Page 28

Den IDEALISKA sommarjobbaren

Vägen dit SKRIBENT & LAYOUT: Anna Pohjanen

Juni månad har precis börjat och sommaren är här, det känns i hela kroppen och det enda man egentligen vill göra är att äta glass vid dammen. Samtidigt som allt är frid och fröjd och fåglarna sjunger utanför ditt fönster, så är det ändå något som ligger och gror. Du ska på intervju för årets sommarjobb. Eller ännu värre, du har inget sommarjobb, inte ens en chans att få komma på intervju. Hur gör du då? Bara lugn kära studiekamrat, Ekbladet har talat med Åke Nylén och hans kollegor på GE för att ta reda på hur man egentligen gör för att lyckas få det där sommarjobbet alla går och suktar efter. När du och personen i fråga träffas för eran första arbetsintervju, hur ska personen agera? – Jag uppskattar om personen är seriöst intresserad av GE, med andra ord påläst om GE. Personen i fråga ska gärna vara beredd på att presentera sig själv i ett koncentrerat format, så att jag snabbt kan bilda mig en uppfattning om personen. Under intervjun får personen mer än gärna ställa frågor om jobbet, något som tyder på intresse och framförallt att man har lyssnat på vad jag har sagt. Många gånger händer det också att personen är väldigt nervös, vilket är helt okej, istället för att försöka dölja det är det bättre att berätta hur det ligger till, då kan vi lättare jobba oss igenom intervjun tillsammans. Vilka egenskaper föredrar ni på GE hos en sommarjobbare/-vikarie? – Först och främst påbörjade/avslutade studier inom ekonomi, eventuellt erfarenhet från någon typ av finansiellt arbete men erfarenhet från alla typer av arbete uppskattas. Några av de viktigaste egenskaperna är att personen i fråga har självförtroende och är lugn, stresstålig, nyfiken, noggrann, kvick i tanke och handling. Sen är det viktigt att ha genuint intresse av att göra ett bra jobb och vilja se en framtid i företaget. Är det några särskilda referenser eller meriter som ni tycker är extra viktiga? – Det är alltid bra om personen har bra betyg, rekommendationer, skriftliga referenser från tidigare arbetsgivare, även om det rör sig om sommarjobb. Typen av arbete är mindre viktigt.

28

Hur ska man som anställd agera för att ha möjlighet att få komma tillbaka till er på GE? – Tillgängligheten under jobbperioden är mycket viktig liksom t ex tillgänglighet under studietiden. Med andra ord vill vi kunna använda personen under studieperioden då vi satsar en del på utbildning. Sen föredrar vi en person som är pålitlig och som har integritet Slutligen bör man visa stor drivkraft och lojalitet. Föreställ dig att du har anställt en person som under intervjun verkar vara perfekt för arbetet och sedan visar sig vara motsatsen, hur agerar ni på GE då? – Om det handlar om en sommarvikarie så vill jag säga att vi söker en alternativ lösning, tiden är ofta en kritisk faktor i detta fall. Det vill säga en kandidat ut – en ny in. Om det handlar om en fast anställning så har vi under provanställningen regelbundna avstämningar för att coacha och utbilda vederbörande. Skulle det ändå visa sig att personen inte fungerar/ passar hos oss så går vi skilda vägar. Slutligen, några viktiga tips till de studenter som i framtiden funderar på att söka sommarjobb hos er? – Besök oss på Uniaden, sök på GE Careers.com, personliga besök på kontoret kan även vara en ide, kontakta bemanningsföretag som uppger sig ha oss som kund.

Ekbladet sammanfattar några viktiga punkter 1. Var påläst om företaget, sök på företagets hemsida eller varför inte göra ett besök på närmaste kontor. 2. Om företaget är med på Uniaden, besök dem där! 3. Var aktiv arbetssökande, ställ frågor och lyssna aktivt. 4. Det är okej att vara nervös!

Ekbladet 0802  
Advertisement