Page 1

Dinsdag 8 december 2015

8466

3

Drukbezocht duurzaamheidscongres

11

Zwarte Pieten gered door brandweer

15

FidesWonen als één van eerste corporaties lid van Brede Stroomversnelling MIDDELHARNIS - FidesWonen is de eerste woningcorporatie op Goeree-Overflakkee, en ook één van de eerste in Nederland, die zich heeft aangesloten bij Vereniging Brede Stroomversnelling. Door lid van deze vereniging te worden geeft FidesWonen aan een hoog ambitieniveau te hebben met betrekking tot haar woningbezit, zowel op het gebied van energie en duurzaamheid als veiligheid en wooncomfort.

Tijdens een bijeenkomst in het kantoor van FidesWonen te Middelharnis, dinsdagmorgen 2 december, ondertekenden directeur-bestuurder Gert-Jan van der Valk namens de corporatie en Leen van Dijke namens vereniging Brede Stroomversnelling een overeenkomst waarbij FidesWonen zich als lid aansloot bij Brede Stroomversnelling.

De inloopavond vindt plaats in CBS Het Kompas, Schoolstraat 19 in Stellendam. Belangstellenden kunnen tussen 19.30 uur en 21.00 uur op een zelf gekozen tijdstip binnenlopen. www.goeree-overflakkee.nl

Directeur-bestuurder Gert-Jan van der Valk van FidesWonen en Leen van Dijke van Brede Stroomversnelling ondertekenen het lidmaatschapscontract. 

10

2015

Jong dameskoor Shira

Feestma

N HET

ST

R

RE WE •

D

N A S

ST

R

D

L

“heerlijk kokkerellen, vergaderen, en lunchen voor groepen dineren ....”

RE

Oostdijkseweg 39 3252 LL Goedereede 0187-492851 www.hoevekortstaert.nl

L

AA

Hoeve Kortstaert

Sl���i�� a�� ��� �� ����

WE

Verkoopbemiddeling bij exclusieve objecten T. 0187 - 68 48 68 www.blueliving.nl

and SPECIAL

Kerstdiner: Tips van een chef-kok

Vogels voeren in de winter

S

14 29

Toen ook nu weer een Sinterklaasactie werd georganiseerd en vrijwel heel de buurt de actie steunde, werd een heus Sinterklaaspakket samengesteld met allerlei lekkers en leuks erin. Een waxinelichtjeshouder met twee waxinelichtjes erbij, dropmix en ander

jaargang 6 - december

D

Tekst en foto: Hans Villerius

strie, woningcorporaties, netwerkbedrijven, overheden - ze zijn allemaal partij aan wie in de Brede Stroomversnelling ruimte wordt geboden, maar van wie ook gevraagd wordt traditionele denkwijzen met betrekking tot woningbouw los te laten, ofwel: buiten de kaders te denken.

N

Samenwerkingsplatform De Brede Stroomversnelling is een maatschappelijke ontwikkeling die erop gericht is om toekomstbestendige, comfortabele Nul-op-de-Meter woningen te realiseren en die hiervoor een samenwerkingsplatform vormt van een breed scala van spelers op de bouwmarkt, in de overtuiging dat de doelstelling alleen in nauwe onderlinge samenwerking bereikt kan worden. Bouwbedrijven, toeleverende indu-

Foto: Hans Villerius

A

ambassadeur, heeft hiervoor een uniek concept ontwikkeld. “Mooier en gerieflijk wonen, zónder te verhuizen, zónder extra woonlasten, mét enorme energiebesparing, voor de bestaande woningvoorraad in Nederland”, zo geeft de vereniging op haar website aan. En hoe dat moet laat ze ook weten: “Denk buiten de kaders en werk mee aan de stroomversnelling!”

Het Rubensplein maakte er weer een geslaagde Sinterklaasactie van MIDDELHARNIS - Na het succes van de Sinterklaasactie die ze vorig jaar voor ‘t eerst opzette, gaf Astrid Bliek uit Middelharnis daar dit jaar graag een vervolg aan. Vorig jaar kwam ze op het idee om voor de oudere bewoners in de buurt waar ze woont, het Rubensplein, iets leuks te doen in verband met Sinterklaas. Even spontaan vond ze een aantal buurtbewoners bereid om mee te doen. Ze vormden een team dat in de wijk geld inzamelde om op Sinterklaasdag de bewoners van het seniorenappartementencomplex aan het Rubensplein te kunnen verassen met iets lekkers. Vorig jaar was dat een overheerlijke banketstaaf. Dit jaar werd grootser uitgepakt.

STELLENDAM - Op maandag 14 december 2015 organiseert de gemeente Goeree-Overflakkee een inloopavond over een nieuw te bouwen kerk ten behoeve van de Hersteld Hervormde Gemeente te Stellendam. De Hersteld Hervormde gemeente wenst een nieuw kerkgebouw te realiseren op het perceel Voorstraat 108 in Stellendam. Het huidige bestemmingsplan staat het bouwen van een kerk niet toe. Tijdens de avond zijn ontwerptekeningen te bekijken en kunt u vragen stellen over het ontwerp, de toekomstige situatie op de Voorstraat en de te volgen procedure.

Door Hans Villerius

Uniek concept Nederland kent veel seriewoningen uit de jaren ‘50, ‘60 en ‘70 van de vorige eeuw, met een mindere kwaliteit dan de huizen die nu gebouwd worden. Ze vertonen meer kou-, tocht- en vochtproblemen en hebben dus ook hogere energiekosten. Dusdanige renovatie dat deze woningen nóg eens 40 tot 50 jaar lang geëxploiteerd kunnen worden, is geen sinecure. Bovendien zijn daar betaalbaarheidsrisico’s aan verbonden en zullen woonkwaliteit en -comfort matig blijven. De landelijke vereniging Brede Stroomversnelling, met Leen van Dijke als

Inloopavond voor nieuw kerkgebouw

D

Lintjes voor echtpaar Noordijk

AA

N HET

WERELDS AAN HET

Food | Winebar | Lounge

STRAND

| Beach | Marina | Events

De Eco Punt 1, 3353 ML Ouddorp WWW.WERELDS.NL/STRAND

Lees verder op pagina 3: ‘Fides Wonen verduurzaamt woningbezit’.

www.rozima.nl Voor ontwerp en aanleg ing van uw bestrat

Tel. 0187-612000 Boomgaarddreef 18 Stad aan ’t Haringvliet info@rozima.nl

Erf- en sierbestrating

Firma J. & J. van Gurp Oudedijk 14, Ooltgensplaat (0187) 631350 (06) 55552023 www.erf-sierbestrating.nl

Wonen

IN DE HIPSTE BUURT VAN MIDDELHARNIS? IIDOCK187 SMAAKT NAAR MEER! Schrijf nú in op: www.bloklandhuizen.nl/dock187/fase2

Altijd bij u in de buurt Voor alle wijkverpleging bij u thuis. We zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.

snoep, een broodje en een krentenbol. Enkele dames van het Rubensplein Sinterklaasteam bakten krûûkplaetjes, zodat die ook aan het assortiment toegevoegd konden worden. Bovendien stelde de Rabobank een bureauagenda beschikbaar en de Agrimarkt sponsorde de actie met kruidnootjes, een appel, een mandarijn én boodschappentassen waarin alles uitgedeeld kon worden. Met 48 tassen gingen Astrid, nog enkele dames en drie kinderen zaterdagmiddag op stap. Dit jaar niet alleen langs het appartementencomplex aan het Rubensplein, maar ook de bewoners van het daarachter gelegen seniorencomplex aan de Rembrandt-

laan werden op deze manier bedacht. Wat waren de ouderen weer aangenaam verrast toen huisje aan deurtje bij hen werd aangebeld. En Astrid vindt ‘t fantastisch om te doen: er voor elkaar zijn, iets voor een ander doen, behulpzaam zijn en zorg voor de naaste hebben, erop letten dat alles goed gaat in de buurt. Zeker ook met het oog op de ouderen. Vanuit diezelfde drive organiseert ze al enkele jaren een buurtrommelmarkt, een buurtdag en een buurtbarbecue. “Het bevordert de saamhorigheid als je iets leuks doet met elkaar”, weet Astrid uit ervaring. En daar draagt deze Sinterklaasactie zeker ook aan bij.

Oostflakkee Middelharnis Dirksland Goedereede

06 20 70 37 15 06 13 29 94 94 06 22 26 08 15 06 51 75 04 53

Ben jij webdeveloper? Kijk op paginanummer 7


Donderdag 10 december DIRKSLAND – Snuffelloods Het Lôôsje. Korteweegje 30 en Philipshoofjesweg 65. (Elke donderdagmorgen) van 9.00 tot 12.00 uur. DIRKSLAND – Bingo Stichting SVIK. In de Victoriahal. De aanvang is 19.30 uur. Zaal open om 19.00 uur. Zaterdag 12 december MELISSANT – Midwinteravond. Melishof. Medewerkenden: Harpensemble van Muziekschool Middelharnis, Zangvereniging Advendo uit Ooltgensplaat, de Amazing Singers uit Stellendam en gastvereniging Tot Nut en Genoegen. Gratis toegang, maar wel reserveren via TNEGMELIS@hotmail.com of telefonisch: 0652725229 bij Adrie Tieleman. MIDDELHARNIS – RealTime Jongerenavond. Edudelta College, Langeweg. Spreker van Open Doors. Aanvang 19.45 uur. www.realtimego.nl

Van der Made

Donderdag 17 december DIRKSLAND – Snuffelloods Het Lôôsje. Korteweegje 30 en Philipshoofjesweg 65. (Elke donderdagmorgen) van 9.00 tot 12.00 uur.

voor vakman en doe-het-zelver nu ook op dinsdag geopend

uw naaimachine vakman sinds 1965

Wij zijn gesloten van 7 tot 24 December

vanaf 28 December

kunt u weer bij ons terecht voor nieuwe machines, onderhoud en reparatie.

N. A. van Kempen

Dinsdag 22 december DIRKSLAND – Marathonbingo Stichting SVIK. In de Victoriahal. De aanvang is 19.30 uur. Zaal open om 19.00 uur.

beëdigd makelaar / taxateur

Voor: * agr. taxaties en bemiddeling * bedrijfstaxaties * grondzaken * planschade * onteigening

Donderdag 24 december OUDDORP - Hersteld Hervormde Eben-Haezerkerk – Kerstzangavond met het Christelijk Ouddorps Mannenkoor en het Delta Mannen Ensemble, beiden o.l.v. Dinant Struik. Orgel: Willem den Boer en Jan Rozendaal. Meditatie: ds. Zoet. Entree: gratis. Aanvang: 19.30 uur. OUDDORP – Hervormde Kerk. Kerstzangavond met medewerking van het Christelijk Mannenkoor Obadja o.l.v. Jan Bezuijen en het Flakkees Flute Choir o.l.v. Cecilia McColl. Aanvang 20.00 uur. OUDDORP - Hersteld Hervormde Eben-Haezerkerk – Kerstzangavond met het Christelijk Ouddorps Mannenkoor en het Delta Mannen Ensemble, beiden o.l.v. Dinant Struik. Orgel: Willem den Boer en Jan Rozendaal. Meditatie: ds. Zoet. Entree: gratis. Aanvang: 19.30 uur. OUDE-TONGE – Kerstavond in Hervormde Kerk. Met medewerking van praiseband The Bridge. Toegang is gratis. Aanvang 22.00 uur. Om 21.30 uur is er inloop met warme chocomel.

Postbus 7, 3248 ZG Melissant Tel. (0187) 60 26 14 / Fax (0187) 60 39 04 Email: vankempentaxaties@online.nl

Donderdag 7 januari DIRKSLAND – Nieuwjaarshapje/-borrel Stichting SVIK in de Victoriahal. 19.30 uur.

WOENSDAG = KORTINGDAG. KOM LANGS VOOR LEUK VOORDEEL!

Donderdag 14 januari SOMMELSDIJK – Rehobôthkerk, Olympiaweg. Cursus Geestelijke Vorming. Spreker: ds. D.J. Diepenbroek. Onderwerp: ‘Een lastige steen… de bestreden plaats van Israël onder de volkeren’. Aanvang 19.45 uur. Meer info: 0187-482443 (‘s avonds).

Deze woensdag, 9-12: CONFERENCE PEREN Kilo voor € 1,50 (Normale prijs: € 2,98 per kilo) BELTANE MAALTIJDMIXEN zonder E-nummers, 18 verschillende varianten. Per pakje voor € 0,99 – OP=OP (Normale prijs: € 1,79)

Maandag 18 januari MIDDELHARNIS – Cursus Geestelijke Vorming. Hoeksteen aan de Kerkring. Aanvang 19.45 uur. Dr. M. Klaassen uit Sliedrecht. Thema: ‘De zekerheid van het geloof ’. MIDDELHARNIS – Bijeenkomst PCOB. Spreker: E.H. de Graaf. Over ‘Razzia van 1 en 2 oktober 1944 in Putten’. Aanvang 14.00 uur. De Hoeksteen aan Ring.

Oudelandsedijk 101 | 3245 LG Sommelsdijk T: 0187-481430 | www.ekoshop-sommelsdijk.nl

Molenwinkel

Voogd Meelhandel

Ouddorp

Bezoek onze winkel in kerstsfeer Kom naar de special Saturday’s Op 12 en 19 december Met gratis warme chocomel of Gluhwein.

Molenweg 26 Ouddorp

DÉ VERF- & BEHANGSPECIALIST Herman de Manstraat 2 3245 MB Sommelsdijk Tel. 0187 - 48 71 84 OOK VOOR GORDIJNEN, RAAMDECORATIE, TAPIJT/LAMINAAT EN GLAS

LE CREUSET

HOOGWAARDIG KWALITATIEVE

BRAADPANNEN

Zaterdag 19 december DIRKSLAND – Kerstzangavond met Meisjeskoor Hamaaloth, kinderkoor Iuventa en het Dirkslands Mannenkoor. Aanvang 19.00 uur in de Ger.Gem. aan de Mozartsingel in Dirksland. ONBETWIST DEONBETWIST APK-SPECIALIST! DE APK-SPECIALIS OOLTGENSPLAAT - Repaircafé Ooltgensplaat geopend: elke derde zaterdag van de ONBETWIST ONBETWIST DE APK-SPECIALIST! DE APK-SPECIALIST! maand van 10.00 tot 14.30 uur. Locatie: Fort Prins Frederik, Havendijk 16. ONBETWIST DE APK-SPECIALIST! GOEDEREEDE – Goereese Toren – Kerstconcerten Kamerkoor Fiori Musicali, o.l.v. Sietse van Wijgerden. Aanvang 19.00 en 21.00 uur. SOMMELSDIJK – Hervormde Kerk Sommelsdijk. Kerstconcert De Jonge Lofstem. Aanvang 19.00 uur.

Naaimachinehandel ’Vlieto’ Ooltgensplaat

Spuidijk 4 Ooltgensplaat 0187-485222 winkel@vlieto.nl

Zandpad 56 - Middelharnis (0187) 483437

Maandag 14 december MIDDELHARNIS – Adventsviering PCOB. Aansluitend buffet. Inloop vanaf 15.30 uur in De Hoeksteen aan de Ring.

Langeweg 24 Middelharnis 0187-487181

www.vlieto.nl

www.brilcentrumkeuvelaar.nl

Molenweg 26 !

APK ZOALS HET BEDOELD IS

HUURWONING GEVRAAGD In Middelharnis of Sommelsdijk. Vanaf begin februari 2016 tot uiterlijk februari 2017. Minimaal 3 slaapkamers. Tel.nr: 0187-601929. Graag bellen na 20.00 uur.

TE HUUR

3 garageboxen aan de Dorpsweg te Sommelsdijk. Inlichtingen: M. Wielhouwer Spuistraat 54

3241 CZ Middelharnis Tel.: 06-53347969

Margriet Bolkenbaas woont in Oud-

ook veel overleg met de medewerkers

dorp, is getrouwd en heeft drie kin-

van CuraMare Thuiszorg. Want zij zor-

deren. Daarnaast is ze mantelzorger

gen dan weer voor medicatie of andere

voor maar liefst drie buurvrouwen.

verpleegkundige zorg. Dat gaat prima,

Geen vanzelfsprekendheid vandaag

ondertussen zijn ze gewoon bekenden

de dag.

van me geworden. Want zorgen doen we samen!’

‘Je groeit erin’, vertelt ze. ‘Het begon met het helpen van mijn moeder. Zij

Bent u mantelzorger en wilt u deze tak-

had moeite om, toen ze vergeetachtig

en delen? Of is er behoefte aan special-

werd, haar dagelijkse ritme vast te

istische zorg? Bel CuraMare Thuiszorg

houden. Nu woont zij in De Vliedberg

voor meer informatie:

en help ik mijn drie buurvrouwen. Ik

Oostflakkee

kook, doe boodschappen of zorg dat het

Middelharnis 06 13 29 94 94

huis aan kant is. Het is veel werk, maar

Dirksland

06 22 26 08 15

ik doe het met liefde. Ik heb hiervoor

Goedereede

06 51 75 04 53

06 20 70 37 15

Ouddorp

Altijd bij u in de buurt


DINSDAG 8 DECEMBER 2015

Nieuws

3

Echtpaar Noordijk benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau SOMMELSDIJK - Tijdens de clubkampioenschappen bij zwemclub De Schotejil in Recreatiecentrum De Staver werden zaterdagmiddag 5 december twee Koninklijke Onderscheidingen uitgereikt. Het echtpaar Arie en Leni Noordijk viel die eer te beurt en het was burgemeester Ada Grootenboer die hen de bijbehorende decoraties opspeldde.

25 jaar diverse nationale titels behaald, met als hoogtepunt een verbetering van het nationaal record door een van de jeugdleden in maart 2015. Ook de promotie in de landelijke zwemcompetitie van afdeling C naar afdeling B in het seizoen 2014-2015 is voor een groot deel toe te schrijven aan de inspanningen van Arie. Door hun grote inzet is het echtpaar niet alleen onmisbaar voor zwemclub De Schotejil, maar zijn ze beiden ambassadeur van de zwemsport in het algemeen, zowel op Goeree-Overflakkee als in de regio.

Door Hans Villerius

Tromgeroffel, trompetgeschal en de sound van nog andere blaasinstrumenten vulden zaterdagmiddag de zwemzaal van Recreatiecentrum De Staver. Niet omdat Sinterklaas er binnenkwam of iets van dien aard, want die was daar in geen velden of wegen te bespeuren. Maar plotseling was het er, terwijl de door zwemclub De Schotejil georganiseerde clubkampioenschappen er werden gehouden en de één na de ander het bassin in dook om een zo goed mogelijke zwemprestatie neer te zetten, met langs de kanten tal van toeschouwers. Tóen ineens dreunden en rammelden de tromslagen door het zwembad, al gauw gevolgd door het muzikale spel van de koperblazers van Koninklijke Fanfare Sempre Crescendo. Ze speelden letterlijk de zwemmers het water uit, want iedereen trok naar de hoek van het zwembad waar de muziek vandaan kwam. En al gauw werd duidelijk dat het inderdaad niet om Sinterklaas ging, maar om twee mensen die al jarenlang met zeer grote inzet zich beijveren voor zwemclub De Schotejil. Maar óók voor muziekvereniging Sempre Crescendo. Vandaar

Leni (l.) en Arie (r.) Noordijk hebben zojuist hun Koninklijke Onderscheidingen opgespeld  gekregen door burgemeester Ada Grootenboer. dat dit muziekgezelschap er zich zo liet horen. De twee om wie het ging, het echtpaar Arie en Leni Noordijk, werden naar voren geroepen, geen flauw idee hebbend van wat er aan de hand was. Maar dat maakte burgemeester Ada Grootenboer al gauw duidelijk, nadat zij geïntroduceerd was: “Het is mij een grote eer dat ik u mag meedelen dat Zijne Koninklijke Hoogheid Willem-Alexander u beiden heeft benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau!”

Zwemmen Het echtpaar Noordijk is 25 jaar vrijwilliger van zwemclub De Schotejil. Zij zetten zich op een zeer bijzondere manier in voor de zwemclub. Leni Noordijk is er sinds 1990 vrijwilliger, dus zonder enige vorm van vergoeding. Ze voert de ledenadministratie en is official bij eilandelijke en regionale zwemwedstrijden. Zij leidt aspirant officials op en is ook vijf jaar bestuurslid van de zwemvereniging geweest. Sinds 1996 is ze bij de KNZB zwemofficial met de bevoegdheden tijdwaarnemer en jurysecretaris. Dit doet ze niet alleen bij haar eigen ver-

Foto: Hans Villerius

eniging maar ook bij regiowedstrijden binnen het gebied van de voormalige Zwembond van Rotterdam en Omstreken. Daarnaast begeleidt en beoordeelt ze op een plezierige en rustige manier de aankomende jurysecretarissen. Haar man Arie is, ook sinds 1990, vrijwillig trainer van De Schotejil, dus eveneens onbetaald. Naast zijn rol als trainer verzorgt hij de jaarplanning, is hij contactpersoon voor andere zwemverenigingen, zorgt hij voor de inschrijvingen van de wedstrijden, de indeling van de trainingsgroepen en ook is hij ploegleider bij wedstrijden. Onder zijn leiding zijn de afgelopen

Muziekvereniging Daarnaast is Arie Noordijk zeer actief bij Koninklijke Muziekvereniging Sempre Crescendo. Niet minder dan 55 jaar is hij hier lid, maar ook heeft hij vele jaren in het bestuur van de muziekvereniging gezeten, zelfs als voorzitter én secretaris. En lang voordat er sprake was van een muziekopleiding via de muziekschool nam híj de opleiding van nieuwe muzikanten voor zijn rekening, waaraan hij vele zaterdagavonden heeft gespendeerd. Eerste echtpaar Reden genoeg om zóveel belangeloze inzet, en dat al zóveel jarenlang, te waarderen met het toekennen van een Koninklijke Onderscheiding en ditmaal zowel man als vrouw publiek in het zonnetje en in de bloemetjes te zetten. Dat deed de burgemeester dan ook met zichtbaar genoegen, het echtpaar meteen verklappend dat zij de eersten zijn in de gemeente Goeree-Overflakkee die als echtpaar een Koninklijke Onderscheiding ontvangen!”

FidesWonen verduurzaamt woningbezit Midwinterfeest bij

Vervolg van voorpagina:

Bij het realiseren van Nul-op-de-Meter woningen is bouwprojectmatig denken niet meer leidend, maar de verduurzamingsflow geeft de toon aan, met als uiteindelijk doel de prestatie die de woning moet leveren op het gebied van energie, duurzaamheid, wooncomfort, politiekeurmerk Veilig Wonen, brandveiligheid, esthetiek en flora- en faunawet. Hiervoor worden duidelijke kwaliteitsnormen vastgelegd, zodat een woning die een Nul-op-de-Meter label draagt gegarandeerd aan alle mogelijke eisen voldoet. Nul-op-de-Meter woningen hebben geen gasaansluiting meer, maar voorzien met natuurlijke niet-fossiele bronnen zelf in verwarming en elektriciteit. Vandaar, en letterlijk: nul op de meter. Volgens Brede Stroomversnelling ambassadeur Leen van Dijke is het in het kader van de klimaatdoelstellingen “dringend en dwingend nodig” om deze stappen te zetten. “Er zijn al wel grote stappen gezet, maar het kan en moet nog veel beter! Dit leidt voor opdrachtgevers, bouwbedrijven en toeleverende industrieën alleen wel tot anders denken en werken, tot een andere strategische richting. Partijen kunnen dat niet individueel. Verregaande innovaties in de bouw- en aanverwante sectoren, het creëren van goede condities zoals overheidsbeleid, vergunningen en financiering, daar moeten de krachten voor worden gebundeld en moet gebruik worden gemaakt van elkaars kennis en expertise. Vereniging Brede

Stroomversnelling biedt haar leden hierbij een breed dienstenpakket aan. En met elkaar leggen de aangesloten leden de basis voor versneld innoveren in kwaliteitsrenovatie en voor renovatie- en nieuwbouwconcepten met een minimaal ambitieniveau van Nul-opde-Meter.” Met andere woorden: we hebben elkaar hard nodig. Daarom was Van Dijke er blij mee “dat in de zuidwestelijke regionen van het land er een woningcorporatie is die solitair zich aansluit bij de Stroomversnelling”. Hij doelde op FidesWonen, die hij prees om de stap die ze zette. “Ze toont meer visie dan we van woningcorporaties gewend zijn om aan energielabel B te komen. Het getuigt van moed! Maar ze zet hiermee ook de toon op het eiland, die opdrachtgevers en bouwondernemers zal aanzetten om te innoveren en door te ontwikkelen. Ik daag FidesWonen uit dat ze haar collega’s op het eiland zo ver krijgt dat ook zij zullen volgen…” Gert-Jan van der Valk van FidesWonen zei zich te realiseren dat er een grote opgave wacht. “Het gaat om het woongenot van onze huurders en om het langer in stand houden van ons woningbezit. Hiervoor hebben we ook een duurzaamheidsbeleid. Het werken aan wooncomfort en een dusdanige verduurzaming dat we onze woningen nóg eens 40 jaar kunnen exploiteren, kunnen we echter niet alleen. En omdat we ook graag een bijdrage leveren aan het verder innoveren en ontwikkelen van onze bouwondernemers sluiten we ons vandaag aan bij vereniging Brede Stroomversnelling.”

FidesWonen heeft het voornemen om eerst haar woningen met een D/E label aan te pakken, zodat deze straks van een Nul-op-de-Meter label zijn voorzien, en daarna de woningen met een C label. “Het gaat om honderden woningen op Goeree-Overflakkee”, zo geeft Van der Valk aan. “Ze zullen van een nieuwe ‘schil’ worden voorzien - dak- en gevelelementen - waarin alle benodigde duurzame installaties zijn verwerkt, de gasmeter gaat uit de woningen, eventueel zal ook de badkamer en de keuken worden aangepast. Jarenzestig- en zeventigwoningen uit de vorige eeuw zullen daarmee net zo energiezuinig worden als de modernste woningen die momenteel nieuw worden gebouwd.” Het Nul-op-de-Meter project kent een mooi concept. De huurder gaat er geen cent meer of minder om betalen. Alleen gaan ze wat ze nu maandelijks aan energiekosten kwijt zijn voortaan aan FidesWonen betalen in plaats van aan de energiemaatschappij. Van díe bedragen betaalt de corporatie de investering in verduurzaming en renovatie van de woningen. “Huurders krijgen zo een toekomstbestendige woning met een hoog klimaatcomfort”, legt Van der Valk uit, “en FidesWonen realiseert hiermee een opwaardering van haar woningbezit en van de leefbaarheid van de woonwijken. Volgend jaar willen we een start maken met een pilot, een blok van zes tot acht woningen, waarschijnlijk in Sommelsdijk. En natuurlijk: onze huurders gaan we van meet af bij de renovatieplannen betrekken.”

Entrez

MIDDELHARNIS - Zaterdag 12 december van 10.00 tot 16.00 uur wordt de Eendrachtstraat in Middelharnis voor één dag Midwinterplein. Er zijn speciale kramen met onder andere bijzondere houten producten van de Bontekoe, de kerststukjes van Patrick de Blok, aparte kaarsen voor de decembermaand, tweedehands kerstspullen en -boeken. Bovendien kunt u er nu voordelig uw decembercadeautjes kopen, want heel veel artikelen zijn sterk afgeprijsd! Er wordt ook voor de inwendige mens gezorgd. Dit allemaal bij Entrez!


4

DINSDA

DINSDAG 8 DECEMBER 2015

Met veel liefde verwacht en ontvangen. Door de Heere aan onze bijzondere zorgen toevertrouwd. Een klein meisje om te koesteren en van te houden.

D’ eenvoudigen wil God steeds gadeslaan. Bedankt voor jullie komst. Verdrietig, maar dankbaar Psalm voor 116:4 de Bedankt voor de mooie cadeaus. vele mooie herinneringen en dat hij zo Bedankt voor alle lieve kaarten lang onstewas, geven kennis van Heden behaagde de Heere, tot onze diepe droefheid, totbij Zich nemen mijnwij geliefde voor onzehet 40-jarige trouwdag. het overlijden van mijn geliefde broer zuster en onze geliefde tante en zwager, onze zorgzame oom en Tevens wensen wij u fijne Kerstdagen goede vriend GERDA MASTENBROEK en een gezond 2016. van der Velde in de leeftijdCor vanen83Elsjaar.

is geboren op 20 november 2015.

Peuterdijk 3249 AW ~ Wout ~ 102. Wij zijn46a, dankbaar voorHerkingen de liefdevolle verzorging in ‘De Vliedberg’, woongroep

Corstiaan Verschoor & Mariëtte Verschoor-van der Boom Jesse, Luc, Thijn Waelneslaan 1 3341 VM Hendrik Ido Ambacht

DANKBETUIGING Hartelijk dank voor de vele felicitaties die wij mochten ontvangen ter gelegenheid van ons 40-jarig huwelijk. Hartverwarmend!

De Heere, in Wiens hand alle leven is, verblijdde ons in Zijn goedheid en trouwe zorg met de geboorte van een zoon

Rien en Ella Kieviet Sommelsdijk, december 2015

LIEVE CARMEN

Correspondentieadres: Je blijft voor altijd in ons hart... Prins Hendrikweg 18, 3253 BV Ouddorp

Leendert & José Ras Maerenseweg 53, 3253 XR Ouddorp

2015 D.V. 9 december hopen onze lieve (groot)ouders

P.J. Aleman en A. Aleman-Tanis

te gedenken dat zij 45 jaar geleden in het huwelijk werden verbonden. Wij wensen hen de onmisbare zegen van de Heere toe, en dat zij nog lang voor elkaar en voor ons gespaard mogen blijven. Corien en Arend Evert, Paul, Elise en Martijn Teunis en Karoline Pouline, Sander en Rosalie Diependorst 173, 3253 VC Ouddorp

Zo de Heere wil en wij leven hopen wij op D.V. 15 december met onze kinderen, kleinkinderen en achterkleinkind te gedenken dat wij 55 jaar geleden in het huwelijk zijn getreden.

Joh. Grinwis &

W.C. Grinwis-Padmos Wij zijn God dankbaar dat Hij ons zoveel jaren heeft willen sparen en voor de vele zegeningen die wij uit Zijn hand hebben ontvangen. Kelderweg 47, 3253 TC Ouddorp

Woensdag 9 december is er van 19.00 tot 20.30 uur gelegenheid tot condoleren en afscheid nemen in “Dorpstienden”, Dorpstienden 4 te Ouddorp.

De afscheidssamenkomst zal gehouden Opa Buijs worden donderdag 10 december om Gelegenheid tot condoleren op D.V. woensdag 17 september van 19.00 tot 20.30 uur in Ria, Froukje en Jennifer 13.30 uur in “Dorpstienden”. verenigingsgebouw ‘Eben-Haëzer’, Preekhillaan 3 te Ouddorp. Aansluitend zal omstreeks 14.30 uur De rouwdienst voor familie en belangstellenden, waarvoor u wordt uitgenodigd, zal gehouden de begrafenis plaatshebben op de worden op D.V. donderdag 18 september om 13.15 uur in verenigingsgebouw ‘Eben-Haëzer’ . algemene begraafplaats aan de DorpsNa een moedige, maar oneerlijke strijd, weg te Ouddorp. is veel te jong van ons heengegaan onze Aansluitend zal de begrafenis plaatsvinden om 14.30 uur op de Algemene Begraafplaats te dappere nicht Na de begrafenis is er alsnog gelegenOuddorp. heid tot condoleren in “Dorpstienden”. BUIJS-KIEVIT Na deCARMEN begrafenis is er alsnog gelegenheid tot condoleren in ‘Eben-Haëzer’ . ~ Geen bloemen ~

Wij wensen Sven, Daaf en Marianne, Lars Heeft u geen rouwbrief ontvangen, Indien u geen ontvangen, als zodanig beschouwen. en Femke veelrouwbrief kracht enheeft sterkte toe met wilt het u dan deze kennisgeving wilt u dan deze advertentie als verwerken van dit verlies. uitnodiging beschouwen. Jan en Ria Raymond en Barbara Gerard, Angelique en Gert En geen Adrine inwoner zal zeggen: Ik ben ziek, want het volk, dat daarin woont, zal vergeving van ongerechtigheid hebben. Jesaja 33:24

Tot onze diepe droefheid, heeft de Heere tot Enonze nu, wat verwacht Zich genomen lieve tante ik, o HEERE! Mijn hoop, die is op U. GERDA (Psalm 39 vers 8) Vol droefheid haar heengaan, dankHaar liefde en om belangstelling voormaar ons zullen baar om haar zorgzaam en liefdevol leven, wij missen. delen wij u mede dat, voor ons onverwachts, de Heere Zich heeft genomen onze lieve Wij wensentot oma Tanis in haar hoge ouderdom en ondersteuning oma ’smoeder HEEREN toe in dit verlies.

1960 – 2015

* Ouddorp † Ouddorp E. Tanis-Mastenbroek 16 augustus 1927J.J. Tanis 4 december 2015 F. Tanis-Sturm J. Tanis L. Moerkerk C. Tanis-Kieviet A. Moerkerk - Visser K. van der Laan-Tanis Familie A.B. van Rinsum J. Mastenbroek G. Mastenbroek-de Jong C. van Lenten H. Mastenbroek Familie A. de Jong M. Mastenbroek-Grinwis G.L. Mastenbroek K. Mastenbroek-Hoek Ouddorp, Kelderweg 25

Achterneven en -nichten Correspondentieadres: Jongkoenstraat 48 Degenen die haar gekend hebben, weten welke lege plaats zij in de familie achterlaat. 3252 AV Goedereede

15 september 2014 Zorgcentrum ‘De Vliedberg’, kamer 102-7

1 december 2015

1970

Wouter Moerkerk

Kees en Jacomine MARTINA Coraline en Elze-Marije VANAnne-Lieke, DER MEULEN-TAMBOER Petra weduwe van Hendrik van der Meulen Job-Adrie en Wilma eerder weduwe van Krijn Heerschap Bert en Martine in de leeftijd van 75 jaar. Ouddorp, 15 september 2014 Emmeloord: Anja en Wim Goudzwaard Christiaan en Ezra Salomé, Hananja Dorothea en Klaas Isabeau Tot onze grote droefheid heeft Heere, na Dominique ende Pim een periode van afnemende Alexis krachten, tot Zich genomen onze lieve oudtante Dirksland: Bram en Diana Heerschap Inge GERDA MASTENBROEK Krijn De Heere sterke oma en verdere familie in dit Apeldoorn: en Annelies verlies en heiligePatrick deze roepstem aanHeerschap ons aller Elise hart. Nick Pieter en Marieke 3 december 2015Matthias, Louise en Josephine Joran,

Corné en Lieke Correspondentieadres: Lisa, Senn en Sophie Familie W.Jesse, Goudzwaard Lisette Vecht 4, 8303 DR Emmeloord Herbert en Geline Joshuaheeft en Boas De begrafenis maandag 7 december plaatsgevonden op de Algemene Begraaf15 september 2014 plaats in Kamperveen.

Het zit er op, ik heb de ogen Heden behaagde het degesloten. Heere uit onze famidefinitief lie kring weg te nemen onze geliefde broer en zwager Ik heb mijn leven gewijd aan de techniek. Met toewijding heb ik hieraan gewerkt. Mijn naasten waren mij zeer dierbaar. WOUT MOERKERK Ik heb mijn leven lang met vreugde gebridged. Tijdens L. mijn pensioen heb ik Moerkerk prachtige reizen gemaakt. Dit jaar Moerkerk-Visser aanvaardde ik datA.A. ik niet lang meer te leven had. Mijn dank gaat uit naar een Ouddorp, 4 december ieder met wie ik 2015 vriendschappelijke banden had en met wie ik tijdens mijn leven gelukkige momenten heb beleefd.

Karel Bos Geliefde Wout, * 15 oktober 1934“ome” te Noord-Scharwoude † 8 september 2014 te Ouddorp Als iets liefs je verlaat, blijft nog altijd de liefde.

Annelies en Theo Wij danken iedereen die onze lieve Karel Liza, Alex en ons steun heeft geboden, op welke Pietvooral en Marleen wijze dan ook, tijdens de laatste Mark, Rick maanden van zijn leven. Marjolijn en en Arjan Lieve Vati, pa opa, in onze harten leef je voort. 4 december 2015 Antje

Na een strijd, moeizaam gestreden Met droefheid namen wij kennis van het overgingbuurman je heen, niet onverwacht. lijden van onze Niemand weet hoeveel je hebt geleden, onuitputtelijk was je kracht. WOUT MOERKERK Maar ook hieraan kwam een einde. Het deed jeJan zeerenons te laten staan, Maaike Menheer maar hiermee hebben we vrede, Klaas en Sjaan Aleman omdat je nu kunt rusten gaan. Ouddorp, december 2015 Onze troost4 is te weten dat zij nu geen pijn meer hoeft te voelen. Toch kan dat ons diep gevoel van verdriet en verslagenheid niet wegnemen, nu onze moeder, schoonmoeder, grootmoeder en Ik verwacht den HEERE, overgrootmoeder uit ons midden wegmijne is. ziel verwacht, en ik hoop op Zijn Woord.

Wilhelmina Psalm 130 vers 5 Zweere-van der Klip Bedroefd om zijn heengaan, maar dankbaar voor alles wat ~ hijWilly voor ons~heeft betekend,

Richard en Carolien Breur-Moerkerk De crematieplechtigheid heeft in besloten kinderen kring en plaatsgevonden op donderdag 11 september 2014 in crematorium Ouddorp, december 2015 “Hofwijk”4 te Rotterdam.

* 18 ju

Magchiel van Damme

Trudy en John sinds 6 december 2010 Willy en Gertjan weduwnaar van Maria Groenendijk Claudia, Denise Patricia en Robert Justin, Bradly in de leeftijd van 91 jaar. Fred en Hanneke Sterke de Heere ons in dit smartelijk verlies. Joyce † Marco en Marloes ZolaDamme Oud-Beijerland: A. van Richard en Wendy Stad aan ’t Haringvliet: M. Dex van Damme Karin en Jordy Ruud en Rymke 6 december 2015 Oranjelaan 51, 3243 APNico Stad en aanYdi ’t Haringvliet Annemieke De rouwdienst, waarvoor u wordt Maaike uitgenodigd, zal gehouden worden op vrijdag SietskeD.V. en Pieter 11 december om 13.30 uur inBart het Hervormd verenigingsgebouw ‘De Ark’ aan de NieuwCorrespondentieadres: straat te Stad aan ’t Haringvliet. Aansluitend G.N. zal deNieuwland-Zweere begrafenis plaatsvinden op de algemene Westerstraat begraafplaats5 te Stad aan ’t Haringvliet. 3244 BR Nieuwe-Tonge Gelegenheid tot condoleren na de begrafenis De crematieplechtigheid zal gehouden worden in ‘De Ark’. op donderdag 18 september 2014 om 11.15 uur in het crematorium “Rotterdam”, ~ Geen bloemen ~ Maeterlinckweg 101 te Rotterdam-Zuid. Zij die geen persoonlijke kennisgeving hebben Na de plechtigheid is er gelegenheid tot condoontvangen, worden verzocht deze advertentie leren. als zodanig te beschouwen.

Pieters

Gelege dag 18 in de z hoven’,

De rou vrijdag de He te Mel vinden Nieuw

Na de ‘De Po gelegen

Heden heeft de Heere tot Zich genomen onze lieve schoonzus en tante Met zus, leedwezen hebben wij kennisgenomen van het overlijden van

RINA VAN ROELAND PIETER BOOT GRONINGEN-VAN OURS

Ru Je h Wi en

oud-huisarts te Dirksland Middelharnis: L. Kieviet-van Ours Dr. Boot was gedurende vele Ph. Kieviet † jaren een van de stuwende krachten achter de ontwikkeling S.J. van † van ons ziekenhuis. WijOurs zijn hem veel dank B. van Ours-van der Veer verschuldigd. Oud-Beijerland: W.J. van der WendeWij wensen zijn familieleden veel sterkte toe van Ours met dit verlies. M.J. van der Wende †

Met gr het ove der, om

D

en kinderen Namens Raad van Bestuur CuraMare drs. J.C. Moerland - voorzitter Hellevoetsluis, 14 september 2014

in de le

    

     

Correspondentie adres:

Mevr. A. Bos-Hofmann Rustburg 26 en Wilma van Wijk-Moerkerk Gerard 3253 VK Ouddorp Bastiaan en Willij Moerkerk-de Weerd

e

geven wij 28 u kennis dat door Heerevan uit ons sinds september 2008 de weduwe midden is weggenomen onze lieve, zorgzame Klaas Zweere vader * 14 maart 1931 † 15 september 2014

Cora Charlotte Carlijn-li-Xiao Heden behaagde het de Heere uit ons midden Maayke † weg te nemen

OME WOUT MOERKERK

Bedroe levens, lijke lij is weg lieve m en ove

 

12 sep Corres Van W

         





De uit septem en Vlo


DINSDAG 8 DECEMBER 2015

En nu, wat verwacht ik, o HEERE! Mijn hoop, die is op U. (Psalm 39 vers 8) Met droefheid geven wij u kennis dat de Heere van onze zijde heeft weggenomen, op bijna 103-jarige leeftijd, onze lieve, belangstellende vader, schoonvader, opa en oudopa

Gerbrand Kievit ~ Gert ~

sinds 10 april 1990 weduwnaar van Aagje Cornelia Noorthoek * 13 december 1912

† 4 december 2015

Zij die hem gekend hebben zullen beseffen wat wij in hem verliezen. Jan en Gre Kievit Adrie en Jaap du Pree Corrie en Henk Grootenboer Riet en Piet Naaktgeboren Kees en Ina Kievit Krijn en Aat Kievit Bart Kievit Roos en Joop Tieleman Jannie Kievit Ada en Marius Oskam Klein- en achterkleinkinderen Langeweg 20 3251 LH Stellendam Geen bloemen. Gelegenheid tot condoleren is er op dinsdag 8 december 2015 van 19.00 tot 20.30 uur in de Beth-El kerk, Voorstraat 69 te Stellendam. De rouwdienst zal D.V. gehouden worden op woensdag 9 december 2015 om 13.15 uur in de Beth-El kerk, aansluitend zal de begrafenis plaatsvinden op de begraafplaats aan de Voorstraat te Stellendam. Na de begrafenis is er alsnog gelegenheid tot condoleren in de Beth-El kerk. Indien u geen rouwkaart heeft ontvangen, gelieve deze advertentie als zodanig te beschouwen.

~ Welk een Vriend is onze Jezus ~ Verdrietig zijn wij door het overlijden van onze lieve

Opa Kievit

Opa, we zullen je missen! Wij wensen onze ouders, ooms en tantes die opa met liefde en zorg hebben omringd veel sterkte en Gods troost en nabijheid toe in dit verdriet en gemis. Gert Jan & Arda Tessa Wilfred & Brigitta Jasmijn, Isabeau Corina & Johan Max, Thijmen Liesbeth † & Karel Arnold & Evelien, Esther & Dirk, Jente, Paul Agnita Yvette Egon & Bea Natasja & Antonie Tom, Anne, Nora

We hebben fijne herinneringen aan de zaterdagmiddagen dat we langs kwamen en bij de trekkers gingen kijken. Ook al begrijpen we niet helemaal wat er nu is gebeurd, je stoel is leeg. Dag ouwe opa, we zullen je missen. Max en Thijmen Heden behaagde het de Heere uit ons midden weg te nemen, onze lieve zorgzame moeder, schoonmoeder, grootmoeder, overgrootMet droefheid geven wij kennis van het overmoeder en betovergrootmoeder lijden van mijn zwager en onze oom.

Patrick & Martha Pierre, Marcus, Charlotte, Julia Astrid & Michiel

Wij wensen Lea en de kinderen Gods nabijheid en Zijn kracht toe.

† 7 december 2015

Ria en Frans

Kees en Mineke van der Laan-Nieuwland

Leni en Ed ~ in liefdevolle herinnering ~ Timo, Rilana

Gijs van der Laan en Inge van de Kamp

Jan en Elain Consuela, Janesto

Neven en nichten Rhenen, 3 december 2015

Woonzorgcomplex ‘Nieuw Rijsenburgh’ te Sommelsdijk Correspondentieadres: Ria Verbiest Korenstraat 25, 1446 DL Purmerend

Bedroefd, maar ook dankbaar voor de vele gelukkige jaren die wij samen hadden, geef ik u kennis van het overlijden van mijn lieve, zorgzame vrouw

JOHANNA MARIA ANTHONIA HUIBRECHTSE-BUIJS

ANNIE HUIBRECHTSE-BUIJS echtgenote van Aad Huibrechtse

* 20 november 1938

† 2 december 2015

Wij wensen Aad veel sterkte toe.

GERBRAND KIEVIT

weduwnaar van Aagje Cornelia Noorthoek in de ouderdom van bijna 103 jaar. De Heere sterke de kinderen en kleinkinderen met dit verlies.

Broers, zussen, zwagers, schoonzussen, neven en nichten familie Buijs

Uit onze vriendenkring is weggenomen onze vriendin

ANNIE HUIBRECHTSE Wij wensen Aad veel sterkte toe om dit verdriet te kunnen dragen.

Christina en Maarten † Leny en Anton † Bert en Joke Henk en Nely Gijs Jan en Mireille Krijn en Nelly Anne-Marie Kees en Henny Ineke Na een moedig gedragen kortstondige ziekte, hebben wij tot ons grote verdriet afscheid moeten nemen van mijn Stellendam, 4 december 2015geliefde vrouw, zorgzame moeder en lieve oma B.L. Noorthoek M.P. Noorthoek-de Jong

Wij ontvingen het droevige bericht dat ons Gerdina Anna Spoor-Braber trouw koorlid

-GerdaANNIE Echtgenote van Bram Spoor HUIBRECHTSE-BUIJS na een kort ziekbed is overleden. 11 november 2014

9 oktober 1938 Sommelsdijk: Oude-Tonge:

en kinderen Middelharnis: H. Droger-van Biert C. Droger Stellendam, 4 december 2015

* 21 mei 1926

Ankie en Jaap Mastenbroek-van der Laan

Moegestreden is, na een moeilijke laatste periode, tot ons groot verdriet overleden onze lieve, bijzondere zus

Bedroefd geven wij u kennis, dat de Heere, toch nog onverwacht, heeft weggenomen onze zwager en oom

~ in liefdevolle herinnering ~

sinds 24 december 2002 weduwe van Hen Verbiest

Johan en Jeannette van der Laan-van Alphen

De begrafenis heeft heden, dinsdag 8 december, plaatsgehad te Achthuizen.

Peter & Astrid Kristel, Xander, Ricky Gerben Janine & Dirk Jochem, Ruben Jos & Jacqueline Sascha, Quinn

Jaan Nieuwe Tonge: M. Drooger-van Biert Kees en Wilma A. Drooger Leo en Angelien

~ in liefdevolle herinnering ~

in de leeftijd van 70 jaar.

~ Corrie ~

De rouwdienst, waarvoor u wordt uitgenodigd, zal gehouden worden op zaterdag 12 december om 13.00 uur in rouwcentrum ‘Media Vita’, Westelijke Achterweg 3, 3241 EH te Middelharnis. Aansluitend zal de begrafenis plaatsvinden omstreeks 14.00 uur op de algemene begraafplaats te Sommelsdijk. Na de begrafenis is er gelegenheid de familie te condoleren in ‘Media Vita’. Zij die geen persoonlijke kennisgeving hebben ontvangen, worden verzocht deze advertentie als zodanig te beschouwen.

Bommelsedijk 63, 3256 LD Achthuizen

Robert & Josien Louise Marijn Charlotte & Carlo

AdriAnA Vroegindeweij weduwe van Theodorus van Biert GERBRAND KIEVIT

Nieuwe Tonge: M.C. Doorn-van Biert H. Doorn Nieuwe Tonge: A.J. Noteboom-van Biert J.C. Noteboom

Cornelia Verbiest-van Hulst

Aad Huibrechtse Astrid † John †

Diana Agnes Gert-Jan & Kimberly

Wij verliezen in hem een dierbaar familielid.

in dewensen leeftijdzijn vankinderen 98 jaar. veel sterkte toe. Wij

IKE VAN DEN NIEUWENDIJK

- Annie echtgenote van Adrianus Huibrechtse * 20 november 1938 † 2 december 2015

Verdrietig zijn wij door het overlijden van onze lieve

Ondanks zijn hoge leeftijd was hij nog altijd geïnteresseerd in het ‘boeren’, het leven en alles wat er om hem heen gebeurde.

Na een leven vol liefde en zorg is rustig in haar slaap overleden onze lieve moeder, schoonmoeder en oma

Stellendam, 4 december 2015

OUWE OPA KIEVIT

Met verdriet geven wij kennis van het geheel onverwachts overlijden van onze zwager en oom echtgenoot van Lea van der Laan

Dankbaar voor alle mooie jaren en fijne herinneringen, zijn liefde en belangstelling voor ons, zijn humor en zijn verhalen. Opa was het middelpunt van onze familie. Dankbaar dat hij zo veel jaren onze opa mocht zijn.

5

Wij wensen A.J.D. Spoor haar man Aad en verdere familie heel veel sterkte toe met dit verlies. Marcel en Jolanda Eline Bestuur, leden en dirigent Bart Gemengde Zangvereniging Advendo Tim Ooltgensplaat

Dorpsweg 91 3245 VB Sommelsdijk De begrafenis heeft in besloten kring plaatsgevonden.

DA N K B E T U I G I N G Het heeft ons goed gedaan zoveel medeleven en belangstelling te hebben ontvangen na het overlijden van mijn lieve man en onze lieve zorgzame vader

WILLEM HENDRIK VAN MOORT Uw medeleven is ons tot steun geweest. Langs deze weg willen wij u onze hartelijke dank betuigen. In het bijzonder gaat onze dank uit naar het personeel van Careyn voor de liefdevolle verzorging. Dokter De Jager en Oostdijk voor de medische begeleiding. Het personeel van Dagbesteding Nieuw Rijsenburgh voor de goede verzorging. Ds. Van Asssen voor het leiden van de rouwdienst. De buren voor alle hulp en steun in de afgelopen periode. Begrafenisverzorging Van Wageningen voor de correcte18verzorging van 2014 de begrafenis. DINSDAG NOVEMBER

5

A.van Moort-van Vliet Ineke Wim Nieuwe-Tonge, december 2015


6

DINSDAG 8 DECEMBER 2015

Familieberichten

Jesus Messiah

was hem alles

Intens verdrietig, maar dankbaar voor alle fijne en bijzondere herinneringen, delen wij u mee dat op dinsdag 1 december onze zoon, broer, zwager, dierbare oom en vriend is Thuis gekomen bij zijn Vader in de hemel.

David van Brussel 14 juni 1983

In de leeftijd van 32 jaar.

1 december 2015

De afscheidsdienst heeft hedenmiddag plaatsgevonden in de Hervormde Kerk te Dirksland. Aansluitend hebben we David naar zijn laatste rustplaats gedragen op de algemene begraafplaats aan de Staakweg te Dirksland.

 

Zijntrouwisvangeneratieopgeneratie . Psalm100:5c

Wezijnheelverdrietigdatwehemmoetenmissen ,onzelievestoere

OMEDAVID

Uitvaartverzorging M.H. van de Ven Jan Elienne Cornelis Joliza Monica Lydia Nathan Paulus Esther William Benjamin Joey Joseph* Gabriëlle *Indierbareherinnering

Soenita Rosita Marijn* Armando Mario Enrico Ruben Deborah Charlotte Timon Vincent Wouter Thirza Mirthe

Anthonie Rhodé Hanneke Nelleke Josha Jolie Chrinovic Rosanne Alineke Daan Joas Ronald Marith Lars

Naomi Louise Norah Sam Gijs Alex Aimée Max Talitha Julia David River

Uw laatste wensen in goede handen

Voor een uitvaart met persoonlijke aandacht

Dag & nacht bereikbaar Uitvaartcentrum Media Vita

0187- 601166 Dag en nacht bereikbaar

www.kievit-uitvaart.nl Rouwcentrum Kievit Nieuweweg 2, Melissant

M.H. van de Ven Theo Struik W. Buijs

T. 0187-642428 0187-486962

Administratieadres: Tramweg 12 3255 MB Oude-Tonge

M. 06-53112979

info@uitvaartverzorgingvandeven.nl

Burg. Letteweg 36 3233 AG Oostvoorne Tel. 0181-488088

Meidoorn 4 3248 XE Melissant Tel. 0187-601166

www.uitvaartverzorgingvandeven.nl


DINSDAG 8 DECEMBER 2015

Kernactiviteiten GOEDEREEDE

Kerstavond VRRG

De VVRG houdt op dinsdag 15 december in Oostdam een Kerstavond. Er is o.a. samenzang, een kerstverhaal en gedichten en de muzikale begeleiding van het Mannenkoor ‘St. Adolf ’s Koor’ uit Den Bommel o.l.v. de heer J. Molthoff. Verder is er koffie/thee met iets lekkers, hapjes en een drankje worden u aangeboden tijdens de pauzes. De aanvang is 19.30 uur.

Kerk open tijdens kerstmarkt Op zaterdag 12 december a.s. zal in het stadje Goedereede de jaarlijkse kerstmarkt worden gehouden. Ook de Hervormde Kerk hoopt hier weer aanwezig te zijn met een kraam, van waaruit overheerlijke versgebakken oliebollen worden aangeboden. Tijdens de kerstmarkt zal het monumentale kerkgebouw aan het Kerkpad ook weer voor het publiek geopend zijn. Iedereen is dan van harte welkom om een praatje te maken, een (gratis) beker koffie of thee te drinken of om te luisteren naar orgel- en pianospel of naar een koortje dat in de vorm van traditionele Christmas Carols een kerstrepertoire ten gehore brengt.

LANGSTRAAT

Kerstviering

Tweede Kerstdag is er weer een laagdrempelige kerstbijeenkomst in de Ned. Herv. Kerk in Langstraat (1 km. voorbij Achthuizen) Het kleine, maar intieme gebouw staat dan weer open voor iedereen, groot en klein, die het fijn vindt een extra invulling te geven aan de kerstbeleving. Dit wordt gedaan door middel van samenzang, korte voordrachten en gedichten en een kort kerstverhaal met ondersteunende beelden. In de pauze is er koffie, thee en frisdrank met iets erbij. De toegang is vrij, er zijn geen vaste plaatsen, u kunt gaan zitten waar u wilt. Wel wordt er, net als vorig jaar, een collecte gehouden voor ‘het koffiedrinkuurtje voor ouderen’ op het Maximaplein te Ooltgensplaat. Aanvang 10.00 uur, (kerk open 9.45 uur) halverwege is de pauze. Sluiting rond 11.30 uur.

MELISSANT

Wintermarkt

Vrijdagmiddag en -avond 11 december is er een wintermarkt van 16.00 tot 21.00 uur rondom De Poort aan de Voorstraat. Er is weer van alles te koop en te doen, zoals gebakken vis en oliebollen, lekkere warme erwtensoep, envelop trekken, manden raden, iets lekkers van de bakker, kaas van Van Schaik, maar ook de vrouwenvereniging is erbij. Er zijn ook emmertjes van een liter erwtensoep te koop. De organisatie is in handen van de activiteitencommissie van de Hersteld Hervormde Gemeente.

Kerststukje maken Op woensdag 16 december is er weer een gezellige koffieochtend in de Melishof. Deze ochtend wordt er een kerststukje gemaakt. Hiervoor dient u zelf mee te brengen: een klein snoeischaartje, een bakje/schaaltje o.i.d, eventueel versiering. Steekschuim is aanwezig, evenals groen

materiaal en een kaars. De aanvang is 10.00 uur en de ochtend wordt om 12.00 uur afgesloten. De entree is € 1,25; dit is exclusief koffie/thee. Bij de koffie wordt getrakteerd op een kersttimp. Opgeven kan bij Dirk Spahr v.d. Hoek; tel: 602411. Dit nummer kan ook gebeld worden als men slecht ter been is en opgehaald wil worden.

king wordt verleend door muziekvereniging Apollo o.l.v. Ivo Kouwenhoven. De avond begint om 19.00 uur. De deuren van de kerk zijn open om 18.30 uur.

MIDDELHARNIS

Snuffelschuur ‘Alles Wisselt’ vraagt ‘goede’ rommelmarktspullen. Wie opruiming houdt, verhuist of schoonmaakt en iets overtolligs heeft, kan het op laten halen. Bellen kan naar Wim de Bonte, telefoon 06-3000 2105 (Wim de Bonte). De openingstijden zijn elke vrijdag van 10.00 tot 16.30 uur. En zaterdag van 9.00 tot 12.00 uur. In verband met kerst en oud en nieuw is ‘Alles wisselt’ twee keer op woensdag geopend: woensdag 23 december en woensdag 30 december, van 10.00 tot 16.30 uur. Van Weelstraat 1 in Ooltgensplaat, rechts naast het kerkgebouw van de Gereformeerde Gemeente.

Oliebollenverkoop voor Vluchtelingenwerk GO

De jaarmarktcommissie van de Hervormde Gemeente van Middelharnis gaat op oudejaarsdag oliebollen bakken. De opbrengst zal zijn voor het vluchtelingenwerk op Goeree Overflakkee. Onlangs zijn er vluchtelingen kortdurend opgevangen in De Staver. “Er zijn op ons eiland ook gezinnen die gevlucht zijn, maar hier al een woning toegewezen hebben gekregen. Vluchtelingenwerk is dus écht nodig in onze gemeente! Waar nodig willen wij dat werk van harte ondersteunen en daarom is deze actie ook opgestart. We hopen op een mooie opbrengst”, aldus de organisatoren. De oliebollen moeten vooraf besteld worden en dat kan via oliebollen@upcmail.nl. Telefonisch kunnen de oliebollen besteld worden bij de familie Ariese (0187 487473). Bestelde oliebollen kunnen op 31 december tussen 10.00 en 13.00 uur betaald en opgehaald worden in verenigingsgebouw De Hoeksteen, aan de Ring van Middelharnis. Daar kunt u op deze ochtend ook terecht voor een kopje koffie met een oliebol en daar zijn ook fotokaarten te koop. De opbrengst hiervan is voor de thuisfrontcommissie van Reinout en Arenda van Heiningen, die in Thailand werkzaam zijn.

Pleinkerstzang Bosseschool Donderdagavond 10 december om 19.00 uur is er op de Bosseschool in Middelharnis een Pleinkerstzang. Dit jaar is dat al voor de zevende keer. De samenzang, het zingen van bekende kerstliederen, wordt begeleid door het jeugdorkest van fanfareorkest De Hoop uit Stellendam. Tussen de liederen worden er kerstgedichten voorgedragen door kinderen van de school. Het schoolplein zal die avond feestelijk aangekleed zijn met o.a. kerstbomen, vuurkorven en sfeerverlichting. Iedereen wordt van harte uitgenodigd om kerstliederen te komen zingen. Gezien de ervaringen van de vorige keren, rekent de organisatie erop, dat het plein ook deze keer vol stroomt met vele belangstellenden.

NIEUWE-TONGE

Bingo

De wijkgroep van Nieuwe-Tonge houdt op 18 december a.s. een kerstbingo. Deze wordt gehouden in ‘Ons Dorpshuis’. Iedereen is van harte welkom. Er worden tien rondes gespeeld en één superronde. De zaal is vanaf 19.00 uur open. Aanvang 19.30 uur.

Volkskerstzang Zaterdag 19 december is weer de jaarlijkse Volkskerstzangavond in de Ned. Hervormde Kerk. Medewer-

OOLTGENSPLAAT

Snuffelschuur

Traditionele Kerstzang Zaterdag 12 december zal tijdens de Kerstmarkt ook de Hervormde Kerk aan de Voorstraat haar deuren openstellen. Om 20.00 uur zal er de traditionele Kerstzang plaatsvinden. Hiervoor zijn weer oude bekende liederen geselecteerd. M.m.v. orgel: Marcel Saarloos en dwarsfluit: Erica Veldhuizen.

OUDDORP

Uitslag verloting v.v. De Putter

Bij de tentoonstelling is van v.v. De Putter is een grote verloting gehouden. Hieronder volgt de uitslag: 1e prijs nr 4560, 2e prijs 4574, 3e prijs 3899, 4e prijs 4850, 5e prijs 5069, 6e prijs 3681, 7e prijs 4238, 8e prijs 4295. Gewicht krentenbrood: 6430 gram. Boodschappenmand: G. Hoek-Grootenboer.

OUDE-TONGE

Alleen op 1e Kerstdag?

Woont u in Oude-Tonge en bent u alleen op 25 december, 1e Kerstdag? Dan is men uitgenodigd voor de kerstmaaltijd. Heerlijke gerechten, warme en koude hapjes, een leuk gesprek, gezellig samenzijn: dat kan op 1e Kerstdag in Diakonia aan de Kolfweg. Het begint om 13.00 uur en zal om ongeveer 16.00 uur afgelopen zijn. Kosten zijn er niet aan verbonden. Opgeven kan voor 18 december bij Coby Klem (tel. 06-12331123) of bij Anne Dogterom (tel. 0187-652394 of mail: annedogterom@solcon.nl). Hier is ook meer info te verkrijgen.

Kerstmarkt Dabbehof Vrijdag 11 december is er van 15.00 tot 21.00 uur een Kerstmarkt op en rond het Dabbehof. Iedereen van jong tot oud is uitgenodigd om langs te komen en van de kerstsfeer te proeven.

SOMMELSDIJK

Vakantie Bijbel Feest Kerstvakantie

Ook dit jaar organiseert de Hervormde Gemeente van Sommelsdijk weer een Vakantie Bijbel Feest-middag tijdens de Kerstvakantie. Alle basisschoolleerlingen zijn maandagmiddag 28 december van harte welkom in de Prins Maurits te Middelharnis. De middag is van 14.0016.00 uur, de aula gaat om 13.30 uur open. Er staan leuke activiteiten op het programma. Er is plaats genoeg!

Adventsviering Op donderdagavond 17 december a.s. vindt de jaarlijks terugkerende adventsviering plaats in de Remonstrantse Kerk aan de Voorstraat 35. “Deze avond wordt de komst van het Kerstkindje gevierd met een gezellig en warm samenzijn van belangstellenden en gemeenteleden. Aan een feestelijk versierde tafel luisteren we naar mooie gedichten en een verhaal passend bij deze verwachtingsvolle tijd van het jaar”, aldus de organisatie. Het koor Cantone verleent medewerking. Ds. Jan Klijnsma zal deze avond leiden. De kerk is open om 19.00 uur, aanvang 19.30 uur.

Kerstzangavond Zaterdag 19 december hoopt het Christelijk Gemengd Rehobôthkoor o.l.v. Ab Vroegindeweij een Kerstzangavond te organiseren in de Rehobôthkerk. Hieraan zal het kinderkoor ‘Tot Zijn Eer’ o.l.v. Corné de Geus meewerken. Ook zal een muzikaal duo aan deze avond meewerken, Astrid van Rossum op de harp en Marike Pieterse op de viool. De vaste koororganist, Johan van Wijk, zal koor- en samenzang begeleiden en Jabin de Geus zal het kinderkoor begeleiden op de piano. Er is ook ruimte voor samenzang. De algehele leiding is in handen van ds. K.J. Kaptein. De aanvang is 19.00 uur. De toegang is gratis, er zal een collecte worden gehouden t.b.v. de onkosten. Na afloop is er voor alle aanwezigen koffie of thee.

7

STAD AAN ‘T HARINGVLIET

Kerstfair

Op vrijdag 18 december, van 19.00 tot 22.00 uur, is er in ‘t Trefpunt weer een gezellige Kerstfair. De standhouders zorgen ook dit jaar voor een divers aanbod aan woon- en modeaccessoires, kleding, huisgemaakte bonbons, enzovoorts. Natuurlijk alles in het teken van de Kerst. De entree is gratis, inloop vanaf 19.00 uur. Meer info: www.stadaantharingvliet.nl. Wie als standhouder wil deelnemen, kan voor 12 december contact opnemen met Truus Moerkerken: truusmoerkerken@hotmail. com.

STELLENDAM

Inloop Caleido

Op donderdag 10 december zal er bij Inloop Caleido een Kerst-crea georganiseerd worden (er zijn geen kosten aan verbonden). Een ieder is van harte welkom aan de Bosschieterstraat 6 (Verenigingsgebouw De Rank).

Jongerendienst Zondagavond 13 december vanaf 18.30 uur staat er een jongerendienst op het programma in de Gereformeerde Kerk van Stellendam. Spreker in deze dienst is dominee Taco Koster van de PNK pioniersplek in Nieuw Vennep. De muziek zal worden verzorgd door praiseband The Message uit Rotterdam. Het thema van de dienst zal zijn: ‘Red jij Kerst?!’ “Ken jij ook dat gevoel, dat je onder grote druk de eindstreep moet halen? In dit geval is ‘Kerst’ de eindstreep. Want wat moeten we veel in de weken voor Kerst: boodschappen doen, menu’s maken, huis versieren, mensen uitnodigen en ga zo maar door. En dan eindelijk is het Kerst en hebben we het hopelijk weer gered. Maar ís dat wel zo? En wát hebben we dan gered? Over deze vragen willen we in de dienst gaan nadenken”, aldus de organisatoren in de uitnodiging. Na afloop van de dienst is iedereen nog welkom om met warme chocolademelk in de hand na te praten.

-AdvertorialBen jij Developer? Kom kennismaken met WebNL en verdien € 100,-* Ben jij een veelzijdige, professionele front- of backend developer en ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging binnen een jong en enthousiast team developers, designers, strategen en marketeers? Dan willen wij heel graag met jou kennismaken. Zó graag zelfs, dat we speciaal voor jou een dag gaan organiseren om elkaar beter te leren kennen. Die dag ziet er als volgt uit: 9:00 - 10:00 uur: Kennismaking 10:00 - 11:00 uur: Rondleiding door het bedrijf 11:00 - 12:00 uur: Voorbespreking praktijkopdracht 12:00 - 12:30 uur: Lunch met (misschien wel) je nieuwe collega's 12:30 - 16:00 uur: Aan de slag! 16:00 - 17:00 uur: Nabespreking Op deze manier kunnen we jou goed leren kennen en... ook niet onbelangrijk... jij ons ook! En dat doe je allemaal niet voor niets. We betalen je

namelijk sowieso 100 euro voor deze dag, maar we hopen natuurlijk dat we het zo goed met elkaar kunnen vinden, dat jij bij ons wilt komen werken. Uiteraard hangt dat ook af van wat je in je mars hebt en wat er op deze kennismakingsdag uit je vingers komt. Ben je geïnteresseerd en kijk je graag eens over de schutting bij een van de snelstgroeiende webbureau's van Zuidwest-Nederland? Bel dan met Shannon van de Kuil op 0187-609555 of mail haar via shannon@webnl.nl voordat iemand anders je voor is. Wij kijken er naar uit om je te ontmoeten en we hebben nu al zin in een leuke dag samen met jou bij ons in Stellendam. * Als je Shannon aan de lijn hebt, vraag dan meteen even naar de voorwaarden die gelden voor deze actie.


PIETER

PIETER Groente & Fruit Groente & Fruit STRUIK

JUBILEUM ACTIE-WEEK JUBILEUM ACTIE-WEEK wij bestaan 20 jaar !

wij bestaan 20 jaar ! STRUIK ELSTAR of JONAGOLD ELSTAR APPELS of JONAGOLD 2 kilo... APPELS 2 kilo... PITLOZE SAPPIGE MAROC PITLOZE SAPPIGE MAROC nu 15 stuks... MANDARIJNTJES MANDARIJNTJES nu 15 stuks... JUBILEUM-TAS + GRATIS 250 gram VERS + GR SPECIAL TROTS VAN DE KEURSLAGER JUBILEUM-TAS GEAT BRIS 25 AN 0 gr DE 5 navel handsinaasappels PIam NDA’S VERS GEBR ANDE PIND  5 kiwi’s navel handsinaasappels SPECIAL TROTS VAN DE KEURSLAGER A’S  5 SPECIAL TROTS VAN DE KEURSLAGER Ambachtelijk beenhammetje met gratis Carpaccio rosso  5 comice kiwi’s handperen  5 saus Ambachtelijk  5 comice handperen IN GRATIS ‘BIG SHOPPER’ TAS samen... 45 95 beenhammetje met Carpaccio rosso IN GRATIS ‘BIG SHOPPER’ TAS samen... 100 gram per stuk

1,= 1,= 1,= 1,=

Ambachtelijk beenhammetje met gratis saus

Carpaccio rosso

2

22

45 45

gratis saus

VLEESWARENKOOPJE

TROTS VAN DE KEURSLAGER GRATIS 100 GRAM

Carpaccio rosso

295

2

95

VERS GESNEDEN VERS GESNEDEN SNIJBOONTJES 400 gram... SNIJBOONTJESper stuk 400 gram... VERS GESNEDEN VERS GESNEDEN ANANASBLOKJES halve-liter bak... ANANASBLOKJES KEURSLAGERKOOPJEhalve-liter bak...

KEURSLAGERKOOPJE

Bij 150 gram gebr. 4 slavinken + 4 kiprollade per stuk varkenssaucijzen

100 gram 100 gram

SPECIAL

2

KIPSALADE

samen

695

Ambachtelijk beenhammetje met gratis VLEESWARENKOOPJE VLEESWARENKOOPJE + Kippenbouten sausKatenspek Grillworst BijBij 150150 gramgram gebr. UIT EIGEN WORSTMAKERIJ

2,50 2,50

KEURKOOPJE

1,= 1,= 1,= 1,=

KLEURPLAATWEDSTRIJD VOOR KINDEREN ( tot 10 jaar ) - ALTIJD PRIJS ! KLEURPLAATWEDSTRIJD VOOR KINDEREN ( tot 10 jaar ) - ALTIJD PRIJS !

4 slavinken + 4 varkenssaucijzen

aanbiedingen geldig t/m DV zaterdag 12 dec. OP=OP ! - woensdagmiddag wordt uw bestelling in Dirksland GRATIS thuisbezorgd!

100 gram

2

45

2 x100 gram

kiprollade gebr. kiprollade 500

249

2

4 stuks

95

aanbiedingen geldig t/m DV zaterdag 12 dec. OP=OP ! - woensdagmiddag wordt uw bestelling in Dirksland GRATIS thuisbezorgd! B C ZAAIJERLAAN 6 - DIRKSLAND - tel 0187-605070 - fax 0187-600360 - PSTRUIK@KPNPLANET.NL B C ZAAIJERLAAN 6 - DIRKSLAND - tel 0187-605070 - fax 0187-600360 - PSTRUIK@KPNPLANET.NL

Aanbiedingen zijn geldig van 7 t/m 12 december

per stuk GRATIS 100 GRAM GRATIS 100 GRAM Floresteijn, keurslager KIPSALADE Raadhuisstraat 13, 3253 AN Ouddorp, 0187-68 13 48

Kerkstraat 26, 4328 LJ Burgh-Haamstede, 0111-65 14 40 KIPSALADE VLEESWARENKOOPJE KEURSLAGERKOOPJE info@floresteijn.keurslager.nl www.floresteijn.keurslager.nl KEURSLAGERKOOPJE

UIT EIGEN WORSTMAKERIJ

Bij 150 gram gebr. 4 slavinken + 4 UIT4EIGEN WORSTMAKERIJ KEURKOOPJE Katenspek + slavinken + 4 kiprollade varkenssaucijzen Katenspek + Kippenbouten Grillworst varkenssaucijzen

6249 95

GRATIS 100 GRAM Grillworst samenKIPSALADE

UIT EIGEN WORSTMAKERIJ

Katenspek + Grillworst 2 x100 gram

KEURKOOPJE 2 x100 gram KEURKOOPJE

2

4 stuks

4 stuks

6

95

lekkerste

kerstcadeau

4 stuks

Kippenbouten Kippenbouten

49

Het

26 500

samen 2 x 100 gram

95 49

samen

Aanbiedingen zijn geldig van 7 t/m 12 december

T/M A.S. ZATERDAG:

5 5

ROOMBOTER AMANDELSTOL

00 Floresteijn, keurslager 00

+/- 500 gram € 4.98

Raadhuisstraat 13, 3253 AN Ouddorp, 0187-68 13 48 Kerkstraat 26, 4328 LJ Burgh-Haamstede, 0111-65 14 40 Aanbiedingen zijn geldig van 7 t/m 12 december Floresteijn, keurslager info@floresteijn.keurslager.nl ELKE WOENSDAG Raadhuisstraat 13, 3253 AN Ouddorp www.floresteijn.keurslager.nl tel. 0187-681348 GEHAKTDAG

info@floresteijn.keurslager.nl Floresteijn, keurslager www.floresteijn.keurslager.nl

OUDDORP • Fax 683826 Stationsweg 15 • Tel. 681352 Hoenderdijk 13 • Tel. 681278 www.akershoek.echtebakker.nl

Aanbiedingen zijn geldig van 7 t/m 12 december 2015

Raadhuisstraat 13, 3253 AN Ouddorp, 0187-68 13 48 Kerkstraat 26, 4328 LJ Burgh-Haamstede, 0111-65 14 40 info@floresteijn.keurslager.nl www.floresteijn.keurslager.nl

Deze klant wint

voor €12,50 aan versproducten.

Damweg 1a, 3251 LB Stellendam Tel. (0187) 492904

NAVEL-HANDSINAASAPPEL Nieuw oogst, supers 10 voor

Bestellingen: Zie ook:

ELSTAR

info@landwinkelkeizer.nl www.landwinkelkeizer.nl

BEZOEK OOK EENS ONZE NIEUWE WEBSITE: www.landwinkelkeizer.nl Openingstijden: maandag 13.00-17.30 uur dinsdag 8.30-12.00 uur woensdag 8.30-17.30 uur donderdag 8.30-17.30 uur vrijdag 8.30-17.30 uur zaterdag 8.30-16.30 uur

Advertentie geldig t/m dinsdag 15 december 2015

2 kilo

DOYENNE DU COMICE 2 kilo

RODE KOOL kilo

WITLOF 500 gram

2.50 1.50 1.50 0.50 0.60

(H)-EERLIJKE BOOT- BIEFLAPPEN = GOEIE BIEF DEZE WEEK 20% KORTING BOERENKOOL panklaar en fijn gesn.

350 gram

HUISSLADE eigen keuken

200 gram

1.00 1.50

VLEESWARENKOOPJE

TROTS VAN DE KEURSLAGER

Bij 150 gram gebraden kiprollade

Ambachtelijk beenhammetje met gratis saus

VLEESWARENKOOPJE

Ambachtelijk beenhammetje met gratis saus Carpaccio rosso Kruidenboter-

GRATIS 100 GRAM Bij 150 gram KIPSALADE gebraden kiprollade KEURSLAGERKOOPJE

SPECIAL

4 slavinken + 4 varkenssaucijzen

Ambachtelijk Slagerij

V an Zuidland WOENSDAG GEHAKTDAG

Gevulde varkensfiletrollade 500 gram

Mini cordonbleu rollade 100 gram

De versspecialisten plaatsen wekelijks hun aanbiedingen op deze pagina. Onze fotograaf zet de klanten van deze specialisten op de foto. Staat u op de foto? Dan kunt u voor €12,50 verse producten uitzoeken bij:

Van Zuidland, Boomvliet 6, Dirksland

Heerlijk suddervlees Stooflappen

500 gram

Bamiballetjes 200 gram

Duopakket:

Snijworst 100 gram Palingworst 100 gram

NIEUW

5.75 1.15 6.25 2.45 2.59

Kipcranberyy salade

Creme paté

200 gram

1.49 2.49

stukje 200 gram

1.75

100 gram

Kip piri piri stokjes Kalfsleverworst met spekjes

MAALTIJD V/D WEEK Hachee 500 gram + GRATIS witte rijst

5.50

Div. soorten wild verkrijgbaar 100 gram

1.

Boomvliet 6, Dirksland • Tel. (0187) 601487 • Fax (0187) 605330 www.slagerijvanzuidland.nl

99

PROEFHAM VAN DE MAAND

beenham

GRATIS95 100 GRAM samen KIPSALADE100 gram

6

245

100 gram

199

VOOR TOAST OF BOTERHAM

Beenhamtaart KEURSLAGERKOOPJE

SPECIAL

4 slavinken 199+ 4 varkenssaucijzen

Carpaccio rosso

100 gram

Onze kerstfolder ligt weer in de winkel en staat weer op de website!

TROTS VAN DE KEURSLAGER

6

Aanbiedingen zijn geldig van

C. Bouter, keurslager

samen

95

Dabbestraat 1-3, 3255 XB Oude-Tonge Tel. 0187-641292, info@bouteroudetonge.keurslager.nl www.bouteroudetonge.keurslager.nl

100 gram

2

45

PROEFHAM VAN DE MAAND

VOOR TOAST OF BOTERHAM

Kruidenboterbeenham

Beenhamtaart

100 gram

100 gram

199

C. Bouter, keurslager

Dabbestraat 1-3, 3255 XB Oude Tonge tel. 0187-641292 info@bouteroudetonge.keurslager.nl www.bouteroudetonge.keurslager.nl

199

ELKE WOENSDAG

GEHAKTDAG Aanbiedingen zijn geldig van 7 t/m 12 december 2015


Bestel vroegtijdig uw Feestvlees ! Rollade`s -

gourmet- fondue of salade schotel mmm

Runder gehakt vers gemalen 500 gr € 4.98 4 Gegrilde kippenbouten mmmm € 5.49 Broodje Pulled Porc iets aparts mmm € 2.49 Erwtensoep rijkelijk gevuld 100 gr € 0.45

Deze folder is geldig

100 gr. Gebr. gehakt 100 gr. Beenham 100 gr. Snijworst

€ 1.19 € 1.98 € 1.49

Aanbiedingen zijn geldig van do. 10 dec. t/m wo. 16 dec.

Uw adres voor gourmeten vlees relatie pakketten!

Een vers jaar...

OOK UW ADVERTENTIE OP DE VERSPAGINA? Vraag naar aantrekkelijke tarieven: info@eilandennieuws of 0187 - 471020

BEAUTY WORKSHOPS EN 20% KORTING OP HET HELE ASSORTIMENT BIJ DA HISSCHEMÖLLER OP 10, 11 EN 12 DECEMBER! December is dè maand om jezelf extra te verwennen en lekker te ontspannen, juist na alle kerstvoorbereidingen en inkopen. Ga lekker lang in bad, verwen je huid met een maskertje, koop een nieuwe geur en trek die prachtige jurk aan. En misschien wel het allerbelangrijkste: ga goed voorbereid de feestdagen in, dat scheelt heel veel stress. DA Hisschemöller organiseert daarom op 10, 11 en 12 december de DA December Beauty Dagen met praktische make-up en kledingtips om stralend de feestdagen in te gaan. Tijdens de DA December Beauty Dagen worden er verschillende Beauty Workshops gegeven. Wil je bijvoorbeeld weten hoe je een little black dress combineert met accessoires, dan kan je bij Corina van Tara CC terecht voor tips & tricks. Zij staat tijdens de Beauty Dagen bij ons in de winkel. Voor een stralende make-up look tijdens de feestdagen, kan je terecht bij één van de Beauty Workshops van Clarins, Pupa of Sisley. Ook hebben we verschillende deskundigen uitgenodigd, die je alles kunnen vertellen over het bereiken en vasthouden van een stralende en gezonde huid, waaronder het merk Skinfitt. Een product dat bestaat uit 100% natuurlijke stoffen en je huid van binnenuit voedt.

HEMÖ DA HISSC

LLER

ER B M E C E D

Y T U A E B N

G2EDEC DA -11-1 10

En we hebben in december een extra service! Bestel je via onze site een parfum, dan pakken wij deze van te voren voor je in. Handig en makkelijk, geen lange wachtrij, alleen maar ophalen!

We wensen iedereen geweldige feestdagen toe!

Eben-Haëzerschool Tholen Om passend onderwijs voor leerlingen met ondersteuningsbehoefte t.a.v. gedrag beter te faciliteren en vorm te geven, is er op onze school plaats voor een

onderwijsassistent Functie-inhoud De collega die wij zoeken: - Is vijf dagen per week van 9.00-13.00 uur aanwezig; - Is in de pauzes beschikbaar; - Ondersteunt deze leerlingen in hun ontwikkeling; - Assisteert de leerkrachten. Kwaliteiten - Hij/zij is een stabiele persoonlijkheid; - Hij/zij kan eenvoudige groepsprocessen aansturen; - Ervaring met genoemde leerlingen is een pré.

n e g a d t s e Fijne fe l o v e d f e i l en een ! t s n e w e g e o t 6 1 0 2

Belangstelling gewekt? Bel voor meer informatie naar de directeur, dhr. J . van den Ende (0166-603309 of 0640590984), of de adjunct-directeur, dhr. B. Hoftijzer (0166-603309). Je kunt je sollicitatiebrief binnen 14 dagen mailen naar info@ehstholen.nl.

GEWIJZIGDE OPENINGSTIJDEN TIJDENS DE FEESTDAGEN Het kantoor van FidesWonen is in de kerstvakantie op werkdagen geopend tot 12.00 uur. In de middag zijn wij gesloten maar kunt u wel op afspraak bij ons terecht. Op eerste, tweede kerstdag en nieuwjaarsdag zijn wij de gehele dag gesloten.

ONBETWIST DEONBETWIST APK-SPECIALIST! DE APK-SPECIALIST!

ONBETWIST ONBETWIST DE APK-SPECIALIST! DE APK-SPECIALIST!

Maandag 4 januari is ons kantoor tot 10:30 gesloten.

ONBETWIST DE APK-SPECIALIST!

APK ZOALS HET BEDOELD IS Langeweg 10, 3241 KA Middelharnis Postbus 9, 3240 AA Middelharnis Tel: 0187-890400 www.fideswonen.nl, info@fideswonen.nl


CSG Prins Maurits D.V. tweede kerstdag 2015, 10.30 uur Concertgebouw De Doelen, Rotterdam

Kerstconcert Hervormde Gemengde Zangvereniging “Vox Jubilans”uit Waddinxveen Marjo van Someren Bart Oenema Johan Bredewout Marco den Toom Ds. M. Messemaker L ’Orchestra Particolare

- sopraan - bariton - vleugel - orgel - spreekstem

Algehele leiding André van Vliet Voor de pauze bekende kerstliederen Na de pauze een samengestelde kerstcantate van diverse componisten

The Glory of

Christmas

Toegangsbewijzen tribune €15,--, zaal €21,-- incl. koffie/thee. Te reserveren via: www.voxjubilans.nl of www. dedoelen.nl/010 2171717 Nieuwe CD ‘Zingt vrolijk, verheft de HEERE’ tijdens de pauze en na het concert verkrijgbaar

Hervormde Gemengde Zangvereniging

GYMNASIUM op Goeree-Overflakkee

Heeft uw zoon belangstelling voor cultuur? Levert een flinke berg huiswerk geen probleem op voor uw dochter? Blijft uw kind kritisch zoeken naar antwoorden? Zijn de cijfers op de basisschool dik in orde? Dan lijkt het gymnasium een uitstekende uitdaging voor uw kind.

Wat biedt het gymnasium √ Het leren van klassieke talen: Grieks en Latijn √ Kennis over de klassieke oudheid, de basis van onze Westerse cultuur

Wat vraagt het gymnasium √ Doorzettingsvermogen, nauwkeurigheid en een brede interesse √ Goed ontwikkeld taalgevoel √ Bereidheid om extra lessen te volgen √ Toelating voor het gymnasium is mogelijk vanaf een Citoscore 547 en/of Nio 120.

CSG Prins Maurits | Koningin Julianaweg 57 | 3241 XB Middelharnis www.csgpm.nl | info@csgpm.nl | T 0187 482745

• Keukens

• Garderobekasten

• Badkamermeubelen

• Balies

• Inloopkasten

Harry Westhoeve Keuken en Interieurbouw www.harrywesthoeve.nl

√ Nadenken over de betekenis van de klassieke cultuur voor nu √ vaardigheid in analytisch denken en lezen

Kom naar de informatieavond op dinsdag 19 januari, aanvang 19.30 uur Aanmelden kan bij th.vandenberge@csgpm.nl

• Kamer en Suite

Havenweg 46 3253 XD Ouddorp

19 januari 2016 infoavond

info@harrywesthoeve.nl

• Kantoormeubelen • Etc.

Tel. (0187) – 68 4957 Fax. (0187) - 68 00 60


DINSDAG 8 DECEMBER 2015

Nieuws

11

Alle vormen van energie zijn op Goeree-Overflakkee aanwezig

Duurzaamheidscongres benadrukt de samenwerking tussen veel partijen rekende in zijn toespraak af met traditionele denkwijzen van een verantwoord energiebeheer. Van windmolens moest hij niet veel hebben en ook niet van Greenpeace. Verder pleitte hij voor een olieboycot van Saudi-Arabië en Qatar. Hij verzekerde in een soms humoristische bijdrage, dat men zich beter kan richten op andere vormen van energie, zoals waterstof, borium en raderen onder water. Rondom het congres was een beurs ingericht waar de nieuwste innovaties op het gebied van duurzaamheid door verschillende organisaties en bedrijven werden getoond. Tussen de plenaire bijeenkomsten waren er ook inspiratiesessies waarin de bezoekers op verschillende wijzen ‘geïnspireerd’ werden. Zo was er een sessie over de te ontwikkelen getijdencentrale op de Brouwersdam. Ben Spiering van Rijkswaterstaat en Wouter Groenen van de Provincie Zuid-Holland gaven uitleg hierbij. Men verwacht binnenkort de planvorming te kunnen beëindigen en in 2017 met de bouw te kunnen

Tijdens het Duurzaamheidscongres was er een forumdiscussie. Aan het woord is Monique Sweep van Coöperatie Deltawind.

BROUWERSDAM - Vrijdag werd in Inspiratiecentrum Grevelingen op de Brouwersdam het Duurzaamheidscongres Goeree-Overflakkee 2015 gehouden. Verschillende partijen kregen de gelegenheid om zich tijdens plenair gehouden toespraken of in inspiratiesessies te presenteren. Ook was hiervoor de mogelijkheid bij verschillende stands. Tekst en foto’s: Adri van der Laan

De organisatie van het Duurzaamheidscongres was in handen van Het Delta Netwerk en de gemeente Goeree-Overflakkee. De leiding had de bekende weerman en spreker Reinier van den Berg. Een gesprek, geleid door de dagvoorzitter, tussen wethouder ArendJan van der Vlugt en prins Carlos de Bourbon de Parme vormde de opening van de bijeenkomst. Prins Carlos is directeur van INSID, een stichting die zich bezighoudt met versnelling van de verduurzaming van de maatschappij. Beiden gaven ze uitleg over het streven naar meer duurzaamheid van hun organisaties.

Natuurlijk kwamen ook de ambities van Goeree-Overflakkee om ‘het meest duurzame eiland’ van Europa te worden aan de orde. Tijdens het plenaire gedeelte van het congres, belichtten verschillende sprekers de innovatie op het gebied van duurzaamheid vanuit hun eigen invalshoek. Professor doctor Ad van Wijk, hoogleraar TU Delft, sprak over duurzaamheid in verschillende delen van de samenleving. Met tal van voorbeelden gaf hij aan op welke terreinen er energie verspild wordt. Zo staat de transformator van de elektrische deurbel het hele jaar aan en wordt bel in totaal maar één uur gebruikt, ook noemde hij de router die in bijna ieder huis te vinden is als energieverspiller. Maar ook noemde hij het verspillen en het nog niet kunnen gebruiken van energie bij grote industriële projecten en bij auto’s. Van Wijk noemde Goeree-Overflakkee “gezegend” met alle vormen van energie die er oorspronkelijk al aanwezig zijn: zon, getij en wind. Hij gaat er vanuit dat het streven van het eiland om in 2020 energie-neutraal te zijn zeker zal lukken.

Trendwatch Adjiedj Bakas was één van de volgende sprekers. Hij

beginnen, zodat het uiterlijk 2022 in gebruik kan worden genomen. In een andere sessie gaf Kees van Wuykhuyse uit de Langstraat bij Achthuizen uitleg bij het ontwerp van zijn Greenhuus. Een huis dat vrijwel geheel bestaat uit natuurlijke materialen en overal is neer te zetten. “Dit is extreem milieuvriendelijk”, aldus de architect. Verder verzorgden onder meer Tonnie van Peperstraten en Krijn Ratsma een sessie over respectievelijk het Greenpoint en de Energieke Regio. Tijdens het forumgesprek en de ‘Parade van Allianties’, waarin verschillende partijen aan het woord kwamen, bleek de bereidheid tot samenwerking groot. Ook de gemeente Goeree-Overflakkee liet blijken graag met zoveel mogelijk partijen te willen samenwerken. De wethouders Arend-Jan vana der Vlugt en Frans Tollenaar benadrukten dit elk vanuit hun eigen portefeuille.

DE DECEMBERACTIE BIJ DE GOUDSMID GAAT WEER VAN START!

U maakt in de decembermaand elke week kans op mooie prijzen. Deelname aan deze geweldige actie is geheel gratis en zonder aankoop verplichting. Zoals u hieronder kunt zien, heeft u heel de maand december de folder nodig om kans te maken op één van die geweldige sieraden! Van 9 t/m 15 december maakt u kans op een My iMenso waardebon t.w.v. €75,Van 16 t/m 22 december maakt u kans op een sieraad van het merk Rosa di Luca Van 23 t/m 31 december maakt u kans op een medallion/insignia van het merk My iMenso Heeft u geen folders ontvangen? Geen nood ze liggen voor u klaar bij ons in de winkel! En als of dit nog niet genoeg is krijgt u in de gehele maand december bij ons

21% BTW KORTING!

Kerstworkshops bij Magnolia

Deze week maakt u kans op een waardebon van My iMenso t.w.v. €75,-. Vul uw gegevens in en lever dit in bij De Goudsmid en maak kans op de waardebon!

BRUINISSE - Magnolia Bloemen & Woonaccessoires uit Bruinisse organiseert ook dit jaar weer een aantal gezellige kerstworkshops.

Postcode: ........................

Woonplaats: .................................................................

Telefoon: .........................

Email: ...........................................................................

Er zijn nog enkele plaatsen vrij op woensdag 9 en dinsdag 15 december. De workshops zijn van 19.30 tot 21.30 uur aan de Molenstraat 48 in Bruinisse. Aanmelden kan via 0111 48 15 55 of via magnoliabloem@kliksafe.nl.

WAARDEBON My iMenso € 75,Naam: ............................................................

Adres: ..............................................

Gewonnen prijzen kunnen niet tegen contanten worden ingewisseld. Over de uitslag kan niet worden gecommuniceerd.

De Goudsmid

De man die van winkelen een feest maakt! ZANDPAD 162 • MIDDELHARNIS (boven Albert Heijn)


Wij willen  ons  team  graag  uitbreiden  met  een     Assistent  manager  arbeid  

In  deze  functie  ben  je  verantwoordelijk  voor   collega’s  die  zich  bezighouden  met  het  verzorgen   van  het  gewas  en  oogsten  van  onze  gezonde   snacktomaatjes.     Je  werkzaamheden  bestaan  o.a.  uit;   • Maken  van  de  arbeidsplanning  voor   gewas-­‐  en  oogstwerkzaamheden.   • Efficiënt  organiseren  van  de   werkzaamheden.   • Op  enthousiaste  wijze  aansturen  van   een  grote  groep  medewerkers.     Waar  je  meer  informatie  vindt   Op  www.vitensa.nl  kun  je  een  uitgebreide   beschrijving  van  de  functie  vinden.  Hier  staat  ook   wie  wij  zoeken,  wat  wij  bieden  en  hoe  je  kunt   reageren.  We  kijken  uit  naar  je  sollicitatie!  

    Wij  willen  ons  team  graag  uitbreiden  met  een     Technisch  medewerker   full  time  /  part  time  

Verpleging & Verzorging

UW VACATURE OP DEZE PAGINA? BEL: 0187 - 471 020

     

In  deze  functie  ben  je  verantwoordelijk  voor  het   in  goede  operationele  staat  houden  van  onze   machines,  bedrijfsruimten  en  materialen  zodat   het  telen,  oogsten  en  verpakken  van  onze   gezonde  snacktomaatjes  optimaal  kan  verlopen.     Waar  je  meer  informatie  vindt   Op  www.vitensa.nl  kun  je  een  uitgebreide   beschrijving  van  de  functie  vinden.       Hier  staat  ook  wie  wij  zoeken,  wat  wij  bieden  en   hoe  je  kunt  reageren.       We  kijken  uit  naar  je  sollicitatie!  

“Geef jij hem de zorg die hij nodig heeft?” RST Zorgverleners is op zoek naar:

Verpleegkundige Uren in overleg / regio Goeree-Overflakkee

!

Per januari ontstaat er binnen devan raad van toezicht een Per januari 20162016 ontstaat er binnen de raad toezicht vacature voor een vacature voor toezichthouder
 met als aandachtsgebied zorg.

TOEZICHTHOUDER

metinforma>e als aandachtsgebied zorg. Nadere en de volledige vacaturetekst is te vinden op de 
 website www.schutsezorgtholen.nl Nadere informatie en de volledige vacaturetekst is te vinden op de website www.schutsezorgtholen.nl

JARO Grondwerken & Kraanverhuur BV Stoofweg 15 | 3253 MA Ouddorp

Ter versterking van ons team zoeken wij:

>> Trekker chauffeur

Telefoon: (+31) 0187 683 890 | Mobiel: +(31) 06 5045 1508 Email: info@jarogroup.com | Web: www.jarogroup.com

>> Machinist Mini/Midi kraan

>> Grondwerker Petrochemische industrie >> Medewerker Debiteuren administratie

Fulltime functies

Profiel:

- In bezit van diploma Verpleegkundige niveau 4 of 5 - In bezit van rijbewijs en auto - Behorend tot de reformatorische gezindte

Verzorgende niveau 3 Uren in overleg / regio Goeree-Overflakkee Profiel:

- In bezit van diploma Verzorgende niveau 3 (IG) - In bezit van rijbewijs en auto - Behorend tot de reformatorische gezindte

Op www.rstzorg.nl vind je meer informatie over deze vacature en kun je direct solliciteren. RST Zorgverleners is ook telefonisch bereikbaar voor vragen via telefoonnummer 0342 – 40 54 65.


DINSDAG 8 DECEMBER 2015

Nieuws

13

Rolstoelgebruikers De Vliedberg kunnen weer op de fiets OUDDORP - Zorgcentrum De Vliedberg in Ouddorp is sinds donderdag 3 december een bijzondere fiets rijker: een rolstoelfiets. Cadeau gekregen van Lijnie van der Linde, die de vélocipède bekostigde uit de opbrengst van de rommelmarkten die ze in het achterliggende seizoen weer heeft gehouden.

De jaarlijkse begroting

Door Hans Villerius

Al een flink aantal jaren houdt Lijnie van der Linde rommelmarkt in de bedrijfsloods van het bouwbedrijf van haar man, aan de Zuidweg te Ouddorp. En zeer velen weten Lijnie te vinden, zowel om er rommelmarktspullen te brengen als om er dingen van hun gading op te doen. De verkoopopbrengsten gaan niet Lijnies eigen portemonnee in, maar worden steevast geheel en al besteed aan goede doelen in de eigen omgeving, in de praktijk veelal zorginstellingen. Het ene jaar die, het andere jaar weer ‘n ander. Ze informeert dan of er behoefte is aan dingen die uit eigen budget niet bekostigd kunnen worden en dan beziet Lijnie in hoeverre zij daarin kan voorzien vanuit de opbrengst van haar rommelmarkten. Ditmaal was De Vliedberg de begunstigde. Aanvankelijk dacht men hier dat een duofiets mooi zou zijn voor de bewoners, maar toen ze zich later realiseerden dat dit toch maar voor weinig bewoners interessant zou zijn, ging de duofiets van het verlanglijstje en kwam een rolstoelfiets ervoor in de plaats. En het lukte Lijnie zowel om de financiering ervan rond te krijgen als zo’n bijzondere fiets te pakken te krijgen, bij een bedrijf in Mierlo. Aan de voorzijde heeft de rolstoelfiets een kantelbaar plateau waar een rolstoel opge-

Fotobijschrift: Gezeten op de rolstoelfiets overhandigt Lijnie van der Linde haar cadeau aan medewerkers van De Vliedberg.  Foto: Hans Villerius reden kan worden. Deze wordt door middel van een aantal veiligheidsgordels vastgezet. Ook de rolstoelgebruiker wordt met een veiligheidsgordel vastgezet in zijn rijtuig. Vanzelf heeft de fietser een flink vrachtje te verzetten als hij vanaf het achterste deel van de rolstoelfiets, en wat hoger gezeten, de vaart erin moet zien te krijgen en te houden. Daarom is de fiets voorzien van elektrische trapondersteuning, waardoor het gebruik ervan in ‘t geheel niet zwaar is. Volgens De Vliedberg is het echter wel raadzaam om, voor-

dat de bestuurder voor de eerste keer met de rolstoelfiets op pad gaat, even een proefrondje te maken, om eraan te wennen. En natuurlijk zijn er ook vrijwilligers nodig die het leuk vinden om te fietsen en het nóg leuker vinden om dat te doen met een rolstoelgebruiker voorop, om die het genot te gunnen van een aangenaam tochtje door Ouddorps wegen en dreven. Wie hier iets in ziet, of in ander vrijwilligerswerk bij De Vliedberg, is meer dan welkom en hoeft alleen maar even naar 0187 685500 te bellen.

Mooi cadeau voor ‘De Oase’

Veel ondernemers maken in deze maand hun begroting en budget(ten) voor het komend jaar. Vooraf even een uitspraak van de bekende Jack Welsch (CEO van General Electric): “Een begroting opstellen is een oefening in minimalisering. Je krijgt altijd het minste uit je mensen, want iedereen probeert steeds om zijn target zo laag mogelijk te houden!” Het dus zaak om uw mensen bij het opstellen van hun targets en hun begroting positief te stimuleren. Wat is het ambitieniveau? Wat wilt u eigenlijk als ondernemer volgend jaar bereiken? Betrek uw medewerkers bij de plannen voor komend jaar! Zit er voldoende uitdaging in de begroting? Krijgt het creatieve proces van de budgetverantwoordelijke voldoende aandacht? Hij of zij moet aanvullende maatregelen initiëren als er zaken tegenvallen. Die prikkel moet er wel inzitten. In elke begroting moet een uitdaging liggen voor de budgethouder om al zijn of haar creativiteit en marktinspanning te mobiliseren. Een zeker ambitieniveau. Begrotingen die eigenlijk simpelweg een dictaat zijn worden over het algemeen niet behaald. Echter, dit is in sommige ogen ook een ‘harde zekerheid’. Ik noem het liever ‘wishful thinking’! Het is dus belangrijk dat er vooraf-

gaand aan het begrotingsproces een strategische sessie plaatsvindt waarin de doelstellingen worden bepaald. In deze sessie moet een SWOT-analyse worden gemaakt van de organisatie (waar zijn wij goed in, wat is onze unieke positie -maar ook- waar kunnen we ons verbeteren?), van de omgeving en de omstandigheden (klanten, concurrenten, trends, naijl gevolgen van de recessie, groeikansen, markt etc.) én niet te vergeten van de wijze waarop de begroting moet worden gerealiseerd. Wie is ‘eigenaar’ van welk deel van de begroting, hoe gaan we de realisatie monitoren en op welke wijze gaan we er optimaal als team voor? Welke condities, voorwaarden en middelen hebben we nodig om onze gezamenlijke doelstellingen te realiseren? Het moet vooral een uitdaging zijn om vanuit een heldere strategie gezamenlijk de financiële vertaalslag te maken naar de toekomst. Bepaal in de begroting ook met elkaar de belangrijkste acties en prestatie-indicatoren. In de voortgangsanalyse kunnen op deze wijze verwachtingen effectief worden bijgesteld. Een begroting maken moet geen oefening zijn in minimalisering maar juist een route naar maximalisering. Een uitdaging waar wij u graag bij van dienst willen zijn! Ing. Hans J. Klaasse MBA CMC RB

Jan Campertlaan 8a | 3201 AX Spijkenisse T 0181 87 00 30 | info@valeuraccountants.nl www.valeuraccountants.nl

Kerstwandeling CBS ‘t Kompas DEN BOMMEL - Op donderdag 17 december organiseert CBS ‘t Kompas een Kerstwandeling door Den Bommel. Op verschillende plaatsen worden bezoekers meegenomen in het Kerstverhaal. Een ontmoeting met de Wijzen uit het oosten, een kijkje in het veld bij de herders, het paleis van Herodes en natuurlijk een bezoek aan de stal, het hoort er allemaal bij. De wandeling eindigt met een kop koffie, warme chocolademelk of limonade met iets lekkers.

OUDDORP – Lijnie van der Linde te Ouddorp overhandigde vorige week woensdag een envelop met inhoud aan Arie Bax, penningmeester van Diaconaal gastenhuis ‘De Oase’ te Ouddorp. Uit de opbrengst van de rommelmarkten die Lijnie jaarlijks houdt, werd een nieuwe vaatwasser geschonken aan ‘De Oase’. (www.diaconaalgastenhuisdeoase.nl).

Als u belangstelling heeft, dan nodigen we u van harte uit om met ons mee te wandelen. Vanaf 18.30 uur start er om de 10 minuten een nieuwe wandeltocht, die begeleid wordt door een gids. De tocht duurt ongeveer anderhalf uur (dit betekent niet dat u anderhalf uur loopt). Deelname is gratis, maar opgeven is

verplicht, omdat men wil weten op hoeveel mensen men kan rekenen. Bij de aanmelding moet tenminste één volwassene zijn. U kunt uw gegevens achterlaten op onze Facebookpagina: Kerstwandeling Den Bommel of een bericht sturen naar info@kompas-denbommel.nl o.v.v. van uw naam, adres, mailadres en het aantal deelnemers van 4-12 en 12 en ouder (jongere kinderen zijn natuurlijk ook welkom).


14

DINSDAG 8 DECEMBER 2015

Nieuws

Auto Wisse steunt Kinderen van Lamin in Gambia

DIRKSLAND - In Gambia is er de Stichting Kinderen van Lamin. Deze stichting steunt kansarme kinderen in Lamin Village en omgeving, in Gambia, in de vorm van tijdelijke financiële ondersteuning voor onderwijs en gezondheidszorg. Auto Wisse te Dirksland steunde de stichting door een gift van € 500 te doneren. Door Hans Villerius

Een nicht van Jan en Marjan Wisse, Elise Dijkshoorn uit Dirksland, is in

augustus jl. voor een stage voor haar HBO-opleiding naar Gambia gegaan en zette zich in voor het project Kinderen van Lamin. In dit project worden kinderen en/of gezinnen in Lamin Village gesteund die niet in staat zijn zelf in hun primaire levensbehoeften te voorzien. Het project is opgezet door een echtpaar uit Nederland. Met behulp van Nederlandse sponsors werd in Lamin Village een nursery school gerenoveerd en ingericht voor kinderen van vier tot zeven jaar. Ruim 460 kinderen bezoeken deze school. Daarnaast werd er voor kinderen van zeven tot twaalf jaar een nieuwe primary

Hartelijk welkom op Eerste kerstdag bij inloophuis ‘Caleido’

school gebouwd met acht lokalen. Hier volgen inmiddels twaalf groepen van veertig kinderen onderwijs. Verder werd hier vorig jaar een kliniek gebouwd, die een verzorgingsgebied beslaat van 50.000 inwoners, met naast de kliniek een consultatiebureau voor zuigelingen en kleuters. Jan en Marjan Wisse besloten dit jaar opnieuw geen kerst- en nieuwjaarskaarten naar zakelijke relaties te versturen, maar in plaats daarvan € 500 te schenken aan Kinderen van Lamin. Ze gaven aan nicht Elise, die overigens volgende week weer thuis hoopt te komen, een cheque ter waarde van genoemd bedrag mee naar Gambia en zij overhandigde deze aan de mensen van de kliniek. Hier krijgen de 789 schoolkinderen allemaal een wormenkuur, omdat de kinderen last hebben van wormen in de buik die het voedsel verorberen voordat de kinderen het in hun lichaam kunnen opnemen. De kinderen zijn daardoor mager en verliezen veel gewicht. Verder kan met een HB-apparaat in de kliniek onderzoek worden gedaan naar bloedarmoede en zo nodig gericht medicatie worden gegeven. Dit alles kan worden bekostigd van de gift van Auto Wisse. In Gambia zijn ze dan ook heel blij met het ontvangen bedrag. Zie ook www.kinderenvanlamin.nl.

Financiële dekking gezocht voor nachtbus GOEREE-OVERFLAKKEE - SGPfractielid Breederveld stelde in de recente gemeenteraad een vraag over de 'nachtbuslijn' die vanaf SVIK in Dirksland, door Arriva, huidige concessiehouder, wordt uitgevoerd. Nu op 13 december Connexxion de vervoersconcessie overneemt, zou deze lijn komen te vervallen.

Breederveld vroeg inspanning van b. en w. om, mede om overlast voor de omgeving te voorkomen, genoemde lijn te continueren. Wethouder Trouwborst (portefeuillehouder) gaf aan dat in de verleende concessie aan Connexxion de buslijn niet was opgenomen. Dit was te laat opgemerkt. Het gemeentebestuur vindt handhaving van de lijn toch gewenst en zoekt samen met de Provincie naar financiële dekking om het vraagstuk op te lossen. Voor Breederveld was deze toezegging een voldoende beantwoording op zijn vraag. Niet acceptabel Voor Vreugde (VKGO) was dit college-antwoord aanleiding om te reageren ten aanzien van het verdwijnen van een andere buslijn 130. "Ik had voor deze lijn van uw college ook meer ambitie verwacht", zei hij. Trouwborst zei dat het aan inzet, ambitie en passie van het college niet ligt, maar dat voor lijn 130 door de Provincie geen

Jongerenavond RealTime MIDDELHARNIS - Een kind kan enorm jengelen om iets dat het wil hebben en maar niet krijgt. Tenslotte kan moeder dan, om van het gezeur af te zijn, zeggen: vooruit dan maar! Hebben we het dan over volharding? Als je maar volhoudt met zeuren, dat je het dan krijgt? De Vervolgde Kerk in Iran, in NoordKorea, in Nigeria en in al die andere landen volhardt in het geloof, niet omdat ze dan hun zin krijgen, maar omdat ze zoveel liefde hebben voor onze God, dat ze niet anders kunnen. En wat ze ervoor krijgen? Smaad, hoon, gevangenschap, soms worden ze uit hun familie verbannen, uit hun sociale netwerk. Ze worden uit-

gespuugd en verworden tot tweederangsburgers. Hoe houd je dat vol? Daarvoor moet dan je toch wel een geweldige motivatie hebben... Op 12 december komt een spreker van Open Doors, een organisatie die wereldwijd opkomt voor vervolgde christenen, vertellen over zijn ervaringen met de Vervolgde Kerk. Over hun angsten en moeiten, maar ook over hun kracht, een kracht die ons vaak beschaamd doet staan. Jongeren, welkom in het Edudelta College aan de Langeweg 107 te Middelharnis/ Sommelsdijk. De avond begint om 19.45 uur.

Midwinteravond Melissant STELLENDAM - Elke week staan bij inloophuis Caleido de deuren voor iedereen open, op donderdag van 10.00-16.00 uur, locatie De Rank, Bosschieterstraat 6 te Stellendam. Iedereen is er hartelijk welkom om gratis een kopje koffie of thee te drinken, om anderen te ontmoeten, om deel te nemen aan creatieve activiteiten, de maaltijd te helpen bereiden, te breien, enz. Er is dus voor iedereen wat te doen. Er zijn geen kosten verbonden aan deelname aan de open inloopdagen. Alleen voor speciale activiteiten - bijvoorbeeld bloemschikken, kookworkshops, e.d. - wordt een kleine vergoeding gevraagd. Op donderdag 17 december zullen er kerststukjes worden gemaakt. De kosten hiervoor zijn € 3,50. Bent u in het bezit van een snoeischaar? Neem deze dan mee. Op 24 december worden er gezamen-

lijk bekende kerstliederen gezongen. En er is koffie/thee met iets lekkers. Ziet u op tegen de kerstdagen? Bent u vaak alleen op deze speciale dagen en heeft u behoefte aan ontmoeting en gezelligheid? Op Eerste Kerstdag, vrijdag 25 december, staan de deuren van Caleido open om met u of met jou gezamenlijk Kerstfeest te vieren. Dat kan door aanwezig te zijn bij een kerkdienst, die om 10.00 uur begint, waarna vanaf 11.30 uur de deuren van het inloophuis weer open zijn om met elkaar te genieten van een hapje, een drankje, en natuurlijk een heerlijk kerstdiner! Aan deze dag zijn geen kosten verbonden. Iedereen is hartelijk welkom. Het is alleen wel fijn als u zich van te voren aanmeldt. Dat kan via e-mail: inloopcaleido@gmail.com of door te bellen naar: 06-23506507.

MIDDELHARNIS - Zaterdag 12 december vindt in de Melishof, Binnenweg te Melissant, de Midwinteravond plaats. Geïnspireerd door diverse invloeden, zal door het Harpensemble van Muziekschool Middelharnis, Zangvereniging Advendo uit Ooltgensplaat, de Amazing Singers uit Stellendam en gastvereniging Tot Nut en Genoegen uit Melissant, onder leiding van de respectievelijke dirigenten Ghislaine Voorrecht, Cariene Groen,

financiële support wordt verleend. B. en w. hebben eerder al aan de raad schriftelijk laten weten - als antwoord van de Provincie op gestelde vragen van het gemeentebestuur - dat ten aanzien van het vervallen van lijn 130 Kralingse Zoom de snelste route na 13 december (nieuwe concessieafspraak) inderdaad via metro Zuidplein is. Een kwartier extra reistijd. Dit komt omdat de R-net verbinding Rotterdam-Zuidplein-Dirksland niet via het busstation Heinenoord verloopt. Een aanpassing in de dienstregeling acht de Provincie niet acceptabel, omdat dit de kwaliteitseis van het R-net (snelle verbinding) aantast. Het college van b. en w. onderschrijft het standpunt van de Provincie. Petitie In Oude-Tonge is Madonna Heertjes een handtekeningenactie gestart om alsnog te proberen buslijn 130 vanaf Stationsweg Oude-Tonge in de concessie te krijgen. Meer dan 200 bewoners hebben inmiddels deze petitie ondertekend. Getracht wordt de Provincie alsnog met argumenten te overtuigen dat het belangrijk is om de lijn te handhaven. Vooral voor mensen die voor hun mobiliteit afhankelijk zijn van het openbaar vervoer richting Rotterdam is dit erg belangrijk, is de onderbouwing van de actie.

Kerstmarkt in Goedereede GOEDEREEDE - Op zaterdag 12 december a.s. organiseert de Stichting Promotie Kop van Goeree in samenwerking met enkele enthousiaste Goereese ondernemers en vrijwilligers een gezellige kerstmarkt op de Markt en Noordzijde Haven te Goedereede. De kerstmarkt vindt plaats tussen 10.00 en 18.00 uur. Op deze kerstmarkt zullen meer dan 20 versierde en verlichte kramen, buitenbars en live muziek te vinden zijn. Te koop zijn o.a. warme chocolademelk en heel veel lekkere dingen, leuke kerstartikelen, kerstbomen en prachtige cadeaus voor onder de kerstboom. Muzikale omlijsting deze dag wordt verzorgd door de Kon. Fanfare Apollo.

Joan Smit en Piet van Putten, zeer gevarieerde en wereldwijde muziekstukken ten gehore worden gebracht. Deze avond is gratis toegankelijk. Gelet echter op het aantal beschikbare plaatsen, wordt reserveren aanbevolen. U kunt uw reservering doen via email: TNEGMELIS@hotmail. com of telefonisch: 0652725229 bij Adrie Tieleman. Wij hopen u op deze avond te mogen verwelkomen.

Weststraat 35 3253AR Ouddorp / www.fotohameeteman.nl


DINSDAG 8 DECEMBER 2015

Nieuws

15

Brandweer Sommelsdijk redt Zwarte Pieten uit hoge nood… SOMMELSDIJK - Tja, ‘t was vrijdagmorgen eigenlijk best even hoge nood op School met de Bijbel te Sommelsdijk. In letterlijk zin zelfs. Rond een uur of tien zaten er daar vier op het dak, in uitbundige kleurrijke kleding, met prachtig zwarte huidjes en een kroeskopje, en bovenop die kroeskrulletjes een even kleurrijke pet met een veer erop. Wat die vier daar op dat schooldak moesten had met de tijd van het jaar te maken, wisten ze op school te vertellen. Elk jaar rond vijf december komen ze langs en ze schijnen alle vier Zwarte Piet te heten.

dat had gedaan, maar voor de Pieten betekende ‘t wel hoge nood, want naar beneden springen, durfden ze niet. Maar gelukkig wist meester De Jong raad: in zulke situaties kun je de brandweer bellen. Dus pakte de meester de telefoon en vroeg hij of de brandweer misschien die hoge pieten wilde komen redden. En natuurlijk, de mensen van de brandweer staan altijd voor je klaar, daar kun je altijd op rekenen. De meester had nog maar net de telefoon terug gestoken in z’n broekzak of aan ‘t eind van de straat kwam de brandweer al om de hoek zetten met blauwflitsende lichten en een sirene die vele decibellen de straat in schetterde. De snelle brandweermannen begrepen al gauw wat ze doen moesten. Ze haalden een stevige ladder van de brandweerwagen, gingen ermee het plein op en haalden met een lachend gezicht één voor één de Pietjes naar beneden. Wat wáren die dit jaar toch weer dom geweest…

Door Hans Villerius

Vrijdagmorgen leken de schoolkinderen het al te weten dat de Pieten er weer waren. Een enkeling had ze al gezien, maar niemand wist precies waar ze uithingen. Een beetje spannend toch wel… En wat kun je dan ‘t beste doen dan gewoon zo hard mogelijk met z’n allen naar ze te roepen? Dat deden de kinderen

op ‘t schoolplein dan ook, aan ‘t eind van de pauze, zo hard ze konden. En jawel, daar waren ze: op het school-

dak liepen ze! Ze waren er met een ladder opgeklommen vertelden ze, vast op zoek naar een schoorsteen,

ENERGIEZUINIG EN DUURZAAM WONEN IN 7 STAPPEN

maar toen ze weer van het dak af wilden, had iemand de ladder weggehaald! Niemand wist natuurlijk wie

Zie www.eilandennieuws.nl voor een filmpje.

6 1

7 5

Voordelen van energiebesparende middelen • meer comfort en woonplezier • energie besparen is geld overhouden

2

• verlagen van de totale woonlasten • een beter milieu en minder CO2 uitstoot

4

DE GELUK GROEP

3

De Geluk Groep is een allround onderhouds- en afwerkingsbedrijf. Het speelt in Zuidwest-Nederland een prominente en gewaardeerde rol. De hoofdactiviteiten zijn het onderhouden, verduurzamen en het energiezuinig maken van bestaande woningen, scholen en andersoortig vastgoed. Werkzaamheden worden uitgevoerd voor woningcorporaties, gemeenten, bedrijven, vastgoedbeheerders, verenigingen van eigenaren, vakantieparken en particulieren.

EBM Het gas- en elektriciteitsverbruik neemt toe en vormt daarmee een steeds groter deel in de vaste woonlasten. Energie besparende maatregelen zijn gericht op het reduceren van deze kosten. Dit kan door de schil van het huis goed te isoleren. Hierdoor gaat er minder warmte en dus energie verloren. Naast energie besparen kan er ook energie opgewekt worden, dit kan door middel van bijvoorbeeld zonnepanelen, een zonneboiler of warmtepomp.

Hoofdvestiging Industrieweg 2 4675 RA Sint-Philipsland

Nevenvestiging Tarwestraat 15 4311 CL Bruinisse

T 0167 577 200 F 0167 573 064 E info@gelukgroep.nl

1

DAKISOLATIE

5

CV KETEL

2

GEVELISOLATIE

6

ZONNEPANELEN

3

VLOERISOLATIE

7

WARMTE WIN SYSTEEM

4

HR++ BEGLAZING EN VENTILATIE

Bezoek onze website:

www.gelukgroep.nl


LAATSTE BESCHIKBARE WONING IN PROJECT MOLENKADE TE STELLENDAM

€ 179.950,-

V.O.N.

NOG 1 BESCHIKBAAR LAATSTE KANS Op het zuid-westen gelegen tuin

VERKOOPPLANNEN? MAAK EEN AFSPRAAK VOOR EEN VRIJBLIJVEND VERKOOPADVIES

OOK GESPAARD VOOR EEN GRATIS KERSTBOOM ? Op vertoon van uw tegoedbon kunt u op vrijdag 11 december aanstaande (10.00 - 21.00 uur) en zaterdagmorgen 12 december a.s. (10.00 - 12.00 uur) uw gratis gespaarde kerstboom afhalen bij: Shell-Tankstation “De Ronde Boom” - Sommelsdijk: aan de achterzijde van Garage Knöps - Langeweg 113 te Sommelsdijk

sfeervolle‘Kerstkraam’

inclusief kjes en andere kerstartikelen. met o.a. leuke en sfeervolle bloemstu

* alleen op vrijdag 11 december 2015

www.knopsbv.nl

Ook gespaard voor een gratis kerstboom bij de Shell-Tankstation “De Ronde Boom” De afgelopen maanden kon u bij Shell Tankstation “De Ronde Boom” in Middelharnis/Sommelsdijk traditiegetrouw sparen voor een gratis kerstboom. Bij elke 15 liter brandstof ontving u één stempel op de actie-

kaart, die huis-aan-huis op GoereeOverflakkee werd verspreid. Vijftien stempels, dus een volle kaart, geven u recht op een gratis kerstboom. Dit jaar zullen wederom honderden

kerstbomen, aan de hand van de verkregen tegoedbonnen, worden afgehaald. Een bezoekje aan de sfeervolle ‘kerstkraam’ is eveneens de moeite waard. U vindt er tal van leuke en sfeervolle bloemstukjes en andere

kerstartikelen. Al deze activiteiten vinden plaats op vrijdag 11 december a.s. van 10.00 tot 21.00 uur bij de locatie van de Knöps Groep aan de Langeweg 113 te Sommelsdijk (aan de achterzijde van de showroom).

Mocht u niet in de gelegenheid zijn uw kerstboom op deze datum af te halen, dan bent u op zaterdag 12 december 2015 van 10.00 tot 12.00 uur alsnog van harte welkom.


DINSDAG 8 DECEMBER 2015

Vluchtelingenproblematiek - Themaavond ChristenUnie Goeree-Overflakkee STELLENDAM - Donderdag 10 december organiseert ChristenUnie Goeree-Overflakkee een thema-avond over de vluchtelingenproblematiek.

Puzzelwandeltocht voor de voedselbank OUDE-TONGE - Tijdens de kerstmarkt in Oude-Tonge op 11 december van 15.00 tot 21.00 uur organiseert de Dorpsraad vanuit haar eigen kraam een leuke puzzelwandeltocht voor jong en oud. Om mee te doen, vraagt men geen inschrijfgeld, maar een kerstlekkernij voor de voedselbank. Denk aan kerstkoekjes, chocolaatjes, zoutjes, toastjes, enzovoort (geen dagelijkse boodschappen). Het maakt niet uit, zolang het maar houdbaar is buiten de koelkast en echt een extraatje betekent voor de mensen die afhankelijk zijn van de voedselbank, zodat ook zij met de feestdagen iets feestelijks in hun pakket hebben. Deelnemers ontvangen per bijdrage een wandelroute door het dorp. Onderweg moeten diverse vragen worden beantwoord. Het is dus raadzaam een pen en een stevige ondergrond voor het schrijven mee te nemen.

Voor deze avond is Peter van Dalen uitgenodigd. Hij is Europarlementariër namens de ChristenUnie en lid van de fractie Europese Conservatieven en Hervormers. Peter van Dalen zal vertellen over zijn werk en over de vluchtelingenproblematiek. Daarna is er de gelegenheid om vragen te stellen en om met elkaar in discussie te gaan over de vluchtelingenkwestie. De avond vindt plaats in de ‘De Rank ‘ (Bosschieterstraat 6 te Stellendam), begint om 20.00 uur en zal rond 21.30 uur zijn afgelopen. De zaal is vanaf 19.45 uur open. Het bestuur van de ChristenUnie ziet uit naar een interessante, informatieve avond met ruimte voor vragen, discussie en respect voor een ieders mening.

17

vinden en voor de eigen veiligheid een fluorescerend hesje aan te trekken. Na afloop staat er in de kraam van de Dorpsraad warme chocolademelk klaar voor de kinderen en voor de ouderen een glaasje glühwein. Voor degene met de meeste goede antwoorden is er een prijsje beschikbaar gesteld. De Dorpsraad hoopt op vele deelnemers, zodat er vele mensen van de voedselbank verrast kunnen worden met wat lekkers. Uiteraard mag men ook wat schenken zonder de tocht te lopen. Natuurlijk zou het leuk zijn als onze dorpsgenoten die al kerstversiering hebben, de lichtjes aan willen doen en hun gordijnen wat langer open willen laten, zodat er onderweg een echte kerstsfeer hangt.

Deelname aan de puzzeltocht is geheel op eigen risico.

Wie ‘s avonds meeloopt, wordt geadviseerd een zaklamp mee te nemen om alle opdrachten goed te kunnen ONBETWIST DE ONBETWIST APK-SPECIALIST! DE APK-SPECIALIST! ONBETWIST ONBETWIST DE APK-SPECIALIST! DE APK-SPECIALIST! ONBETWIST DE APK-SPECIALIST!

‘Avond van de wiskunde’ bij de RGO MIDDELHARNIS - Dit jaar staat de ‘Avond van de wiskunde’ in het licht van de toepassingen van de wiskunde. Leerlingen met wiskunde D in hun pakket laten verschillende voorbeelden zien waarbij dankzij de wiskunde praktische vragen beantwoord kunnen worden. Zo is een vraag hoe je met gebruik van zo min mogelijk materiaal een soepblik van een willekeurige inhoud kunt maken. Een andere voordracht gaat over het zo goedkoop mogelijk een doosje in elkaar zetten. Dan is er nog een toepassing waarbij geke-

Kerstconcerten Kamerkoor Fiori Musicali

ken wordt naar de snelste verbinding tussen twee punten die niet de kortste is. Ook zal een van de leerlingen verslag doen van zijn onderzoek om enkele decimalen van pi te vinden in het kader van zijn profielwerkstuk. Voor de avond van de wiskunde is iedereen uitgenodigd. Belangstelling hebben is al genoeg. En geen idee van wiskunde?… Geen probleem! De nodige wiskunde wordt eenvoudig uitgelegd.

APK ZOALS HET BEDOELD IS

Christelijke nieuwsmedia opop Christelijke nieuwsmedia gereformeerde grondslag grondslag gereformeerde

Iedereen is van harte welkom op 11 december om 20.00 uur in het gebouw van de RGO aan de Julianaweg in Middelharnis.

Uitgave: Uitgeversmij. Uitgeversmij. Eilanden-Nieuws Eilanden-Nieuws b.v. b.v. Uitgave: Verschijning: dinsdag dinsdag huis-aan-huis huis-aan-huis Verschijning: vrijdag abonnement vrijdag abonnement Tel. (0187) (0187) 471020 471020 •• Fax Fax (0187) (0187) 485736 485736 Tel. Postbus 8, 8, 3240 3240 AA AA Middelharnis Middelharnis Postbus Langeweg 13, 13, Sommelsdijk Sommelsdijk Langeweg

Advertenties en en administratie administratie Advertenties

Kerstvolkszang Oude-Tonge OUDE-TONGE - Zondag 13 december vindt er weer een Kerstvolkszang plaats in de Rooms-Katholieke Kerk Onze Lieve Vrouwe Hemelvaart te Oude-Tonge. De organisatie is er weer in geslaagd deze middag een aantrekkelijk programma te presenteren. Zij hopen dan ook dat weer velen deze Kerstvolkszang zullen bezoeken.

strepertoire. En last but not least, het Kerstkinderkoor. Een Kerst projectkoor, dat in leeftijd varieert van vier tot twaalf jaar, heeft in 6 weken tijd 17 kerstliedjes ingestudeerd. Niet alleen voor de Kerstvolkszang, maar hiernaast heeft het ook nog een aantal andere Kerstoptredens. Vertederend en verrassend zoals altijd. Deze beide koren staan o.l.v. Nelleke Bruggeman.

Als muzikale en vocale gasten zijn uitgenodigd: The Blue Stocking Singers uit Nieuwe-Tonge onder deskundige leiding van Els van de Wetering. Het koor is ontstaan uit een reünie van het kinderkoor Apollo uit Nieuwe-Tonge, dat toen 20 jaar bestond. Dit koor viert volgend jaar ook haar twintigjarig bestaan. Zij brengen een aantal Kerstliederen ten gehore en worden hierbij begeleidt door hun eigen combo.

De Kerstvolkszang zal begeleid worden door organist Ron Braber en gedirigeerd door Sjaline de Waal. De presentatie is in handen van Wendy Tuns. U wordt van harte uitgenodigd deze Kerstvolkszang bij te wonen in een, speciaal hiervoor, sfeervol versierde kerk .

Het gemengd koor St. Cecilia, het kerkkoor van de parochie, ondersteund bijna wekelijks de vieringen in Oude-Tonge. Is ook een graag geziene gast in ouderencentra in de regio. Voor deze Kerstvolkszang hebben zij ook weer een nieuw Ker-

Na afloop is er gelegenheid om achterin de kerk elkaar persoonlijk te ontmoeten en elkaar de Kerstwensen over te brengen onder het genot van een glaasje glühwein of warme chocolademelk. De Kerstvolkszang begint om 15.00 uur en de kerk is open om 14.30 uur. De toegang is gratis.

GOEDEREEDE - Kaarslicht in de eeuwenoude Toren van Goedereede, warme chocolademelk of glühwein, en dan genieten van prachtige koorklanken. Niet voor niets zijn traditionele Kerstconcerten van Kamerkoor Fiori Musicali alom geliefd in de regio. Op zaterdag 19 december kan het publiek weer kiezen uit twee aanvangstijdstippen, het eerste concert begint om 19.00 uur, het tweede concert om 21.00 uur. Fiori Musicali zingt o.a. Quatre Motets pour le Temps de Noël, serene muziek gecomponeerd door de Franse componist Francis Poulenc. Van John Tavener staat The Lamb op het programma, een in 1982 gecomponeerd stuk op tekst van de poëet William Blake. Van dezelfde componist wordt ook het Magnificat (1986) gezongen. Werken van John Rutter (Angels Carol) en Eric Whitacre (Lux Aurumque) zijn eveneens eigentijds en zeer aansprekend. Ver terug in de tijd gaat het koor met William Byrd en Thomas Tallis.

Arvo Pärt Bijzondere aandacht wordt gevraagd voor de Sieben Magnificat-Antiphonen van Arvo Pärt. Deze Estlandse componist werd onlangs 80 jaar en bezoekt in december Nederland. Hij is een van de belangrijkste hedendaagse componisten van sacrale muziek. Het stuk lijkt gecomponeerd voor de Toren, de meditatieve klanken zullen daar optimaal tot hun recht komen. Arvo Pärt mag zich verheugen op een grote schare luisteraars. Zijn muziek voorziet in de behoefte tot inkeer in deze roerige tijden. De entree bedraagt € 7,50 voor jongeren t/m 17 jaar en € 12,50 voor volwassenen, inclusief de consumptie. De kleintjes mogen gratis op schoot. Vorige jaren waren beide concerten al snel uitverkocht. Om teleurstelling te voorkomen, wordt daarom aangeraden om vooraf kaarten te bestellen. Dit kan eenvoudig via www. fiori-musicali.nl of telefonisch via 06-12608882. TIP: warme kleding is aanbevolen.

Tel. (0187) (0187) 471020 471020 •• Tel. E-mail: info@eilandennieuws.nl info@eilandennieuws.nl •• E-mail: Tarief per per mm mm €€ 0,46 0,46 excl. excl. BTW. BTW. •• Tarief Contracttarieven op op aanvraag aanvraag Contracttarieven Sluitingstermijn zakelijke zakelijke advertenties: advertenties: •• Sluitingstermijn maandag en en donderdag donderdag 12.00 12.00 uur uur maandag Sluitingstermijn overlijdensberichten: overlijdensberichten: •• Sluitingstermijn dinsdag en en vrijdag vrijdag 7.30 7.30 uur. uur. Voor Voor foutief foutief dinsdag geplaatste advertenties advertenties als als gevolg gevolg van van geplaatste onduidelijke advertentieopdrachten advertentieopdrachten kan kan onduidelijke de uitgeverij uitgeverij niet niet aansprakelijk aansprakelijk worden worden de gesteld. gesteld. Bladmanager: •• Bladmanager: Gert Verweij, Verweij, tel. tel. (06) (06) 50448359 50448359 Gert Advertentieverkoop: •• Advertentieverkoop: e-mail: gertverweij@eilandennieuws.nl gertverweij@eilandennieuws.nl e-mail:

Redactie Redactie

•• Hoofdredacteur: Hoofdredacteur: Adri Adri van van der der Laan, Laan, tel. tel. (0187) (0187) 471021 471021 •• E-mail: E-mail: redactie@eilandennieuws.nl redactie@eilandennieuws.nl Plaatsing Plaatsing van van ingezonden ingezonden berichten berichten kan kan zonder zonder opgaaf opgaaf van van redenen redenen worden worden geweigerd. geweigerd.

Abonnementen Abonnementen

Abonnementen Abonnementen (vrijdageditie) (vrijdageditie) zijn zijn bij bij vooruitbetaling vooruitbetaling en en worden worden automatisch automatisch verlengd. verlengd. Opzeggingen Opzeggingen schriftelijk schriftelijk vòòr vòòr 30 30 november. november. Wijzigingen Wijzigingen twee twee weken weken voor voor ingaan ingaan doorgeven. doorgeven.

Rekeningnummers Rekeningnummers

ING ING 167930 167930 // // Rabobank Rabobank 3420.01.108 3420.01.108

Lid NNP NNP Lid

Van toepassing toepassing zijn zijn de de Regelen Regelen voor voor het het Van Advertentiewezen (ROTA). (ROTA). Advertentiewezen Eilanden-Nieuws behoudt behoudt zich zich ten ten aanzien aanzien van van Eilanden-Nieuws de inhoud inhoud van van deze deze uitgave uitgave en en website website zowel zowel het het de auteursrecht voor voor conform conform artikel artikel 15 15 lid lid 11 sub sub 44 van van auteursrecht de Auteurswet Auteurswet als als het het databankrecht. databankrecht. de


Dock187 SMAAKT NAAR MEER Nu de eerste woningen van DOCK187 bijna zijn afgebouwd, wordt het tijd de contouren van deze smaakmakende wijk verder af te tekenen. Nieuwsgierig naar de nieuwe ruime hoek-, poort- en gezinswoningen – met heel veel ruimte,

START VERKOOP 10 DEC. van 19:00 tot 21:00 uur TIELEMAN KEUKENS Korendreef 15 3241 Middelharnis

verrassende plattegronden en van hoge kwaliteit? Schrijf je nu in voor IIDOCK187 en we houden je als eerste op de hoogte!

Schrijf nú in op

DOCK187

Eilanden-Nieuws 8 december 2015  

Huis-aan-huiskrant van Goeree-Overflakkee van dinsdag 8 december 2015.

Eilanden-Nieuws 8 december 2015  

Huis-aan-huiskrant van Goeree-Overflakkee van dinsdag 8 december 2015.

Advertisement