Page 1

Woensdag 29 juli 2015

8430

Nieuwe bushaltes voor R-net bussen

3

De knusse weekmarkt in Goedereede

7

ZOMEREDITIE Gecombineerde uitga ve van de huis-aan-huisk rant en de abonnekrant

Overproductie uit de moestuin voortaan naar de Voedselbank

Zomermarkt afgelast OUDDORP - In verband met de storm, is de zomermarkt van de H.H.G. die afgelopen zaterdag zou plaatsvinden geannuleerd. De markt is verzet naar zaterdag 22 augustus van 9.00 tot 15.30 uur.

MIDDELHARNIS - Je gaat stoppen met werken, maar wilt daarna wel een zinvolle taak blijven hebben. Dan zoek je naar iets wat goed bij je past. Voor Adrie van Klinken (63) uit Middelharnis leidde dit tot een initiatief dat elders in het land ook meer en meer gezien wordt: ‘overproductie’ uit volkstuinen en moestuinen inzamelen ten behoeve van de Voedselbank.

Klantenpanel gemeente GOEREE-OVERFLAKKEE - De gemeente heeft een klantenpanel opgezet. Inwoners die zich hiervoor aanmelden kunnen hun mening geven over de dienstverlening van de gemeente. De resultaten van het klantenpanel worden meegenomen in de afwegingen die gemeente maakt. Kijk voor meer informatie en om aan te melden op de website van de gemeente.

Door Hans Villerius

“Vorig jaar ging ik met pensioen”, vertelt Adrie, “en ging ik op zoek naar een nieuwe nuttige invulling van m’n dagen, iets dat bij me past. Ik heb ik al zo’n dertig jaar een hof, waar ik allerlei groenten verbouw. Dan oogst je altijd veel meer dan je nodig hebt. Natuurlijk kunnen je kinderen of buren daarvan mee-eten, maar dan nog: wat zou de Voedselbank, en vooral degenen die de Voedselbank nodig hebben, goed zijn met de overschotten uit alle moestuinen, zo dacht ik.” Adrie heeft toen contact gezocht met Voedselbank Goeree-Overflakkee en gevraagd hoe zij daarover dachten. Ze vonden het een geweldig idee. Zelf hadden ze ook al eens geprobeerd zoiets te starten, maar dat kwam niet van de grond. “Op eigen initiatief brengen mensen eenmaal geen groenten naar de Voedselbank”, weet Adrie. “Maar als ‘t nu eens andersom zou gaan: als overtollige groenten opgehaald zouden worden bij iedereen die een moestuin of een hof heeft, zou ‘t dan wél lukken?” zo vroeg hij zich af. Naar drie tuiniersverenigingen - goed voor zo’n 120 tuinen - stuurde hij een brief met de vraag of die iets in het ini-

Elektriciteitskabels aangetroffen

Op diverse plekken haalt Adrie van Klinken verse oogst op en  brengt dit met z’n auto rechtstreeks naar de Voedselbank. tiatief zien. Ze werkten graag mee en van de individuele tuinders kreeg hij afgelopen winter - toen er nog niets groeide - al respons: zo’n tien procent zegde hun medewerking spontaan toe. Eenvoudig systeem Eind april jl. is Adrie met z’n nieuwe ‘werk’ begonnen. In de meewerkende volkstuincomplexen plaatste hij een

zelfgemaakt rekje met afdak. “Iedere woensdagavond zet ik daarin een paar kratten van de Voedselbank neer. Tuinders die overproductie hebben kunnen deze producten daarin leggen en ik haal die de volgende morgen op. Donderdagsavonds worden de voedselpakketten op de Voedselbank uitgedeeld en ‘s middags worden de pakketten gevuld. Daar kunnen dan

Eerste Diekdag zit er weer op MIDDELHARNIS - Zomertijd en vakantietijd. Dat betekent in Middelharnis al decennia lang Braderietijd - sinds een aantal jaren Diekdagentijd. De eerste Diekdag werd afgelopen vrijdag gehouden, met wisselende momenten waarop het druk was. Naast enkele attracties voor de kinderen en een aantal kramen die op het Beneden Zandpad een Braderie vormden, was het vooral het Diekhuusplein dat de meeste aandacht trok. Hier verzorgde Manege Oostmoer uit Stad aan ‘t Haringvliet een aantal dressuurdemonstraties. Het plein was omgevormd tot een manegebuitenbak, compleet voorzien van een flinke laag zand, waar heel wat paardenhoeven doorheen gingen. Zowel langs de kant als vanaf D’n Diek genoten de verschillende demo’s heel wat belangstelling. Vrijdag 31 juli is de tweede Diekdag, van 12.00 tot 21.00 uur. Overdag zullen radiografisch bestuurbare auto’s van RC Junkies te zien zijn, ‘s avonds stelen oude tractoren weer de show. (Tekst en foto’s: Hans Villerius)

Foto: Hans Villerius prima de verse groenten bij die zo uit ‘t hof komen”, legt Adrie het eenvoudig werkende systeem uit. “In de praktijk gaat het om groenten die geoogst kunnen worden, maar waarvan je weet dat je die morgen of overmorgen niet eet, dus ook niet oogst, en dus de volgende week in ‘t zaad zullen schieten. >> Lees verder op pagina 6.

GOEREE-OVERFLAKKEE - De politie heeft in de nacht van vorige week vrijdag op zaterdag een aanhangwagen vol elektriciteitskabels aangetroffen. De rode en grijze kabels zijn vermoedelijk afkomstig van diefstal. De politie is op zoek naar de rechtmatige eigenaar. Informatie hierover kan worden doorgegeven via het telefoonnummer 0900-8844.

Geel en rood. Het kwaliteitslabel van ons tankstation.

Shell ‘De Ronde Boom’ Langeweg 113 Middelharnis/Sommelsdijk

24U

nachtautomaat

Erf- en sierbestrating

Firma J. & J. van Gurp Oudedijk 14, Ooltgensplaat (0187) 631350 (06) 55552023 www.erf-sierbestrating.nl

www.rozima.nl Voor ontwerp en aanleg ing van uw bestrat

Tel. 0187-612000 Boomgaarddreef 18 Stad aan ’t Haringvliet info@rozima.nl

Brandblusapparatuur - Branddetectiemateriaal EHBO - Advies - Controle en onderhoud

id’ ‘Uw partner in veilighe

Hobius de Krijgerlaan 29 3245 XE, Sommelsdijk | T: 06 51 83 37 00

Huis-aan-huiskrant van Goeree-Overflakkee van woensdag 29 juli 2015  
Huis-aan-huiskrant van Goeree-Overflakkee van woensdag 29 juli 2015  
Advertisement