Page 1

Dinsdag 30 september 2014

8346

Arja Korpershoek: Gastouder van het jaar

3

Duivenmelkers in actie voor Kika

12

15

Interview over D’n Diek

Bikkel en Mark krijgen de vrijheid

Motorcrosser overleden na valpartij MIDDELHARNIS - Bij een ongeval is zaterdagmiddag een 24-jarige inwoner van Middelharnis om het leven gekomen. Rond 17.00 uur kwam de motorrijder ongelukkig ten val tijdens een crosswedstrijd in het kader van het Open Zeeuwse kampioenschap motorcross op het terrein aan de Oude Polderweg te Wemeldinge. Medische hulp door omstanders en personeel van ambulance en traumahelikopter mocht helaas niet meer baten. Hij is ter plaatse overleden. Familieleden van het slachtoffer waren bij de wedstrijd aanwezig.

Agenda 55+krant

OUDDORP - Wat onwennig kijken de twee zeehonden om zich heen als het luik wordt opengetrokken. Maar al snel daarna schuifelen ze naar de waterkant, de zee lonkt. Onder het toeziend oog van fotografen, filmers en een flink aantal bezoekers kiezen Mark en Bikkel het ruime sop. Iemand in het publiek zegt even later: “Kijk, hij heeft al een vis te pakken.” Tekst en foto: Martijn de Bonte

het snel opkomende water. De twee zeehonden zijn de eerste ‘huilers’ uit de nieuwe opvang A Seal in Stellendam die zijn vrijgelaten. Allebei de zeehonden waren hun moeder kwijt. Mark is op 10 augustus gevonden bij Hoek van Holland, Bikkel is een paar dagen later gevonden in de omgeving van Amsterdam. Na zeven weken verzorging waren ze voldoende aangesterkt om voor zichzelf te kunnen zorgen. De adoptanten: De Drie Linden Makelaardij en Landschapscamping De Vlugtheuvel mochten het luik opentrekken.

“Zo’n honderd tot hondervijftig mensen”, schat bestuurslid Jaap van der Hiele het aantal bezoekers. “Het was gewoon een gezellige drukte.” De vrijlating verliep goed, al vertelt Hiele wel dat de organisatie werd verrast door

Vijfendertig kilo Het moment waarop de opgevangen zeehonden worden uitgezet hangt af van verschillende factoren. Ze moeten minstens dertig kilo, maar liever nog zo’n vijfendertig kilo wegen.

Daarnaast moeten de dierenartsen aangeven dat de zeehond gezond is en moeten de dieren voor zichzelf kunnen zorgen. Dat kunnen de verzorgers zien door het gedrag in het ‘grote’ bad te observeren. Als de zeehonden met de aangeboden vissen gaan spelen en zelf vissen pakken gaat het de goede kant op. Merkteken Het is nog niet duidelijk wanneer de volgende zeehonden worden uitgezet. De zelfstandige zeehonden worden in de toekomst niet altijd in Ouddorp losgelaten, maar verspreid over verschillende locaties in ZuidwestNederland. Altijd in de buurt van een groep zeehonden, zodat ze daarbij kunnen aansluiten. De zeehonden die de vrijheid krijgen worden allemaal voorzien van een merkteken in de

Ongeluk Zuidelijke Randweg

achterflappen, daarop staat een volgnummer en het telefoonnummer van A Seal. Op die manier kunnen de zeehonden worden herkend als ze in de toekomst ergens worden opgevangen. Veel gerealiseerd De afgelopen periode hebben ongeveer duizend bezoekers per maand een kijkje genomen in de opvang. Van der Hiele is er blij mee. “Het zijn niet alleen mensen uit de regio, maar ook Duitse toeristen en touringcars die een stop maken om de zeehonden te bezoeken. We krijgen veel steun van het bedrijfsleven en betrokken partijen. Daarnaast zijn vrijwilligers onmisbaar voor de zeehondenopvang. Er is in een korte periode veel gerealiseerd. Van der Hiele: “Dat is buitengewoon.”

Medio oktober verschijnt de Najaarseditie van de 55+krant. Deze krant, die door de Stichting Zijn in samenwerking met Eilanden-Nieuws wordt uitgegeven, verschijnt twee keer per jaar. In het voor- en najaar. Dit zijn ‘bewaarexemplaren’ waarin ook plaats is ingeruimd voor een activiteitenagenda voor de doelgroep (55+). Organisaties of verenigingen die activiteiten (t/m maart 2015) organiseren, kunnen deze aanleveren via redactie@eilandennieuws.nl, onder vermelding van ‘activiteitenagenda 55+krant. De uiterste inzenddatum is 4 oktober.

thuiszorg en ambulante op Goereehulpverlening Overflakkee 06 - 12 85 57 03 24 uur per dag bereikbaar

www.rozima.nl Voor ontwerp en aanleg ing van uw bestrat

Tel. 0187-612000 Boomgaarddreef 18 Stad aan ’t Haringvliet info@rozima.nl

De rode draad in 25 jaar dienstverlening

VANDAAG BIJ DE KRANT

Magazine Dörr en van Rossum en CuraMare Magazine

BOD

AAN

SEPTEMBER 2014 JAARGANG 2, NUMMER 3

MAGAZINE

Een initiatief van Dörr & Van Rossum Makelaardij Editie 3 - Okt.

www.visser-visser.nl

Erf- en sierbestrating

Firma J. & J. van Gurp Oudedijk 14, Ooltgensplaat (0187) 631350 (06) 55552023 www.erf-sierbestrating.nl

4 OKTOBER

Koor- en samenzang in Sint Catharijnekerk Brielle. Aanvang 20.00 uur.

2014

Actief

In dit nummer

op geheel Goeree-Overflak kee In actie voor kinder en

CuraMare Thuis- en Ouderenzorg is er voor u, óók in tijden van bezuinigen Borstkankerzorg nu ook in Brielle

24/7 actief op het water

Onze patiënten komen altijd op nummer 1

Gratis proefles

Geheugensteun, de geheugenpoli helpt Die geraniums kunnen altijd nog… Arina Bechutm, Thuiszorg medewerkster

ACTIEF ALS GEEN ANDER !

www.dr-makelaa

rdij.nl

1418997/1-Cover

magazine 2.indd

1

10-09-14 10:00

MIDDELHARNIS - Op de splitsing Zuidelijke Randweg/Doetinchemsestraat te Middelharnis heeft zich vrijdagavond 26 september een verkeersongeval voorgedaan. Rond kwart over zes zijn, vermoedelijk ten gevolge van een voorrangskwestie, een truck en een personenauto op elkaar gebotst. De truck greep de personenauto, een Ford Ka, in de linkerkant, kwam op de vluchtheuvel terecht die ter plekke de rijbanen scheidt en ramde daarbij een ANWB-paal met bebording. De personenauto kwam in de berm terecht, tussen de weg en de sloot. De bestuurder van de personenauto raakte gewond en werd met spoed overgebracht naar een ziekenhuis in Rotterdam. De chauffeur van de vrachtwagen kwam met de schrik vrij. Voor hulpverlening kwamen naast de ambulance ook de traumaheli en de brandweer ter plaatse. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de toedracht van het gebeurde.  (Tekst en foto: Hans Villerius)

De gelden uit het Rabobank Stimuleringsfonds zijn bekend!

Kijk op pagina 8 en 9 voor de uitgekeerde bedragen.

Eilanden-Nieuws 30 september 2014  

Huis-aan-huiskrant van Goeree-Overflakkee van dinsdag 30 september 2014.

Eilanden-Nieuws 30 september 2014  

Huis-aan-huiskrant van Goeree-Overflakkee van dinsdag 30 september 2014.

Advertisement