Page 1

Woensdag 27 juli 2016

8530

Nieuwe impulsen voor Omloop

11

Op stap in de Kwade Hoek

12

Belangstelling Jersey koeien

Start compensatie Kierbesluit

Haringvlietbrug afgesloten GOEREE-OVERFLAKKEE - A.s. weekend wordt er gewerkt aan de Haringvlietbrug. In de nacht van zaterdag op zondag is de brug vanaf middernacht tot 08.00 uur afgesloten voor alle verkeer.

GOEREE-OVERFLAKKEE Tussen Middelharnis en Stad aan ‘t Haringvliet is maandagmiddag 25 juli de start gegeven aan de compenserende maatregelen vanwege het Kierbesluit op Goeree-Overflakkee.

Eilanden-Nieuws op woensdag

Tekst en foto: Hans Villerius

In verband met het op een kier gaan van de Haringvlietsluizen in 2018 is het noodzakelijk om voor de winning van zoet water voor de drinkwatervoorziening een nieuw inlaatpunt met pompstation te realiseren. Dat punt komt langs de buitendijk tussen Middelharnis en Stad aan ‘t Haringvliet. Aan de werkzaamheden hiervoor werd maandagmiddag een start gegeven met het slaan van de eerste heipalen voor het nieuwe pompstation van Evides Waterbedrijf, wat tevens de start betekende van de compenserende maatregelen. De bouw van het pompstation vindt plaats aan de Zeedijk, achter de vier windmolens nabij ‘Stad’. Tegelijkertijd legt Evides vanaf deze locatie een veertien kilometer lange nieuwe ondergrondse waterleiding aan naar het huidige leidingnet bij Stellendam. Die werk-

18

SOMMELSDIJK - Ook de komende twee weken verschijnt Eilanden-Nieuws eenmaal per week. De zomeredities verschijnen nog op de woensdagen 3 augustus en 10 augustus. De afsluittijd voor (zakelijke) advertenties is dinsdag 12.00 uur. Familieberichten kunnen tot woensdagochtend 07.15 uur worden aangeleverd.

Beiaardconcert zaamheden zijn begin juni gestart, inmiddels is zes kilometer leiding aangelegd. Voor de zoetwatervoorziening ten behoeve van de landbouw is ook waterschap Hollandse Del-

ta begonnen met het uitvoeren van de nodige werkzaamheden. Nieuwe sloten worden aangelegd en bestaande verbreed. In juni is gestart met de voorbereidingen om de sloten ten westen van het havenkanaal van Dirksland te verbreden.

De compenserende maatregelen worden uitgevoerd door Rijkswaterstaat, Waterschap Hollandse Delta en Evides Waterbedrijf. Uitgebreide informatie is te vinden op website kierharingvliet.nl.

GOEDEREEDE - Zaterdag 30 juli is er weer een concert op de beiaard, vanaf de Goereese Toren. Boudewijn Zwart speelt van 16.00 tot 17.00 uur werken van onder andere Bach, Mozart en Haydn. www.rozima.nl

Oude tractoren stelen de show

Voor ontwerp en aanleg ing van uw bestrat

Tel. 0187-612000 Boomgaarddreef 18 Stad aan ’t Haringvliet info@rozima.nl

Erf- en sierbestrating Firma J. & J. van Gurp

Oudedijk 14, Ooltgensplaat (0187) 631350 (06) 55552023 www.erf-sierbestrating.nl

06-5351 7885 www.stamautorijschool.nl

Geel en rood. Het kwaliteitslabel van ons tankstation.

Shell ‘De Ronde Boom’ Langeweg 113 Middelharnis/Sommelsdijk

MIDDELHARNIS - Tijdens de tweede Diekdag waren er traditiegetrouw oude tractoren te bewonderen in het centrum van Middelharnis. Veel heren en ook dames, van jong tot oud, rijden met hun opgepoetste tractor langs het publiek. De motoren grommen en de uitlaatpijpen braken dikke rook uit. Onderaan D’n Diek worden alle tractoren in gelid opgesteld. Achter een knalblauwe tractor zit een platte wagen vol met glimmende melkbussen, bij een andere tractor zit er een hond in de passagierszit bovenop het spatbord. Kinderen klauteren even achter het stuur voor een foto. Met een kennersoog monsteren de hobbyisten de andere tractoren. Met een drankje in de hand wordt er gediscussieerd over paardenkrachten, bijzondere modellen en oude werktuigen. Het is een avond waarop je denkt: “Laat de boeren maar dorsen.” Aanstaande vrijdagavond zijn er klassieke auto’s te bewonderen tijdens de Diekdag. (Foto: Wilko van Dam, DigiDamco)

24U

nachtautomaat

Eilanden-Nieuws 27 juli 2016  

Huis-aan-huiskrant van Goeree-Overflakkee van dinsdag 27 juli 2016.

Eilanden-Nieuws 27 juli 2016  

Huis-aan-huiskrant van Goeree-Overflakkee van dinsdag 27 juli 2016.

Advertisement