Page 1

Dinsdag 18 november 2014

8360

Een ‘smerig moeilijk’ Groot Dictee

3

Zinnige scholierendialoog over zorg

10

Eerste Rabobank Cultuurprijs

18

25ste Omloop levert € 18.000,op voor goede doelen

Wellestrijpsedijk HERKINGEN - Vorige week berichtte Eilanden-Nieuws over de werkzaamheden aan de Wellestrijpsedijk. Weggebruikers klagen over de ontstane situatie met onverharde bermen naast het nieuwe wegdek.

“Een geslaagde Omloop”, zo vat voorzitter Willem-Jan Kom de vijfentwintigste editie samen. De jubileumeditie was de tweede Omloop die in Middelharnis startte. Kom: “In Ooltgensplaat was er weer muziek in plaats van de vlaggen halfstok, daar was ik blij mee.” Tijdens de slotavond op donderdag 13 november bij Tieleman Keukens werd teruggeblikt en zijn de sponsorbedragen voor de goede doelen bekend gemaakt. Het wandelevenement heeft €18.000,- opgeleverd voor de drie goede doelen.

Het Waterschap laat weten dat de afgelopen week de situatie ter plekke is onderzocht en alsnog van plan is om maatregelen te nemen. Welke maatregelen er precies worden genomen wordt nu onderzocht. Daarbij neemt de organisatie de uitkomsten van de verkeersmeting mee die momenteel loopt op de Wellestrijpsedijk. In die meting wordt onder andere gekeken naar de snelheid en intensiteit van het verkeer na de reconstructie. “Voorop staat voor ons dat het een veilige 60 km weg moet blijven”, aldus de woordvoerder.

Door Martijn de Bonte

In totaal hebben er zo’n achthonderd lopers meegedaan aan de Omloop, verspreid over de verschillende afstanden. Dit jaar hebben er wat minder kinderen meegelopen dan andere jaren, de reden hiervoor is dat de Omloop dit jaar in de vakantieperiode viel. Volgend jaar is de Omloop, die in het laatste weekend van augustus wordt georganiseerd, weer net na de zomervakantie. Het uitvalpercentage was dit jaar laag: 12,7%. “Dat is netjes”, aldus de voorzitter. Het weer was dan ook redelijk, al moesten de lopers wel een paar forse buien trotseren onderweg. Al 25 jaar betrokken Tijdens de slotavond zijn verschillende vrijwilligers in het zonnetje gezet die al vanaf de start betrokken zijn bij het wandelevenement. Tieleman Keukens is als sponsor al 25 jaar betrokken bij de Omloop. Dit jaar zijn er drie goede

Van wie is deze fiets?

De goede doelen namen tijdens de slotavond de cheques in ontvangst.  doelen die geld hebben ontvangen van het wandelevenement. Kika was het ‘kleine doel’, Kees Witte nam de cheque ter waarde van € 1500,- in ontvangst. Kom geeft het doel een compliment: “Kika is zo enthousiast en betrokken bij de Omloop. Dat is super!” Best Buddies was vijf jaar op rij één van de goede doelen. Tijdens de slotavond namen ze voor de vijfde keer op rij een cheque van € 5000,- in ontvangst. Best

Buddies is ontstaan op Flakkee en koppelt jongeren met een beperking aan studentvrijwilligers. “Want”, legt een ambassadeur uit: “wij vinden dat iedereen vriendschap verdiend.” Nieuwe kinderafdeling Het hoofddoel van de jubileumeditie is de kinderafdeling van het ziekenhuis in Dirksland. Het geld wordt besteed aan het bouwen van suites die het mogelijk

Spontaan hartelijk welkom in Tholen

(Foto: Martijn de Bonte) maken dat ouders bij hun zieke kind kunnen blijven slapen in het ziekenhuis. Voorzitter Kom maakte bekend dat er €10.500,- is opgehaald voor de realisatie van de nieuwe kinderafdeling. Dr. Van der Velden bedankte de organisatie van de Omloop en benadrukte dat het bijzonder is dat er nog een klein ziekenhuis is op Goeree-Overflakkee. Lees verder op pagina 6.

GOEREE-OVERFLAKKEE - De fiets die op bijgaande foto staat is aangetroffen in de buurt van de Pr. Mauritsschool in Dirksland en is veiliggesteld voor de eigenaar, De eigenaar van deze fiets kan contact opnemen met het Wijkteam Middelharnis van de politie: 0900-8844.

www.rozima.nl Voor ontwerp en aanleg ing van uw bestrat

Tel. 0187-612000 Boomgaarddreef 18 Stad aan ’t Haringvliet info@rozima.nl

Erf- en sierbestrating

Firma J. & J. van Gurp Oudedijk 14, Ooltgensplaat (0187) 631350 (06) 55552023 www.erf-sierbestrating.nl

THOLEN - In een buitengewone raadsvergadering is Ger v.d. Velde uit Ouddorp maandagavond geïnstalleerd als de nieuwe burgemeester van Tholen. Plaatsvervangend raadsvoorzitter H. Geluk overhandigde haar de voorzittershamer en locoburgemeester drs. P.W.J. Hoek de ambtsketen. Zoals tegenwoordig gebruikelijk is, legde Van de Velde in deze vergadering de ambtseed af aan de Commissaris van de Koning in de provincie Zeeland, Han Polman. In talrijke toespraken werd spontane hartelijkheid en welkom uitgestraald voor de eerste vrouwelijke burgemeester in Tholen. Een zeer grote afvaardiging uit Goeree-Overflakkee toonde belangstelling voor deze installatie. Het gemeentebestuur was vertegenwoordigd door de wethouders Tollenaar, Van der Vlugt en secretaris Marinussen. Op de foto heeft locoburgemeester drs. Hoek de ambtsketen overgedragen. (Jaap Ruizeveld)

Eilanden-Nieuws 18 november 2014  

Huis-aan-huiskrant van Goeree-Overflakkee van dinsdag 18 november 2014.

Eilanden-Nieuws 18 november 2014  

Huis-aan-huiskrant van Goeree-Overflakkee van dinsdag 18 november 2014.

Advertisement