Page 1

Dinsdag 6 oktober 2015

8448

3

Evangelie Gemeente Flakkee bestaat 40 jaar

11

Najaarsborrel in Duitse sfeer

18

Start Maand van de Geschiedenis SOMMELSDIJK - Van Elco Brinkman staat er een jeugdfoto. Als klein ventje loopt hij aan de hand van zijn vader, de burgemeester van Stad aan ‘t Haringvliet. De ambtsketting ligt erbij. Even verderop hangt de ‘mantel der liefde’ van Richard Groenendijk en is de olympische plak van Aad van den Hoek te zien. Er zijn krantenknipsels van Ab Klink, een Gouden Strop van Tomas Ross, de fiets waarop wielrenner Koos Moerenhout tijdrijsuccessen boekte, en ga zo maar door. De expositie ‘Eiland van Dromen’ is zaterdag 3 oktober geopend in het Streekmuseum Goeree-Overflakkee te Sommelsdijk.

SOMMELSDIJK - Eind oktober geeft Stichting ZIJN in samenwerking met Eilanden-Nieuws weer de 55+ krant uit. Deze uitgave verschijnt twee keer per jaar. Organisaties die activiteiten organiseren voor de doelgroep 55+ kunnen activiteiten aanmelden via redactie@eilandennieuws.nl. Dit geldt dan voor activiteiten die in het laatste kwartaal van 2015 en het eerste van 2016 plaatsvinden.

Vrouw (84) overlijdt na aanrijding DIRKSLAND - Een 84-jarige vrouw op de fiets kwam zaterdagmiddag om het leven na een aanrijding met een auto.

jaargang 6 - oktober

Surfkampioenschap op de Brouwersdam

L RE

WE

• RE

L

D

S

AA

N HET

ST

WERELDS AAN HET

Food | Winebar | Lounge

STRAND

| Beach | Marina | Events

De Eco Punt 1, 3353 ML Ouddorp WWW.WERELDS.NL/STR AND

www.rozima.nl

Erf- en sierbestrating

Firma J. & J. van Gurp Oudedijk 14, Ooltgensplaat (0187) 631350 (06) 55552023 www.erf-sierbestrating.nl

WE

“heerlijk kokkerellen, vergaderen, en lunchen voor groepen dineren ....”

Oostdijkseweg 39 3252 LL Goedereede 0187-492851 www.hoevekortstaert.nl

D

Hoeve Kortstaert

Sl���i�� a�� ��� �� ����

N

GOEREE-OVERFLAKKEE - Juf Martine van Splunder van de Prins Johan Frisoschool is getrouwd met Gilbert de Ronde. Alle kinderen van de groepen 3, 4, 5 en 6 waren aanwezig bij de kerkdienst en de kinderreceptie in Ouddorp. Vooraf hadden de kinderen uit deze groepen meegewerkt aan een fotoreportage, van kapper tot champagne. Alles werd vooraf vastgelegd op de gevoelige plaat met steeds een wisselend (kinder-)bruidspaar. Tijdens de trouwdag is er een heus trouwalbum aan het bruidspaar overhandigd met alle foto’s. Het bruidspaar was erg verrast, want de kinderen hadden niets laten merken van de plannen, dat is best lastig als de juf vier dagen per week op school is. Tijdens de kinderreceptie moest het bruidspaar hard werken en werden zij beloond met een prachtige Le Creuset pan.

A

Verkoopbemiddeling bij exclusieve objecten T. 0187 - 68 48 68 www.blueliving.nl

D

36

Motorrijden als uitlaatklep

Uitstapjes voor de herfstvakantie

N

10

26

2015

A

OOLTGENSPLAAT - De inschrijving voor de Waterpoortloop, een nieuwe wandeltocht door drie provincies, is geopend. Deelnemers kunnen kiezen uit vier verschillende afstanden: 110, 80, 40 en 20 kilometer. Op de website www.boog-ooltgensplaat.nl staat meer informatie en kan er nu al worden aangemeld voor de 110 en 80 kilometer. Het maximum aantal inschrijvingen voor de twee langste afstanden is 200 deelnemers. Als het maximum aantal is bereikt, wordt er gewerkt met een wachtlijst. Als het maximum aantal niet wordt behaald, kan er ook op de dag zelf worden ingeschreven. Deelname aan de 110 km kost € 26,00, de 80 km € 23,00. Dat is inclusief verzorging op de eigen posten, een consumptiebon op de binnenrusten en een pastamaaltijd.

GOEDEREEDE - Op donderdag 1 oktober is de dierenambulance gekomen voor een vleermuis in een klaslokaal van basisschool Buten de Poorte. De aanwezige kleuters werden in een ander lokaal ondergebracht, waarna de vrijwilligers van de dierenambulance het ongedeerde dier met een schepnet wisten te vangen. De vleermuis werd buiten op een veilige plek geplaatst, maar niet voordat de kinderen vanachter het raam een blik op dit mooie dier konden werpen. De vrijwilligers maakten hierna gelijk van de gelegenheid gebruik om de schoolklas te vertellen wat een dierenambulance voor dieren in nood kan betekenen. Onder luid applaus van de kinderen vertrok de ambulance naar de volgende oproep.

R

Inschrijving Waterpoortloop geopend

Vleermuis in de klas

R

Hoera, de juf trouwt

‘Eiland van Dromen’ is de hele maand oktober te zien in het Streekmuseum. Eilanden-Nieuws heeft samen met het Streekmuseum vier bekende eilanders geselecteerd, van wie in de komende vier vrijdagkranten een portret verschijnt. Het gaat om schrijver Tomas Ross, roeister Annemarieke van Rumpt, toneelschrijver Maarten Vonder en politicus Henk van Rossum.

ST

Overflakkee. De leerlingen kregen de gelegenheid om te kleuren, te dichten en verhalen te schrijven. Op 21 oktober worden de winnaars bekendgemaakt. De eilandelijke Maand van de Geschiedenis is een initiatief van historische vereniging De Motte, bibliotheek Zuid-Hollandse Delta, Streekarchief Goeree-Overflakkee en het Streekmuseum.

N HET

Middelharnis over niet gerealiseerde projecten. Zoals de megastad die de Rotterdamse burgemeester Thomassen op Goeree-Overflakkee voor zich zag, het Flakkeese vliegveld en de brug via Tiengemeten. Op 14 oktober houdt Hans Goedkoop in Het Rondeel een lezing over het ontstaan van het Koninkrijk der Nederlanden. Een week later is de afronding van het project voor de basisscholen op Goeree-

De bestuurster van de auto, een 27-jarige vrouw uit Dirksland, is aangehouden voor verhoor. De Philipshoofjesweg was enige tijd afgezet voor verkeer. De politie doet onderzoek naar de toedracht van de aanrijding. (Bron: Politie.nl)

AA

De expositie ‘Eiland van Dromen’ is een onderdeel van de eilandelijke invulling van de Maand van de Geschiedenis, het grootste historische evenement van Nederland. Thema dit jaar is ‘Tussen Droom & Daad’. Goeree-Overflakkee sluit daarbij aan met een expositie in de bibliotheek te

De opening van de expositie én de kick-off van de Maand van de Geschiedenis op Goeree-Overflakkee bestond onder meer uit het fabriceren van een nieuw Laantje van Middelharnis, het schilderij van Hobbema, dat te zien is in Londen (National Gallery).

Het ongeluk gebeurde rond 14.30 uur op de Philipshoofjesweg in de polder van Dirksland. De bejaarde vrouw werd op haar fiets geraakt door een personenauto. De hulpdiensten waren snel aanwezig, maar de vrouw was helaas niet meer te redden. Zondag zou ze 85 worden.

S

Tekst en foto: Kees van Rixoort

De expositie zoomt in op eilanders die nationale bekendheid hebben gekregen. Louis Bouwmeester is ook zo iemand. Willem Walraven, Cornelis Verolme, Toine van Peperstraten, Youri Zoon, Pauline van Weel en nog tal van anderen komen aan bod. Het aardige van de expositie is dat niet alles bij elkaar staat, maar in het héle museum, tussen de vaste collectie. Coureur Arie Luijendijk is terug te vinden bij een boerenkar…

Aanmelden activiteiten 55+ krant

D

Nieuw materieel voor Reddingsbrigade

Voor ontwerp en aanleg ing van uw bestrat

Tel. 0187-612000 Boomgaarddreef 18 Stad aan ’t Haringvliet info@rozima.nl

Eilanden-Nieuws 6 oktober 2015  
Eilanden-Nieuws 6 oktober 2015  
Advertisement