Lletra menuda 2013

Page 1

Lletra menuda. Abril 2013

ESCOLA JAUME BALMES

LLETRA MENUDA ABRIL 2013

ESCOLA JAUME BALMES CERVERA


Lletra menuda. Abril 2013

ESCOLA JAUME BALMES

Editorial La paraula crisi ja comença a formar part del vocabulari habitual de moltes famílies que, cada cop tenen més dificultats per assumir les despeses que suposa l’escolarització dels seus fills i filles: compra de llibres i material, roba esportiva, menjador escolar, sortides curriculars i altres.

La nostra escola no ha quedat al marge d’aquesta situació i amb els dies que portem de curs, hem vist com paral·lelament a la situació particular de cada família, s’han anat reduint els ajuts com ara les beques de llibres i menjador, les aportacions dels serveis socials i també les del mateix Departament d’Ensenyament.

Aquesta situació ens ha de fer més forts, més solidaris i més tolerants. Com cada any, els mestres i les mestres hem iniciat el curs plens d’il·lusions i projectes per oferir als nostres alumnes i estem fent esforços per minimitzar la repercussió que aquesta nova situació pugui tenir entre ells. Al mateix temps, l’ Associació de Mares i Pares, no ha escatimat recursos i hem pogut comptar amb la seva ajuda i col·laboració com en anys anteriors. Tots plegats tenim clar que en moments difícils cal arremangar-se i tirar endavant

I amb tot això... un any més, la “Lletra menuda” arriba a les vostres llars, però enguany només en format digital. Esperem que això no sigui una excusa perquè no en pugueu gaudir, sino al contrari, que aprofiteu l’ocasió per fer-ne la màxima difusió.

La revista escolar és un mitjà d’expressió de les experiències i vivències dels nostres alumnes i, per això us la presentem amb il·lusió, desitjant que les retallades no siguin el motiu per evitar que els nostres nens i nenes s’expressin lliurement en la seva llengua, ni per eliminar el model lingüístic d’escola catalana.


Lletra menuda. Abril 2013

ESCOLA JAUME BALMES


Lletra menuda. Abril 2013

ESCOLA JAUME BALMES

LA CLASSE DELS CARGOLS


Lletra menuda. Abril 2013

ESCOLA JAUME BALMES

LA CLASSE DELS ESQUIROLS


Lletra menuda. Abril 2013

ESCOLA JAUME BALMES

EL CIRC DE …


Lletra menuda. Abril 2013

ESCOLA JAUME BALMES

…LES FEIXES


Lletra menuda. Abril 2013

ESCOLA JAUME BALMES


Lletra menuda. Abril 2013

ESCOLA JAUME BALMES


Lletra menuda. Abril 2013

ESCOLA JAUME BALMES

Els nens i nenes de 1 A fem el projecte sobre els peixos. Hem començat a buscar informació i hem trobat moltes coses. Ja sabem com són per dins i per fora. També que tenen diferents aletes (caudal, dorsal, anal , abdominal i pectoral) que l’'ajuden a moure’'s per l’'aigua. En estudiar-los per dins, vam veure que tenen intestí, cor, estomac, ronyó i columna vertebral, igual que nosaltres, però que per respirar fan servir brànquies enlloc de pulmons. També vam veure que les brànquies estan protegides per l'’opercle. De les escates, en sabem que serveixen per protegir el cos del peix i que n’hi ha de diferents formes, però també hem descobert que ens serveixen per saber quants anys té un peix. Voleu saber com? Només s'’ha de comptar quants anells hi ha en una escata, ja que cada anell, és un any (igual que els arbres!)


Lletra menuda. Abril 2013

ESCOLA JAUME BALMES


Lletra menuda. Abril 2013

ESCOLA JAUME BALMES

CASTELLS, CAVALLERS, DAMES i..... Tot això del nostre va passar a que és un període de la història que dura uns 10 segles (476-1.492). Era temps de:

,

Hem sabut que:

 Els cavallers duien una pesada torneig. Portaven ,

,

,, ,

a les batalles i pel , , ,

Per arribar a ser un cavaller calia molt entrenament i abans ser un escuder. La majoria de es feien en llocs elevats per dominar el territori i defensar-se millor. Els construïen en blocs de pedra,les teulades de palla o pissarra. Les podien mesurar fins a 4 metres d’amplada. 

A les no li havia vidres ,a vegades sí cortines . Hi havia poca llum ja que les finestres eren petites. No tenien ni radiadors ni aixetes .L’aigua es treia del pou o de les cisternes. Es rentaven en gibrells i es banyaven en tines de fusta.


Lletra menuda. Abril 2013

A les parets tenien tapissos. Els

ESCOLA JAUME BALMES

eren molts grossos.

Es feien grans amb banquets fastuosos per demostrar la seva riquesa. Menjaven amb els dits o damunt de llesques de pa. Els convidats es portaven el seu propi ganivet. Les culleres només les utilitzaven a la cuina. A vegades, els plats s’anunciaven amb trompetes. Les taules les posaven en forma de U per poder veure desprès a bufons, trobadors i ballar i escoltar . 

Els o senyors anaven de cacera amb els seus gossos si no hi havia guerres o torneig. 

Les o dames , controlaven la feina dels criats.... Sempre duien les claus dels cofres penjades al cinturó.

Eren populars els

.

A Cervera i molts pobles del voltant tenen castells i alguns muralles. Encara ens falta saber i descobrir moltes coses més.

2A


Lletra menuda. Abril 2013

ESCOLA JAUME BALMES

PASTA DE SAL Els nens i nenes de segon vam fer pasta de sal aprofitant la recepta que vam trobar dins d’un quadern de medi. Aquest tipus de pasta és una massa molt senzilla de fer amb la que podem crear manualitats molt variades. Aquí us escrivim els passos que vam seguir per a realitzarla:

Ara us toca a vosaltres trobar en aquesta sopa de lletres tot el que vam necessitar per poder fer la pasta de sal.

2B


Lletra menuda. Abril 2013

ESCOLA JAUME BALMES

L’EDUCACIÓ FÍSICA I ELS VALORS Des de la nostra àrea volem incidir cada vegada més en la creació de valors positius davant la pràctica d'activitat física, valors que sorgeixen i s'experimenten durant les classes, unes classe on les emocions, sempre molt diverses, estant presents durant la realització de les diferents activitats que des de P4 fins a 6è duem a terme a la nostra escola.

SATISFACCIÓ

ESFORÇ

COMPANYERISME

ED. FÍSICA


Lletra menuda. Abril 2013

Rimem ...

ESCOLA JAUME BALMES

Composem ....

EL GOS MANDRÓS Gos mandrós, sempre fas el gos, treballes una hora i en descanses dos. Gos gandul aixeca el cul, posa’t a treballar i no paris fins demà.

LA TARDOR A la tardor, les fulles cauen dels arbres i canvien de color: groc, vermell i marró.

Il·lustrem ... LA PRIMAVERA

EL CLAVELL A classe hem tenyit el clavell i està molt bell, abans era blanc i s’ha tornat de color vermell. Una papallona ha entrat, el clavell ha adornat i ben bonic ha quedat. Per la mare l’he embolicat i amb la Mar li hem regalat.

Mi escuela

EL PAÍS DE LA MÚSICA

IS IT A SCHOOL? Go to school, Pick up your pen And count to three. One. Is it a phone? Two. Is it for you? And three, Is it a tree?

La primavera arriba, la serp s’enfila. La granota beu i la guineu diu adéu. El gat miola i l’oreneta vola. Me’n vaig al prat i veig un ramat. Un ram de flors he agafat i a la mare li he regalat.

Fa molt de temps vaig fer un viatge molt llarg. A un país vaig arribar on tot ho feien cantant. Cantaven a casa, cantaven al carrer cantaven a l’escola I s’ho passaven molt bé. Música a casa música al carrer música a l’escola, sempre feien xerinola.

En mi escuela Jaume Balmes hay muchos niños que estudian y a la señorita escuchan. Por la mañana a clase llegamos, y rápidamente nos sentamos Al patio saldremos y muy bien lo pasaremos .

Nens i nenes de tercer A i tercer B


Lletra menuda. Abril 2013

ESCOLA JAUME BALMES

... i, així, poc a poc...

n’anem aprenent !

Marc Márquez

LA ROSA

Marc Márquez, ets el meu campió, continua així que ets el millor.

La rosa vermella tota bella. Tan pel color com per l’olor. Poden ser vermelles o blanques, totes elles maques. Per Sant Jordi en veiem i de tots colors en comprem.

La teva moto resplendent supera la velocitat del vent. Portes el nom de Cervera per diferents països i als bons cerverins ens fas molt feliços.

ENGLISH POEM

LES FLORS Les flors són molt boniques, són de molts colors: vermelles, liles, roses... i fan moltes olors. Les flors més maques són les roselles, les roses, les tulipes, les margarides, els clavells i moltes flors més.

In the camp: Ball, ball, play football. With the bike: Bike, bike, ride a bike. When you sing: Play the violin, violin, And sing, sing, sing. Play the piano, piano, And plin, plin,plin. Play the drums, drums, And bum, bum, bum And have fun, fun, fun.

Nens i nenes de tercer A i tercer B

LA ROSA Un roser tinc a casa que adorna la terrassa. Tot ple de roses està i molta olor fa. És de color vermell i és molt bell. Aviat es pansiran i les flors es moriran.

LA ESCUELA En la escuela Jaume Balmes hay muchos profesores y muchos estudiantes. Hay aulas de inglés de castellano, y de mates. A todas acudimos, allí estudiamos y, casi siempre, trabajamos.


Lletra menuda. Abril 2013

ESCOLA JAUME BALMES

CICLE MITJÀ, 4t Què és un refrany? Aquest trimestre hem estudiat els refranys i donarem una petita explicació del què és un refrany. El refrany és una frase que sempre es diu igual, no admet variacions. Acostuma a tenir un origen antic i fa referència a diversos temes: el temps, la feina, les malalties, la gent dels llocs, el comportament humà, remeis salut… Sempre conté un ensenyament.

Uns quants exemples: Català: A cavall regalat, no li miris el dentat. Castellà: A caballo regalado, no le mires el dentado. Anglès: Don’t look a gift horse in the mouth.

Vol dir: A les coses regalades no s’hi ha de buscar defectes.

Català: De mica en mica s’omple la pica. Castellà. Gota a gota se llena un vaso y rebosa. Anglès: A penny saved is a penny earned. Vol dir: A poc a poc arriben les coses desitjades, amb paciència


Lletra menuda. Abril 2013

ESCOLA JAUME BALMES

ALGUNS REFRANYS-DITES Català: A cada ocellet li agrada el seu niuet. Castellà: A cada pajarillo le gusta su nidillo. Anglès: Every bird likes its own nest. Vol dir: La pròpia casa és el lloc que a tothom més li agrada, on se sent més a gust.

Català: Una flor no fa estiu. Castellà: Una golondrina no hace verano. Anglès: One swallow doesn’t make a summer.

Vol dir: Un sol cas no pot ser pres com a norma general.

Cliqueu aquest enllaç, si voleu escoltar i veure com els nens i les nenes les diuen:

http://youtu.be/uF3_EI2LwM4


Lletra menuda. Abril 2013

ESCOLA JAUME BALMES

Conèixer Racons i indrets de Cervera Aquest any, els alumnes de cinquè , treballem com a projecte “Conèixer Racons i indrets de Cervera”: Sant Pere el Gros, el pou del gel, les muralles, Santa Maria, l’altar de Sant Misteri, la universitat, el paranimf, Sant Antoni i el Sant Crist, el sindicat, Sant Francesc, Sant Domènech... Aquí en teniu un breu recull de les nostres experiències.

La Universitat de Cervera La Universitat de Cervera és immensa . En el seu interior hi ha tres grans patis que donen llum als passadissos del seu interior. A dalt de la façana de la porta d’entrada hi ha una corona que és la mateixa del rei Felip V que la va fer construir. Darrera la façana hi ha un gran rellotge de sol desconegut per molta gent. L’actual institut Antoni Torroja havia estat abans un hospital en època de la guerra civil. Uns dels estudiants famosos de l’època universitària fou en Jaume Balmes, per aquest motiu la nostra escola porta el seu nom. Ens ha agradat poder-la visitar. J.C.

El paranimf i l’àliga Un dia els alumne de l’escola vam anar a veure el Paranimf de la universitat. Hi ha un altar amb unes grans escultures de pedra fetes per en Jaume Padró en el segle XVIII. Ens va agradar molt perquè aquelles figures semblen reals. Allí s’hi feien els principals actes quan en temps de la universitat. Actualment s’utilitza per moltes coses: exposicions de tota mena, concerts de música, conferències.... Quan hi vam anar vàrem veure la nova Àliga i tots els elements del seguici de Festa Major. Una de les activitats que vam fer va ser fer un dibuix a l’àliga. M.A.

El Pou del gel

La capella del Sant Misteri Un dia els nens i nenes de 5è vam anar a la capella del Sant Misteri per a conèixer-la. Quan vam arribar ens vam quedar impressionats en veure-la . Vam aprendre moltes coses com per exemple que la va construir en Jaume Padró en el segle XVIII i és d’estil barroc, les seves llegendes i el més important, la història del prodigi que va succeir i que ha donat lloc a la Festa Major d’hivern de la nostra ciutat. Ens ha agradat veure les escultures dels àngels, són preciosos i molt ben fets, sembla que estiguin movent-se. En general la capella és molt maca. Ens agrada fer més sortides i conèixer llocs i històries de Cervera. C.C.

Una de les sortides més impressionants i curioses va ser el dia que vam anar a l’ajuntament a veure el pou del gel. El pou és força profund i antigament els cerverins hi guardaven gel per a quan arribés l’estiu. Aquest gel era utilitzat per refredar les begudes i per fer baixar la febre a alguns malalts. Ens van explicar també que allí hi havia hagut una de les primeres presons i la historia d’un presoner que el van deixar allà lligat. Va ser emocionant anar-hi. Z.B


Lletra menuda. Abril 2013

Sant Pere el Gros Sant Pere el Gros és l’edifici més antic de Cervera. És de forma circular i és del segle XI i d’estil romànic. Impressionen les parets gruixudes i el gran que és per dintre, ja que de fora sembla que ha de ser petita i no ho és. Un cop a l’any s’hi fa una festa, pel seu patró Sant Pere.

ESCOLA JAUME BALMES

Santa Maria Santa Maria és l’església més gran que tenim a Cervera. Ens van explicar que quan la van començar a construir era d’estil romànic, però com que van tardar molts anys a construir-la van acabar fent-la d’estil gòtic. Està situada al costat de l’ajuntament i això fa que no s’apreciï del tot les seves dimensions. Té tres naus grans i un altar central dedicat a la mare de déu del coll de les Savines. Ens vam fixar en la pica baptismal, la capella de Sant Andreu i la capella del Santíssim Misteri. Aquesta última les escultures les va fer en Jaume Padró al segle XVIII i s’assemblen moltíssim a les que hi ha al Paranimf de la universitat. També ens vam fixar en les tres portes d’entrada, els nombrosos vitralls amb representacions de la vida de Jesús i figures geomètriques i les rosasses.

Sant Antoni i el Sant Crist Muralles Un dia vam anar resseguint les muralles de Cervera. Vam poder observar les diferents torres, espitlleres, minarets, les quatre barres, la barbacana,... Ens va agradar molt la llegenda de la formació de l’escut de Cervera i el cérvol.

L’església de Sant Antoni és una església petita i ens van explicar que abans tenia un campanar molt alt i que el van haver de desfer i fer-lo petit perquè no poguessin veure els moviments dels soldats enemics. El Sant Crist que hi ha a Sant Antoni és molt gran i una mica desproporcionat el cap i les mans. També hem treballat la seva llegenda fentne una auca.


Lletra menuda. Abril 2013

ESCOLA JAUME BALMES

EDIFICIS RELIGIOSOS

Aquest any a l’ aula de Religió, els alumnes de 4t, 5è i 6è han realitzat un treball sobre edificis religiosos destacats.

Nom de l’edifici

SAGRADA FAMÍLIA

Any inici de construcció 1882

Constructor Antoni Gaudí

Data d’ adquisició dels terrenys El 31 de desembre de 1881

Elements destacats Columnes

Les voltes

Torres i cimboris

Finestrals

La cripta

Absis i sagristies

Claustre

Façanes

Característiques construcció Materials

Dimensions

La pedra de Montjuïc, pedra del Garraf, pedra de Lleida, la pedra de Vilafranca, la pedra de Figueres, i el granit ull de serp del Maresme.

Alçada: 170 metres

RELIGIÓ


Lletra menuda. Abril 2013

ESCOLA JAUME BALMES

LA LÍRICA Los alumnos de sexto curso estamos trabajando en lengua castellana la lírica. UN AUTOR

Rafael Alberti Rafael Alberti nació en 1902 en El Puerto de Santa María, Cádiz. Como él mismo contó en el prólogo de una de sus obras, cuando tenía quince años lo arrancaron del mar y comenzó a sentir nostalgia de él. Ese sentimiento se expresa magistralmente en uno de sus libros de oemas más famosos: Marinero en tierra.

La lírica es el conjunto de las obras escritas en verso en las que los poetas expresan sus pensamientos o sus sentimientos. La lírica tradicional es el conjunto de poemas anónimos que el pueblo cantaba. Son composiciones sencillas que se han transmitido oralmente. Las cancioncillas líricas tradicionales pueden ser de amor, de trabajo, de fiesta...

El mar. La mar... El mar. La mar. El mar. ¡Solo la mar! ¿Por qué me trajiste, padre, a la ciudad? ¿Por qué me desenterraste del mar? En sueños, la marejada me tira del corazón. Se lo quisiera llevar. Padre, ¿por qué me trajiste acá? CASTELLÀ 6é


Lletra menuda. Abril 2013

ESCOLA JAUME BALMES SALVADOR ESPRIU I CASTELLÓ

Els alumnes de 6è hem treballat la vida i l’obra del Salvador Espriu, aprofitant que aquest any és el seu centenari. Aquí teniu el mapa conceptual i una foto de l’auca que hem elaborat entre tots els alumnes de 6è i que tenim penjada al passadís de l’escola.


Lletra menuda. Abril 2013

ESCOLA JAUME BALMES


Lletra menuda. Abril 2013

ESCOLA JAUME BALMES

PROGRAMA DE SALUT INTEGRAL El programa SI és una iniciativa del Dr. Valentí Fuster, basada en la investigació científica. Té com a objectiu promoure la salut mitjançant la comunicació i l’educació. Què cal treballar per aconseguir una salut integral?

ALIMENTACIÓ SALUDABLE

CONEIXEMENT DEL COS


Lletra menuda. Abril 2013

EDUCACIÓ EMOCIONAL

ESCOLA JAUME BALMES

EXERCICI I MOVIMENT

EDUCACIÓ INFANTIL


Lletra menuda. Abril 2013

ESCOLA JAUME BALMES

TREBALLEM L’ORTOGRAFIA VISUAL Amb un seguit de jocs i activitats que entrenen la memòria visual podem millorar l’ortografia. Aquesta és una mostra de com practiquem aquesta habilitat.

1. El joc de les figures:

Es tracta de mirar les figures i memoritzar-les. Després, sense mirar, cal contestar preguntes com: - En quin lloc va el triangle? - Quina figura hi ha en segon lloc? - Que hi ha davant de la figura verda? - …

2. Apliquem la memòria visual a les paraules. Memoritzem una paraula com si li féssim una fotografia: A V I Ó Tapem la paraula i contestem les preguntes: 1. 2. 3. 4. 5. 6.

Digues les lletres una a una començant per la última. Digues les lletres una a una començant per la primera. Recordes quina lletra és la tercera començant el final? Recordes quina lletra va abans de la i? Hi ha alguna lletra que duu Accent? Si és així en quina direcció? Hi ha alguna U a la paraula que has vist?


Lletra menuda. Abril 2013

ESCOLA JAUME BALMES

3. Aprenem ortografia tot llegint. Després d’identificar les paraules difícils, segueix els tres passos següents: 1) Fes-te una foto mental i quan la tinguis, delletreja d’enrere a endavant i de davant a enrere. 2) Escriu-la amb el dit sobre la teva pròpia mà.

3) Escriu-la en un full i comprova si l’has escrit bé.

4. Aprenem ortografia tot llegint. Quan una paraula costa de recordar podem aplicar aquesta técnica: 1. Mira els ideogrames següents:

A la lletra que et costa li apliques un dibuix que t’ajudi a recordar-la.

AULA DE SUPORT


Lletra menuda. Abril 2013

ESCOLA JAUME BALMES

The weather Click here to see the children singing 'The sun comes up" from DreamEnglishKids

http://www.youtube.com/watch? v=WYdVnTlXlIU

by class 2


Lletra menuda. Abril 2013

ESCOLA JAUME BALMES

(http://www.youtube.com/watch?v=4crxxefS-44) El dia 14 de març de 2013 vam anar al museu Comarcal de Cervera a veure l'exposició Ànima basada en la família dels instruments de corda fregada. Es centrava en la seva història, construcció, evolució i la producció del so d'aquests instruments que són el violí, la viola, el violoncel i el contrabaix. També la viola de Gamba com a instrument predecessor d'aquests. Com que l'exposició va ser fruit de la col·laboració del Museu amb el Conservatori, van venir dos professors a presentar-la a l'escola. El Xavier Puertas ens va presentar el contrabaix i la viola de gamba, i el Xavier Balcells que ens va parlar de la viola i dels tallers de luthiers on es fabriquen artesanalment aquests instruments.

L'exposició es va organitzar en tres parts:  Concert: on vam poder escoltar en directe la sonoritat dels diferents instruments.  Explicació i plafó interactiu: història i evolució dels instruments i plafó interactiu amb un sistema d'imants on s'havia d'associar cada part del violí amb el nom corresponent.  Taller: recreació d'un taller de luthiers on vam poder veure els motlles, les tapes i els arquets de ben a prop. Finament vam saber el perquè del nom de l'exposició: l'Ànima d'un instrument de corda fregada és l'última peça que es posa i és un cilindre de fusta la funció del qual és transmetre el so (la vibració) a l'interior de l'instrument perquè la caixa de ressonància l'amplifiqui. MÚSICA


Lletra menuda. Abril 2013

ESCOLA JAUME BALMES

LES ACTIVITATS EXTRAESCOLARS ORGANITZADES PER L'AMPA Les activitats van començar a l'octubre i s'acabaran al maig, excepte l'activitat d' acollida matinal que està en funcionament des del primer dia de curs i finalitzarà l' últim dia d'escola. Aquí us mostrem una petita pinzellada de cadascuna. ACOLLIDA MATINAL: Es fa tots els dies de la setmana de 7: 50 a 9: 00 i va dirigida a tots els nens/es de l'escola. La seva finalitat és donar servei a aquelles famílies que, per diferents motius, tenen la necessitat de dur els seus fills a l’escola abans del seu inici. També hi ha la possibilitat de deixar-los en dies esporàdics. En aquesta activitat n'hi ha que esmorzen, altres que aprofiten per acabar els deures, els que els agrada jugar amb jocs de taula com ara el trencaclosques, els que volen pintar, dibuixar, els que volen jugar amb la pilota,...

ESCACS: Es fa tots els dimarts de 12: 30 a 13: 30 i va dirigida als cursos de primària. La seva finalitat és augmentar la capacitat d’atenció i concentració, fomentar l’esforç, l’organització, la imaginació i la creativitat, el control emocional, la presa de decisions, i millorar la capacitat de càlcul.


Lletra menuda. Abril 2013

ESCOLA JAUME BALMES

AERODANCE: Es fa tots els dilluns de 12: 30 a 13: 30 pels cursos de 1r i 2n; els dimecres de 12: 30 a 13: 30 pels cursos de 3r i 4t, i els dijous de 12: 30 a 13: 30 pels cursos de 5è i 6è. La seva manera de treballar és a través del coneixement del cos i la pèrdua de la vergonya, aprenent a ballar fomentant la confiança en ells mateixos. Treballen l'elasticitat del cos, la flexibilitat i la coordinació. És una activitat on aprenen un grapat de coreografies.

BÀSQUET : Es fa tots els dimecres de 16: 30 a 17: 30 pels cursos de 1r, 2n i 3r i els divendres de 16: 30 a 17: 30 pels cursos de 4t, 5è i 6è. Els nens i nenes aprenen a desenvolupar les habilitats motrius bàsiques i a resoldre situacions tècniques i tàctiques senzilles corresponents a l’etapa d’iniciació al bàsquet, potenciant valors com l’esportivitat, el treball en equip i el respecte.

TALLERS INFANTILS: Es fa tots els dimecres, dijous i divendres de 14: 00 a 15: 00 pels cursos de P3, P4, P5 i 1r. La seva finalitat és aprendre, tot jugant, divertint-se i desenvolupant la seva creativitat i imaginació, conjuntament amb companys d’edat similar, fomentant valors i actituds de solidaritat. La manera de treballar és a partir d'un centre d'interès. Aquest any el tema escollit pels monitors ha estat “Toy Story”.


Lletra menuda. Abril 2013

ESCOLA JAUME BALMES

TEATRE: Es fa tots els dimarts de 12: 30 a 13: 30 pels cursos de 4t, 5è i 6è, i de 14: 00 a 15: 00 pels cursos de 1r, 2n i 3r. La seva finalitat és apropar els infants al món del teatre i les seves disciplines de forma lúdica i divertida durant una part del curs escolar. Els nens i nenes estan preparant amb molta il·lusió les obres que representaran a final de curs.

Cada any, a final de curs, l'AMPA, juntament amb els monitors, organitzen la festa de fi de curs de les activitats extraescolars, on els nens i nenes que han estat fent alguna de les activitats, aquell dia són els protagonistes i fan les seves actuacions. Si entreu a la pàgina de blocs de l'escola Jaume Balmes, i cliqueu a la finestra de l'AMPA podreu visualitzar les fotos on surten els nens i les nenes fent les diferents activitats extraescolars. Moltes gràcies per la vostra confiança!!

AMPA