Page 1

Dinsdag 6 januari 2015

8372

Boek voor bibliotheek Nieuw Rijsenburgh

5

Bouw GreenHuus binnenkort van start

7

Prins Maurits houdt open dag

15

Positieve geluiden uit visserijsector STELLENDAM - Met een nieuwjaarswens, een terugblik op gebeurtenissen en resultaten in 2014 en een vooruitzicht op te verwachten inzet en activiteiten in 2015, presenteerde UFAdirecteur Johan van Nieuwenhuijzen zaterdagmorgen op een geanimeerde en druk bezochte Nieuwjaarsreceptie in de Visafslag in Stellendam, de ontwikkelingen op en rond deze tweede visafslag in Nederland. In 2014 steeg de omzet bij UFA van 43 naar 45 miljoen euro. De hoeveelheid aangevoerde vis daalde met 2%. De stijging van de omzet heeft, in combinatie met verbeteringen in kostefficiency, positief bijgedragen aan dit resultaat. Ten opzichte van 2013 steeg de prijs voor tong van 8 euro naar 9,50 euro per kg. Voor griet en tarbot lag de prijs gemiddeld 1 euro per kg hoger, terwijl de prijs voor schol ten opzichte van 2013 ook iets hoger uitkwam.

RealTime Jongerenavonden MIDDELHARNIS - Veel jongeren hebben de weg naar de RealTime Jongerenavonden gevonden. Zaterdag 10 januari is de volgende RealTime Jongerenavond. Ds. A.A.F. van de Weg uit Abbenbroek zal deze avond een lezing houden, met als thema: ‘Heb jij Jezus lief?’. “Dat is een directe vraag! Er zijn maar twee antwoorden op mogelijk. Ja of nee. Een tussenweg is er niet. Welk antwoord geef jij?” aldus de organisatie. De avond wordt gehouden in het Edudelta Middelharnis (Groen), Langeweg 107, inloop vanaf 19.15 uur. Zie www. realtimego.nl en Facebook Realtime jongeren.

Check-in jongerenavond

Door Jaap Ruizeveld

VVD-Europarlementslid Jan Huitema, die de belangen voor de Nederlandse visserijsector in Brussel behartigt, had zijn reces graag onderbroken om niet alleen United Fish Auctions (met vestigingen in Scheveningen, Colijnsplaat en Stellendam) een hart onder de riem te steken, maar ook allen die bij deze zo belangrijke bedrijfstak betrokken zijn.

Prijswinnaars in de vier categorieën voor de best verzorgde vis,  voor de Eurokotter TH 7, 2000 pk kotter GO 37, Flyshooters SCH 65 en Garnalenkotter GO 58. zullen hem erg missen”. Hij wenste de familie sterkte met dit verlies. Er was een speciaal welkom voor Jan de Blok, register accountant/ondernemer, geboren en getogen Stellendammer, die vanaf deze maand commissaris is bij UFA.

compenseerde dit royaal. Positief in 2014 was de toename van de gemiddelde omzet per kotter. Dit enerzijds door prijsstijging van de vis en een lager brandstofverbruik, anderzijds door inzet van de pulstechnologie en een lagere dieselprijs.

Overlijden Van Nieuwenhuijzen stond stil bij het overlijden van UFA-president commissaris Ludovic den Hollander, die veel betekend heeft voor de visserij. “Wij zijn dankbaar voor de professionele en plezierige samenwerking en

Kottersector Van Nieuwenhuijzen zei dat er in 2014 op de Nederlandse Visafslagen 5000 ton minder schol is aangevoerd. Het quotum is maar voor 63% benut. Garnalen hadden een lagere prijs, maar de aangevoerde hoeveelheid

Projecten “Wij richten ons nu op nieuwe projecten en initiatieven. Zoals de renovatie en nieuwbouw van de Visafslag Scheveningen. Verder op het regionaal Innovatiewerk Nederland/Blueport Zuid- West Nederland. Vanuit dit

Winterrust in de haven

Foto: Jaap Ruizeveld.

netwerk is in samenwerking met de Zeeuwse Visafslagen de introductie gerealiseerd in de retailketen Agrimarkt. De doelstelling om aan de consument schol en een breder assortiment Noordzeevis te bieden, die op prijskwaliteit verhouding kan concurreren ten opzichte van importvis, is geslaagd. Het resultaat smaakt naar meer en wij trachten het concept op te schalen”. Lees verder op pagina 3

Presentatieavonden fam. Van Heiningen MIDDELHARNIS - Reinout en Arenda van Heiningen zijn met hun kinderen sinds 2004 betrokken bij zendingswerk en kerkplanting in Thailand via OMF en GZB. Ze zijn uitgezonden door de Hervormde gemeente (PKN) in Middelharnis. Verlof Op dit moment zijn zij met hun gezin op verlof in Nederland en daarom houden zij op woensdagavond 14 en dinsdagavond 20 januari een presentatie over hun werk in Isaan/Thailand. Aanvang 19.30 uur (tot ongeveer 21.30 uur ) in verenigingsgebouw De Hoeksteen, Ring 15 te Middelharnis. Er zal een collecte worden gehouden en in de pauze en na afloop zullen er boeken, Aziatische spullen, kaarten, e.d., verkocht worden, waarvan de opbrengst bestemd is voor genoemde zending. Op beide datums zal er een identieke presentatie zijn.

HERKINGEN - Op zomerse dagen is het een drukte van belang in de grote jachthaven van Herkingen. In de winter is het een stuk rustiger in de haven die plaats biedt aan ruim 350 jachten. De scheepjes liggen rustig te wachten tot het voorjaar komt, dan begint het nieuwe vaarseizoen op het grootste zoutwatermeer van West-Europa. Nu zorgen de masten in combinatie met de grillige wolkenlucht voor een mooi plaatje. Foto: Bep Ardon.

Meer informatie over hun werk kunt u vinden via: http://vanheiningenthailand.blogspot.nl/.

DIRKSLAND - Op zaterdag 10 januari wordt er weer een Check-in jongerenavond gehouden. Dhr. A. de Pater spreekt over het onderwerp ‘Ik ben christen’. ‘Ben jij blij dat je christen bent, of schaam je je soms om er voor uit te komen? Over deze vragen hoopt men na te denken. De avond begint om 19.45 uur. Om 19.30 uur zijn de deuren van de kerk open. Na afloop is er gelegenheid om met elkaar na te praten onder het genot van een hapje en een drankje. Het adres is Mozartsingel 2, Dirksland.

Bijbelstudie GOEREE-OVERFLAKKEE - In het eerste kwartaal van 2015 organiseert de beweging Buutengeweun een vierdelige Bijbelstudie onder leiding van Dick Pieterman. Tijdens de studie gaat men ontdekken “hoe bijzonder groot de liefde is die God de Vader voor mensen heeft”. Om deze studie toegankelijk te maken voor iedereen, zijn de kosten bewust laag gehouden: € 2,50 per avond (inclusief studiemateriaal). Daarnaast wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd om alle kosten te dekken. Het is ook mogelijk om eerst een avond te komen kijken. Hiervoor is aanmelden niet nodig. De studie vindt plaats op de volgende maandagavonden: 12 januari, 9 februari, 9 maart en 13 april. De studies worden gehouden bij Van Dongen Transport aan de Vlakbodem in Dirksland. Meer weten of aanmelden kan via http://www.buutengeweun.nl/agenda/ bijbelstudie-het-hart-van-de-vader12-januari-2015/.

Erf- en sierbestrating

Firma J. & J. van Gurp Oudedijk 14, Ooltgensplaat (0187) 631350 (06) 55552023 www.erf-sierbestrating.nl

www.rozima.nl Voor ontwerp en aanleg ing van uw bestrat

Tel. 0187-612000 Boomgaarddreef 18 Stad aan ’t Haringvliet info@rozima.nl

Eilanden-Nieuws 6 januari 2015  

Huis-aan-huiskrant van Goeree-Overflakkee van dinsdag 6 januari 2015.

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you