Page 18

18 Nieuws

DINSDAG 29 MEI 2018

BIKKELEN TIJDENS bloedhete triatlon HERKINGEN - 500 meter zwemmen, 20 kilometer fietsen en 5 kilometer hardlopen. Dat was de uitdaging voor deelnemers aan de 1/8 triatlon afgelopen zaterdag in Herkingen. Meer dan 300 deelnemers zwommen, fietsen en renden naar de finish. Het was de tweede editie van het evenement en bracht naast sporters ook veel vrijwilligers en kijkers op de been. Na het zwemmen liepen de deelnemers onder een reusachtige douche door, aangelegd door de brandweer. Daar maakte fotograaf Anne-Marie Vermaat deze spetterende foto. Volgend jaar staat er een triatlon gepland op de Brouwersdam.

Waterval aan kroonkurken voor KiKa GOEREE-OVERFLAKKEE De regio heeft goed gespaard voor KiKa. De lokale organisatie van de stichting organiseerde voor alweer het derde jaar op rij een actie voor verenigingen op het eiland om kroonkurken in te zamelen.

“Het zou saai zijn als je van tevoren al weet wie er wint. Nu blijft het echt tot op het laatste moment spannend.”

“Met deze actie steunen de verenigingen meerdere goede doelen. Ten eerste natuurlijk het echte goede doel, KiKa, maar daarnaast zorgen ze ook voor het milieu door het afval te scheiden en ze hebben minder afvalkosten voor de vereniging,” vertelt KiKa-ambassadeur Kees Witte. “Er is zelfs iemand in Stellendam die alles wat hij bij ons inlevert van de straat opraapt. En hij brengt een hoop!”

Winnaars De winnaars van dit jaar bleven dan ook tot op het laatste moment spannend. “Ik heb het uitgerekend en nog een keer nagerekend om te checken of het echt klopte, maar we zijn eruit hoor,” laat KiKa-Kees weten. De eerste prijs is gewonnen door De Ruiterstee. “Zij hadden in totaal 234 kilo kroonkurken gespaard. En met 20 leden is dat gemiddeld 11,7 kilo per lid.” De tweede prijs was voor Scouting Goedereede, met in totaal 495 kilo doppen en gemiddeld 9,7 kilo per lid. De derde prijs is voor Belangenvereniging Langstraat en omstreken, met gemiddeld 4,8 kilo kroonkurken per lid.

Wedstrijd Het sparen van de dopjes is natuurlijk allemaal om KiKa te steunen, aangezien de stichting 13 cent per kilo kroonkurken krijgt. Maar om het leuk te maken voor de deelnemende verenigingen, is er een wedstrijdje van gemaakt. Zo mag de winnaar een cheque in ontvangst nemen van maar liefst 250 euro, gesponsord door Ronald de Koning van RODEKO. De nummer twee

De kroonkurken, 25,5 kuub in totaal, werden gedumpt door vrijwilligers in een 40 kuub-container van Klein Recycling uit Zwarte Waal, met behulp van een vorkheftruck van ROGO. De verenigingen kunnen meteen weer beginnen met sparen, want volgend jaar kunnen de doppen gewoon opnieuw worden ingeleverd. Aanmelden hiervoor kan via Kees Witte op kees@ kika-goeree-overflakkee.nl.

Tekst: KiKa GO, door Sam Fish

gaat naar huis met 150 euro, gedoneerd door Rozima Hoveniers. En nummer drie is 75 euro rijker door Admiraal Schilders. “We hebben grote en kleine vereni-

gingen die meedoen aan de actie en om het eerlijk en spannend te houden, wordt het aantal ingeleverde kilo’s kroonkurken gedeeld door het aantal leden van de club. Op

die manier kijken we dus hoeveel er gemiddeld per lid is opgehaald en dan heb je een eerlijke wedstrijd en heeft iedereen even veel kans op die mooie prijzen,” legt Kees uit.

Eilanden-Nieuws 29 mei 2018  

Huis-aan-huiskrant van Goeree-Overflakkee

Eilanden-Nieuws 29 mei 2018  

Huis-aan-huiskrant van Goeree-Overflakkee

Advertisement