Page 1

01_cover losse pagina_01 18-11-11 10:42 Pagina 1

WIN FANTASTISCHE PRIJZEN!

ALLES OVER

10

JAAR

BOKT

Bokkers aan het woord Site vol kennis Leukste huiskamer van Nederland

JUBILEUMMAGAZINE


04-05-07_Bokt meer 16-11-11 14:14 Pagina 4

TEKST: Eline Spek FOTOGRAFIE: Bart van Bragt, Sjoert Pegge, Ekaterina Druz

meer dan een site Een tikje glazig of compleet onge誰nteresseerd. Dat is vaak de blik van mensen als jij vertelt over wat jou bezighoudt: paarden. Zoek je een plek waar je je verhalen kwijt kunt, bij mensen die wel begrijpen waar het over gaat? Waar je anderen kunt helpen met vragen die jij al beantwoord hebt en op de hoogte blijft van alles wat speelt in de paardenwereld? Dan zoek je Bokt.nl.


09-10-11_Bokt als huiskamer 15-11-11 07:24 Pagina 9

TEKST: Marieke Visman FOTOGRAFIE: Eline Spek, Miranda Haak, GNS-Fotografie

als huiskamer De grootte van Bokt is soms een nadeel. Op specifieke vragen is ieder antwoord welkom, maar het is ook fijn om bepaalde onderwerpen uitvoerig met elkaar te bespreken. Gelukkig heeft Bokt daar een plaats voor: de huiskamer. Er onstaan goede gesprekken, meetings en hechte vriendschappen.

B

innen de huiskamer is elk topic een kleine community waarin het niet meer over één onderwerp gaat; je kunt het over alles hebben. Vaak ontstaan community’s als mensen iets gemeen hebben. Zo hebben ze bijvoorbeeld een afstammeling van dezelfde hengst en zien ze veel overeenkomsten. Of ze rijden op hoog niveau, lopen tegen dezelfde vragen aan bij hun driejarige paard, komen allemaal uit Friesland of werken late diensten.

Binnen zo’n topic kun je een vraag stellen of een probleem voorleggen - en ontvang je meningen en ervaringen van mensen die in dezelfde situatie zitten. Wat deze topics zo bijzonder maakt, is dat er hechte groepen ontstaan die elkaar langere tijd dagelijks spreken en helpen. Er wordt vaak van alles besproken. Niet alleen op paardengebied, maar ook als je gewoon een ontzettende rotdag heb op je werk, of juist promotie maakt. Er zijn regelmatig

meetings waar mensen elkaar ook in het echt leren kennen. Het meeposten in een topic is laagdrempelig en er zijn geen verplichtingen. Deel je een passie? Wil je erover meepraten en jouw ervaringen delen? Dan ben je welkom in een topic. Dit maakt het nog leuker en makkelijker om over je hobby te praten en waardevolle vriendschappen op te bouwen, zelfs als je niet in de buurt bent van een paard.

»


14-15_Bokkers 17-11-11 15:29 Pagina 4

TEKST: Ingrid Groeneveld

Bokkers over Bokt zou Bokt niet zijn zonder gebruikers. Duizenden mensen meldden zich in de afgelopen tien jaar aan. In een blad dat voor én door Bokkers wordt gemaakt, willen we hen ook aan het woord laten en daarom stelden wij hen de vraag: Wat betekent Bokt voor jou? Wat is je mooiste, gekste of meest dierbare herinnering? We kregen vele reacties binnen met de meest bijzondere verhalen. Hierbij een kleine selectie. Elise95: ,,Je moet wat opzoek en voor school of voor je Zonder dat je het door werk. hebt, typ je Bokt.nl. Oep s, verkeerde site. Toch ma mijn berichten checken ar even en voordat je het weet, zit je weer een kwartiert Bokt. Herkenbaar? Ik gee je op f het eerlijk toe, ik ben ver slaafd aan Bokt. Maar erk nen is de eerste stap in enhet afkicken, toch? Dus ik ben op de goede weg.”

H_Nalanta

verschillende nken, n Bokt te da b zoveel aa he k . Gefokt ,,I ie : pp e Yi ti d Kjoe droompaar ijn m el veel is e he r st jk e twintige het belangri r ik als jong erd aa le w ge er b kk he Bo n door een r ik zoveel va aa w ” n. d, de ha in is gewor respect voor kt een vriend Bo or do e en di

: ,,De ervaringen en meninge mensen hebb n van veel en mij geleer d niet blind onderzoek, te staren op maar om ve één rder te kijken .”

Juangi: ,,Via Bokt ben ik aan een zeldzame garrano pony uit Portugal gekomen. Dit kon alleen omdat ik via Bokt Lusitana ontmoette, zij bemiddelt tussen kopers in Nederland en verkopers in Portugal. Ook is bijna de hele koop via Bokt gegaan, van vervoer tot betaling.“


18-19-21_Kennis 15-11-11 14:52 Pagina 18

Kennis op Een gezond, fit en vrolijk paard willen we allemaal. Soms is dat helaas even niet het geval. Bij een medisch probleem ga je uiteraard eerst met je paard naar de dierenarts. Is het een ander probleem of zoek je na je bezoek aan de dierenarts nog meer informatie, weet dan waar je terecht kunt: op Bokt.nl.

Bokt Jubileummagazine  

Bokt Jubileummagazine

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you