Page 13

DINSDAG 29 MEI 2018

dementie vertoont of heb je vragen over hulpmiddelen die het leven van mensen met dementie eenvoudiger maken? Met deze en andere vragen kun je terecht bij het spreekuur. Het spreekuur Ketenzorg Dementie is onderdeel van de Geheugenbibliotheek; een collectie van boeken en hulpmiddelen die in de Bibliotheek in Middelharnis worden uitgeleend.

NIEUWE-TONGE Rommelmarktspullen Zaterdag 2 juni is er voor de laatste keer de mogelijkheid om spullen in te leveren voor de rommelmarkt van de H.H.K. te Nieuwe-Tonge op zaterdag 16 juni! Heeft u nog spullen die u kwijt wil? Lever ze dan in bij de schuur van familie Van Kempen, Duivenwaardseweg 7, van 9.30-11.30 uur. Geen bedden, spiralen, crt-monitoren en wandmeubels alstublieft. Heeft u vragen of wilt u de spullen opgehaald hebben? Neem dan contact op met Paul Knöps, tel.:0187-745004 of 06-16777904.

Opbrengst Longfonds De collecte van het Longfonds, die onlangs in Nieuwe-Tonge werd gehouden, heeft het mooie bedrag van € 1.111,00 opgebracht. Collectanten en gevers wordt dank gezegd.

OOLTGENSPLAAT Repair Café Voortaan is het Repair Café Ooltgensplaat iedere tweede zaterdag van de maand geopend van 10.00 tot 13.00 uur. Een ieder wordt uitgenodigd die spulletjes heeft die gerepareerd moeten worden. Even rondkijken mag natuurlijk ook. Het Repair Café wordt mogelijk gemaakt door vrijwilligers. Nu is men nog op zoek naar mensen die enigszins technisch zijn op elektrisch gebied. Ook zoeken zij dames of heren die de klanten willen ontvangen en inschrijven. Bent u goed in het herstellen van kleding, ook dan bent u zeer welkom. Het Repair Café wordt gehouden in ‘t Centrum, Weesmolenstraat 12, of stuur een e-mail: repaircafeooltgensplaat@gmail.com.

Breicafé Op donderdag 14 juni a.s. is er Breicafé van 19.30-22.00 uur in ‘t Centrum, Weesmolenstraat 12, Ooltgensplaat. Een avond gezellig haken, breien of borduren, of alleen een bakje doen. Zelf materialen meenemen. Entree is € 1,50, inclusief koffie/thee. Voor informatie kunt u bellen met Ati Verwoerd: 06-40701181. Dit is een activiteit van Stichting ZIJN.

High Tea 55+ Op vrijdag 15 juni a.s. is er vanaf 14.00 uur een High Tea in ‘t Centrum, Weesmolenstraat 12. Een

High Tea bestaat uit theedrinken met daarbij allerlei lekkere kleine zoete en hartige hapjes. Er is ook een verloting, € 1,00 (3 lootjes). U kunt zich aanmelden vóór 8 juni a.s. bij Ati Verwoerd: 06-40701181, kosten € 10,00. Dit is een activiteit van Stichting ZIJN.

OUDDORP Rommelmarkt Donderdag 31 mei is er weer rommelmarkt aan de Marijkeweg 1, van 9.00 tot 13.00 uur.

OUDE-TONGE Breicafé Woensdagavond 13 juni is het breicafé weer geopend. Het breicafé wordt gehouden in het Infocentrum, Bernhardstraat 27 in Oude-Tonge. Het breicafé is geopend van 19.30 tot 21.30 uur. Het concept breicafé is heel eenvoudig. Je neemt je eigen spullen mee, waarmee je zelf aan de slag gaat. Natuurlijk onder het genot van een kop koffie of thee (kosten € 1,25 ). Aanmelden is niet nodig. Heeft u nog vragen, dan kunt u bellen met Stichting ZIJN (0187) 483366 of e-mailen naar m.kieviet@ zijngo.nl.

Open Schuur Op zaterdag 2 juni wordt er weer Open Schuur gehouden aan de Langeweg 41A. Bezoekers kunnen van 10.00 tot 15.00 uur terecht in de loods van Houweling Meubelen. Er zijn heel veel kleine spullen te koop, zoals: (oude en nieuwere) glazen, serviezen, borden, bestek, lampen, tafeltjes, schilderijtjes, spiegels, kopen-schotels, van allerlei huisraad, brocante, enz. Tegelijk kunt u ook een kijkje nemen in de loods met grotere meubelen, zoals eiken en grenen kasten, tafels, banken, stoelen, enz.

SOMMELSDIJK Bingo O-G-O Woensdag 6 juni is er een bingo van de O-G-O, de Ouderenvereniging Goeree Overflakkee. De bingo begint om 13.30 uur en wordt gehouden in het wijkgebouw De Zwaluw, Sperwer 55. De zaal is open vanaf 13.00 uur. De koffie/thee is gratis bij binnenkomst. We spelen negen rondes voor € 3,50. Daarnaast nog negen gratis prijsjes. En in de pauze is er verkoop van twee extra rondes voor € 1,00 per ronde. Daarna is er nog een verloting. De toegang is gratis en iedereen is van harte welkom.

Open dag Sjaloom Zorg Sjaloom Zorg ‘De Westplaat’ houdt een open dag op zaterdag 2 juni van 11.30 tot 15.30 uur. Er zijn diverse activiteiten: verkoop van snoep,

advocaat, kruukplaetjes, eigen gemaakte kaarsen, verse wafels en boeken. Kopje koffie/thee of frisdrank, met wat lekkers erbij. Huisgemaakte soep en broodjes. Grabbelton en diverse kinderspelen. Verloting, één van de prijzen is een levensmiddelenmand. Kaasboerderij ‘De Westplaat’ verkoopt kaas, zuivel en eieren. Ontbijtkoek van bakker Van Harberden uit Melissant. En stroopwafels van Markus. Er is een speurtocht door het gebouw met kans op het winnen van een cadeaubon van Boekhandel Van der Boom. Het adres is Antoon Coolenstraat 136.

MS lotgenotencontact De MS Groep Goeree-Overflakkee komt donderdag 7 juni weer bijeen in Nieuw Rijsenburgh te Sommelsdijk. Het lotgenotencontact MS op Goeree-Overflakkee komt regelmatig bijeen en kaart zaken aan die belangrijk kunnen zijn voor mensen met MS of voor de mantelzorgers. Donderdag 7 juni komt een spreker die iets kan vertellen over het rijbewijs en het hebben van MS. Wanneer is het nog verantwoordelijk om auto te rijden met MS? En wat komt erbij kijken als je je rijbewijs moet verlengen en MS hebt? Bert-Jan Stam is rijschoolhouder te Dirksland en is bekend met rijlessen geven aan mensen met een beperking. Hij houdt deze middag hier een lezing over. Donderdag 7 juni van 14.00 tot 16.00 uur in Nieuw Rijsenburgh, 2e verdieping, zaal; Lounge B2. Graag van tevoren aanmelden via m.vermeulen592@upcmail.nl.

STELLENDAM Rommelmarkt IJsclub Op zaterdag 2 juni organiseert de ijsclub van Stellendam weer een rommelmarkt op de ijsbaan aan de Eendrachtsweg (achter de bushalte) van 9.00 tot 15.00 uur. Er zijn verschillende leuke kinderactiviteiten, zoals springkussens, schminken, grabbelton, enz. Er is verkoop van eigengemaakte kruukplaetjes, jam en advocaat, koffie, patat en broodjes.

Goederen voor Roemenië Op vrijdag 1 juni houdt het Roemeniëcomité van de Hersteld Hervormde Gemeente te Stellendam een goedereninzameling voor Roemenië, van 18.30 tot 19.30 uur aan de Margrietstraat te Stellendam, bij de ingang van de bibliotheek. Wie niet in staat is om de spullen zelf te brengen, kan contact opnemen met Arend Brinkman (tel. 0187-491803) of met Adrie Wandemaker (tel. 06-46091660).

13

IVN Slootjesdag 2018

MIDDELHARNIS - Ook dit jaar is er op zaterdag 9 juni 2018 weer een kans om een slootjesexpert te worden. In heel Nederland gaat men deze dag onder leiding van IVN natuurgidsen op zoek naar wat zich allemaal in de onderwaterwereld bevindt. Benieuwd of je dit jaar een waterschorpioen of stekelbaarsjes

vindt? Meld je dan nu aan bij VVV Ouddorp, tel.: 0187-681789. Kosten 1,50 euro per persoon. Je ontdekkingsreis begint bij de Smalle Blokweg (parkeren bij het sluisje begin fietspad) in Dirksland om 14.00 uur. De excursie eindigt om 16.00 uur. Kinderen jonger dan 6 jaar mogen meedoen met begeleiding van een (groot)ouder.

Negende Flakkeese avondfietsdriedaagse SOMMELSDIJK - Voor de negende keer wordt er op 5, 6 en 7 juni de Flakkeese avondfietsdriedaaagse georganiseerd. Dit evenement is geschikt voor het hele gezin. Elke avond wordt gefietst over ongeveer 25 km. De start is iedere keer ‘s avonds om zeven uur bij Tankstation De Ronde Boom, Langeweg 113 te Sommelsdijk. Inschrijfgeld bij aanvang is vijf euro. Kinderen tot 12 jaar fietsen gratis mee. Er kan alle avonden of een of twee keer worden mee gefietst. Dit keer zal de fietstocht in het teken staan van het Rode Kruis afdeling Middelharnis/Sommelsdijk. Deze veiligheid en eerste hulpdienst is aan vervanging toe van nieuwe verbandtassen en eventueel ook voor in de verbandtas een

oranje tourniquet (dit is een knelverband om zeer ernstige bloedingen te stoppen.) Deze materialen zijn onmisbaar voor ernstige calamiteiten. “Dus pak de fiets en fiets met ons mee voor het Rode Kruis op Flakkee”, aldus de organisatie.

Kijkochtend nieuw kerkgebouw HHG Stellendam

STELLENDAM - De Hersteld Hervormde Gemeente van Stellendam nodigt u allen van harte uit om het nieuwe kerkgebouw, locatie Voorstraat 108 te Stellendam, te komen bezichtigen. Het nieuwe kerkgebouw is dit voorjaar in gebruik genomen. De kijkochtend wordt gehouden op zaterdag 2 juni van 10.00 tot 12.00 uur.

Eilanden-Nieuws 29 mei 2018  

Huis-aan-huiskrant van Goeree-Overflakkee

Eilanden-Nieuws 29 mei 2018  

Huis-aan-huiskrant van Goeree-Overflakkee

Advertisement