Page 1

15.04.10 341 ΗΧΟΙ

|

ΕΙΚΟΝΕΣ

|

ΛΕΞΕΙΣ

ΜΕ

ΦΟΝΤΟ

ΤΟ

ΑΣΤΙΚΟ

ΤΟΠΙΟ

UFO

Μισός αιώνας ροκ ζωντανά στη Θεσσαλονίκη FREE PRESS

&

Συνέντευξη με τους «Αναχάπαρα» - Chat σε στιλ ρουλέτας - Αφιέρωμα: ομορφιά - Λεσβιακή Ομάδα Θεσσαλονίκης - Στιγμές - Διορθώσεις - Οι ταινίες της εβδομάδας - Ατζέντα θεαμάτων - CD - Βιβλία - Ζώδια


edito

02

real

«Μετά το Πάσχα στην πόλη σας» του Ακη Σακισλόγλου, asakisloglou@ekdotiki.gr

& μίλα μου

για μήλα

της Παυλίνας Εξαδακτύλου, pavlinaex@gmail.com

Μετά το Πάσχα τα θέατρα και οι μουσικές σκηνές της Θεσσαλονίκης γέμισαν σχήματα προερχόμενα από την πρωτεύουσα. Μπάνερ, γιγαντοαφίσες, σποτ στο ραδιόφωνο και πολιτιστικές ατζέντες γέμισαν με πρόσωπα λαμπερά, που διεκδικούν τις νυχτερινές επιλογές μας και, σε τελική ανάλυση, τα λεφτά μας. Προσωπικά, τσατίζομαι που κάθε χρονιά συμβαίνει το ίδιο πράγμα, όχι γιατί κάποιοι μάνατζερ και καλλιτέχνες μάς έχουν μόνο για «αρπαχτή» στο φινάλε της σεζόν, αλλά γιατί σκέφτομαι αυτά που μας λένε όταν (μάλλον από τύχη και σειρά συγκυριών) ξεκινούν «ανάποδα» τις παραστάσεις τους, γύρω στον Οκτώβριο. Τότε είναι που διαλέγουν τη Θεσσαλονίκη «επειδή έχει απαιτητικό κοινό» ή «επειδή αν πάει καλά εδώ, μπορεί να πάει καλά παντού»… Η αλήθεια είναι ότι για το χώρο του θεάματος (μουσική, θέατρο, ακόμη και κινηματογράφο), το στοίχημα της επιτυχίας αρχίζει και τελειώνει στην Αθήνα. Εκεί είναι τα «φράγκα» και οι προσεχείς ευκαιρίες. Εδώ απλώς προστίθενται κάποια μεροκάματα λίγο πιο ξέγνοιαστα, του στιλ της σχολικής εκδρομής. Από κάτι τέτοιες καλλιτεχνικές επισκέψεις προέκυψε και ο μύθος της «ερωτικής» Θεσσαλονίκης. Φαγητό, ξεκούραση, συναυλίες και… όλα μοιάζουν ομορφότερα σ’ αυτήν την πόλη, αν είναι να τα ζήσεις για μια βδομάδα και μετά να εξαφανιστείς. Αυτό νιώθω ότι κάνουν σήμερα όλα τα καλλιτεχνικά σχήματα. Ερχονται για λίγο και εξαφανίζονται. Είναι χαλαροί και σχεδόν βαριούνται, αφού παίζουν τα ίδια πράγματα εδώ και έξι μήνες κι εμείς, μην έχοντας άλλη επιλογή, τους παρακολουθούμε (όσους προλάβουμε, δηλαδή, γιατί σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα είναι ακόμη και πρακτικά αδύνατο να πάμε σε όλους). Δεν ξέρω αν συμφέρει σε κάποιον αυτό που συμβαίνει. Μάλλον και οι ίδιοι οι παραγωγοί έχουν πρόβλημα για το ότι «μοιράζεται» τόσο πολύ η πίτα του κοινού μέσα σε λίγες ανοιξιάτικες εβδομάδες. Τη Θεσσαλονίκη πάντως σίγουρα δεν τη συμφέρει. Δεν είναι δυνατόν τη μισή χρονιά να ψάχνουμε και να μη βρίσκουμε κάτι της προκοπής να δούμε και ν’ ακούσουμε και μέσα σε 10 μέρες να παρελαύνει από τα μαγαζιά όλη η Αθήνα. Δεν έχω κάτι να προτείνω, απλώς σημειώνω αυτήν την «ανορθογραφία» μήπως και κάποιος μπορεί ν’ αλλάξει κάπως τη ροή των πραγμάτων. Οι «Αγαμοι Θύται», για παράδειγμα, που ξεκίνησαν αρχές Φλεβάρη, δε βγήκαν χαμένοι. Το «Principal» ήταν ασφυκτικά γεμάτο μέχρι το Πάσχα και η παράσταση πήρε παράταση, προφανώς γιατί ήταν καλή, αλλά σίγουρα και γιατί «έπαιζε μπάλα» σε άδειο νυχτερινό τερέν.

συστατικά τεύχους 4. Λόγια Δρόμικα 5. Chat, σαν ρώσικη ρουλέτα 6 - 7. Αφιέρωμα: Ομορφιά 8. Στιγμές - Διορθώσεις 9. Λεσβιακή Oμάδα Θεσσαλονίκης

«ΒΛΕΠΩ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΥΡΩ ΝΑ ΔΙΑΤΡΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΚΙΝΔΥΝΟ ΑΝ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ, ΠΑΡΑ ΑΝ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟ». Μ. Κρέτσμερ, βουλευτής των Γερμανών Χριστιανοδημοκρατών

Φίλος έδωσε σε φίλο τριαντάφυλλο με φύλλο...

«ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΙΑΝΕΙ ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΚΑ ΤΟ: ΟΣΟΙ ΠΛΗΓΩΣΑΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ;». Γ. Καρατζαφέρης, πρόεδρος ΛΑΟΣ

Εξαρτάται για ποιο χρόνο μιλάμε... Το χρόνο στη φυσική, στη φιλοσοφία, το ναυτιλιακό, το μυθικό ή τον έσχατο χρόνο;

«ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΕΚΛΕΠΤΥΣΜΕΝΟΙ ΠΟΡΝΟΣΤΑΡ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΦΤΙΛΙΖΟΝΤΑΙ». Α. Πετρίδης, παρουσιαστής

ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ

15.04.10

Και η πορνογραφία έχει τη δική της ιντελιγκέντσια...

10 - 11. Ατζέντα εκδηλώσεων 12. Homepage 13. Οι ταινίες της εβδομάδας 15. Ζώδια

Τ.341 ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΕ ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΕΒΕ Α.Ε.: Τάσος Κυριακίδης YΠΕΥΘΥΝΟΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: Ακης Σακισλόγλου ΣΕΛΙΔΟΠΟΙΗΣΗ: Εβη Κουτέλιου ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ: Παυλίνα Εξαδακτύλου, Χρήστος Ερσεζερ, Νίκη Κεφαλά, Κική Μουστακίδου, Φώτης Νικολαΐδης, Αλέξανδρος Σαλαμές ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ: Αγγελική Καράνου ΤΜΗΜΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ: Βασιλεία Χαϊδαλή, Γιώργος Kουτσελίνης ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ: Σοφία Ψιλοπούλου ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: Φωτεινή Καρπούζα ΓΡΑΦΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Δαναΐδων 4, Τ.Κ. 54626, Τμήμα Διαφ/σης: τηλ. 2310 779273, fax 2310 779301, e-mail: ad@ekdotiki.gr Tμήμα Σύνταξης: τηλ. 2310 779223 ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΩΝ: Πατριάρχου Ιωακείμ 60, Τ.Κ. 10676, τηλ. 210 7256750, fax 210 7256760 ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΕΚΤΥΠΩΣΗ: ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ


συνέντευξη

03 συνέντευξη στην Κική Μουστακίδου, kikimous_90@yahoo.gr

ΑΝΑΧΑΠΑΡΑ

«Ξημερώνει» νέο αίμα «Αναχάπαρα» σημαίνει «ξαφνικά» στα ποντιακά. Πίσω από το πεντασύλλαβο όνομα βρίσκονται δυο αδέρφια, ο Γιάννης και ο Πάρης Πιχαρίδης, που πριν από έξι χρόνια αποφάσισαν να στήσουν το δικό τους συγκρότημα, στη Θεσσαλονίκη. Σήμερα, βρίσκονται αισίως στην κυκλοφορία του δεύτερου ολοκληρωμένου τους δίσκου, έχουν διασκευάσει Κώστα Τουρνά και το χαίρονται και θέλουν να ξανασυστηθούν σε ένα κοινό που πιστεύει ότι «η ροκ είναι ιδεολογία». Για το νέο σας άλμπουμ γράφετε: «Το παρόν αποτελεί μια σκέψη. Μια σκέψη για τον κόσμο που ξημερώνει». Πώς είναι για σας αυτός ο κόσμος; Θα «ξημερώσει» τελικά; Γιάννης: Το «Ξημερώνει» έτσι όπως το αντιλαμβανόμαστε και έτσι όπως το εκφράζουμε έχει χαρακτήρα αφύπνισης. Θα συνεχίσουμε να «κοιμόμαστε» ή θα διεκδικήσουμε έναν κόσμο που μας ταιριάζει καλύτερα; Για να αλλάξουμε τον κόσμο αρκεί να αλλάξουμε τον εαυτό μας. Πάρης: Η μέρα που θα «ξημερώσει» δε θα είναι μία μέρα λύτρωσης, αλλά μία μέρα συνειδητοποίησης της πραγματικής κατάστασης. Δεν έχει νόημα να ρωτάμε αν θα «ξημερώσει». Το δεδομένο είναι ότι θα «ξημερώσει». Το ζητούμενο είναι τι θα κάνουμε τότε.

Η δεύτερη ολοκληρωμένη σας δουλειά, με τίτλο «Ξημερώνει», κυκλοφορεί εδώ και δυο μήνες. Να πούμε δυο λόγια γι’ αυτόν το δίσκο, που δουλεύατε για αρκετούς μήνες τώρα; Γιάννης: Δουλέψαμε όντως πολύ, μιλάμε για δώδεκα κομμάτια που επιλέχθηκαν ανάμεσα από πολλά άλλα. Δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποιο τραγούδι από τον δίσκο, είναι λίγο ιδιαίτερη η σχέση του δημιουργού με το τραγούδια του. Απλά θέλαμε να κρατήσουμε έναν αυθορμητισμό. Πάρης: Και για χάρη αυτού του αυθορμητισμού, ήταν αρκετά τα τραγούδια στα οποία δεν ήταν έτοιμοι οι στίχοι, αλλά μόνο κάποιες βασικές γραμμές και έτσι ολοκληρώθηκαν στη διαδικασία της ηχογράφησης. Μπαίναμε να γράψουμε φωνές και δεν είχαμε στίχους!

Πάρης: Ευθύνη είναι ειδικά στην αρχή που είσαι και πιο αγχωμένος για το αποτέλεσμα, περισσότερο το νιώθω σαν απόλαυση. Σας έχουν κατατάξει στην κατηγορία της εναλλακτικής ροκ. Εσείς πώς αυτοπροσδιορίζεστε; Γιάννης: Βασικά στην Ελλάδα ο διαχωρισμός της ροκ σε mainstream και alternative είναι περιττός, καθώς εκτός του ότι είναι μικρή η εγχώρια σκηνή, η ροκ είναι από μόνη της εναλλακτική. Εμείς είμαστε από αυτούς που πιστεύουν ότι υπήρξε και υπάρχει «ελληνική ροκ» είτε ελληνόφωνη είτε αγγλόφωνη. Εξάλλου η λέξη περιλαμβάνει ένα μεγάλο φάσμα της μουσικής αντίληψης και είναι πάνω από όλα ιδεολογία. Πάρης: Και τεχνοτροπία. Εμάς μας αρέσει να προσδιοριζόμαστε ως ροκ, παρότι η λέξη «ροκ», και πόσο μάλλον η ελληνική ροκ, τα τελευταία χρόνια έχει μια χροιά αν όχι αρνητική τουλάχιστον ιδιαίτερη.

Η διασκευή σας στο τραγούδι του Κώστα Τουρνά «Οπου φυσάει ο άνεμος» ακούγεται όλο και συχνότερα. Θεωρείτε ότι οι διασκευές είναι μόδα ή εισιτήριο; Πάρης: Δε θεωρούμε τις διασκευές μόδα. Σίγουρα αποτελούν ένα εισιτήριο, αλλά παίζει σημαντικό ρόλο να έχεις οικειοποιηθεί το τραγούδι που κάνεις διασκευή. Γιάννης: Πάντοτε γίνονταν διασκευές και επανεκτελέσεις τραγουδιών. Ως ακροατής πάντοτε έψαχνες να ακούσεις διασκευές, ειδικά αγαπημένων κομματιών και από την άλλη, καλλιτεχνικά, σου άνοιγαν δρόμους προς κάποια ακροατήρια στα οποία δεν είχες πρόσβαση. Σας έχει επηρεάσει μέχρι τώρα, είτε θετικά είτε αρνητικά, το γεγονός ότι Στίχοι δικοί σας, μουσική δική σας, ενορχήστρωση το ίδιο. είστε δυο αδέρφια που συνεργάζοΕίναι ευθύνη ή απόλαυση να στηρίζεσαι στα πόδια σου νται; από τα πρώτα βήματα; Γιάννης: Πιστεύω πως μας έχει επηρεάσει Γιάννης: Και τα δύο. Είναι απόλαυση γιατί νιώθεις ολοκληρωτικά θετικά. Υπάρχει μια δεδομένη εμπιστοσύνη δεμένος με το αποτέλεσμα και έτσι αποκτάς εμπειρία και ωριμάζεις μεταξύ μας που μας βοηθά να προχωρήόχι μόνο καλλιτεχνικά αλλά και ως άνθρωπος. σουμε. Ισως αν δεν ήμασταν αδέρφια να το είχαμε κλείσει το μαγαζί!

Τα επόμενα σχέδιά σας και οι προσδοκίες σας για το νέο δίσκο; Πάρης: Στα άμεσα σχέδιά μας είναι αρκετά lives από το καλοκαίρι και μετά, να παρουσιάσουμε τη δουλειά μας σε όσο περισσότερο κόσμο γίνεται. Να μας γνωρίσει ο κόσμος καλύτερα και να μεταφέρουμε τις σκέψεις μας έτσι όπως τις καταθέσαμε στο άλμπουμ αυτό.

INFO Το νέο cd των «Αναχάπαρα» με τίτλο «Ξημερώνει» κυκλοφορεί στα δισκοπωλεία από την Panvox/Lyra. Περισσότερες πληροφορίες για το συγκρότημα στο www.anaxapara.com.


λόγια δρόμικα «UFO» στην Ελλάδα! Ο Andy Parker είναι ο ντράμερ των «UFΟ», της θρυλικής μπάντας των 60’s με τα εκατομμύρια οπαδών και με κομμάτια, όπως το «Belladona» και το «Love to Love», που ηχούν ακόμα στ’ αφτιά μας. Φέτος, οι Βρετανοί ροκάδες σπάνε το φράγμα των είκοσι άλμπουμ με το «The Visitor» και στις 17 του Απρίλη θα βρεθούν στη Θεσσαλονίκη για μία και μοναδική συναυλία.

Τη γουστάρουμε υπερβολικά την Ελλάδα. Ο κιθαρίστας μας, ο Vinnie Moore, ειδικά, την επισκέπτεται μόνος του ή μαζί μας όσο συχνότερα μπορεί. Αν μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε τους «UFO» σε σχέση με τη χώρα σας, θα λέγαμε ότι είναι ένα συγκρότημα που αγαπάει τους Ελληνες φαν σχεδόν όσο αγαπάει το ελληνικό φαγητό! (γέλια) Η δεκαετία του ’60, που ξεκινήσαμε, ήταν πιο… απλόχερη μουσικά. Οι δισκογραφικές εταιρίες είχαν και περισσότερο προσωπικό σε κάθε κλιμάκιο, προκειμένου να επενδύσουν σωστά στους καλλιτέχνες, αλλά ταυτόχρονα επένδυαν και περισσότερα χρήματα, προκειμένου να στηρίξουν σωστά τις προσπάθειες που έκριναν ότι έχουν μέλλον. Σήμερα, δυστυχώς, τα πάντα πρέπει να γίνονται γρήγορα και οικονομικά σαν να πρόκειται για καλλιτεχνικό… φαστφούντ. Οι εταιρίες δεν έχουν πλέον ούτε τα χρήματα ούτε και τη διάθεση να προωθήσουν σωστά ένα δίσκο. Το τελευταίο μας άλμπουμ, «The Visitor», είναι ακόμη ένας «classic rock» δίσκος. Δεν κάναμε κάτι διαφορετικό και ούτε σκοπεύουμε να δοκιμάσουμε κάτι καινούργιο. Αυτό είναι που ξέρουμε να κάνουμε καλύτερα ύστερα από είκοσι ένα δίσκους και αυτό είναι που περιμένουν και οι φαν μας από τους «UFO». Υπάρχουν εκατομμύρια μπάντες που μπορούν να κάνουν όποια μουσική θέλουν. Εμείς επιμένουμε στο ροκ. Τα τελευταία χρόνια έχω μετακομίσει από τη Μεγάλη Βρετανία και ζω μόνιμα στο Τέξας. Σίγουρα με επηρέασε καλλιτεχνικά αυτή η αλλαγή, αλλά από εκεί και πέρα η μουσική είναι ίδια σε όποιο μέρος του πλανήτη και αν βρίσκεσαι. Ενα τραγούδι πρέπει να γεννιέται από την καρδιά και όχι από το μέρος όπου ζεις. Οι «UFO» θα ταξιδέψουν όπου υπάρχει κόσμος που θέλει να ακούσει τον καινούργιο δίσκο. Γι’ αυτό και μόλις τελειώσουμε με την ευρωπαϊκή περιοδεία μας θα μεταφερθούμε απευθείας στη Βραζιλία και θα το παρουσιάσουμε κι εκεί. Από εκεί και πέρα δεν έχουμε άλλα σχέδια. Θα έχουμε όλο το χρόνο να ξεκουραστούμε και να δούμε το μέλλον μας. Υστερα από σχεδόν πενήντα χρόνια ενασχόλησης με τη μουσική δεν έχω και πολλές ανεκπλήρωτες επιθυμίες. Η μοναδική που έχω είναι να… κερδίσω ένα εκατομμύριο ευρώ, αλλά αυτό μάλλον δεν έχει να κάνει με τη μουσική! (γέλια)

04

του Αλέξανδρου Σαλαμέ, asalames@ekdotiki.gr

Νίψον Ανομήματα… Μη Μόναν Οψιν… «Πλύνε τις αμαρτίες σου και όχι μόνον το πρόσωπό σου». Από το προαύλιο της Αγίας Σοφίας, στην Κωνσταντινούπολη, κατευθείαν στην καρδιά της κοινωνίας του 2010. Τι να πλύνεις και τι ν’ αφήσεις! Από όποια μεριά και αν το διαβάσεις... Οι λέξεις έχουν δύναμη Μας έχει ρημάξει η νέα εποχή. Πάνω που θέλουμε να φύγουμε από τη φωλιά της μάνας μας και να μην την αφήσουμε ξανά να μας ταΐσει στο στόμα, μια ολόκληρη κοινωνία μας σπρώχνει πάλι πίσω. Σε έναν τόπο, που έχει πεθάνει και έχει αρχίσει να βρομάει, ακόμη νιώθεις μοναχός ζωντανός. Σε έναν τόπο, που οι παιδικές φωνές δίνουν τη θέση τους στα τύμπανα πολέμου και με πρόσωπα, που αντί να ψάχνουν τον ουρανό κοιτούν κάτω μήπως και βρουν κανένα πεταμένο κέρμα. Οχι, δεν είναι η γενιά μου αυτή. Η γενιά μου δε βυθίζει μέσα στο αλκοόλ τα όνειρά της. Δεν ασχολείται με μια ακριβή πόρνη. Δε φοβάται να αντικρίσει το άδικο και να το τσακίσει. Κάποιο λάθος κάναμε. Και θα το ανακαλύψω. Ενα ταρακούνημα ήθελα μόνο, για να τα βάλω όλα πάλι κάτω από την αρχή... Και το βρήκα χάρη σ’ ένα κείμενο...

& Οι «Sleepin Pillow» θα παρουσιάσουν το νέο τους δίσκο απόψε στο «Eightball»

Να θυμηθώ Οι «Sleepin Pillow» θα παρουσιάσουν απόψε στο «Eightball» (Πίνδου 1, Λαδάδικα), λίγο μετά τις 21.00, το νέο δίσκο τους με τίτλο «Superman Blues» σε μια συναυλία μοναδική στο είδος της. Οι «Waterspace» θα εμφανιστούν απόψε, λίγο μετά τις 22.00, στο «Block 33», στο πλαίσιο του φεστιβάλ «Art is Hard» σε ένα live πλημμυρισμένο από τζαζ μελωδίες. Dj Set, με balkan swing - electro swing - gypsy, θα πραγματοποιηθεί αύριο, μετά τις 22.00. Ελεύθερος Κοινωνικός Χώρος «buenaVentura» (Διαλέττη 8, περιοχή ΧΑΝΘ).

ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ

15.04.10

Οι «Νάνοι» θα εμφανιστούν τη Δευτέρα, λίγο μετά τις 22.00, στα «Απυραμώρια», όπου θα παρουσιάσουν τα δύο άλμπουμ της καριέρας τους, με τίτλο «Linguaphone» και «Νanodrive».


τσατ-πατ της Κικής Μουστακίδου, kikimous_90@yahoo.gr

Η νέα διαδικτυακή φρενίτιδα ακούει στο όνομα «chatroulette». Ενα chat που λειτουργεί με το ίδιο ακριβώς ρίσκο της ρώσικης ρουλέτας, αφού, για να μάθεις ποιος βρίσκεται πίσω από την απέναντι κάμερα, πρέπει να πατήσεις το κουμπί - «σκανδάλη».

Chat σαν ρώσικη ρουλέτα

Πολλοί κακεντρεχείς βλέπουν την καρέκλα του facebook να τρίζει ανησυχητικά, αφού στο «πρόσωπο» του chatroulette βλέπουν το διάδοχό του. Σε κάθε περίπτωση, η νέα ιντερνετική τρέλα ήρθε για να μείνει και να παρασύρει στη δίνη της όσους διαθέτουν ακόμη κάμποσες ώρες για αργό και βασανιστικό σκότωμα.

Από τη Ρωσία με αγάπη Ο εφευρέτης της ηλεκτρονικής διεύθυνσης www. chatroulette.com είναι ένας 17χρονος ρωσικής καταγωγής. Ο περήφανος «πατέρας» έριξε το... σπλάχνο του στην κυκλοφορία τον περασμένο Νοέμβριο και ήδη έχει τραβήξει εκατομμύρια βλέμματα πάνω του. Το σύστημα λειτουργεί ουσιαστικά σαν ένα άτυπο και ηλεκτρονικό «ραντεβού στα τυφλά», αφού ποτέ δεν ξέρεις ποιος θα είναι ο επόμενος που θα εμφανιστεί στην οθόνη σου μέσα από τη δική του κάμερα. Οι χρήστες τσεκάρουν την εκάστοτε φάτσα του πιθανού συνομιλητή και, σε ελάχιστα δευτερόλεπτα, εάν τη βρουν απωθητική, μπορούν να πατήσουν το κουμπί «next», ώστε να εμφανιστεί ο επόμενος. Οπως και να ‘χει, η γαργαλιστική αναμονή για τον άγνωστο Χ που θα αντικρίσουν τα μάτια τους είναι που εξιτάρει τους επισκέπτες της σελίδας.

Το chat μπορεί να γίνεται προφορικά, μέσω της κάμερας, αλλά ταυτόχρονα και γραπτά. Ωστόσο, στους λίγους μήνες λειτουργίας του έχει παρατηρηθεί η τάση να μην υπάρχει καν συνομιλία, αφού τα άτομα απλά ανταλλάσσουν ματιές και μορφασμούς και επιλέγουν τον επόμενο που περιμένει στωικά στη σειρά. Βίντεο που κυκλοφορούν σε αφθονία στο youtube δείχνουν διάφορα ευτράπελα που έχει να επιδείξει η νέα διαδικτυακή μόδα από το χειμώνα του 2009 μέχρι και σήμερα.

Δωρεάν και χωρίς όρια Στο chatroulette.com μπαίνεις δωρεάν και δε χρειάζεται να καταχωρίσεις προσωπικά στοιχεία ή διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να επιτρέψεις στη σελίδα να έχει πρόσβαση στην κάμερα και το μικρόφωνό σου προκειμένου να συνδεθείς και να συνομιλήσεις. Υποτίθεται πως δεν επιτρέπονται οι χρήστες κάτω των 16 ετών, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν ελέγχεται με κανέναν τρόπο. Ηδη γονείς ανά τον κόσμο ξεκίνησαν να τραβούν αφτιά και παιδιά μακριά από υπολογιστές.

INFO Αν είσαι περίεργος να μάθεις περί τίνος πρόκειται, κάνε κλικ στο www.chatroulette.com


αφιέρωμα /

06

Του Φώτη Νικολαΐδη

προς τα έξω. 3. Ισιώστε κάθετα τις τούφες που βρίσκονται στην κορυφή του κεφαλιού για να πέφτουν όμορφα στα πλάγια. 4. Δώστε τις κλίσεις που επιθυμείτε με την ισιωτική και απλώστε με το χέρι σας λίγες σταγόνες serum για να δώσετε λάμψη στα μαλλιά σας.

«Ε, φτιάξε λίγο το μαλλί σου...»

Πολύ σικ

Κλασικό σχήμα μπανάνας

Μήπως είναι καιρός να αλλάξετε χτένισμα; Με χτενάκια, κλάμερ και κοκαλάκια μπορείτε να κάνετε πολλά πράγματα στα μαλλιά σας και να πετύχετε το στιλ που σας ταιριάζει. Διαλέξτε ένα από τα χτενίσματα που παρουσιάζουμε και δείτε ποιο από αυτά σας πάει περισσότερο: το κλασικό, το μοντέρνο, το καρέ ή το πολύ σικ;

1. Χτενίζετε τα μαλλιά σας ίσια προς τα πίσω σχηματίζοντας αλογοουρά, την οποία θα περιστρέψετε για να κάνετε κοτσίδα. 2. Στρέψτε την αλογοουρά προς τα πάνω και συνεχίστε να την περιστρέφετε μέχρι τις άκρες της. Ανάλογα με τις προτιμήσεις σας, μπορείτε να κρύψετε τις άκρες μέσα στην κουλούρα που σχηματίστηκε στα μαλλιά σας ή να τις αφήσετε να εξέχουν όρθιες. 3. Καρφώστε μερικά τσιμπιδάκια στα μαλλιά σας με τρόπο που να μη φαίνονται και στερεώστε ένα μεγάλο χτενάκι στο πλάι της κοτσίδας και κάτω από αυτήν. 4. Αν το αποτέλεσμα σας φαίνεται κάπως «αυστηρό» και θέλετε να το χαλαρώσετε, τότε λύστε μερικές λωρίδες μαλλιών από την κοτσίδα και ψεκάστε τες με λακ.

Μοντέρνο 1. Χτενίστε ίσια και προς τα πίσω τα μαλλιά σας, χρησιμοποιώντας ένα πιστολάκι, και χωρίστε τα σε δυο ίσες κοτσίδες τις οποίες και θα διασταυρώσετε. 2. Σηκώστε την κοτσίδα που βρίσκεται κάτω και κρατήστε τη στο πίσω μέρος του κεφαλιού και τώρα σηκώστε στο ίδιο σημείο και την άλλη κοτσίδα και διασταυρώστε τη με την προηγούμενη. 3. Αφήστε τώρα την κάτω λωρίδα, που πλέον στηρίζεται από την άλλη, ελεύθερη και στερεώστε τη με ένα χτενάκι. 4. Χτενίστε τις ελεύθερες άκρες για να δείχνουν πιο όμορφες.

Καρέ

ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ

15.04.10

1. Λούστε τα μαλλιά σας και, αφού τα σκουπίσετε καλά με πετσέτα, απλώστε πάνω τους αφρό για απαλό κράτημα. Στη συνέχεια, στεγνώστε τα με πιστολάκι χρησιμοποιώντας μια πλατιά βούρτσα. 2. Περάστε από την ισιωτική τα μαλλιά σας τούφα τούφα και σε μικρό πλάτος, ξεκινώντας από το εσωτερικό μέρος της κεφαλής

1. Σινιόν δυο πλευρών. Σχηματίστε δυο χαλαρές κοτσίδες στα μαλλιά σας, αφού προηγουμένως κάνετε χωρίστρα στο πίσω μέρος του κεφαλιού σας. 2. Περιστρέψτε τη μια κοτσίδα σε σχήμα κοχλία, κρύβοντας τις άκρες μέσα στον κοχλία που σχηματίσατε και στερεώστε τον καλά με τσιμπιδάκια. 3. Επαναλάβετε το ίδιο και από την άλλη πλευρά του κεφαλιού σας με την άλλη κοτσίδα και φροντίστε να χρησιμοποιείτε τσιμπιδάκια που ταιριάζουν με το χρώμα των μαλλιών σας και δε φαίνονται. 4. Μπορείτε, αν θέλετε, να διακοσμήσετε τους κοχλίες που σχηματίσατε στα μαλλιά σας

με κοκαλάκια σε σχήμα λουλουδιών ή πεταλούδας. Για τις βραδινές εξόδους μπορείτε να βάλετε και στρας κοκαλάκια.

Χαμηλό σινιόν με πλαϊνή χωρίστρα, για νυχτερινές εξόδους και σε συνδυασμό με εξώπλατα. 1. Χωρίστε τα μαλλιά σε τρία ίσα τμήματα και φτιάξτε μια χαμηλή αλογοουρά από το κεντρικό τμήμα. 2. Τυλίξτε την αλογοουρά σε σινιόν με φουρκέτες ή τσιμπιδάκια. 3. Τυλίξτε εναλλάξ και σταυρωτά τα υπόλοιπα τμήματα γύρω από το σινιόν που σχηματίσατε και στερεώστε τα με τσιμπιδάκια κάτω από το σινιόν και, αν θέλετε να δώσετε κάποια στοιχεία free style, τότε αφήστε κάποιες τούφες να εξέχουν από το σινιόν. 4. Φροντίστε να ισιώσετε μια φράντζα που θα πέφτει στη μια πλευρά του προσώπου σας και ψεκάστε ελαφρά το χτένισμά σας με ένα hairspray για να διατηρήσει τη φόρμα του.


07

Ομορφιά και χαλάρωση Στα Spa, που αποτελούν μία σύγχρονη και σύνθετη μορφή ατμόλουτρου, μπορείτε να νιώσετε ξεκούραση και χαλάρωση και επιπλέον να χάσετε κάποια περιττά κιλά. Πού θα τα βρείτε; Σε όλες τις μονάδες ευεξίας, στα μεγάλα ξενοδοχεία και στα κρουαζιερόπλοια. Τι περιλαμβάνουν; Μασάζ και διάφορες περιποιήσεις του προσώπου και του σώματος με αιθέρια έλαια, βότανα, κρέμες και αρώματα.

Του Φώτη Νικολαΐδη

Επισκεφτείτε ένα Spa για να διώξετε από πάνω σας το στρες και να αναζωογονήσετε τον οργανισμό σας. Αφήστε τον εαυτό σας ελεύθερο στα έμπειρα χέρια των θεραπευτών, που με επιδέξιες κινήσεις θα σας κάνουν να νιώσετε άνετα, και απολαύστε τα αρώματα και τη μουσική που κυλά σε ήρεμους τόνους. Κάθε μονάδα Spa ακολουθεί δική της πολιτική όσον αφορά το είδος των προσφερόμενων υπηρεσιών και από σας εξαρτάται ποια από τις περισσότερες από 30 εξειδικευμένες μεθόδους θεραπείας που υπάρχουν θα ακολουθήσετε. Κάποιες από αυτές αφορούν την περιποίηση του προσώπου και του δέρματος για λόγους αισθητικής, όπως είναι η απολέπιση του δέρματος για παράδειγμα, και κάποιες άλλες τη χαλάρωση του σώματος και της ψυχής, όπως το σιάτσου.

Τι περιλαμβάνουν και πόσο κοστίζουν Τα Spa στη βασική τους μορφή περιλαμβάνουν σάουνα και μασάζ με αιθέρια έλαια, όμως στις περισσότερες μονάδες προσφέρονται σήμερα πολλές εξτρά περιποιήσεις, όπως απολέπιση δέρ-

ματος, υδρομασάζ, αρωματοθεραπεία, φυτοθεραπεία, σιάτσου, ρεφλεξολογία, μασάζ κεφαλής, απομάκρυνση κυτταρίτιδας, μάσκες προσώπου και χεριών, μανικιούρ και πεντικιούρ. Στις θεραπείες αυτές χρησιμοποιούν διάφορα υλικά, άλλες φορές εξωτικά και εξεζητημένα, όπως αλάτι από τη Νεκρά Θάλασσα, κρυστάλλους και χαβιάρι, και άλλοτε πολύ απλά υλικά, όπως θαλασσινό νερό, μέλι και γιαούρτι. Το κόστος των υπηρεσιών αυτών κυμαίνεται μεταξύ 40 και 150 ευρώ ανά συνεδρία, ανάλογα με το είδος, τη διάρκεια και την ποιότητα των προσφερόμενων υπηρεσιών, όμως στα ζευγάρια, στις οικογένειες και στους μόνιμους πελάτες προσφέρονται διάφορα οικονομικά πακέτα. Τέλος κάθε συνεδρία διαρκεί 30 έως 90 λεπτά, ανάλογα με τη συμφωνία και τη μέθοδο θεραπείας που ακολουθείται.


στιγμές

σε καρτ ποστάλ

Τα χάρτινα αεροπλανάκια της Παυλίνας Εξαδακτύλου, pavlinaex@gmail.com

«Να είσαι άνθρωπος σημαίνει να είσαι υπεύθυνος. Σημαίνει πως ντρέπεσαι μπροστά σε μια αθλιότητα, που δε φαινόταν να εξαρτάται από σένα. Να είσαι περήφανος για τις νίκες των συντρόφων σου. Να ξέρεις πως, όταν βάζεις μια πέτρα, χτίζεις έναν κόσμο». («Η γη των ανθρώπων», Αντουάν ντε Σεντ-Εξιπερί)

Σ’ ένα από τα πιο αγαπημένα μου σπίτια στον κόσμο, σ’ εκείνα τα σπίτια που μυρίζει κρέας κοκκινιστό και ασφάλεια, ο Εριχ Φρομ σκαρφαλωμένος σε ένα καφέ σκούρο σύνθετο, αναρωτιέται: «Να έχεις ή να είσαι». («Να ζει κανείς ή να μη ζει;»). Η ιδιοκτήτρια του βιβλίου δεν κατάφερε ποτέ να έχει κι αυτό της στοίχισε πολύ. Αυτό που δεν κατάφερε ποτέ να έχει στο τέλος την έκανε αυτό που σήμερα είναι (ο καθένας καταλαβαίνει διαφορετικά πράγματα από τα βιβλία). -«Αφού δεν αποκτήσαμε τίποτε όταν μπορούσαμε, τώρα με την κρίση δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα».

Καθημερινά έρχεται αντιμέτωπη με το φόβο της ανεργίας, με τις άδειες σακούλες των σούπερ μάρκετ, τα κίτρινα post-it που είναι γεμάτα με νούμερα και λογαριασμούς, το ψυγείο που περιμένει να γεμίσει. Δεν έχει και δεν είχε ποτέ. Ηθελε πάντα να είχε αλλά δεν έχει. Νόμιζε πάντα ότι για να είσαι, πρέπει να έχεις. Με τα χρόνια η γυναίκα έγινε οι ελλείψεις της. Ολα όσα δεν είχε. Εξοχικό στη θάλασσα, ακριβό αυτοκίνητο, φιρμάτα ρούχα, δερμάτινοι καναπέδες, χειροποίητα χαλιά, ταξίδι στις Μαλδίβες (την είχε καταπιεί ένα μικροαστικό τέρας). Δεν κατέβαινε συχνά στο κέντρο της πόλης. Δεν ήθελε να αντικρίζει τις βιτρίνες γιατί έλεγε ότι η αδυναμία της να αγοράσει το οτιδήποτε, της προκαλούσε πανικό. Γύριζε σπίτι τρέχοντας, με δυο μάτια σαν εκείνα που έχουν τα ελάφια όταν τα σημαδεύουν. Το μικροαστικό τέρας που ζούσε μέσα της και την κατέτρωγε, είχε αφήσει κάτι άθικτο. Ισως να του είχε ξεφύγει ή να μην πρόλαβε ακόμη. Οταν η γυναίκα τριγύριζε στους δρόμους της πόλης, είχε τα δυο της μάτια ορθάνοιχτα.

Εβλεπε όλους εκείνους. Τους ανυπεράσπιστους που ζουν στα ποιήματα της Δημουλά, τους ταλαιπωρημένους του Χριστιανόπουλου, τους εξαθλιωμένους του Ουγκό. Τους έπιανε συχνά την κουβέντα και προσπαθούσε να μάθει για τη ζωή τους, τους έδινε ό,τι ψιλά είχε στο πορτοφόλι της (ήξερε ότι έτσι δε λυνόταν το πρόβλημα αλλά μονάχα έτσι μπορούσε). Μια φορά, χαράματα, πηγαίνοντας στη δουλειά, είδε έναν άστεγο από τη Βουλγαρία να κοιμάται παγωμένος σε ένα χαρτόκουτο. Του άφησε γάλα και ψωμί κι εξαφανίστηκε. Τις νύχτες την έπαιρνε ο ύπνος μπροστά στην τηλεόραση αγκαλιά με όλα όσα δεν είχε. Εξοχικό στη θάλασσα, ακριβό αυτοκίνητο, φιρμάτα ρούχα, δερμάτινους καναπέδες, χειροποίητα χαλιά, ταξίδι στις Μαλδίβες (πώς να της εξηγήσεις ότι μερικές φορές τα πιο μακρινά ταξίδια τα κάνεις επάνω σε χάρτινα αεροπλανάκια;). Πάλευε να μείνει άνθρωπος, μια πεινασμένη έλλειψη καραδοκούσε πάντα δίπλα της και κάποιοι κοιμόνταν ακόμη στα χαρτόκουτα (πώς να της εξηγήσεις ότι όταν έχεις το βλέμμα σου καρφωμένο στα χαρτόκουτα, μια μέρα τα κουτιά γίνονται αεροπλανάκια που πετάνε πάνω από την πόλη, πάνω από το τέρας, πάνω κι απ’ τον εαυτό σου ακόμη;).

ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ

15.04.10

08

&

διορθώσεις με κόκκινο

της Κικής Μουστακίδου, kikimous_90@yahoo.gr

Χωρίς μυαλό «Αν έπρεπε να ζήσεις με ένα μέλος του σώματός σου λιγότερο, ποιο θα ήταν αυτό»; Συνήθιζε να κάνει υποθετικές ερωτήσεις με τη λέξη «πρέπει» ή «έπρεπε» πρώτα στον εαυτό της και μετά σε όλους τους υπόλοιπους. Κάποια στιγμή θα πρέπει – πάλι «πρέπει» – να την κοιτάξει αυτήν τη συνήθεια. Ακουγε τη μια απάντηση να διαδέχεται την άλλη. Κάποιος είπε πως απεχθάνεται τις μύτες. Πως θα ήταν καλύτερα αν οι άνθρωποι γεννιόνταν χωρίς μύτη. Μόνο με μάτια και στόμα, κι ας έλειπε η όσφρηση από τις αισθήσεις. Αλλος πάλι δεν ήθελε τα δάχτυλα των ποδιών του. Γιατί, λέει, από μικρός τα φοβόταν. Ούτε ξέρει πώς έγινε κάτι τέτοιο, ούτε γιατί. Απλά έλεγε ότι είναι τόσο διαφορετικά μεταξύ τους που τον τρομάζουν. Αφελής σκέψη, ακόμη την κάνει. Κι ήρθε η ώρα να απαντήσει στην υποθετική ερώτηση ο άνθρωπος που την υπέβαλε. Κι είπε πως θα ήταν καλύτερα για όλους «αν γλιστρούσαμε από την κοιλιά της μάνας μας χωρίς μυαλό». Γιατί είναι το όργανο που εσύ το βάζεις σε λειτουργία και εκείνο σε βάζει σε μπελάδες. Κι αν δεν είχες μυαλό, οι επιλογές θα στρώνονταν μπροστά σου σε μια σειρά, πάνω σε ένα μεταξένιο μοβ ύφασμα και αυτές θα είχαν χρώμα μαύρο. «Γιατί μαύρο»; Δε θα είχες μυαλό, δε θα χρειαζόταν να βρεις το γιατί. Θα είχαν όλες το ίδιο ύψος και θα ήταν στρόγγυλες σαν φρεσκογυαλισμένα βότσαλα. Οχι τετράγωνες, οι ορθές γωνίες ταιριάζουν μόνο στη λογική, και εσύ δε θα είχες μυαλό για να το κατοικήσει. Το συναίσθημα θα ήταν αυτό που θα κινούσε νήματα, θα άλλαζε θέση τις πέτρες στο χώρο, στο χρόνο, θα τις στοίχιζε στη σωστή σειρά πάνω στο μοβ μοτίβο. «Σωστή; Πώς ξέρεις αν θα ήταν σωστή;». Δε θα ήξερες, δε θα σε ένοιαζε. Χωρίς μυαλό, το σωστό και το λάθος ανήκουν στο κενό. Κι οι πέτρες θα είχαν όλες το ίδιο ύψος μέχρι τη στιγμή που το συναίσθημα θα τις έπλαθε ξανά, σαν να ’ταν από πλαστελίνη. Και μετά θα γίνονταν άλλες ψηλότερες κι άλλες κοντύτερες. Και το μυαλό, αφού δε θα υπήρχε, δε θα μπορούσε να πει πως οι πέτρες δεν μπορούν να αλλάξουν σχήμα γιατί είναι πέτρες και όχι πλαστελίνη. Κι όμως, το συναίσθημα καταφέρνει τα πάντα όταν το μυαλό απουσιάζει.

ΥΓ.: Από την ανάρτηση ενός blog: «Υπάρχει μια λεπτή γραμμή που συνδέει τη λογική με το συναίσθημα. Η λογική βοηθάει στο να κατανοήσουμε το συνάνθρωπό μας καλύτερα. Το συναίσθημα βοηθάει στο να κατανοήσουμε τον εαυτό μας σε σχέση με το συνάνθρωπό μας».


10%

09

Ρεπορτάζ: Αλέξανδρος Σαλαμές asalames@ekdotiki.gr

Proud to be a lesbian «Επειδή, εν έτει 2009, αυτή η πόλη του ενός εκατομμυρίου μας κληροδότησε ένα μεγάλο κενό, ας ενωθούμε και επιτέλους ας ονειρευτούμε μαζί μια πόλη με χρώματα, πολιτισμό, αλληλοσεβασμό και δυναμικότητα απέναντι στην αδράνεια της ομοφοβίας και της απάθειας». Με αυτήν τη φράση τελειώνει η ιδρυτική διακήρυξη της Λεσβιακής Ομάδας Θεσσαλονίκης, μίας πρωτοβουλίας γυναικών που ιδρύθηκε πριν από ένα χρόνο στη Θεσσαλονίκη διεκδικώντας το αυτονόητο: το αγκάλιασμα τους από μία κοινωνία, όπου η διαφορετικότητα ακόμη και αν δεν ποινικοποιείται από μεγάλη μερίδα της δυστυχώς στιγματίζεται.

Στόχος η αλληλοϋποστήριξη Επί μήνες συζητούσαν κάποιες γυναίκες για τη δημιουργία μιας λεσβιακής ομάδας που εκτός των άλλων θα ήταν και η πρώτη που θα λειτουργούσε ως τέτοιου είδους συλλογικότητα στη Θεσσαλονίκη. Η πρώτη συνάντηση πραγματοποιήθηκε τελικά στις 30 Αυγούστου 2009 και το πρώτο δείγμα ήταν πέρα από ενθαρρυντικό. «Υπήρξε μεγάλη προσέλευση, ενθουσιασμός και επιβεβαίωση της ανάγκης όλων μας για δημιουργία και έκφραση πέρα από την όποια κοινωνικοποίηση των γκέι μπαρ», αναφέρουν χαρακτηριστικά στις «Δ» μέλη της Λεσβιακής Ομάδας Θεσσαλονίκης. Οι στόχοι που τέθηκαν εξαρχής από τη ΛΟΘ είναι η αυτογνωσία, αυτομόρφωση, βοήθεια -αλληλοϋποστήριξη- συμπαράσταση γυναικών, συνεργασία με άλλες λεσβιακές, γκέι ομάδες, καθώς και με συλλογικότητες κοινωνικής δράσης.

περισσότερα παιδιά έχουν μυαλό από μόνα τους και δεν έχουν διαβρωθεί από την τηλεόραση και τα άλλα ΜΜΕ. Πρώτο και πιο σημαντικό βήμα μιας καλύτερης κοινωνίας για τα μέλη της αποτελεί η συνειδητοποίηση της σεξουαλικής ταυτότητας: «Η αποδοχή της δικής μας σεξουαλικότητας αποτελεί το πρώτο βήμα για το άνοιγμα στην κοινωνία. Είναι ένας δρόμος αρκετά μοναχικός και κάποιες φορές επίπονος, αλλά, όταν φτάσουμε στον τερματισμό, μπορούμε να βγούμε δυνατές και να παλέψουμε για την επιλογή μας. Οταν αποδεχόμαστε τον εαυτό μας και τις επιλογές μας, η κοινωνία ακολουθεί και καλυτερεύει», καταλήγουν τα μέλη της ΛΟΘ.

«Η Θεσσαλονίκη είναι πόλη συντηρητική» Για τα μέλη της ΛΟΘ η ύπαρξη μίας τέτοιας πρωτοβουλίας ήταν περισσότερο από αναγκαία, καθώς, σύμφωνα με τα ίδια, η συμπρωτεύουσα δεν είναι μία πόλη που δεν είναι όσο θα έπρεπε ανεκτική στη διαφορετικότητα. «Η Θεσσαλονίκη εκ των πραγμάτων είναι μια συντηρητική, ανταγωνιστική, απαξιωτική, σεξιστική και ρατσιστική πόλη, πράγμα που βιώνουμε καθημερινά. Ευτυχώς, όμως, υπάρχει και το άλλο πρόσωπό της που είναι προοδευτικό, επαναστατικό και ανθρώπινο και σε αυτήν την ανάπτυξη θέλουμε να συμβάλουμε», τονίζουν τα μέλη της Λεσβιακής Ομάδας. Αντίπαλός τους σε αυτήν την προσπάθεια θεωρούν πως είναι το εκπαιδευτικό σύστημα όπως λειτουργεί στην Ελλάδα, καθώς διαιωνίζει τα στερεότυπα και τις διακρίσεις, παρόλο που τα μέλη της ΛΟΘ θεωρούν πως τα

Δράσεις της Λεσβιακής Ομάδας Θεσσαλονίκης: • Κυριακή 18/4, προβολή της ταινίας «Hide and Seek». • Σάββατο 24/4, στις 21.00, πάρτι της ΛΟΘ στο Στέκι Μεταναστών. • Κυριακή 25/4, στο πλαίσιο του 12ου Πολιτιστικού Πανοράματος Θεσ/νίκης για την ομοφυλοφιλία και τη διαφυλικότητα, θα πραγματοποιηθούν: 20.00, «Ο Ρωμαίος αγαπά τυφλά», συζήτηση με τη συγγραφέα Αννα Κοκκινίδου.

21.00, Αφιέρωμα με ταινίες μικρού μήκους : «Οικογένειες νέου τύπου». • Τρίτη 27/4, στις 9.00 μ.μ., εκδήλωση - συζήτηση της ΛΟΘ στο Στέκι Μεταναστών. Ο τίτλος της εκδήλωσης θα είναι «Λεσβιακό Κίνημα». Εισηγήσεις: 1. Ιστορική Αναδρομή (Μαρία Μεσημέρη).

2. ΛΟΘ, για πρώτη φορά στη Θεσ/νίκη. Γιατί; (Αναστασία Τζενάκη). 3. Λεσβιακή καθημερινότητα (Πόπη Β.). email επικοινωνίας: lesviakiomadathess@gmail.com Σημ.: οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται στο Στέκι Μεταναστών, που βρίσκεται στην οδό Ερμού 23, στο κέντρο της πόλης.


ατζέντα...

να φύγουμε

10

επιμέλεια: Χρήστος Ερσεζερ, chrersezer@yahoo.gr

«Rootz Underground» Χάρις Αλεξίου

Φραπεδονίκη… ALLE IM HAUS, Ορβήλου 4β Λαδάδικα, 2310 545564 / APALLOU, Μητροπόλεως 51 & Καρόλου Ντηλ, 2310 228898 / BAR ARTE, Π. Μελά 20 Εύοσμος, 2310 559720 / BODRUM, Σ. Γονατά 1 Ναυαρίνου, 2310 257057 / CARDHU, Π. Π. Γερμανού 19, 2310 228120 / CHOCOLAT, Ικτίνου 4, 2310 224284 / COFIX, Λ. Μαργαρίτη 11, 2310 250011 / ERNEST HEBRARD, Πλ. Αριστοτέλους & Λ. Νίκης 13, 2310 242241 / LE CIRQUE caffe spectacle gallery live, Τσιρογιάννη 3, 2310 271211 / LOL Cafe, Βύρωνος 5Α, 2310 252584 / PASTA FLORA DARLING, Ζεύξιδος 5, 2310 223216 / PLAYROOM, Αγίας Σοφίας 21, 2310 230328 / URBAN, Ζεύξιδος 7, 2310 272821 / ΑΕΡΑΣ, Λ. Νίκης 13, 2310 232991 / ΕΝΤΕΧΝΟΝ, Ι. Δέλλιου 4 Πλ. Σιντριβανίου, 2310 280553 / Η ΠΡΙΓΚΗΠΟΣ, Απ. Παύλου 22, 2310 243188 / ΚΑΦΕΝΑΙ, Εθν. Αμύνης 6 & Τσόπελα, 2310 220310 / ΜΠΛΕ, Λ. Νίκης 13, 2310 228728 / ΠΡΩΤΟ ΠΑΤΩΜΑ art café theatre, Τσιμισκή 97, 2310 223331

Πάμε για μαμ; ΑΡΓΩ, Ελληνική Κουζίνα, Κομνηνών 71 – Πανόραμα, 2310 346272 / ΒΟΣΠΟΡΟΣ, Βατικιώτου & Δήμτσα Πλ. Aθωνος, 2310 267226 / ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ, Καπ. Γκόνη 10, 2310 421620 / ΒΥΣΣΙΝΟΚΗΠΟΣ, Λ. Oχι 23 Aγιος Παύλος, 2310 968969 / ΔΙΑ ΧΟΙΡΟΣ, Ιωακειμίδου 1, 2310 235960 / ΕΙΣ ΤΗΝ ΠΟΛΙΝ, Αιγύπτου 17, 2310 521376 / ΕΛΙΑ ΛΕΜΟΝΙ, Μ. Μπότσαρη 19, 2310 865961 / Η ΠΑΝΤΕΡΜΟΣ, Κολωνιάρη 73 Αμπελόκηποι, 2310 725838 / ΚΙΟΥΠΙΑ, Πλ. Μοριχόβου 3-5 Λαδάδικα, 2310 553579 / ΚΡΑΣΟΔΙΚΕΙΟ, Φιλίππου 18 & Βενιζέλου, 2310 259031 / ΜΥΣΤΑΓΩΓΙΑ, Αρμενοπούλου & Ναυαρίνου Πλ. Τερψιθέας Σταυρούπολη, 2310 601167 / ΟΠΤΑ ΠΥΡΙ, Μητρ. Γενναδίου 5 Πλ. Αθωνος, 2310 230695 / ΟΥΖΟ ΣΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ, Μπαλανού 27 Πλ. Αθωνος, 2310 280076 /ΧΑΜΟΔΡΑΚΑΣ, Μ. Γογύλη 13 Καλαμαριά, 2310 447943 / 7 ΘΑΛΑΣΣΕΣ, Καλαποθάκη 10, 2310 233173 / CODE VINUM, Στρατηγού Καλλάρη 1, 2310 282880/ LUSITANIA 1 Μεσογειακή κουζίνα, Μεγ. Αλεξάνδρου 47 Πανόραμα, 2310 331061, 347140 /ΜΕΑΤ ΜΕ, Θεμ. Σοφούλη 75, 2310 425636 /SUVLUCKY, Ιπποδρομίου 22 & Αλεξ. Σβώλου, 2310 260770 / 1901, Κατούνη 9 – Λαδάδικα, 2310 553141.

ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ

15.04.10

Πεμπτη, 15.04

ΣΥΝΑΥΛΙΑ – Μ. ΣΤΡΑΤΗΣ. Ο νεαρός τραγουδιστής εμφανίζεται κάθε Πέμπτη, στις 23:00, στο «New York Live Bar» (Αχελώου 10, περ. «Φιξ», τηλ. 2310/548.439). Στον ίδιο χώρο κάθε Σάββατο τραγουδούν οι «C – Real». ΣΥΝΑΥΛΙΑ 15-24.04 ΧΑΡΙΣ ΑΛΕΞΙΟΥ στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης (25ης Μαρτίου 1 & Παραλία, τηλ. 2310/895800). Ωρα έναρξης: 21:00. LIVE - EDITORS στο «Principal Club» (2ο χλμ. εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Χαλκιδικής, τηλ. 2310/428088). Ωρα έναρξης: 21:00. ΘΕΑΤΡΟ ΑΠΟ 15.04 ΜΟΝΟΙ ΜΑΖΙ στο Θέατρο «Σοφούλη» (Τραπεζούντος 5 & Σοφούλη, τηλ. 2310/423925). Παραστάσεις κάθε Κυριακή, Δευτέρα, Τρίτη. LIVE - SLEEPING PILLOW στο «8ball Live Stage» (Πίνδου 1 - Λαδάδικα). Ωρα έναρξης: 21:00 με τιμή εισόδου τα 12€. EVENT - ART IS HARD στο «Stage 2» του «Block33» (26ης Οκτωβρίου 33, τηλ. 2310/533533).

ΣΑββατο, 17.04 LIVE - Mr. SCRUFF στο «Block33» (26ης Οκτωβρίου 33, τηλ. 2310/533533). Οι πόρτες ανοίγουν στις 23:00. LIVE - UFO στο «Block33» (26ης Οκτωβρίου 33, τηλ. 2310/533533). Οι πόρτες ανοίγουν στις 19:30. ΧΟΡΟΣ FAKEBOOK: BASICALLY HUMAN στο Θέατρο «Ανετον» (Παρασκευοπούλου 42, τηλ. 2310/869869) από την ομάδα χορού «Κιναίσθηση». Ωρα έναρξης: 21:00 (και 18.04).

Mr. SCRUFF

Παρασκευή, 16.04 LIVE - ΝΥΧΤΑ JAZZ στο «Café Γαζία» (Καρόλου Ντηλ 18, τηλ. 2310/241435). Ωρα έναρξης: 22:00. LIVE - ROOTZ UNDERGROUND στο «Block33» (26ης Οκτωβρίου 33, τηλ. 2310/533533). Οι πόρτες ανοίγουν στις 21:00. LIVE - ROUS στο «Μύλο» (Ανδρέα Γεωργίου 56, τηλ. 2310/551836). Ωρα έναρξης: 21:00. LIVE – Δ. ΖΕΡΒΟΥΔΑΚΗΣ. Ο Θεσσαλονικιός τραγουδοποιός εμφανίζεται για δύο Παρασκευοσάββατα στην μπουάτ «Βάρδια» (Σερρών 15, Κ. Τούμπα, τηλ. 2310/942.289). LIVE – ΡΟΔΟΝ. Οι Β. Παπακωνσταντίνου, Σ. Μπουλάς, Γ. Ζουγανέλλης, Λ. Παπαδόπουλους, Ρ. Χρηστίδου εμφανίζονται κάθε Παρασκευή και Σάββατο, στις 23:00, στο «Ρόδον Live» (Φρίξου 3, τηλ. 2310/513.400). ΣΥΝΑΥΛΙΑ – ΤΡΙΦΩΝΟ. Οι Νίκος Κουρουπάκης, Δημήτρης Υφαντής και Ερωφίλη τραγουδούν Παρασκευή και Σάββατο, στις 23:00, στην «Αίγλη» (Αγ. Νικολάου 3, τηλ. 2310/270.016).


11

Δευτέρα, 19.04 ΘΕΑΤΡΟ 19-21.04 ΠΟΣΟ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΤΟ ΣΙΔΕΡΟ; στο Χώρο Τέχνης «3ος Οροφος» (Καθολικών 4, τηλ. 2310/535747). Ωρα έναρξης: 22:00. ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ - ΟΙ ΑΠΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ διοργανώνει το «Σχήμα Εκτός Αξονα» (Πλάτωνος 35, τηλ. 2310/823444) με τη δραματολόγο Δήμητρα Μήττα. Ωρες σεμιναρίου: 16:00 – 21:00 με κόστος συμμετοχής τα 150€. ΣΥΖΗΤΗΣΗ - «ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ Ή ΒΙΟΚΑΥΣΙΜΑ» με τον επίκουρο καθηγητή του Τμήματος Χημείας ΑΠΘ, Κώστα Σ. Τριανταφυλλίδη, στις 19:00, στο Γαλλικό Ινστιτούτο (Λεωφόρος Στρατού 2Α, πληροφορίες: 2310 821231). Είσοδος Ελεύθερη.

«Αγαμοι Θύται»

Κυριακή, 18.04

EVENT - DJ’s ALL STAR PARTY στο «Shark Bar – Restaurant» (Αργοναυτών 2 & Σοφούλη, τηλ. 2310/416855). Ωρα έναρξης: 19:00. LIVE - FRANTICS στο «Art House» (Βογατσικού 4, τηλ. 6948604300). Ωρα έναρξης: 21:00. LIVE – ΑΓΑΜΟΙ ΘΥΤΑΙ. Η συμμορία των «Αγαμων Θυτών» συνεχίζει όλο τον Απρίλιο τις παραστάσεις κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στο «Principal» (διασταύρωση Ταγαράδων, τηλ. 2310/428.088).

Για ποτάκι χαλαρά… BEER ACADEMY, Μιχαλακοπούλου & Μιαούλη – Αρετσού, 2310 449606 / FLOU, Νικ. Φωκά 9, 2310 261448 / GOLDFISH, Βογατσικού 3, 2310 233709 / JAZZANOVA, Λ. Νίκης 25, 2310 282108 / THE RESIDENTS, Στρ. Καλλάρη 4, 2310 238724 /URBAN, Ζεύξιδος 7, 2310 272821/ VIA MARE, Λ. Νίκης 33, 2310 239670 / ΔΙΑΤΗΡΗΤΕΟ, Ικτίνου 12-14, 2310 283181 / ΛΟΥΚΥ ΛΟΥΚ, Προξ. Κορομηλά 58, 2310 283594.

Just dance! ALLATINI Imperial Club, προέκταση Παπαναστασίου (στροφή Θέρμης), 2310 445163 / Club HOTEL, 26ης Οκτωβρίου 25, 2310 545535 / DECADENCE, Ανδρ. Γεωργίου 21, Βίλκα, 2310 522940 / ESPAΝA SUEΝA, Λαδάδικα / FIGARO, Αλ. Παπαναστασίου 41, 2310 475100 / GATTO NERO, Φρίξου 9, 6946777786 / IT’S ONLY, Βενιζέλου 17 Στοά Σαούλ, 2310 265131 / LIDO Diamonds, Φρίξου 5, 2310 539055 / THE REAL ROCKnROLLA all day bar, Βαλαωρίτου 31, 2313 037828, 6948 666352 / VOGUE, 26ης Οκτωβρίου 23, 2310 502081 / 6η ΑΙΣΘΗΣΗ, Εθν. Αντίστασης 16, 2310 441244.

Who let the dogs out?

ΤετΑρτη, 21.04 ΣΥΖΗΤΗΣΗ - «ΘΕΑΤΡΟ». Το Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο (Γ. Βαφόπουλου 3) διοργανώνει συζήτηση, στις 20:30, με θέμα «Η παιδαγωγική συμμετοχική λειτουργία του πολιτικού και κοινωνικού θεάτρου» με ομιλήτρια την Τάμυ Παπαχρήστου. Είσοδος ελεύθερη. LIVE – ΝΑΤΑΣΣΑ ΜΑΡΕ. H τραγουδίστρια Νατάσσα Μάρε – Μουμτζίδου τραγουδά κάθε Τετάρτη του Απρίλη στο «Casual Living» (εμπ. Κέντρο «Μακεδονία», τηλ. 2310/365.425) LIVE – «PARARLAMA». O Νίκος Ντουνούσης και οι «Backbone» παίζουν κάθε Τετάρτη στο «Orient» (Τσιμισκή με Κομνηνών 18, τηλ. 2310/244.623).

Νατάσσα Μάρε - Μουμτζίδου

ΕΝΥΔΡΕΙΟ Live, Καραολή & Δημητρίου 138 – Εύοσμος, 2310 769005, Παύλος Παούνης / ΖΥΓΟΣ, Λαγκαδά 280, 2310 682800, Β. Αντωνίου – Σ. Ζάκα – Δ. Ψαθάς - Κωνσταντίνα, ποτό 10€, φιάλη 100€ / ΜΑΜΟΥΝΙΑ Live, Ανδρ. Γεωργίου 21, 2310 557000, Γιώργος Γιασεμής - Ελεάννα Παπαϊωάννου, ποτό 10€, φιάλη 120€ (απλή), 130€ (special) / ΜΟΥΣΕΣ ΕΝ ΧΟΡΩ, Αγγελάκη 25, 2310 231237, Νίκος Χαλβατζής – Σάκης Βέρρος, Βασιλική Νταντά, «Nomisma», ποτό 10€, φιάλη 130€ (σπέσιαλ) / ΟΡΟΣΗΜΟ Live, 26ης Οκτωβρίου 35, 2310 519980, Ζαφείρης Μελάς – Βασίλης Τερλέγκας, ποτό 15€, φιάλη 130€ / ODEON, περιοχή Αεροδρομίου, 2310 489589, Δημήτρης Μητροπάνος – Πέγκυ Ζήνα, ποτό 20€, φιάλη 190€ / ΠΥΛΗ ΑΞΙΟΥ Live Clubbing, Ανδρ. Γεωργίου 9 & Ερμιόνης, 2310 553158, Αννα Βίσση – «Μπλε» – Γιώργος Σαμπάνης - Μαριώ, ποτό 20€, φιάλη 190€ / ΧΑΟΣ, Τσορλίνη 16 & Μαντζάρου 2, 2310 544590, Αντώνης Καρδαμίλης, ποτό 10€, φιάλη 110€ (απλή), 120€ (special) / ΧΑΡΑΜΑ Live, Δοϊράνης 38 & Λ. Καραμανλή 3, 2310 247250, Φαίδων Μερετάκης - Ελσα Γρίβα - Μαρία Μπαντίδος, ποτό 10€, φιάλη 100€ / FIX Live, 26ης Οκτωβρίου 15, 2310 514666, Γλυκερία – Χρήστος Νικολόπουλος – Μελίνα Ασλανίδου – Κώστας Καραφώτης, ποτό 15€, φιάλη 160€ / FIX 3, 26ης Οκτωβρίου 15, 2310 500341, Χρήστος Αβραμίδης, ποτό 10€, φιάλη 120€ (απλή), 140€ (special) / FIX 2010, 26ης Οκτωβρίου 15, 2310 519701 (από 16.04) Χρήστος Χολίδης – Χριστίνα Κολέτσα.


home

12

page

είδαμε

επιμέλεια: Παυλίνα Εξαδακτύλου, pavlinaex@gmail.com

ακούσαμε

ΒΡΕΧΕΙ ΚΕΦΤΕΔΕΣ

ΜΥΣΤΙΚΟ ΜΕΛΙΣΣΕΣ

Σκηνοθεσία: Φιλ Λορντ, Κρις Μίλερ Ακούγονται οι φωνές των: Μπιλ Χάντερ, Μπρους Κάμπελ, Τζέιμς Καν ΤΟ DVD: Ο Φλιντ έχει ένα όνειρο. Να γίνει μεγάλος εφευρέτης. Κάθε του εφεύρεση είναι, είτε άχρηστη, είτε λειτουργεί για λίγο. Στο νησί που κατοικεί, το μόνο φαγητό που υπάρχει είναι η σαρδέλα. Θα του έρθει μια φαεινή ιδέα, να φτιάξει μια μηχανή που θα μετατρέπει το νερό σε τροφή. Παρόλο που τα καταφέρνει η μηχανή καταλήγει στα σύννεφα. Κάθε φορά που στέλνει κάποια εντολή, η μηχανή με την βοήθεια των σύννεφων, στέλνει μια βροχή από παραγγελίες κάθε λιχουδιάς που της ζητείται. Μας άρεσε: Η ευχάριστη ατμόσφαιρα και οι ξεκαρδιστικοί διάλογοι. Δεν μας άρεσε: Την είδαμε… νηστικοί. Καλό είναι να φάτε πριν την προβολή γιατί η ποικιλία φαγητών σίγουρα θα σας ανοίξει την όρεξη. Είδος: Κωμωδία Γλώσσα: Αγγλικά Ηχος: Dolby Digital 5.1

ΣΠΙΤΙ ΜΕ ΘΕΑ

Σκηνοθεσία: Ούρσουλα Μέγιερ Παίζουν: Ιζαμπέλ Ιπέρ, Ολιβιέ Γκουρμέ ΤΟ DVD: Η καθημερινότητα του πάντα καλοπροαίρετου Μισέλ, της δυναμικής γυναίκας του Μαρτ και των τριών παιδιών τους, που ζουν δίπλα σ’ έναν έρημο αυτοκινητόδρομο, μετατρέπεται βαθμιαία σ’ έναν εφιάλτη μετά την επαναλειτουργία της αρτηρίας και την ξαφνική εισβολή των τροχοφόρων, της κίνησης και του θορύβου. Μας άρεσε: Θίγει με αξιοπρέπεια διάφορα ζητήματα. Δεν μας άρεσε: Οι κάποιες υπερβολές στο σενάριο. Είδος: Κοινωνικό Γλώσσα: Γαλλικά Ηχος: Dolby Digital 5.1 Ν.Κ.

& διαβάσαμε ΚΙ ΑΝ Μ’ ΑΓΑΠΑΕΙ ΣΤ’ ΑΛΗΘΕΙΑ; ΛΕΝΑ ΜΕΡΙΚΑ

ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ

15.04.10

Μα τι πρεμούρα έπιασε τώρα τους γονείς της Θεοδώρας να τη στείλουν διακοπές στη Μάνη, κοντά στον παππού; Σύντομα η δεκατετράχρονη θα αντιληφθεί ότι οι γονείς της καίγονται να μάθουν τι τρέχει με τον παππού... Η Λένα Μερίκα γράφει ένα εφηβικό μυθιστόρημα για τον έρωτα, τις σχέσεις γονιών-παιδιών, την ξενοφοβία... (Εκδ. Κέδρος)

ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙΣ ΜΟΝΟ ΕΣΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΟΙ! ΝΙΚΟΣ ΣΙΔΕΡΗΣ Στο πλαίσιο μιας ανθρώπινης σχέσης, κάποιος να φέρεται δίχως να λογαριάζει τον άλλον. Να ξεχνά πως δεν είναι μόνος, αλλά υπάρχουν κι άλλοι! Ο συγγραφέας μιλά για τις ανθρώπινες σχέσεις, οι οποίες χρειάζονται για να οικοδομηθούν την επίγνωση, τη συναισθηματική ευθύνη και το σεβασμό. (Εκδ. Μεταίχμιο)

Η ΑΛΦΑΒΗΤΟΣ TED WHITEHEAD Η κρίση του γάμου ενός συνομήλικου ζευγαριού γίνεται η αφορμή για να μιλήσει ο συγγραφέας για το πώς οι άνθρωποι πέφτουν θύματα αντιφατικών στοιχείων που ενυπάρχουν μέσα τους, πώς μεταμορφώνονται και πώς στο τέλος τρέφονται με όσα μισούν κι όσα φοβούνται. (Εκδ. Νόβολι)

Το τραγούδι «Κρυφά» τους έκανε να ξεχωρίσουν ενώ ακολούθησε ο «γιουροβιζιονικός» Κινέζος. Τώρα έρχεται το «Μυστικό», το πρώτο τους άλμπουμ. Με τραγούδια διαφορετικά, γεμάτα θεατρικότητα, φρεσκάδα, στυλ κι έναν αέρα ‘60ς και ‘70ς, οι «Μέλισσες» αποδεικνύουν πώς ήρθαν για να μείνουν. (Universal)

ΨΑΡΑΝΤΩΝΗΣ Ενα νέο διπλό άλμπουμ, που περιλαμβάνει τραγούδια από τις εμφανίσεις του Ψαραντώνη και της κόρης του, Νίκης Ξυλούρη, στη Θεσσαλονίκη. Μέσα από το διπλό αυτό άλμπουμ, ο ακροατής έχει την ευκαιρία να «βιώσει» τη μοναδική ατμόσφαιρα που δημιουργεί ο σπουδαίος Κρητικός λυράρης με τη διεθνή αναγνώριση. (Legend)

Η ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΤΟ «ΠΑΛΛΑΣ» ΛΕΝΑ ΠΛΑΤΩΝΟΣ H Λένα Πλάτωνος, η Σαβίνα Γιαννάτου και ο Γιάννης Παλαμίδας live από το «Παλλάς», σε μια βραδιά που καταχειροκροτήθηκε, ενώ μεταξύ των παρευρισκομένων ήταν η Μαρία Φαραντούρη, η Χάρις Αλεξίου και ο Γιώργος Χρονάς. (LYRA)

!

Και μετά σου λένε «punk is not dead»... Εφυγε από τη ζωή στα 64 του χρόνια ο εφευρέτης της πανκ, Malcolm McLaren. Ο «πατέρας της πανκ», που υπήρξε ένας από τους πρώτους που αναγνώρισαν και προώθησαν το νέο μουσικό είδος μανατζάροντας συγκροτήματα όπως οι «Sex Pistols» και οι «New York Dolls», έφυγε χτυπημένος από τον καρκίνο.


σελιλόιντ

13 οι ταινίες της εβδομάδας

της Νίκης Κεφαλά, n.kefala@hotmail.com

κινηματογράφοι

ΕΠΙΚΗΡΥΣΣΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΡΩΗΝ Σκηνοθεσία: Αντι Τέναντ Παίζουν: Τζένιφερ Ανιστον, Τζέραλντ Μπάτλερ, Κριστίν Μπαράνσκι Τι συμβαίνει; Ο Μάιλο Μπόιντ, ένας μάλλον άτυχος κυνηγός επικηρυγμένων, αναλαμβάνει ξαφνικά την υπόθεση των ονείρων του: πρέπει να εντοπίσει τη ρεπόρτερ και πρώην σύζυγό του, Νικόλ Χάρλι, η οποία είχε προφυλακιστεί με εγγύηση, αλλά δεν εμφανίστηκε στη δίκη της, κυνηγώντας ένα αποκλειστικό θέμα. Να το δω; Ολα ξεκίνησαν από ένα διάλογο μεταξύ γειτόνων, όχι όμως οποιωνδήποτε γειτόνων. Ο ένας ήταν ο παραγωγός Νιλ Μόριτζ. Ο άλλος, ο σκηνοθέτης Αντι Τέναντ. Ο πρώτος ρώτησε απλά «ποιο θα είναι το επόμενο έργο σου;» και ο δεύτερος απάντησε «δεν έχω ιδέα». Ετσι ο Μόριτζ έδωσε στον Τέναντ το σενάριο της Σάρα Θορπ και αυτό οδήγησε τους δύο συντελεστές σε μια ακόμη συνεργασία. «Δεν πρόκειται απλά για μια κωμωδία. Είναι μια κωμωδία δράσης με ρομαντικά στοιχεία. Και τα συνδυάζει όλα πολύ καλά», περιγράφουν οι ίδιοι. Μένει να το διαπιστώσουμε…

HARRY BROWN

ΩΚΕΑΝΟΙ

Σκηνοθεσία: Ντάνιελ Μπάρμπερ Παίζουν: Μάικλ Κέιν, Eμιλι Μόρτιμερ, Λίαμ Κάνιγκαμ O Χάρι Μπράουν παρακολουθεί την πόλη του να πνίγεται στα ναρκωτικά, το έγκλημα και τη βία. Οταν δολοφονείται ο καλύτερός του φίλος, ο Χάρι αποφασίζει να πάρει την κατάσταση στα χέρια του. Αλλωστε έχει και στρατιωτικό παρελθόν που τον καλεί να γίνει προστάτης της έννομης τάξης.

Σκηνοθεσία: Ζακ Περέν, Ζακ Κλουζό Πολλά υποσχόμενο γαλλικό ντοκιμαντέρ που διαδραματίζεται εξολοκλήρου στη θάλασσα. Χρειάστηκε να περάσουν επτά ολόκληρα χρόνια από το σημείο εκκίνησης των «Ωκεανών» ώς την απόκτηση της ολοκληρωμένης μορφής τους με την οποία παρουσιάζονται σήμερα. Αρκεί να πούμε ότι μόνον η συγγραφή του σεναρίου διήρκεσε τρία χρόνια, κατά τη διάρκεια των οποίων οι τροποποιήσεις διαδέχονταν η μία την άλλη.

ΑΣΤΡΑΠΗ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΝΕΡΟ

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ

Σκηνοθεσία: Νίκολας Ρέι, Βιμ Βέντερς Παίζουν: Τζέρι Μπάμαν, Κρεγκ Νέλσον, Τομ Φάρελ, Νίκολας Ρέι Στα τέλη της δεκαετίας του ‘70 ο Βιμ Βέντερς και ο Νίκολας Ρέι σχεδιάζουν να κάνουν μια ταινία, αλλά, εξαιτίας της σοβαρής ασθένειας του δεύτερου, καταλήγουν σε ένα πειραματικό ντοκιμαντέρ (που προβάλλεται για πρώτη φορά στις αίθουσες) με κεντρικό άξονα τις τελευταίες μέρες του διάσημου Αμερικανού δημιουργού.

Σκηνοθεσία: Αγγελική Ανδρικοπούλου, Αργύρης Τσεπελίκας Κάθε μέρα η Αλεξάνδρα, ο Βλαντ, η Χρύσα και η υπόλοιπη παρέα μαζεύονται μπροστά στο σπίτι του Χρήστου για να παίξουν ποδόσφαιρο μέχρι να πέσει ο ήλιος. Μόλις, όμως, ξεκινούν το παιχνίδι, οι γείτονες αρχίζουν να διαμαρτύρονται, να φωνάζουν και να προσπαθούν να τους σταματήσουν με απειλές ή ακόμη και με τη βία. Τα παιδιά είναι σε αδιέξοδο και αναζητούν μια λύση για να μπορούν να παίζουν…

ΒΑΚΟΥΡΑ (τηλ. 2310/ 233.665): Α1: Harry Brown (19.00 – 21.00) Το νησί των καταραμένων (22.45) Α2: 4 μαύρα κουστούμια (19.00 - 20.45 – 22.30) VILLAGE CΙΝΕΜΑS (Εμπορικό κέντρο «Mediterranean Cosmos», τηλ. 2310/ 499.999): Α1. Η πριγκίπισσα και ο βάτραχος – με υπότιτλους (Σάββατο και Κυριακή: 12.40 – 14.40) Ζητείται γαμπρός (16.40 – 18.50) Η τιτανομαχία (21.00 – 23.20) Α2. Ωκεανοί – μεταγλωττισμένη (15.30 – 18.00, Σάββατο και Κυριακή: 11.30 – 13.30 – 15.30 – 18.00) Ωκεανοί – με υπότιτλους (20.00 – 22.10) Ο αόρατος συγγραφέας (00.20) Α3. Πώς να εκπαιδεύσετε το δράκο σας – μεταγλωττισμένη (16.20 – 18.30, Σάββατο και Κυριακή: 12.20 – 14.20 – 16.20 – 18.30) Παράνοια (20.30 – 22.40 – 00.50, Τρίτη: 22.40 – 00.50) Α4. Πώς να εκπαιδεύσετε το δράκο σας – μεταγλωττισμένη (15.10 – 17.20, Σάββατο και Κυριακή: 11.20 – 13.20 – 15.10 – 17.20) Επικηρύσσοντας την πρώην (19.30 – 21.50 – 00.10) Α5. Η τιτανομαχία 3D (16.00 – 18.10 – 20.20 – 22.30 – 00.40, Σάββατο και Κυριακή: 11.40 – 13.50 – 16.00 – 18.10 – 20.20 – 22.30 – 00.40) Α6. Βρέχει κεφτέδες – μεταγλωττισμένη 3D (Σάββατο και Κυριακή: 11.10 – 13.00) Η τιτανομαχία 3D (17.00 – 19.10 – 21.30 – 23.50, Σάββατο και Κυριακή: 14.50 – 17.00 – 19.10 – 21.30 – 23.50) Α7. Επικηρύσσοντας την πρώην (15.50 – 18.20 – 20.40 – 23.00, Σάββατο και Κυριακή: 13.10 – 15.50 – 18.20 – 20.40 – 23.00) Α8. Πώς να εκπαιδεύσετε το δράκο σας – μεταγλωττισμένη (15.40 – 17.50, Σάββατο και Κυριακή: 11.50 – 13.40 – 15.40 – 17.50) Υποψία (20.10 – 22.20 – 00.30) Α9. Επικηρύσσοντας την πρώην (19.30 – 21.50, Παρασκευή: 19.30 – 21.50 – 00.10, Σάββατο 17.10 – 19.30 – 21.50 – 00.10, Κυριακή: 17.10 – 19.30 – 21.50) Α10. Η τιτανομαχία (20.00, Σάββατο και Κυριακή: 17.50 – 20.00) Υποψία (22.20, Παρασκευή και Σάββατο: 22.20 – 00.30) ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΝ (τηλ. 2310/ 261.727, Φιλ. Εταιρείας - Δημ. Μαργαρίτη): Αστραπή πάνω στο νερό (19.00 – 21.00 – 23.00) ODEON ΠΛΑΤΕΙΑ (Tσιμισκή 43, πληροφορίες: τηλ. 2310/ 290.290, Κρατήσεις: τηλ. 801 11 60000 και 210/ 6786000, on

line: www.i-ticket.gr.): Α1. Cinema park: Ανθρώπινη εμπειρία (Κυριακή: 13.00) Η τιτανομαχία (17.00 - 19.30 – 22.00 – 00.30) Α2. Ωκεανοί – μεταγλωττισμένη (16.45 – 19.00, Κυριακή: 12.15 – 14.30 – 16.45 – 19.00) Ωκεανοί – με υπότιτλους (21.15 – 23.30) Α3. Ο μικρός Νικόλας – μεταγλωττισμένη (Κυριακή 13.00 – 16.00) Παράνοια (18.10 – 20.20 – 22.10 – 00.20) Α4. Πώς να εκπαιδεύσετε το δράκο σας– μεταγλωττισμένη (18.30, Σάββατο 16.20 – 18.30, Κυριακή: 12.00 – 14.10 – 16.20 – 18.30) Ζητείται γαμπρός (20.40 – 22.50) Α5. Επικηρύσσοντας την πρώην (18.10 – 20.30 – 23.00, Σάββατο και Κυριακή: 15.40 – 18.10 – 20.30 – 23.00) Α6. Η τιτανομαχία (18.20, Σάββατο και Κυριακή: 15.50 – 18.20) Harry Brown (20.40 – 23.10) A7. Υποψία (16.50 – 19.00 – 21.10 – 23.20) Α8. Πώς να εκπαιδεύσετε το δράκο σας – μεταγλωττισμένη (18.00) Ο αόρατος συγγραφέας (20.10 – 22.50) ΟΛΥΜΠΙΟΝ (τηλ. 2310/378.404): Α. Ολύμπιον: Τα παιδία δεν παίζει (19.00) Το γάλα της θλίψης (21.00 – 23.00) Β. «Παύλος Ζάννας»: Οψεις του κινεζικού κινηματογράφου (18.30 – 20.45 – 23.00) STER CINEMAS ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ (Εμπορικό κέντρο «Μακεδονία», Πυλαία, δίπλα στο νοσοκομείο «Αγιος Παύλος», τηλ. από σταθερό 801 801 7837 και από κινητό 210/23.71.000): Α1. Επικηρύσσοντας την πρώην (19.00 – 21.10 – 23.20, Σάββατο και Κυριακή: 12.30 – 14.40 – 16.50 – 19.00 – 21.10 – 23.20) Α2. Η πριγκίπισσα και ο βάτραχος – μεταγλωττισμένη (Σάββατο και Κυριακή: 11.00 – 13.10 – 15.10 – 17.10) Παράνοια (19.20 – 21.50, Παρασκευή και Σάββατο: 19.20 – 21.50 – 00.15) Α3. Ωκεανοί – μεταγλωττισμένη (18.40, Σάββατο και Κυριακή: 12.20 – 14.30 – 16.30 – 18.40) Ωκεανοί – με υπότιτλους (20.50 – 23.00) Α4. Ζητείται γαμπρός (18.00 – 20.00, Σάββατο και Κυριακή: 11.50 – 13.50 – 15.50 – 18.00 – 20.00) Η τιτανομαχία (22.00, Παρασκευή και Σάββατο: 22.00 – 00.10) Α5. Η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων (18.10, Σάββατο και Κυριακή: 11.30 – 13.40 – 16.00 – 18.10) Η τιτανομαχία (20.20 – 22.30) A6. Το λουλούδι της ερήμου (19.00 – 21.20, Σάββατο και Κυριακή: 12.00 – 14.20 – 16.40 – 19.00 – 21.20)

Η τιτανομαχία (23.40) Α7. Πώς να εκπαιδεύσετε το δράκο σας – μεταγλωττισμένη (19.15, Σάββατο και Κυριακή: 11.15 – 13.15 – 15.15 – 17.15 – 19.15) Ο αόρατος συγγραφέας (21.30, Παρασκευή έως Κυριακή: 21.30 – 24.00) Α8. Πώς να εκπαιδεύσετε το δράκο σας – μεταγλωττισμένη 3D (Σάββατο και Κυριακή: 12.45 – 14.45 – 16.45) Η τιτανομαχία 3D (18.50 – 21.00 – 23.10) Α9. Πώς να εκπαιδεύσετε το δράκο σας – μεταγλωττισμένη (18.15, Σάββατο και Κυριακή: 12.15 – 14.15 – 16.15 – 18.15) Υποψία (Παρασκευή και Σάββατο: 20.15 – 22.20 – 00.30) Α10. Ο μικρός Νικόλας – μεταγλωττισμένη (Σάββατο και Κυριακή: 11.20 – 13.20 – 15.20) Επικηρύσσοντας την πρώην (19.30 – 21.40 – 23.50, Σάββατο και Κυριακή: 17.20 – 19.30 – 21.40 – 23.50) Α11. Επικηρύσσοντας την πρώην (20.00 – 22.10, Παρασκευή: 20.00 – 22.10 – 00.20, Σάββατο 13.30 – 15.40 – 17.50 – 20.00 – 22.10 – 00.20, Κυριακή: 13.30 – 15.40 – 17.50 – 20.00 – 22.10) STER CINEMAS CITY GATE (Εμπορικό κέντρο «City Gate», Γιαννιτσών και Κωλέττη, τηλ. από σταθερό 801 801 7837 και από κινητό 210/ 2371000): Α1. Η πριγκίπισσα και ο βάτραχος– μεταγλωττισμένη (Σάββατο και Κυριακή: 11.20 – 13.20 – 15.20 – 17.20) Παράνοια (19.20 – 21.30 – 23.40) Α2. Επικηρύσσοντας την πρώην (19.00 – 21.15 – 23.30, Σάββατο και Κυριακή: 11.45 – 14.30 – 16.45 – 19.00 – 21.15 – 23.30) Α3. Επικηρύσσοντας την πρώην (20.00 – 22.15, Σάββατο και Κυριακή: 12.45 – 15.30 – 17.45 – 20.00 – 22.15) Α4. Η τιτανομαχία (19.50 – 22.00, Σάββατο και Κυριακή: 13.15 – 15.30 – 17.40 – 19.50 – 22.00) Α5. Ωκεανοί – μεταγλωττισμένη (18.45, Σάββατο και Κυριακή: 12.50 – 14.50 – 16.50 – 18.45) Ωκεανοί – με υπότιτλους (20.50 – 23.00) Α6. Πώς να εκπαιδεύσετε το δράκο σας – μεταγλωττισμένη (19.00, Σάββατο και Κυριακή: 11.00 – 13.00 – 15.00 – 17.00 – 19.00) Η τιτανομαχία (21.00 – 23.15) Α7. Πώς να εκπαιδεύσετε το δράκο σας – μεταγλωττισμένη (18.10, Σάββατο και Κυριακή: 12.10 – 14.10 – 16.10 – 18.10) Η τιτανομαχία (20.20 – 22.30) ΦΑΡΓΚΑΝΗ (τηλ. 2310/960.063): Το λουλούδι της ερήμου (18.45 – 21.00) Η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων (23.10)


urban 10ήμερο προσφορών από τα SATO BASIC

Η σειρά Basic, πάντα με την υπογραφή ποιότητας της SΑΤΟ, έρχεται να ικανοποιήσει ακόμη και τους πιο απαιτητικούς καταναλωτές, προσφέροντας οικονομικές λύσεις υψηλών προδιαγραφών. Από τις 12 έως και τις 21 Απριλίου η σειρά Basic σας δίνει τη δυνατότητα μέσα από μια μεγάλη γκάμα γραφείων, βιβλιοθηκών, καναπέδων και αξεσουάρ γραφείου να διαμορφώσετε τον επαγγελματικό και προσωπικό σας χώρο σε απίστευτα συμφέρουσες τιμές. Με χρόνο παράδοσης μόλις 10 ημέρες και εγγύηση 3 χρόνια, η σειρά επίπλων γραφείου Basic αποτελεί την ιδανική πρόταση για να ανανεώσετε με στιλ τον επαγγελματικό σας χώρο είτε στην εργασία είτε στο σπίτι σας. Επισκεφτείτε τώρα και εσείς ένα από τα καταστήματα SATO και επωφεληθείτε από τις μοναδικές ευκαιρίες, στις πιο ανταγωνιστικές τιμές!

ΖΟΟΜΕ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

living

«Γέφυρες φιλίας» από δικηγόρους

Την Παρασκευή 16 Απριλίου 2010 εγκαινιάζεται στους εκθεσιακούς χώρους του Συνεδριακού Κέντρου της Τράπεζας Πειραιώς η κοινή ομαδική έκθεση των δικηγόρων Θεσσαλονίκης και της Αδριανούπολης. Ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης διοργανώνει κατά τακτά χρονικά διαστήματα εκθέσεις εικαστικού περιεχομένου, με συμμετοχή των δικηγόρων-μελών του. Φέτος, για πρώτη φορά, στο πλαίσιο της διαβαλκανικής συνεργασίας των Δικηγορικών Συλλόγων, συμμετέχει στην ομαδική έκθεση και η ζωγράφος Emel Sezer από το Δικηγορικό Σύλλογο Αδριανούπολης. Την ημέρα των εγκαινίων, στις 19:30, θα πραγματοποιηθεί συναυλία στο αμφιθέατρο της Τράπεζας Πειραιώς, με τη συμμετοχή της χορωδίας του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά υπό τη διεύθυνση του δικηγόρου-μαέστρου Δημήτρη Σταθακόπουλου, της λαϊκής ορχήστρας του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης «Το Εντεχνο» και της χορωδίας «Αρμονία», υπό τη διεύθυνση του δικηγόρουμαέστρου Νίκου Κυριακού. Η ομαδική έκθεση περιλαμβάνει πάνω από 90 έργα διαφορετικής τεχνοτροπίας, τα οποία θα εκτεθούν στους δύο ορόφους των αναπαλαιωμένων κτιρίων του Συνεδριακού Κέντρου της Τράπεζας Πειραιώς στα Λαδάδικα (Κατούνη 12-14) από 16 έως 23 Απριλίου 2010. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

14

Ιππασία στη Θέρμη από τους νέους Το Τοπικό Συμβούλιο Νεολαίας του Δήμου Θέρμης (ΤΟΣΥΝΘ) σας προσκαλεί την Κυριακή σε μια εκδήλωση γνωριμίας με το άλογο, την ιππασία και τα x-treme sports. Εμπειρα άλογα και εκπαιδευτές θα χαρούν να σας υποδεχτούν στο φράγμα της Θέρμης. Μια εναλλακτική πρόταση για παιδιά κάθε ηλικίας, με πολλές εκπλήξεις… Ωρα προσέλευσης: 10.00 πμ. Σημείο συνάντησης: όπισθεν αναψυκτηρίου φράγματος.

Η Skoda Fabia S2000 θριαμβεύτρια στο Ράλι Αργεντινής To Ράλι Αργεντινής συγκαταλέγεται στα πλέον διάσημα χωμάτινα ράλι παγκοσμίως και περιλαμβάνει συνολικά 231km τριήμερης δοκιμασίας οδηγών και αυτοκινήτων σε μαλακό χώμα. Φέτος όμως «βάφτηκε» με τα αγωνιστικά χρώματα της Skoda, που κατέλαβε και τις τρεις πρώτες θέσεις. Νικητής ήταν ο Juho Hanninen, που οδηγώντας οριακά την Fabia S2000 κατάφερε να διευρύνει κι άλλο τη διαφορά του από το δεύτερο στη βαθμολογία του IRC. Για πρώτη φορά στην ιστορία της η αγωνιστική ομάδα της Skoda Motorsport κατέλαβε και τις τρεις πρώτες θέσεις του βάθρου. Ο Φινλανδός οδηγός της Skoda έδειχνε ανίκητος μέσα στο μπάκετ της Fabia S2000, σημειώνοντας τον καλύτερο χρόνο σε 11 από τις 15 συνολικά ειδικές διαδρομές.

ΚAΘΕ ΚΥΡΙΑΚH ΜΕ ΤΟΝ «ΑΓΓΕΛΙΟΦOΡΟ»


στ’ αστέρια

15

βλέπεις μόνο ζώδια

των Αντζελο και Φραντζέσκο Φιλιππίδη*

κριός

Αντζελο: Εχετε ιδέες, τα άστρα σάς ευνοούν, οι δικοί Φραντζέσκο: σας άνθρωποι σας Μια σχέση στηρίζουν… Ε, από τα παλιά μην το χαλάτε έρχεται ξανά στο τώρα! Υπέρμετρα προσκήνιο, για να ενθουσιώδεις σας κάνει να κατακαθώς είστε, λάβετε ότι τίποτα δεν αφήστε τους τέλειωσε κι ας τη στοπαρορμητιλίσατε... Το δεύτερο σμούς! ημίχρονο ξεκινά…

Οι Κριοί σφυρίζουν, αλλά το παιχνίδι δε λήγει. Οι Ζυγοί κοιτούν τον ουρανό και χάνονται. Οι Υδροχόοι θα ήταν καλύτερο να μην πίνουν…

ταύρος

Αντζελο: Εχετε έναν αέρα τελευταία στην εργασία σας. Εκφράζετε ανοιχτά τη γνώμη σας Φραντζέσκο: στα ατέλειωτης βαρεΔηλητήριο στάζετε κάθε φορά που μάρας meeting και μιλάτε με το μωρό. βλέπετε να περνάνε Απόλυτα λογικό! οι απόψεις σας, Εχοντας διαπρέψει άσχετα αν ψιλοαστο «Ταύρε, έχεις ερολογείτε. ταλέντο» της ζωής, δικαιωματικά σας αξίζει ο ρόλος της Τζουτζουκομανωλίδου…

λέων

Αντζελο: Πάει καιρός τώρα που τρώτε ανεπανάληπτο φτύσιμο Φραντζέσκο: στον κρανίου τόπο Η λευκόχρυση της επαγγελμαβέρα ταρακουτικής σας απονιέται επικίνδυνα κατάστασης. ακουμπισμένη Σκουπιστείτε, πάνω στο ΙΚΕΑ ανασκουμπωκομοδίνο της μελαθείτε, ανανεχρινής αμαρτίας. Κι ας το αρνείστε εκκωώστε το CV φαντικά με επιδαυρικά σας και hit ουαί και τρισαλί… the road!

ζυγός

Αντζελο: Δείξτε αποφασιστικότητα κι αφήΦραντζέσκο: στε τις ανασφάλειες Περισυλλογή… κατά μέρος. Μην Δε φταίει ο προσπαθείτε να Θανασάκης γιατί παίζετε τον καλό νέρωσε η φασοΣαμαρείτη στη λάδα, τι ξεσπάτε δουλειά σας, πάνω του; Οι λεύγιατί θα σας εκτεροι πάλι αντί να μεταλλεύονται κοιτάτε στον ουρανό, μια ζωή! κοιτάξτε μέσα σας. Ξέρετε τι θέλετε;

τοξότης

Αντζελο: Η δουλειά σας; Εχουμε και λέμε: Πάσχατα, αργίες, Φραντζέσκο: ξεαργίες, δεκαήμεΤελικά θα συμρα σε Παρίσια και φωνήσω μαζί λοιπές ολιγοήμεσας. Η σχέση με ρες εσωτερικές το ακουστικό του αποδράσεις… τηλεφώνου αγγίζει Μμμ, ζήτημα το ιδεατό: ακούει στωνα «δουλέψεικά ό,τι κι αν του λέτε τε» 2,5 λεπτά χωρίς να βγάζει κιχ και μέχρι το καείναι πάντοτε εκεί! λοκαίρι…

Hugh Hefner Κριός, 09.04.26

Βαδίζεις τον 84ο Απρίλη της μακράς ζωής σου. Το κορμί σου ταλαιπωρημένο από το βάρος των ετών, κουρνιάζει σε μια μπορντό βελουτέ πολυθρόνα. Στο αριστερό σου χέρι μια χρυσαφένια θάλασσα σκάει πάνω σε δυο τρία στριμωγμένα παγόβουνα που προσκρούουν σε έναν κρυστάλλινο ορίζοντα. Στο δεξί ένας Κουβανός σαμάνος λιβανίζει με το χαρμάνι του το χώρο. Μισοκοιμισμένος από το λιβάνι και την αλμύρα της ωχρής θάλασσας, ξυπνάς από το σκάσιμο ενός ξύλου στο παραπλήσιο τζάκι. Ανοίγεις τα μάτια· τρία κατάξανθα ουρί με μυαλό σόλας παπουτσιού προσμένουν την κάθε επιθυμία – διαταγή σου. Οχι δεν είναι όνειρο, αναγνώστη μου. Είναι η ζωή του Hugh Hefner…

Ο Φραντσέζκο Φιλιππίδης είναι ο μικρότερος αδελφός του Αντζελο. Αφού σπούδασε Ψυχολογία στο Παρίσι και το Βερολίνο, ταξίδεψε στις Ινδίες και την Καμπούλ και έφαγε εκατομμύρια ιταλικές μακαρονάδες της μαμάς, σκέφτηκε να βοηθήσει τον αδελφό του στη συγγραφή των ζωδίων, δίνοντάς τους μια επιπλέον ψυχολογική διάσταση.

αιγόκερως

Αντζελο: Δείχνετε να μην ξέρετε πού βαδίζετε τον τελευταίο καιρό. Δίχως φιλοδοξίες, δίΦραντζέσκο: Το χως σαφείς στόχους να αναλώνεστε και γεμάτοι ανασε σχέσεις άνευ ποφασιστικότητα. ουσίας καθαρά Να κάνουμε ένα από ανασφάλεια είξεσκαρτάρισμα; ναι τουλάχιστον υποΤι λέτε; τιμητικό. Τι ανεξάρτητοι καυχιέστε ότι είστε; Μείνετε λίγο μόνοι. Δε θα πάθετε τίποτα.

καιρός του ήτανε Βροχές με μικρά διαστήματα ηλιοφάνειας προβλέπονται για τις επόμενες τρεις ημέρες. Οι θερμοκρασίες θα κυμανθούν μεταξύ 9 και 21 βαθμών Κελσίου, με μέγιστα ποσοστά υγρασίας στην ατμόσφαιρα μεταξύ 71% και 81%.

δίδυμοι

Αντζελο: Θα θέλατε πολύ να ρίξετε αλατάκι στον καφέ του αχαρακτήριστου αφεντικού Φραντζέσκο: σας, το ξέρω. Είναι Γιατί τόσα νεύμάλλον καιρός να ρα; Από τη μία η αναλογιστείτε τι σχέση σάς ξινίζει, από την άλλη η μοπραγματικά σας ναξιά σάς βρομάει. προσφέρει η δουΠεράστε λίγο πολύτιλειά σας. μο, ποιοτικό χρόνο με τον εαυτό σας μπας και ξεκαθαρίσετε!

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΥΡΙΑΚΗ 11-21οC 11-17οC 09-19οC

υδροχόος

Αντζελο: Αλλάξαμε αιώνα κι ακόμα να προχωρήσετε σε αλλαγές. Ονειρεύεστε Φραντζέσκο: δημιουργικά επαγ«Τι να την κάνω γέλματα καθισμένοι την αγάπη σου, σε κοντραπλακέ αν βάζεις άλλη γραφεία. Ακούστε στο κρεβάτι σου;». λίγο κι εκείνο το Φταίτε κι εσείς φίλο που σας όμως εδώ που τα βρίζει… λέμε! Ε, πώς! Δεν πέφτεις με το πρώτο ουισκάτο «σε τέλω»…

καρκίνος

Αντζελο: Μην αφήνετε τις ευκαιρίες να διέρχονται ανεκμεΦραντζέσκο: τάλλευτες απλά Εκλεισε εικοσαετία από απροθυμία πια που ο Βαγγένα στριμωχτείτε λας πήγε για τσιγάρα σαν σαρδέλα σε κι ακόμη να γυρίσει. λεωφορείο του Πάψτε επιτέλους να ΟΑΣΘ. Μακροπαριστάνετε την Ταμίλα μαλλούσσες Κουλίεβα με τα μάτιακαθώς είναι, ενυδρεία και ζήστε ό,τι αρπάξτε τις δε ζήσατε anyway! γερά!

παρθένος

Αντζελο: Από τη σύλληψη μιας ιδέας μέχρι την πραγμάτωσή της μεσολαβεί Φραντζέσκο: η οργάνωση! Τα παράνομα τετ α τετ σε παρακΕκεί φαίνεται να μιακά κι απόμερα χωλαίνετε τελευμπαράκια σάς ιντριταία με αποτέγκάρουν, το καταλαλεσμα να παβαίνω. Η Μάρω όμως γιδεύεστε σε που λιώνει στο κλάμα σπασμωδικές με τη Δανδουλάκη, τι κινήσεις. φταίει; Κρίμα είναι…

σκορπιός

Αντζελο: Η δουλειά δεν τραβάει και το αφεντικό ξεσπάει πάνω σας για το απλήρωτο δάΦραντζέσκο: Μην νειο της Mercedes. ακούτε τη Νίτσα Αφήστε τον στα την κομμώτρια με τη καλογυμνασμένα δήθεν Αρλεκιν ερωτιμπράτσα της κή ζωή που ουσιαστιφαντασίας σας κά συνοψίζεται σε μισή και φορέστε μερίδα ανδρός που της εκείνο το απασημάδεψε το κορμί! Μιράμιλλο, ξελήστε με τον εαυτό σας δοντιασμένο καλύτερα… χαμόγελο!

ιχθείς

Αντζελο: Μμμάλιστα! Τα πιάσαμε τα λεφτά Φραντζέσκο: μας τώρα… ΣυνεχίΕχετε αποδείξει στε να δουλεύετε ότι παραπάνω αμισθί, να στέλνετε από μήνα δεν βιογραφικά σε βοαντέχετε σε μια θροκαθαριστήρια σχέση. Καλά κάνατε χωρίς φυσικά και αποσυρθήκατε απάντηση. από τα ερωτικά εγκόΚατά τ’ άλλα η σμια για το καλό όλων! Πατέρα είπε Αν πάρει κύπελλο ο ότι είναι η Αρης (αστρολογικά απίθανο!), τα ξαναλέμε… χρονιά σας!

gossip news

&

Φορέστε μάσκες, ξεκλειδώστε τα καταφύγια• Ο Νίκος «πάμε τώρα σε μια φρικιαστική είδηση» Ευαγγελάτος επιστρέφει! / Εγώ γιατί, όταν ήμουν φαντάρος, στις άδειές μου με το ζόρι πήγαινα στη Χαλκιδική, ναύτη Κασιδόκωστα; / Η Μιμή «το τρένο» Ντενίση επιστρέφει στη μικρή οθόνη! Αμα ραγίσει το γυαλί… / Η Λιονάκη φεύγει, η Δήμητρα του «Next Top Model» (λέει ότι) πάει σε μοναστήρι! Μονή Μεγίστης Σόουμπιζ, μεγάλη η χάρη της… / Μετά την Αννα Βίσση και η Αννίτα Πάνια παντρεύεται τη γιαγιά της. Τον Νίκο Καρβέλα… / Αναβλήθηκαν τα γυρίσματα της νέας ταινίας του Sakis;! Δόξα τω Βάκχω… / Στο πηγάδι κατούρησε η Sandra Bullock δηλαδή;! Διαζύγιο με φόντο ένα ροζ βίντεο…


ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ 341  

ΤΕΥΧΟΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ 341

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you