Page 1

Woensdag 30 maart 2016

8496

Kinderen op pad voor schone buurt

3

MTeck bouwt bijzondere kranen

7

13

Jong talent valt in de prijzen

Aandacht voor Achthuizen

Trommel stopt met raad GOEREE-OVERFLAKKEE - In de fractie van de VVD in de gemeenteraad ontstaat op korte termijn een vacature door het aangekondigde vertrek van Cornelis Trommel. Het raadslid, woonachtig in Ouddorp, heeft schriftelijk aan de raadsvoorzitter kenbaar gemaakt dat hij - na een zorgvuldige afweging - moet besluiten zijn functie als raadslid en de daarbij behorende functies te gaan neerleggen. Het verzoek aan de raadsvoorzitter is dit besluit te honoreren. De vele verantwoordelijkheden, functies en taken, naast het werk als raadslid, nopen hem tot deze stap. Trommel is o.a. werkgever van 125 medewerkers binnen zijn eigen bedrijf. De kiescommissie gaat nu een kandidaat raadplegen voor zijn opvolging. De mutaties bij de VVD-fractie kunnen mogelijk in de raadsvergadering van 21 april worden ingevuld. (Jaap Ruizeveld)

ACHTHUIZEN - Jos de Jonge, Daniëlle de Waal en Michèle Groenewegen vormen gedrieën het bestuur van de nieuwe dorpsraad van Achthuizen. In november kwamen ze voor het eerst bij elkaar. In maart hadden ze het leefbaarheidsplan klaarliggen en onlangs vond er ook al een bewonersavond plaats.

Door Mirjam Terhoeve

Met recht een voortvarende start te noemen. Volgens het drietal is een dorpsraad van groot belang voor Achthuizen. “Als kleine gemeenschap moeten we waken niet het ondergeschoven kindje te worden van de gemeente Goeree-Overflakkee”. De drie bestuursleden zijn het er roerend over eens, dat

de belangen van hun kleine dorp goed behartigd moeten worden. “De hele gemeenschap staat daar ook achter”, vertelt voorzitter Jos de Jonge. “Dat hebben we gemerkt tijdens de bewonersavond. Maar liefst 120 dorpsbewoners bezochten deze avond, die werd gehouden in het Buurthuus. Arend-Jan van der Vlugt, de kernwethouder voor Achthuizen, had nog nooit zo’n grote opkomst meegemaakt.

Hij prees dan ook onze inzet en voortvarendheid. Tijdens deze avond hebben we ons leefbaarheidsplan gepresenteerd. Een overzicht met alle activiteiten in het dorp, waaraan een subsidie kan worden toegekend”.>> Lees verder op pagina 12.

Kijkje bij de boer

Vandaag bij de krant: Aanbod magazine

Burgemeester Lokker GOEREE-OVERFLAKKEE - Met ingang van 1 april 2016 is de heer Lokker benoemd tot waarnemend burgemeester van de gemeente Albrandswaard. De heer Lokker is 67 jaar en lid van het CDA. Lokker was van december 2014 tot oktober 2015 waarnemend burgemeester op Goeree-Overflakkee.

WIJ ZIJN ER WEER!

Grootste sortering tuinplanten voor de allerlaagste prijzen! Bak violen 24 st. diverse kleuren € 3,99

Auperlé Flowers

Stationsweg 30, Oude Tonge

www.rozima.nl Voor ontwerp en aanleg ing van uw bestrat

Brandblusapparatuur - Branddetectiemateriaal EHBO - Advies - Noodverlichting - Controle en onderhoud volgens de NEN normen

Tel. 0187-612000 Boomgaarddreef 18 Stad aan ’t Haringvliet info@rozima.nl

id’ ‘Uw partner in veilighe

Hobius de Krijgerlaan 29 3245 XE, Sommelsdijk | T: 06 51 83 37 00 www.steunenbergbrandbeveiliging.nl

Erf- en sierbestrating Firma J. & J. van Gurp

Oudedijk 14, Ooltgensplaat (0187) 631350 (06) 55552023 www.erf-sierbestrating.nl

Nummer 9 | 7e jaargang INFORMATIE- EN

BEWAARKRANT

7

GOEREE-OVERFLAKKEE - De weer-alarmering van de ANWB (code geel). Windkracht 8 in het polderlandschap. Regenvlagen in de ochtenduren. Dat alles kon het evenement ‘Kijk bij de boer’ op Paasmaandag niet of nauwelijks verstoren. Enkele duizenden bezoekers, complete families, gezinnen en hun kids bezochten één of meerdere - van de elf - locaties die goed gespreid over het hele eiland werden aangeboden. Een kleurrijk festijn, dat niet meer van de agenda is weg te denken. Met vakmanschap en inpassingsvermogen konden de meeste buiten geplande activiteiten voor de kinderen nu in de schuren worden afgewerkt. Tot en met het rondjes rijden op pony’s. (Foto: Wim van Vossen Fotografie) >> Lees het verslag op pagina 15.

Vrijwilligers in m het streekmuseu

| 30 maart 2016

29

15

Ontspanning in de volkstuin

Meer bewegen houd je jong

BEWAAR

NG MET:

IN SAMENWERKI UITGAVE VAN:

Vandaag bij de krant de 55+ bewaar krant

Huis-aan-huiskrant van Goeree-Overflakkee van woensdag 30 maart 2016  

Huis-aan-huiskrant van Goeree-Overflakkee van woensdag 30 maart 2016

Huis-aan-huiskrant van Goeree-Overflakkee van woensdag 30 maart 2016  

Huis-aan-huiskrant van Goeree-Overflakkee van woensdag 30 maart 2016

Advertisement