Page 1

www.overflakkee-magazine.nl jaargang 5 - februari 2014

De luxe maandkrant voor het eiland Goeree-Overflakkee

Geen standaard badkamer

Lekker & lokaal

Bezuijen Bemiddeling

burgemeester Ada GrootenboerDubbelman Column

Bemiddeling bij de verkoop van uw (recreatie)woning

Molenweg 8, 3241 LH Middelharnis T 0187 - 48 23 00

T. 0187 - 68 48 68 www.bezuijenbemiddeling.nl

www.boumankantoortotaal.nl


0187 476 555

VRIJSTAAND WONEN IN NIS? MIDDELHAR

www.vanalphenmakelaardij.nl

Gelegen op ruim 400m² eigen grond 3 opties, aan u de keuze! 1. zelf verbouwen ( circa € 250.000) 2. laten verbouwen (circa € 300.000) 3. nieuw huis (€ 325.000) Wij helpen u graag verder.

Marietjespad 2

MIDDELHARNIS

Vraagprijs € 219.000 k.k.

WONEN AAN HET ? VINGERLING

Ringstraat 59

SOMMELSDIJK

Vraagprijs € 269.000 k.k.

Vingerling 25 & 27

MIDDELHARNIS

Vraagprijs € 165.000 k.k. Wij mogen u deze twee woningen aan het Vingerling te Middelharnis aanbieden. Wonen op deze A+ locatie van Middelharnis is wonen aan de haven, wonen te midden van het gezellige centrum en wonen nabij voorzieningen. De woningen hebben beide een indeling met een woonkamer en een woonkeuken, badkamer op de beneden verdieping en boven ruimte voor twee ruime slaapkamers. Achter de woning is een beschut tuintje en tevens een achterom.

Prachtige half vrijstaande woning met royale schuur. 3 slaapkamers badkamer met ligbad, douche, wastafel en tweede toilet. De tuin ligt op het zuiden en is keurig aangelegd.

overige informatie op aanvraag. Koopsom voor nummer 25 is € 165.000 k.k. Koopsom voor nummer 27 is € 165.000 k.k.

Wonen, ondernemen of een combinatie van beiden? Unieke ligging midden in het centrum aan de haven van Middelharnis.

Vissersdijk 10

Vraagprijs € 199.000 k.k.

MIDDELHARNIS

Wij mogen dit monumentale pakhuis te koop aanbieden dat is zijn huidige bestemming ruimte kan bieden aan een sportschool. De gemeente is echter bereidwillig om met de koper mee te denken over een andere bestemming. Mogelijkheden zijn wonen, praktijkruimte, kantoor etc…. Het is bespreekbaar twee garagedeuren in het pand te realiseren mits het in stijl en harmonie met de architectuur van het pand gebeurd en de gemeente het goedkeurt. Tevens zou de woning gesplitst kunnen worden en twee wooneenheden of wellicht nog meer. Ideeën genoeg nu bent u aan zet.

Van Alphen Makelaardij • Kaai 13 • 3241 CE Middelharnis • T.0187-476 555 • M.06-50 88 60 85 • E. info@vanalphenmakelaardij.nl • I. www.vanalphenmakelaardij.nl


Nieuw jasje voor

Over Flakkee jaargang 5 - februari 2014

Over Flakkee Over Flakkee in een nieuw jasje! Arthur van Kleeff en Ab van der Veer vertellen. Arthur: “De mensen van EilandenNieuws vonden ons magazine een mooi concept en dachten ook aan een soort lifestylemagazine, maar dan op kleiner formaat.” Ab: “Je krijgt dan een echte magazineuitstraling en de advertenties kunnen vanwege het kleinere formaat voordeliger aangeboden worden.” Arthur: “Het klikte eigenlijk meteen en we hebben besloten onder de vlag van EilandenNieuws verder te gaan, maar wel met dezelfde formule. Dus interessante info over wonen en leven op ons mooie eiland.”

Krijgt het magazine ook nog een voorjaarsjas en zomerjack? Ab: “Over Flakkee wordt nog meer het blad van en over eilanders, waarbij we inspelen op de actualiteit van het seizoen met leuke evenemententips, streekproducten, acties van ondernemers etc.” Arthur: “Ik verwacht een positieve impuls van de samenwerking met Eilanden-Nieuws: Over Flakkee wordt vanaf nu 11 keer per jaar

Wat voor nieuwe jas heeft Over Flakkee gekregen? Ab: “De stijl en uitstraling van Over Flakkee zullen grotendeels hetzelfde blijven: fris, eigentijds, mooi vormgegeven en gedrukt op luxe krantenpapier. De inhoud van het magazine omvat lifestyle in de ruime zin van het woord, waarbij we ook mode een plaats willen geven. Arthur: “we zullen ook meer human interest verhalen opnemen, zoals Nieuwkomers op GO en een column van een bekende Flakkeenaar of Goereeer.” Ab: “Arthur blijft overigens verbonden aan Over Flakkee en zal samen met de media-adviseurs van Eilanden-Nieuws de advertentieverkoop oppakken.”

met de huis-aan-huis editie van de krant verspreid en komt daarmee ook in de buitengebieden. De redactie zal verzorgd worden door Caroline Melissant die nu ook al voor Over Flakkee schrijft en Martijn de Bonte van Eilanden-Nieuws.” Beiden: “Over Flakkee wordt met ‘de nieuwe jas’ dus een echte lifestylekrant voor iedereen die wil weten wat er op ons eiland te doen en te koop is.”


Wil je graag een paar kilo afvallen? En heb je een stok achter de deur nodig? Dan is dit jouw kans om eindelijk je streefgewicht te behalen met RE-SIZE.

Train je slank met RE-SIZE Het unieke van RE-SIZE is onder andere dat de nadruk op training ligt. In tegenstelling tot andere afslankmethoden staat bij RE-SIZE de voedingsmethode ten dienste van het trainingsprogramma. De werking van RE-SIZE is uitvoerig getest en de resultaten zijn revolutionair te noemen. RE-SIZE is ontwikkeld door medisch bioloog & topsportbegeleider Drs. Remco Verkaik. Het RE-SIZE programma duurt 4 weken en is alleen te volgen onder begeleiding van een speciaal opgeleide Personal Trainer.

TRAIN SMART De Personal Trainer stelt voor jou de beste trainingsvorm samen op de juiste intensiteit en daarmee versterk je je trainingseffect. Je lichaam wordt getraind om van suikerverbranding over te stappen op vetverbranding. De basis is dus training, de versterker is de voedingsmethode. Dit zorgt voor blijvend resultaat.

EAT SMART Na het intakegesprek en enkele (medische) basistesten, wordt via een uitgebreid software programma een exact op jou afgestemd voedingsadvies geformuleerd door voedingsadviesbureau C Appel. Elke week ontvang je diverse voedingsdagboeken waarop precies staat wat je mag eten. Uiteraard worden de trainingen en voedingsdagboeken wekelijks met je geëvalueerd en eventueel bijgesteld. Tijdens het RE-SIZE programma geeft de diëtist veel informatie om je voedingspatroon structureel te veranderen, waardoor je ook na het RE-SIZE programma op je streefgewicht blijft.

LOOK GREAT

wachten: ere de volgende resultaten ver Bij RE-SIZE kun je onder and - Afname vetpercentage - Gewichtsverlies stijl - Gezondere, fittere levens ng - Conditieverbeteri - Strakker figuur dat mannen erlies kan gesteld worden Wat betreft het gewichtsv allen. En dit alles vrouwen circa 3 – 6 kilo afv gemiddeld 5 – 10 kilo en in 4 weken!

MEER INFORMATIE? RE-SIZE is een exclusief programma dat in Nederland en België uitsluitend gevolgd kan worden bij clubs die hiervoor een licentie hebben. Neem voor meer informatie over RE-SIZE contact op met Dynamic Motion op het telefoonnummer 0187-645277.

Do you have anything to lose?

Personal Training een betaalbaar alternatief De Verenigde Staten (VS) en vooral Los Angeles (LA) vormen de bakermat voor Personal Training (PT) waar PT in den beginne vooral exclusief was voor filmsterren en VIPs. Personal Training is nu bij Dynamic Motion echter haalbaar en betaalbaar voor iedereen! Maar wat is Personal Training nu eigenlijk? Wat is het verschil tussen een gewone (fitness)trainer en een Personal Trainer? Een personal trainer stelt samen met jouw een persoonlijk trainingsschema op en werkt daar samen nauw aan. Dit gaat een stap verder dan fitnessinstructeurs. Zonder hen tekort te doen, is een Personal Trainer veel persoonlijker bezig en let dus veel scherper en nauwkeuriger op uw vorderingen, waardoor je sneller resultaten boekt.

VERSCHIL MET DE NORMALE FITNESS BEGELEIDING Als clublid krijg je zonder meer begeleiding bij jouw fitnessprogramma, vooral in de beginfase. Waarin zit dan het verschil met Personal Training? Er zijn enkele belangrijke verschillen. We zetten ze kort op een rijtje:

1. Een LAPT Personal Trainer is alleen met zijn of haar klant bezig! 100% focus! Dit kan 1 op 1 zijn, maar ook een klein groepje van 4 personen. Tijdens de sessie komt er niets tussendoor en gaat alle aandacht naar de klanten in de sessie. Dit in tegenstelling tot fitness begeleiding, waar een instructeur doorgaans de beperkte tijd moet verdelen over een grote hoeveelheid klanten. 2. Een LAPT Personal Trainer is volledig toegewijd om jouw doelen te realiseren. Het motto van LAPT is. “Ik geef nooit op dus jij geeft nooit op! Wij zullen kost wat kost jouw doelen behalen!’’

3. Een LAPT Personal Trainer is flexibel! De Personal Trainer spreekt af wanneer het de klant schikt! Bij de normale fitnessbegeleiding dient men zich toch vaak aan te passen aan de mogelijkheden in het werkrooster. De LAPT trainer is dus veel flexibeler en kan zelfs buiten de club of ’s avonds laat een trainingssessie doen. 4. Een LAPT Personal Trainer weet en kan meer! De meeste Personal Trainers waren vroeger ook jarenlang fitness instructeur maar hebben zich veelvuldig bijgeschoold. Velen beschikken over bijzondere kwaliteiten die clubleden nog sneller en beter helpen bij het bereiken van hun gezondheids- en fitheidsdoelen. LAPT Personal Trainers worden doorlopend geschoold! 5. Een LAPT Personal Trainer doet andere oefeningen! Een LAPT-er heeft meer ruimte, mogelijkheden en materialen om functioneler te trainen. Functionele training betekent kortweg; meer oefeningen die aansluitend bij de situatie in de dagelijkse praktijk. Er worden dus veel andere oefeningen gedaan. Wil je graag meer informatie over Personal Training, informeer dan vrijblijvend bij Dynamic Motion via het nummer 0187-645277

www.dynamicmotion.nl info@dynamicmotion.nl

www.voedingsadviesappel.nl info@voedingsadviesappel.nl


Over Flakkee jaargang 5 - februari 2014

Van alle markten thuis In ieder dorp of stad op Goeree-Overflakkee vind je ze. De mannen en vrouwen van de markt. Ze komen van heinde en verre met gezellige kramen en vullen deze met: heerlijke verse groenten, fruit, aardappelen, vis, vlees, kaas, eieren, brood, melkproducten, bloemen en meer. De leuke sfeer, het goede advies en het gezellige praatje krijg je gratis!

Weekmarkten! Dirksland Standplaats: Geldersedijk Dag: zaterdag Tijd: 8.00 – 12.30 uur

Goedereede Standplaats: Noordzijde Haven Dag: donderdag Tijd: 9:00 tot 13:00 uur

Ooltgensplaat Standplaats: Beneden Molendijk Dag: zaterdag Tijd: 8.00 – 13.00 uur

Ouddorp

Colofon Redactie Martijn de Bonte Caroline Melissant

Advertenties en tarieven Martha Koppelaar, tel. 06 30 99 21 90 Koen Maljaars, tel. 06 13 98 11 63 Arthur van Kleeff, tel. 06 141 18 528

Vormgeving

Standplaats: Ring (Boompjes, Hoenderdijk en Weststraat) Dag: dinsdag Tijd: 1 oktober tot 1 april van 8.30 tot 14.00 uur en 1 april tot 1 oktober van 8.30 tot 15.00 uur

Dirk van der Welle

Uitgever en bezorging Eilanden-Nieuws Postbus 8 3240 AA Middelharnis Tel. 0187 471020

Oude-Tonge Standplaats: Kaaiplein Dag: vrijdag Tijd: 8.00 – 12.00 uur

Contact info@overflakkee-magazine.nl

Sommelsdijk Standplaats: Voorstraat Dag: woensdag Tijd: 8.00 – 15.00 uur

Bram Corstanje Groente- en fruitkraam De groentekraam van Bram en Ineke Corstanje. Een begrip op het eiland. Al 40 jaar en twee keer in de week maken Bam en Ineke de oversteek van het Zeeuwse Colijnsplaat naar het eiland Goeree-Overflakkee. Ze strijken iedere donderdag

neer in Goedereede en op zaterdag in Dirksland. Ze pakken altijd groots uit. Groots met diverse verse groenten en fruit van het seizoen. Maar ook vergeten groenten als rabarber, pastinaak, aardpeer, schorseneer etc. Groots in advies over de

herkomst van een product, bereidingstechnieken en recepten. En bovenal groots in gezelligheid en altijd tijd voor een praatje. Het is dat de weekmarkt er alleen in de ochtend staat maar je zou er bijna een uitje van kunnen maken!


kip

Geroosterde met tijmsinaasappelboter

Lief, Kookboek van lief! lief! lifestyle presenteert haar eerste kookboek. Het is een fris en vrolijk kookboek vol heerlijke en snelle gerechten voor het hele gezin. Van snelle doordeweekse ontbijtjes en drankjes tot uitgebreide brunches en diners in het weekend. En met recepten voor speciale gelegenheden zoals vakantie, moederen vaderdag en het verjaardagspartijtje. Met extra ruimte om je eigen favoriete recept of foto in te plakken. Verkrijgbaar bij de boekhandel, € 25,-

Wijn van de maand M. Chapoutier Lubéron “La Ciboise” Blanc

Hoofdgerecht 4 personen Bereidingstijd 1 uur en 30 minuten

Ingrediënten – 1 biologische kip (ca. 11/2 kg) – 1/2 citroen – 2 laurierblaadjes – 3 tenen knoflook, schoongemaakt – zout en peper – 75 g zachte boter – 1 el 1 sinaasappel, schoongeboend – 2 el verse tijm, geplukt – 750 g voorgebakken verse frites – 300 g spinazie, gewassen Ook nodig: friteuse, keukentouw

Verwarm de oven voor op 220 °C. Stop de citroen, laurierblaadjes en twee teentjes knofl ook in de buikholte van de kip. Doe 75 gram zachte boter in een kommetje, rasp er twee eetlepels van de sinaasappelschil bij en knijp één teentje knoflook fijn. Roer alles goed door elkaar, voeg zout en peper naar smaak toe. Maak aan de kant van de kippennek een opening tussen het vel en het borstvlees. Schuif met je handen voorzichtig onder het vel en maak het vel los. Verdeel de boter gelijkmatig onder het vel. Bind de kip op met een stukje keukentouw en bestrooi haar rondom

met zout en peper. Plaats de kip in het midden van de oven en rooster haar in zeventig minuten goudbruin en gaar. Draai na tien minuten de oventemperatuur terug naar 180 °C. Verhit de friteuse op 180 °C. Haal de kip uit de oven en laat deze tien minuten rusten. Dek losjes af met een stukje aluminiumfolie. Bak de frietjes in vijf minuten goudbruin en krokant. Verhit de resterende boter in een ruime pan en roerbak de spinazie in enkele minuten gaar. Breng op smaak met zout en peper. Serveer de kip op een mooie schaal en snijd deze aan tafel in stukken. Serveer de spinazie en frieten erbij .

Deze maand adviseert wijnkenner Laurens van Eesteren een wel heel bijzondere wijn aan. Een wijn met een verhaal. La Ciboise blanc van wijnmaker Michel Chapoutier. “Chaoutier is Frankrijk’s meest gerespecteerde wijnmaker. Hij is visionair en pionier op het gebied van de biodynamische wijnbouw. Hij bracht de reputatie van het familiebdrijf naar de top van de Rhône. Bijzonder is ook het etiket op de wijnflessen is voorzien van braillepuntjes.”, vertelt Laurens. Het wijngebied Côtes du Lubéron wordt gevormd door 36 gemeenten die aan weerszijden van Montagne du Lubéron liggen. De bergrug rijst tot meer dan 1100 meter hoogte en werd met zijn omgeving geheel tot natuurpark verklaard. Laurens: “La Ciboise blanc heeft een lichte kleur met groene en gele tinten. Aroma’s van witte bloesem, citroen en exotisch fruit. In de smaak valt een goede balans op tussen frisheid en rondheid met een lange afdronk.”


Over Flakkee jaargang 5 - februari 2014

Lekker & Lokaal

Onze streekproducten

Echte verse frites van Westhoeve Potatoes Het product Vers gesneden frites van kwaliteitsaardappelen, puur en eerlijk, zonder kunstmatige toevoegingen. Echte verse frites van Westhoeve Potatoes.

Uit de streek De aardappelen waar de verse frites van worden gemaakt, worden geteeld op Ouddorpse bodem onder andere nabij de vuurtoren van Ouddorp en aan de Zuiddijk tussen Ouddorp en Goedereede. Deze aardappelen worden onder optimale omstandigheden geoogst, geconditioneerd opgeslagen, geschrapt, gesneden en verpakt in het Ouddorpse familiebedrijf.

Van de aardappelboer De corebusiness van Westhoeve Potatoes is de wereldwijde export van kwaliteits aardappelen. Jan Westhoeve is samen met zijn broer Peter, eigenaar van Westhoeve Potatoes en ruim 20 jaar actief in de aardappelbranche. Binnen het bedrijf is hij verantwoordelijk voor

de handel in aardappelen, planning, voorraadbeheer en dit alles nu ook voor de verse frites. Zijn vrouw Janetta Kostense regelt de dingen achter de schermen zoals de marketing en promotie.

Het verhaal Het idee van de verse frites is ontstaan doordat Jan en Janetta zich afvroegen waarom er overal reclame wordt gemaakt voor verse frites, terwijl deze frites fabrieksmatig voorgebakken zijn. Het voor de grap een keer zelf échte verse frites bakken op een benefietavond en op de Boerenlanddag in Ouddorp heeft geleid tot veel enthousiaste reacties, een productielijn en een productverpakking voor de consument en horeca!

Verkrijgbaarheid Iedere vrijdag opent Westhoeve Potatoes aan de Hofdijksweg in Ouddorp de deuren voor de verse frites liefhebbers. Ook zijn de vacuüm verpakte frites te koop bij Onze Supermarkt in Goedereede. Momenteel worden bij diverse horecagelegenheden de frites geserveerd: Hotel Akershoek, Beachclub ’t Gorsje, Strandpaviljoen Paal 10 in Ouddorp. Restaurant De Zeemeeuw in Stellendam. Lunchroom Werelds InSide in Middelharnis. Frito Misto in Delft. Ook Sterrenrestaurant Fred in Rotterdam werkt met de frites aardappelen.


La Ciboise blanc

High Tea Original

€ 8,50 p/st (hoogste prijs)

7,25 per fles €laagste prijs (0,75 L)

• Onbeperkt thee (verschillende smaken) • Diverse zoetigheden • Eccles en Scones met Clotted cream en jam

Gratis thuisbezorgd! 0187-482455

• Sandwiches • Hartige taart • Bonbons en koekjes

€ 18,75 p.p.

1 fles € 8,50 p/st 6 flessen € 7,70 p/st (€ 46,20 per doos) 12 flessen € 7,50 p/st (€ 90,00 per doos) 18 flessen € 7,25 p/st (€ 130,50 per doos)

Wij verzorgen ook een High Tea Deluxe en een Healt Tea, kijk voor meer info op onze website: www.sailorsinn.nl

Wijnenwereld is een initiatief van Wijnkoperij A. van Eesteren

De specialist in printwerk én drukwerk, zakelijk en particulier. Huisstijl- en reclamedrukwerk. Ook voor ontwerp.

Brasserie Sailor’s Inn Jachthavenweg 61A Bruinisse 0111-482902

• Gerard Walschapstraat 6 / 3245 MD Sommelsdijk • Tel. 0187-764 001 / 06-1160 1201 • www.kranseprintwrx.nl / info@kranseprintwrx.nl • www.facebook.com/kranseprintwrx

www.sailorsinn.nl de-etage@sailorsinn.nl

VERKOCHT O.V.

OUDDORP BIENINGEN 39

VERKOCHT O.V.

MAAK EEN AFSPRAAK VOOR EEN VRIJBLIJVEND VERKOOPADVIES

TE KOOP

GOEDEREEDE

OUDDORP

€ 179.000,-

OUDDORP BROEKWEG 31

VERKOOPPLANNEN?

TE KOOP

€ 174.500,-

K.K.

K.K.

PIETERSTRAAT 11

WESTSTRAAT 13A

Uniek rijksmonument;

Geschikt voor dubbele bewoning;

7 slaapkamers;

Luxe badkamer;

Diverse bestemmingsmogelijkheden.

2 slaapkamers;

Verkeerd in perfecte staat.

Geheel vernieuwd appartement in het centrum;

SCAN

DEZE QR-CODE

TEL: 0187.68.44.07

EN VOLG ONS

AANBOD

WWW.HAMEETEMANMAKELAARDIJ.NL


Over Flakkee jaargang 5 - februari 2014

‘De service van Bouwcenter Esselink is “Als je hier Esselink zegt, stort het halve huis in. Nee, het hele huis.” Marijn en Adriaantje van Enthoven hadden aanvankelijk niet het plan om ‘boodschappen te doen’ bij Bouwcentrum Esselink. Maar toen ze er samen met de architect gingen kijken om de kleur van de buitenmuren en de dakpannen te bepalen, besloten ze er toch van alles aan te schaffen voor hun nieuwe huis. “We hebben er geen moment spijt van gehad.”

supergoed’

Marijn en Adriaantje hebben hun droom gerealiseerd. Ze wonen sinds juli 2013 in een prachtige woning in de polder bij Ooltgensplaat, samen met hun dochters Eleena (4) en Claire (3). “We wilden graag vrij wonen en een huis bouwen dat helemaal naar onze wensen is”, zegt Adriaantje, die binnenhuisarchitect is en precies wist wat ze wilde.

Geen standaard badkamer Neem de badkamer. Dat moest een vertrek worden met een dubbele douche, een ruim bad en een

dubbele wastafel. “We wisten ook precies wat voor tegels erin moesten komen: roze mozaïektegels van een fabriek uit Italië. Die konden helaas niet geleverd worden, waarschijnlijk omdat de fabriek failliet was gegaan. Dirk Melaard, onze contactpersoon bij Bouwcenter Esselink, is vervolgens erg voor ons in de weer geweest om tot een oplossing te komen. Stad en land heeft hij afgezocht. Uiteindelijk hebben we heel iets anders gekozen. Kijk, mozaïektegels in blauwe, grijze, witte en zilveren tinten.”

Goede service Over de service van Bouwcenter Esselink zijn Marijn en Adriaantje zeer te spreken. “Supergoed, met alles. Je hebt één aanspreekpunt, een prima adviseur die snel handelt. Een tekening aanpassen? Geen probleem, een dag of wat later krijg je de tekening

via de mail binnen. Wij wilden geen standaardbadkamer en kwamen met veel eigen ideeën. Dan is het fijn als je leverancier je goed begrijpt, als klankbord kan dienen en snel met goede oplossingen komt. Hier, in de zijwand van de douchecabine hebben we een doorkijkje. Dat is niet echt standaard, maar Bouwcenter Esselink regelde het. Heel prettig! Bouwcentrum Esselink komt afspraken na en denkt mee. Bovendien zijn de prijzen concurrerend.” Dat de service goed is, bleek bijvoorbeeld toen een schakelaar op de doucheknop niet goed bleek te werken. “De servicemonteur van Grohe was er zo”, zegt Adriaantje. “Een mailtje van ons naar Bouwcentrum Esselink was voldoende. Nog een voorbeeld: er was een stukje uit de wasbak. Zonder enige discussie kregen we een nieuwe.”


UITVERKOOP ECTIE 2014!

WEGENS NIEUWE COLL

SHOWROOMKEUKENS MAAK SNEL EEN AFSPRAAK VIA 0187-602555 EN PROFITEER

12 SHOWROOMKEUKENS EN INBOUWAPPARATUUR 5.995,lux Elba

ro Keller P

9.995,Eggersmann Ancona

ZEER SCHERP GEPRIJSD, KIJK SNEL OP TIELEMANKEUKENS.NL/ SHOWROOMAANBIEDINGEN

kijk op tielem ankeukens.nl /showroomaa voor nog mee nbiedingen r apparatuur in de aanbie ding

Eggersmann Bagnolo

11.995,Keller Arcade

Keller Prolux 200

7.495,Eggersmann Trondheim

6.995,Schuller C2 Lima / Nova

3.995,-

22.495,-

8.295,Schuller C3 Nova/Stresa

7.495,Keller Firenze

Wegens de nieuwe collectie van 2014 ruimt Tieleman Keukens in Middelharnis een groot aantal showroommodellen op. Zonder uitzondering betreft het hier kwaliteitskeukens, die weg mogen voor waanzinnig lage prijzen. Wees er dus vroeg bij want wie het eerst komt...! Maak snel een afspraak in onze showroom.

KORENDREEF 15 | 3241 AS | MIDDELHARNIS | 0187 - 602555

6.095,Keller Marino


Over Flakkee jaargang 5 - februari 2014

Licht paars met fuchsia en roze

Kleur 2014

De kleur van de orchidee Radiant Orchid is uitgeroepen tot kleur van het jaar 2014. Een kleur die vreugde, liefde en gezondheid uitstraalt. Een fijne kleur om in te wonen en werken óf om te dragen.

Een tintje groen Bron: Perscentrum Wonen

Bron: mooiwatplantendoen.nl

Je hoeft niet heel je huis vol te zetten met de orchidee. De trendkleur combineert heel mooi met de groentinten van de woonplant van de maand februari: Scindapsus, ook bekend als Epipremnum. Een veelzijdige plant door z’n verschillende verschijningsvormen en met als bonus een bijzonder luchtzuiverende werking. De plant is te koop als klim- en hangplant.

Boomini poppenhuis: Speelgoed voor de mini interieurspecialist

Bron: Perscentrum Wonen

Wie de beroepskeuze van de kids al op jonge leeftijd wat wilt sturen, koopt een boomini poppenhuis. Als de kleintjes spelen met zo’n interieur, één waar de meeste volwassen huiseigenaren enkel van kunnen dromen, moeten daar toch wat binnenhuisarchitecten en stylisten uit voortkomen. De poppenhuizen van het Poolse merk zijn dan ook niet zomaar speelgoed: de huizen met de namen WHITE en WOOD werden ontworpen door een heuse architect, de inrichting door een interieurontwerper. Deze moderne poppenpaleisjes zijn helemaal kindproof en dus perfect om mee te spelen – ook voor volwassenen met stylingambities.

Uiltje voor op de bank, mee naar bed en op vakantie

Anne den Boer uit Goedereede maakt uiltjes. Het is begonnen met een uiltje voor op de bank. Dit uiltje zat alleen nooit op de bank. Haar twee jongens namen uiltje mee naar bed, in de auto en op vakantie. Uiltje mocht meekijken naar de televisie en meelezen uit boekjes. Uiltje werd een vriendje! Zo is het idee ontstaan om voor iedereen die een vriendje zoekt, een uiltje te maken. Wil je ook zo’n leuk vriendje voor jezelf of wil je iemand anders er blij mee maken? Dat kan! Je kunt hiervoor stofjes aanleveren, maar je kunt je ook laten verrassen. www.uiltjezoekteenvriendje.com


In 1486

De weekmarkt met de meeste aantrekkingskracht is die van Sommelsdijk. Op woensdag is het doorgaans een drukte van belang in de Voorstraat en op het Marktveld. De weekmarkt is voor velen een geliefde gelegenheid om te kopen en te verkopen, maar ook een ontmoetingsplaats.

De geschiedenis van de Sommelsdijkse markt gaat ver terug. Al in 1486 gaven keizer Maximiliaan en zijn zoon Philips van Oostenrijk het dorp toestemming om een vrije jaarmarkt en een weekmarkt te houden. De vrije jaarmarkt moest volgens het octrooi elk jaar plaatsvinden op 24 augustus en de twee dagen daarna. Voor de weekmarkt had de keizer de maandag op het oog. Sommelsdijk was het eerste dorp op het eiland met een markt. De markt was eeuwenlang dé plaats om te handelen. In de tijd dat er nog geen winkels waren speelde de markt een grote economische rol. Dat veranderde in de negentiende eeuw. Halverwege die eeuw bestond de weekmarkt zelfs niet meer. Wel waren er nog jaarmarkten in Sommelsdijk. Toch bleef er behoefte aan een weekmarkt in een centraal gelegen dorp, zo blijkt in 1884 uit ingezonden brieven in de Flakkeesche Nieuwsbode. Dat had de heroprichting van de Sommeldijkse weekmarkt tot gevolg.

Enkele decennia later, in 1924, kwam het officiële besluit van de gemeenteraad dat er iedere woensdag een weekmarkt voor vee zou plaatsvinden op het Marktveld. Een ‘beurs ten dienste van den handel in landbouwproducten’ was er al. In 1949 was het nodig de weekmarkt nieuw leven in te blazen. Naast de handel in biggen en pluimvee gingen marktkooplieden ook andere waren aanbieden. De markt groeide daardoor, er kwamen ook kramen in de Voorstraat. Iedere woensdag kon men er terecht. Op 27 april 1960 was de officiele opening van de markt zoals we die nu nog steeds kennen. Hoewel: de landbouwmachines en het vee zijn er nu niet meer te vinden. De weekmarkt is een echte goederenmarkt, met een grote verscheidenheid aan koopwaar. De oudste markt van het eiland bleef Sommelsdijks, ondanks een poging in de jaren ‘60 om de markt te verplaatsen naar het Beneden Zandpad.

De meeste weekmarkten op Goeree-Overflakkee zijn gestart in de jaren ‘60 en ’70 van de vorige eeuw. Die van Dirksland dateert bijvoorbeeld van eind jaren ’70. Toch had ‘Klein Parijs’ ook een vroege voorloper. Al in 1544 verleende keizer Karel V het dorp het recht om wekelijks een markt te houden én een vrije jaarmarkt en paardenmarkt.

Archieffoto’s: Streekarchief Goeree-Overflakkee


Over Flakkee jaargang 5 - februari 2014

was er al een markt in Sommelsdijk


De GezondheidsExpert Het vertrouwde adres voor professionele betaalbare ondersteuning op gezondheidsgebied!

Geen hoofdpijn en slapeloze nachten van uw belastingzaken? WEA: het medicijn op belastingkundig advies!

WEA-accountants en adviseurs nemen u veel werk uit handen, besparen u geld en zorgen ervoor dat uw bedrijfsvoering aan de wettelijke voorschriften voldoet. WEA zorgt ervoor dat al uw administratieve en fiscale puzzelstukjes op hun plaats vallen. De ‘WEA- bijsluiter’ kent geen nadelige bijwerkingen maar is helder en doeltreffend, precies zoals u zélf ook wilt ondernemen! Brielle Druten Groot-Ammers

Kesteren Middelharnis Oud-Beijerland

T 088 - 133 73 00

www.weadeltaland.nl

Voeding en dieet • Afslanken of aankomen • Begeleiding bij sleeve & gastric bypass • Individuele voedingsprogramma’s • Eiwitdiëten • Meer vitaliteit • Sportvoeding en supplementen • Betaalbare oplossingen voor iedereen Therapie • Voor kinderen en volwassenen • Bij angsten, depressiviteit, burn out en meer • Lifecoaching

Bel nu voor een gratis intakegesprek!

Marjan van Kouteren Voedingsdeskundige | Voedings en suppletietherapeut | Traumatherapeut Dieklaan 21- Middelharnis (Buitenplaats Nieuw Zeeland) www.degezondheidsexpert.nl Tel. 06-33104391

Tuinplannen maken voor 2014? Vraag vrijblijvend informatie! Welkom op onze nieuwe locatie, Watertoren 34 te Dirksland!

Herweijer Tuintechniek

0187 - 60 52 28

Watertoren 34

info@herweijertuintechniek.nl

3247 CL Dirksland

www.herweijertuintechniek.nl


Over Flakkee jaargang 5 - februari 2014

De voorbereidingen zijn al in volle gang, spullen uitzoeken, wat nemen we mee en wat kan er weg? Want deze zomer verhuizen wij naar het prachtige Goeree-Overflakkee! En we hebben er allemaal zin in! Wie dan allemaal, vraagt u zich misschien af? Nou, mijn man Bert en onze vijf kinderen in de leeftijd tussen de 22 en 8 jaar. Ieder leeft op zijn of haar eigen wijze toe naar het moment van de verhuizing. Dat is toch een mijlpaal in een leven. Voordat we onze nieuwe woning betrekken, moet er nog wel geklust worden. Sommige dingen doen we zelf, maar voor de grote klussen schakelen we zoveel mogelijk lokale aannemers in!

Nieuwkomers Zoals voorheen, zal ook in ons Sommelsdijkse huis de robuuste houten keukentafel een belangrijke plaats innemen. Een verzamelpunt, waar we onze dagelijkse bezigheden met elkaar delen. Onder het genot van een kop thee, een cola of een wijntje, vervult de tafel een waardevolle hoofdrol in onze gezellige woonkeuken. Vanzelfsprekend wordt er in de keuken ook lekker en gezond gekookt, maar we zijn geen echte keukenprins en -prinses. Gelukkig biedt Goeree-Overflakkee genoeg gezellige restaurantjes, waar we naar de menukaart kunnen vragen. De diverse smaakvolle streekproducten zijn in elk geval heerlijk! Bij mijn installatie als burgemeester kreeg ik van velen een cadeautje in de vorm van een typische lekkernij van Goeree-Overflakkee. Mijn installatie is inmiddels een half jaar geleden en het is fijn om in diverse omstandigheden kennis te maken met onze omgeving en onze inwoners. Natuurlijk bleef mijn enthousiasme voor Goeree-Overflakkee niet onopgemerkt bij mijn vriendinnen. Inmiddels zijn ze door mij wegwijs gemaakt naar onze gezellige winkels, groot en klein, inclusief gezellige lunchrooms en restaurantjes. U begrijpt het al, geslaagd en zeker voor herhaling vatbaar! uiterDe lokale sportverenigingen zijn door ons gezin uiter aard al gecheckt en een aantal nieuwe leden is wel te verwachten. En is het niet op een sportclub, dan zijn er genoeg mogelijkheden voor recreatief vertier. We vallen met onze neus in de boter door onze zomerse start hier, met water en strand in de omgeving. Goeree-Overflakkee heeft echt veel te bieden, ruimte, rust, recreatie, detailhandel en zoveel meer. Daar gaan we in onze spaarzame vrije tijd heerlijk met ons gezin van genieten! Ada Grootenboer-Dubbelman Burgemeester van de gemeente Goeree-Overflakkee


Om iets over twee op dinsdagmiddag stap ik, samen met een vriendin, binnen bij Werelds In-Side. Een fijne lunchroom waar ik regelmatig kom en het áltijd gezellig druk is. Je kent het wel, in het pand van Tieleman keukens.

Werelds In-Side We hebben gereserveerd, zodat we zeker zijn van een tafel; en voor de verandering, een heerlijke high tea! Maar een High Tea, wat is dat eigenlijk? Ik ben gaan lezen en onderzoeken waar eigenlijk het concept High Tea vandaan komt, hoe is het ontstaan? Fascinerend om te ontdekken dat wij een fusion (hoe kan het ook anders) hebben gemaakt van de traditionele Engelse Afternoon Tea & de High Tea. Rond de 17e eeuw, toen de Industriële Revolutie had plaats gevonden, werkten mensen ruim 12 uur achter elkaar en deden zwaar fysiek werk. De arbeiders waren moe en uitgeput bij thuiskomst.. en hongerig! Vandaar dat er rond 17:30 - 18:00 uur een sterke pot van zwarte losse thee klaar stond, met diverse hartige en energie rijke hapjes om alle verbrande caloriëen van het zware werk snel weer aan te vullen. Calorie bommetjes met hete mooie zwarte thee, vandaar ‘High’ Tea.

Afternoon Tea was juist de klassieke en elegante wijze van thee drinken in Engeland, wat vaak in een mooie tuin of serre werd gedronken en waar de arbeidersvrouwen ‘smiddags konden roddelen en de laatste gossips bespreken. De High Tea daarentegen werd in de keuken en rondom de eettafel met het hele gezin erbij genuttigd en had een meer ‘boerse’stijl. Het elegante vrouwelijke van de afternoon Tea hebben wij kennelijk door de jaren heen samengesmolten tot het mannelijke en meer verschillende kleine gerechten en het nuttigen van thee. Tijdens de Wereldse high tea van vandaag worden er o.a. stok-

broodjes zalm, rosbief en eiersalade geserveerd. De koekjes, chocolaatjes, bonbons, fudge, nougat en onze persoonlijke favoriet: dé karamelkoek smaken ons goed. Oh en vergeet de scones en de heerlijke soorten losse thee niet. Keuze uit 12 biologische, losse thee, blends, waaronder Green Chai, Rooibos Cranberry, en een originele Werelds kruidenmix. Heb je ook trek gekregen en zin in een ‘Werelds High Tea’? Dan weten jullie nu waar je moet zijn. En omdat wij zo enthousiast zijn vermelden we ook een kleine hint van de chef; binnenkort kun je ook terecht voor een High Wine. Reserveer direct, bel naar: +31 187 89 02 39!

Lunchroom | Catering

Korendreef 15 3241 AS Middelharnis info@inside-lunchroom.nl www.inside-lunchroom.nl www.facebook.com/werelds.inside

Lunchroom | Catering

Iedere dag

VANAF 14:00

€ 14,25

PER PERSOON, VANAF 2 PERSONEN INCLUSIEF ONBEPERKT THEE

Zoete & hartige HIGH TEA Korendreef 15, Middelharnis | 0187 - 890239 www.inside-lunchroom.nl


Over Flakkee jaargang 5 - februari 2014 In de herfst heerlijk rollebollen in de herfstbladeren.

R R R E O

Onze jeugd weer naar buiten! Tjonge wat was het spannend. Een geheime hut bouwen, sporen zoeken, een broodje bakken boven een vuurtje. Of op een dijk in de wind hangen, regenwormen trappelen, ’s-winters een iglo bouwen in de tuin! Stuk voor stuk belevenissen die vrijwel elke 50+er zich kan herinneren. Maar hoe zit dat met onze jeugd van nu? Natuurmonumenten heeft ruim een jaar geleden de OERRR campagne gestart. Kinderen kunnen gratis lid worden van OERRR en krijgen elk seizoen kaarten waarmee die echte buitenbelevenissen worden gemaakt.

De aftrap van OERRR werd verricht door Bastiaan Ragas met kinderen bij een orkaanmachine: hangen in de storm

Er zijn OERRR belevenissen voor twee leeftijdsgroepen. Kinderen van 0-6 krijgen jaarlijks een waaier met ideetjes voor OERRR belevenissen. De leeftijdsgroep van 6-12 ontvangt elk kwartaal een set tips. Twijfel dus niet en meld uw kind aan, OERRR heeft al ruim 160.000 leden!

Wat is er nou leuker dan in het donker een vuurtje maken..En dan zelf er boven een broodje bakken.

Ted C.J. Sluijter (t.sluijter@natuurmonumenten.nl) Boswachter Natuurmonumenten, Goeree-Overflakkee

Pindasnoer rijgen. Leuk om te maken en de vogels rond huis zijn je er dankbaar voor. Kool- en pimpelmezen kun je er van dichtbij mee bespieden.

Foto’s: Natuurmonumenten

En waarom zouden we niet eens heerlijk vies worden op een onvervalste modderglijbaan.


Hondenschool Okidoggy

• Pups kunnen elke week instromen • Kleine cursusgroepen, dus veel persoonlijke aandacht

www.okidoggy.nl

Dirksland

06-10936503

Wij zijn verhuisd naar ons nieuwbouwpand

aan de Willem Bilderdijkstraat 50 te Sommelsdijk Onze nieuwe praktijk is uitgerust met: OPENINGSAANBIEDIN

» Echo

kuur Milbemax ontwormings kat of end hon r voo (4)

» Gasanaesthesie

Het voordeel & gemak van al uw geldzaken onder één dak. Welk  voordeel kiest u? Ga naar r  

RegioBank      

T E   

 

   

egioban k.n maak ka l en ns op mooie p rijzen

Van Dis Ass.‐ en Financieringskantoor  Van Dis Ass.- en Financieringskantoor Ring 54‐56 MIDDELHARNIS  Ring 54-56 MIDDELHARNIS T (0187) 48 55 37  T (0187) 48 55 37 E info@vandis.nl  E info@vandis.nl I www.vandis.nl I www.vandis.nl

G:

» Digitale röntgenapparatuur

» Uitgebreide opname mogelijkheden

in de maand februari

50% korting

Telefoonnummer 0187-478660 voor het maken van een afspraak, vragen e.d. Wij werken uitsluitend op afspraak. Openingstijden voor het afhalen van medicijnen en voeding: Maandag t/m vrijdag van 8:00-17:00 uur Ook kunt u terecht op maandag- en woensdagavond van 18:30-20:00 uur Buiten de openingstijden zijn wij ook op bovenstaand telefoonnummer bereikbaar. Onze dierenartsen verzorgen de spoeddienst zelf, de praktijk in Oude-Tonge blijft geopend.

Tonge)

(geldt ook voor Oude-


Column

Angelique Herrebrugh Wil je een beter contact met je hond? Of ben je gewoon benieuwd naar alles wat met je trouwe viervoeter te maken heeft? Lees dan de column van Angelique Herrebrugh van Hondenschool Okidoggy uit Dirksland. www.okidoggy.nl

Over Flakkee jaargang 5 - februari 2014

Als onze hond iets doet wat we niet willen Heb je je wel eens afgevraagd hoe het voor je hond moet zijn om naar school te gaan? We mogen hondengedrag niet vermenselijken maar stel dat we dat nu één keer wel doen? Probeer je in te leven in wat er dan in het kopje van je hond omgaat: Ook al is 2014 al even gaande, toch wil ik het graag hebben over goede voornemens. Een nieuw jaar vraagt immers om goede voornemens. Ik heb een suggestie, een goed voornemen dat bruikbaar is in de hondenwereld én in de mensenwereld! Het gaat over het corrigeren of straffen van onze hond. Als onze hond iets doet wat we niet willen (hij blaft bij de voordeur te lang of te hard naar je zin) of iets niet doet wat we wél willen (hij gaat niet liggen als wij dat vragen) is vaak het eerste wat we doen de hond straffen. Waarom vragen we ons niet eerst af waarom de hond doet wat hij doet? Ik ben er van overtuigd dat als we dat doen, zowel de hond als wijzelf veel meer leren! Een voorbeeld uit de mensenwereld. Op een familiedag heb ik een tijd geleden voor het eerst in mijn leven knopen moeten leggen. Voor mij een leuke, maar lastige opdracht. Een instructeur deed mij twee keer voor

Een paar maanden geleden is een nieuw advocatenkantoor van start gegaan op ons eiland, met Mr. Remko Koopman als de drijvende kracht. Koopman Advocatuur is gevestigd in Ouddorp aan Zee. Het kantoor richt zich op zowel bedrijven als particulieren. Ook mensen die het recht zoeken op basis van gesubsidieerde rechtsbijstand (‘toevoeging’ ) zijn welkom. Onze afspraken worden gemaakt op tijden dat het u schikt, ook buiten werktijd. Het kantoor is gespecialiseerd in arbeidsrecht, maar ook voor advies en geschillen rondom verbintenissenrecht, huurrecht en incasso bent u aan het goede adres. Mr. Koopman is lid van de Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Nederland en adviseert en procedeert voor werkgevers en werknemers Het kantoor biedt bedrijven de mogelijkheid om rechtsbijstand op het terrein van arbeidsrecht af te nemen tegen abonnementstarief.Voor een jaartarief van ¤ 750,00 (ex BTW) heeft u recht op 10 uur advies of rechtsbijstand.

hoe ik een mastworp kon leggen. Ik mocht het vervolgens zelf proberen. Ik pakte het touw en begon. Direct kreeg ik te horen dat ik het fout deed en dat iemand anders het moest overnemen. Verbouwereerd over deze straf ging ik aan de kant staan. Dat ging ik dus niet nog een keer doen! Als de betreffende instructeur zich had afgevraagd waarom ik niet deed wat hij wilde (de goede knoop leggen), had hij geleerd dat hij bij het geven van het voorbeeld in spiegelbeeld van mij stond en te snel was, waardoor ik het niet op kon pikken. Bovendien was er dan gelegenheid geweest mij het knopen leggen wél onder de knie te laten krijgen: door het nog eens voor te doen. Gemiste kans en geen leuke ervaring voor mij. Terug naar de honden. Want waarom blaft de hond bij de voordeur? Misschien is hij wel als de dood voor het bezoek dat binnenkomt en moet je hem daarin meer vertrouwen geven. En de hond die niet gaat liggen als je het vraagt, heeft misschien last van zijn heup. Allemaal informatie die er voor kan zorgen dat je er een volgende keer samen beter uitkomt. Een leuk goed voornemen voor 2014 lijkt me: kijken waarom je hond het gedrag laat zien dat hij laat zien!

KOOPMAN ADVOCATUUR ‘ADVOCAAT AAN ZEE’ een nieuw advocatenkantoor op Goeree Overflakkee Molentienden 76 3253 VG Ouddorp T. 0187 76 90 35 F. 0187 76 90 36 info@advocaataanzee.nl www.advcaataanzee.nl


Over Flakkee jaargang 5 - februari 2014

Sparen,

Voor het eerst in ruim 20 jaar wordt er minder gespaard. Al zes maanden op rij nemen Nederlandse huishoudens ongeveer een miljard euro per maand op van hun spaarboekjes. Afgelopen zomer hadden Nederlanders nog voor een recordbedrag van 330,5 miljard euro op spaarrekeningen staan. Eind 2013 stond er nog maar 325 miljard euro op Nederlandse spaarbankboekjes, 5 miljard euro minder dan in juni.

waarom zou je?

Geldzaken

Minimaal 3.500 euro

40 Volgens het Nibud heeft e huisnds erla Ned de procent van 00 euro houdens minder dan 2.0 oemde gen est aan spaargeld. Me fers zijn buf e lag de oorzaken van huis en het aan ten kos en, kinder . Het oud erh kosten van levensond van fer buf een Nibud adviseert hanteert minimaal 3.500 euro en salarisals vuistregel drie maand den. hou te d sen achter de han

Gaat dit landelijke beeld ook op voor Goeree-Overflakkee? Bij Regiobank Stellendam herkennen ze het bovengenoemde beeld wel voor een deel. Er wordt wel meer afgelost op leningen en hypotheken, maar veel Flakkeeënaars blijven ook spaarzaam: “eerst sparen, dan kopen”. Regiobank Stellendam trekt zelf steeds meer spaarders aan: mensen geven de voorkeur aan een bank in de buurt met zefstandige adviseurs. “De combinatie van bekende gezichten, het persoonlijke contact en gewoon goede producten, spreekt veel mensen aan”.

Een van de favoriete spaarvormen van dit moment bij Regiobank Stellendam is Zilvervloot sparen. Ouders, maar ook opa’s en oma’s openen voor hun (klein)kinderen deze ‘oude spaarvorm in een nieuw jasje’. Zilvervloot is een spaarrekening voor kind(eren) tot 18 jaar. Naast de rente ontvangt het kind 1% premie per volledig spaarjaar met een maximum van 10%. Sparen is dus misschien zo gek nog niet... en je kunt er beter maar vroeg mee beginnnen.

Meer informatie over sparen bij Regiobank Stellendam: www.johnpdewit.nl/particulier/regiobank


Inbeeld

Over Flakkee jaargang 5 - februari 2014

Groenendijk Coaching & Training en Queeste krijgen mensen in beweging “We willen dit allemaal”, geven Corine Groenendijk van Groenendijk Coaching & Training, en Karin Roozemond van Queeste aan. “Omdat zowel werknemer als werkgever hier baat bij hebben. Met plezier naar je werk gaan resulteert voor de werkgever in minder ziekteverzuim en levert uiteindelijk rendement op”, legt Corine uit. De dames pleiten voor een jaarlijkse persoonlijke ‘APK-keuring’ waarbij welzijn en loopbaan onder de loep worden genomen en een welzijnsplan voor de werknemer uit voortkomt.

Wil jij dit ook? • W erk doen waar je je goed bij voelt en goed in ben bent. • Bewust van je eigen kwaliteiten en talenten. • Prettige communicatie en verstandhouding met collega’s en leidinggevenden. • Lekker in je vel zitten. • Vreugde op de werkvloer!

Samen Corine en Karin wonen allebei op Goeree-Overflakkee. Hun pad kruiste elkaar en de dames kwamen erachter dat ze dezelfde passie delen en doel nastreven: mensen in beweging krijgen. Corine is loopbaancoach en gespecialiseerd in het samen oplossen

van de vraagstukken: wie ben ik, wat kan ik en wat wil ik. “Als er meer behoefte en tijd nodig om het deel ‘wie ben ik’ samen duidelijk te krijgen, omdat er bijvoorbeeld angsten, een trauma of andere blokkades in de weg zitten, dan help ik met verschillende therapeutische technieken”, vertelt Karin die gediplomeerd arbeids- en gezondheidspsycholoog is. “Het stuk loopbaan wordt dan later weer opgepakt. Het zit niet in tijd. Ieder loopbaantraject is maatwerk en afgestemd op de persoon”, vult Corine aan. www.groenendijkct.nl www.psychoqueeste.nl

Meer coaching, training en psychologie • W orkshop personal branding ‘Merk –IK’. (h) erkennig van je kwaliteiten en meer zelfinzicht. Door Corine Groenendijk. • Boek ‘Familiefuik’ van Karin Roozemond. Een roman waarin de verborgen dynamiek van familiebanden een thema is.

Dierenartsenpraktijk De Wurft heeft een nieuwe locatie: Willem Bilderdijkstraat in Sommelsdijk Een centrale locatie met ruime parkeergelegenheid

De praktijk in Sommelsdijk is iedere werkdag geopend van 08.00 tot 17.00 uur. Op maandag- en woensdagavond van 18.30 tot 20.00 uur. Het spreekuur is op afspraak, het telefoonnummer is 0187-478660. Voor spoedgevallen is de praktijk 24/7 bereikbaar. De praktijk is gevestigd aan de Willem Bilderdijkstraat 50 te  Sommelsdijk. www.dierenartsenpraktijkoudetonge.nl Foto’s gemaakt door fotograaf Eilanden Nieuws

Er is een digitaal röntgenapparaat, gasanesthesie en nieuwe apparatuur voor het maken van echo’s.

Speciale stroeve vloer die uitglijden van de viervoet tegengaat.

Diverse behandelruimtes, opnameruimte en operatiekamer


Over Flakkee jaargang 5 - februari 2014

Legpuzzel

Puzzel februari

Prijs

De woorden op de juiste wijze in het diagram plaatsen. Dit kan maar op één manier. Om u op weg te helpen is alvast een letter geplaatst. De letters in de genummerde vakjes overzetten naar de gelijkgenummerde vakjes in de balk. Die naam is de oplossing.

6 Personal Training sessies t.w.v. € 149,- en wordt behandeld als V.I.P

3: LUI - NEE - RAT. 4: CLAN - ENIG - HAAK - NOGA - PORT. 5: ACTIE - BODEM - DEBAT - DILLE - ELAND - KATER - NIETS RENET RIANT - RIJDEN - SOBER - STRAK. 6: PLECHT - JEUKEN - ZINKEN. 7: ELEMENT - NARCOSE - OVEREEN. 8: BEGINNEN - EIGENDOM - EINDPUNT - GEBOORTE - LETTEREN - LUIWAGEN - NORMAAL - ONDERWEG - TANDARTS - TOEKOMST VERLEDEN - WEEKDIER - WEERZIEN. 9: ENGELSMAN - ORGELSPEL.

Dynamic Motion Tramweg 25 3255 MB Oude-Tonge Tel. 0187-645277 www.dynamicmotion.nl info@dynamicmotion.nl

LEGPUZZEL

V 1

U weet de oplossing?

6

Stuur uw inzending voor vrijdag 8 maart 2014 naar Eilanden-Nieuws o.v.v. ‘Puzzel Over Flakkee’, Postbus 8, 3240 AA Middelharnis of naar info@eilandennieuws.nl Vermeld duidelijk uw naam, adres en telefoonnummer.

4

5

2 1

7

2

3

4

5

7

8

9

6

OVER FLAKKEE

8

3

9

De woorden op de juiste wijze in het diagram plaatsen. Dit kan maar op één manier. Om u op weg te helpen is alvast een letter geplaatst. De letters in de genummerde vakjes overzetten naar de gelijkgenummerde vakjes in de balk. Die naam is de oplossing. 3: LUI - NEE - RAT. 4: CLAN - ENIG - HAAK - NOGA - PORT. 5: ACTIE - BODEM - DEBAT - DILLE - ELAND - KATER - NIETS RENET - RIANT - RIJDEN - SOBER - STRAK. 6: PLECHT - JEUKEN - ZINKEN. 7: ELEMENT - NARCOSE - OVEREEN. 8: BEGINNEN - EIGENDOM - EINDPUNT - GEBOORTE - LETTEREN - LUIWAGEN - NORMAAL - ONDERWEG - TANDARTS TOEKOMST - VERLEDEN - WEEKDIER - WEERZIEN. 9: ENGELSMAN - ORGELSPEL.


Altijd de juiste keuze

vanaf

1.295,lijk rsoon ur e p Uw vise eurad i r e t n i



kzee Zieri straat 33 en 000 eling Grev 111 45 4 wonen.nl 0  lhout l @wa twonen.n t c a t con walhou . www

volg ons op facebook

2-zitter met long chair S 1.295,-2,5-zitter met long chair M 1.395,-3-zitter met long chair L 1.495,-Ook leverbaar als losse bank vanaf 685,--

Openingstijden Donderdag 10:00 - 21:00 uur Vrijdag 10:00 - 17:30 uur Zaterdag 10:00 - 17:00 uur

Over Flakkee - Editie Februari 2014  

Het lifestylemagazine Over Flakkee van februari 2014. Het eerste nummer dat Eilanden-Nieuws uitgeeft. De markt is het centrale thema. Verder...

Over Flakkee - Editie Februari 2014  

Het lifestylemagazine Over Flakkee van februari 2014. Het eerste nummer dat Eilanden-Nieuws uitgeeft. De markt is het centrale thema. Verder...

Advertisement