Issuu on Google+

Juni 2012 - Jaargang 01 - Nr. 03

O.a.

De masseuses

Vertrouwenspersonen in de vereniging Europees record Kenny van Weeghel NK Junioren AB Bestuurslid Annemieke Luiten Hardloopvierdaagse Apeldoorn


Clubblad is een tweemaandelijkse uitgave van atletiek­vereniging Eindhoven Atletiek

Redactie: Heather MacDuff Huub Sanders Joop Broeders Maurice van den Berge

2

Jan van der Blij Marleen Mescher

Publicatie: Issuu, e-magazine

Vormgeving: Noud Leermakers

Coverfoto: Jonathan Mutebwa

CLUBBLAD EINDHOVEN ATLE TIEK

Voor de uitgave van juli, copy en foto’s inleveren voor 10 juli 2012.


INHOUD

3 4

Van de voorzitter

J ubilea De masseuses stellen zich voor

5

2 e competitiewedstrijd senioren Koffieavond

6 Eindhoven Marathon voor het goede doel

7 Marsjes 8 Vertrouwenspersonen in een sportvereniging

9 Europees record 200 meter

Van de voorzitter

Kenny van Weeghel

10 Sportplein Eindhoven

Beste mensen, Inmiddels al weer het derde clubblad. En wederom van hoge kwaliteit. Een dik compliment aan onze redactie.

Kempische Wegcompetitie

11 Seizoenwandeling Vught 12 De Loopkalender

Wat ook goed werk is, zijn de prestaties van onze junioren A en B tijdens de Nederlandse kampioenschappen in Breda. Helaas kon ik vanwege mijn vakantie in het buitenland niet aanwezig zijn. Een tiental deelnemers, drie medailles en vele persoonlijke records; iets waar wij als Eindhoven Atletiek best trots op mogen zijn. Waar ik ook trots op ben is de aanwezigheid van vele trainers die door hun kennis en enthousiasme de basis vormen voor deze prestaties. Ook onze wegatleten boeken mooie prestaties. In de plaatselijke krant worden regelmatig namen van onze atleten genoemd.

Grootse plannen Cursus assistenttrainer

13 Dwars door Brugge Uitbreiding trainings足 mogelijkheden recreanten

15 Verjaardagen 16 Eef Kamerbeek Games 17 NK Junioren AB 18 Van bowlingbal naar

Teleurstellingen zijn er helaas ook te melden. Zie elders het stukje over de mislukte subsidieaanvraag bij de provincie. Dit weerhoudt ons er echter niet van plannen te blijven maken. Binnenkort de Eef Kamerbeek Games en de de BurghKarpenrun, het samen kijken naar het Nederlands elftal. Kortom, activiteiten genoeg. En mocht u nu denken; ik mis een activiteit. Schroom niet, laat het ons weten en we bekijken de mogelijkheden. Veel leesplezier!

hardloopschoen

20 Bestuurslid Annemieke Luiten De Burgh-Karpenrun

21 Puzzel 22 Hardloopvierdaagse Apeldoorn 24 Nieuwe / vertrekkende leden 25 Beekloop

Patrick Stassen, Voorzitter Eindhoven Atletiek

Avondwedstrijd Op woensdag 27 juni a.s. staat de 4e en laatste avondwedstrijd van circuit 14 op de agenda op onze eigen accommodatie. Het is een open wedstrijd voor senioren, masters en junioren. De wedstrijd begint om 19.00 uur en op www.eindhovenatletiek.nl zal het tijdsschema komen te staan. Op http://www.circuit14.nl/ staan de uitslagen van de eerste drie wedstrijden en de tussenstanden in het totaal klassement. Organisatie Avondwedstrijd Eindhoven Atletiek CLUBBLAD EINDHOVEN ATLE TIEK

3


Jubilea: Proficiat allemaal en bedankt voor je trouwe lidmaatschap! 60 JAAR Eeuwout Baart

De masseuses van Eindhoven Atletiek stellen zich voor: Erna Huisman Ik ben Erna Huisman en ben als masseur al een aantal jaren op vrijwillige basis werkzaam bij eerst PSV en nu Eindhoven Atletiek. Na de opleiding sportmassage heb ik nog een aantal vervolg cursussen gedaan. Verder ben ik in het dagelijks leven huisvrouw, heb een praktijk sportmassage aan huis, ben ik werkzaam als vrijwilligster bij een stichting die op komt voor de belangen van familie van psychiatrische patiënten en ben ik bestuurslid van de stichting Hart voor Acht in Acht. Ik ben een liefhebber van tuinieren en beleef veel plezier aan mijn gezin en huisdieren.

25 JAAR Nel Lotthrinkx 20 JAAR Louis Tiebax Mariya Vervoort - Waalen 10 JAAR Lida Daniëls Germy Jansen - van Soerland Anne Rindt Wil Rindt Anne-Marijke Voets Bas Büthker

Conny Lindeman Mijn naam is Conny Lindeman. Ik ben sinds augustus 2011 werkzaam als sportmasseur bij de vereniging en heb een eigen praktijk als sportmasseur en stoelmasseur. Dat werk doe ik met veel plezier. Tot ziens op woensdagavond.

 JAAR 5 Tim Brouwer Jonne Dommerholt Samantha van Horssen Marleen Kamerbeek Rudolf Moers Bram van Rijswijk Petty de Smits Peggy Spill Michiel van der Weele Luuk Geurten Afra de Graaf Jordan Harris Shaun Harris Anke Jeucken Jan Mathijs Koolhaas Brian Lesterhuis Colette van Miert-Adank Roel van Nuenen Merijn Trommar Guido Weers

Anneloes Wiertz Hallo, ik ben Anneloes en sinds kort werkzaam als sportmasseur bij Eindhoven Atletiek. Behalve sportmassage heb ik diverse andere massagecursussen gevolgd. Ik ben werkzaam als masseur bij Thermen Geldrop, Dunya hamam en heb een praktijk aan huis. Naast mijn passie voor massage ben ik een grote muziek liefhebber. Ik houd van de natuur, ga graag hardlopen en doe elk jaar mee met halve marathon Eindhoven.

Sportmassage en blessurebehandeling Elke maandag, dinsdag, woensdag en donderdag is er een sportmasseuse van Eindhoven Atletiek aanwezig in de massageruimte bij de krachtruimte om blessures te behandelen. Maandag: Dinsdag: Woensdag: Donderdag:

4

CLUBBLAD EINDHOVEN ATLE TIEK

Anneloes Wiertz van 19.30 tot 21.00 uur Erna Huisman van 19.30 tot 21.00 uur Conny Lindeman van 19.00 tot 20.30 uur Willy Gommers van 19.30 tot 21.00 uur.


2e competitiewedstrijd senioren Joop Broeders Op zondag 20 mei werd de tweede competitiewedstrijd gehouden op het Eef Kamerbeek Atletiekcentrum en onze atleten hadden dus een thuiswedstrijd. Of het thuisvoordeel net zo belangrijk is als bij voetbal is de vraag maar zeker is dat de atleten uitstekend hebben gepresteerd! Ondanks dat Eugene Susanna door een blessure niet van de partij was, werden de mannen met een straatlengte voorspong 1e en hadden maar liefst 969 punten voorspong op nummer twee Scorpio. Al bij het eerste nummer werd de koppositie ingenomen door winst van Giguru Scheuer bij het hoogspringen en die voorsprong is nooit meer in gevaar gekomen. Zonder anderen tekort te doen werden de meeste punten verzameld door Giguru Scheuer (2.00 meter en 857 punten) bij het hoogspringen, Jonathan Mutebwa ( 10,95 en 817 punten) bij de 100 meter sprint, nogmaals Jonathan Mutebwa ( 21.88 en 857 punten) bij de 200 meter , Bart van der Zanden (55,73 en 824 punten) bij de 400 meter horden en Arjan Timmers, Jonathan Mutebwa, Jip Baltissen en Michael Anpong (42.10 en 926 punten) bij de 4 x 100 meter. Deze prestatie is goed voor de plek 4 op de seizoensranglijst 4x100. Op alle andere onderdelen werden degelijke prestaties geleverd. Felicitaties aan het gehele team voor deze uitstekende prestatie! Ook de vrouwen hebben zich van hun beste zijde laten zien. Ook zij hadden een vliegende start bij de eerste twee onderdelen maar konden de eerste plaats niet over de finish brengen. Het resultaat was een derde plaats met een reuzenvoorsprong op nummer vier en slechts 176 punten achterstand op nummer twee en 321 op nummer een. De meeste punten werden verzameld door Marta PapeGarcia (57.26 en 866 punten) bij de 400 meter, Sacha van Agt (12.25 en 821 punten) bij de 100 meter, wederom Marta Pape-Garcia ( 25.67 en 789 punten) bij de 200 meter, en het estafetteteam bestaande uit Nikki Timmers, Zanna Vanterpool, Marta Pape-Garcia en Sacha van Agt (48.56 en 841 punten) bij de 4 x 100 meter. Nikki Timmers verbaasde met door zonder er ooit voor te trainen met kogelstoten tot een worp te komen van 10.18, terwijl ze nog maar net op was. Jonne Dommerholt deed het zeer verdienstelijk met een derde plaats bij het polsstokspringen en ook de anderen hebben degelijke prestaties neergezet waardoor de derde plaats behaald werd. Ook felicitaties voor het gehele vrouwenteam!

Jonathan Mutebwa

De koffieavond. Iedere laatste dinsdagavond van de maand (vanaf een uur of 8) is het erg gezellig in de Eindhoven Atletiek kantine! Dan wordt er gezamenlijk koffie gedronken en worden o.a. de jarigen toegezongen. Natuurlijk kan er ook iets anders dan koffie worden gedronken, en voor hapjes wordt gezorgd!

De mannen staan na 2 wedstrijden landelijk 4e en koersen dus af op de promotiewedstrijd in september. Daarvoor moet op 23 juni in Weert wel de poulewinst worden veiliggesteld of anders een plek bij de beste 8 landelijk. Ook voor de vrouwen geldt deze eis, al wordt dat met een 3e plaats in de poule en een 12e plaats landelijk een stuk lastiger dan voor de mannen.

Zet daarom de volgende data alvast in je agenda:

Het was bijzonder druk op de tribune en de mensen achter de bar hebben het bijzonder druk gehad. Na afloop hebben de atleten en vrijwilligers deze mooie atletiekdag afgesloten met een gezellige barbecue op de tribune. Al met al een bijzonder geslaagde dag!

• Dinsdag 28 augustus

• Dinsdag 26 juni • Dinsdag 31 juli

• Dinsdag 25 september

CLUBBLAD EINDHOVEN ATLE TIEK

5


Goed doel, goed gevoel!

Loop jij mee op één van de afstanden van de Marathon van Eindhoven op 14 oktober 2012?

6

CLUBBLAD EINDHOVEN ATLE TIEK

Dan kan je met jouw prestatie anderen een steuntje in de rug geven, mensen die op dit moment door (de behandeling tegen) kanker niet kunnen lopen. Wij geven jouw steuntje dan aan hen door bij Inloophuis de Eik in Eindhoven. Iedereen die met kanker te maken heeft of heeft gekregen, als patiënt, als naaste of als nabestaande kan bij de Eik terecht voor ondersteuning in de vorm van informatie, gesprekken, het ontmoeten van anderen die hetzelfde meemaken en voor verschillende activiteiten, zowel sportief als creatief. Een goed doel in de buurt dus! Loop je voor ons mee dan krijg je zolang de voorraad strekt een goed lopersshirt voor de training én één om in te lopen tijdens de marathon. Ook ben je van harte welkom op onze oergezellige napraatavond in november. Loop je voor ons mee dit jaar? Kijk voor meer informatie en voor aanmelden op www.inloophuis-deeik.nl Binnenlopen kan natuurlijk ook, elke werkdag van 10 tot 17 uur. 


Marsjes t/m zaterdag 12 mei 2012 Naam Twan van Deursen

afstand plaats

tijd datum

(M)PR tempo

21,1

Venlo

1:58:45

25-3-2012

PR

10,66

Brigit Wendrich

10

Venlo

0:57:34

25-3-2012

PR

10,42

Ingmar van Dijk

21,1

Venlo

1:23:08

25-3-2012

PR

15,23

Dommelloop

0:44:32

29-3-2012

PR

13,47

Arjan Slot

10

Henk Klaus

21,1

Drunen

1:45:44

1-4-2012

PR

11,97

John Middel

21,1

Drunen

1:45:45

1-4-2012

M3PR

11,97

Leon Schrijvers

10

Drunen

0:43:45

1-4-2012

PR

13,71

Peter Rossieau

10,115

Kraaijenbergse plassen

0:57:53

7-4-2012

PR

10,48

Twan van Deursen

10

Weert

0:50:23

9-4-2012

PR

11,91

Anita van de Pas

10

Weert

0:48:57

9-4-2012

PR

12,26

Bas Dirkson

10

Weert

0:48:44

9-4-2012

PR

12,31

Arno Nieuwlaat

10

Weert

0:48:49

9-3-2012

PR

12,29

Arjan Slot

21,1

Utrecht

1:37:19

9-4-2012

PR

13,01

Anneke Rietveld

42,2

Rotterdam

3:46:50

15-4-2012

PR

11,16

Arno Nieuwlaat

10

Oisterwijk

0:48:00

21-4-2012

PR

12,50

Joost Bekkers

15

Oisterwijk

1:12:26

21-4-2012

PR

12,43

Marjan van Aspert

15

Oisterwijk

1:19:58

21-4-2012

PR

11,25

Henk van Aspert

15

Oisterwijk

1:14:45

21-4-2012

M3PR

12,04

Leon Schrijvers

10

Lieshout

0:43:33

29-4-2012

PR

13,78

21,1

Tilburg

1:44:30

6-5-2012

PR

12,11

10,05

Tilburg

0:52:03

6-5-2012

PR

11,59

Oosterhout

0:42:35

12-5-2012

PR

14,09

Joost Bekkers Natasja Gerritzen Leon Schrijvers

10

Proficiat met jullie mooie prestaties. Stuur graag een mailtje naar h.macduff@upcmail.nl als je een PR hebt gelopen en/of als je vragen hebt over de mars actie.

CLUBBLAD EINDHOVEN ATLETIEK 7


Vertrouwenspersonen in een sportvereniging. Jeroen Hensen ‘Seksuele intimidatie komt overal voor: op het werk, in de disco, op school… en helaas ook in de sport. Als je ermee te maken krijgt, is het belangrijk te weten waar je terecht kunt voor hulp, ondersteuning en advies of gewoon voor een luisterend oor’. Dit schrijft het NOC*NSF op hun website als motivatie voor de rol van de vertrouwenspersoon in een sportvereniging.

Jeroen Hensen

Eindhoven Atletiek Eindhoven Atletiek is een grote vereniging waar veel mensen van jong tot oud samen sport bedrijven. Dat vraagt ook om normen en waarden als het gaat om het omgaan met elkaar. Zeker in zo’n grote vereniging met veel mensen is de kans aanwezig dat een normen- en waardenpatroon wordt overtreden en dat er over elkaars grenzen wordt gestapt. Op het moment dat dit gebeurd kan iemand zich erg alleen voelen en niet weten hoe hij of zij moet handelen. Vaak wachten mensen dan te lang voordat ze aan durven te kloppen bij iemand die zonder oordeel kan luisteren.

kunnen praten en advies of hulp te krijgen. Daarom heeft Eindhoven Atletiek twee vertrouwenspersonen aangesteld.

Plegers en melders van intimidatie Seksuele en andere vormen van intimidatie komen voor in alle takken van sport. Het kan vrouwen en mannen overkomen, kinderen en volwassenen. De groepen die meer risico lopen dan anderen, zijn kinderen en vrouwen. Plegers van de intimidatie kunnen sporters, trainers of andere begeleiders in de sport zijn. Het kan hierbij zowel om mannen als om vrouwen gaan.

Uw vertrouwenspersonen in deze vereniging. Mieke Emmen is als recreant loopster actief. Zij heeft ontwikkelingspsychologie gestudeerd en is gepromoveerd in een onderwerp over de verslavingszorg. Ze rondde in 2010 de opleiding als gezondheidszorgpsycholoog af en werkt in de Eindhovense psychologenpraktijk Oog zowel met kinderen als volwassenen. Jeroen Hensen is recreant loper. Hij kwam rond 1996 bij AEV Olympia, een van de rechtsvoorgangers van Eindhoven Atletiek. Hij was vertrouwenspersoon en traumaopvanger in een algemeen ziekenhuis en is nu actief als kinder-, jeugd- en volwassenencoach in zijn eigen coachingspraktijk (www.latenttalent.nl).

Signaleren en erover praten Eindhoven Atletiek vindt dat iedereen die sport, dit moet kunnen doen in een veilige en vertrouwde omgeving. Je moet je kunnen concentreren op de sport. Intimidatie in welke vorm dan ook maakt de omgeving onveilig en leidt van de sport af. Het kan veel emoties en vragen oproepen, ook als je het ziet gebeuren bij een ander. Blijf er niet mee rondlopen! Signaleer het en praat erover met iemand in wie je vertrouwen hebt. Wijs elkaar op de mogelijkheid van de vertrouwenspersoon in de vereniging. Het doel is opvang van de melder, voorkómen van herhaling en inzetten van verbetering. Erover praten is vaak moeilijk. Het voor jezelf houden kan allerlei nadelige gevolgen hebben voor jou en voor anderen. Op die momenten geeft het een opluchting om met een onafhankelijk iemand te

8

CLUBBLAD EINDHOVEN ATLE TIEK

De rol van de vertrouwenspersoon Hij of zij luistert naar je verhaal en helpt je om mogelijkheden te vinden om de situatie op te lossen. Jouw verhaal wordt strikt vertrouwelijk behandeld en er gebeurd niets wat je niet weet en waar je geen toestemming voor geeft. De vertrouwenspersoon kan je helpen om bij een ernstige melding een klacht in te dienen bij de vereniging. Maar gewoon even praten kan ook.

Bereikbaarheid Mieke Emmen is te bereiken via e-mail mieke.emmen@eindhovenatletiek.nl Jeroen Hensen is te bereiken via e-mail jeroen.hensen@eindhovenatletiek.nl 


Kenny van Weeghel ‘wheelt’ Europees record 200 meter

Kenny van Weeghel, hier in actie in Lisse bij de Ter Specke Bokaal. Foto: Erik van Leeuwen

Bij internationale wedstrijden in het Zwitserse Pratteln heeft Kenny van Weeghel het Europees Record op de 200m in de klasse T54 aangescherpt tot 24.30 sec. Amy Siemons en Stefan Rusch verbeterden beiden hun eigen Nederlandse Records op de 100 en 200 meter. De Daniela Jutzeler Memorial die elk jaar in Zwitserland wordt gehouden, staat garant voor snelle tijden. De Memorial vond dit jaar plaats in Pratteln. Het Dutch Parathletics Team is met 6 wheelers aanwezig. De meest opvallende prestatie kwam op naam van Kenny van Weeghel. Hij verbeterde het 6 jaar oude Europese record op de 200m in de klasse T54 tot 24.30 sec. Hij bleef daarmee slechts 11 honderdste verwijderd van het wereldrecord. Behalve de overwinning op dit niet Paralympische onderdeel, werd van Weeghel 3e op de 100m (13.80 sec. +2.5) en 2e op de 400m (48,96 sec.), het onderdeel waarop hij in 2004 paralympisch kampioen werd.

Stefan Rusch werd 3e op de 100m. Hij reed voor het eerst onder de 17 seconden en kwam tot 16.75 sec. Op de 200m werd Rusch 6e en reed hij 30.61 sec. Verder voldeed Henk Schuiling aan de Paralympische limiet op de 100 en 200 meter in de klasse T34. Helaas stond op de 100m iets teveel rugwind (17.49 sec. +2.1). Op de 200 meter bleef wind wel binnen de toegestane limiet. Met 31.68 sec. behaalde hij officieel de limiet voor Paralympische Spelen in Londen. Daarmee zijn er nu twaalf paratleten gekwalificeerd voor Londen 2012. Dat dit niet automatisch impliceert dat zij allen kunnen deelnemen lichtte de Atletiekunie eerder deze week hier toe. Overige uitslagen: Bart Pijs (mannen T34) 100m 17.67 (+2.1)/200m 31.81 (+1.9) trainingslid Desiree Vranken (vrouwen T34) 100m 19.75 (+1.6) PR/200m 36.49 (+1.9) PR werd derde in een sterk internationaal veld en dat op slechts 14 jarige leeftijd!  Verslag: Arno Mul, Atletiekunie-bondscoach Wheelers

Amy Siemons en Stefan Rusch scherpten beiden hun Nederlandse record op de 100 en 200 meter in de klasse T34 aan. Amy Siemons, die op beide onderdelen de winst moest laten aan wereldrecordhoudster Hannah Cockroft (GBR), kwam op de 100m tot een tijd van 18,89 sec. en op de 200m tot 33.37 sec. CLUBBLAD EINDHOVEN ATLE TIEK

9


Tussenstand

Sportplein Eindhoven Kempische Wegcompetitie Na drie wedstrijden kan er uiteraard nog heel veel gebeuren. Het blijft dus voorlopig nog wel even spannend en zeker omdat er ook nog de twee slechtste uitslagen geschrapt worden. Hierbij de voor­ lopige tussenstand. Het kan zijn dat de categorieÍn V35, V45, V55, M55 en M65 nog niet volledig zijn.

Mannen senioren: Pieter van Beekveld staat op kop. Sander Halin staat 6e maar met een wedstrijd minder.

Mannen masters 35: Vier atleten van Eindhoven Atletiek bij de eerste vijf. Stefan van Happen en Bas van de Ree voeren de ranglijst aan.

Mannen masters 45: We noteren Robert Sanchez op de 6e plaats en Leon Schrijvers op de 9e plaats. Beide atleten hebben slechts twee van de drie wedstrijden gelopen.

Mannen masters 55: Henk van der Plas en Wil Rindt staan fier aan kop.

Mannen masters 65: Ook bij de wegcompetitie is Rinus van Dijck te sterk voor de concurrentie in de klasse M65

Vrouwen senioren: Bij de vrouwen slechts een deelneemster van Eindhoven Atletiek namelijk Elles van de Vorst op de 5e plaats.

Vrouwen masters 35: Corine Spaans staat met slechts een enkele wedstrijd op plaats vier bij de masters V35 en is zeker nog niet kansloos.

Vrouwen masters 45: Bij de masters V45 staan Anita Opheij en Anouschka Krol op de tweede de derde plaats.

10 CLUBBLAD EINDHOVEN ATLE TIEK


Zaterdag 2 juni.

Seizoenswandeling Vught Joke Een hele mooie dag voor onze seizoenswandeling. We verzamelen op de parkeerplaats en gaan dan met de auto op weg naar Vught. Daar aangekomen ontdek ik tot mijn grote verbazing dat de routeaanwijzingen verdwenen zijn. Dus al heb ik de route verkend (die toen nog duidelijk aangegeven stond), er is nu toch een klein probleempje. Maar niet geaarzeld, ik heb de plattegrond bij me en na even oriĂŤnteren hebben we snel het goede pad gevonden. Dus gaan we op weg met een mooie groep van 14 personen. De Vughtse heide is een heel mooi gebied. We gaan via een pad langs het water en de Lunetten. Dit zijn aarden schansen met een plattegrond van een halve maan en een waterpartij eromheen die aangelegd zijn tussen 1844 en 1846. Een van die Lunetten werd in de tweede wereldoorlog gebruikt als fusilladeplaats.

Via een pad onder aan de dijk gaan we richting Den Bosch en komen bij de vestingwallen die herinneren aan Den Bosch als vestingstad. Van hieruit hebben we een wijds uitzicht over het Bossche Broek. Daar aangekomen is het tijd geworden voor een lunchpauze. Dit doen we in de natuur en op deze dag is het goed toeven in de berm met uitzicht op de vestingwallen en de Sint Jan. Hier genieten we van het mooie weer, het uitzicht en natuurlijk de koffie en brood. Vervolgens vertrekken we weer richting Vugt en via een bospad komen we na 14 km weer bij het vertrekpunt.Daar aangekomen is er een restaurant en kunnen we de tocht afsluiten met een lekkere kop koffie en vertrekken weer voldaan naar huis. Tot de volgende seizoenswandeling op zaterdag 1 september. Die gaat van Boxtel via de Kampina naar Oisterwijk.

We lopen slingerend door het bos en langs het water en na even een korte koffiestop komen we bij het kanaal Drongelen- ‘s Hertogenbosch.

CLUBBLAD EINDHOVEN ATLETIEK 11


De loopkalender Wil je behalve trainen ook eens aan een leuk loopevenement in de regio deelnemen? Hieronder een loopkalender van evenementen in de regio (en soms iets daarbuiten). Gezien de naderende vakantieperiode zijn er weinig loopevenementen de komende tijd, maar vanaf half augustus is er weer genoeg te doen. • Z aterdag 18 augustus Ronde van Naestenbest http://www.avgm.nl/ • W oensdag 22 augustus Hypotheker Beekloop http://www.beekloop.nl • Z aterdag 25 augustus Bernhezeloop http://www.bernhezeloop.nl • Z ondag 2 september Tilburg Ten Miles http://www.tilburgtenmiles.nl • Z ondag 2 september Dijkenloop http://www.dijkenloop.nl • Z aterdag 8 september Stoelloop Oirschot http://www.avoirschot.nl • Z ondag 16 september Cranendonck http://www.loopgroepcranendonck.tk/ • Z ondag 16 september Hilvarenbeek http://www.achil87.nl

Grootse plannen Nog niet zo lang geleden waren wij, het bestuur en mensen van De Karpen, druk doende te proberen subsidie te vergaren om onze baan op het niveau te brengen van ons prachtig club­gebouw. Wilde plannen, zoals het uitbreiden van een zes laans rondaccom­ modatie naar een 8 laans accommodatie, nieuw tartan, nieuwe aanloopstroken voor de diverse technische onderdelen, nieuwe drainage, nieuwe kooien voor de werpnummers, zelfs een nieuwe polsstokhooginstallatie. Kortom, geweldige plannen. De provincie had voor dergelijke renovaties van sportaccommodaties ruim 14 miljoen euro over van de inkomsten uit de verkoop van Essent. Teleurstelling Ondanks ondersteuning van de gemeente, een professioneel bureau dat de aanvraag opstelde en heel veel enthousiasme van uw bestuur heeft de provincie er echter voor gekozen andere plannen een hogere prioriteit te geven, waardoor wij helaas buiten de boot vielen. Ook al blijven wij achter onze plannen staan, de financiële onderbouwing ervan zal een moeilijke, zo niet onmogelijke zaak worden. Natuurlijk blijven wij in gesprek met de gemeente om een en ander ten uitvoer te brengen, maar de huidige financiële crisis laat echter zeer weinig ruimte. Wordt ongetwijfeld vervolgd! Patrick Stassen, Voorzitter Eindhoven Atletiek

12 CLUBBLAD EINDHOVEN ATLE TIEK

Cursus assistenttrainer Michel Braak Omdat de vereniging erg hard groeit, had Joop Broeders eind maart een mail gestuurd met de vraag wie bereid was om het trainingcorps te versterken, er meteen maar fijntjes aan toevoegend dat hij het als kado zou zien als vrijwilliger van het jaar. Twee dagen later kreeg ik al een mail dat er genoeg kandidaten waren om de cursus te laten beginnen en wel al op 16 april. De cursus werd in een 4-tal avonden gegeven door de zeer enthousiaste Bert Janssen. De avonden begonnen altijd met theorie en telkens kregen we er weer meer documentatie bij. Na de koffie gaven meerdere deelnemers een (deel van de) training, dus de warming up, de kern of de cooling down en werd dit met de groep besproken: wat ging er goed en wat kan er nog beter. We zijn met 7 personen gestart maar 1 kandidaat heeft na de eerste avond afgehaakt omdat ze pas begonnen was met hardlopen en inzag dat je toch wel ervaring moet hebben. Ondanks vakanties en ziektes hebben de overige 4 kandidaten het certificaat behaald, mede omdat Bert zelfs persoonlijke begeleiding heeft doorgevoerd. Ook ingestuurde overzichten van de trainingen en andere vragen werden snel en met veel kennis van zaken beantwoord. Mocht Bert ooit in een bejaardenhuis terecht komen, dan zal de rust er nooit meer zijn zoals voorheen maar het zal zeker ten goede komen aan de gezondheid van de bewoners: hij gaat gegarandeerd iedere kamer langs om ze enthousiast te maken om dagelijks te sporten. De overige geslaagden zijn Henk Vos, Peter Rossieau, Jaap van de Akker en Theo Wijsman.


Foto: LEX Commons

Dwars door Brugge

Anita Maas: Dit jaar werd er voor het eerste een busreis van Atletiek Eindhoven naar “Dwars door Brugge” georganiseerd. Ik had wilde verhalen gehoord over Egmond aan Zee, lol in de bus en catering in de bus, dus ik was erg benieuwd. Zondag 13-5-2012

sfeertje. Het was heel gezellig in Brugge, veel toeschouwers en aanmoedigingen en de 5 km verliep voorspoedig. Cooling down gedaan en in de rij gaan staan voor een massage. En dat was fijn... Toch 20/25 minuten gemasseerd. Vervolgens omgekleed en gaan kijken naar de andere deelnemers en we zagen onze Appie nog, die (hartstikke goed) de 15 km heeft gelopen.

Om 10.00 uur verzamelden we bij de Atletiekbaan, waar iedereen even wat moet meenemen naar de bus: drank en lekkers. De heenreis was heel gezellig, we zaten ongeveer 2 ½ uur i.p.v. de geplande 2 uur in de bus voordat we in Brugge waren. Ongeveer 37 personen zaten er in de bus: een aantal om te lopen, een aantal voor de gezelligheid. Gewoon lekker dagje uit.

Nog een paar uurtjes Brugge in geweest; helaas hebben we de andere leden van Eindhoven Atletiek niet meer getraceerd. We hebben gezellig even wat gedronken met zijn drietjes op een terrasje, wat geflaneerd en natuurlijk friet gegeten.

Koffie en thee, peperkoek en cake werden geserveerd in de bus. Rond 12.30 uur waren we op de plaats van bestemming: de parkeerplaats bij het station. We zijn naar de START gelopen, maar een aantal van de club moest nog even een startnummer ophalen, dus zijn we weer teruggelopen naar Scholencampus Ter Groene Poorte, waar we ons alsnog in konden schrijven.

Om 19.00 uur moesten we weer bij de bus zijn. Iedereen was keurig op tijd en toen begon het EET festijn. Wat een geweldige catering, wat een belevenis! Pinda’s, borrelnootjes, kaas, worst, heerlijk belegde toostjes (gesmeerd door de toostjes-smeerploeg voor in de bus). Een supergezellige terugreis en om 21.30 uur waren we bij de Atletiekbaan.

Eddy, Marie-José en ik (Anita) zouden de 5 km lopen, de andere Atletiek leden zouden de 15 km lopen. Het is gelukkig gelukt om op tijd onze nummers te kopen en aan de start te verschijnen. 10 minuten voor de start stonden we in het startblok. Super

Een zeer geslaagde en gezellige dag. Dank je wel, iedereen. Voor herhaling vatbaar.! 

Uitbreiding trainingsmogelijkheden recreanten Om de grote groei van de recreanten op te vangen zijn er twee nieuwe trainingsmomenten toegevoegd. Recreanten kunnen vanaf heden ook trainen op maandag- en woensdagmorgen om 09.30 uur. Op maandag verzorgt Leon van Iersel de training en op woensdag zullen Wilma Kalf en Maurice van den Berge bij toerbeurt de trainingen verzorgen.

CLUBBLAD EINDHOVEN ATLE TIEK

13


VRIJDAG 22 JUNI

2012

KARPENRUN

el Onderde e Kempischtitie e WegcOmp

CATEGORIE

AFSTANDEN

START

Recreantenloop

5 km

19:30 uur

Recreantenloop

10 km

19:30 uur

Wegwedstrijd

10 km

19:30 uur

Baanwedstrijd

10.000 m

21:15 uur

LOCATIE:

Eef Kamerbeek Atletiekcentrum aan het J.C. Dirkxpad in Eindhoven (ingang: Orpheuslaan)

DEELNEmERS:

Voor iedereen, van wedstrijd- tot recreatieve hardloper

VOOR-INSChRIJVEN:

Via www.inschrijven.nl

NA-INSChRIJVEN:

Vanaf 17:30 uur tot een half uur voor aanvang start bij Eindhoven Atletiek

INFORmATIE:

www.eindhovenatletiek.nl Joop Broeders tel. 06-12422389 of e-mail joop.broeders@eindhovenatletiek.nl

INSChRIJFGELD:

Voorinschrijven: Na-inschrijven:

KLEEDRUImTE:

Er is een kleed- en douche gelegenheid.

PRIJzEN:

Voor het prijzengeld voor de wedstrijden zie: www.eindhovenatletiek.nl

l 6,l 7,-

*DE BURGh-KARPENRUN mAAKT ONDERDEEL UIT VAN DE SPORTPLEIN EINDhOVEN KEmPISChE WEGCOmPETITIE*

WWW.EINDhOVENATLETIEK.NL


Verjaardagen: JUNI 1 Adrie van Opstal 1 Rob Wilcke 2 Norbert Piket 2 Angela de Vries 3 Wendy Altorf - Schreurs 3 Mariya van Buul 3 Martin Hermans 3 Lennart Kerkhoven 3 Mark Prins 3 Marguerite Schiffmacher 4 Sanne Joosten 4 Marion van Kraay 4 Gracia Makumba Mokanda 4 Annette Schipperheijn 4 Marjan Spoor 5 Hans Boerrigter 5 Marc van Gils 5 Bart Spijkers 5 Jamilla Vogel 6 Yael Gruell 6 Laura Huijbregts 6 Simon Nagtegaal 6 Joanna Swaans 6 Mitzy Theelen 7 Wouter van Boekel 7 Jacqueline de Haan 7 Monique van Kol 7 Jimmy Koppers 7 Anna Moons 8 Mike Idio 8 Jos van Vlierden 9 Carin Delisse 9 Wim Elfrink 9 Anita Maas 10 Ruud Brouwer 10 Nel Machiels 10 Jan Smit 11 Wim Boelens 11 Frank Gommers 11 Janne Meuken 11 Yvonne Peters 11 Lenie Scholten 11 Anne Wil van Tongeren 12 Annabel Allcock 12 Angelique van Ampting 12 Hamlmal Metkia 13 Najib Daud Rage 13 Yvo Schooltink 13 Ryan ten Veldhuis 14 Martijne Beljaards 14 Netty van Gerwen 14 Neeltje van Gool 14 Willard Holinsky 14 Paul van Iersel 14 Ria Jacobs-Schouten

15 Nel Lotthrinkx 15 Martijn van Spreuwel 16 Lars Mobach 16 Geert Peeters 17 Leon van Iersel 17 Arjan Slot 17 Marco Tramontina 17 Kim van Tuijl 18 Jos van der Gaag 18 Annemieke de Leijer 20 Loes Grigoletto 20 Peter van Leeuwen 20 Mike Remezond 21 Guusje Breuer 21 Maria Groenendijk 21 Gerard van Miert 21 Paul Peeters 21 Adwin Timmer 21 Paul Verstraeten 21 Milan Vitvar 21 Susan van der Zanden 22 Jolanda Webb-Wijnen 23 Annette Bentink 23 Lorraine Maayen 23 Femke Versmissen 24 Regien Dekkers 24 Medea Schoenmakers 25 Guido Driessen 25 Friedus Linders 25 Jens Piket 26 Johan van Gend 26 Dion den Hartog 26 Erich Zimmermanns 27 Eeuwout Baart 27 Jeroen Damen 27 Robert Dekkers 27 Cindy Peerlings 27 Moniek de Raat 27 Brigitte Schaub 27 Joep Teisman 28 Erna Huisman 28 Joris Schreppers 28 Desiree Vranken 29 Stijn van der Burg 29 Nellie van Gerwen 30 Eddy Gijsberts 30 Maaike de Grundt 30 Ton Senders 30 Cor Verbeek

JULI 1 1 1 1 1

Yassin Mahamoud Ron Meurkens Nasir Omar Petty de Smits Mark Vermeulen

Onze felicitaties aan onze leden die in juni en juli jarig zijn. We wensen jullie een fijne verjaardag en nog heel veel leuke sportieve jaren toe: 1 Michel Verweel 1 Marjan van de Voort 2 Ben de Boer 3 Judith Mansveld 3 Ilse van Zelst-Sengers 4 Jack Verhulst 5 Daan Brekelmans 5 Emmyrel Kersten-Deserno 5 Maaike van Puffelen 5 Annie Verhulst-Klaasen 5 Monique Zonnenberg 6 Andra Brakel - Davelaar 6 Jeroen Egelmeers 6 Dorien Grady 7 Ezra Bijleveld 7 Willy Gommers-Graat 7 Karel van der Pol 7 Willie van Steen 7 Marie-Ange Vuvu 8 Angelie van den Bosch 8 Bram van Gessel 8 Sebastian Steegemans 8 Guido Weers 9 Jan Mathijs Koolhaas 10 Fred Kruiswijk 10 Louis van de Laar 10 Cora Postema 10 Pieter Saris 10 Henk Schoonderwaldt 10 Sophie Spoor 11 Willem Fabel 11 Richard van den Hengel 11 Jack van Wetten 12 Keyi Burggraaff 12 Leo Dommelen 12 Mar Gooijer-Veerman 12 Yari Imrak 12 Angela Stappers 12 Anneloes Wirtz 13 Niels Schooltink 13 Nel Smulders 14 Bert van Essen 14 Ronnie Halin 14 Nick van Hooff 14 Liset Kersten 14 CornĂŠ van Pelt 14 Jack van Rijthoven 14 Ingo Sauren 15 Bregje van Berkel 15 Anja Teuws 16 Henk Buining 16 Beauty Dapaw 16 Niels van de Loo 17 Edward Jucewitz 17 Bas van Nes 17 Coen Schroots

18 Annelieke Ermes-Niezen 18 Arie van Houwelingen 18 Ans de Wit 19 Jonne Dommerholt 19 Elly Gudden-van de Boomen 19 Anne van Hannen 19 Jolanda van Nispen 19 Ellen Weinen 20 Jan van der Blij 20 Nicoletta Kahya 20 Lieke van Opstal 20 Bas Roelen 20 Raven van der Stouw 21 Cor Aalberts 21 Veerle Chatrou 21 Fran Koorneef 21 Ine van der Linden 21 Jos Linders 21 Steven Lucassen 21 Sanne van de Pijl 21 Vera van Ruiswijk 21 MariĂŤtte van Tuijl 22 Arco Krijgsman 22 Leo Martens 22 Koos van der Waart 23 Mirjam Leermakers van den Hurk 23 Wout Peters 24 Peter van Deursen 24 Pieter Gruijters 24 Elles van de Vorst 25 Anita Bomans 25 Menno Verhoeven 26 Annelies Hovestad 26 Lieke van de Nieuwenhof 26 Martin Peters 26 John Stassen 26 Ad Vogels 27 Marley Lichtenvoort 27 Laura Schelling 27 Thomas Spiekhout 27 Sjef van de Ven 27 Rene van de Weijenberg 28 Jos Bergervoet 28 John de Kock 29 Joost Bekkers 29 Jan Draisma 29 Annie Ernst 30 Patrick Stassen 31 Arno Nieuwlaat

CLUBBLAD EINDHOVEN ATLE TIEK

15


Eef Kamerbeek Games Op 15 juli a.s. staat de 2e Eef Kamerbeek Games op de agenda. Deze wedstrijd maakt onderdeel uit van het Nationale Baancircuit (NBC). Net als veel wedstrijden in dat circuit wordt ook deze wedstrijd niet gespaard door de recessie. We zijn er uiteindelijk toch in geslaagd om voldoende financiële basis te vinden om de Eef Kamerbeek Games door te laten gaan. De Atletiekunie heb­ ben we in een constructief gesprek duidelijk kunnen maken dat er een grens zit aan onze financiële mogelijkheden. Indien onze grens be­ reikt is, zullen we eventueel Nederlandse toppers

moeten weigeren. Uiteraard is dat vervelend maar onze uitgaven moeten wel verantwoord zijn en binnen bepaalde grenzen blijven. We gaan de Nederlandse atleten pro-actief vragen of ze wel of niet naar de Eef Kamerbeek Games willen komen. Blijft er geld over dan zullen we graag ook nog een aantal buitenlandse atleten toelaten. Er zal kwaliteit genoeg overblijven voor een mooie atletiekdag op onze prachtige atletiekac­ commodatie. We verwachten ook deze keer weer een volle tribune op zondag 15 juli a.s.

Hierbij het voorlopige tijdschema Tijd

Looponderdelen*

Tijd

Technische onderdelen

M/V

12:00 Kogelslingeren

12:30 Polsstokhoogspringen** Vrouwen

13:00

100 meter wheelers

M/V

13:25

400 meter horden (2)

Vrouwen

13:40

400 meter horden (3)

Mannen

14:00

100 meter series (3)***

Vrouwen

14:10

100 meter series (3)***

Mannen

14:30

Officiële opening

M/V

14:35 Hoogspringen**

Vrouwen

14:40 Hink-stapspringen

Vrouwen

14:45 Verspringen

Mannen

14:50

100 meter horden (2)

Vrouwen

15:00 Discuswerpen

Mannen

15:05 Kogelstoten

Vrouwen

15:10

110 meter horden (2)

Mannen

15:30

800 meter series (2)

Vrouwen

15:40

800 meter series (3)

Mannen

16:00

100 meter 1/2 finale

Vrouwen

15:30

Polsstokhoogspringen**

Mannen

16:05 Hink-stapspringen

Mannen

16:10

16:10

Verspringen

Vrouwen

16:15 Hoogspringen**

Mannen

16:20 Kogelstoten

Mannen

16:25

400 meter (2)

Vrouwen

16:25

Vrouwen

16:35

400 meter (3)

Mannen

16:50

1 500 meter (1)

Vrouwen

17:05

1 500 meter (2)

Mannen

17:25

100 meter finale

Vrouwen

17:30

100 meter finale

Mannen

17:45

Uitreiking dagprijzen

100 meter 1/2 finale

Organisatie Eef Kamerbeek Games

M/V

16 CLUBBLAD EINDHOVEN ATLE TIEK

Mannen

Discuswerpen


NK Junioren AB

Jonathan Zammit verraste iedereen, inclusief zichzelf, door op zondag de finale op de 200 meter bij de A-junioren te halen en daar een keurige 6e plaats te behalen. In de stromende regen verbeterde hij in de series zijn persoonlijk record van 23,48s naar 23,25s. In de halve finale scherpte hij deze tijd aan tot 23,02s. In de finale liet hij zien dat deze tijd geen uitschieter was want in wederom een harde regenbui liet hij 23,05s noteren.

2 x brons en 1 maal zilver was de medailleoogst van de junioren van Eindhoven Atletiek. Mooie prestaties waar de atleten en Eindhoven Atletiek trots op mogen zijn! In totaal hebben maar liefst 10 atleten van Eindhoven Atletiek aan het NK deelgenomen.

Casper van der Putten behaalde de bronzen medaille evenals Giguru Scheuer en Nina de Poorter zelfs een zilveren medaille. Jonathan Mutebwa had helaas een blessure en kon niet voluit gaan in de finale en eindigde op de vijfde plaats. Sacha van Agt liep een PR in de finale en eindigde eveneens op de vijfde plaats.Gracia Makumba Mokanda werd 6e in 4e serie bij de meisjes B. Maarten Ottenhoff kwam jammer genoeg ten val tijdens de finale van de 400 meter horden. Casper van der Putten aan het woord over zijn ervaringen van het weekend: “De wedstrijd startte heel traag en rommelig, met veel geduw en getrek, en na 1 ronde dacht ik een goede tijd te kunnen vergeten. In de rondjes daarna hield ik me vooral buiten de drukte en spaarde ik mijn krachten. Daardoor kon ik in de supersnelle slotronde met 2 tegenstanders weglopen uit de kopgroep. Aan het eind verzuurde ik erg, maar de derde plaats en een nipt PR aan de finish maakten veel goed.”. Nina de Poorter was bijzonder tevreden: “Nadat ik het NK van vorig jaar heb gemist (eigen schuld) ben ik erg blij met hoe het NK dit jaar is gegaan. Op mijn beide onderdelen begon ik direct goed aan de wedstrijd en heb bij beiden twee keer een PR gestoten/geworpen. Tijdens beide onderdelen heb ik de 2e PR verbetering gerealiseerd in de allerlaatste beurt: 13.24m voor kogel wat mij een 6e plaats opleverde hetgeen optimaal was gezien de concurrentie. Bij het discuswerpen was 39.03m goed voor zilver. Ik kwam 26 cm te kort voor goud maar was hier erg blij mee, zeker omdat ik tot de kanshebbers werd gerekend en dit ook heb waargemaakt. Deze prestatie heb ik kunnen realiseren dankzij de sterke ondersteuning die ik van de vereniging ontvang en de trainingen door Robert de Wit en Henk Kamerbeek. Daarnaast stelt de vereniging mij ook in staat om aan de door de KNAU georganiseerde centrale trainingen (op uitnodiging) deel te nemen onder leiding van Marc Hermans (die mij tijdens de wedstrijd heeft gecoacht). Met hen heb ik in mijn examenjaar veel progressie kunnen boeken. Ik heb hard getraind en ben van plan dit te blijven doen. Mijn volgende wedstrijd wordt de Brabantse kampioenschappen. Een medaille met kogel en goud op discus zijn mijn streven. Liefst weer met PR’s!”

Volgend jaar organiseert Eindhoven Atletiek het NKJunioren AB en uiteraard hebben we niet nagelaten om te kijken hoe Sprint Breda de zaken geregeld had. We zijn zeer welkom opgevangen door de mensen van de organisatie en Sprint had de zaken prima voor elkaar. We mogen gebruik maken van hun opgebouwde expertise en krijgen ook inzage in de draaiboeken. Het is duidelijk dat het NK Junioren een schitterend evenement is. Maar het betekent ook een hele hoop werk en we moeten voortvarend aan de slag om de zaken goed te regelen. We zullen daarbij de hulp nodig hebben van heel veel vrijwilligers. We rekenen daarbij op onze leden! 

Nina de Poorter

Op zondag liepen Martin Mom en Tom Raas de 5000 meter bij de A-junioren. In de stromende regen leverden zij beide sterke individuele prestaties: Martin verbeterde zijn PR met 13 seconden naar 16:42. Tom haalde op zijn eerste wedstrijd op spikes liefst 54 seconden van zijn pr af en liep 15:53. De trainer had dus ook alle reden om tevreden te zijn! CLUBBLAD EINDHOVEN ATLE TIEK

17


Van bowlingbal naar hardloopschoen Dorette Boelens Toen het Joop ter ore kwam dat ik jaren op (voor Nederlandse begrippen) hoog niveau in de bowlingsport actief ben geweest, vroeg hij mij een stukje hierover te schrijven. Zoals het met veel sporten gaat, ben ook ik via mijn ouders (in dit geval mijn moeder) in contact gekomen met de bowlingsport. In Eindhoven is sinds 1965 een bowling en een vereniging. Mijn moeder is al in de beginjaren gaan bowlen en als kind kwam ik dus ook regelmatig op de bowling.

Op 12 jarige leeftijd heb ik een jaar gebowld, maar toen we naar Nuenen verhuisden was het logistiek op dat moment niet helemaal meer geregeld te krijgen. Op mijn 16e kreeg ik een brommertje en ging iedere zaterdag met mijn 5 jaar jongere broer naar de bowling in Eindhoven om competitie te spelen. Ik bleek wel wat aanleg te hebben en door veel tijd in trainingen en wedstrijden te steken werd ik opgemerkt door de coach van het Nederlands team en gevraagd om deel uit te gaan maken van de selectie. Op dat moment had Nederland een sterk damesteam en daar kwam je niet zo maar tussen. Na een paar jaar mocht ik toch mee naar de Europa Cup voor landenteams (1986) en vanaf die tijd heb ik tot 1999 deel uitgemaakt van het Nederlands damesteam. In al die jaren heb ik behoorlijk wat van de wereld gezien (o.a. Maleisië, Singapore, Mexico, Zuid Afrika, Aruba, Abu Dhabi, Moskou en veel Europese landen), al was het natuurlijk wel zo dat we veel op de bowling zaten. Zowel in teamverband als individueel heb ik mondiaal medailles kunnen scoren en ben zelfs een aantal jaren in het bezit geweest van een record: hoogste game dames tijdens een WK. Op deze evenementen kwam je in contact met de topbowlers/bowlsters van over de hele wereld. Ook hier gold dat voor een aantal landen meedoen belangrijker was dan winnen. Maar vooral de Amerikanen en Aziaten maakten altijd indruk met hun beheersing van het spel en mentale kracht. In Azië hoeft de top zich ook met niets anders bezig te houden, vanuit de regering wordt alles betaald en is het bowlen een beroep. Op de afsluitende feestavonden waren het meestal de Ieren die in het oog sprongen met hun dansen en liederen (op het einde van de avond bovenop de tafels). Het is moeilijk aan te geven welk evenement nu het meeste indruk gemaakt heeft; wereld kampioenschappen zijn natuurlijk altijd bijzonder om te spelen (3 in totaal), maar ook de trip naar Zuid Afrika was indrukwekkend. Na afloop van het WK in Singapore werden Nederland, Israël en Amerika uitgenodigd om een aantal demonstratie wedstrijden in Zuid Afrika te komen spelen. Het was net na het afschaffen van de apartheid en het eerste grote internationale evenement in Zuid Afrika. Dat hebben we geweten; gemaakte afspraken werden niet of veel te laat nagekomen, plannen werden steeds gewijzigd en in Johannesburg mocht je alleen onder zware begeleiding de straat op. Maar toch was het fantastisch om Kaapstad, Durban en Johannesburg te bezoeken en er te mogen bowlen. Daarnaast was er volop tijd ingeruimd om de steden en omgeving te verkennen. Het blijft een vreemde gewaarwording als je uit de raam van je auto kijkt en alleen een giraffenek ziet. In 2001 maakte ik geen deel meer uit van het Nederlands team maar werd wel voor de 4e keer Nederlands Kampioen. Daardoor kon ik nog eenmaal internationaal actief zijn op de European Cup Individuals in Moskou. Daarna ben ik het wat rustiger aan gaan doen en kreeg toen ook wat meer tijd voor andere hobby’s en vakanties zonder bowlen; daarvoor gingen bijna alle vakantie dagen op aan de

18 CLUBBLAD EINDHOVEN ATLE TIEK


internationale evenementen. Met hardlopen had ik me nog nooit bezig gehouden. Mijn man Harrie had in het verleden al een paar keer een halve marathon in Eindhoven gelopen, was daarna een aantal jaren gestopt met hardlopen en besloot in 2006 zich aan te sluiten bij ONME, als voorbereiding op de halve marathon van dat jaar. Hij kwam altijd thuis met enthousiaste verhalen over hoe lekker het was om buiten te lopen en hoe gezellig het was in groepsverband je kilometers te maken. In oktober 2006 stond ik langs de zijlijn te kijken naar het evenement en vroeg me af of ik dit ook ooit zou kunnen. Ik besloot rustig op de loopband te beginnen; dat viel niet mee de eerste keren, snel buiten adem en last van scheenbeen, achillespees etc. Maar goed, toch volhouden, en op een gegeven moment hield ik het toch een half uur vol. In maart 2007 begon to Start to Run en daar heb ik me voor aangemeld. Dat ging op zich lekker, iedereen een beetje van hetzelfde nivo, en daarna ben ik maar meteen doorgegaan met ONME 2007. Behalve de zaterdagen trainde ik dan ook met (destijds) PSV Atletiek mee op dinsdag en donderdag. Ik maakte snel progressie en Joop waarschuwde Harrie al dat ik hem er uit ging lopen. Dat had hij beter niet kunnen zeggen: ik werd te overmoedig en de eerste blessure kondigde zich aan, de lopersknie. Daar ben ik lang mee zoet geweest en door het heel langzaam weer op te bouwen kwam ik weer een beetje terug. Maar weer te snel te veel willen brachten heupklachten met zich mee. Terug naar de fysio en opnieuw beginnen. De volgende fase was de achillespeesblessure incl. fysio en weinig hardlopen. Met vallen en opstaan lukt het me dan toch om in 2010 mijn eerste halve marathon te lopen. Ik had al meegedaan met een paar testlopen vanuit Marathon Eindhoven (een aanrader, hele leuke lopen onder goede begeleiding) en getraind tot 20 km. Harrie zou mijn haas zijn en we zouden weggaan op 2.15 uur, niet al te snel maar doel was uitlopen. Dat uitlopen is gelukt, maar het was een zware race voor me en als ik geen haas had gehad die zijn eigen race voor mij opzij had gezet, was ik waarschijnlijk ergens uitgestapt. Maar goed, achteraf toch wel trots dat het me gelukt was en eigenlijk smaakte het best naar meer. Helaas gooide nu een schouderblessure roet in het eten en kwam zowel bowlen als hardlopen op een heel laag pitje. Ook nu weer veel fysio en af en toe was ik bang dat de blessure nooit over zou gaan. Daarnaast onderging ik in juni 2011 nog een oogbehandeling (heerlijk om na 40 jaar geen bril meer te hoeven dragen), waardoor ik weer een paar weken niet mocht sporten. Maar geduld is een schone zaak, en ook dit hebben we weer overwonnen. De halve marathon van 2011 heb ik overgeslagen en ben personal assistant geweest van Harrie, die zijn eerste hele marathon gelopen heeft. In november 2011 heb ik wel de halve marathon in Valkenswaard gelopen en mijn tijd van 2.15 uur verbeterd naar 2.04 uur. Ook voor dit jaar staan nog wel wat hardloop evenementen gepland, maar wil ik toch zeker zelf ook weer meedoen in Eindhoven.

van september tot en met mei, dus in de zomermaanden heb ik wat meer tijd voor het hardlopen. Als bowler heb ik natuurlijk altijd geprobeerd zo hoog mogelijk te eindigen en daar zat dus altijd een competitie element en prestatiedrang aan vast. Nu als hardloper ben ik veel meer recreatief bezig, een tijd neerzetten is voor mij niet zo belangrijk; lekker lopen in een groep en buiten bezig zijn staan voorop en als daar af en toe een leuke tijd uit voort komt is dat mooi meegenomen. î ?

De bowlingsport beoefen ik nog steeds; dat zit zo diep geworteld. Sinds 3 jaar mag ik meedoen aan het 50+ circuit dat zijn eigen toernooien en kampioenschappen heeft. Al drie jaar op rij ben ik nu 2e geworden op het Nederlands kampioenschap, dus daar ligt nog de uitdaging om een keer Nederlands kampioen te worden. Behalve wat nationale en internationale 50+ toernooien bowl ik nog 1 keer in de week competitie in Eindhoven en speel nog 8 keer per jaar een landelijke competitie in de hoofdklasse. Verder ben ik nog secretaresse van de Eindhovense Bowling Vereniging, met 270 leden. Het bowlen en hardlopen moet ik dus zo veel mogelijk proberen te combineren; het bowlingseizoen loopt

CLUBBLAD EINDHOVEN ATLETIEK 19


Bestuurslid Annemieke Luiten schrijft over haar activiteiten binnen en buiten Eindhoven Atletiek. Als pas benoemde secretaris en “nieuwste” bestuurslid is mij gevraagd iets over mijzelf te vertellen. Mijn naam is Annemieke Luiten en ik ben 47 jaar. Ik ben getrouwd met Rob en wij hebben 2 zonen; Niels van 21 jaar en Thom van 19 jaar. Ik werk 4 dagen in de week als secretaresse op een financieel advieskantoor en help mijn man met zijn pas gestarte duikclub. Jaren geleden ben ik enthousiast begonnen met hardlopen, maar moest daar snel mee stoppen i.v.m. mijn rugklachten op advies van een therapeut. Aangezien het hardloopvirus toch weer begon te kriebelen door de enthousiaste verhalen van mijn collega, een fanatieke hardloper, heb ik toch maar

een andere therapeut zijn mening gevraagd. Volgens hem is er niets mis met hardlopen, als ik maar luister naar mijn lichaam. Ik ben toen weer begonnen met hardlopen, maar merkte dat ik behoefte had aan goede training en daarom ben ik 3 jaar geleden lid geworden van Eindhoven Atletiek. Op de woensdagavond train ik nu als recreant bij Cor en Simone. Als je lid bent van een vereniging, vind ik dat je ook moet kijken of er mogelijkheden zijn om te helpen. Vorig jaar heb ik een paar maanden de ledenadministratie gedaan, maar de hoeveelheid tijd die dit kost, bleek niet te combineren met mijn werk en priveleven. Ik heb bij mijn vertrek wel aangegeven beschikbaar te blijven voor werk

Vrijdag 22 juni 2012

De Burgh-Karpenrun Op vrijdagavond 22 juni vindt de eerste editie plaats van onze “De Burgh-Karpenrun”, een nieuwe 10 kilometer wedstrijd, voor zowel wedstrijdatleten als recreanten. De finish is op de atletiekbaan, zodat je de atleten op een hopelijk prachtige zomeravond vanaf ons kantineterras ziet finishen. De start is op de Sumatralaan op 500m vanaf de atletiekaccommodatie. Het parcours gaat verder over de Van Oldenbarneveltlaan en Eisenhouwerlaan. Na twee rondes gaat het rich­ ting atletiekbaan om daar, na drie kwart ronde op de baan, de eindstreep te bereiken. Om 19.30 uur

20 CLUBBLAD EINDHOVEN ATLE TIEK

is de start. Recreanten hoeven overigens geen 10 kilometer te lopen, maar kunnen ook kiezen voor 5 kilometer. De wedstrijdatleten kunnen er ook voor kiezen om in plaats van de wegwedstrijd om 21.15 een baanwedstrijd over 10.000 meter te lopen. Bij alle onderdelen is elektronische tijd­ waarneming aanwezig. Vanzelfsprekend zullen we proberen om het in het finishgebied, onder het genot van een hapje en drankje en een bij­ passend muziekje, zo gezellig mogelijk te maken. Vroeg naar huis hoeft niet, want het is tenslotte het begin van het eerste zomerse weekend en de kantine zal niet direct na afloop van de wedstrij­ den sluiten.


binnen de vereniging. Toen Mieke Pardoel aangaf te willen stoppen met haar werk als secretaris voor de vereniging, ben ik benaderd met de vraag of ik dit zou willen doen. Na 1,5 maand kan ik zeggen dat het een hele leuke en afwisselende functie is. Doordat de meeste mail en post bij mij binnenkomt, zie ik opeens hoeveel er binnen de vereniging gedaan wordt door allerlei vrijwilligers. Dat is iets dat je als recreant snel over het hoofd ziet. Naast het hardlopen is lezen mijn grootste hobby. Dat is prima te combineren met de hobby van mijn mannen; het duiken. Elke week wordt er een duik georganiseerd en als zij naar een leuke plek gaan, ga ik altijd mee (samen met een boek). Twee keer per jaar organiseert mijn man een duikvakantie naar Egypte en niets is fijner dan daar lekker te luieren op het strand met een goed boek (het is daar toch te warm om hard te lopen). Tijdens deze reizen ben ik onder de indruk geraakt van de Arabische keuken en dan komen we gelijk bij mijn andere hobby; koken. In mijn keuken staat een hele rij kookboeken waar ik graag inspiratie uit haal. Mijn laatste aanwinst is een kookboek met Egyptische recepten; het moederdagcadeau van mijn zonen. Lekkere gezonde gerechten zodat ik wel in staat blijf om nog jaren te kunnen hardlopen. 

Puzzel Oplossing puzzel clubblad 2: De oplossing van de puzzel uit clubblad 2 was TIENKAMP. Na loting is uit de goede oplossingen die van Marieke Visser getrokken.

Puzzel 2 Verknipt Deze keer een simpele opgave. We hebben de foto van een bekend atleet, een voormalig Nederlands marathon kampioen, een beetje verknipt. De vraag is simpel, wie is dit? Je kunt je oplossingen sturen naar puzzel@eindhovenatletiek.nl

Er kan nog via www.inschrijven.nl worden inge­ schreven tot 20 juni a.s. Ook bij deze wedstrijd is deelname gratis voor onze leden. Voordat de in­ casso naar de bank gaat filteren we de leden van Eindhoven Atletiek. Een eventuele donatie voor het Alpe d’Huzes project van Anneke Rietveld zal wel worden geïncasseerd. Op de dag zelf is nog na-inschrijving mogelijk tot een half uur voor de start. Joop Broeders Organisatie de Burgh-Karpenrun

CLUBBLAD EINDHOVEN ATLE TIEK

21


Hardloopvierdaagse Apeldoorn

Tijdens de derde helft van de trainingen was het idee ontstaan om het groepsgevoel wat te gaan versterken middels een gezamenlijke activitieit. Hier leent een aantal dagen op een camping zich natuurlijk uitstekend voor, zeker in combinatie met hardlopen. Een keertje iets anders dan een (halve) marathon. Waarom dan ook niet deelnemen aan de vierdaagse van Apeldoorn? Dan zouden we er een trainingsweekendje van maken met de nadruk op training, dus zeker niet volle bak. Echter al halverwege de eerste etappe was hier geen sprake meer van…

Vrijdag: 1e etappe, 17.099 km Om vier uur was er afgesproken om vanuit Woensel Noord te vertrekken naar Apeldoorn. Met enige vertraging (het valt nog niet mee met twee grote rugzakken en de garmin in de hand door het Eindhovense te fietsen met slechts een werkende rem ) vertrokken we dan ook daadwerkelijk. Eenmaal op het voetbalveld van CSV Apeldoorn aangekomen moesten we nog vaart gaan maken om de tent te kunnen op zetten, ons aan te melden voor de wedstrijd, om te kleden en natuurlijk de schoenen te strikken. Gelukkig hadden we genoeg kijkers, en zodoende hadden we nog ruim de tijd om alle scheerlijnen keurig volgens het boekje vast te maken. Dit hoefde volgens Filip niet, het ging echt niet stormen, maar ze waren natuurlijk bedoelt als waslijnen… De start en finish waren op het terrein zelf, en

22 CLUBBLAD EINDHOVEN ATLE TIEK

na het herhaaldelijk weigeren van het startpistool waren we dan daadwerkelijk aan de eerste etappe begonnen. De vaart zat er al meteen flink in het het parcour was geen meter vlak. Sterker nog: we dienden de klim naar Hoog Soeren te bedwingen bleek achteraf. Volgende keer beter… Oef, gelukkig weer terug bij ons huisje waar ons een pannenkoek werd aangeboden door de organistatie. Filip wilde perse laten zien waarom hij een Michelin ster verdiende en serveerde ons een iets uit de kluiten gewassen broodje kebab voor in combinatie met een mooi glas wijn, hulde! Inmiddels waren de uitslagen bekend en stond de hele tent in de top 3 van zijn categorie. Luc paste de schema’s hierop aan: einde trainingsweekend…

Zaterdag 2e etappe, 20.500 km en 3e etappe, 14.560 km De zon brande ons al snel de tent uit, en na ontbeten te hebben in de kantine werden de mannen van de jongens gescheiden: Filip en Luc konden alweer aan de bak met de volgende etappe terwijl Merlijn en Eric nog wat konden dagdromen en verbranden in de zon. De heren waren verdacht snel terug van deze etappe, en hadden bovendien zo te zien niets geleden! Gelukkig hadden we in de


loop van de avond nog een gezamenlijke (derde) etappe af te werken. Het startpistool werkte nu wel naar behoren en na twee vlakke kilometers begon het klimwerk alweer. Al tijdens de eerste klim gaf Luc iedereen het nakijken waarna vervolgens Filip en Merlijn ook niet meer te houden waren, zoals de vettang van Henk al voorspeld had. Aan de voet van de tweede klim meende ik toch echt een brievenbus midden op de heide te aanschouwen. Wel een rare plek dacht ik nog, totdat we boven waren. Het bleek een supporter van Jurgen te zijn in een rood shirt die ik de komende dagen nog achter elke boom of bocht zou tegen komen. Na de finish had Eindhoven Atletiek goede zaken gedaan in het algemeen klassement: we hadden onze podiumplaatsen met verve verdedigd! Merlijn en Filip bleven maar uitlopen als een duracell konijn en zodoende hebben we ze met lichte dwang onder de douche gezet. Dit keer een loempia van de organistatie waarna we nog een liter erwten en tomaten soep open trokken met brood, en natuurlijk een pilsje. Dat hadden we wel verdient. Tanden poetsen en slapen, morgen weer een zware dag voor de boeg!

Zondag 4e etappe, 8.400 km en 5e etappe, 19.123 km Vandaag stond er wel een heel bijzondere etappe op het programma: een tijdloop met individuele starttijden. Eerst waren de deelnemers van de 100 km aan de beurt, vervolgens aansluitend de deelnemers van de 60 km. Gestart werd er om de 30 seconden te beginnen met de minst snelle deelnemer en dit vanuit een paardentrailer! Luc zou niet meer starten om zich voor te gaan bereiden op de marathon van Klazienaveen. Bij het inlopen was het al behoorlijk zweten en die nachten op de

camping begonnen bovendien hun tol te eisen. Slapen op een luchtbed is sterk af te raden als je nogal woelt: keeps you awake. Na het onderteken van de starterslijst opweg naar de trailer zo koeltjes mogelijk langs je directe concurrent lopen zoals we die avond van te voeren geoefend hadden. Fysiek,

maar zeker ook mental moet alles kloppen, toch? Het is een relatief korte etappe maar wel met veel klim en bochten werk, dus na de start meteen op een zo hoog mogelijk tempo lopen, er op hopende dat Jurgen me niet zal inhalen. Uiteindelijk had meneer toch 10 seconden winst op me geboekt terwijl ik op Robby (mijn directe tegenstander om de 2e plek, Jurgen liep in een andere leeftijdscategorie) maar een luttele 4 seconden. De cooling down konden we mooi op de terugweg naar de camping combineren waar Filip alweer horizontaal aan het uitrusten was. Dit betekende zo ongeveer dat binnen een omtrek van 10 meter de tent tot stiltegebied verklaart was. Luc ging naar de Mc Donalds om ‘aan schema’s te werken’ voor zijn pupillen, en zelf hadden Merlijn en Eric ook nog wel wat ‘huiswerk’ te doen. Na een welverdiende massage stond, althans op papier, voor Filip misschien wel de zwaartse etappe die middag op hem te wachten. Gelukkig kwam de wind nu toch een beetje opzetten en verdween de zon van tijd tot tijd achter de wolken. Onze gedachten waren bij onze zuiderbuur: zal hij niet te snel vertrekken en halverwege instorten? Niets was minder waar, althans als we hem moeten doen geloven: ‘rustig begonnen en vervolgens de andere deelnemers als dode vogeltjes achter me te laten’. Het helpt natuurlijk als je, net zoals Merlijn, constant de vogeltjesdans in je hoofd hebt. Eenmaal terug stond er een ware pasta party op ons te wachten. Na twee borden stapelen toen Luc de kleur van het bier wel erg fraai begon te vinden slenterden we weer moe en voldaan terug.

Maandag 6e etappe, 20.321 km Middels een luxe touringcar werden we gebracht naar het kasteel Cannenburch gelegen in het dorpje Vaassen. Was het de afgelopen dagen al behoorlijk warm, nu was dan toch echt sprake van bovenmenselijke temperaturen. Na de start ontstond er al spoedig een mooi groepje met alle podium kandidaten in de diverse categorieen. De spanning was om te snijden, zeker vanwege het feit dat ons nog een lange klim van 5(!) kilometer te wachten stond. Hier konden nog wel eens ego’s gaan sneuvelen... Na de eerste verfrissingspost werd ik gedwongen een sanitaire stop in te lassen waardoor Robby een voorsprong nam van ruim 20 seconden. Dat zou nog een hele kluif worden om dat gat dicht te gaan lopen. Luc had deze etappe al omgedoopt in ‘chasing Robbie’, handelen in voorkennis? Enfin, de achtervolging werd ingezet. Ook Jurgen had het erg moeilijk en het lukt hem ook niet om vervolgens aan te haken. Ondertussen had onze Merlijn zijn vogeltjes weer tot stilte getaamd en finishte Filip knap kort daarna ook. Uiteindelijk nog een tiental secondes meer moeten prijsgeven maar de voorsprong was nog ruim voldoende. Zo is dit lange weekend voorbij gevlogen met voor ons allen podium plaatsen en bovendien top 10 noteringen overall!! 

CLUBBLAD EINDHOVEN ATLE TIEK

23


Nieuwe en vertrekkende leden: Aanmeldingen: Anna Moons Bert Essen Alon Rozen Joost Haaksman Tom Mulder Alex de Liefde Denise de Wert Hub Vencken Lars Mobach Ronnie Koppers Jos van de Ven Mathijn Buijse Willard Holinsky Loes Grigoletto Lex Peeters Corinne de Vries Joyce van de Laar Colin Hermkens Zachary Hofland Hemmie van Acht Melissa Azim Zadeh Roderick Bant Sharon Becker Peter Bekkers Adrianne Born Rebecca Brouwer Mark Cornelissen Daniëlle Derks Désireé Dijkstra Ilse van Eeten Cathy Grootenboer Marcia Habets Maurice Hendriks Shirley van Hoek Miranda Kanits Irene Krugers Harrie Kuiten Sanne van de Laar Johanneke van Laarschot Kim Laurensen Mieke Meijering Esther Meulman Iris de Nennie Dione van Noort Wouter Rijckaert Petra Rijnten Cindy Peerlings Brigitte Schaub

Junior D overig Master overig Junior D Minipupil Recreant Recreant Pupil A Pupil C Recreant Junior D Recreant Wandelaar Pupil C Recreant Recreant Minipupil Pupil A Recreant Recreant Recreant Recreant Recreant Recreant Recreant Recreant Recreant Recreant Recreant Recreant Recreant Recreant Recreant Recreant Recreant Recreant Recreant Recreant Recreant Recreant Recreant Recreant Recreant Recreant Recreant Recreant Recreant

Roeline Soer Greet van Sonsbeek Eefje van Tongeren Astrid Vasen-van Aalst Annet Veeneman Hans Vogelaar Marjan van de Voort Lenette Woudstra Susan Zanden Ati van den Bunder Richard van der Kuijlen Charlotte Higgins Miriam Klein Sprokkelhorst -de Bekker Jan van Eijk Hanneke Oostvogels Nicolien Smits Judy Cornelis Ine van Gennip Marisa Goracci Ane Wil van Tongeren Judith Hoeven Keyi Burggraaff Anke Geurtsen Koen van den Bunder Mathijs Michels Annemieke Verheijen -Bouman Janneke Otten Luca Nahorst Afmeldingen: Nicole Baselmans Laurens van Bokhoven Judith Faashen Malika Hoppe-Bouhamda Ornella Kabeya Hans Mulders Shari de Poorter Romana Saedt Nicole Schroeder Frank Wessels Jan Kees Bekius Renée Baselmans Tessie van Bronkhorst Martine van den Bunder van Hees Silke Chatrou Jochem Donkers

24 CLUBBLAD EINDHOVEN ATLE TIEK

Recreant Recreant Recreant Recreant Recreant Recreant Recreant Recreant Recreant Recreant Recreant Recreant Recreant Recreant Wandelaar Wandelaar Recreant Recreant Recreant Junior A Recreant Recreant Recreant Recreant Minipupil Recreant Recreant Minipupil

Recreant Senior Recreant Recreant Senior Master Recreant Junior D Recreant Senior Recreant Recreant Pupil A Recreant Pupil A Senior

Lieneke Gerzon Jet Gosen Gijs Graat Marloes de Haard Hanneke Hanssen-Rovers Diet de Kock Frans Lammers Sterre Lenders Wouter Lenssen Ivo Merkx Jacco Mol Hedy Nettekoven Lisbeth Nieuwenhof Floor Nijskens Marloes Nuijten Ellen Peeters Ard Reesink Renske van Riet Teun van Rijswijck Karin Schelle Marjo Sliepenbeek Wouter Struijk Edith Theuws Patrick Tholen Steffie van Thillart Frans van der Velden Linda Waarts Lizet van de Wetering Sophie van wijk Anneke van Wolfswinkel Thomas Woudstra Rob van Wolferen Vera van der Plas Niek van der Schans Jip van der Schans Salima Tahiri Azdin Tahiri Mohamed Tahiri Frank Peeters Tom Teisman Jary de Weerd Geert Bruinsma Toon de Man Ronald Vink Ine van Gennip

Recreant Recreant Junior A Recreant Recreant Recreant Recreant Pupil C Recreant Recreant Recreant Recreant Recreant Junior B Recreant Pupil C Senior Pupil C Recreant Senior Recreant Recreant Recreant Recreant Recreant Recreant Recreant Recreant Junior B Recreant Junior B Recreant Junior D Junior B Junior C Junior D Pupil A Junior B Minipupil Minipupil Pupil B Master overig Recreant Recreant


BEEKLOOP Op woensdag 25 april heb ik voor de eerste keer meegedaan aan de Beekloop. Er was ons geadviseerd om met de fiets te komen omdat er 1750 deelnemers zouden gaan starten, en er dus te weinig parkeergelegenheid zou zijn. Floor en ik (Anita) zijn dus op de fiets naar de Grote Beek gegaan. Van tevoren dachten we nog : “We gaan het droog houden.”. Helaas, niets was minder waar. Het begon te regenen, dus we waren al behoorlijk nat toen we bij de Grote Beek arriveerden. We vroegen ons nog af of we dit wel leuk vonden, maar we besloten om het wel leuk te vinden en zijn om 19.10 uur gestart voor de 8 km. We hadden ons opgegeven voor de 4 km (rode startnummers) maar zijn toch voor de 8 km gegaan. We durfden dit aan omdat we de week voorafgaand aan de Beekloop de ZWARE week hadden gehad en 8,4 km gelopen hadden. Het ging goed, mooi parcours, 2 rondjes en we hebben de 8 km keurig uitgelopen in 51 minuten.De Beekloop was voor ons het tweede evenement waar we aan meededen. Het eerste evenement was de Dommelloop, waar we 5 km gelopen hebben. Het is ons goed bevallen en waarschijnlijk zijn we de volgende keer weer van de partij. Anita Maas, groep 2. Gestart in september 2011 met Start to Run

AGENDA vrijdag 31 augustus 19:30 Kinderen brengen en installeren in hun tent. Leuke avondactiviteit zaterdag 1 september Sport en spel voor junioren en pupillen apart. Pupillen: bonte avond Junioren: quiz avond zondag 2 september Sport en spel voor junioren en pupillen apart. 14:00 START prijsuitreiking, ouders welkom! 14:30 EINDE Jeugdkamp

JEUGDKAMP 2012

Olympische- en Paralympische Spelen

KOSTEN & INSCHRIJVEN Kosten per kind zijn € 37,50. Alle activiteiten, maaltijden en verblijf in de tent zijn hierbij inbegrepen. Inschrijven voor 1 juli via: www.inschrijven.nl/formulier?id=2012083114380 Betaling via internet is onderdeel van de inschrijving. Uw inschrijving wordt daarna bevestigd, meer informatie over het kamp volgt later. Het Jeugdkamp en bepaalde activiteiten kan alleen doorgaan wanneer er voldoende inschrijvingen zijn. !!Wacht dus niet te lang !!!

Vrijdag 31 aug t/m zondag 2 sept

VRAGEN ... mochten er nog vragen zijn kunt u contact opnemen met de organisatie van het kamp: Arno Classen: arno.classen@eindhovenatletiek

CLUBBLAD EINDHOVEN ATLE TIEK

25


De deelname aan de Hypotheker-Beekloop is gratis voor leden van Eindhoven Atletiek. Je moet je gewoon inschrijven via www.inschrijven.nl Voordat we de incasso naar de bank sturen filteren we de leden van Eindhoven Atletiek (bij inschrijven dus aangeven dat je lid bent van Eindhoven Atletiek!) uit de lijst waardoor er geen geld zal worden afgeschreven. Een eventuele vrijwillige bijdrage aan het Jeugdsportfonds (zie verder in dit artikel) zal wel van de rekening worden afgeschreven.

52e Hypotheker-Beekloop op woensdag 22 augustus 2012 De Hypotheker-Beekloop, die op 22 augustus voor de 52e keer wordt georganiseerd, is al jaren een “klassieker” voor de regio Eindhoven. Vele lopers weten twee maal per jaar de weg naar het terrein van GGzE locatie de Grote Beek te vinden. Met 1750 deelnemers is de Beekloop, na de halve Marathon van Eindhoven, het grootste loopevenement van de regio Eindhoven. De loop kan het beste worden omschreven als sfeervol, gezellig en recreatief. De sfeer rondom het evenement wordt versterkt door muziekbands en ook de Eindhovense Regionale Verplegings Omroep (ERVO) zal weer aanwezig zijn. Onze speaker versterkt dit nog eens met zijn enthousiaste commentaar, anekdotes en interviews. De deelnemers kunnen zoals altijd weer kiezen uit de afstanden 4, 8, 12 of 16 km. De loop gaat over verharde paden over het mooie terrein van de Grote Beek en is geheel verkeersvrij. De start van de 16 km. is om 19.00 uur en de start van de 4, 8 en 12 km is om 19.10 uur. We stellen een aantal aantrekkelijke prijzen ter beschikking. Deze zullen op startnummer worden verloot. Vanaf vrijdag 24 augustus kun je de winnende nummers inzien bij hardloopspeciaalzaak Runnersworld aan de Willemstraat 2 (bij de Witte Dame). Indien u een van de gelukkigen bent krijgt u, tegen inlevering van uw startnummer, direct de door u gewonnen prijs mee. Het aantal deelnemers aan de Beekloop is de laatste jaren spectaculair gestegen en we naderen

26 CLUBBLAD EINDHOVEN ATLE TIEK

langzaam onze grenzen. We hebben daarom besloten om een limiet aan te houden van 1750 hardlopers. Inschrijven is alleen nog mogelijk via www. inschrijven.nl. Aarzel niet met inschrijven want vol is vol! Na-inschrijven op de dag zelf is niet meer mogelijk. We bieden de voorinschrijvers de mogelijkheid om het startnummer eerder op te halen. Na de inschrijving via internet krijgt u verdere details hierover via mail toegestuurd. Na afloop van de Beekloop is er gelegenheid om onder het genot van een hapje en een drankje nog even gezellig na te praten in de kantine van Eindhoven Atletiek op het Eef Kamerbeek Atletiek Centrum op Sportpark de Hondsheuvels. Iedere deelnemer ontvangt een gratis consumptiebon die alleen geldig is op de wedstrijddag. • Er is een verversingspost met water op het parcours aanwezig. • E r is wel gelegenheid tot omkleden maar geen gelegenheid om te douchen. • E r is een massageteam aanwezig, waar gratis de spieren kunnen worden losgemaakt. • N a afloop van de wedstrijd ontvangt U een herinnering. Zoals de naam al aangeeft is onze hoofdsponsor (jazeker!) “de Hypotheker”. Verdere sponsoren zijn Autobedrijf de Burgh, Boels, Buchrhornen, Dolphin,


Driessen Honda, Eugene Piters Wijnen, Genneper Parken, GGzE, Hans Schepers Stoffering, Herberg de Mispelhoef, Janssen en Janssen incasso & gerechtsdeurwaarders, JB advertising, Joanknecht & Van Zelst, Olijslagers groenten en fruit, Op Noord, Runamine, Runnersworld Eindhoven, Santino, Sportbedrijf de Karpen, Sportcentrum Eindhoven Noord, Sportformule, Sportmassage Joop Broeders, Sportmax, Sportplein Eindhoven, Thermen Prinsejagt en Wesselman Accountants en belastingadviseurs. Wil jij hardlopen en je inzetten voor een goed doel? Ook bij deze versie van de Hypotheker-Beekloop hebben we weer een goed doel gezocht waarvoor we geld willen in gaan zamelen. De keuze is deze keer gevallen op het Jeugdsportfonds Eindhoven. Jeugdsportfonds; Ieder een PR. Slechts zelden loop je solo een PR. In nagenoeg alle gevallen gebeurt dat in de groep en soms met een haas. Om verder te komen hebben we elkaar daarom nodig, eigenlijk een prima vorm van solidariteit. Die solidariteit is ook de basis om kinderen uit gezinnen met onvoldoende financiĂŤle armslag toch hun favoriete sport te kunnen laten beoefenen.

.Het Jeugdsportfonds is CBF (Centraal Bureau Fondsenwerving) gecertificeerd. Namens de kinderen vragen wij u om een bijdrage en hun pr-vriend te worden. Bij de inschrijving via www.inschrijven.nl kunt u aangeven welk bedrag u wilt doneren. Namens alle kinderen, hartelijk dank. www.jeugdsportfonds.nl Inlichtingen? Voor inlichtingen kunt U contact opnemen met Joop Broeders; tel. nr. 06-12422389 / e-mail joop. broeders@eindhovenatletiek.nl of Jan Voets; tel. nr. 06-51140599 / e-mail jan.voets@eindhovenatletiek.nl

Met vriendelijke groeten en graag tot 22 augustus ! Joop Broeders, Jan Voets en Bart Spijkers Organisatie De Hypotheker-Beekloop

Het Jeugdsportfonds Eindhoven heeft een netwerk van intermediairs, zoals mensen uit het onderwijs, huisartsen en jongerenwerkers, die kinderen voordragen om in aanmerking te komen voor en bijdrage uit het fonds. Het Jeugdsportfonds betaalt met die bijdrage de contributie, tot een maximum van 225 euro rechtstreeks aan de vereniging. Op deze wijze bieden wij kinderen/jongeren van 4 tot 18 jaar een prima kans op een goede fysieke ontwikkeling en kunnen zij hun sociale vaardigheden zoals het leren verliezen en omgaan met leiding, in team en clubverband verbeteren. Een goede geest in een goed lichaam zogezegd. In Nederland worden duizenden kinderen op die wijze vooruit geholpen waarvan bijna 600 in Eindhoven.

CLUBBLAD EINDHOVEN ATLETIEK 27


nummer 2012-03