Page 1

Dinsdag 8 maart 2016

8490

Brandweermannen onderscheiden

3

Aandacht voor oude zeedijken

11

Veel animo voor Waterpoortloop Vrijdagavond om 22.00 uur start de allereerste editie van de Waterpoortloop. Dan vertrekken ruim 160 wandelaars voor de eerste editie van de langeafstandstocht. De start en finish zijn bij ‘t Fort in Ooltgensplaat. De mensen in het dorp zijn er blij mee. “Er gebeurt weer wat.”

We hebben ons netwerk in de wandelwereld ingezet om mensen te overtuigen om deel te nemen. En tijdens wandeltochten spraken we andere deelnemers aan om ze te vertellen over de Waterpoortloop. Je merkt dat mensen dan wel nieuwsgierig zijn naar zo’n nieuwe tocht.”

Organisatoren Hansje Zoon en Ton Korteweg nemen de planning door. Een echte 110 Deelnemers kunnen kiezen uit vier afstanden. 110, 80, 40 en 20 kilometer. Ton: “De 110 is in de praktijk eigenlijk 112 kilometer.” Hansje vult aan: “Een echte 110 dus.” Na de start van de 110 en 80 kilometer op vrijdagavond lopen de wandelaars in het donker over de Vol-

keraksluizen richting Willemstad, vanaf daar in de richting van Dinteloord en vervolgens over de Philipsdam weer terug naar het eiland. De nacht is tijdens het evenement ook echt donker, want de nieuwe maan is nauwelijks zichtbaar.

met een bijzonder verhaal. De route is een reis door de geschiedenis. Deelnemers zien bunkers uit de Tweede Wereldoorlog, verdedigingswerken uit de tijd van Napoleon en gebouwen die verwijzen naar de tachtigjarige oorlog.

Wandelaars lopen tijdens de tocht door drie provincies langs plekkenDIRKSLAND - In volle glorie is hij weer te bewonderen. Het kunstwerk/speeltoestel van o.b.s. De Inktvis in Dirksland is geheel hersteld. In de nieuwjaarsnacht werd de school voor de tweede keer geconfronteerd met de vernieling door vandalen van het boegbeeld van de school. Vooral de kleuters werden erg gedupeerd door deze laffe, nodeloze daad.

Het speeltoestel (in Dirksland gewoon ‘de Inktvis’ genoemd) werd vakkundig gerestaureerd

Voor alle wijkverpleging bij u thuis. We zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Middelharnis Dirksland Goedereede

06 13 29 94 94 06 22 26 08 15 06 51 75 04 53

>> Lees verder op pagina 6

‘De Inktvis’ feestelijk in (her)gebruik genomen

Op de eerste dag na de voorjaarsvakantie konden de kleuters echter weer volop gebruikmaken van een prachtig opgeknapte Inktvis. Als jongste kleuter van De Inktvis was het de net vierjarige Naomi de Vries die als eerste de glijbaan mocht uitproberen. Maar eerst verrichtte zij, geholpen door meester Albert, de openingshandeling. De schaar was wat groot, het lint hing wat hoog, maar uiteindelijk lukte het toch. En glijden dat deden ze; de ruim 60 kleuters konden er geen genoeg van krijgen.

Presentatie 27ste Omloop GOEREE-OVERFLAKKEE - Op donderdag 10 maart presenteert het bestuur van de Omloop de plannen voor de 27ste editie. Tijdens de avond wordt de route bekendgemaakt, informatie gegeven over de activiteiten en worden de goede doelen gepresenteerd. Er wordt ook informatie gegeven over de sponsormogelijkheden. De bijeenkomst is bij TBP Electronics, Vlakbodem 19 in Dirksland. De presentatie start om 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur. Belangstellenden zijn van harte welkom om de avond bij te wonen.

Tekst en foto: Martijn de Bonte

De initiatiefnemers voor de nieuwe wandeltocht zijn Hansje Zoon en Ton Korteweg. “We zijn blij met het aantal inschrijvingen, het is toch lastig om mensen in maart te enthousiasmeren voor een langeafstandswandeling. Het merendeel van de inschrijvingen komt van buiten het eiland. “Dat zijn fervente wandelaars die het hele jaar door tochten doen. De meeste lopers van Goeree-Overflakkee richten zich vooral op de Omloop en doen het in de winter wat rustiger aan.”

17

Volleybalclinic voor de jeugd

06-5351 7885 www.stamautorijschool.nl www.rozima.nl Voor ontwerp en aanleg ing van uw bestrat

Tel. 0187-612000 Boomgaarddreef 18 Stad aan ’t Haringvliet info@rozima.nl

Erf- en sierbestrating Firma J. & J. van Gurp

door Maurice Tammer en zijn medewerkers van Poly-vision uit Alphen aan den Rijn. Voor de gloednieuwe rubberen tegelvloer tekende de fa. Jan Boeter uit Stel-

lendam. Het hek van De Inktvis staat op woensdag 16 maart de hele ochtend open. Behalve glijden van de Inktvis, kunnen aanstaande

kleuters met hun ouders ook sfeer proeven in de school tijdens de jaarlijkse open dag. U bent van harte welkom met uw zoon of dochter.

Oudedijk 14, Ooltgensplaat (0187) 631350 (06) 55552023 www.erf-sierbestrating.nl

Huis-aan-huiskrant van Goeree-Overflakkee van dinsdag 8 maart 2016  
Huis-aan-huiskrant van Goeree-Overflakkee van dinsdag 8 maart 2016  
Advertisement