Page 19

WINTERSE UITJES

Over Flakkee jaargang 7 - november 2016

Kerstmarkt in Goedereede

Ouddorpse winterfair en snertkampioenschap

Bij een Kerstmarkt denken veel mensen gelijk aan de wereldberoemde markten in Keulen, Düsseldorf en andere steden. Maar ook dicht bij huis kan er worden genoten van de winterse sferen van een kerstmarkt.

Op zaterdag 26 november is de Ouddorpse Winterfair in het centrum. Er zijn allerlei kraampjes, leuke kinderactiviteiten, interessante demonstraties, live muziek en als klap op de vuurpijl zijn Sint en Piet present tijdens de fair. Tijdens de winterfair wordt beslist wie zich ‘Ouddûrps Snertkampioen’ mag noemen.

Zaterdag 10 december is het centrum van Goedereede gehuld in kerstsferen. Er worden kerstliederen gezonden, er is glühwein en er zijn verschillende kerstkramen. Tijdens de markt zijn de Goereese Toren en de kerk geopend voor publiek. De kerstmarkt is van 10.00 tot 18.00 uur.

Winterfair in de Vliedberg Donderdag 24 november is er een winterfair in de Vliedberg. Van 15.00 tot 20.30 uur kunnen bewoners en bezoekers genieten van winterse sferen. Denk aan erwtensoep, oliebollen en winterse woondecoratie.

Snertkampioenschap Alle soepkokers van Goeree-Overflakkee kunnen deelnemen aan het Snertkampioenschap! Iedereen die mee wil doen moet tijdens de winterfair, tussen 9.30 en 10.00 uur twee liter soep inleveren bij Slagerij Floresteijn, Raadhuisstraat 13. De bezoekers van de Winterfair mogen alle soepen proeven en beoordelen. De zes soepen die het hoogste scoren worden beoordeeld door koks van lokale restaurants. De professionele koks bepalen wie zich een jaar lang ‘Ouddûrps Snertkampioen’ mag noemen. De prijsuitreiking vindt om 15.30 uur plaats op het plein voor het Ouddorps Raad- en Polderhuis. De prijs is een jaar lang gratis naar de slager! Mensen die mee willen doen kunnen het deelnameformulier downloaden op www.kopvangoeree.nl/winterfairouddorp, of via de Facebookpagina ‘Winterfair Ouddorp’.

Snertwandeltocht Bij wandelliefhebbers staat het al in de agenda: de snertwandeltocht rondom Ouddorp. Zaterdag 3 december kunnen wandelaars kiezen uit een tocht van 10, 25 of 35 kilometer. Het startpunt is Hotel Akershoek in de Ring, na afloop staat daar een kop dampende snert klaar. Inschrijven kan vanaf 7.30 uur voor de tochten van 25 en 35 kilometer, inschrijven voor de 10 kilometer kan vanaf 9.50 uur. Deelname kost € 4,50 per persoon. Kijk voor de starttijden en overige informatie op www.snertwandeltocht.nl.

19

Over Flakkee - editie november 2016  

Over Flakkee - editie november 2016

Over Flakkee - editie november 2016  

Over Flakkee - editie november 2016

Advertisement