Page 1

Dinsdag 4 november 2014

8356

Tuundorp: dorpsvernieuwing voor Nieuwe-Tonge

3

Interview met Jan de Waard over fusie Rabobank

11

17

Kinderen op stap met buurtpreventie

Automobilisten massaal op de bon

Aangifte tegen fractievoorzitter GOS

GOEDEREEDE - Heel wat commotie is er momenteel rond de nieuwe flitspalen op de kruising bij Goedereede, aan de N57, waardoor heel veel automobilisten in de achterliggende week onaangenaam verrast werden door - dikwijls meerdere - bekeuringen. Sommige bestuurders hebben al negen prenten te pakken omdat ze er met te hoge snelheid het groene verkeerslicht passeerden. De te betalen bedragen lopen soms op tot negenhonderd euro per autorijder. En daar wordt vanzelf flink over gepraat…

GOEREE-OVERFLAKKEE - Drie inwoners van de gemeente, onder wie gemeenteraadslid en GOS fractievoorzitter Rob Maliepaard, hebben maandag enige uren doorgebracht op het politiebureau in Spijkenisse. Dit als gevolg van aanhouding, op verzoek van loco-burgemeester Marnix Trouwborst, omdat zij zich - zo meldt de gemeente - geen gehoor zouden hebben gegeven aan herhaaldelijke verzoeken om een niet algemeen voor het publiek toegankelijke locatie in het gemeentehuis in Middelharnis te verlaten. In deze ruimte wilden het raadslid en de andere twee personen inzage hebben in een dossier vanuit de voormalige gemeente Oostflakkee. Omdat de verzoeken tot verwijdering niet werden gehonoreerd werd de politie ingeschakeld. De gemeente Goeree-Overflakkee heeft aangifte gedaan van lokaalvredebreuk. Het optreden van de GOS-fractievoorzitter heeft in het politieke circuit maandag tot flinke ophef geleid.

Tekst en foto: Hans Villerius

Al enkele maanden geleden werd het aangekondigd: er komen nieuwe flitspalen op Goeree-Overflakkee. De analoge palen zouden vervangen worden door digitale, die vierentwintig uur per dag in werking zijn en waarvan de verwerking van verkeersovertredingen nauwelijks meer mankracht voor de politie kost. Op kruisingen flitsen de palen zowel als autobestuurders door rood rijden als wanneer ze harder rijden dan de maximum toegestane snelheid. De palen reageren bij verkeersovertredingen trouwens niet meer met een zichtbare flits, maar ze maken gebruik van infraroodlicht. Je wordt wel geflitst, maar dat zie je niet meer. Pas als de gewraakte enveloppe met de bekeuring op de deurmat ligt, dan zie je het… En die envelop ligt er voor je ‘t weet. Want de nieuwe palen zijn aangesloten op internet en sturen elk uur de gesignaleerde overtredingen door naar het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB).

Stroomstoringen Eén van de nieuwe flitspalen bij Goedereede, die al talloze voorbijgangers op de bon hebben geslingerd. Het kan dus met recht een flitsactie worden genoemd. Dure maand Langs de kruising bij Goedereede zijn de nieuwe flitspalen sinds medio oktober in werking, zowel reagerend op roodrijders als op hardrijders. Hoewel, hard? De maximum snelheid van 50 km/u is geen snelle vaart te noemen, maar daar staat de nieuwe paal wel keihard op ingesteld. Op zich niks bijzonders, want bij nadering van de kruising

geven verkeersborden deze max snelheid al jarenlang aan. Alleen, doordat de vorige flitspalen dikwijls een oogje dicht leken te knijpen als ze met een steviger vaart werden gepasseerd, rekenden veel automobilisten er niet op dat hiermee van de ene op de andere dag afgerekend zou gaan worden. En als je meerdere malen op een dag of in de week over de kruising zoeft met de gang die je altijd gewend was, levert dat een wel heel dure oktober- en/of november-

Jubileumfeest op school

maand op. En te vrezen valt dat er nog veel meer bekeuringen volgen, want de bekeuringen die nu thuis werden bezorgd dateren van rond 21 oktober. Een groot deel van de automobilisten die hier dagelijks één of meerdere keren langs komen kunnen er dus op rekenen dat ze in de tussenliggende dagen even zo veel keren zijn geflitst… Lees verder op pagina 9.

SOMMELSDIJK/DIRKSLAND Op dinsdag 3 november was er een stroomstoring in de Vogelbuurt in Sommelsdijk. Zo’n 850 huishoudens zaten van 9.56 tot 11.08 uur zonder stroom. De oorzaak is nog onbekend. Een paar dagen eerder, op vrijdag 28 oktober, was er een storing in Dirksland. Daar viel aan het einde van de middag de stroom uit bij ongeveer tweeduizend huishoudens. In fases zijn de huizen weer aangesloten. Om kwart voor tien ‘s avonds was het probleem geheel opgelost. De oorzaak van deze storing was een defecte kabel.

www.rozima.nl Voor ontwerp en aanleg ing van uw bestrat

Tel. 0187-612000 Boomgaarddreef 18 Stad aan ’t Haringvliet info@rozima.nl

Erf- en sierbestrating

Firma J. & J. van Gurp Oudedijk 14, Ooltgensplaat (0187) 631350 (06) 55552023 www.erf-sierbestrating.nl

Nog 4 dagen tot de

VISION BEURS OUDDORP NIEUWE-TONGE - Op de Oranje Nassauschool in Nieuwe-Tonge was het eind vorige week feest. De school bestaat zestig jaar en daarom was er afgelopen zaterdag in het schoolgebouw een goed bezochte reünie voor oud-leerlingen en oudmedewerkers. De dag ervoor was er voor de in totaal 95 kinderen die op de school gaan een feestelijke sport- en spelochtend. De ochtend ging van start met het oplaten van ballonnen en het zingen van twee liederen die vier schoolkinderen zelf hadden gemaakt. Daarna was het de hele morgen zowel buiten op het plein als binnen in de lokalen één gezellige en beweeglijke bedoening. Met buiten een stormbaan en binnen allerlei spelletjes - van kranten bekogelen tot acrobatiek en zelfs een workshop djembé drummen was er veel aangenaam vertier, waar de kinderen volop van genoten. Na afloop kregen ze allemaal een groepsfoto mee naar huis, van alle leerlingen van de school bij elkaar. Een geslaagde ochtend, die georganiseerd was door de oudercommissie van de school, in samenwerking met Sportteam GO.  (Tekst en foto’s: Hans Villerius)

Lees meer in de bijlage bij deze kra nt!

Eilanden-Nieuws 4 november 2014  

Huis-aan-huiskrant van Goeree-Overflakkee van dinsdag 4 november 2014.

Eilanden-Nieuws 4 november 2014  

Huis-aan-huiskrant van Goeree-Overflakkee van dinsdag 4 november 2014.

Advertisement