. Γεννήθηκε στο Άργος το 1960.Παρακολούθησε μαθήματα ζωγραφικής από τους ζωγράφους Βασίλη Κορκόβελο και Τάσο Ρήγα. Ασχολήθηκε για αρκετά χρόνια με τη μελέτη της Βυζαντινής ζωγραφικής φιλοτεχνώντας πλήθος φορητών εικόνων, αλλά και ειδικότερα κάνοντας μια σημαντική έρευνα σε πολλά βυζαντινά μνημεία, ζωγραφίζοντας αντίγραφα και σχέδια για την μελέτη των εικονογραφικών προγραμμάτων και των λεπτομερειών των μνημειακών συνόλων. Επίσης ασχολήθηκε επισταμένως με την έρευνα των νεοκλασικών και λαϊκών τοιχογραφιών οικιών. Συνεργάζεται από το 1988 με τον αγιογράφο Γεώργιο Αγγελή και ομάδα συνεργατών για την αγιογράφηση τοιχογραφιών Ιερών Ναών, φορητών εικόνων, καθώς επίσης και για τη ζωγραφική σύγχρονων τοιχογραφιών σε οικίες και επαγγελματικούς χώρους και για αποκαταστάσεις παλαιών τοιχογραφιών. Κατοικεί στο Άργος και στην Αθήνα.


16 ΤΕΥΧΟΣ 1

Αντιρυτιδικά τα λαχανικά...

Τ

α άτομα που καταναλώνουν πολλά φρούτα και λαχανικά έχουν περισσότερες πιθανότητες να αποκτήσουν λιγότερες ρυτίδες, σύμφωνα με μια νέα μελέτη. Ακόμα κι αυτοί που τρώνε μικρότερες ποσότητες λαχανικών μπορούν να διατηρήσουν την εμφάνιση τους και να φαίνονται νεότεροι αλλάζοντας τη διατροφή τους και εντάσσοντας σε αυτή τομάτες και κόκκινες πιπεριές, γράφει το γερμανικό επιστημονικό περιοδικό The Dermatologist. Οι ελεύθερες ρίζες- τα ασταθή μόρια οξυγόνου- είναι ένα πολύ σημαντικός παράγοντας για την πρόωρη γήρανση του δέρματος και για την εμφάνιση καρκίνου του δέρματος. Τα αντιοξειδωτικά στοιχεία στον οργανισμό υποτίθεται ότι περιορίζουν τις φθορές από τις ελεύθερες ρίζες. Ωστόσο ο οργανισμός δεν μπορεί να παράγει αρκετές αντιοξειδωτικές ουσίες από μόνος του που να περιέχουν τις βιταμίνες Α,C,D και Ε καθώς και βήτα καροτίνη. Λαχανικά όπως τα καρότα, οι τομάτες, η κόκκινη πιπεριά και το λάχανο περιέχουν πολλές αντιοξειδωτικές ουσίες, όπως επίσης και το πράσινο τσάι. Η μελέτη που διεξήχθη από νοσοκομείο του Βερολίνου κατέγραψε ότι η υψηλή συγκέντρωση αντιοξειδωτιών στο δέρμα το κάνει να φαίνεται νεότερο γιατί περιορίζει τις ρυτίδες. Από την ίδια μελέτη προκύπτει ότι στον οργανισμό των χορτοφάγων περιέχονται περισσότερα αντιοξειδωτικά στοιχεία από ότι στους μη χορτοφάγους. Ωστόσο το περιοδικό προειδοποιεί ότι η υπερβολική δόση αντιοξειδωτικών που προέρχεται από τη λήψη συμπληρωμάτων διατροφής μπορεί να επιταχύνει τις φθορές από τις ελεύθερες ρίζες.

Ôï ìõóôéêü ôçò êñÝðáò ìáò âñßóêåôáé óôç óõíôáãÞ ôçò. Ãéá ôçí ðáñáóêåõÞ ôçò ÷ñçóéìïðïéïýìå áãíÜ êáé öñÝóêá õëéêÜ ÷ùñéò ðñüóèåôá êáé óõíôçñçôéêÜ. ÍéêçôáñÜ 9, ¢ñãïò, Ôçë.: 27510 62971

Πηγή: www.ertgr

Βασικά Λά Στη Διατρ

Ό

ταν τρέχουμε από το πρωί μέχρι το βράδυ να προφτάσουμε τη δουλειά, την οικογένεια, τους λογαριασμούς και τις κοινωνικές μας υποχρεώσεις, είναι λίγο δύσκολο ν’ ασχοληθούμε με τη διατροφή μας. Συχνά από έλλειψη χρόνου και προνοητικότητας καταφεύγουμε σε όχι και τόσο σωστές λύσεις σε ό,τι αφορά το φαγητό. Ένα από τα πιο συνηθισμένα λάθη είναι να παραλείπουμε το πρωινό μας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να υποβάλουμε το στομάχι μας σε ατελείωτες ώρες νηστείας από το περασμένο βράδυ, και κατά συνέπεια να καταναλώσουμε σημαντικά μεγαλύτερο αριθμό θερμίδων στο μεσημεριανό μας. Είναι σημαντικό να δίνουμε την ενέργεια που χρειάζεται ο οργανισμός μας μ’ ένα ισορροπημένο πρωινό. Μια φέτα μαύρο ψωμί με λίγο βούτυρο και μέλι, ένα γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά κι ένα φρούτο είναι πολύ καλές ιδέες για ένα σωστό πρωινό.


17 ΤΕΥΧΟΣ 1

Υπάρχει ιδανική στάση σώματος και ποια είναι αυτή;

άθη Που Κάνουμε

ροφή Μας...

Από την Σοφία Ματράγκου Φυσικοθεραπεύτρια Πτυχ. Παν.Ιλλινόϊς,ΗΠΑ

Ε

υτυχώς ή δυστυχώς για μια ακόμα φορά η μαμά μας είχε δίκαιο όταν μας έλεγε να στεκόμαστε καμαρωτοί με το στήθος έξω και την κοιλιά μέσα. Η ιδανική στάση σώματος είναι κάπως έτσι. Το κεφάλι είναι όρθιο και ισορροπεί πάνω στους ώμους και το σαγόνι είναι παράλληλο με το έδαφος. Τα χέρια είναι χαλαρά στο πλάι και οι ώμοι είναι περίπου στο ίδιο ύψος. Ο θώρακας είναι λίγο ψηλά και μπροστά και η κοιλιά στα παιδιά προεξέχει ενώ στους ενήλικες πρέπει να είναι επίπεδη. Οι μηροί και το εμπρός μέρος της λεκάνης πρέπει να είναι σε ευθεία γραμμή, τα γόνατα να είναι ίσια, και οι επιγονατίδες να δείχνουν προς τα εμπρός. Η σπονδυλική στήλη πρέπει να έχει τις φυσιολογικές της καμπύλες, κοίλη στον αυχένα και στη μέση και κυρτή στο θώρακα και στην ιερή μοίρα. Τα παιδιά έχουν διαφορετική στάση στο σώμα τους και όσο μεγαλώνουν τόσο η στάση τους πλησιάζει αυτή του ενήλικα. Η φυσική επιλογή έχει ευνοήσει και επιλέξει αυτή τη στάση γιατί το σώμα είναι αποδοτικό, το βάρος υποστηρίζεται το ίδιο από τα δύο κάτω άκρα και δεν υπάρχει στρες στους μύες και τις αρθρώσεις. Υπάρχει ισορροπία και συμμετρία και όλες οι κινήσεις γίνονται χωρίς υπερβολική κατανάλωση ενέργειας. Είναι σημαντικό να έχουμε μια σωστή στάση στο σώμα μας όταν στεκόμαστε, όταν καθόμαστε, όταν δουλεύουμε, ακόμα και όταν κοιμόμαστε. Διαφορετικά το σώμα μας διαμαρτύρεται, και πονάμε. Το σώμα μας είναι μία μηχανή και ο πόνος είναι το πρώτο σημάδι ότι κάτι δεν πάει καλά. Αν δεν βελτιώσουμε τη στάση του σώματός μας αυτό θα έχει επιπτώσεις στο μυοσκελετικό μας σύστημα (π.χ. αρθρίτιδες, κύφωση, μυαλγίες) όσο μεγαλώνουμε. Η στάση που υιοθετούμε επηρεάζεται από πολλούς παράγοντες όπως η διατροφή, οι αθλητικές δραστηριότητες που επιλέγουμε, η επαγγελματική μας ενασχόληση, και το περιβάλλον. Αθλήματα όπως το τένις που ευνοούν την υπερτροφία ενός μόνο χεριού και επαγγέλματα που απαιτούν επαναλαμβανόμενες κινήσεις προς την ίδια κατεύθυνση π.χ. οδοντίατρος επηρεάζουν αρνητικά τη στάση του σώματός μας. Ο καλύτερος όμως τρόπος να βοηθήσουμε το σώμα μας είναι ελέγχοντας πρώτα το περιβάλλον. Έτσι, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τη κατάλληλη καρέκλα και γραφείο και να καθίσουμε σωστά με τα πόδια να ακουμπούν στο πάτωμα και τα ισχία και τα γόνατα να σχηματίζουν γωνία 90 μοιρών. Μπορούμε να επιλέξουμε το σωστό στρώμα και μαξιλάρι ανάλογα με τις ανάγκες μας. Μπορούμε να ρυθμίσουμε στη σωστή θέση το κάθισμα του αυτοκινήτου μας. Είναι εξίσου σημαντική η επαρκής κατανάλωση 1,5-2 λίτρα νερού καθημερινά. Το νερό είναι απαραίτητο για την αποβολή τοξινών και για την ομαλή λειτουργία των νεφρών. Οι απαιτητικοί ρυθμοί της δουλειάς μας κάνει να ξεχνάμε ακόμα και να πίνουμε αρκετά, κι αυτός είναι άλλος ένας παράγοντας που πιθανό είναι να μας δημιουργεί την αίσθηση της πείνας, ενώ αυτό που πραγματικά αισθανόμαστε είναι δίψα. Βοηθάει επίσης να έχουμε τον έλεγχο της ποσότητας φαγητού που τρώμε. Καλό είναι να γεμίζουμε το μισό μας πιάτο με σαλάτα, αν ο σκοπός μας είναι να χάσουμε κάποια κιλά. Η σαλάτα θα μας δώσει τις απαραίτητες βιταμίνες, καθώς και τα αντιοξειδωτικά για την καταπολέμηση ελευθέρων ριζών που προκαλούν καρκινοπάθειες. Τα λαχανικά είναι επίσης πλούσια σε ίνες, οι οποίες προκαλούν κορεσμό και συμβάλουν στην ομαλή λειτουργία του εντέρου. Στην περίπτωση που δεν μπορούμε

να βρούμε κάτι υγειινό στην καντίνα της δουλειάς μας και καταφεύγουμε σε delivery με σουβλάκια και πίτσες, πολύ καλή λύση είναι να φτιάχνουμε το πρωί ή από το περασμένο βράδυ ένα σάντουιτς με γαλοπούλα, ντομάτα και τυρί με χαμηλά λιπαρά για παράδειγμα, ώστε να μπορούμε να ελέγχουμε τι τρώμε. Συχνά πολύ μικρές αλλαγές έχουν μεγάλη διαφορά στη διατροφή μας και στον έλεγχο του βάρους μας. Στο γυρισμό για το σπίτι αφήστε το αυτοκίνητο λίγο πιο μακριά και περπατήστε, ή κατεβείτε μια στάση πιο νωρίς από το λεωφορείο. Οταν φτάσετε σπίτι επιλέξτε τις σκάλες αντί για το ασανσέρ. Είναι κι αυτές μικρές αλλαγές που θα έχουν μεγάλη επίπτωση στη σιλουέτα σας!

Πηγή: miss.gr

Στην καθημερινή μας ζωή έχουμε πάντα στο μυαλό μας τη ιδανική στάση σώματος και προσπαθούμε να την εφαρμόσουμε, αποβάλλοντας παράλληλα τις κακές μας συνήθειες. Έτσι, θα είμαστε πιο ευθυτενείς, αισθητικά πιο όμορφοι και με περισσότερη ενέργεια. Γενικά το σώμα μας θα είναι πιο αποδοτικό και πιο παραγωγικό.


18 ΤΕΥΧΟΣ 1

Ρεβιθάδα φούρνου Από την Κατερίνα Γιαννούση

Υλικά 5 φλ. τσαγιού ρεβίθια 1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο 2 - 3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα 2 κουταλιές του γλυκού σόδα 3 καροτάκια σε ροδέλες μπόλικο άνιθο ψιλοκομμένο αλατάκι, πιπεράκι, λεμονάκι λίγη πάπρικα

Εκτέλεση Βάζουμε τα ρεβίθια να φουσκώσουν σε χλιαρό νεράκι από το βράδυ. Το πρωί ή όποτε τελος πάντων αποφασίσουμε να τα μαγειρέψουμε, τα στραγγίζουμε και τα πασπαλίζουμε με τη σόδα για 15 λεπτά. Τα ξεπλένουμε με ζεστό νεράκι και τα βάζουμε για 3 ώρες στο φούρνο στους 250 βαθμούς με όλα τα υλικά μας μαζί. Tip: Προτιμότερο είναι να μπούν στη γάστρα την οποία κλείνουμε με το καπάκι ερμητικά και αν θέλουμε βάζουμε γύρω - γύρω λίγο προζυμάκι που έχουμε φτιάξει με αλέυρι και νεράκι.

Μία ακόμα συνταγή από την

Ελληνική Παραδοσιακή Κουζίνα Νικηταρά 4, Άργος, Τηλ. 27510 25518

Greek cuisine

Φυσικό Ντοπάρισμα!

μας προκαλούν τη γνωστή δυσπεψία. Mια άλλη αντιοξειδωτική ουσία η κοερσιτίνη, η οποία είναι γνωστή από το κρασί, είναι άφθονη και στο κρεμμύδι».

Η προσφορά της φύσης

Πηγή: www.ekathimerini.gr

Όταν τρως μεσογειακά καλύπτεσαι για όλα τα μακροθρεπτικά συστατικά.

M

έχρι προ εικοσαετίας η φασολάδα εθεωρείτο το εθνικό μας φαγητό. Tα φασόλια έχουν υπέροχες πρωτεΐνες, μαγειρεύονται μαζί με σέλινο, με ντομάτα, με κρεμμυδάκι. Tο διατροφικό αποτέλεσμα είναι πραγματικά κάτι το θαυμάσιο. H μεσογειακή δίαιτα έχει ποικιλία, μας εξασφαλίζει σε εβδομαδιαία βάση πολλές και διαφορετικές θρεπτικές ουσίες, βιταμίνες, μέταλλα,

φυτοχημικές αντιοξειδωτικές ουσίες. Παραδείγματος χάριν, τα χόρτα έχουν πολλά φλαβονοειδή, τα όσπρια, τα οποία έχουν αρχίσει να γίνονται μια ξεχασμένη υπόθεση στην Eλλάδα, ειδικά για τα νέα παιδιά, πολλά φυτοοιστρογόνα... Kανείς δεν κάθησε να μελετήσει τι περιέχει μια φασολάδα, αφού αυτή δεν έχει εμπορικό όνομα. Δεν είναι παραδείγματος χάριν γνωστό, ότι περιέχει πολύτιμες αντιοξειδωτικές ουσίες, ανθοκυανιδίνες (τανίνες) και καθαρά φλαβονοειδή, που

Mελετώντας διαιτολόγια ολόκληρης της εβδομάδας, διαπιστώσαμε, ότι όταν τρως μεσογειακά καλύπτεσαι για όλα τα μακροθρεπτικά συστατικά (πρωτεΐνες, υδατάνθρακες και λιπίδια), τις βιταμίνες, τα ιχνοστοιχεία, τα ανόργανα συστατικά και τις φυτοχημικές ουσίες, για τον ρόλο των οποίων έχει ανοίξει μεγάλη συζήτηση. Mελετήσαμε 26 θρεπτικά συστατικά σε 598 τρόφιμα και 214 ελληνικά φαγητά. Πρόκειται για μια πρώτη προσέγγιση που δίνει το στίγμα της προσοχής που πρέπει να δώσουμε στα ελληνικά παραδοσιακά προϊόντα, τα οποία θα μπορούν να αναγράφουν στην ετικέτα τους τα υπέροχα συστατικά που περιέχουν. Έτσι ο καταναλωτής δεν θα οδηγείται σε μεμονωμένες προσεγγίσεις και πανάκριβα χαπάκια, αλλά σε συνδυασμούς που μας προσφέρει η φύση, οι οποίοι είναι οι πλέον αποτελεσματικοί και ασφαλείς».

Στην Eλλάδα παραμένουμε ακόμη υψηλοί καταναλωτές λαχανικών;

N

αι, γιατί το κύριο χαρακτηριστικό της μεσογειακής διατροφής είναι το ελαιόλαδο. Δεν το πίνουμε, το τρώμε, κυρίως με τους διάφορους τρόπους που μαγειρεύουμε τα λαχανικά. Δεν τα τρώμε ωμά, όπως γίνεται στις χώρες της Bόρειας Eυρώπης και της Aμερικής, τα προγράμματα των οποίων δεν είναι πολύ επιτυχημένα. Πώς να φας ωμό κουνουπίδι; Aναγκάζεσαι να το φας με πολύ τυρί ή μαγιονέζα, επιβαρύνοντας ένα πολύ ωραίο τρόφιμο. Eμείς μαγειρεύουμε το κουνουπίδι ή τη μελιτζάνα με ελαιόλαδο και για να γίνουν εύγευστα, βάζουμε σκόρδο, κρεμμύδι, μαϊντανό, βασιλικό. Tο τρώμε ως κύριο γεύμα, όχι ως σαλάτα. Mε αυτόν τον τρόπο εμπλουτίζουμε παράλληλα τη διατροφή μας με διαφορετικές φυτοχημικές ουσίες. Aυτές οι ουσίες έχουν αντιοξειδωτική δράση και φαίνεται ότι επιδρούν ευεργετικά στη μίτωση των κυττάρων, η οποία είναι συνδεδεμένη με τον πολλαπλασιασμό τους και την καρκινογένεση. Παράλληλα, έχουν μια αντιλοιμώδη δράση, έχει ανοίξει ένας μεγάλος ερευνητικός τομέας γύρω από τα θέματα αυτά. Πριν από λίγες ημέρες διάβασα παραδείγματος χάριν, ότι οι αντιοξειδωτικές ουσίες του λαδιού βοήθησαν ποντίκια πειραματόζωα, να μην χάνουν ασβέστιο από τα οστά τους.


19 ΤΕΥΧΟΣ 1


20 ΤΕΥΧΟΣ 1

Τηλ.: 27510 26070 Βασ. Κωνσταντίνου 3, Άργος

Άργους 36, Ναύπλιο, Τηλ.: 27520 96258


21 ΤΕΥΧΟΣ 1


22 ΤΕΥΧΟΣ 1

Που ξενυχτάω τα βράδια... Πότε κάποιος θεωρείται ότι αντιμετωπίζει πρόβλημα αλκοολισμού;

Τ

ο αλκοόλ καταντάει ένα σοβαρό πρόβλημα για κάποιον όταν αρχίσουν και γίνονται ορατές οι βλαβερές του συνέπειες τόσο στην ατομική και οικογενειακή υγεία όσο και στην εργασιακή ζωή. Ίσως να αντιμετωπίζεις προβλημα αλκοολισμού, α) εάν σκέφτεσαι συνέχεια το ποτό, β) εάν έχεις προσπαθήσει από μόνος σου να το κόψεις αλλά ανεπιτυχώς, ή γ) όταν πίνεις περισσότερες ποσότητες αλκοόλ από αυτές που είχες αρχικά προγραμματίσει να πιεις. Πολλοί συχνά δυσκολεύονται να παραδεχτούν ότι αντιμετωπίζουν πρό-βλημα με το αλκοόλ. Συχνά, ο περίγυρος των συγκε-κριμένων α τ ό μ ω ν αναγνωρίζει το πρό-βλημα πριν γίνει αντιληπτό από τα ίδια

Μ

ε λένε Γιώργο και είμαι αλκοολικός. Κι επειδή; Τι περίμενες εμείς, ρε Γιώργο, να κάναμε γι’αυτό; Αρχισες το πιοτό πριν μερικά χρόνια, στην αρχή για πλάκα, επειδή έπιναν οι φίλοι, μετά άρχισε να σου αρέσει, μετά σε βρήκαν κάτι ντράβαλα και το ουισκάκι ήταν μια καλή συντροφιά, μετά το ένα ποτήρι κάθε βράδυ έγινε μισό μπουλάκι, μετά έγινε ένα. Για 2 χρόνια το ψιλοέκοψες, μετά γνώρισες τη Ντίνα, παντρευτήκατε, κάνατε ένα κοριτσάκι, όμως εσύ δεν το είχες κόψει ποτέ τελειώς, και κάποια στιγμή που τα οικονομικά σας στριμώχτηκαν, το ξανάρχισες. Μετά πήγες στα πόσα μπουκάλια την ημέρα; 1, 2; Αν δεν έπινες ένοιωθες να χάνεις τον κόσμο. Ξεσπούσες και στη Ντίνα και στο παιδί κάθε βράδυ, όχι γιατί το ήθελες αλλά γιατί έτσι σου έβγαινε. Όλα σου τα λεφτά τα ξόδευες εκεί, και από τότε που σ’έδιωξαν από τη δουλειά ευτυχώς που είχε η Ντίνα τη δουλίτσα στο σουπερμάρκετ και ερχόταν κάνα φράγκο στο σπίτι.

Γι’αυτό σου λέω, ρε Γιώργο, τί έψαχνες; Ανθρώπινη συμπόνοια; Αυτή την πήρες αβέρτα τόσα χρόνια από “φίλους” που τώρα έχουν εξαφανιστεί. Σε τί σε βοήθησε; Σε βοήθησε όμως η Ντίνα, χωρίς να το ξέρεις. Με την υπομονή της και την αγάπη της, κι επειδή κάθε μέρα έλεγε “Κύριε Ελέησον” ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΤΗ ΣΟΥ, ρε φίλε. Και κάποια μέρα, μετά από έναν τρελλό καυγά, που την ξανα-χτύπησες μετά το 1ο μπουκάλι, και αυτή δεν σου αντιμίλησε, κάτι άλλαξε μέσα σου. Είπες “τί κάνω, πού πάω, βοήθεια”. Και πήρες τη Ντίνα και πήγατε σ’εκείνη την εκκλησίτσα που η Ντίνα πηγαίνει χρόνια και προσευχόταν για σένα, φίλε, και βρήκατε εκείνο τον παππούλη, και μέσα στο μισοσκόταδο του κεριού, του τα είπες όλα. Για το ποτό, τους καυγάδες, τα ψέματα, την ανεργία, τις βλαστήμιες, όλα. Και ο παππούλης σε άκουγε, και ΔΕΝ σε έκρινε. Και στο τέλος, σου είπε ότι όσα είχες κάνει ΕΙΧΑΝ ΟΛΑ ΣΒΥΣΤΕΙ. Εσύ, ΤΟΤΕ μετάνοιωσες. Και τί έκανες; Κάτι πραγματικά λεβέντικο και αντρίκιο, γιατί πάντα ήσουν λεβέντης πριν σε βρει αυτή η συμφορά: ΕΚΛΑΨΕΣ. Και άλλαξες μυαλά εκείνη τη στιγμή: το έκοψες μαχαίρι. Και αυτή τη φορά, ΔΕΝ το ξανάπιασες το ρημάδι. Για 6 μήνες, ήταν εφιάλτης. Όμως, θες τα “Κύριε Ελέησον” της Ντίνας, θες οι προσευχές του παππούλη, θες η δική σου προσπάθεια, τώρα είσαι καθαρός. Πήρες το σταυρό σου, τον σήκωσες, έπεσες, ζήτησες βοήθεια, σταυρώθηκες και Αναστήθηκες. Μπράβο ρε Γιώργο, λεβέντη... Πηγή: Permalink

Κάνε στον εαυτό σου τις παρακάτω ερωτήσεις Εάν απαντήσεις θετικά σε 1 ή και περισσότερες ερωτήσεις, ίσως να αντιμετωπίζεις πρόβλημα αλκοολισμού. Έχεις ποτέ νιώσει: -την ανάγκη να περιορίσεις το αλκοόλ; -ενοχλημένος απο κριτική που σου έγινε γύρω από το αλκοόλ; ενοχές που πίνεις; -την ανάγκη να σου ανοίξει κάποιος τα μάτια στην διάρκεια του πρωϊνού;


23 ΤΕΥΧΟΣ 1

ΠΕΙΡΑΤΕΣ LIVE

Της Αργυρώς Μιχελιουδάκη

Ο Πρίγκιπας

Φοιτήτρια Κοινωνικής και Πολιτισμικής Ανθρωπολογίας, Πάντειου Παν.

Μια φορά και έναν καιρό σ’ έναν πολύ μακρινό πλανήτη που ονομαζόταν γη ζούσαν εκατομμύρια απελπισμένες γυναίκες αναζητώντας το όμορφο πριγκιπόπουλο που θα τους σώσει από την μοναξιά και την μιζέρια… Άραγε τα παραμύθια είναι μόνο για τα μικρά παιδιά και οι μεγάλοι απαγορεύεται να τα πιστεύουν; Άραγε όποιος πιστεύει στα παραμύθια είναι κουτός και αφελής ή μήπως απλά δεν παύει να ελπίζει…; Υπάρχουν άνθρωποι σαν την κολλητή μου για παράδειγμα που περιμένουν το άλλο τους μισό να τους βρει. Περιμένουν τον γαλάζιο πρίγκιπα πάνω στο άσπρο άλογο για να τους σώσει. Υπάρχουν άνθρωποι σαν και μένα από την άλλη μεριά που πιστεύουν ότι ο πρίγκιπας δεν θα έρθει ποτέ γιατί στο δρόμο το άλογό του σκόνταψε και έπεσαν στο γκρεμό( τι αισιόδοξο τέλος…!). Πιστεύουμε ότι δεν έχουμε ανάγκη τον πρίγκιπα για να σωθούμε και ότι η σωτηρία μας εξαρτάται αποκλειστικά και μόνο από εμάς τις ίδιες. Ποιος τελικά έχει δίκιο; Υπάρχει πρίγκιπας ή τον πάτησε το άλογο; Μήπως πρέπει να γίνουμε ποιο αισιόδοξοι και να αρχίσουμε να ελπίζουμε το ‘’happy end’’ ; Αναρωτιέμαι τι τέλος θα είχε η χιονάτη αν δεν ερχόταν το πριγκιπόπουλο με το φιλί του και δεν την ξυπνούσε. Νομίζω ότι θα κοιμόταν αρκετούς αιώνες ώσπου τελικά θα ξυπνούσε από το θόρυβο της τρυπημένης εξάτμισης του punto και θα έριχνε χοντρό μπινελίκι στον οδηγό του. Μετά θα έπινε τον frapuchino της και θα πήγαινε ανενόχλητη στην δουλίτσα της. Το βράδυ θα πήγαινε στο destijl να πιει το κοκτέιλ της παρέα με την φίλη της την σταχτοπούτα και θα έκανε τελικά σεξ με τον γαλάζιο μπάρμαν του μαγαζιού μέσα στο άσπρο ibiza του… Πέρα από την ειρωνεία και την πλάκα αναρωτιέμαι: Μήπως τελικά όλες οι γυναίκες και οι πιο ανεξάρτητες, δυναμικές, επιτυχημένες, βαθιά μέσα τους ελπίζουν ότι ο πρίγκιπάς τους δεν θ’ αργήσει να φανεί…; Μήπως τελικά το να σώζεσαι από μόνος σου είναι τελείως ματαιόδοξο και απάνθρωπο; Μήπως τελικά όλες ανεξαιρέτως οι γυναίκες περιμένουν να σωθούν…; Ίσως και όλοι ανεξαιρέτως οι άντρες να θέλουν πολύ να γίνουν οι γαλάζιοι πρίγκιπες πάνω στα λευκά τους άλογα και να περιμένουν να μας σώσουν…

Κιν.: 6977603959, ΑΡΓΟΣ


24 ΤΕΥΧΟΣ 1

Από την Μπάρλα Πηνελόπη


25 ΤΕΥΧΟΣ 1


26

Κλασσική συμβουλή μόδας για τη γυναικά του 2009

Τα γυαλιά Jackie O

Ν

αι, τα γυαλιά τύπου Jackie O επέστρεψαν στη μόδα, και ο λόγος είναι ότι μπορείτε φορώντας τα να τα συνδυάσετε σχεδόν με οποιοδήποτε ντύσιμο και να βγείτε έξω δείχνοντας στυλάτη και γκλάμουρ. με τυπικό σοβαρό ντύσιμο, με καλοκαιρινό σορτσάκι, με τζην ή με τουαλέτα, αυτά τα ματογυάλια από το παρελθόν ήρθαν για να μείνουν. Και ορίστε πως μπορείτε να δείχνετε σαν την Jackie O ταξιδεύοντας με τη φαντασία σας σε ένα γκλάμουρ κόσμο, πίνοντας εσπρέσσο στον εξώστη ενός κοσμοπολίτικου καφέ και αργότερα χορεύοντας σε απαλούς τζαζ ρυθμούς στη ρομαντική βραδινή σας έξοδο. Τα γυαλιά τύπου Jackie O μπορείτε να τα βρείτε σε διάφορους τύπους και τιμές και αυτό τα κάνει περισσότερο ελκυστικά ακόμα και για τα πιο αδύνατα πορτοφόλια. Τα γυαλιά ήλιου πάντως δεν είναι μόνο θέμα μόδας. Προστατεύουν τα μάτια σας από τον εκτυφλωτικό ήλιο, την σκόνη και τον άνεμο. Προφυλάσσουν επίσης το μέικαπ των ματιών γι’ αυτό και είναι ένα απαραίτητο γυναικείο αξεσουάρ.

ΤΟ ΗΞΕΡΕΣ; ‘Ενας άντρας ξοδεύει κατά μέσο όρο 3.500 ώρες (ή 150 μέρες συνολικά) από τη ζωή του για το καθημερινό του ξύρισμα. Αν άφηνε γενειάδα χωρίς ποτέ να την κόψει, τότε αυτή θα έφτανε περίπου στα 9,50 μέτρα!

5

ΤΕΥΧΟΣ 1

ιδέες για ξεχωριστό

στυλ

Η

ομορφιά και το στυλ έχουν μια περίεργη σχέση. Οι γυναίκες που καταφέρνουν να βρουν και να υποστηρίξουν το δικό τους προσωπικό στυλ, αισθάνονται πιο όμορφες και συνεπώς δείχουν και πιο όμορφες. Από την άλλη πλευρά, όσες θεωρούνται όμορφες, δεν έχουν απαραιτήτως στην εμφάνισή τους κάποια αισθητική ταυτότητα που να τις κάνει να ξεχωρίζουν. Κάποιες φορές, μάλιστα, παραμελούν την εμφάνισή τους επειδή επαναπαύονται στη γοητεία των φυσικών τους χαρακτηριστικών.

Αν η εμφάνιση είναι για εσάς σημαντικό κεφάλαιο, μοιραζόμαστε μαζί σας μικρές συμβουλές για να αισθάνεστε μοναδική και να δείχνετε πάντα περιποιημένη.

1

Μπλε, πράσινο, μπεζ, ροζ; Πολλες φορές δυσκολεύεστε να να καταλάβετε ποιο χρώμα ταιριάζει με την επιδερμίδα, τα μάτια και τα μαλλιά σας. Μια δοκιμή με το χρυσό και το ασημί θα σας λύσει για πάντα την απορία. Στη χρωματική παλέτα ό,τι ισχύει για το μακιγιάζ ισχύει κατά 90% και για τα ρούχα ή τα αξεσουάρ, λένε οι ειδικοί. Αν το χρυσό σάς φωτίζει πιο περισσότερο, προτιμήστε τους γήινους τόνους και όπως το σοκολατί και το μπεζ και αποφύγετε το μπλε, το γκρι ή το μωβ. Αν πάλι σας κολακεύει το ασημί, δεν έχετε παρά να «παίξετε» με με τις ψυχρές αποχρώσεις. Δεν είναι ανάγκη να ακολουθείτε τις τάσεις κατά γράμμα, για να μη σας χαρακτηρίσουν «ντεμοντέ». Η σύγχρονη γυναίκα δεν ακολουθεί πιστά τη μόδα, αλλά χρησιμοποιεί εκείνα τα στοιχεία που ταιριάζουν στο σώμα της και εναρμονίζονται με τον τύπο της. Γιατί π.χ. να επιμένετε στο total black, εάν σας κολακεύουν περισσότερο οι γήινες αποχρώσεις, γιατί να ισιώνετε τις ανέμελες μπούκλες σας, αν αναδεικνύουν τα χαρακτηριστικά σας περισσότερο από το ολόισιο στυλιζαρισμένο look που βλέπετε στα περιοδικά μόδας, ή γιατί να φορέσετε ένα skinny jean όταν οι παραπανίσιοι πόντοι στην περιφέρεια καλύπτονται καλύτερα με ένα πιο χαλαρό ρούχο;

2

3

Εμπλουτίστε τη γκαρνταρόμπα σας με κλασικά κομμάτια – «πασπαρτού». Ένα jean παντελόνι της αρεσκείας σας, ένα λευκό πουκάμισο, ένα μαύρο φόρεμα , ή ένα λεπτό ναυτικό πουλόβερ για το καλοκαίρι είναι ρούχα «must» που ταιριάζουν σε πολλές περιστάσεις. Οι στυλίστες συστήνουν να προτιμάτε ρούχα που μπορούν να συνδυαστούν εύκολα μεταξύ τους και γενικά που δείχνουν κομψά, ακόμα κι αν δεν είναι κάτι ιδιαίτερο. Να θυμάστε ότι τα εκκεντρικά κομμάτια για να φορεθούν σωστά χρειάζονται περισσότερη εμπειρία από όση διαθέτει ο μέσος όρος των γυναικών, συνδυάζονται δύσκολα με τα υπόλοιπα κομμάτια που στοιχειοθετούν ένα σύνολο (άλλα ρούχα, κοσμήματα, χτενίσματα) και πρωταγωνιστούν σε πολλά στυλιστικά ατοπήματα. Μια ελαφριά καπαρτίνα πρέπει να υπάρχει οπωσδήποτε στη ντουλάπα σας. Προτιμήστε κλασικά χρώματα που «δένουν» με όλα, όπως το μαύρο και το μπεζ και -γιατί όχι- το λευκό. Με φούστα ή με παντελόνι, με έντονα μοτίβα ή με ουδέτερες αποχρώσεις, με ethnic πουκαμίσες ή με αυστηρά ζιβάγκο, η κλασική καπαρτίνα μπορεί να συνδυαστεί με τα πάντα και να σας βγάλει από διλήμματα του τύπου «σακάκι ή μπουφάν, ζακέτα ή μπολερό...»

5

Σπάστε τη μονοτονία με καπέλα και φουλάρια. Τα πιο απλά και «βαρετά» πουλόβερ, αν συνδυαστούν με εσάρπες, πασμίνες, μαντίλια, ή -για τις πιο τολμηρές- ένα διακριτικό καπέλο ή ένα χρωματιστό μπερέ, αμέσως μετατρέπονται σε ιδανικές ουδέτερες «βάσεις» για να παίξετε με χαριτωμένα αξεσουάρ και μπορούν να φορεθούν από το γραφείο μέχρι τον απογευματινό καφέ με φίλους.

4

Πηγή: www.beautysecrets.gr


27 ΤΕΥΧΟΣ 1


28 ΤΕΥΧΟΣ 1

ΕΛ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 2 - ΠΛ. ΑΓΙΟΥ ΠΕΤΡΟΥ - ΑΡΓΟΣ, ΤΗΛ. 27510 63386 ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΟΝΟ (ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΤΜΗΜΑ ΜΑΚΙΓΙΑΖ)


29 ΤΕΥΧΟΣ 1

Το δέρμα και τα μάτια σας

1.Διατηρείτε το καθαρό. 2.Αποφεύγετε να ξαπλώνετε πάνω στο πρόσωπό σας και προτιμάτε να κοιμάστε ανάσκελα. 3.Πίνετε οκτώ ποτήρια νερό ημερησίως για να διατηρείτε ενυδατωμένη την επιδερμίδα. 4.Χρησιμοποιείτε χωρίς αλκοόλ.

λοσιόν

προσώπου

5.Μην τρίβετε και ερεθίζετε το δέρμα γύρω από τα μάτια να κάνετε απαλές κινήσεις. 6.Μην κάνετε ζεστά ντους γιατί μπορούν να προκαλέσουν άμεση αφυδάτωση. Μετά το μπάνιο, ταμπονάρετε απλώς το δέρμα με μια πετσέτα και απλώνετε ένα γαλάκτωμα σώματος για ενυδάτωση. 7.Αφήστε τις πιο βαριές ενυδατικές κρέμες για τη νύχτα. Τα πιο λάιτ προϊόντα χρησιμοποιήστε τα κάτω απ’ το μέικ απ. 8.Αν η επιδερμίδα σας είναι ευαίσθητη, αναζητάτε πάντα προϊόντα που δεν προκαλούν ερεθισμούς. 9.Ξεκινήστε ένα άθλημα τώρα! Η άσκηση αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος και δίνει λάμψη στο δέρμα. 10.Ποτέ μην πειράζετε τις ελιές σας. Αν κάποια είναι ύποπτη ή σας ενοχλεί, μόνο ο δερματολόγος σας μπορεί να κάνει διάγνωση, να την αφαιρέσει με μία απλή διαδικασία και να κάνει τη βιοψία.

Η καλύτερη κούρα ομορφιάς είναι η ξεκούραση και αυτό δεν είναι μύθος!

Κανόνες περιποίησης δέρματος

Τ

ο δέρμα είναι από τα πρώτα πράγματα που προσέχουν οι άλλοι πάνω σας και ίσως ο σημαντικότερος δείκτης της ηλικίας σας. Οποιαδήποτε “αμαρτία” και αν έχετε διαπράξει εναντίον του στο παρελθόν, μην σκεφτείτε στιγμή ότι είναι αργά για ν’ αρχίσετε να το φροντίζετε και να διορθώσετε όποια ζημιά έχει υποστεί. Δεν υπάρχει λόγος να τρέξετε και να προμηθευτείτε όλα τα προϊόντα ομορφιάς που κυκλοφορούν στο εμπόριο, αφού υπάρχουν εύκολοι κανόνες περιποίησης για να το διατηρείτε νεανικό και λαμπερό.

11.Αν έχετε κύκλους ή σακούλες κάτω από τα μάτια, τοποθετήστε πάνω του δύο κουταλάκια, τα οποία έχετε αφήσει στον καταψύκτη για 10’. Χαλαρώστε και απολαύστε αυτήν την εμπειρία. 12.Κάντε απολέπιση μια φορά την εβδομάδα και μην ξεχνάτε ποτέ τι λαιμό σας. 13.Ξεπλένετε το πρόσωπό σας με κρύο νερό για να κλείνουν οι πόροι. Έτσι συγκεντρώνουν λιγότερα βακτηρίδια. 14.Μετά το μπάνιο σας, απλώνετε ενυδατικό γαλάκτωμα στα πιο απαιτητικά σημεία, όπως αγκώνες, γόνατα και πατούσες. 15.Μια καλή λύση, για να απομακρύνετε τις κηλίδες, είναι οι πλύσεις με αντιβακτηριακό σαπούνι. 16.Η καλύτερη κούρα ομορφιάς είναι η ξεκούραση, και αυτό δεν είναι μύθος. Το δέρμα σας θα αναγεννηθεί με έναν καλό νυχτερινό ύπνο.

Info-Πηγή: Herbalcreations.gr


30 ΤΕΥΧΟΣ 1

Το σεξ ή το συναίσθημα μας οδηγεί στο γάμο;

Α

ναρωτηθήκατε ποτέ αν το σεξ ή το συναίσθημα σας οδηγούν στα σκαλιά της εκκλησίας; Αν ναι σκεφτείτε τι σας επηρέασε στην απάντηση που δώσατε. Σύμφωνα με τις επιστημονικές μελέτες, σημαντικός παράγοντας, που επηρεάζει την απάντηση στην ερώτηση αυτή είναι πρωτίστως η ηλικία των ερωτηθέντων. Έτσι, ένας τριαντάρης θα απαντούσε το συναίσθημα και ένας νεότερος ίσως σας ξάφνιαζε με την αμεσότητα του, πως κανένα από τα δύο δε θα τον οδηγούσε να κάνει αυτό το βήμα, γιατί δεν το θεωρεί απαραίτητο και κάποιος τρίτος ίσως έλεγε το σεξ. Οι εποχές και οι αντιλήψεις έχουν αλλάξει. Ο γάμος δεν είναι ο τελικός προορισμός ενός σύγχρονου ζευγαριού. Η αλήθεια είναι πως ζούμε μια μεταβατική φάση, όσον αναφορά το θεσμό του γάμου. Το οποίο δεν είναι απαραίτητα θετικό. Τα ζευγάρια σήμερα ζούνε πλέον ένα αρκετό διάστημα μαζί, επιθυμώντας να γνωρίσουν πρώτα καλύτερα ο ένας τον άλλον. Ολοκληρώνουν τη σχέση τους, αποκτούν παιδιά και όλα αυτά πολύ πριν ανέβουν τα σκαλοπάτια της εκκλησίας. Ως επί το πλείστον, η εποχή μας είναι πολύ χαλαρή και ελαστική σε αυτά τα ζητήματα, κάτι που πριν από κάποια χρόνια θα ήταν αδιανόητο.

Ο

Άντρας που θα παντρευτώ θα είναι απο σόι” (με λίγα λόγια εκτός απο το γομάρι φορτώνεσαι και τους ομοίους του) “Σκληρό κολλάρο θα φορεί με ολόχρυσο ρολόι” (κάτσε για να καταλάβω θα είναι γύφτουλας με αυχενικό?) “Θα είναι όμορφος πολύ θα βάζει και κωλόνια (αποσμητικό δεν αναφέρει άρα μάλλον θα κάνει οτι και οι Γάλλοι, βάζουμε δυνατό άρωμα να καλύψει το γεγονός οτι είμαστε βρωμίκουλες τουλάχιστον θα είναι όμορφος κάτι είναι κι αυτό) “Και θα με αφήνει να γυρνώ κι εγω με παντελόνια” (τι τυχερή που είσαι!!!!)

ΤΟ ΗΞΕΡΕΣ; Οι άνθρωποι “ξοδεύουν” μόνο 110 ημέρες από τη ζωή τους κάνοντας έρωτα.

Πηγή: www.noikokyra.gr


31 ΤΕΥΧΟΣ 1


32 ΤΕΥΧΟΣ 1

Στράπλες φόρεμα, 59 ευρώ Φείδωνος 2, Άργος, τηλ.: 27510 68060

naf naf badila 3 Guys Edward B - activo and more...

Πλατεία Δερβενακίων 16, Άργος, Τηλ.: 2751 100 249

Κοστούμια απο 99 ευρώ Κεντρικό: Βασ. Σοφίας 29 , Άργος, τηλ: 27510 63314 Υποκ/μα: Άργους 14, Ναύπλιο, τηλ: 27520 22512

ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΕΝΔΥΜΑΤΑ - ΑΞΕΣΟΥΑΡ ΠΛΑΠΟΥΤΑ 10 (ΠΑΛΑΙΟ ΝΑΥΠΛΙΟ) Τ.: 27520 27490


33 ΤΕΥΧΟΣ 1

DIESEL DKNY Jeans TAKE - TWO Desiqual DOUBLE BLACK AMPLIFIED TIMBERLAND NAUTICA

Χειροποίητοι πίνακες

ΤΟ ΜΑΓΕΜΕΝΟ ΔΑΣΟΣ

CAPITOL

Σπηλιάδου 2, Ναύπλιο Τηλ.-fax: 27520 25225 κιν.: 6947897235

Βασ. Αλεξάνδρου 3, Άργος Τηλ.: 27510 68552 E-mail: Capitol@in.gr

Papailiou

Άργος Π. Τσαλδάρη 4 & ελ. Βενιζέλου 3 Τηλ.: 27510 29016 Fax: 27510 61282 Ναύπλιο Λεωφόρος Αμαλίας 15 Τηλ.: 27520 97758 - 9

21, P.Tsaldari str. p.o.21200, Argos Tel.: +30 27510 22227 www.alexander-casual.gr

Mariage

ΟΜΝΙ ACCESSORIES Λεωφόρος Αμαλίας 3, Ναύπλιο Τηλ.: 27520 99211 2752 300259

Νυφικά - Βαπτιστικά Άργους 21, Ναύπλιο Τηλ.: 27520 97986


34 ΤΕΥΧΟΣ 1

ΒΑΛΕ ΧΡΩΜΑ!

Just...

Purple Η

επιλογή των χρωμάτων στη διακόσμηση του σπιτιού μας, είναι πολύ πιο σημαντική από την επιφανειακή αισθητική που όλοι υπολογίζουμε. Το κάθε χρώμα, παίζει τον ρόλο του στην ψυχολογία αυτών που ζουν και κινούνται στον εκάστοτε χώρο. Τα χρώματα έχουν την ιδιότητα να μας εμπνέουν, να μας ηρεμούν, να μας τονώνουν, να μας βοηθούν ακόμη και να αδυνατίσουμε. Αρκεί να τα χρησιμοποιήσουμε σωστά στο χώρο μας... Το μωβ, είναι ένα αρκετά παρεξηγημένο χρώμα. Δε συνηθίζεται να το βλέπουμε σε κατοικίες, ενώ όταν το ρισκάρουμε, το αποτέλεσμα είναι μαγνητικό. Στους σκούρους τόνους του προσδίδει μεγαλοπρέπεια και πολυτέλεια. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που αποτελούσε το αγαπημένο χρώμα των Βυζαντινών Αυτοκρατόρων. Δημιουργεί πολύ ωραίο φόντο για ένα μαύρο ή έναν λευκό καναπέ, ενώ συνδυαζόμενο με υλικά όπως βελούδο, κρύσταλλα swarovski και ταφτάδες, αναδεικνύει όλο του το μεγαλείο. Το χρυσό είναι το απόλυτο συμπλήρωμά του, δημιουργώντας μαζί του την ιδανικότερη αντίθεση. Είναι το χρώμα που αναπτύσσει την έμπνευση, άρα μην παραλείψετε να το χρησιμοποιήσετε στο στούντιο ζωγραφικής, στο γραφείο, ακόμη και... στο υπνοδωμάτιό σας. Μην τολμήσετε όμως να το εντάξετε σε σκοτεινούς χώρους. Το μωβ είναι το χρώμα που πρέπει να χρησιμοποιήσετε αν θέλετε να προσελκύσετε κάποιο άλλο άτομο, δημιουργώντας -προπάντων- μυστήριο! Πηγή: fe-mail.gr


35 ΤΕΥΧΟΣ 1

ΥΦΑΣΜΑ - ΛΕΥΚΑ ΕΙΔΗ - ΤΑΠΕΤΣΑΡΙΑ ΤΟΙΧΟΥ - ΧΑΛΙ

ΔΑΝΑΟΥ 19 & 50, ΑΡΓΟΣ, ΤΗΛ.: 27510 22730 - 24357, FAX: 27510 23622


36 ΤΕΥΧΟΣ 1

ΟΤΑΝ ΜΙΛΟΥΝ ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ Ο νομός μας, αν και σχετικά μικρός, το 2008 κατέλαβε την 4η θέση στον σχετικό πανελλαδικό πίνακα με τα τροχαία ατυχήματα (από την 9η το 2007) ενώ και φέτος μέχρι τον Αύγουστο είχαν χαθεί 19 ζωές στους δρόμους της Αργολίδας. Το παράξενο είναι πως τα περισσότερα θύματα είναι Αργολιδείς, γνωρίζοντες δηλαδή τους δρόμους και όχι επισκέπτες της περιοχής. Είναι αλήθεια πως οι δρόμοι έχουν τα κακά τους τα χάλια τόσο από ποιότητα οδοστρώματος όσο και από σχεδίαση ενώ και η σήμανση είτε με πινακίδες είτε με φωτεινούς σηματοδότες κρίνεται ανεπαρκής. Τι να πει κανείς όμως για την παραλιακή Ναυπλίου-Ν.Κίου, ένα δρόμο πρόσφατα διαπλατυσμένο και με καινούργιο τάπητα που αντί να έχουν μειωθεί τα ατυχήματα έχουμε αύξηση. Πώς να μην γίνει αυτό, αφού πλέον όλο και περισσότεροι πάνε <<τέζα>> στο συγκεκριμένο κομμάτι!. Μήπως τα αίτια είναι πιο βαθιά και δεν μας φταίνε μόνο οι δρόμοι; Οι διοικητές Τροχαίας Ναυπλίου και Άργους (κύριοι Καραλής και Βραχνός αντίστοιχα) με μια φωνή είπαν στο περιοδικό μας πως θεωρούν ως κύριο και βαθύτερο αίτιο την έλλεψη παιδείας των οδηγών με ότι αυτό συνεπάγεται στον τρόπο που οδηγούν ή ακόμη και περπατούν μιάς και οι πεζοί επίσης δεν προσέχουν. Με παράπονο μας τόνισαν πως ενώ κάθε χρόνο πραγματοποιείται στο Ναύπλιο έκθεση -ενημέρωση απο την Τροχαία για τα ατυχήματα, η ανταπόκριση των σχολείων του νομού είναι πολύ μικρή αν και αποστέλονται προσκλήσεις σε όλα. << Να καταλάβουν οι νέοι ότι τίποτα δεν είναι πολυτιμότερο απο την ζωή και να ξεβουλώσει κάποια στιγμή η Πολιτεία τα αυτιά της σε προτάσεις της Τροχαίας>> μας είπε ο κύριος Βραχνός, ενώ ο κύριος Καραλής προσθέτει πως << κάποια μέτρα όπως π.χ το αλκοτέστ ειδικά τα τελευταία πέντε χρόνια έχουν σώσει ζωές>>. Θέλετε από τον φόβο του προστίμου θέλετε συνειδητά ο Έλληνας είναι αλήθεια πως έχει αρχίσει να φορά την ζώνη του, ενώ κατάλαβε πως και το κράνος ταιριάζει καλύτερα στο κεφάλι του παρά περασμένο στον αγκώνα του, κάτι που επίσης έχει βοηθήσει στην μείωση των θυμάτων (όχι όμως και των ατυχημάτων) την τελευταία δεκαετία. Πάντως υπάρχουν ακόμη πολλά να γίνουν και θα πρέπει εμείς τουλάχιστουν να γίνουμε καλύτεροι οδηγοί από τους γονείς μας, οι οποίοι αποδεδειγμένα αποτελούν παράδειγμα προς αποφυγή στο συγκεκριμένο τομέα. Ας δείξουμε εμείς πως είναι το σωστό στους μεγαλύτερους και να τους φορέσουμε τα γυαλιά με την συμπεριφορά μας. Έτσι λοιπόν και επειδή η ζωή και η υγεία μας είναι πάνω απ’όλα έχουμε τα μάτια μας δεκατέσσερα, φοράμε την ζώνη (όλοι οι επιβάτες!) και το κράνος μας είτε πάμε για τσιγάρα στο περίπτερο είτε πάμε ταξίδι, Όταν βγαίνει η παρέα έξω, ειδικά Παρασκευοσάββατα, ένας τουλάχιστον πρέπει να την βγάλει με αναψυκτικό για να πάει τους άλλους -μπορεί λιώμα αλλά σώους-στο σπίτι ενώ παιδιά αν δείτε τα δύσκολα υπάρχουν και ταξί μην ντρέπεστε να καλέσετε..Ας είναι κάθε χρόνος καλύτερος απο τον προηγούμενο και ας δούμε την Αργολίδα να κάνει βήματα προς τα πίσω στο πίνακα ετήσιο πίνακα ατυχημάτων .Είναι ενα στοίχημα με τεράστια απόδοση που πρέπει να κερδίσουμε πάση θυσία. Από τον Βασίλη Ζώη

VIVERE PERICOLOSAMENTE

Η γνωστή ”στροφή της Κίου” έχει δυστυχώς πλούσιο ιστορικό ατυχημάτων με αρκετά θύματα. Δώστε μεγάλη προσοχή κάθε φορά που πλησιάζετε στο συγκεριμένο σημείο καθώς οι ευθείες που προηγούνται και προς τις δυο κατευθύνσεις ξεγελούν εύκολα ενώ και το οδόστρωμα είναι άκρως ολισθηρό.

ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Υ

περκυβισμένα παπιά με ελεύθερες εξατμίσεις που ελάχιστα μοιάζουν με το πως βγήκαν απο την <<μαμά>> τους, απόλυτος ενθουσιασμός απο τους αναβάτες-στην πλειοψηφία τους χωρίς καν άδεια οδήγησης- και <<πίστες>> η ευθεία της Κίου, ο δρόμος για την Στέρνα, ο περιφερειακός Άργους...Στήνονται τα παπιά , ενίοτε πέφτουν και τα στοιχήματα και τα επόμενα 30 δευτερόλεπτα -το πολύ - θα κρίνουν τον νικητή. Τον πιο γρήγορο, τον πιο μάγκα τον πιο γκόμενο. Μέτρα ασφαλείας; Το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε;. Άλλωστε ποιος απο εμάς δεν έχει έστω και μία φορά εμπλακεί σε κάποιας μορφής κόντρα με μηχανάκι ή αυτοκίνητο ενώ φυσικά γνώριζε ότι παίρνει ρίσκα χωρίς κανένα λόγο, έτσι απλά γιατί την ένταση της στιγμής.Θα πρέπει να δεχτούμε ως απόλυτα φυσιολογική την ανάγκη να ζήσει ο νέος την ταχύτητα, να κοντραρει το εγώ του με το εγώ του φίλου του και γενικά να εκτονώσει κάπου το need for speed που περισσεύει απο κάθε του κύτταρο.

Γιατί όμως προτιμά αυτής της μορφής τους <<αγώνες>>;. Είναι προφανές πως η ευκολία και η προχειρότητα στην διοργάνωση τους κάνουν άκρως δελεαστικούς , με ότι όμως μπορεί να συνεπάγεται αυτή η προχειρότητα σε περίπτωση ατυχήματος. Δεν θα λέγαμε πως είναι ανέξοδοι καθώς για να διακριθεί κάποιος πρέπει να δαπανήσει ένα καθόλου ευκαταφρόνητο ποσό για την βελτίωση (tunning στα ελληνικά) του παπιού, που του αγόρασαν οι γονείς ή το πήρε ο ίδιος. << Πειραματίζομαι με καρπυρατέρ και γρανάζια για καλύτερη επιτάχυνση>> μας λέει ο Παναγιώτης που μετέχει σε κόντρες. Βλέπουμε ότι δεν λείπει ούτε το ταλέντο ούτε η φαντασία απο τους αναβάτες που ταυτόχρονα είναι και μηχανικοί Είναι απαραίτητο όμως να διοχετευετεί αυτή η ανάγκη για συνεχή έκκρηση αδρεναλίνης μέσω της ταχύτητας σε πιο ασφαλείς μορφές . Σε χώρους με ειδικές συνθήκες κλειστούς στην κυκλοφορία (ναι σωστά μαντέψατε πίστες τους λένε) και

Από τον Βασίλη Ζώη με τα απαραίτητα μέτρα πρόφύλαξης να αποτελούν τον κανόνα και όχι την εξαίρεση. Δυστυχώς στην χώρα μας και ειδικότερα στην Αργολίδα ούτε λόγος να γίνεται. Δεν λέμε να δημιουργηθεί καμιά πίστα για Φόρμουλα 1 ένα απλό αυτοκινητοδρόμιο ανοιχτό σε όποιον θέλει να βάλει μεσα το αυτοκινητο του ή την μοτοσυκλέτα του και να εκτονωθεί. Για να μην το κάνει σε δημόσιους δρόμους όπου θέτει ευατόν και αλλήλους σε άμεσο κίνδυνο. Ταυτόχρονα θα μπορούσε να είναι και χώρος εκπαίδευσης τόσο υποψηφίων οδηγών όσο και των οδηγών περιπολικών,ασθενοφόρων κ.τ.λ. Μεχρι τότε και γνωρίζοντας πόσο δύσκολο είναι αυτό να πραγματοποιηθεί, εσείς που διαβάζετε αυτές τις γραμμές καντε μόνοι σας το πρώτο βήμα και διοργανώστε με την παρέα σας αγώνες καρτ. Δεν αξίζει να ρισκάρετε το κεφάλι σας ενώ μπορείτε με ασφάλεια να μάθετε και να οδηγείτε καλύτερα αλλά και να αποδείξετε πόσο <<γρήγοροι>> είστε όχι σε μία ευθεία αλλά σε μια πιο δύσκολη πρόσκληση αυτή της μάχης με το χρονόμετρο. Εύκολα και χωρίς να ανησυχείτε για το <<μπατσικό>> που μπορεί να πεταχτεί απο το πουθενά και να χαλάσει την κόντρα.


37 ΤΕΥΧΟΣ 1


38 ΤΕΥΧΟΣ 1


39 ΤΕΥΧΟΣ 1

MUSIC THERAPY

10 P O T by DJ Giannis

Σ

Το Relapse είναι ο πέμπτος κατά σειρά δίσκος του Eminem και ο πρώτος μετά το 2004, όποτε ο Αμερικανός ράπερ αποφάσισε να αποσυρθεί για λίγο από το γράψιμο, και να αφοσιωθεί στην προώθηση των καλλιτεχνών που είχαν υπογράψει στην δική του δισκογραφική εταιρεία, την Shady Records. Στην πολύχρονη απουσία του Eminem από τη μουσική σκηνή, συνέβαλε και η όλο και αυξανόμενη εξάρτησή του από ηρεμιστικά, μετά τη δολοφονία ενός στενού του φίλου, DeShaun “Proof” Holton. Όταν ο Eminem κατάφερε επιτέλους να απεξαρτητοποιηθεί από τα ναρκωτικά, ξεκίνησε την ηχογράφηση του καινούριου του δίσκου, Relapse. Ο δίσκος βγήκε επίσημα στην αγορά στις 19 Μαΐου 2009, όμως στο διαδίκτυο κυκλοφορούσε ήδη από πολύ νωρίτερα με μεγάλη επιτυχία. Μέχρι στιγμής στις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν πωληθει 1.500.000 αντίτυπα και είναι ένας από τους πιο επιτυχημένους δίσκους της χρονιάς. Όλα δείχνουν ότι ο Eminem, ήρθε (πάλι) για να μείνει!

ulias by Vassilis I. Papo

χεδόν δύο χρόνια έχουν περάσει από τη στιγμή που ο Θωμάς Κοσίδης έκανε το δισκογραφικό του ντεμπούτο σαν Blue Pilots Project. Από τη μια στιγμή στην άλλη βρέθηκε να σηκώνει στην πλάτη του το όνομα της ελληνικής electronica και να το ταξιδεύει σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη μας. Το Flight For Everyone αγαπήθηκε όσο λίγα του είδους από κοινό και κριτικούς εντός και εκτός Ελλάδας. Δύο χρόνια μετά την κυκλοφορία του και κομμάτια όπως τα Take Off, Guess, African Path και Avandgarde μας κάνουν ακόμα συντροφιά μέσα από τα ραδιόφωνα. Και φυσικά ένας δίσκος τέτοιας αξίας χρειάζεται και μια ανάλογη συνέχεια. Η στιγμή έφτασε και η δεύτερη δισκογραφική δουλειά του Blue Pilots Project με τον τίτλο Reboot είναι εδώ. Ο Θωμάς Κοσίδης επιλέγει να κινηθεί στα ίδια μουσικά μονοπάτια με τον προηγούμενό του δίσκο, συνδυάζοντας την electronica με μουσικές του κόσμου και περνώντας όλα αυτά μέσα από ένα ψυχεδελικό φίλτρο για να φτιάξει κάτι μοναδικό κάτι με την ταμπέλα Blue Pilots Project. Αυτό που κάνει τρομερή εντύπωση από την πρώτη κιόλας στιγμή είναι η αίσθηση πως βρίσκεσαι ανάμεσα στα όργανα την ώρα της ηχογράφησης. To mastering από τα χέρια του Γιώργου Νομικού (Nomik) δίνει μια απίστευτη ζωντάνια στο project και καταφέρνει να εκτοξεύσει κάθε ήχο δίνοντάς του μια απίστευτη δυναμική. Blue Pilots Project – Reboot. Σίγουρα θα μας κερδίσει και αυτή τη φορά. p by milto youtube:miltop-heal, miltop-leaveit

Μέσα απο το album του REBELUTION Ο Pitbull πτοσπαθεί να ενώσει house και hip hop. Με τα κομμάτια όπως I know you want me και Service Room να βρίσκονται στις πρώτες θέσεις των charts και να αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της μουσικής των Clubs, το album κερδίζει την πρωτιά γι’ αυτό το μήνα. by DJ Giannis

DANCE

1. David Deejay feat Dony - Sexy Thing 2. Edward Maya feat Alicia - Stereo Love 3. Inna - Hot (Play & Win Club Version) 4. Pitbull - I Know You Want Me (Calle Ocho) 5. The Attic feat Oh Laura - Release Me (Playmen Remix) 6. Residence Deejays - Sexy Love (Fame DJ Cut) 7. David Guetta Feat Kelly Rowland - Love Takes Over (Arno Cost & Norman Doray Remix) 8. Playmen feat Reckless - Together Forever 9. Armin Van Buuren feat Sharon Den Adel - In And Out Of Love 13 10. Serge Devant - Addicted

AIRPLAY

1. Ciara feat Justin Timberlake - Love Sex Magic 2. Akcent - That;s My Name 3. Melanie Fiona - Give it To Me Right 4. Stefanie Heinzmann - The Unforgiven 5. Pixie Lott - Mama Do 6. Ameerah - Sound Of Missing You 7. Flo Rida - Right Round 8. Beyonce - Halo 9.Lady Gaga - Poker Face 10. Pink - Please Don’t Leave Me

GREEK

Το 21st Century Breakdown είναι ο όγδοος δίσκος των Green Day. Στα τραγούδια κυριαρχεί ένα ύφος επαναστατικό εναντίον της εξουσίας κυρίως και του πολέμου. Η ηχογράφηση του δίσκου ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2008 και ολοκληρώθηκε τον Απρίλιο του 2009. Οι προβλέψεις για τεράστια επιτυχία του δίσκου, επιβεβαιώθηκαν όταν τελικά κυκλοφόρησε ο δίσκος στην παγκόσμια αγορά, στις 15 Μαΐου 2009. Αμέσως έγινε τεράστια επιτυχία και ακούμπησε το νούμερο 1 σε πολλά charts ανά τον κόσμο.

by Vassilis I. Papoulias

1. Μύρωνας Στρατής - Πάνω απ’ όλα 2. Δέσποινα Βανδή - Υπάρχει ζωή 3. Professional Sinnerz - Όταν σε είχα πρωτοδεί 4. Ονιράμα - Οτι δεν έχεις 5. Έλενα Παπαρίζου - Θα ‘μαι αλλιώς 6. Πάνος Κιάμος - Ως τον ουρανό 7. Μιχάλης Χατζηγιάννης - Ανάποδα 8. Γιώργος Σαμπάνης & Stereo Mike - Τι να μας κάνει η νύχτα 9. Γιώργος Παπαδόπουλος - Σώμα με σώμα 10. C-REAL - Αν είσαι εσύ


40 ΤΕΥΧΟΣ 1

Περίληψη Την περίοδο της Ύφεσης στην Αμερική, ο Τζον Ντίλιντζερ ήταν ο πλέον καταζητούμενος γκάνγκστερ της χώρας, με “ειδικότητα” στις ληστείες τραπεζών. Μάλιστα, είχε καταφέρει να δημιουργήσει γύρω από το όνομά του έναν τέτοιο αστικό μύθο, που τον παρουσίαζε ως σύγχρονο Ρομπέν των Δασών και υπερασπιστή των αδυνάτων, καθώς ήταν αφενός τόσο ικανός και χαρισματικά επιτήδειος που καμία φυλακή δεν μπορούσε να τον περιορίσει και αφετέρου τόσο λαοφιλής που όποιος τον καταδίωκε προκαλούσε τη λαϊκή μήνη. Ο Μέλβιν Χόρας Πέρβις Τζούνιορ ήταν ο Κλαρκ Γκεϊμπελικός “ήρωας” του μετέπειτα FBI, ο εντεταλμένος από τις Αρχές τιμωρός που ανέλαβε να συλλάβει όλα τα μεγάλα ονόματα της Μαφίας, τους επονομαζόμενους εν δυνάμει “Δημόσιους Κινδύνους”, ώστε να αποκατασταθεί η Αστυνομία στις συνειδήσεις των πολιτών. Ο Ντίλιντζερ όμως αποδείχτηκε πολύ δύσκολος αντίπαλος ακόμα και γι’ αυτό το λαγωνικό αλλά και ολόκληρο το Σώμα. EXTRA! Οι μοναδικοί Τζόνι Ντεπ και Κρίστιαν Μπέιλ σε μια κατά μέτωπο επίθεση Οσκαρικών προδιαγραφών άριστα ενορχηστρωμένη από τον ικανότατο σκηνοθέτη Μάικλ Μαν αφηγούνται κινηματογραφικά τη ζωή του αντιεξουσιαστή γκάνγκστερ Τζον Ντίλιντζερ! Στο πλευρό τους και η βραβευμένη με Όσκαρ Μαριόν Κοτιγιάρ! Σκηνοθεσία: ΜΑΙΚΛ ΜΑΝ Σενάριο: ΡΟΝΑΝ ΜΠΕΝΕΤ, ΜΑΙΚΛ ΜΑΝ Ηθοποιοί: ΤΖΟΝΙ ΝΤΕΠ, ΚΡΙΣΤΙΑΝ ΜΠΕΙΛ, ΜΑΡΙΟΝ ΚΟΤΙΓΙΑΡ, ΤΣΑΝΙΝΓΚ ΤΕΙΤΟΥΜ, ΜΠΙΛΙ ΚΡΟΥΝΤΑΠ Χρονολογία παραγωγής: 2009 Είδος ταινίας: ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ Χώρα παραγωγής: ΗΠΑ


5

41

ΤΕΥΧΟΣ 1

Λύτρωση με Δριμούρα για Παναυπλιακό

Σπουδαία εκτός έδρας νίκη πήρε ο Παναυπλιακός που επικράτησε του Πανελευσινιακού με 21. Η ομάδα του Ναυπλίου άνοιξε το σκορ στο 43’ με εύτοχο πέναλτι του Αντωνόπουλου, ενώ οι «σταχυοφόροι» ισοφάρισαν στο 68’ με τον Ζήλιο. Τη νίκη και τους τρεις βαθμούς χάρισε στον παναυπλιακό ο Δριμούρα με γκολ που πέτυχε τέσσερα λεπτά πριν τη συμπλήρωση των 90. Ο νεαρός άσσος των ερυθρόλευκων φαίνεται ότι διανύει περίοδο μεγάλης φόρμας και οδηγεί εκ του ασφαλούς την ομάδα του προς την κατάκτηση της κορυφής. Από την άλλη μεριά ο προπονητής του Στέλιος Κούτρης, τρίβει τα χέρια του από ικανοποίηση καθώς βλέπει τον νεαρό επιθετικό όχι μόνο να βρίσκει δίχτυα αλλά και να δημιουργεί.

ερωτήσεις στον αρχηγό

ΕΝΩΣΗ ΜΙΔΕΑΣ: Με το δεξί ο Δουβίκας

Ενθουσιασμός επικρατεί στις τάξεις της Ένωσης Μιδέας μετά τη νίκη με 2-1 επί του Ηρακλή Ψαχνών. Παράλληλα, ο νέος προπονητής της ομάδας, Γιάννης Δουβίκας ξεκίνησε με το δεξί τη θητεία του στον πάγκο του συλλόγου. Πλέον η Ένωση βρίσκεται στην τέταρτη θέση του βαθμολογικού πίνακα και άπαντες στην ομάδα σκέφτονται ότι από παιχνίδι με παιχνίδι θα επιτευχθούν οι στόχοι που έχουν τεθεί από την αρχή της περιόδου, που δεν είναι άλλοι από ένα καλό πλασάρισμα στις πρώτες θέσεις τώρα στην αρχή ώστε να μην κινδυνεύσουν στην συνέχεια και ότι βγει. Γιατί όχι και η άνοδος.

Από τον Θανάση Αρμπερώρη

Ο

Σπύρος Φίλης αρχηγός του Παναργειακού ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά στο Άργος. Ξεκίνησε από την Ακαδημία Άργους, πήγε στον Αριστέα. Το πηγαίο ταλέντο του δεν πέρασε απαρατήρητο από τους παράγοντες του μεγάλου συλλόγου της πόλης, τον Παναργειακό και τον ενέταξαν στην ομάδα τους. Δεν άργησε όμως να γίνει ευρύτερα γνωστός και η πρόταση ήρθε από το Μαρκό αγωνιζόταν τότε στον Ποσειδώνα Διδύμων- όπου παρέμεινε για πέντε χρόνια έως το 2005. Με τα χρόνια να περνούν, ο Σπύρος Φίλης τα τελευταία χρόνια επέστρεψε στην ποδοσφαιρική του Ιθάκη, τον Παναργειακό, όπου, όπως όλα δείχνουν, θα κλείσει την πλούσια καριέρα του. Μέχρι που μπορεί να φτάσει φέτος ο Παναργειακός;

Η καλύτερη στιγμή στην καριέρα σου; Αναμφίβολα η κατάκτηση του κυπέλου ερασιτεχνών Ελλάδος πριν από δύο χρόνια αποτελεί την μεγαλύτερη και καλύτερη στιγμή στην καριέρα μου, αφού είχα την τιμή και την χαρά να είμαι ο αρχηγός αυτής της εκπληκτικής ομάδας. Τι μήνυμα θα ήθελες να στείλεις στους φίλους της ομάδας; Να είναι σίγουροι ότι δουλεύουμε για να φέρουμε την ομάδα και πάλι ψηλά. Εκεί που την έβλεπε την δεκαετία του ’90. Χρειαζόμαστε την στήριξή του την οποία και βλέπουμε τόσο στα εντός έδρας παιχνίδια όσο και στα εκτός. Όμως τον θέλουμε πιο ενεργό δηλ. να εκδηλώνει πιο δυνατά τα συναισθήματα στο γήπεδο και με τις φωνές του να μας δίνει ενέργεια και να μας σπρώχνει στην νίκη. Θέλουμε το στάδιο Άργους να γίνει έδρα και ο

Προβληματίζει το Κρανίδι

Δεν ξεκίνησε καλά τις φετινές του υποχρεώσεις το Κρανίδι, με αποτέλεσμα να βρίσκεται χαμηλά στην βαθμολογία. Έπειτα από την περσινή καλή παρουσία αναζητείται φόρμουλα ανύψωσης ηθικού στην ομάδα ώστε να έρθει η πρώτη νίκη και στην συνέχεια με ηρεμία και αισιοδοξία οι «μελανόλευκοι», να δουν με άλλο μάτι τις υποχρεώσεις τους στο πρωτάθλημα.

Πλασματική η θέση για τον Πόρο

Με μεγάλα όνειρα και φιλοδοξίες ρίχτηκε στο φετινό πρωτάθλημα ο Πόρος, όμως τα αποτελέσματα δεν ήταν τα αναμενόμενα με συνέπεια να πληρώσει το μάρμαρο ο προπονητής, όπως γίνεται άλλωστε σε αυτές τις περιπτώσεις. Ο νέος προπονητής Δημήτρης Μαγγαφίνης αναμένεται να ρίξει το βάρος στον τομέα ψυχολογία έτσι ώστε οι παίχτες της ομάδας να βρουν την αυτοπεποίθησή τους και να ξεκολλήσουν από την τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Handball Επιβλητικός ο Διομήδης

Αποφασισμένος να κατακτήσει την πρώτη του νίκη παρουσιάστηκε ο Διομήδης στο παιχνίδι της 4ης αγωνιστικής με αντίπαλο τον Δούκα, πετυχαίνοντας «βασιλική» νίκη – την πρώτη φέτος- με 21-19. Οι πράσινοι που συνεχώς βρίσκονται σε ευρωπαϊκή τροχιά, φέτος πραγματοποίησαν ριζικές αλλαγές με σκοπό σιγά σιγά το τμήμα να επανδρωθεί με παιδιά από την περιοχή. Μπροστάρηδες σε αυτή την προσπάθεια το διοικητικό συμβούλιο και το τεχνικό τιμ που δουλεύουν ακούραστα και με μεράκι για να επιτευχθεί ο στόχος αυτός.

Παρά το κακό ξεκίνημα, πιστεύω ότι η νίκη στην Αίγινα μας αφύπνισε και θα είναι η αρχή ώστε να ανέβουμε τόσο ψυχολογικά που το χρειαζόμαστε πάρα πολύ, αλλά και βαθμολογικά. Είμαστε μια καινούρια ομάδα, υπάρχει οργάνωση καλοί ποδοσφαιριστές, καλός προπονητής και έχω την πεποίθηση ότι ένα καλό πλασάρισμα στην τριάδα μας ανήκει. Τι είναι αυτό που σου αρέσει σε κάθε παιχνίδι; Πάντα μπαίνω στο γήπεδο και αγωνίζομαι για την νίκη είτε είναι προπόνηση είτε είναι αγώνας. Μού αρέσει να είμαι πάντα νικητής, να υπάρχει ωραία ατμόσφαιρα στο γήπεδο, γεμάτες κερκίδες και να μοιράζομαι με τον κόσμο τις χαρές της ομάδας. Αν γύριζες το χρόνο πίσω τι θα άλλαζες στις επιλογές που έχει κάνει; Με την οργάνωση που υπάρχει σήμερα στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, θα ήθελα να φύγω πιο μικρός από το Άργος και να παίξω σε μια από τις μεγάλες ομάδες της χώρας και γιατί όχι του εξωτερικού. Όμως τώρα θα προσπαθήσω να φέρουμε τον Παναργειακό όσο ψηλότερα γίνεται.

αντίπαλος να χάνει και από τον κόσμο μας.

Παναργειακός

Χρειάστηκε να φτάσει στην 5η αγωνιστική ο Παναργειακός για να κατακτήσει τους πρώτους τρεις βαθμούς της νίκης και μάλιστα μακριά από το γήπεδό του. Κανείς δεν πήρε ένα τέτοιο ξεκίνημα, αφού το καλοκαίρι έγιναν μεγάλες αλλαγές τόσο σε διοικητικό όσο και αγωνιστικό επίπεδο. Προσδοκίες μεγάλες, όμως η πορεία μέχρι τώρα δεν ήταν η ανάλογη. Το τρίποντο στην Αίγινα επί του Σαρωνικού ήρθε να αποκαταστήσει την ηρεμία στο ποδοσφαιρικό τμήμα και πλέον με άλλον αέρα θα προσπαθήσει να αναρριχηθεί στην βαθμολογία. Ο νέος προπονητής Μάρκος Μαυρομάτης είχε την ευκαιρία να δουλέψει για ένα δεκαήμερο με τους ποδοσφαιριστές εκμεταλλευόμενος την διακοπή του πρωταθλήματος και σιγά σιγά τα αποτελέσματα θα έρθουν. Για πολλούς το πρωτάθλημα ξεκίνησε στην Αίγινα και η συνέχεια αναμένεται καλύτερη ώστε αν όχι φέτος, στο άμεσο μέλλον να πανηγυρίσει και πάλι τις επιτυχίες του παρελθόντος.

Μπάσκετ

Ονειρεμένο ξεκίνημα έκανε η ΑΕΚ Άργους στο πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής, στο οποίο μετέχει για πρώτη φορά στην ιστορία της, κερδίζοντας εκτός έδρας τον Μαντουλίδη 61-56. Οι «κιτρινόμαυροι» πλέον θα προσπαθήσουν να αποδείξουν ότι έχουν έρθει «διαβασμένοι» στην κατηγορία και αποφασισμένοι για να μείνουν. Αξίζει να αναφέρουμε ότι και στο παρελθόν το Αργολικό μπάσκετ έχει εκπροσωπηθεί στην β΄ εθνική από τον ΟΙΑΚΑ Ναυπλίου την περίοδο 1994-95.


42 ΤΕΥΧΟΣ 1


43 ΤΕΥΧΟΣ 1

ÃéÜííçò ÉïñäÜíïãëïõ ¸ìðåéñïò äiðëùìáôïý÷ïò êáèçãçôÞò ìïõóéêÞò áíáëáìâÜíåé ôç äçìéïõñãßá ôïõ ãñïõð óïõ, ôçí åíïñ÷Þóôñùóç êáé äéïñãÜíùóç óõíáõëéþí.

Êéí.:6932907387, www.iordanoglou.gr

Σχολικά - Χαρτικά Δώρα Μαρία - Ελένη Τόμπρου

Ανδρέα Φλούδα 31 & Αριστοτέλους Νέα Πόλη, Ναύπλιο 21100 τηλ.: 27520 97841

Alouette - MEXX - Mayoral

ΔΕΡΜΑΤΙΝΑ ΕΙΔΗ - ΤΣΑΝΤΕΣ - ΑΞΕΣΟΥΑΡ

Πλαπούτα 17, Παλαιό Ναύπλιο (έναντι Μητρόπολης) Τ. 6944332032, 27520 97813


44 ΤΕΥΧΟΣ 1


45 ΤΕΥΧΟΣ 1

ΤΑΥΡΟΣ ΚΡΙΟΣ Στο τέλος της φτάνει μια ερωτική ένταση ή μια οικονομική υπόθεση. Η ψυχραιμία σας πάντοτε ήταν και θα είναι οδηγός σας. Αυτός ο μήνας σας απογειώνει αφού πλέον βρίσκεστε στην πιο δημιουργική σας φάση, κάνετε όμως πράγματα που ξεπερνούν τις δυνατότητες σας αλλά και τις αντοχές των άλλων. Σκεφτείτε καλά και μην κάνετε επιπόλαιες κινήσεις. Δύσκολα θα επανέλθουν συνεργασίες και σχέσεις συμβίωσης που κλονίζονται το Νοέμβρη γι αυτό προσέξτε πολύ τη συμπεριφορά σας. tip: μην κάνετε ριψοκίνδυνες επενδύσεις και όλα καλά θα πάνε.

Μια άσχημη ατμόσφαιρα στο σπίτι σας και γενικότερα στο οικογενειακό σας περιβάλλον προκαλείται αυτο το μήνα εξαιτίας του Άρη. Σε τάξη βάζετε πολλά ζητήματα αλλά ως ελεύθεροι επαγγελματίες πρέπει να αποφύγετε συγκρούσεις με το νόμο. Μην αφήνετε τίποτα στην τύχη αν σκοπεύετε να ταξιδέψετε για λόγους υγείας. tip: χαρη στην πλούσια κοινωνική σας ζωή θα συνευρεθείτε με άτομα που σας ενδιαφέρουν απο κοινωνικής πλευράς αλλά και συντροφικότητας.

ΛΕΩΝ ΔΙΔΥΜΟΣ Θέλετε να είστε οι πρωταγωνιστές αλλά μέχρι που θα φτάσετε; Αν δεν δείξετε αυτοσυγκράτηση πολλά δυσάρεστα πρόκειται να σας συμβούν. Θα μπορείτε να επιβάλλεστε, να γνωρίζετε αλλά και να ενημερώνεστε συνεχώς για καινούρια πράγματα. Όσο ο Κρόνος βρίσκεται στο Ζυγό θα πρέπει να ξεχάσετε τα χρηματικά αλλά και τα ερωτικά ρίσκα. tip: μην γίνεστε ερωτικά ασύδοτοι. Θα εκτεθείτε.

Είστε οι μοναδικοί άνθρωποι που αν δεν έχετε ή δεν πετύχετε ολοκληρωτικά κάτι αισθάνεστε οτι έχετε αποτύχει. Μη γίνετε όμως αδίστακτοι. Κινητικότητα παρουσιάζεται στο σπίτι σας ή στον εργασιακό σας χώρο, άλλοτε με καλές συνθήκες και δημιουργικότητα και άλλοτε με εντάσεις. Βρείτε λύση σε πρόβλημα επαγγελματικό ή υγείας, που μάλιστα δεν είναι καινούριο. Να είστε προσεκτικοί με τα οικονομικά σας. tip: οργανωθείτε και συγκεντρωθείτε για να κάνετε τη ζωή σας πιο όμορφη.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ Ρυθμίστε τα πράγματα πυ σας ενδιαφέρουν για να αποφύγετε τις κακές εως και εκνευριστικες καταστάσεις. Μην αφήνετε στον εργασιακό σας χώρο ανθρώπους να σας κάθονται στο σβέρκο και κυρίως μην μεταφέρετε τις εντάσεις αυτές στο σπίτι. Χαλαρώστε και έτσι θα βρείτε πιο είναι το καλυτερο για εσάς. Πιστεύουμε στην αποφασιστικότητα και το δυναμισμό σας αυτός είναι ενας καλός λόγος για να ξεπεραστουν όλα. Προσέξτε γιατί ίσως σας μπλέξουν σε περιπέτειες. tip: δώστε μια ευχάριστη νότα στη προσωπική σας ζωή.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ Αυξημένες οι υποχρεώσεις σας με την οικογένεια αλλά και με τις συνεργασίες σας. Ανασφάλεια και υπερένταση θα σας προκαλούν το σπίτι σας ή άτομα του οικογενειακού σας περιβάλλοντος. Προβλεπόμενα και απρόβλεπτα έξοδα σας φέρνει ο Άρης σε καθημερινή βάση. Μην σκέφτεστε την ιδέα της δανειοδότησης και κυρίως μην κάνετε τους γενναιόδωρους. Είστε ήδη χρεωμένοι. tip: βρείτε χρόνο για τα αγαπημένα σας πρόσωπα, διασκεδάστε και φλερτάρετε όσο μπορείτε ίσως είναι ο μόνος τρόπος να ξεφύγετε απο τα προβλήματα σας.

ΤΟΞΟΤΗΣ ΠΑΡΘΕΝΟΣ Ήρθε η ώρα να αποδεσμευτείτε απο την πίεση που έφερνε ο Κρόνος στο ζώδιο σας τον περασμένο μήνα αν και η παρουσία του Άρη σε ένα ευαίσθητο κομμάτι της ζωής σας θα σας προκαλέσει ανησυχίες. Ως ελεγκτής στα οικονομικά σας θα συνεχίσει το έργο του ο Κρόνος αυτή τη φορά ενώ δεν αποκλείεται να φανούν και κάποιες επιδράσεις στα αισθηματικά σας. tip: μην γίνεστε προκλητικοί με το έτσι θέλω. Κάντε δημιουργικές δραστηστηριοτητες χωρις ιδιαίτερες απαιτήσεις. Και μην ξεχνάτε πως εσείς ελέγχετε τα πάντα και όχι οι άλλοι.

ΖΥΓΟΣ

ΥΔΡΟΧΟΟΣ Έχετε μια τάση να χάνετε τη γη κάτω απο τα πόδια σας. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί όταν δεν σας συμβαίνουν άσχημα γεγονότα απογοητεύεστε και αγχώνεστε περισσότερο. Θα παρουσιαστούν κάποια προβλήματα στις σχέσεις σας αλλά δεν μπορείτε να κάνετε και πολλά πράγματα άλλοστε τα προβλάματα σας τα δημιουργείτε μόνοι σας. Ξεπεράστε τα και θα έρθουν καλύτερες μέρες. Ξεκαθαρίστε τις οικονομικές σας εκκρεμότητες. tip: μην βρίσκεστε με ανθρώπους που έχουν διφορούμενη ζωή.

Κάντε σχέδια, αν όμως για κάποιους λόγους δεν υλοποιηθούν φροντίστε μόνο ο φταίχτης να μην είστε εσεις. Μην προκαλείτε καταστάσεις παρεξηγώντας ανθρώπους και ξεπερνώντας τα όρια σας. Όσα χρήματα και αν έχετε, με πολύ μεγάλη ευκολία θα ξοδεύετε και το τελευταίο σας ευρώ. Είστε άπληστοι και καταναλωτικοί. tip: Αφού δεν σας πάει το σκληρό σας πρόσωπο γιατί το φοράτε; Δείξτε μας το χαμόγελο σας μας φτιάχνει τη μέρα. Ίσως και τη δική σας.

ΙΧΘΥΕΣ Πολλές οι υποχρεώσεις σας και για να τις διεκπεραιώσετε θα βρίσκεστε συνέχεια με το χέρι στην τσέπη. Μην πτοήστε θα βρεθεί η λύση. Όσοι έχετε κολλήσει σε μία σχέση του παρελθόντος, πολύ σύντομα θα ερωτευτείτε ακόμα και κατα παραγγελία. Προσέξτε την υγεία σας γιατί αυτο είναι το συμαντικότερο αυτη τη στιγμή, όλα τα άλλα διορθώνονται. tip: κρατήστε κρυφές, συναλλαγές σας με τρίτους.

Αξιοποιήστε ανάλογα της καινούριες γνωριμίες που θα κάνετε αυτο το μήνα. Ξέρετε εσείς τι κάνετε, άλλοστε δεν θα μπορούσαμε να παραβλέψουμε το πόσο επικοινωνιακά και έξυπνα ζώδια είστε. Προσέξτε όμως γιατί αν σκοπεύετε να κάνετε πονηρές συναλλαγές, μην αποκαλύπτετε επαγγελματικά μυστικά σας και φροντίστε να έχετε την γνώμη και βοήθεια και άλλων έμπειρων ανθρώπων. Αισιοδοξία μην το ξεχνάτε. tip: Α! όλα κι όλα, μην είστε αχάριστοι στα αισθηματικά σας δεν μπορείτε να έχετε και την πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο!

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ Με ρεαλισμό πρέπει να αντιμετωπίσετε οτιδήποτε έχει σχέση με την προσωπική αλλά και κοινωνικό - επαγγελματική σας ζωή αυτό το μήνα. Κοιτάξτε όσο πιο παλιό είναι ένα πρόβλημα τόσο πιο εύκολα λύνεται γι αυτό χειριστείτε με ψυχραιμία αυτο που έρχεται κι ας είναι δυσκολότερο. Αντιμετωπίστε με σύνεση τα χρέη σας και μην τα αφήσετε να σας πνίξουν. tip: να βρίσκεστε συχνότερα με φίλους που σας φτιάχνουν το κέφι. Κάντε συζητήσεις και θυμηθείτε ωραίες στιγμές.


46 ΤΕΥΧΟΣ 1

Tο ποιηματάκι του Τοτού... Στο σχολείο έλεγαν ποιήματα και είπε η δασκάλα στον Τοτό να πει και αυτός ένα. Ο Τοτος άρχισε: - Καθόμουνα στην αμμουδιά και έσπαγα καρύδια και ερχότανε η θάλασσα και μου βρέχε τα... Η δασκάλα έντρομη: - Μη Τοτέ, μην το πεις. Και ο Τοτός: - Καθόμουνα στην αμμουδιά και έσπαγα καρύδια και ερχότανε η θάλασσα και μου βρέχε τα... Η δασκάλα: - Μη Τοτέ, μην το συνεχίσεις. Και ο Τοτός απτόητος: - Καθόμουνα στην αμμουδιά και έσπαγα καρύδια και ερχότανε η θάλασσα και μου βρέχε τα πόδια. Η δασκάλα: - Γιατί τα πόδια; Και ο Τοτός: - Αφού δεν έφτανε τα *ρχ*δια!

Εύκολο

Πολύ δύσκολο


47 ΤΕΥΧΟΣ 1


48 ΤΕΥΧΟΣ 1

city21mag-1  
city21mag-1  

Το περιοδικό της πόλης

Advertisement