Page 1

Dinsdag 31 mei 2016

8514

Tulpen uit Dirksland

7

Kennisochtend Smart Water

15

Juffrouw Hagens viert verjaardag

Nieuw onderkomen ‘t Lôôsje

Gidsen gezocht voor EN-fietstocht

DIRKSLAND - Al zo’n tien jaar is in Dirksland kringloopwinkel ‘t Lôôsje gevestigd. Een plek waar gebruikte spullen, die hun vorige eigenaars niet meer nodig hadden, voor een vriendelijk prijsje opnieuw over de toonbank gaan en verkocht worden voor het goede doel. Na tot nu toe huisvesting gehad te hebben in ruimten die derden steeds ter beschikking stelden, heeft ‘t Lôôsje nu een eigen onderkomen, aan Spuikolk 6 in Dirksland. Afgelopen zaterdagmorgen werd het in informele kring in gebruik genomen.

SOMMELSDIJK - Zoals bekend zijn de ‘vaste’ gidsen van eerdere Eilanden-Nieuwsfietstochten gestopt met hun werk. Voor de organisatie van eventuele volgende fietstochten zijn we op zoek naar gidsen die de tochten willen uitzetten en begeleiden. Belangstellenden kunnen zich melden bij Marius Kot: mariuskot@eilandennieuws.nl of 0187-471020.

Haringhappen aan het Haringvliet

Tekst en foto’s: Hans Villerius

‘t Lôôsje is een kringloopwinkel van de Gereformeerde Gemeente te Dirksland. Tot voor kort ressorterend onder de kerkenraad, maar nu opererend als zelfstandige stichting, dus BTW plichtig, én ze heeft de ANBI status aangevraagd zodat giften die aan haar worden gedaan fiscaal aftrekbaar zijn via de aangifte Inkomstenbelasting.

binnen te krijgen voor de aflossing van het kerkgebouw dat destijds aan de Mozartsingel nieuw werd gebouwd.

Wisselende locaties ‘t Lôôsje werd gestart vanuit de Activiteitencommissie van Dirkslands Gereformeerde Gemeente. Dit om extra gelden

Na eerst een aantal jaren een gastvrij onderkomen te hebben gehad in een loods - vandaar, op z’n Flakkees gezeid, de naam ‘t Lôôsje moest naar een andere plek worden

uitgezien toen de bestaande locatie niet langer beschikbaar bleef. Blij was men dat in een schuur aan het Korteweegje intrek kon worden genomen, zodat de verkoop toch door kon gaan. Alleen, vanwege de beperkte ruimte aldaar konden grote spullen als meubels hier niet staan. En dat betekende een flinke daling van de omzet. Toen nóg een

Modelvliegers ontmoeten bijzondere auto’s MIDDELHARNIS - Zaterdag 28 mei 2016 was er een bijzondere ontmoeting tussen twee levendige hobbyclubs op Goeree-Overflakkee. Bij modelvliegclub SDGO aan de Middelweg te Middelharnis kwam autoclub Carwei op bezoek voor een gezamenlijke gezellige middag. De vliegclub had daarvoor alles uit de kast getrokken om het verpozen zo aangenaam mogelijk te maken: hapjes, drankjes en veel gastvrijheid. Daarbovenop kwamen de mooie demonstraties die gegeven werden door de leden. Het prachtige weer werkte natuurlijk ook mee. De ontvangst was in het nieuwe clubgebouw, dat na de verwoestende brand van vorig jaar weer helemaal is opgebouwd. De club heeft een flink aantal actieve leden, die zeer regelmatig op het veld tussen Middelharnis en Nieuwe-Tonge aanwezig zijn. U kunt altijd gratis en vrijblijvend een

19

flinke ruimte beschikbaar werd gesteld, kon de meubelverkoop weer worden opgepakt en steeg ook de omzet weer. Maar ook die extra ruimte kwam weer te vervallen, doordat de eigenaar er een huurder voor vond.

>> Lees verder op pagina 3

STELLENDAM - Donderdag 16 juni 2016 houdt Kiwanis Goeree-Overflakkee haar jaarlijkse haringevent aan het Haringvliet bij restaurant Zoet of Zout in Stellendam. Geheel ondernemend Goeree-Overflakkee wordt hiervoor uitgenodigd. Tijdens het event zal het eerste Flakkeese haringvaatje worden geveild. De opbrengst is voor het goede doel: ‘Kinderen in beweging. NU op Goeree-Overflakkee’. De hoofdsponsor is AXXIAuto. Voor meer informatie en aanmelden, kijk op www.haringevent.nl en volgen kan via Facebook en Twitter @KiwanisGO.

Erf- en sierbestrating Firma J. & J. van Gurp

Oudedijk 14, Ooltgensplaat (0187) 631350 (06) 55552023 www.erf-sierbestrating.nl

www.rozima.nl Voor ontwerp en aanleg ing van uw bestrat

Tel. 0187-612000 Boomgaarddreef 18 Stad aan ’t Haringvliet info@rozima.nl Dinsdag 31 mei 2016

Vandaag bij de krant

Erfgoedlijn

BIJLAGE Een krant vol cultuurhistorische

Bezoek de Menheerse Havendag op 3 en 4 juni Nieuw in de Erfgoedkrant, speciaal voor kinderen! Kijk snel op pagina 13-16.

ontdekkingen

Er zijn evenementen, exposities en Haventjes en havenkanalen, verdediuitvoeringen. En volop mogelijkheden gingswerken tegen vijandelijke legers, om langs of over erfgoed te fietsen of dijken om het water tegen te houden, te wandelen. Varen kan ook. Over de een achttiende-eeuwse scheepswerf, havenkanalen, of met een pontje naar de RTM-tram en overblijfselen van bijvoorbeeld naar Dinteloord of Benede watersnoodramp van 1953. Goedensas. Vraag de VVV naar de mogeree-Overflakkee heeft veel te bieden lijkheden. op het gebied van cultuurhistorisch erfgoed. Water is de rode draad en De Erfgoedlijn Goeree-Overflakoveral zijn tastbare herinneringen. kee is een initiatief van de provincie Zuid-Holland. Een initiatief om de Ontdek, bekijk en beleef het eilandecultuurhistorische beleving een imlijke erfgoed. U kunt ideeën opdoen in puls te geven en de diverse waarden deze derde Erfgoedlijnenkrant, wedermet elkaar te verbinden. Dat gebeurt om een uitgave van Stichting Podium. in samenwerking met tal van andere De krant staat boordevol ontdekkinpartijen, vooral van het eiland zelf. gen voor jong en oud. U kunt meeDenk aan de gemeente, de VVV, Stichdoen aan excursies en bezichtigingen. Een uitgave van: Stichting Podium

bezoek brengen. Autoclub Carwei heeft zo’n 80 leden verspreid over Goeree-Overflakkee en de omringende eilanden. Maandelijks zijn er activiteiten, zoals rondritten, praatavonden, barbecues, etc. Iedereen met een bijzondere auto

kan lid worden. Dat hoeft dus niet speciaal een klassieker te zijn. Het mag ook een klassieker in spe zijn. Kijk op de websites van de verenigingen voor meer informatie: www.modelvliegclubsdgo.nl en www.autoclubcarwei.nl.

ting Podium, het Streekarchief Goeree-Overflakkee, het Streekmuseum, de Molenstichting, Natuur en Landschap Goeree-Overflakkee en diverse ondernemers. Samen geven zij de erfgoedlijn vorm.

Meer weten? Kijk dan op:

www.geschiedenisvanzuidholland.nl, www.vvvgoeree-overflakkee.nl, www. erfgoedlijngo.nl en www.goeree-overflakkee.nl/streekarchief.

06-5351 7885 www.stamautorijschool.nl

Of pik de Erfgoedkaart Goeree-Overflakkee op bij de VVV, het gemeentehuis of een van de musea.

Goeree-Overflakkee in samenwerking

met uitgeverij Eilanden-Nieuws

Programma

Dagelijks NIEUWE aanvoer!

25%

KORTING Zie pagina 12 & 13

Auperlé Flowers

Stationsweg 30, Oude Tonge

Eilanden-Nieuws 31 mei 2016  

Huis-aan-huiskrant van Goeree-Overflakkee

Eilanden-Nieuws 31 mei 2016  

Huis-aan-huiskrant van Goeree-Overflakkee

Advertisement