Page 1

Dinsdag 12 mei 2015

8408

Men of Steel Run op de Brouwersdam

3

Kunstwerken in de beeldentuin

6

Aspergeseizoen is begonnen

19

Brand slaat gat in ‘hart’ Middelharnis

Gewijzigde verschijningsdata In verband met Hemelvaartsdag is het kantoor van Eilanden-Nieuws donderdag 14 mei gesloten. Advertenties voor de vrijdagkrant kunnen tot woensdag 13 mei 12.00 uur worden aangeleverd. Familieberichten tot vrijdagochtend 15 mei 7.30 uur.

Kat vermist na brand

Jongen naar Halt OUDDORP - De politie heeft een jongen aangehouden voor de vernieling van de skatebaan in Ouddorp tijdens de jaarwisseling. De dader gaat naar bureau Halt. Ook wordt de schade vergoed.

Opnieuw blussen Door de krachtige wind laaide vrijdag en zaterdag overigens de brand in de verwoeste panden weer op. De brandweer is enkele uren in touw geweest met nabluswerkzaamheden. In de loop van zaterdagavond was de klus geklaard. Over de oorzaak van de grote brand op het Zandpad is niets bekend. Ook over de financiële omvang van de schade zijn nog geen cijfers genoemd.

jaargang 6 - mei 2015

Van Zuid r Afrika naa Flakkee

ST

RE

L

N HET

R

WE

• A

RE

N

D

WE

S

ST

R

L

D

AA

N HET

WERELDS AAN HET

Food | Winebar | Lounge

STRAND

| Beach | Marina | Events

De Eco Punt 1, 3353 ML Ouddorp WWW.WERELDS.NL/STR AND

Hoeve Kortstaert

Sl���i�� a�� ��� �� ���� Oostdijkseweg 39 3252 LL Goedereede 0187-492851 www.hoevekortstaert.nl

“heerlijk kokkerellen, vergaderen, en lunchen voor groepen dineren ....”

Middelharnis T 0187 - 48 72 19 autoherstelbosman.nl

Vierduizend euro voor Nepal

Firma J. & J. van Gurp Oudedijk 14, Ooltgensplaat (0187) 631350 (06) 55552023 www.erf-sierbestrating.nl

www.rozima.nl Voor ontwerp en aanleg ing van uw bestrat

Tel. 0187-612000 Boomgaarddreef 18 Stad aan ’t Haringvliet info@rozima.nl

Zie TrekkerTrekbijlage bij deze krant ZATERDAG 16 MEI

Het benefietconcert was een initiatief van de Flakkeese band WatchEls. The Soggy Bottom Girls, eveneens een groep van het eiland, speelde ook in het Diekhuus. Het geanimeerde dubbelconcert eindigde in een finale waarin beide bands samen ‘Iedereen is van de wereld, de wereld is van iedereen’ zongen. Tussen de optredens door, kreeg het publiek een presentatie over de dramatische gebeurtenissen in Nepal. De initiatiefnemers hadden gehoopt op een opbrengst van 2.000 euro. Het is dus uiteindelijk het dubbele geworden. De opbrengst is afkomstig uit de verkoop van entreebewijzen, sponsorgelden en donaties in de collectebus die in het Diekhuus stond. Het eindbedrag is in zijn geheel bestemd voor noodhulp aan Nepal.

Erf- en sierbestrating

2015

MIDDELHARNIS - ‘Muzikanten in touw voor Nepal’ heeft 4.000 euro opgebracht. Het concert voor het door een aardbeving getroffen Nepal, vrijdagavond 8 mei in de Rabobankzaal van het Diekhuus, trok ongeveer honderdvijftig bezoekers.

OUDDORP - Zaterdag 16 mei wordt er een informatiepaneel onthuld ter ere van de bemanning van een Amerikaanse bommenwerper die op 5 april 1945 is neergestort. Zeven van de tien bemanningsleden kwamen daarbij om het leven. De ceremonie is vanaf 14.30 uur bij de Kilhaven. Naast de onthulling zijn er toespraken en voordrachten van gedichten en muziek. Het hoogtepunt van de ceremonie is een herdenkingsvlucht van een B-25 Mitchell bommenwerper. Belangstellenden zijn welkom om de bijeenkomst bij te wonen.  Foto: IanC66/Shutterstock.com.

Bommenwerper boven Ouddorp

D

Verkoopbemiddeling bij exclusieve objecten T. 0187 - 68 48 68 www.blueliving.nl

N

Goederen ontvreemd Twee signalen, een negatief en een positief, deden het afgelopen weekeind de ronde. Twee jonge eilanders hebben nog geprobeerd goederen te ontvreemden uit een door de brand zwaar beschadigd winkelpand. De politie heeft de mannen - na een attente tip - aangehouden. Een posi-

tief signaal kwam zaterdag van de zijde van bewoners van Middelharnis/Sommelsdijk die een van de gedupeerde ondernemingen juist een ‘hart onder de riem staken’. Zij kochten Moederdag-boeketten bij Biedermeier Expresse die vanuit haar voorraadloods aan de Einstein op het bedrijventerrein Oostplaat tijdelijk de verkoop kon uitvoeren.

A

Een trieste aanblik die ook maandagmiddag nog veel belangstellenden trok. Lopend of zittend op een terrasjes werd de ruïne in ogenschouw genomen. De brand is het gesprek van de dag en heeft een flinke impact op de bevolking. Gelukkig zijn er geen gewonden gevallen omdat men de panden tijdig kon verlaten. Rivian met woning, Biedermeier Expresse

Gemeente Navraag bij de gemeente GoereeOverflakkee geeft aan dat de gemeentelijke actie zich tot nu toe heeft beperkt tot het in contact brengen van de getroffen bewoners met de stichting Salvage. Deze onafhankelijke stichting verzekert snelle hulp na brand. Volgens de gemeente biedt Salvage hulp op maat. De stichting opereert landelijk en is in 1986 opgericht door het Verbond van Verzekeraars in samenwerking met expertisebureaus

en schoonmaakbedrijven. De gemeente beklemtoont dat zij bereid blijft waar nodig hulp te bieden. Er ligt momenteel (maandagmiddag) geen concrete hulpvraag, aldus de verklaring van de gemeente. Woonruimte is aangeboden door familie, waardoor de gemeente daarin geen rol te vervullen had. Mocht er vanuit de jonge bewoners een hulpvraag komen, bekijkt de gemeente uiteraard welke concrete hulp geboden kan worden.

AA

Door Jaap Ruizeveld

en Van Haren zijn geheel vernield. Kledingwinkel Lake Side heeft forse schade opgelopen. Het aangrenzende Modehuis Annette bleef gespaard. In gesprekken klinkt bezorgdheid over de bewoners (Michael en Kaleigh) die zwaar gedupeerd raakten. Ook zijn zij hun poes kwijtgeraakt.

S

MIDDELHARNIS - Met de grote brand van vorige week donderdag is Middelharnis in het hart geraakt. In de vrijdageditie besteedden wij al aandacht aan dit gebeuren. Voor de appartementbewoners een ramp en voor de ondernemers een economische catastrofe.

D

Rivian met woning, Biedermeier Expresse en Van Haren zijn geheel vernield. Kledingwinkel Lake Side heeft forse schade opgelopen.

MIDDELHARNIS - Na de brand op D’n Diek is de kat van de bewoners van de afgebrande bovenwoning vermist. De zwarte kat met de naam Lilly is vermoedelijk tijdens de brand het huis uit gevlucht. De poes van negen maanden oud is te herkennen aan een wit vlekje in de nek. Mensen die meer informatie hebben over de kat kunnen contact opnemen met Amivedi. Het telefoonnummer is 088-0064697, het e-mailadres is go@amivedi.com.

UITGAVE VAN 12 mei 2015

Eilanden-Nieuws 12 mei 2015  

Huis-aan-huis blad voor Goeree-Overflakkee

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you